فهرست مطالب

نشریه مطالعات جنگ
پیاپی 14 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریدون ایرانمهر صفحات 5-36

    اعتیاد به مواد مخدر، یکی از مهم ترین بلایای خانمان سوز که هیچ گونه حدومرزی را نشناخته و در همه اقشار جامعه نفوذ کرده و  موجب سقوط بسیاری از ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی  و همچنین ضایعات مادی و معنوی شده است. با نگرش به اینکه اعتیاد زمینه ساز بروز سایر جرایم (نظیر: قتل، خودفروشی، سرقت، تکدی‏گری و...) هست؛ به همین جهت به عنوان مادر جرایم شناخته می شود. نظر به این که کارکنان نظامی به عنوان بخشی از جامعه و تاثیرپذیری آز آن، طبعا در معرض مصرف مواد مخدر قرار دارند؛ بنابراین در صورت عدم انجام اقدامات پیشگیرانه، می تواند موجب اشاعه تبلیغات منفی و تخریب اذهان عمومی نسبت به ساختار و جامعه منزه آجا گردد. بنابراین در این تحقیق تدوین راهبردهای پیشگیری از  اعتیاد به مواد مخدر کارکنان  آجا تشریح گردیده است. شایان ذکر است نوع تحقیق کاربردی، روش اجرای تحقیق توصیفی (موردی زمینه ای) و رویکرد پژوهش کمی/کیفی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه روسای بازرسی یگان های عمده نیروهای تابعه آجا که دارای حداقل درجه سرگردی و  15 سال سابقه خدمت بوده که در یگان آن ها فرد معتاد وجود داشته است. حجم جامعه آماری  با احتساب ویژگی جامعه آماری، 70 نفر است. روش های جمع آوری اطلاعات، میدانی و کتابخانه‏ای بوده و ابزارهای جمع آوری اطلاعات مشتمل بر مصاحبه، توزیع پرسشنامه و مطالعه اسناد و مدارک بوده است. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات، به صورت کیفی و کمی است. نتایج تحقیق نشان می دهد مهم ترین راهبرد اصلی جهت پیشگیری از اعتیاد، ایجاد فرهنگ خود حفاظتی از طریق آگاه سازی مضرات مواد مخدر و مجازات مربوطه است.

    کلیدواژگان: اعتیاد، پیش‏گیری، مواد مخدر
  • حمید خدائی*، پرویز ضیغمی نژاد، احمد خادم حسینیه صفحات 37-60
    ازآنجاکه فرایند تخریب مهمات فاسد همواره به عنوان ماموریتی خطرناک و پرمخاطره محسوب می گردد، پیش بینی سازوکارهای لازم برای حفظ سلامت و ایمنی کارکنان و همچنین صیانت از سرمایه و تجهیزات سازمان از اهمیتی دوچندان برخوردار می باشد.هدف اصلی این تحقیق بهبود فرایند انهدام مهمات فاسد در نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بعد روش های انهدام می باشد. نوع تحقیق کاربردی و روش اجرای آن توصیفی و رویکرد تحقیق آمیخته می باشد. جامعه آماری تحقیق، افسران ارشد معاونت آماد و فرماندهی مهمات، کارکنان تخریب چی آمادگاه های مهمات بوده که حداقل10سال سابقه خدمت داشته، دارای مدرک دیپلم و بالاتر بوده و در حوزه تخریب مهمات فاسد، فعالیت داشته اند. این نفرات 30 نفر برآورد می شود. روش های جمع آوری داده ها به صورت میدانی، کتابخانه ای، فیش برداری، مصاحبه و پرسش نامه بوده و در نهایت داده های بدست آمده بصورت آمیخته (کمی و کیفی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل کیفی و کمی پژوهش اسناد و مدارک بیانگر آن است که از طریق شاخص های تعریف شده بهترین شیوه انفجار در بهبود فرایند تخریب مهمات فاسد، استفاده از روش نانل می باشد. از دیدگاه جامعه ی نمونه مهم ترین شیوه سوزاندن در بهبود فرایند تخریب مهمات فاسد، استفاده از روش سوزاندن خرج های پرتاب به روش L شکل و در پایان نیز مهم ترین شیوه بازیافت در بهبود فرایند تخریب مهمات فاسد، استفاده از روش بازیافت با استفاده از ذوب نمودن مواد منفجره مهمات در دستگاه بازیافت می باشد
    کلیدواژگان: نانل، چاشنی، ماده منفجره، تخریب، فرایند
  • محمود براتیان، سجاد ذوالفقاری دهکردی*، ابراهیم ایجابی صفحات 61-83
    روند روبه رشد فناوری های مختلف ازجمله فناوری های نظامی بر کسی پوشیده نیست. در دنیای امروز تحت تاثیر رشد علم و فناوری، شاهد کوتاه تر شدن عمر محصولات نظامی بوده و هر روز محصول جدیدی باقابلیت بالاتری عرضه می شود. به همین دلیل سازمانهای نظامی و بویژه سازمان های دریایی نیازمند شناسایی و استفاده از فناوری های جدید می باشند. نیاز نیروی دریایی به فناوری های برترساز و موثر بر آمادگی رزمی یگان های شناور به دلیل نقش تعیین کننده ای که یگان های شناور در سرنوشت رزم دریایی دارند دارای اهمیت است. به این دلیل محققین به دنبال شناسایی فناوری های برترساز موثر بر آمادگی رزمی یگان های شناورسطحی نیروی دریایی می باشند. پژوهش حاضر به روش توصیفی و با رویکرد آمیخته انتخاب و در دو مرحله مستقل کیفی و کمی انجام پذیرفت. با استفاده از اسناد و مدارک، پاسخ های صاحب نظران به سوالات مطرح شده در مصاحبه و بررسی نتایج آماری حاصله از پاسخ پرسشنامه به تحلیل واقعیت های موجود و سپس شناسایی فناوری های برترساز موثر بر آمادگی رزمی یگانهای شناور سطحی نیروی دریایی در رزم سطحی در افق 1414 پرداخته شد.
    کلیدواژگان: فناوری، فناوریهای دریایی، فناوری های برترساز، رزم سطحی
  • فرزاد کاظمی* صفحات 85-114

