فهرست مطالب

پیکره - پیاپی 30 (زمستان 1401)

نشریه پیکره
پیاپی 30 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا شیخی*، مینا دهقان منشادی صفحات 1-28

    بیان مسئله:

     قدرت رسانه ای معماری مسکونی شهر شیراز به دلیل دیرینگی تاریخی، طبع حکام و مردمان این دیار به زیبایی، بر همگان عیان است. دو خانه «محتشم» و «صالحی»، به سبب غنای تزیینات، نمایندگان معتبری برای شناخت معماری دوران زند و قاجار شیراز هستند. بنابراین، پرسش اصلی پژوهش حاضر بر مبنای چیستی آرایه های تزیینی این دو بنا قرار گرفته است.

    هدف

    بازشناسی آرایه های تزیینی خانه محتشم و صالحی هدف پژوهش حاضر است.

    روش پژوهش:

     رویکرد پژوهش حاضر کیفی است و از منظر هدف، بنیادی محسوب می گردد و ماهیتی توصیفی-تحلیلی دارد. جمع آوری اطلاعات براساس مطالعات و اسناد کتابخانه ای و میدانی، نظیر عکاسی، صورت گرفته است.

    یافته ها: 

    یافته ها مبین آن هستند که نقوش بر سه پایه مفاهیم باستانی، سنتی و غرب گرایانه استوارند. اسلوب موج اروپایی مآبی در آرایه های دوره قاجار نمود بیشتری نسبت به آرایه های دوره زند دارد، به گونه ای که مفاهیم سنتی در استحاله ای جدید با تکیه بر جنبه های طبیعت گرایانه و تجمل گرایانه به تصویر کشیده شده اند. در دوره زند، به مضامین اسطوره ای و سنتی رایج توجه بیشتری نشان داده شده، در حالی که مضامین تصویرگری های هنرمندان قاجاری، به ویژه در تزیینات کاشی هفت رنگ، بستر مناسبی جهت اشاعه و ترویج هم زمان فرهنگ های نوپا و کهن است. هنرمند قاجاری با جاودانگی جایگاه شاهان همسو با تثبیت سنت های کهن ایرانی گام برداشته است. همچنین با به تصویر کشیدن اشیای نوظهوری نظیر اتومبیل، تلفن و دوربین عکاسی معرف و مبلغ سبک زندگی نوین ایرانی است.  تصویرگری های مذهبی،  این بناها بازتاب دهنده فرهنگ دینی و در پرده های تغزلی، داستان سرای مضامین ادبی است. گچ بری های رنگی نگاره های پرشاخ و برگ، تصویر مرغان، حلقه های گل و حضور رنگ های سرخوشانه و پرتحرکی چون قرمز، زرد و صورتی در این ادوار متاثر از هنر غرب است.

    کلیدواژگان: آرایه های تزیینی، معماری زند و قاجار، خانه محتشم، خانه صالحی، شیراز
  • سمانه کاکاوند* صفحات 29-47

    بیان مسئله: 

    پژوهش در زمینه قالی زندیه سراسر با پرسش و حلقه های مفقوده مواجه بوده و در طی تاریخ نگاری هنر این دوره، کمبود منابع محققان را قانع نموده بود که از این دوره نمی توان متنی مرتبط با قالی استخراج نمود. اگرچه نگارنده از ابتدا با هدف یافتن قالی ها آغاز نمود؛ اما به مرور زمان تکرار تصاویر بافته ها و قالی هایی با طرح «بندی لوزی» پرسشی مهمتر ایجاد کرد: آیا طرح «بندی لوزی» را می توان به عنوان طرح رایج نیمه دوم قرن دوازدهم هجری معرفی نمود؟ اگر چنین است، پس به دنبال آن سوال اساسی تری مطرح می شود: چه مولفه هایی در شکل گیری و رونق الگوی بندی لوزی در دوره زندیه نقش داشته اند؟ به عبارتی دیگر مبانی نظری و بنیان های شکل دهنده طرح بندی لوزی به مثابه ساختار رایج کدم اند؟

    هدف

    روشن کردن بخشی تاریک از تاریخ قالی ایران، پرداختن به طرح بندی لوزی به عنوان طرحی پرتکرار در دوره زندیه و کشف عوامل تاثیرگذار بر رونق الگوی نامبرده هدف این پژوهش است.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش ماهیتی کیفی دارد و براساس هدف، در دسته تحقیقات بنیادی نظری می گنجد. اطلاعات و مواد اولیه تحلیل به روش کتابخانه ای و مشاهده واقعی و مجازی نمونه ها در موزه های داخلی و خارجی گردآوری شده و سپس با شیوه های توصیفی و تحلیلی نتیجه گیری شده است.

