فهرست مطالب

مجله پژوهش های علوم شناختی و رفتاری
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 22، بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام حیدری* صفحات 1-16

    بررسی علمی رفتار نمایندگان در انجام امور نمایندگی ازجمله قانون گذاری اهمیت بسزایی دارد. ادراک نمایندگان در فرایند پیچیده قانون گذاری، نقش موثری ایفا می کند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی نقش عوامل فردی بر ادراک نمایندگان در فرایند تصویب قوانین با اتخاذ رویکردی رفتاری است. برای انجام پژوهش، از روش نظریه داده بنیان بهره گرفته شد. نمونه گیری با بهره گیری از روش قضاوتی با منطق نمونه گیری نظری انجام گرفت و تا حصول اشباع نظری دنبال شد. درمجموع، با 22 نماینده مجلس مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد و اسناد مکتوبی همچون مشروح مذاکرات نیز تجزیه وتحلیل شد. مقولات حاصل شده طی فرایند کدگذاری به یکدیگر مرتبط شدند و 5 قضیه به دست آمد. تحلیل داده ها مبین آن بود که عوامل فردی موثر بر ادراک نمایندگان شامل شخصیت، تحصیلات، احساسات و هیجان ها، سابقه و منافع شخصی است. ادراک نیز به عنوان مقوله محوری پژوهش تعیین شد که خود از دو زیرمقوله شناخت مستقیم و شناخت غیرمستقیم و سه مفهوم معناسازی، معنابخشی و معناشکنی تشکیل شده است. یافته های پژوهش حاضر آگاهی نمایندگان مجلس از فرایندهای ادراکی شان را افزایش می دهد و به آنها یادآوری می کند که عوامل متعددی بر ادراک آنها به صورت آگاهانه یا ناخودآگاهانه تاثیر می گذارد؛ بنابراین، شناخت این عوامل توسط قانون گذاران می تواند به افزایش کیفیت قانون گذاری منجر شود.

    کلیدواژگان: ادراک، نظریه داده بنیان کلاسیک، قانون گذاری، شخصیت، معناسازی
  • ریحانه مشهدی، علی عرب*، حسین جناآبادی صفحات 17-38

    نوجوانی همراه با تغییرات جسمی، شناختی و عاطفی است که با افزایش توانایی تفکر، تغییر در روابط با خانواده و همسالان و تلاش درجهت کسب نقش های عاطفی و اجتماعی جدید همراه است؛ ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی مداخله مثبت نگر و مداخله شناخت درمانگری مبتنی بر ذهن آگاهی بر بلوغ عاطفی در دانش آموزان بود. نمونه پژوهش 45 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم دبیرستان های دولتی و نمونه دولتی شهر زاهدان بود که ازطریق روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (30 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس اندازه گیری بلوغ عاطفی استفاده شد. گروه آزمایش مداخله مثبت نگر و مداخله شناخت درمانگری در طی 8 هفته متوالی در دو ماه دریافت کردند و داده ها توسط آزمون اندازه گیری مکرر تجزیه وتحلیل شدند. نتایج تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر نشان داد روان درمانی مثبت نگر و مداخله شناخت درمانگری مبتنی بر ذهن آگاهی بر بلوغ عاطفی تاثیر معنی داری داشته اند؛ اما براساس نتایج آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره، میانگین ثبات عاطفی، بازگشت عاطفی، ناسازگاری اجتماعی، فروپاشی شخصیت و فقدان استقلال گروه مداخله مثبت نگر در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به گروه آزمایشی شناخت درمانگری مبتنی بر ذهن آگاهی و گروه کنترل کاهش معناداری نشان داد و اثربخشی مداخله مثبت نگر بر بلوغ عاطفی بیشتر از شناخت درمانگری مبتنی بر ذهن آگاهی بود (01/0>p)؛ بنابراین، می توان نتیجه گرفت که برخلاف اثربخشی هر دو مداخله، مداخله مثبت نگر در مقایسه با مداخله شناخت درمانگری مبتنی بر ذهن آگاهی در رشد هیجانی و بلوغ عاطفی نوجوانان دختر کارآمدی بیشتری داشت.