    در دنیای امروز، نیروهای مسلح کشورهای پیشرفته در کنار توجه به قدرت سخت در میدان نبرد به عنوان یکی از مولفه های رزم، از کاربرد قدرت نرم غافل نشده و با استفاده از یافته ها در زمینه علوم شناختی در جستجوی راه کارهای عملی برای تاثیرگذاری بر افزایش میزان یادگیری و آموزش کارکنان در ارتش هستند. در این پژوهش، در پی یافتن پاسخ برای دو پرسش هستیم؛ اینکه تا چه اندازه می توانیم علوم اعصاب شناختی را در آموزش و یادگیری در ارتش به کار بریم و رویکرد یاددهی-یادگیری سازگار با مغز چه کاربردی در آموزش و یادگیری دارد؟ بر اساس این پژوهش، علوم اعصاب شناختی که عملکردهای شناختی را با توجه به عملکرد و ساختار مغز مطالعه می کنند، مبنای نظری مناسبی برای آموزش و یادگیری با رویکرد شناختی به شمار می روند و رویکردهای آن ها در آموزش و یادگیری بسیار کاربرد خواهد داشت؛ مانند اصول یاددهی-یادگیری سازگار با مغز که دانستن و کاربرد آن ها در فرآیند یاددهی و یادگیری زبان کارکنان ارتش بسیار مفید و راهگشا است. این پژوهش به روش توصیفی، ازنظر نوع پژوهش کاربردی و ازنظر رویکرد به صورت آمیخته تهیه گردیده است. به منظور بررسی نقش علوم شناختی در مولفه های آموزش و یادگیری در آجا، جهت گردآوری داده ها از روش میدانی و کتابخانه ای استفاده شده است. ابزارهای گردآوری داده ها پرسش نامه، مصاحبه صاحب نظران، بررسی و مطالعه اسناد و مدارک و کتب و مقالات سایت های علمی و دانشگاهی است.

