فهرست مطالب

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 52، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/15
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید اکبر آریان زاد، مهدی زین الدینی*، اعظم حدادی، شهرام نظریان، رضا حسن ساجدی صفحات 170-182

    سابقه و هدف:

     شیگلوزیس بیماری عفونی ناشی از شیگلا دیسانتری است و سالانه جان میلیون ها نفر را در سراسر جهان تهدید می کند. توسعه سویه های مقاوم به آنتیبیوتیک، واکسن ها را به عنوان اولویت اصلی سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری قرار داده است. پروتین IpaB  که بخشی از سیستم ترشحی نوع III  (T3SS)  در شیگلا است، می تواند پاسخ ایمنی مطلوبی در برابر باکتری ایجاد کند. هدف از این مطالعه ارزیابی ایمنی زایی پروتین نوترکیب حاوی نواحی ایمونوژن IpaB به عنوان گزینه واکسن زیر واحد نوترکیب علیه شیگلا دیسانتری است.

    مواد و روش ها

    ژن کد کننده پروتین ایمونوژن در وکتور بیانی pET28a  همسانه سازی و به میزبان باکتریایی E.coil سویه Rosetta (DE3) ترانسفورم شد و توسط IPTG القا گردید. پروتین خالص با استفاده از ستون کروماتوگرافی نیکل به دست آمد و برای ایمن زایی به خوکچه هندی تزریق شد. تیتر آنتیبادی تولید شده با استفاده از روش ELISA غیرمستقیم ارزیابی شد و در نهایت آزمون چالش حیوانی با آزمایش سرنی در خوکچه هندی انجام شد.

    یافته ها

    باند 36 کیلو دالتون به عنوان پروتین IpaB  در SDS-PAGE مشاهده شد که با وسترن بلات تایید شد. آنالیزهای ایمونولوژیکی تولید تیتر بالایی از آنتی بادی اختصاصی علیه IpaB (1:102400) را در خوکچه هندی واکسینه شده نشان داد. عدم وجود هرگونه کراتوکنژنکتیویت در خوکچه های هندی واکسینه شده در تست Sereny  نشان دهنده سطح بالایی از محافظت در برابر شیگلا دیسانتری است.

    نتیجه گیری

    یافته های این تحقیق نشان می دهد که پروتین نوترکیب تولید شده یک گزینه مناسب به عنوان واکسن برای مهار و درمان در برابر شیگلا دیسانتری است.

    کلیدواژگان: شیگلا، پروتین IpaB، واکسن زیرواحد نوترکیب، فاکتور بیماری زایی، آزمایش سرنی
  • مهدی طاهری اصل، مجید مقبلی*، محمد کارگر، محسن لطفی، فرشید کفیل زاده صفحات 183-191

    سابقه و هدف:

     بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک یکی از مهم ترین عوامل بیماری زا از نظر اقتصادی در گوسفند و بز است که بوسیله موربیلی ویروس ها ایجاد می شود. پروتین H یکی از پروتین های اصلی ایجاد ایمنی بر علیه PPRV است. هدف از پژوهش حاضر کلون و بیان ژن H این ویروس بوسیله سیستم بیانی باکولو ویروس میباشد.

    مواد و روش ها: 

    ژن H با روش RT-PCR و آغازگر های اختصاصی، تکثیر و در پلاسمید pFastBac Dual کلون شد. سپس بکمید نوترکیب واجد ژن فوق در سلول میزبان DH10Bac تولید شد. با ترانسفکت کردن سلول Sf9 با بکمید نوترکیب، میزان بیان و خصوصیات آن با روشهای SDS-PAGE، western blotting و بردفورد بررسی گردید.

    یافته ها:

     ژن H با استفاده از پرایمر های اختصاصی از روی ژنوم ویروس PPR به درستی تکثیر و باند اختصاصی بدست آمد و بعد از انتقال بر روی وکتور pFastBac Dual  و سپس بر روی ژنوم باکولو ویروس، صحت کار با استفاده از PCR و هضم آنزیمی اثبات شد. با ترانسفکت کردن بکمید نوترکیب در سلول های Sf9 و انجام پاساژهای متوالی، با استفاده از SDS-PAGE و وسترن بلات نشان داده شد که پروتین نوترکیب حاصل، کاملا خالص و اختصاصی می باشد. میزان بیان این ژن µg/ml 218 بدست آمد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به تولید میزان مناسبی از پروتین نوترکیب H، این پروتین می تواند گزینه مناسبی برای تولید واکسن نوترکیب بر علیه PPRV باشد.