    یافته ها: 

    دستاورد این پژوهش در گام نخست تشخیص طرح بندی لوزی در جایگاه نخست الگوهای به کار رفته در بافته های عصر زندیه بود؛ سپس ذیل چهار رکن تاریخ، اسطوره، عرفان و فلسفه پساصدرایی و فرهنگ عامه، کشف پنج مولفه بن مایه های هندی و کشمیری در هنر افشاریه، الگوی باستانی کهن الگوی باغ، مکتب گل نیمه دوم قرن دوازدهم و هنر قومی و تزیینی به عنوان بنیان های شکل دهنده طرح بندی لوزی شناخته شدند.

    کلیدواژگان: عصر زندیه، قالی، طرح بندی لوزی، نیمه دوم قرن دوازدهم هجری
  • بهروز احمدزاده بیانی*، رضا علیپور صفحات 48-59

    بیان مسئله: 

    نقاشی های «ایران درودی» و نمایش نامه های «هاینر مولر» با هم آمیزی دیدگاه های متناقض و کاربرد صور خیال ادبی، مفهوم قدرت را به عنوان یک نیروی هنری مستقل از هرگونه ایدیولوژی سیاسی و متاثر از درک درونی و اجتماعی مخاطب به بحث می گذارند. درودی با استفاده از رنگ ها و اشکال نامعین و مولر با هنجارشکنی از حرکات و صحنه های نمایشی متداول، مخاطب را در جایگاه سوژه به چالش می کشانند تا نقشی فعال در گفتمان قدرت ایفا نمایند. آثار این هنرمندان با عدم داوری و عدم ارایه پیام معین، محدوده تفکرات قالبی و همنشینی تقابل های دوگانه همچون زن/ انفعال، قدرت/ سلطه و گذشته/ حال را به تعلیق در می آورند تا مخاطب در برابر چالش هستی با نیستی وادار به تعریف مجدد مفهوم قدرت و تغییر چارچوب های سلطه فکری شود. حال، مساله این است که آثار این هنرمندان چگونه در لایه های معنایی مختلف به بیان مفهوم قدرت می پردازند و به یاری چه عناصری در صورت اثر خودنمایی می کنند.

    هدف

    مقایسه و تطبیق مفهوم قدرت در نمایش نامه های هاینر مولر و آثار نقاشی ایران درودی و شناخت ویژگی های مشترک این آثار با تکیه بر این مفهوم هدف این پژوهش است.

    روش پژوهش:

     این مقاله با گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای و استفاده از روش توصیفی-تحلیلی به مقایسه مفهوم قدرت در آثار منتخب این دو هنرمند برجسته پرداخته است. برای این منظور، از هر هنرمند دو نمونه موردی، شامل نمایش نامه های «هاملت ماشین و مده آ ماتریال» از مولر و دو اثر نقاشی با عنوان «رگ های زمین» و «طغیان کویر» از درودی به صورت تصادفی انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفته اند.

    یافته ها: 

    مقایسه منتخب نقاشی های ایران درودی و نمایش نامه های هاینر مولر نشان دهنده وجود مکانیسم مشترک جایگشت سوژه-ابژه است که موجب تغییر معنای قدرت از مفهومی مطلق به مفهومی دینامیک می شود. وارونه سازی سوژه، ناگزیر جایگاه مخاطب را از ابژه یا بیننده به سوژه شرکت کننده در گفتمان هنری تغییر می دهد. ساختارشکنی در فرم به تلفیقی از سبک های مختلف می انجامد که در قالب یک ایدیولوژی خاص نمی گنجد. آثار منتخب تفسیر متفاوتی از ارتباط میان مفاهیم متناقض همچون زن/ مرد، جهان شناسی/ وطن پرستی، پیشرفت/ اصالت و سوژه/ ابژه می دهد که موجب وارونه سازی دیدگاه غالب می شود.