    کلیدواژگان: علوم شناختی، یادگیری شناختی، جنگ شناختی و علوم اعصاب
  • مرتضی طالبی* صفحات 115-138
    امروزه اهمیت و اثربخشی به کارگیری پهپادها در انواع عملیات نظامی و غیرنظامی ازجمله در عملیات جنگ الکترونیک بر کسی پوشیده نیست. سامانه فرماندهی و کنترل متناسب با مقدورات و محدودیت های پهپادهای جنگال، یکی از ملزومات اساسی در به کارگیری موثر و موفق پهپادهای نظامی در این نوع عملیات است، بنابراین احصاء معیارها و شاخص های فرماندهی، کنترل و ارتباطات پهپادها در عملیات جنگ الکترونیک اهمیت بالایی دارد. این تحقیق از نوع کاربردی-توسعه ای و روش توصیفی و با رویکرد آمیخته (کیفی/کمی) صورت پذیرفته و به منظور بررسی عوامل اساسی و اعتبار سنجی، تعداد 7 نفر خبره به صورت هدفمند قضاوتی انتخاب گردیده و جهت تکمیل نمودن پرسشنامه ها، از تعداد 90 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقاتی ساده تعداد 81 نفر انتخاب شده است. در این تحقیق، ابتدا اطلاعات جمع آوری شده حاصل از منابع، اسناد و مدارک در قالب متغیرهای پژوهش و مولفه های مربوطه مرتب گردیده و هم پوشانی آن با نظرات صاحب نظران در خصوص شاخص ها و مولفه ها، مورد تحلیل (تحلیل محتوا) قرار گرفت و پراکندگی نظرات صاحب نظران با تحلیل تلفیق با منابع همگرا گردید. پس ازآن داده های کمی با استفاده از تحلیل خوشه ای با استفاده از نرم افزار اس پی اس. اس 22 انجام گردیده و درنهایت هر دو گروه را به صورت آمیخته مورد تحلیل قرار گرفته است. به این ترتیب با تحلیل خوشه ای، شاخص های سامانه فرماندهی و کنترل جهت به کارگیری پهپادها در عملیات جنگ الکترونیک را در قالب 6 شاخص معرفی و اولویت بندی نموده است.
    کلیدواژگان: جنگ الکترونیک، فرماندهی، کنترل، پهپاد، ارتباطات
  • امیر مصباح کیا*، سعید اسدزاده صفحات 139-167
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی راهبردهای کیفری موجود در قوانین کیفری ایران و انگلیس علیه تروریسم انجام گرفت.در این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی با توسل بر منابع کتابخانه ای و اسناد داخلی و خارجی ،به تجزیه و تحلیل موضوع پرداخته شد.تروریسم و جرایم مرتبط با آن از جرایم شنیع علیه بشریت محسوب می گردد.این سری جرایم علاوه بر امنیت ملی،تهدیدی برای امنیت بین المللی و در حالت گسترده آن،حیات بشری می باشند.با دقت در رویکرد قوانین کیفری ایران،قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم (اصلاحی1397) گامی ارزنده در جهت بیان مصادیق جرایم تروریستی برداشته ولیکن سخنی از مجازات این جرایم در قانون مذکور به میان نیامده.با این وجود امکان مجازات مرتکبین با توسل به سایر مقررات کیفری وجود دارد که البته خالی از اشکال نیست.در قوانین انگلیس شاهد نظام یکپارچه ای در تعریف جرایم تروریستی و مجازات آن هستیم.ابتدای این قوانین را قانون ضد تروریسم2000 تشکیل می دهد.کشور انگلیس با حفظ این یکپارچگی،در جهت پویا ماندن قوانین ضد تروریستی خود با تکمیل قوانین قبلی،مقررات دیگری را نیز به تصویب رسانده.در این بین نظام انگلیس در مواجه با جرایم تروریستی از نظام واحدی برخوردار است.
    کلیدواژگان: رویکرد کیفری، قوانن ایران، قوانین انگلیس، جرایم تروریستی، تروریسم
  • سید ناصر حسینی* صفحات 169-197