    کلیدواژگان: طاعون نشخوار کنندگان کوچک، سلول Sf9، نوترکیب
  • کیواندخت عباسی، یحیی تهمتن*، الهام معظمیان، محمدحسین حسینی صفحات 192-206

    سابقه و هدف:

     پاستورلا مالتوسیدا عامل بیماری پاستورلوز می باشد. حیوانات و گاهی انسان با این باکتری درگیر می شوند. هدف این مطالعه ارزیابی پاسخ های ایمنی در گوسفندان واکسینه شده با آنتی ژن غیرفعال همراه با اجوانت آلوم و AbDNA  از طریق ردیابی میزان IgG و سایتوکین در سرم بود.

    مواد و روش ها: 

    گوسفندان با دو دوز واکسن غیرفعال شده با فرمالین به فاصله 2 هفته ایمن شدند.در این واکسن ها از آلوم و DNA پاستورلا مالتوسیدا سروتیپ A بهعنوان اجوانت استفاده گردید. درهر مرحله، یک سیسی ایمونوژن به صورت زیرجلدی به حیوانات تلقیح شد. پس از طراحی الایزا، پاسخ ایمنی اکتسابی با اندازه گیری تیتر آنتی بادی اختصاصی IgG و اندازه گیری TNF-α بر روی نمونه های سرم و کشت سلول لنفوسیت بررسی شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد تیتر آنتی بادی در گروه دریافت کننده DNA نسبت به گروه دریافت کننده آلوم و گروه های کنترل بالاتر بود. بالاترین سطح آنتی بادی (1/463) مربوط به گروه FIV-AbDNA در هفته چهارم بود. در گروه FIV-Alum بالاترین تیتر 1/054 بود که نشان از پاسخ ایمنی ضعیف تر نسبت به گروه DNA می باشد. پس از ایمن سازی، AbDNA باعث افزایش تولید TNF-α نیز گردید. بطور کلی تیتر TNF-α در حیوانات ایمن شده نسبت به گروه های کنترل افزایش معناداری داشت. بالاترین تیتر  TNF-α (1/44) مربوط به گروه FIV-AbDNA در نمونه سرم بود.

    نتیجه گیری:

    آنتی ژن پاستورلا مالتوسیدا همراه با DNA باکتریایی به عنوان اجوانت، گزینه ای برای ساخت واکسن های جدید علیه پاستورلا مالتوسیدا می باشد. با توجه به توانایی AbDNA در ایجاد پاسخ های ایمنی به واسطه آزاد سازی سایتوکاین های مختلف، ارزیابی انواع سایتوکاین ها پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: پاستورلا مالتوسیدا، DNA باکتریایی، آلوم، اجوانت، واکسن، TNF-α
  • مهسا حریرفروش، محمدعلی آموزگار*، محمود شوندی، پروانه صفاریان صفحات 207-219
    سابقه و هدف

    خلیجنایبند به دلیل مجاورت با منطقه صنعتی عسلویه در معرض آلاینده های نفتی است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلاینده ها بر جمعیت میکروبی تاثیر میگذارد و جمعیت را به سمت میکروبهای تجزیه کننده نفت سوق میدهد. در این مطالعه به بررسی تنوع میکروبی در آب های خلیج نایبند و پیش بینی ژن های عمکلردی موثر در تجزیه هیدروکربن های آروماتیک تحت شرایط هوازی و بی هوازی می پردازیم.

    مواد و روشها: 

    برای استخراج DNA از نمونه آب خلیجنایبند از روش استاندارد فنلکلروفرم استفاده شد. توالی یابیDNA   استخراج شده با تکنیک توالییابی نسل جدید انجام شد. سپس قطعه مبتنی بر ژن 16S rRNAتجزیه وتحلیل شد. همچنین پیش بینی ژن های عملکردی موثر در تخریب هیدروکربن های آروماتیک تحت شرایط هوازی و بیهوازی انجام شد.

