فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 50، پاییز 1401)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 50، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/26
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مطهره مهدوی *، عبدالله اکبری، عباس مهدوی نفت چالی صفحات 1-24
     هدف و زمینه

     امنیت عمومیان از مهم ترین مباحثی است که روندهای گردش گری را در دریای خزر تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با تحلیل شاخص امنیتر دریای خزر از دیدگاه گردش گران صورت گرفته است.

    روش ها

     پژوهش حاضر به صورت توصیفی پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل 210 نفر از گردش گران سواحل دریای خزر در شهرستان بابلسر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری پژوهش، به صورت پرسش نامه ای پژوهش گرساخته در مقیاس لیکرت با بازه (1 - 5) است. در این پژوهش، از روش نمونه گیری تصادفی ساده به منظور انتخاب آزمودنی ها استفاده شده است. جهت تعیین روایی پرسش نامه، حجم نمونه اولیه شامل 20 نفر با بهره گیری از نظرات متخصصان است و برای تعیین مقدار پایایی از آلفای کرونباخ با استفاده از اس پی اس اس اسفاده شده و مقدار آلفای کرونباخ بیش تر از 84/0 است برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است.

    یافته ها

     یافته ها نشان می دهد که امنیت عمومی در حضور گردش گران در دریای خزر تاثیر مثبت داشته است. هم چنین آزمون هم بستگی بیان گر آن است که میان گردش گری در دریای خزر از نظر متغیرهای امنیت شامل امنیت روانی و رفتاری (6/43)، امنیت جانی (7/52)، امنیت در زمینه سرقت (6/81)، امنیت حمل و نقل و فیزیکی-کالبدی (9/78)، اختلاف معناداری وجود ندارد و همه آن ها شرایط یکسانی داشته اند. و بررسی هم بستگی میان متغیرهای امنیت نیز نشان می دهد که بیش ترین رابطه مربوط به متغیر امنیت در زمینه سرقت است.

    نتیجه گیری

     نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد طبق جدول شماره هفت هر پنج فرضیه پژوهش پذیرفته شده اند و مدل ارایه شده می تواند بینش جدیدی را برای پژوهش گران به منظور توسعه حضور گردش گران در سواحل دریای خزر، فراهم آورد و مبنایی جهت بررسی بیش تر در مطالعات آتی باشد.

    کلیدواژگان: امنیت عمومی، حضور گردشگران، سواحل دریای خزر
  • سید مهدی احمدی بالادهی *، امید بخشنده صفحات 25-64

    هدف پژوهش حاضر، ارزیابی نقش حمایت سازمانی ادراک شده بر اشتیاق شغلی کارکنان است. پژوهش از حیث هدف کاربردی است، زیرا می توان از نتایج این پژوهش جهت ارتقای اثربخشی سازمانی در فرماندهی انتظامی استان مازندران استفاده کرد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان حاضر به خدمت شهرهای ساحلی فرماندهی انتظامی استان مازندران تشکیل می دهد که نمونه آماری برابر 253 نفر است. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه استاندارد حمایت سازمانی ادراک شده آلن و همکارانش (2008) و پرسش نامه استاندارد اشتیاق شغلی سالواناوا و شوفلی (2001) استفاده شده است که پژوهش از نوع کمی است. روایی پرسش نامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 88/0 و 78/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری هم بستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که حمایت سازمانی ادراک شده بر اشتیاق شغلی کارکنان اثر مثبت و معنادار دارد. هم چنین ابعاد حمایت سازمانی ادراک شده (ویژگی های شغلی، تنش های شغلی و فعالیت های سازمانی) بر اشتیاق شغلی کارکنان اثر مثبت و معنادار دارند. با توجه به آزمون فریدمن نیز به ترتیب بیش ترین میانگین اختصاص به تنش های شغلی و سپس فعالیت های سازمانی و در نهایت ویژگی های شغلی قرار داشته است.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی ادراک شده، اشتیاق شغلی کارکنان، شهرهای ساحلی فرماندهی انتظامی استان مازندران
  • رضا پورعلی گنجی *، محمدحسین فلاح صفحات 47-72
    زمینه و هدف

     امروزه محدودیت منابع، کارکنان، امکانات و ویژگی خاص، برخی مسایل چند بعدی نظیر امنیت، همکاری و هماهنگی سازمان ها را ایجاب می کند. این مقاله با هدف بررسی فرآیند هم افزایی بین سازمانی در ایجاد و توسعه نظم و امنیت ساحلی دریا در بابلسر انجام شده است.