    کلیدواژگان: مداخله مثبت نگر، مداخله شناخت درمانگری مبتنی بر ذهن آگاهی، بلوغ عاطفی
  • زهرا جهان بخشی*، فرشته شعبانی صفحات 39-56

    یکی از انواع اختلال های اضطرابی، اضطراب اجتماعی است که موجب مختل کردن عملکردهای تحصیلی، اجتماعی و خانوادگی می شود و اغلب اوقات سیر مزمنی را طی می کنند که ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد. هدف پژوهش حاضر سنجش اثربخشی برنامه والد کودک شناختی رفتاری بر اضطراب اجتماعی کودکان بود. جامعه موردپژوهش دانش آموزان پسر ابتدایی استان البرز شهرستان کرج بودند که نمونه گیری ابتدا به صورت خوشه ای چندمرحله ای انجام شد و سپس شش مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شد. ابزارهای اندازه گیری مقیاس اضطراب اسپنس کودک و والد (1999)، مقیاس اضطراب اجتماعی لیبویتز (2003) بودند. 24 دانش آموز همراه با والد انتخاب شدند که نمره اضطراب اجتماعی آنها نزدیک خط برش بود و با هماهنگی مدرسه با این دانش آموزان پرسشنامه لیبویتز اجرا شد. گروه آزمایش، 13 جلسه درمانی را به صورت گروهی هفته ای یک بار دریافت کردند. طول مدت جلسات 90 دقیقه بود. یازده جلسه مختص کودک و والد و دو جلسه صرفا برای والدین کودکان بود. نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد برنامه والد کودک شناختی رفتاری بر اضطراب اجتماعی کودکان موثر است و ماندگاری اثر دارد (01/0>p). براساس نتایج به دست آمده، پیشنهاد می شود از پروتکل درمانی طراحی و اعتباریابی شده در پژوهش حاضر برای کاهش اضطراب اجتماعی کودکان استفاده شود .

    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، درمان شناختی رفتاری، والد کودک
  • محمدمهدی دوالی*، سمیه حق دوست، رسول معصوم زاده جوزدانی صفحات 57-82

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر دورکاری بر رضایت شغلی با نقش میانجی استقالل شغلی و تعارض بین کار و خانواده بوده است. در این پژوهش، جامعه آماری شامل کارکنان ادارات دولتی شهرستان قدس مشتمل بر 2280 نفر است. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران 328 نفر برای نمونه گیری کافی تشخیص داده شده است؛ اما پژوهشگران برای کاهش خطای نمونه گیری، 501 نمونه را در نظر گرفته اند. در این پژوهش، شیوه نمونهگ یری به صورت تصادفی ساده بوده است. برای اندازهگیری دورکاری، رضایت شغلی، تعارض بین کار و خانواده و استقالل شغلی از پرسشنامه های استاندارد استفاده شده است. فرضیات با استفاده از آزمون تحلیل عاملی تاییدی و معادالت ساختاری با نرمافزارهای SPSS و PLS-SMART تجزیه و تحلیل شد. یافته های بهدستآمده نشان داد دورکاری تاثیر معنیداری بر رضایت شغلی، استقالل شغلی و همچنین تعارض بین کار و خانواده دارد. عالوهبراین، یافته ها نشان داد تعارض بین کار و خانواد بین دورکاری و رضایت شغلی دارای نقش میانجی و معنیداری است. مضافا استقالل شغلی نقش میانجی بین دورکاری و رضایت شغلی دارد. نتیجه پژوهش بیانگر آن است که طی زمانهای دورکاری میتوان به واسطه متغیرهای دیگر بر رضایت شغلی کارکنان تاثیر گذاشت و مانع ایجاد نارضایتی کارکنان باتوجه به شرایط حاکم شد

    کلیدواژگان: استقلال شغلی، تعارض کار خانواده، دورکاری، رضایت شغلی، همه گیری کرونا
  • ملیحه خبازی، سید علی کیمیایی*، حسین کارشکی، علی مشهدی صفحات 83-102