    یافته ها:

     آلودگی هیدروکربن های آروماتیک در آب خلیجنایبند منجر به غالبشدن اعضای اشنوسپیرالس Oceanospirillales  (24/67%)، سلویبریونالس Cellvibrionales (28/95%)، سار11-کلد SAR11 clade (20/97%)، رودوباکتریالس Rhodobacterales    (6/17%)، رودواسپیرالس Rhodospirillales (7/12%) و فلاووباکتریالس Flavobacteriales (5/5%) شده است. رده های آلفاپروتیوباکتریا Alphaproteobacteria (26/18%) و گاماپروتیوباکتریا Gammaproteobacteria (42/23%) بیشترین فراوانی را داشتند. با توجه به آنالیز داد ه ها (PICRUSt) ژن های موثر در تجزیه نفتالین در شرایط بی هوازی بیشترین فراوانی را در نمونه داشتند.

    نتیجه گیری:

     قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی نفتی بر جمعیت میکروبی تاثیر میگذارد. جمعیت میکروبی منطقه نایبند نیز به دلیل مجاورت با منطقه نفتی پارس جنوبی و ورود آلاینده های نفتی به آب در جهت غالب شدن اعضای تجزیه کننده هیدروکربنها پیش رفته است.

    کلیدواژگان: آلودگی نفت، توالی یابی نسل جدید، خلیج نایبند، هیدروکربن های آروماتیک، تنوع میکروبی، ژن های عمکلردی
  • ساناز ایمانیان، علی مهرور*، جواد حامدی، حسین صمدی کفیل، ناصر عیوضیان کاری صفحات 220-233

    سابقه و هدف :

    اکتینوباکتر ها به لحاظ تولید متابولیت‏ هایی با اثرات زیستی گوناگون اهمیت بالایی در جهان دارند. این مطالعه با هدف بررسی سمیت عصاره تخمیری حاصل از اکتینوباکتر های جدا شده از برخی منابع زیستی ایران روی Artemia urmiana انجام شد. این جدایه ها در کلکسیون میکروارگانیسم های دانشگاه تهران نگه داری شدند.

    مواد و روش‏ ها: 

    48 جدایه اکتینوباکتر موجود در دمای 76- درجه سلسیوس با استفاده از محیط کشت ISP2 آگار احیا شدند. دو دیسک باکتری، در محیط ISP2 براث به عنوان محیط پیش کشت تلقیح شدند. پس از 48 ساعت، 10 میلی ‏ لیتر از مایع در محیط کشت تخمیر تلقیح و به مدت 7 روز در انکوباتور شیکر دار با 180 دور در دقیقه،  دمای 28 درجه سلسیوس وpH  معادل 0/2 ± 7/2 گرمخانه گذاری شد. مایع تخمیر با اتیل ‏ استات استخراج و حلال با دستگاه تقطیر در فشار کم حذف شد. عصاره ‏ های حاصل پس از تعیین غلظت‏ برای زیست‏ سنجی با استفاده از ناپلی ‏های 40 ساعته آرتمیا اورمیانا مورد استفاده قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس طبقه‏ بندی سمیت، از میان عصاره‏ های 48 جدایه، 64/58 درصد در گروه ترکیبات بسیار سمی، 22/91 درصد ترکیبات با سمیت متوسط، و 12/5 درصد در گروه ترکیبات با سمیت کم قرار گرفتند.

    نتیجه‏ گیری: 

    نتایج نشان داد بیش از نیمی از عصاره‏ ها کشندگی بسیار بالایی در زمان کوتاه روی آرتمیا اورمیانا داشتند. با مقایسه مقادیر LC50 وLT50 عصاره ها با مطالعات مشابه مشخص شد که این عصاره‏ ها فعالیت زیستی قابل توجهی دارند و می ‏ توانند به ‏عنوان منبعی غنی در تولید متابولیت‏ ها با اثرات زیستی مطلوب استفاده شوند.