    روش

     به لحاظ هدف پژوهشی، کاربردی و به روش ماهیتی توصیفی- تحلیلی و از نظر جمع آوری، متکی به روش کتابخانه ای و میدانی است. به منظور جمع آوری اطلاعات از کلیه کارشناسان و متخصصان در دسترس سازمان های متولی تامین امنیت (سازمان گردش گری و میراث فرهنگی، شورای اسلامی شهر، شهرداری، فراجا و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی) شهرستان بابلسر که تعداد آن ها برابر با 22 نفر بوده، بهره گرفته شد. پرسش نامه پس از تایید روایی و پایایی در اختیار اعضاء جامعه آماری قرار گرفته و داده های حاصل، با استفاده از روش رگرسیون خطی چندمتغیره و روش آنتروپی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     در فرایند پژوهش نقش سه گروه از عوامل موثر بر توسعه همکاری بین سازمانی در قالب الزامات قانونی، منابع و امکانات و سطح اعمال مدیریت شناسایی شده و تاثیر هریک از آن ها ارزیابی شد. هم چنین یافته های نشان داد که منابع و امکانات در توسعه همکاری های بین سازمانی از بیش ترین اولویت برخوردارند و پس از آن الزامات قانونی و سطح اعمال مدیریت در مراتب بعدی اولویت قرار می گیرند.

    نتیجه گیری

     هریک از سه عامل الزامات قانونی، منابع و امکانات و هم چنین سطح اعمال مدیریت نیز از عوامل موثر توسعه همکاری بین سازمانی به منظور ایجاد و توسعه نظم و امنیت ساحلی دریا هستند.

    کلیدواژگان: همکاری بین سازمانی، هم افزایی بین سازمانی، الزامات قانونی، منابع و امکانات، مدیریت، سواحل دریا
  • عادل گرایلی*، بهزاد لک صفحات 73-96