    کلیدواژگان: نمایش نامه، هاینر مولر، آثار نقاشی، ایران درودی، مفهوم قدرت، جایگشت سوژ-ابژه
  • سید علی فارغ*، مریم دهقانی صفحات 60-75

    بیان مسئله: 

    در جهان معاصر، مصنوعات در زندگی روزمره ما چیزی فراتر از ابزارهایی برای تسهیل زندگی هستند. آن ها به طور فعال کردار و تجارب انسان، فردیت، کیفیت زندگی، تصمیمات و ارزش های انسان ها -هرچند غیرمستقیم- را شکل داده و نحوه پایبندی ما به اخلاقیات را تحت الشعاع قرار می دهند. به این ترتیب، با توجه به نقش مهم مصنوعات در بعد اخلاقی زندگی اجتماعی ما و همچنین پیشرفت کند اخلاقیات جامعه در مقایسه با پیشرفت های تکنولوژیکی، یک طراح می تواند ارزش های اخلاقی را در قالب مصنوعات کنشی (پرفورماتیک) تعاملی با رویکرد احساس گرا، مادی ساخته و آن ها را با هدف اغوا و تشویق کنش گران به کنشی اخلاقی و در راستای بهبود اخلاقیات به جامعه ارایه دهد. اما این که این مصنوعات اخلاقی چه ویژگی ای دارند و حضور این نوع مصنوعات چگونه می تواند به زندگی و جامعه ای اخلاقی تر منجر شود؟ سوالی است که پژوهش حاضر به آن پاسخ می دهد.

    هدف

    بررسی ویژگی ها و عملکرد مصنوعات تعاملی ارزش محور براساس مطالعه نمونه های موجود، تبیین اصول برای طراحی این نوع از مصنوعات و در آخر، تجسم بخشیدن به این اصول در قالب کانسپت های طراحی هدف این پژوهش است.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی بوده است که در این راستا، ابتدا، براساس مطالعات نظری، به بررسی مصنوعات تعاملی ارزش محور پرداخته  شده و نمونه های موجود از این مصنوعات، با رویکرد احساس گرا مورد بحث قرار گرفته است.

    یافته ها:

     با بررسی و تحلیل مصنوعات تعاملی با محوریت ارزش (اقتصادی، احساسی، اخلاقی) که به صورت انتخابی، هدفمند و منطبق با پژوهش انتخاب شده اند، می توان اذعان داشت که مصنوعات ارزش محور تعاملی با رویکرد احساسی و کنشی (پرفورماتیک)، به دلیل ایجاد ستایش، سرزنش، دعوت و نکوهش -در حین تعامل یا به واسطه پیامدهای حاصل از تعامل با آن ها- می تواند در ایجاد آگاهی و تامل و در نتیجه تغییر رفتار کاربران موثر بوده و در نهایت به اخلاقی تر شدن جامعه منجر شود.

    کلیدواژگان: طراحی صنعتی، طراحی ارزش محور، طراحی احساس گرا، طراحی تعاملی، اخلاق
  • سمیه خزاعی مسک، مهدی کاظم پور*، مهدی صحراگرد صفحات 76-96

    بیان مسئله:

     در سال330 هجری قمری امیرحسین کرد، همزمان با حکومت آل بویه، در غرب ایران، حکومت بنی حسنویه را پایه گذاری کرد. کتیبه های سنگی به دست آمده از این دوره علاوه بر ارایه اطلاعات موثق و مهم تاریخی، گویای سبک کتیبه نگاری و معرف فرم حروف این بخش از هنر نوشتاری قرن چهارم هجری قمری است. در پژوهش حاضر، با محور قرار دادن کتیبه های سنگی بنی حسنویه، تلاش می شود به مطالعه خط در این برهه که به نوعی بخشی از تاریخ آل بویه است، پرداخته شود. همچنین برای درک و شناخت بهتر فرم و شناسایی روشن تر تغییر و تحولات فرم حروف در کتیبه های سنگی بنی حسنویه، حروف این کتیبه ها با فرم حروف دو لوح چوبی دوره عضدالدوله (363 ه.ق) مقایسه خواهند شد. اینکه مهم ترین ویژگی های فرم های نوشتاری کتیبه های بنی حسنویه چیست؟سوالی ست که نگارندگان در پی پاسخگویی به آن هستند.

    هدف

    شناخت و معرفی فرم حروف و عناصر تزیینی کتیبه های سنگی بنی حسنویه هدف پژوهش حاضر است.

    روش پژوهش: 

    ماهیت پژوهش حاضر بنیادی است و به شیوه توصیفی-تحلیلی و بر پایه مطالعات اسنادی و تصویری شکل گرفته است. روش نمونه گیری هدفمند بوده و در مجموع پنج کتیبه سنگی از بنی حسنویه محور مطالعه این پژوهش قرار گرفته اند. این کتیبه های سنگی در سال های 374-404 ه.ق ساخته شده اند.