    کلیدواژگان: اکتینوباکتر، سمیت سلولی، میگوی آب شور، زیست‏ سنجی
  • محمدحسین کریمی گرجی، مهدی گلستانی نسب*، شکیبا درویش علیپور صفحات 234-244
    سابقه و هدف

    امروزه پپتید های ضد میکروبی تولید شده از حشرات بهدلیل تاثیر ضد باکتری های بیماری زا با اثرات جانبی کمتر، مورد توجه هستند. هدف از این مطالعه، بررسی خواص فیزیکی-شیمیایی آتاسین 1a به عنوان ترکیب ضد باکتریایی برای انجام پژوهش های آزمایشگاهی بر پایه ی تولید حامل های دارو رسانی و طراحی واکسن، با استفاده از روش های بیوانفورماتیک است.

    مواد و روش ها: 

    در این پژوهش توالی ژن کد کننده پپتید ضد میکروبی آتاسین 1a تولید شده از حشره T. molitor، از پایگاه داده NCBI، با نشانی www.ncbi.nlm.nih.gov، در فرمت FASTA دریافت شد. وزن مولکولی، میزان مشابهت و تفاوت میان توالی های آتاسین1a با سایر پپتید های همولوگ، و مشخصات فیزیکی-شیمیایی مولکول بررسی گردید. همچنین ساختار دوم و شکل فضایی پپتید آتاسین1a، با استفاده از نرم افزار های بیوانفورماتیک پیشگویی و میزان عملکرد و ایمنی زایی پپتید مطالعه شد.

    یافته ها: 

    توالی آمینو اسیدی پپتید آتاسین1a، با پپتید های مشابه در 10 عضو از زیر راسته Polyphaga، در نواحی مرکزی و انتهایی (-cترمینال) مشابه است. ویژگی های ساختاری و بیوشیمیایی آتاسین1a، 51% آمینو اسید های غیر قطبی با شاخص بی نظمی %61 و انعطاف پذیری 53% را نشان می دهد. ساختار دوم آتاسین1a، شامل 52/60% پیچ های تصادفی، 1/43% صفحات بتا و 21/43% مارپیچ آلفا است. پیشگویی ساختار سوم در پایگاه Phyre2، 32% هم پوشانی و 31/1% اعتبار سنجی به پروتین متعلق به بتا شبه ایمونوگلوبولین (d2aw2a1) را نشان می دهد. این پپتید توانایی بالایی در تحریک سیستم ایمنی ندارد.

    نتیجه گیری:

     فراوانی صفحات بتا در ساختار آتاسین 1a، دلیلی بر پایداری مولکول و افزایش توانایی آن در عبور از غشای سلولی باکتری ها است.

    کلیدواژگان: آتاسین، آنالیز بیوانفورماتیک، پپتید ضد باکتریایی، T. molitor
|
  • Seyed Akbar Arianzad, Mehdi Zeinoddini *, Azam Haddadi, Shahram Nazarian, Reza Hasan Sajedi Pages 170-182
    Background & Objectives

    Shigellosis is an infectious disease caused by Shigella dysenteriae and threatens the lives of millions of people worldwide annually. IpaB protein, which is part of the Shigella type III secretion system (T3SS), it can elicit a favorable immune response against the bacterium. The aim of this study is experimental evaluation of the immunogenicity of a recombinant protein containing immunogenic regions of IpaB as a subunit recombinant vaccine candidate against Shigella dysenteriae.

    Material & Methods

    The gene encoding immunogenic protein that cloned into pET28a expression vector was transformed in the bacterial host E.coil strain Rosetta (DE3) and induced by IPTG. The purified protein was achieved using nickel chromatography column and injected into guinea pigs for immunization. The produced antibody titer was assessed by indirect ELISA assay and finally animal challenge was performed using the Sereny test in guinea pigs.

    Results

    A 36 KDa band as IpaB protein was observed in SDS-PAGE which was confirmed by western blot. The immunological analyses showed production of high titer of specific anti-IpaB antibody (1:102,400) in immunized Guinea pig. The absence of any keratoconjunctival inflammation in immunized guinea pigs in Sereny test indicated high level protection against  virulent Shigella dysentriea.

    Conclusion

    The results showed that IpaB can elicit high titer of antibody and protection against Shigella dysentriae in Guinea pigs.