    شهر هوشمند و سامانه های هوشمند شهری، واژه هایی هستند که امروزه در صنعت نوآوری شهری به دفعات شنیده می شوند. رویکردی جدید که در شهرهای خواهان توسعه و تحول با بهره گیری از ظرفیت ها و دستاوردهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای حل چالش های جامعه شهری و ارتقاء کیفیت زندگی در همه ابعاد تلاش می کند. در کنار تمامی موضوعات مرتبط با توسعه شهری و خدمات شهروندی، یقینا توجه به ایمنی و امنیت جامعه شهری یک موضوع ضروری است، از همین رو امروزه در بسیاری از شهرهای پیش گام در حوزه شهر هوشمند، طرحی مدون و جامع با تمرکز بر راه کارهای حمایت از فعالیت های پلیس (یعنی دریافت گزارش تماس اضطراری، کنترل ترافیک، فعالیت گشت زنی، فعالیت تحقیق و فعالیت پیش گیری) به منظور کاهش نرخ جرم و واکنش سریع به شرایط اضطراری و امدادی، اهداف شهر هوشمند امن را با راه اندازی سامانه های مورد نیاز پلیس پیگیری می کنند. در پژوهش حاضر هدف بررسی معیارها و مولفه های موثر بر راه اندازی سامانه های هوشمند شهری با تاکید بر اولویت پلیس هوشمند است که با توجه به ماهیت کاربردی پژوهش، سعی برآن شده است ضمن شناسایی چالش ها و فرصت ها، با در نظر گرفتن تمامی عوامل تاثیرگذار، اولویت بندی دقیقی از مولفه های اصلی و زیرمولفه های موثر بر راه اندازی سامانه های شهر هوشمند مورد تاکید پلیس در شهرهای استان مازندران انجام شود. نتایج بر اهمیت 4 دسته از عوامل اصلی در ایجاد شهر هوشمند و سامانه های هوشمند شهری تاکید دارد که عبارت هستند از عامل قانونی، عامل فنی و تکنیکی، عامل اقتصادی و عامل عملیاتی که به منظور شناسایی دقیق تر و ارزیابی معیارها برای هر دسته از عوامل، زیرمعیارهای مرتبط شناسایی شد و با تکمیل پرسش نامه اهمیت هر یک از موارد با استفاده از نظرات خبرگان این حوزه، ارزش گذاری و ضریب اهمیت هر یک با استفاده از روش ahp فازی و انجام مقایسات دودویی انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش علاوه بر شناسایی چالش ها و فرصت ها، میزان اثرگذاری و یا همان اولویت مولفه موثر بر راه اندازی سامانه های هوشمند شهری را به صورت ارزش گذاری و رتبه بندی نشان می دهد، که بر اساس نتایج به دست آمده مولفه عامل قانونی، عامل فنی و تکنیکی، عامل اقتصادی و عامل عملیاتی به ترتیب اولویت های اول تا چهارم جدول رتبه بندی را کسب کردند. هم چنین پس از رتبه بندی عوامل اصلی تمامی زیرمولفه ها به تفکیک رتبه بندی و وزن دهی شدند. نکته قابل توجه دلایل کسب رتبه های برتر و از آن مهم تر دلایل کسب رتبه های پایین برای هر یک از مولفه ها و زیر مولفه ها می باشد که اشاره به چرایی و راه کارهای پیشنهادی از نکات قابل تامل در این پژوهش است.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، شهر هوشمند، سامانه های هوشمند و پلیس هوشمند
  • مجتبی راست خدیو *، مرتضی میرزائی صفحات 97-116

    این پژوهش با هدف بررسی نقش سکوت سازمانی بر بهره وری نیروی انسانی انجام گرفته است. نوع پژوهش، کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان فرماندهی انتظامی شهرهای ساحلی غرب استان مازندران است که از طریق فرمول کوکران 223 نفر برآورد شده، هم چنین روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده است. ابزارگردآوری داده ها مطالعات کتابخانه ای و پرسش نامه های استاندارد بوده است که شامل سکوت سازمانی ون داین (2003) و پرسش نامه بهره وری نیروی انسانی هرسی وگلداسمیت (1980) است. روایی پرسش نامه محتوایی و میزان پایایی پرسش نامه از طریق آلفای کرونباخ برای پرسش نامه سکوت سازمانی 92/0 و پرسش نامه بهره وری 84/0 است. در این پژوهش از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف و ضریب هم بستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. در نتایج به دست آمده به نظر می رسد که سکوت سازمانی بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر دارد. هم چنین ابعاد سکوت سازمانی (سکوت نوع دوستانه و سکوت تدافعی) بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر مثبت و معناداری وجود دارد و سکوت مطیع بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر منفی دارد. هم چنین ارزیابی فرضیه چهارم براساس آزمون فریدمن نشان می دهد که سکوت مطیع با ضریب 43/2 در اولویت اول قرار دارد، در نتیجه بیش ترین اثر را بر بهره وری نیروی انسانی دارد و در ادامه سکوت تدافعی با ضریب 02/2 در اولویت بعدی و سکوت دوستانه با ضریب 56/1 در رتبه سوم قرار دارد در نتیجه کم ترین اثر را بر بهره وری نیروی انسانی در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، بهره وری نیروی انسانی، سکوت مطیع، سکوت نوع دوستانه، سکوت تدافعی
  • محمدامین دیان *، امید رستم نژاد چراتی، سید محمد هاشمی صفحات 117-134