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارزیابی الگوی معادلات ساختاری عوامل موثر بر صمیمیت زناشویی زوج ها در دوران عقد صورت گرفت. در مطالعه حاضر از رویکرد کمی استفاده شد. هدف پژوهش توسعه ای و روش آن توصیفی همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زوج های شرکت کننده در کارگاه های دوران عقد معاونت اجتماعی دادگستری و وزارت ورزش و جوانان شهرکرد در بازه زمانی تابستان 99 بودند. نمونه پژوهش 200 زوج (200= مرد و 200= زن) بودند و با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. زوجین پرسشنامه های صمیمیت زوج ها، همدلی زناشویی، خودافشایی و اعتماد زناشویی را تکمیل کردند. نتایج نشان داد بین همدلی و مولفه های آن، خودافشایی و مولفه های آن و اعتماد با صمیمیت زناشویی رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد. همچنین، در بررسی مدل یابی متغیرهای پژوهش با صمیمیت زناشویی نتایج بیانگر آن بود که خودافشایی و همدلی با واسطه گری اعتماد قادر به پیش بینی صمیمیت زناشویی هستند. در پایان، باتوجه به نتایج پژوهش می توان بیان کرد بررسی مولفه های اثرگذار بر صمیمیت زناشویی زوجین می تواند در بهبود کیفیت روابط آنان مهم باشد و در تدوین برنامه های عملی جهت بهبود روابط زوج های تازه مزدوج موثر است.

    کلیدواژگان: صمیمیت زناشویی، همدلی، خودافشایی، اعتماد زناشویی
  • سمیه پوراحسان*، سید عبدالمجید جلائی اسفندآبادی صفحات 111-128

    هدف از پژوهش حاضر، ساخت و بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس تاب آوری اقتصادی روانی فرد است. روش پژوهش، توصیفی و جامعه آماری شامل کلیه شهروندان شاغل کرمان در سال 1399 است. به این منظور، ابتدا گویه های مرتبط با تاب آوری اقتصادی فردی با استفاده از پرسشنامه تاب آوری ساخته و پس از بررسی های اولیه و تعیین روایی محتوایی و نظر کارشناسان مربوطه در حوزه اقتصاد و روان شناسی به صورت ابتدایی بر یک نمونه 30 نفری از افراد نمونه اجرا شد و درنهایت، مقیاس ساخته شد. پرسشنامه تاب آوری و پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ به همراه پرسشنامه اقتصادی روانی بر نمونه با تعداد 384 نفر از جامعه انتخاب شد که با روش نمونه گیری دردسترس از مناطق مختلف شهر کرمان انتخاب شدند. یافته ها: تحلیل عاملی اکتشافی این مقیاس نشان دهنده مدل سه عاملی شامل سه عامل تحلیل مسیله، خودکارآمدی و سازگاری و انعطاف پذیری است و برای تایید ساختار این مدل از نرم افزار AMOS استفاده شد و نتایج نشان دهنده برازش مناسب مدل تک عاملی مرتبه دوم است. بررسی ضرایب پایایی و روایی نشان دهنده معتبر و روابودن این مقیاس است. نتیجه گیری: اعتبار و روایی مناسب این مقیاس می تواند مجوزی برای استفاده آن در حوزه های پژوهشی مرتبط باشد.

    کلیدواژگان: ساخت مقیاس، ویژگی های روان سنجی، مقیاس، تاب آوری اقتصادی روانی
  • ذبیح الله کاوه فارسانی*، مائده رجایی صفحات 121-140