    Keywords: Shigella, IpaB protein, Recombinant Subunit Vaccine, Virulence factor, Sereny test
  • Mehdi Taheri Asl, Majid Moghbeli *, Mohammad Kargar, Mohsen Lotfi, Farshid Kafilzadeh Pages 183-191
    Background and Objectives

    Small ruminant plague is one of the most economically important pathogens in sheep and goats caused by morbilli viruses. Protein H is one of the major proteins for immunity against PPRV. The aim of the present study was to clone and express the H gene of this virus by the baculovirus expression system.

    Materials and Methods

    H gene was amplified by RT-PCR and specific primers and then cloned into pFastBac Dual plasmid. The recombinant vector with the gene was transferred to the DH10Bac host cell. By transfection Sf9 cell with recombinant vector, its expression and  characteristics were evaluated by SDS-PAGE, western blotting and Bradford methods.

    Results

    The H gene was amplified using specific primers from the PPR virus genome and the   specific band was obtained. Cloning of the H gene on the pFastBac Dual vector and baculovirus genome was proved with PCR and enzymatic digestion. By transfection the recombinant vector into Sf9 cells and performing sequential passages, the recombinant protein was shown to be completely pure and specific using SDS-PAGE, Western blotting and Bradford methods. The expression level of this gene was obtained 218 µg/ml.

    Conclusion

    Considering the production of an appropriate amount of recombinant H protein, this protein can be a suitable candidate for the production of recombinant vaccine against PPRV.

    Keywords: Peste des petits ruminants, Sf9 Cell, Recombinant
  • Keivandokht Abbasi, Yahya Tahamtan *, Elham Moazamian, Mohammad H Hosseini Pages 192-206
    Backgronnd & Objectives

    Pasteurella (P.) maltocida is the cause of pasteurellosis. Animals and sometimes humans are involved with this bacterium. The aim of this study was to evaluate immune responses in sheep vaccinated with inactive antigen along with alum and AbDNA adjuvant by tracking IgG and cytokine levels on serum samples.

    Material & Methods

    Sheep were immunized with two doses of inactivated vaccine with formalin at an interval of 2 weeks. Alum and DNA of P.maltocida serotype A strain were used as an adjuvant. One milliliter of immunogen was inoculated subcutaneously to the animals. After  ELISA design, immune response was evaluated by measuring specific IgG antibody titer and TNF-α measurement on serum samples and lymphocyte cell culture.

    Results

    The antibody titer in the group receiving DNA was higher than the group receiving Alum and the control groups. The highest antibody level (1.463) was related to the FIV-AbDNA group in the fourth week. In the FIV-Alum group, the highest titer was 1.054, which indicates a weaker immune response compared to the DNA group. AbDNA also increased the production of TNF-α. TNF-α in immunized animals increased significantly compared to the control groups. The highest titer of TNF-α (1.44) was related to the FIV-AbDNA group on the serum sample.

    Conclusion

    P.maltocida antigen together with bacterial DNA as an adjuvant is an alternative candidate for making new vaccines against P.maltocida. Considering the ability of AbDNA to   create immune responses through the release of different cytokines, it is suggested to evaluate different types of cytokines.

    Keywords: Pasteurella maltocida, Bacterial DNA, Alum, Adjuvant, Vaccine, TNF-α
  • Mahsa Harirforoush, MohammadAli Amoozegar *, Mahmoud Shavandi, Parvaneh Saffarian Pages 207-219
    Background & Objective

    Nayband Gulf is subjected to oil pollution due to the proximity to Assaluyeh industrial region. Prolonged exposure to contaminants affects the microbial population and shifts the population to the predominance of oil-degrading microbes. In this study, we  investigate the microbial diversity in Nayband Gulf waters and predict the genes involved in aromatic hydrocarbon degradation under aerobic and anaerobic conditions.

    Materials & Methods

    Phenol-chloroform method was performed for extracting DNA from the Nayband Gulf water sample. Extracted DNA sequencing was performed by new generation  sequencing technique. Then 16S rRNA gene-based amplicon sequencing was analyzed. Functional genes involved in the degradation of aromatic hydrocarbons under aerobic and anaerobic conditions were predicted from 16S rRNA gene sequences.