    کلاه برداری در تمامی کشورهای دنیا به عنوان یکی از مهم ترین جرایم علیه اموال قابل اعتناء است. قانون گذاری ایران به جرم کلاه برداری از سال های پیش توجه داشته و آن را در قالب قانونی مجزا با عنوان «قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاه برداری» در سال 1367 به تصویب رسانیده است. قانون گذار انگلستان ابتدا به جرم انگاری کلاه برداری در قسمتی از قانون سرقت در سال 1968 پرداخت که به دلیل مبهم بودن قانون موصوف در قسمت کلاه برداری در سال 2006 قانون جدیدی را در رابطه با این جرم از تصویب گذراند. کلاه برداری کاری بر پایه فریب است که کسی برای کسب نفع خود یا موسسه ای انجام می دهند. پژوهش حاضر از نظر ماهیت و روش، تحلیلی-توصیفی است و جمع آوری اطلاعات در آن از طریق بررسی اسنادی و فیش برداری بوده است. مجموع یافته های این پژوهش نشان داده شده: اولا تفاوت هایی میان جرم کلاه برداری در حقوق ایران و انگلستان از لحاظ شرایط تحقق وجود دارد. در قانون ایران کلاه برداری در قالب فعل مثبت محقق می شود و تعریفی از جرم اطلاق نشده، بلکه مصادیق مجرمانه آن بیان شده و این جرم را محقق به نتیجه دانسته است. آن چه که مرتکب مطابق قانون ایران از مال باخته می برد، شکل مادی مال (منقول یا غیر منقول) است. در قانون انگلستان علاوه بر حقوق مالی به حقوق غیر مالی نیز اشاره شده است. این جرم در قالب فعل یا ترک فعل محقق می شود. جرم کلاه برداری در قانون انگلستان محدود به سه عنوان کلی است. صرف وجود قصد را چه منتج شود چه نشود، کافی دانسته و این جرم را محقق به نتیجه نمی داند. ثانیا درخصوص شمول یا عدم شمول عنوان کلاه برداری به تحصیل خدمات در حقوق ایران با توجه به اولویت تفسیر غایی و احراز نظر مقنن به ویژه نظر جدید قانون گذار در جرم کلاه برداری رایانه ای و اخذ وحدت ملاک، تحصیل متقلبانه خدمات مالی، کلاه برداری محسوب می شود. در انگلستان نیز طبق ماده 11 قانون 2006، تحصیل متقلبانه خدمات به عنوان جرم مشابه و یا مرتبط با جرم کلاه برداری است. ثالثا در حقوق انگلستان نیز همانند حقوق ایران آثار و تبعات جزایی محکومیت کلاه برداری مانند محدودیت در تخفیف، ممنوعیت تعلیق اجرای مجازات بر محکوم علیه بار نمی شود.

    کلیدواژگان: جرم، کلاه برداری، مجازات، ایران، انگلستان، کلاه برداری رایانه ای، تحصیل متقلبانه
|
  • motahareh mahdavi *, Abdullah Akbari, abbas mahdavi Pages 1-24
    background

     The public security of tourists is one of the most significant subjects that affect tourism trends in the Caspian Sea. This research is conducted by analyzing the security index in the Caspian Sea from tourists' perspectives.

    Methods

     The research is a descriptive survey. The statistical population comprises 210 tourists from the Caspian Sea shores in Babolsar city, operating the Cochran formula. The measuring tool is a researcher-made questionnaire on a Likert scale with a range of (5-1). Also, the random sampling strategy is employed to decide on subjects. In order to evaluate the questionnaire's validity, the initial sample including 20 individuals is picked with the experts' opinions. In addition, Cronbach alpha is utilized to determine the reliability value via SPSS; and the value of Cronbach alpha is more than 0.84. Moreover, Structural equation modeling and Lisrel software are used for the data analysis.

    Findings

     The findings reveal that public security has a positive effect on the presence of tourists in the Caspian Sea. The correlation test in terms of security variables indicates that among tourism in the Caspian Sea, psychological and behavioral security are (43/6), life security is (52/7), theft security is (81/6), transportation security and physical-body are (78/9), and there is no significant difference; and all of them are in a same condition. However, an investigation of the correlation between the security variables demonstrates that the most significant association is related to the security variable in the theft field.