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجی گری باورهای لذت بردن در رابطه بین عملکرد خانواده، رضایت از زندگی و افسردگی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و معادلات ساختاری و جامعه آماری شامل کلیه زنان و مردان متاهل ساکن شهر اصفهان در سال 1401-1400 بودند که از بین آنها 250 نفر ازطریق نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های باورهای لذت بردن بریانت (2003)، رضایت از زندگی داینر و همکاران (1985)، عملکرد خانوادگی موس و موس (2009) و مقیاس افسردگی کرونکه و همکاران (2001) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS23 و AMOS23 و روش های همبستگی پیرسون و تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج رابطه مثبت و معنادار بین عملکرد خانوادگی، رضایت از زندگی و باورهای لذت بردن و رابطه منفی و معناداری با افسردگی را نشان دادند (001/0<p). همچنین، اثر غیرمستقیم عملکرد خانوادگی با افسردگی ازطریق میانجی گری باورهای لذت بردن و عملکرد خانوادگی و رضایت از زندگی ازطریق باورهای لذت بردن تایید شد (05/0<p). یافته های پژوهش نشان می دهد باورهای لذت بردن (لذت بردن از تجربیات مثبت) نقش مهمی به عنوان یک همبسته مهم در پیامدهای روان شناختی خانواده های ایرانی دارد؛ درنتیجه، می توان از یافته های این پژوهش برای بهبود مسایل روان شناختی زوج ها در ایران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: باورهای لذت بردن، رضایت از زندگی، عملکرد خانواده، افسردگی
  • شیرین پولادی، محمدمهدی حسن شاهی*، محمد ربیعی، ناصر باقری صفحات 141-164

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان یکپارچه فراتشخیصی بر بهبود مشکلات رفتاری درونی سازی شده، تنظیم هیجان و همدلی کودکان دچار اختلالات اضطرابی انجام شد. پژوهش حاضر یک طرح آزمایشی تک موردی از نوع طرح خط پایه چندگانه با 3 آزمودنی متفاوت (8، 9 و 10 سال) بود که طی 15 جلسه درمانی و دو دوره پیگیری 2ماهه اجرا شد. داده ها با استفاده از روش های ترسیم دیداری، شاخص تغییر پایا و درصد بهبودی تجزیه وتحلیل شدند. ابزارهای استفاده شده شامل سیاهه رفتاری کودک (فرم والدین)، چک لیست تنظیم هیجان و پرسشنامه همدلی گریفیث بود. نتایج درمان یکپارچه فراتشخیصی نشان داد هر سه کودک مبتلا به اختلالات اضطرابی، در طی درمان و پس از درمان، کاهش درخور ملاحظه ای در نمرات سیاهه رفتاری کودک، تنظیم هیجان و همدلی نشان دادند و دستاوردهای درمانی در دو دوره 2ماهه پیگیری حفظ شد. یافته ها حاکی از اثربخشی درمان یکپارچه فراتشخیصی در نمرات زیرمقیاس های مشکلات رفتاری درونی سازی شده در سیاهه رفتاری کودک، زیرمقیاس های تنظیم هیجان و زیرمقیاس های همدلی، در کودکان دچار اختلالات اضطرابی بود. طبق یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که درمان یکپارچه فراتشخیصی در بهبود مشکلات رفتاری درونی سازی شده، تنظیم هیجان و توانایی همدلی کودکان دچار اختلالات اضطرابی اثربخش است و براین اساس استفاده از این روش به متخصصان این حوزه درمانی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: اختلالات اضطرابی، تنظیم هیجان، درمان یکپارچه فراتشخیصی، مشکلات رفتاری درونی ساز ی شده، همدلی
  • علی محرابی*، پروانه محمدخانی، بهروز دولتشاهی، عباس پورشهباز، غلامرضا خیرآبادی صفحات 165-184