    جنگ ایران و عراق در 31 شهریور 1359، پس از 641 بار نقض تمامیت ارضی ایران و با پیش دستی عراق آغاز شد. ارتش ج.ا.ا با ماموریت دفاع از حدود و ثغور کشور، اقدامات کشور عراق را رصد می کرد و قریب یکسال قبل از آغاز جنگ شرایط بحرانی در روابط دوکشور و احتمال آغاز جنگ از سوی عراق را هشدار داده بود. ولی باورمندی و اقدامات لازم در سطح مسولین عالی کشور در جهت مدیریت بحران ایجاد شده در روابط دو کشور قابل ملاحظه نبود و تصمیمات مقتضی به جهت جلوگیری از بروز جنگ اتخاذ نشد. پس از آغاز جنگ، ارتش ج.ا.ا راهبردهای دفاعی از پیش تدوین شده خود را به اجرا گذاشت و مانع دستیابی دشمن به اهداف و راهبردهای از پیش تعیین شده اش گردید. این در حالی است که عملکرد ارتش در آغاز جنگ تاکنون مورد مناقشه بوده است. لذا محقق در این مقاله به روش توصیفی- تاریخی و گذشته نگر، اقدامات ارتش (قبل از آغاز جنگ ایران و عراق تا پایان سال دوم) را مورد مطالعه قرارداده و ضمن بررسی اسناد موجود، بصورت کتابخانه ای، میدانی و اینترنتی، راهبردهای دفاعی ارتش ج.ا.ا در سال اول جنگ را با مبانی علوم نظامی و راهبردی تطبیق نموده و به پاسخگویی برخی انتقادات از ارتش نیز پرداخته است.

    کلیدواژگان: جنگ ایران و عراق، دفاع مقدس، سال اول جنگ، راهبردهای دفاعی
  • سید بنیامین کشاورز* صفحات 199-235
    ایران در عصر قاجار شاهد تحولات مختلف مدرنیزم در زمینه های مختلف جامعه از جمله ارتش و قوای نظامی بود، تحولاتی که در عهدناصری به اوج خود رسید. با فشار دولت های غربی، وجود آشوب های داخلی در کنار درگیری دایم با خلافت عثمانی، تحول و ارتقای قوای نظامی ممالک محروسه و به طبع آن تسلیحات در اولین اولویت قرار گرفتند که هزینه بسیاری نیز طبعا به بار آوردند. امر فوق آنچنان صاحب اهمیت است که همواره موضوع تحقیقات قابل توجهی بوده است اما مطالب مربوط به آن چندان منسجم نبوده و همواره ارایه یک تصویر مشخص از وضعیت نظامی ارتش قاجار عمل دشواری بوده است. با این وجود تسلیحات بسیاری از عصر مذکور تا امروز باقی مانده اند که به ندرت مورد تحقیق قرار گرفته اند، بنابراین تسلیحات و جلوه آنان چه در تصاویر و چه در نوشته متخصصین نظامی اطلاعات ارزشمندی می توانند به ما ارایه دهند که پایه اصلی این مقاله را تشکیل می دهند. پرسش های اصلی پژوهش حاضر عبارت اند از: 1.چه تسلیحاتی در روند مدرنیزم به ایران آمدند؟ 2. تسلیحات جدید قرن نوزدهم میلادی و در نتیجه قشون ناصری، در برابر نیروی سنتی و شرایط جغرافیایی ایران چگونه عمل کردند؟ این مقاله بر آن است علاوه بر معرفی تسلیحات به بازسازی عملکرد و کیفیت ارتش نیز بپردازد. در نتیجه مشخص گردید تسلیحات ارزان تر همخوان با شرایط ایران، انتخاب شده و در داخل کشور همراه موارد جانبی به تولید می رسیدند. بعلاوه، اصلاحات نظامی جهت حفظ ثبات داخلی بسیار موفقیت آمیز بود.
    کلیدواژگان: ایران، قاجار، قرن نوزدهم، تسلیحات، قوای نظامی
|
  • Fereydoon Iranmehr Pages 5-36

    Drug addiction is one of the most important disasters in the international level, which knows no borders and has penetrated into all strata of society and is a serious threat to the health of human society and causes the collapse of many cultural and moral values ​​and norms, as well as material and spiritual waste. has been With the attitude that addiction is the basis for the occurrence of other crimes (such as: self-dealing, theft, etc.); For this reason, it is known as the mother of crimes.Considering that military personnel as a part of society and its influence are naturally exposed to drug use; Therefore, if preventive measures are not taken, it can spread negative publicity and destroy the public mind towards the structure and society of Menzeh Aja.Therefore, in this research, the strategic action of AJA in preventing drug addiction among AJA employees has been describedtype of applied research is the method of implementing contextual case research and the approach of mixed research (quantitative/qualitative).The statistical population includes all chiefs of inspection of the major units of the AJA subordinate forces who have at least the rank of major and 15 years of service, and there is an addict in their unit.The size of the statistical population, including the characteristics of the statistical population, is 70 people.The data collection methods were field and library, and the data collection tools included interviews, distribution of questionnaires and study of documents. The method of data analysis is qualitative and quantitative.The results of the research show that the most important strategy to prevent addiction is to create a culture of self-protection through awareness of the harms of drugs and related punishments