    یافته ها: 

    خط به کار رفته در کتیبه های سنگی مورد بررسی، خط کوفی تزیینی (مورق) است. نقوش دوپر و سه پر مهمترین عنصر تزیینی در ترکیب با فرم حروف در این کتیبه هاست. در این کتیبه ها، کتیبه نگار تلاش کرده است که فضای کتیبه را با کشیدگی، تغییر و ترکیب فرم حروف با نقوش تزیینی دوپر و سه پر، فرم میخ مانند و داسی شکل پر کند. گاهی نیز حروف کوچک و بزرگ هم ارتفاع نگارش شده اند. فرم نقوش و حروف متناسب با حروف قبل و بعد هر حرف تغییر کرده است و این امر تنوع فرم های نوشتاری را سبب شده است. شکل هندسی و ساده عناصر تزیینی در کتیبه های بنی حسنویه در الواح چوبی عضدالدوله مشاهده می شود. کتیبه سنگی پل کلهر بیشترین شباهت را به الواح چوبی عضدالدوله دارد.

    کلیدواژگان: بنی حسنویه، آل بویه، کتیبه سنگی، فرم حروف، خط
  • الهه پنجه باشی* صفحات 97-115

    بیان مسئله: 

    هنر پیکرنگاری درباری از هنرهای اصلی دوره قاجار است که تا دوره مظفرالدین شاه نیز ادامه داشته است برخی از آثار این دوره پیکر نگاره ها، به ویژه پیکرنگاری درباری از مظفرالدین شاه که  تا کنون، چندان مورد توجه نبوده اند. محور کار پژوهش حاضر مطالعه هنر نقاشی پیکرنگاری درباری دوره مظفرالدین شاه و بررسی نمونه های متنوع نیم تنه و تمام قد ارایه شده از او است. برهمین اساس در این پژوهش سوال اصلی پژوهش حاضر به این قرار است: نقاشی های پیکرنگاری دوره مظفرالدین شاه قاجار، دارای چه ویژگی های ساختاری و محتوایی هستند؟

    هدف

    شناخت آثار نقاشی دوره قاجار به عنوان بخشی از آثار هنر ایران از اهداف این پژوهش است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش پیش رو توصیفی-تحلیلی بوده و با استفاده از منابع کتابخانه ای و نمونه های تصویری موزه ای صورت گرفته است.

    یافته ها:

     پژوهش حاضر نشان می دهد تلفیق هنر و سیاست در نقاشی های دوره مظفرالدین شاه قاجار از طریق به کارگیری نمادهای قدرت در تصاویر، در ادامه سنت های تصویری دوره های قبل است. به کارگیری فراوان نقاشی پیکرنگاری در همه دوران قاجار را می توان تلاشی در جهت مشروعیت بخشیدن به سلطنت دانست، برخی از این نقاشی ها نیم تنه و برخی پیکرنگاری تمام قد  هستند و تاثیر عکاسی و طبیعت پردازی واقع گرایانه غربی در نقاشی ها دیده می شود.

    کلیدواژگان: قاجار، نقاشی، پیکرنگاری درباری، مظفرالدین شاه
|
  • Alireza Sheikhi *, Mina Dehqan Menshadi Pages 1-28

    Problem Definition: 

    The media power of the residential architecture of Shiraz is obvious to everyone due to the historical seniority, the character of the rulers, and the people of this land. The two houses namely «Mohtasham» and «Salehi» are authentic representatives for understanding the architecture of the Zand and Qajar periods of Shiraz because of the richness of their decorations. Therefore, the fundamental question of the current research is based on the decorative arrays of these two buildings.

    Objective

    This study aims at recognizing the decorative arrays of Mohtasham and Salehi houses. Research

    Method

    The approach of the current research is qualitative and, regarding the aim, it is fundamental, having a descriptive-analytical nature. The data collection method includes library and field research and documents, such as photography.

    Results

    The results show the motifs are based on ancient, traditional, and western concepts. The European-oriented style is more prominent in Qajar period arrays than that of Zand era, so that traditional concepts are depicted in a new transformation relying on naturalistic and luxurious aspects. In the Zand period, more attention was paid to common mythological and traditional themes, while the themes of Qajar artists' illustrations, especially in the painted tile decorations, are a suitable platform for the simultaneous distribution and promotion of new and ancient cultures. The Qajar artist has taken a step with the immortality of the kings' position in line with the consolidation of the old Iranian traditions. Also, by illustrating emerging objects such as cars, telephones, and photography cameras, it represents and promotes the modern Iranian lifestyle. In religious illustrations, it reflects religious culture and in lyrical plays; it is a storyteller of literary themes. The colored plasters, embellished paintings, the image of birds, flower rings and the presence of joyful and lively colors such as red, yellow, and pink in these periods are influenced by Western art.