    برخی متغیرهای مرتبط با آسیب پذیری مزاجی (ازقبیل عاطفه مندی منفی) و شناختی (مثل نگرش های ناکارآمد)، عواملی مهم در ابتلای افراد به اختلال های افسردگی شناخته شده اند. اخیرا بر نقش بد تنظیمی هیجان نیز در ایجاد، تداوم یا تشدید اختلال های هیجانی، ازجمله افسردگی تاکید شده است؛ اما جایگاه این سازه در کنار سایر متغیرها و نوع ارتباط آنها با هم، هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی بدتنظیمی هیجان در رابطه بین عاطفه منفی، نگرش های ناکارآمد و افکار اتوماتیک منفی با نشانه های افسردگی انجام شد. روش پژوهش، توصیفی همبستگی بود و داده ها با روش مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) تحلیل شد. جامعه آماری پژوهش، افراد عادی داوطلب از شهرهای مرکزی اصفهان و تهران بودند که از میان آنها تعداد 250 نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه های عاطفه مثبت و منفی (PANAS)، نگرش های ناکارآمد (DAS)، افکار اتوماتیک منفی (ATQ-N)، تنظیم شناختی هیجان (CERQ) و افسردگی بک (BDI-II) بود. نتایج حاصل از مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل مفهومی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است و همه ضرایب مسیر آن نیز معنادار بود. همچنین، نقش میانجی گری بدتنظیمی هیجان در رابطه بین عاطفه منفی و نگرش های ناکارآمد با افکار اتوماتیک منفی و درنهایت نشانه های افسردگی تایید شد. باتوجه به نتایج پژوهش، می توان گفت که بدتنظیمی هیجان یکی از مکانیسم های اثر عاطفه منفی و نگرش های ناکارآمد بر شدت افکار اتوماتیک منفی و نشانه های افسردگی است.

    کلیدواژگان: افسردگی، افکار اتوماتیک منفی، تنظیم هیجان، عاطفه منفی، نگرش های ناکارآمد
  • سید عابد حسینی* صفحات 185-204

    بازاریابی عصبی به کارگیری عصب روان‎شناسی در پژوهش‎های بازاریابی است تا به کمک فناوری‎های نوین به مطالعه حسی حرکتی رفتار مصرف کننده مانند پاسخ های شناختی و احساسی به محرک های بازاریابی بپردازد. عملکرد سیستم های تشخیص اولویت مبتنی بر سیگنال های مغزی (EEG) به انتخاب مناسب روش های استخراج ویژگی و الگوریتم های یادگیری ماشین بستگی دارند. در این مقاله از سیگنال‎های EEG 25 شرکت کننده در زمان مشاهده 14 محصول مختلف استفاده شده است. در اینجا ابتدا سیگنال های EEG توسط پالایه های میان گذر و ساویتزکی گولای پیش پردازش می شوند و ویژگی های تبدیل موجک گسسته (DWT) و پیچیدگی لمپل زیو (LZC) از آنها استخراج می شود. سپس ویژگی‎های بهنجارشده به دو بخش آموزش و آزمون تقسیم می شوند. سپس ویژگی های بهنجارشده به شبکه عصبی عمیق (DNN) چهار لایه برای پیش بینی نتیجه آموزش داده می شوند و درنهایت پس از انجام آموزش، مدل پیشنهادی آماده پیش بینی است. برای ارزیابی عملکرد مدل پیشنهادی از مولفه های دقت، فراخوانی و صحت استفاده شده است. نتایج نشان می دهد مقدار مولفه های دقت 82درصد، فراخوانی 5/87درصد و صحت 5/87درصد برای تشخیص دو دسته پسندیدن و نپسندیدن پس از پنج بار متوسط گیری حاصل شده است. در این پژوهش اثر تبلیغات بر فعالیت مغز مصرف‎کنندگان با تحلیل سیگنال های EEG بررسی شد. نتایج تجربی بر روی مدل پیشنهادی نشان می دهد که مطالعات دراین زمینه می تواند باعث تغییر و بهبود راهبردهای بازاریابی برای بهبود عملکرد تولیدکننده و رضایت مصرف کننده شود و درنهایت، به منفعت متقابل منجر شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، سیگنال مغزی، تبدیل موجک گسسته، پیچیدگی لمپل زیو، شبکه عصبی عمیق
|
  • Elham Heydari * Pages 1-16

    Concerning the legislative role of members of parliament in Iran, the present paper aimed to identify factors affecting their perception during passing laws through a behavioral approach. Sampling was carried out via judgmental method and was continued till reaching saturation. Semi-structured interviews were conducted with parliament member. The answers to interview questions in addition to documents such as negotiation proceedings were analyzed. Employing grounded theory, codes, concepts and categories were obtained as a result of data analysis. Five propositions were obtained after linking three categories at selective coding stage. Data analysis found personality, education, experience, personal feelings, emotions and feelings as individual factors affecting perception of MPs. Perceptions, the main category of research consists of direct and indirect perception as two subcategories and sense making, sense breaking, and sense giving as its concepts.