    Keywords: Addiction, prevention, Drugs
  • Hamid Khodaei *, Parvizizz Zighaminejad, Ahmad Khadem Hosseiniyah Pages 37-60
    From there that The process of destroying rotten ammunition is considered as a dangerous and risky mission. Predicting the necessary mechaisms to maintain the health and safety of employees as well as maintenance of the organizations capital and equipment is the very important.The main purpose of the research is Improving the process of destroying rotten ammunition through destruction methods in the ground forces of the Army of the Islamic Republic of Iran. The type of applied research and implementation method is descriptive and mixed approach. The statistical population of the research was the senior officers of the Deputy of Ammunition and Ammunition Command, the saboteurs of ammunition depots who have at least 10 years of service, have a diploma and higher and have experience in the field of destruction.These people are estimated at 30 people. Data collection methods were fieid, library, interview and questionnaire. Finally, the obtained data were analyzed in a mixed manner. the results obtained through the defined indicators indicate that the best method to improve the degradation process is to use the Nanel method. From the point of view of the sample community, the most important The method of incineration in improving the process is the use of the method of incineration of the L-shaped method. And in the end, the most important method of recycling in improving the process is the use of recycling method by melting ammunition explosives in the recycling machine.
  • Mahmoud Baratian, Sajjad Zolfaghari Dehkordi *, Ebrahim Ijabi Pages 61-83
    The growing trend of various technologies, including military technologies, is not hidden from anyone. In today's world, due to influence of the growth of science and technology, the life of military products has been shortened and new product with higher capabilities are producted every day. Hense, military organizations and especially naval organizations need to identify and use new technologies. Due to decisive role of units on the fate of naval combat the need of the Navy for supremacy technologies and effect of them on the readiness of combat units is important. For this reason, researchers are looking for the identification of supremacy technologies and effect of them on the combat readiness of naval surface units. The current research was conducted in two independent stages, qualitative and quantitative. By using documents and documents, the experts' answers to the questions asked in the interview and the analysis of the statistical results obtained from the answers to the questionnaire, the analysis of the existing facts and then the identification of the supremacy technologies effective on the combat readiness of the surface floating units of the Navy in surface warfare in the horizon of 1414 were discussed
    Keywords: technology, naval technologies, supremacy technologies, surface warfare
  • Farzad Kazemi * Pages 85-114

    The armed forces in addition to paying attention to hard power in the battlefield as one of the components of combat, have not neglected the use of soft power and by using the findings in the field of cognitive science in search of practical solutions to increase the amount of learning and training the staff are in the army. In this research, we seek to find answers to two questions; to what extent can we use cognitive neuroscience in teaching and learning in the army and what is the use of the brain-compatible teaching-learning approach in teaching and learning? Based on this research, cognitive neurosciences, which study cognitive functions according to the function and structure of the brain, are considered a suitable theoretical basis for teaching and learning with a cognitive approach, and their approaches will be very useful in teaching and learning; Such as the principles of teaching-learning compatible with the brain, knowing and applying them in the process of teaching and learning the language of army personnel is very useful and enlightening. This research has been prepared in a descriptive way, in terms of the type is applied research and in terms of the approach, it is mixed. In order to investigate the role of cognitive science in the components of teaching and learning in Aja, field and library methods have been used to collect data. The tools of data collection are questionnaires, interviews of experts, review and study of documents and books and articles.