    Keywords: Decorative Arrays, Zand, Qajar Architecture, Mohtasham House, Salehi House, Shiraz
  • Samaneh Kakavand * Pages 29-47

    Statement of the Problem:

     The research in Zand rugs has faced questions and missing links. During the historiography of the art of this period, the lack of resources had convinced the researchers that it is not possible to extract a text related to the rugs in this era. Although the author started to find rugs, over time, the repetition of the images of weavings and rugs with a "Latticework (Band-Lozenge)" design created a more important question: Can the "Latticework (Band-Lozenge)" design be introduced as a common design of the second half of the 12th century? If this is the case, then a more basic question is raised: What components played a role in the formation and prosperity of the Latticework pattern in the Zand period? What are the theoretical and formative foundations in Latticework design as a common structure?

    Objective

    The aim of this research is to shed light on the dark part of Iran's rug history, deal with the Latticework (Band-Lozenge) design as a frequent pattern in the Zand period, and discover the factors influencing the prosperity of the mentioned pattern.

    Research Method

    This research is qualitative and, based on this purpose, it falls into the category of basic theoretical research. The primary information and analysis materials were collected using a library-based method and virtual observation of samples in national and international museums, and then conclusions were drawn using descriptive and analytical methods.

    Findings

    The achievement of this research, in the first step, was to identify the Latticework (Band-Lozenge) design at the first place of the patterns used in the weavings of the Zand era. Then, following the four elements of history, mythology, mysticism, and post-Sadraei philosophy and popular culture, the discovery of five components of Indian and Kashmiri motifs in Afsharid art, the ancient pattern of the garden pattern, the flower school of the second half of the 12th century, and ethnic and decorative art as the foundations that form the Band-Lozenge design, were identified.

    Keywords: Zand Era, Rug, Latticework (Band-Lozenge) Design, Second Half of the 12th Century
  • Behrouz Ahmadzadeh Bayani *, Reza Alipour Pages 48-59

    Problem Definition:

     The paintings of «Iran Darroudi» and the plays of «Heiner Muller» apply contradictory viewpoints and literary imageries to discuss the concept of power as an artistic force independent from any political ideology, while affected by the audience's internal and social understanding. Darudi uses indefinite colors and shapes, while Muller violates conventional acts and theatrical scenes in order to make challenge for the audience as a subject who is supposed to perform an active role in the discourse of power. These works do not make any judgment and do not give any definite message in order to put stereotypes under question and suspend the association of binary oppositions such as woman/inactivity, power/domination, past/present. The audience faces the challenge between existence and nothingness, which alters the frameworks of ideological domination and redefines the concept of power. Now, the major problem is that how different layers of meaning and which elements in form signify the concept of power.

    Objective

    The primary aim of this article is to compare and study the common aspects of power in the plays of Heiner Muller and the paintings of Iran Darudi.

    Research Method

    This essay is based on a library research which collected data about "the concept of power" in the selected works to make a comparative study through a descriptive-analytic method. Two sample works are randomly selected and analyzed for each outstanding artist including: Muller's «Hamletmachine and Medea Material» and Darudi's «The Earth's Veins» and «The Revolt of Desert».

    Results

    The comparison between the paintings of Iran Darudi and the plays of Heiner Muller signifies a common mechanism called subject-object permutation that develops the absolute meaning of «power» to a dynamic concept. The subversion of subject transposes the status of audience from a mere observer or an object to an inevitable subject who starts participating in the artistic discourse. Deconstruction of form leads to blending different styles in a way that they are not bound to any definite ideology. The selected works give a different interpretation of contradictory concepts such as woman/man, ontology/patriotism, development/originality and subject/object so that they reverse the dominant viewpoint.