    Keywords: perception, classic grounded theory, legislation, personality, Sense Making
  • Reihaneh Mashhadi, Ali Arab *, Hossein Jenaabadi Pages 17-38

    Adolescences encountered physical, cognitive, and emotional changes; they try to increase their ability of thinking and change relationships with family and peers for new emotional and social roles. Therefore, this study aimed to compare the effectiveness of positive intervention and mindfulness-based cognitive therapy intervention on emotional maturity in girl students. The research sample was 45 girl students in public and exemplary high schools in Zahedan who have selected through a multi-stage random cluster sampling method and were divided into two experimental (n=30) control (n=15) groups. The emotional maturity scale was used to collect data. The experimental group received the positive intervention and cognitive-therapeutic intervention for 8 weeks in two months. The data were analyzed by a repeated-measures test. Results of repeated measures analysis showed that positive psychotherapy and mindfulness-based cognitive therapy intervention had a significant effect on emotional maturity, but based on the results of multivariate analysis, the average emotional stability, Emotional regression, social maladjustment, personality disintegration, and lack of independence in the positive intervention group in the post-test and follow-up showed a significant decrease compared to the experimental group of mindfulness-based cognitive therapy with the control group and the effectiveness of the positivist intervention on emotional maturity was more than mindfulness-based cognitive therapy (p <0.01). Therefore, it can be concluded that despite the effectiveness of both interventions, the positive intervention was more effective in emotional development and emotional maturity than the mindfulness-based cognitive-therapy in adolescent girls.

    Keywords: positive intervention, Mindfulness-Based Cognitive Therapy Intervention, emotional maturity
  • Zahra Jahanbakhshi *, Fereshte Shabanii Pages 39-56

    Social anxiety is one type of anxiety disorders which disrupts academic, social and family functions and often goes through a chronic course that may continue into adulthood. The aim of the present study was to measure the effectiveness of parent-child cognitive and behavioral program on children's social anxiety. The research population was primary school boys in Karaj city, Alborz province. Sampling was done through multi-stage clustering and six schools were randomly selected. Tools for measuring child and parent anxiety were Spence scale and social anxiety scale. Twenty-four students whose social anxiety score was close to the cut-off line were selected with their parents. Leibovitz's questionnaire was administered to students with the coordination of the school. The experimental group received 13 therapy sessions during 13 weeks. The results of repeated measures ANOVA showed that the parent-child cognitive and behavioral program is effective and has a lasting effect on children's social anxiety (p <0.01). Based on the results, it is suggested to use the designed protocol to reduce children's social anxiety.

    Keywords: social anxiety, Cognitive-behavioral therapy, parent-child
  • MohamadMahdi Davali *, Somayeh Haghdoust, Rasoul Masoumzadeh Jouzdani Pages 57-82

    The aim of this study was to investigate the effect of telework (TW) on job satisfaction (JS) with the mediating role of perceived independence and conflict between work and family. The statistical population of this study was 2280 people from the staff of government offices in Quds city. Cochran sampling formula showed that 328 people were identified as sufficient for sampling. However, researchers considered 501 participants to reduce sampling error. The sampling method was simple random sampling. In order to measure TW, JS, Work-Family Conflict (WFC) and in order to Measure job independence (JI), standard questionnaires were used. Hypotheses were analyzed using confirmatory factor analysis and structural equations using SPSS and SMARTPLS software. Findings showed that teleworking has a significant effect on job satisfaction, perceived independence and the conflict between work and family. In addition, the findings showed that work-family conflict between telecommuting and job satisfaction has a mediating and significant role. Perceived job independence also plays a mediating role between telecommuting and job satisfaction. Based on findings, the mediating roles of work-family conflict and perceived independence were confirmed.