    Results

    Our findings indicate that aromatic hydrocarbons contamination in Nayband Gulf water resulted in the enrichment of Oceanospirillales (24.67%), Cellvibrionales (28.95%), SAR11 clade (20.97%), Rhodobacterales (6.17%), Rhodospirillales (7.12%) and Flavobacteriales (5.50%).  Alphaproteobacteria (26.18%) and Gammaproteobacteria (42.23%) had the highest percentage. According to Phylogenetic Investigation of Communities by Reconstruction of Unobserved States, the genes involved in degradation of naphthalene under anaerobic conditions were most abundant in the sample.

    Conclusion

    The results of this study showed that long-term exposure to oil pollution and oil spills affects the microbial population. The microbial population of Nayband Gulf region, due to its proximity to the South Pars oil & gas region and the entry of oil pollutants into the water, has caused the domination of petroleum hydrocarbons degrading bacteria.

    Keywords: Oil Contamination, Next generation sequencing, Nayband Gulf, Aromatic Hydrocarbons, microbial diversity, functional genes
  • Sanaz Imanian, Ali Mehrvar *, Javad Hamedi, Hossein Samadi Kafil, Naser Eivazian Kari Pages 220-233
    Background & Objectives

    Actinobacteria are very important in the world in terms of the production of metabolites with various biological effects. This study was conducted with the aim of investigating the toxicity of the fermented extract obtained from Actinobacteria isolated from some biological resources of Iran on Artemia urmiana. These isolates were deposited in University of Tehran Microorganisms Collection (UTMC).

    Materials & Methods

    Forty-eight -76°C actinobacterial isolates were revived using ISP2 agar culture medium. Two bacterial discs were inoculated in ISP2 broth medium as a pre-cultivation medium. After 48 hours, 10 ml of the liquid was inoculated into the fermentation culture medium and heated for 7 days in a shaker incubator with 180 rpm, temperature of 28°C and pH of 7.2 ± 0.2. The fermentation broth was extracted using ethyl acetate, the solvent was evaporated using a low-pressure rotary evaporator. The toxicity of fermentation broth extracts was assayed against    40-hour Artemia urmiana nauplii.

    Results

    According to the toxicity classification, among the all 48 isolates, 64.58% were highly toxic, 22.91% were moderate toxic, and 12.5% were in the low toxicity compounds group.

    Conclusion

    The results showed that more than half of the tested extracts had very high lethality on Artemia urmiana in a short time. Comparing the LC50 and LT50 values of the extracts with  similar studies, it was found that these extracts have a significant biological activity and can be used as a rich source in the production of metabolites with proper biological effects.

    Keywords: Actinobacteria, Cytotoxicity, Brine shrimp, bioassay
  • MohammadHossein Karimi Gouraji, Mehdi Golestaninasab *, Shakiba Darvish Alipour Pages 234-244
    Background & Objectives

     Nowadays, antimicrobial peptides produced from insects are  considered for their antibacterial activity against pathogens and the fewer side effects. The aim of this study is a bioinformatics analysis of attacin1a as an antibacterial compound and the   investigation of its physicochemical properties for laboratory research based on the production of drug delivery carriers and vaccine design.

    Materials & methods

     The sequence of attacin1a gene belonged to T. molitor, was extracted in FASTA format from the NCBI database; www.ncbi.nlm.nih.gov. The Molecular weight,  similarity and physicochemical characteristics were investigated in the attacin1a and their  homologous peptides. In addition, the second and tertiary structures of the attacin1a were predicted using bioinformatics software’s, and the function and immunogenicity of the peptide were studied.

    Results

     Bioinformatics studies showed that the amino acid sequences of the attacin1a were  conserved in the central and c-terminal regions between 10 members of the suborder Polyphaga. The assessment of structural and biochemical properties showed that the attacin1a structure       contains 51% of non-polar amino acids with a disorder index of 61% and flexibility of 53%. The second structure of attacin1a consisted of 52.60% Random coils, 21.43% beta-strands and 21.43% alpha helices. The prediction of the tertiary structure in the Phyre2 showed 32% confidence and 31.1% identity to a beta-immunoglobulin protein (d2aw2a1). This peptide doesn’t have a high ability to stimulate the immune system.

    Conclusion

    The abundance of beta strands in the attacin 1a structure increased the molecule's stability and its ability to cross through the cell membrane in bacteria.

    Keywords: Antibacterial peptide, Attacin, bioinformatics analysis, Tenebrio molitor