    Keywords: Theatre, Heiner Muller, Painting Works, Iran Darudi, Concept of Power, Subject-Object Permutation
  • Seyed Ali Faregh *, Maryam Dehghani Pages 60-75

    Problem Definition:

     In the contemporary world, human artifacts are more than simple tools of convenience in our daily lives. They actively shape, although indirectly, human actions and experiences, individuality, quality of life, decisions and values, and affect the way we adhere to ethics. Therefore, considering the important role of these artifacts in the moral dimension of our social life, and also the slow progress of society's ethics compared to technological advances, a designer can materialize moral values as interactive performative artifacts with an emotion-driven design approach, and present them to society aiming at arousing and encouraging the actants to act morally and also help improve social moral values. But "what are the characteristics of these moral artifacts and how can they help moralize life and society more effectively"?

    Objective

    The goal of the research is first and foremost, to investigate the features and functions of interactive value driven artifacts by studying existing examples. Second, to explain the principles of designing such artifacts; and finally, to realize these principles as design concepts.

    Research Method

    The research adapts the «descriptive-analytical» method. Using this method, it first investigates interactive value-driven artifacts (based on theoretical studies), and discusses the existing examples of these artifacts with an emotion-driven approach.

    Results

    By examining and analyzing interactive value-driven artifacts (economic, emotional, and moral) which have been purposefully selected under the research, it can be claimed that interactive value-driven artifacts with an emotion-driven approach, and also performative artifacts, can be effective in creating awareness and encouraging reflection because of their ability in creating admiration, guilt, encouragement and reproach (during the process of interaction or as a consequence of interacting with them). As a result, they can change the behavior of their users and ultimately result in the promotion of ethics in society.

    Keywords: Industrial Design, Value-Driven-Design, Emotion-Driven-Design, Interactive design, Moral
  • Somayeh Khazaei, Mehdi Kazempour *, Mehdi Sahragard Pages 76-96

    Problem Definition:

     In 330 A.H., at the same time as the Buyid domination, Amir Hossein Kurd founded the Bani Hasanwayh reign in the west of Iran. The stone inscriptions obtained from this period, besides providing reliable and important historical information, show the inscription style and represent the form of the letters of this writing art of the 4th century A.H. In the current research, focusing on the stone inscriptions of Bani Hasanwayh, an attempt is made to study script in this period, which is a part of the history of the Buyid dynasty. Also, to better understand and recognize the form and clearly identify the changes and transformations of the letter form in the stone inscriptions of Bani Hasanwayh, the letters of these inscriptions will be compared with the letter form of the two wooden tablets of Adud al-Dawla period (363 A.H.). Accordingly, this research attempts to answer the following question: What are the most important features of the written forms of Bani Hasanwayh inscriptions?

    Objective

    The aim of this research is to identify and introduce the form of letters and decorative elements of Bani Hasanwayh stone inscriptions.

    Research Method

    The nature of the current research is fundamental, and it was conducted using a descriptive-analytical method based on documentary and visual studies. The sampling method is purposive and five stone inscriptions from Bani Hasanwayh are the focus of this study. These stone inscriptions were made from 374 to 404 A.H.

    Results

    The script used in the studied stone inscriptions is a decorative Kufic script (Movaragh). Two-lobe forms are the most important decorative elements in combination with the letter form in these inscriptions.

    Keywords: Bani Hasanwayh, Buyid Dynasty, Stone Inscriptions, Letter Form, Scrip
  • Elaheh Panjeh Bashi * Pages 97-115

    Problem Definition: 

    The Art of Court Portrait Painting is one of the Main arts of the Qajar Period, Which Continued Until the Period of Muzaffar al-Din Shah. The Focus of the Current Research is the Study of the Art of Court Portrait Painting during the Period of Muzaffar al-Din Shah and the Examination of Various half-length and full-length examples presented by him. Based on this, in this Research, the Main Question of the Current Research is as follows: What are the Structural and Content Characteristics of the Portrait Paintings of Mozaffar al-Din Shah Qajar period?

    Objective

    Knowing the Paintings of the Qajar Period as a Part of Iranian art is one of the Goals of this Research. Research

    Method

    The Present research is Descriptive-Analytical and has been Carried out Using library Sources and Museum Image Samples.

    Results

    The Current Research Shows that the Integration of Art and Politics in the Paintings of Mozaffaruddin Shah Qajar period Through the use of Symbols of Power in the Images is a Continuation of the Pictorial Traditions of the Previous periods. The Extensive use of Portrait Painting Throughout the Qajar Period can be Seen as an Attempt to legitimize the Monarchy, Some of These Paintings are Half-Length and Some are Full-Length Portraits, and the Influence of Western Realistic Photography and Nature Can be Seen in the Paintings.

    Keywords: Qajar, Painting, Court Iconography, Mozaffar ad-DinShah