    Keywords: telework, Job satisfaction, job independence, Work-Family Conflict, covid-19
  • Malihe Khabazi, Seyed Ali Kimiaee *, Hossein Kareshki, Ali Mashhadi Pages 83-102

    The present study was conducted with the aim of evaluating the structural equation model of factors influencing marital intimacy in newlywed couples. The present study used a quantitative approach. The study employed a developmental research design using descriptive correlational method and path analysis. The statistical population of the present study included all the couples who participated in the marriage workshops of the Ministry of Social Justice and the Ministry of Sports and Youth of Shahrekord in the summer of 2019. The research sample included 200 couples (M=200 & F=200) who were selected by the convenience sampling method. The couples completed the Couples Intimacy, Marital Empathy, Self-Disclosure, and Marital Trust Questionnaires. The results showed that there is a significant and positive relationship between empathy and its components, self-disclosure and its components, and trust in marital intimacy (p<05). Furthermore, when investigating the modeling of the research variables with marital intimacy, the results showed that, with the mediating role of trust, self-disclosure and empathy are able to predict marital intimacy. Finally, regarding the results of the study, it can be said that exploring components affecting couples' intimacy can be important in improving the quality of their relationship and is effective in developing practical plans to improve the newlywed couples' relationship.

    Keywords: marital intimacy, empathy, Self-Disclosure, Marital Trust
  • Somayeh Pourehsan *, Sayyed Abdolmajid Jalaee Esfandabadi Pages 111-128

    The present study aimed to develop the Economic-Psychological Resilience Scale (EPRS) and evaluate its psychometric properties. To this end, a descriptive research method was used. The research population included all Kerman employed citizens in 2019. For this purpose, the items related to individual economic resilience were developed using the Connor-Davidson Resilience Scale. Then, after preliminary reviews and content validation by experts in the field of economics and psychology, the scale was piloted on a sample of 30 individuals, and the final version of the scale was constructed. The Resilience Scale, the Goldberg General Health Questionnaire, and the Economic-Psychological Resilience Scale (EPRS) were administered to a sample of 384 persons who were selected using convenient sampling from different regions.

    Results

    The results of the exploratory factor analysis of the developed scale showed the three-factor model consisted of three factors including problem analysis, self-efficacy, adaptability, and flexibility. AMOS software was used to confirm the construct validity of the model, and the results showed the appropriate fit of the second-order one-factor model. The analysis of the reliability and validity indexes of the scale shows that the scale has acceptable reliability and validity.

    Conclusion

    Given the acceptable reliability and validity indices of this scale, it can be used in related research areas.

    Keywords: Development of scale, psychometric properties, Scale Economic- Psychological Resilienc
  • Zabihollah Kavehfarsani *, Maedh Rajae Pages 121-140

    This study investigated the mediating role of savoring beliefs in the relationship among family functioning, life satisfaction and depression. The research method was descriptive (of correlational and structural equations modeling (SEM)). A total of 250male and female participants were selected from among married males and females in Isfahan using purposive sampling method according to the inclusion and the exclusion criteria. They filled out Adaptive Family functioning scale, Savoring Beliefs Inventory, Depressive Symptoms scale, and Diener’s Satisfaction with Life scale. Data analysis was conducted through Pearson correlation method and structural equation modeling using SPSS (version 23) and AMOS23. The results showed a positive and significant relationship among family functioning, life satisfaction and savoring beliefs. The results indicated a negative and significant relationship between the above-mentioned variables and depression (p < 0.001). In addition, the indirect effect of family functioning on depression was mediated through savoring beliefs, and that of family functioning while life satisfaction was mediated through savoring beliefs (p <0.05). The findings of this study emphasized the role of savoring beliefs (i.e., enjoying positive experiences) as an important correlation in the psychological consequences of Iranian families. As a result, the findings of this study can be used to improve the psychological problems of couples in Iran.