    Conclusion

     The results of the hypothesis test showed that according to Table 7, all five hypotheses are accepted. The suggested model could provide new insight for investigators in order to develop the presence of tourists on Caspian Sea shores for future studies

    Keywords: public security, presence of tourists, Caspian Sea shores
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi *, Omid Bakhshandeh Pages 25-64

    The purpose of this research is to evaluate the role of perceived organizational support on employees' job enthusiasm. The research is practical in terms of its objective because the results can be operated to enhance organizational effectiveness in the police command of Mazandaran province. The statistical population is made up of all the workers working in the coastal cities of Mazandaran Police Command, which is a statistical sample of 253 individuals. For data collection, the standard questionnaire of perceived organizational support by Allen and his colleagues (2008) and the standard questionnaire of job enthusiasm by Salvanova and Shoufeli (2001) are operated. The study is a quantitative research. The validity of the questionnaires was confirmed by the respected professors and the reliability was obtained using the Cronbach alpha formula of 0.88 and 0.78, respectively. For the data analysis, statistical tests of correlation, regression, and Friedman test were utilized using SPSS software. The results show that perceived organizational support has a significant impact on workers' job enthusiasm. Also, dimensions of perceived organizational support (job characteristics, job tensions, and organizational activities) have a substantial effect on employees' job enthusiasm. According to the Friedman test, the highest average is allocated to job stress, organizational activities, and job characteristics, respectively.

    Keywords: perceived organizational support, job enthusiasm of employees, coastal cities of police command of Mazandaran province
  • Reza Pourali Ganji *, Mohammad hossein Fallah Pages 47-72
    Background and Aim

     Currently, resource and staff limitations, facility and special feature constraints, and some multi-dimensional subjects such as security require the organizations' coordination and collaboration. Accordingly, this research seeks to investigate the inter-organizational synergy function in the construction and development of security and discipline in Babolsar coastal city.

    Method

     This paper is applicable in terms of purpose. Also, it is analytical and descriptive in terms of characteristics. Moreover, it relies on field surveys and library data collection. In order to collect the information date, all the experts and professionals presented in the organizations responsible for security (Tourism and Cultural Heritage Organization, Islamic Council of the city, Municipality, Faraja, and Ministry of Culture and Islamic Guidance) of Babolsar city are employed. The number of individuals is equivalent to 22 people. Corroborating the accuracy and reliability, the questionnaire is given to members of the statistical population. The resulting data are scrutinized via the multivariable linear regression and entropy analysis.

    Findings and Results

     In the research procedure, the function of three groups of elements impacting the development of inter-organizational cooperation in the framework of legal requirements, resources and facilities, and the level of management practices are identified and the influence of each is estimated. Correspondingly, the results indicate that resources and facilities have the most elevated priority in the development of inter-organizational cooperation. Then legal requirements and the level of management practices are in the next priority.

    Conclusion

     Each of these three aspects: legal requirements, resources and facilities, and the level of management practices are influential characteristics in the development of inter-organizational cooperation to construct and extend discipline and security in seashores

    Keywords: Inter-organizational cooperation, inter-organizational synergy, legal requirements, resources, facilities, management, seashores
  • adel geraili *, behzad lak Pages 73-96