    Keywords: cognitive science, learning, and neuroscience
  • Morteza Talebi * Pages 115-138
    Today, the importance and effectiveness of using UAVs in all kinds of military and civilian operations, including in electronic warfare operations, is not hidden from anyone. Command and control system according to the capabilities and limitations of forest drones is one of the basic requirements in the effective and successful use of military drones in this type of operation, therefore, the calculation of the criteria and indicators of command, control and communication of drones in electronic warfare operations is of great importance.This research is applied-developmental type and descriptive method and with a mixed approach (qualitative/quantitative) and in order to investigate the basic factors and validation, 7 experts were selected in a purposeful way and to complete the questionnaires, out of 90 people A simple stratified random sampling method of 81 people was selected. In this research, firstly, the information collected from sources, documents and documents was arranged in the form of research variables and relevant components, and its overlap with the opinions of experts regarding indicators and components was analyzed (content analysis) and the dispersion of opinions The experts converged with the analysis of the sources. After that, quantitative data were analyzed using cluster analysis using SPS software. S22 was done and finally both groups were analyzed in a mixed manner. In this way, with cluster analysis, it has introduced and prioritized the indicators of the command-and-control system for the use of drones in electronic warfare operations in the form of 6 indicators.
    Keywords: electronic warfare, Command, Control, UAV, communication
  • Amir Mesbahkiya *, Saeed Asadzadeh Pages 139-167
    The current research was conducted with the aim of identifying the existing criminal strategies in the criminal laws of Iran and England against terrorism. In this research, the topic was analyzed with descriptive and analytical methods by accessing library sources and internal and external documents. Terrorism and related crimes are heinous crimes against humanity. In addition to national security, this series of crimes is a threat to international security and, in its broadest form, human life. Carefully in the approach of Iran's criminal laws, the Law on Combating the Financing of Terrorism (Amendment 2017) has taken a valuable step towards stating the examples of terrorist crimes, but there is no mention of the punishment of these crimes in the said law. However, it is possible to punish the perpetrators by resorting to other criminal regulations, which is not without problems. In English laws, we see a unified system in defining terrorist crimes and their punishment. The beginning of these laws is the Anti-Terrorism Law 2000. By maintaining this integrity, in order to keep its anti-terrorist laws dynamic, the UK has passed other regulations by supplementing the previous laws. In the meantime, the British system has a single system in the face of terrorist crimes.
    Keywords: Criminal approach, Iranian laws, English laws, Terrorist Crimes, Terrorism
  • Seyed Naser Hosseini * Pages 169-197

    The Iran-Iraq war started on 31 Shahrivar 1359, after 641 violations of Iran's territorial integrity and with the help of Iraq. With the mission of defending the country's borders and gaps, the J.A. Army was monitoring the actions of Iraq and almost a year before the start of the war, it had warned of the critical situation in the relations between the two countries and the possibility of the start of the war from Iraq. But the belief and necessary measures at the level of the country's top officials in order to manage the crisis created in the relations between the two countries were not significant and the necessary decisions were not taken to prevent the outbreak of war.After the start of the war, the J.A. Army implemented its pre-prepared defense strategies and prevented the enemy from achieving its predetermined goals and strategies. This is despite the fact that the performance of the army at the beginning of the war has been disputed so far. Therefore, in this article, in a descriptive-historical and retrospective way, the researcher has studied the actions of the army (before the start of the Iran-Iraq war until the end of the second year) and while examining the available documents, in the form of library, field and internet, the defense strategies of the army. In the first year, A.A. adapted war with the basics of military and strategic sciences and answered some criticisms of the army.

    Keywords: The Iran-Iraq war, holy defense, the first year of the war, defense strategies
  • Seyed Benyamin Keshavarz * Pages 199-235
    During the Qajar era, Iran witnessed various developments of modernism in various fields of society, including the army and arm forces, developments that reached their peak during the Naseri era. With the pressure of the western governments, the existence of internal riots along with the constant conflict with the Ottoman Caliphate, the transformation and upgrading of the military forces of the protected countries of Iran and, naturally, the weapons were given the first priority, which naturally brought a lot of costs. The above matter has such important that been subject of various researches, but the related materials have not been very coherent and it has always been difficult to present a clear picture of situation of the Qajar army, however, many weapons from the mentioned era have remained until today. which have rarely been researched, so the weapons and appearance, both in pictures and in the writings of military experts, can provide us with valuable information that forms the basis of this article. The main questions are:1.What weapons came to Iran in the process of modernization?2.How the new weapons of the 19th century, and in fact, the Naseri army, did act versus the traditional forces and geographical conditions of Iran? In addition to the introduction of weapons, this article aims to restore the performance and quality of the army. As a result, it was found that cheaper weapons compatible with Iran's conditions were selected and accessories produced inside the country.In addition, military reforms were very successful in maintaining internal stability.
    Keywords: Iran, Qajar, 19th century, ARMS, military forces