    Keywords: Savoring Beliefs, family functioning, life satisfaction, Depressio
  • Shirin Pouladi, MohammadMehdi Hasanshahi *, Mohammad Rabiei, Naser Baghery Pages 141-164

    This study aimed to investigate the effect of Unified Transdiagnostic treatment on improving internalizing behavioral problems, emotional regulation, and empathy in children with anxiety disorders. The present study was a single case pilot design of multiple baseline designs with different subjects that were performed on three patients (8,9,10 years) in 15 sessions with two follow-up periods of 2 months. Data were analyzed using visual drawing methods, stable change index, and recovery percentage. The instruments used included a Child Behavioral Checklist (parent form), an Emotion Regulation Checklist, and Griffith Empathy Measure. The results of Unified Transdiagnostic treatment showed that all three children with anxiety disorders, during treatment and after treatment, showed a significant reduction in child behavioral scores, emotion regulation, and empathy, and therapeutic achievements were maintained during the two 2-month periods. The results showed the effectiveness of Unified Transdiagnostic treatment in the scores of subscales of internalizing behavioral problems in the child's behavioral list, emotion regulation subscales, and empathy subscales in children with anxiety disorders.

    Keywords: anxiety disorders, emotional regulation, Unified Transdiagnostic treatment, internalizing behavioral problems, empathy
  • Ali Mehrabi *, Parvaneh Mohammadkhani, Behrooz Dolatshahi, Abbas Pourshahbaz, Gholamreza Kheirabadi Pages 165-184

    Some temperamental vulnerability factors along with cognitive vulnerability variables are essential to understand depression. Recent conceptualizations for depression, have also focused on emotions and their dysregulation, regarding their potential role in the development, exacerbation, or maintenance of emotional disorders. However, theoretical associations between emotion regulation and the cognitive model's constructs have remained unclear. The present study examined the mediating role of emotion dysregulation in the relationship between negative affect, dysfunctional attitudes, and negative automatic thoughts with depressive symptoms. The design was descriptive – correlational and data were analyzed using structural equation modeling (SEM). Population of the current study were some volunteer people who lived in Tehran and Isfahan, in that, 250 of them were selected via convenience sampling following a public announcement. After that, participants responded to Beck depression inventory-II, automatic thoughts questionnaire, cognitive emotion regulation questionnaire, positive and negative affect scale, and dysfunctional attitudes scale. The results of SEM showed that the conceptual model of the research had a good fitness to research data. In addition, all direct and indirect path coefficients were statistically significant. Therefore, the supposed mediating role of emotion dysregulation was approved. According to the results, it can be inferred that emotion dysregulation might be one of the mechanisms through which temperamental and cognitive vulnerability factors lead to depressive symptoms.

    Keywords: Depressive Symptoms, dysfunctional attitudes, Emotion Dysregulation, negative affect, Negative Automatic thoughts
  • Seyyed Abed Hosseini Hosseini * Pages 185-204

    Neuromarketing is the application of neuropsychology in marketing research to study the sensorimotor behavior of consumers such as cognitive and emotional responses to marketing stimuli with the help of new technologies. The performance of priority detection systems based on brain signals depends on the appropriate selection of feature extraction methods and machine learning algorithm. At first, EEG signals were pre-processed by low-pass and Savitzky Golay filters, and the features of discrete wavelet transform (DWT) and Lampel-Ziv complexity (LZC) were extracted from them. After that the features are normalized and divided into training and testing. Later on, the normalized features are given to a four-layer deep neural network (DNN) to predict the results of the training. Finally, the proposed model is ready to use. To evaluate the performance of the proposed model, parameters of precision, recall, and accuracy have been considered. The results show that a precision of 82%, recall of 87.5%, and accuracy of 87.5% for distinguishing the two categories of liking and disliking have been obtained in an average of five runs. In this study, the effect of advertising on the brain activity of consumers was investigated by analyzing EEG signals. Experimental results of the proposed model show that studies in this field can change and improve marketing strategies to improve producer performance and consumer satisfaction, leading to a mutual benefit.

    Keywords: neuromarketing, EEG Signal, Discrete Wavelet Transform, Lempel-Ziv Complexity, Deep Neural Network