    Today, smart city and smart urban systems are words that are heard frequently in the urban innovation industry. These are new approaches trying to solve the challenges of the urban society and enhance life qualities in all dimensions by taking advantage of the capacities and achievements of information and communication technology (ICT) in cities seeking development and transformation. Along with all the subjects associated with urban development and citizen services, attention to the safety and security of urban communities is certainly an essential issue. Today, there is a codified and comprehensive program focusing on the solutions to support Police activities in cities pioneer to smart city areas (i.e. receiving emergency call reports, traffic control, patrol, research, and prevention activities). The goals of a safe smart city will be achieved by setting up the police required systems, in order to lower the crime rate and respond quickly to emergencies. In this research, the purpose is to investigate the criteria that are effective in setting up smart urban systems, emphasizing the priority of smart police. Regarding the practical characteristics of the research, it has been attempted to identify challenges and opportunities. While considering all the influencing factors, a precise prioritization of the main components and sub-components affecting the implementation of smart city systems emphasized by the police in the cities of Mazandaran province should be done. The results emphasize the significance of four categories of main factors in creating a smart city and smart urban systems, which include: the legal factor, the technical factor, the economic factor, and the operative factor. To recognize and evaluate the criteria accurately for each category of factors, the relevant sub-criteria were identified. By completing the importance questionnaire of each item using the opinions of experts in this field, the valuation and importance coefficient of each item is done using the fuzzy AHP approach and binary comparisons. In addition to identifying challenges and opportunities, the results of the research indicate the effectiveness degree or the priority of the effective component on the launch of smart urban systems in valuation and ranking form. Based on the obtained results, the component of legal factor, technical factor, economic factor, and operational factor are in first to fourth priorities respectively. Also, after prioritizing the main factors, all the sub-components are ranked and weighted separately. The remarkable point is the reasons for obtaining the highest ranks and, more importantly, the reasons for obtaining low ranks for each of the components and sub-components, pointing out why and the suggested solutions are points to consider in this investigation.

    Keywords: information, communication technology (ICT), smart city smart systems, smart police
  • mojtaba rastkhadiv *, Morteza Mirzaei Pages 97-116

    This research has been conducted with the aim of investigating the role of organizational silence on the productivity of human resources. This research is practical and in terms of method, it is a descriptive survey. The statistical population includes all employees of the police command in the western coastal cities of Mazandaran province, which is estimated to be 223 individuals through the Cochran formula, and simple random sampling. Data collection tools are library investigations and standard questionnaires, which include Van Dyne's Organizational Silence (2003) and Hersey and Goldsmith's Human Resource Productivity Questionnaire (1980). The content validity and the reliability of the questionnaire through Cronbach alpha are 0.92 for the organizational silence questionnaire and 0.84 for the efficiency questionnaire. In this research, the Kolmogorov-Smirnov test and correlation coefficient, regression, and Friedman test are utilized for data analysis. In the obtained results, it seems that organizational silence affects the efficiency of human resources. Furthermore, the dimensions of organizational silence (altruistic silence and defensive silence) have a positive and significant impact on the productivity of human resources. Also, submissive silence has a negative impact on the efficiency of the workforce. However, the evaluation of the fourth hypothesis based on the Friedman test demonstrate that submissive silence with a coefficient of 2.43 is the first priority. As a result, it has the greatest effect on the productivity of the workforce, and defensive silence with a coefficient of 2.02 is the second priority. However, friendly silence is ranked third with a coefficient of 1.56. Therefore, it has the least effect on the efficiency of human resources in NAJA.

    Keywords: organizational silence, human resource efficiency submissive silence, altruistic silence, defensive silence
  • Mohammad Amin Dayyan *, omid rostam nezhad charati, sayyed mohammad Hashemi Pages 117-134

    The crime of fraud is considered as one of the most important crimes against property in all legal systems and all countries of the world. The Iranian legislature has been paying attention to the crime of fraud for many years and has approved it in a separate law entitled "Law on Intensifying Punishment for Perpetrators of Bribery, Embezzlement and Fraud" in 1988. The British legislature first criminalized fraud under part of the 1968 theft law, which passed a new law on fraud in 2006 due to the ambiguity of the law. Fraud is a deception done by someone or persons for their own benefit or that of an institution. Therefore, this study has been written with a comparative study of the crime of fraud in the case law of Iran and the United Kingdom. The present study is analytical-descriptive in terms of nature and method and the collection of information in it has been through documentary review and receipt. The findings of this study have shown: First, differences between the crime of fraud in Iranian and British law in terms There are conditions for realization. In Iranian law, fraud is committed in the form of a positive act and no definition of a crime has been applied, but its criminal instances have been stated and this crime has been considered as a result of the perpetrator. According to Iranian law, what the perpetrator takes from the victim is the material form of property (movable or immovable). In addition to financial rights, English law also refers to non-financial rights.

    Keywords: crime, fraud, punishment, Iran, United Kingdom, computer fraud, fraudulent education