فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1402)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/15
  • تعداد عناوین: 20
|
  • ماریا آذری* صفحات 1-9
    یکی از مهم ترین تحولات فرهنگی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تلاش برای درونی سازی ارزش های انقلاب اسلامی در ساختارهای آموزشی و پژوهشی در کشور است. در این میان، اگرچه بسیاری از رشته های دانشگاهی، دستخوش برخی تغییرات ساختاری شده اند، اما مدیریت جهانگردی به سبب اهمیت جایگاه آن در ساخت تمدنی بومی و اسلامی مورد توجه جدی تری قرار گرفته است. تحقق این استراتژی علمی در کشور، تنها از طریق عملیاتی شدن اهداف آن در رشته های مدیریت جهانگردی ممکن می باشد؛ اما از سوی دیگر با توجه به تحولات آموزش و پژوهش در عصر پیشرفت دیجیتالی و انفجار دانش، برخی روش ها و نگرش های سنتی در مدیریت جهانگردی، نیازمند تغییرات نوینی در راستای تولید دانش در عصر جهانی شده ی کنونی است تا تمدن سازی اسلامی ایرانی، برون داد نظام آموزش در ایران باشد. در بخش نتایج، عمده آسیب های آموزشی مدیریت جهانگردی که عبارتند از 1- مشکلات موجود بر رشته های دانشگاهی مدیریت جهانگردی 2- بررسی آسیب های اجرایی علوم مدیریت جهانگردی 3- آسیب های موجود در منابع تدریسی مدیریت جهانگردی 4- آسیب های موجود در مدیریت دروس و سرفصل ها مورد به تفصیل، مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت. بنابراین به نظر می رسد که آسیب شناسی وضعیت مدیریت جهانگردی در ایران، در راستای تحقق تمدن سازی اسلامی ایرانی، مقدمه ای ضروری و اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: مدیریت جهانگردی، آموزش دانشگاه، پژوهش، ضعف آموزش، ضعف دانشگاه
  • فاطمه عزیزی* صفحات 10-17
    کارایی سازمانی می تواند با افزایش استقلال حرفه ای کارکنان مانند قدرت تصمیم گیری و آزادی بیشتر فکر و عمل بهبود یابد. هدف از این پژوهش بررسی سطح استقلال کاری درک شده آموزش دهندگان سازمان نهضت سواد آموزی شهرستان سنندج بود.روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی شهرستان سنندج بود، 100 نفر به عنوان نمونه انتخاب و جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استقلال کاری شایسته معلمان استفاده شد.روایی محتوایی پرسشنامه ها با استفاده از نظر متخصصان و پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. نتایج نشان داد که آموزش دهندگان با داشتن استقلال کاری لازم با قوه ابتکار خود و تجاربی که به‎دست می‎آورند با جنبه های برنامه درسی آشنا می شوند، در راه های مواد آموزشی دخالت کردن آنها منجر به حرفه‏ای تر شدن آنها می‎شود. نتایج نشان میدهد که هر چه آموزش دهنده در سطح دانش، اجتماعی، از زمان تدوین اهداف برنامه درسی، تا اجرا و محتوای آن و حتی در میزان، مکان و زمان آموزش هایی ضمن خدمت برای وی مشارکت داشته باشد آموزش دهنده به توقیت مهارت‎های خود می پردازد و به دنبال توسعه حرفه‏ای بودن خود است. این بدان معنی است که آموزش دهنده در پایان ارزشیابی از میزان موفقیت سوادآموزان، میزان موفقیت خود را ارزیابی می‎کند. ارزشیابی به‎عنوان بازخوردی از عملکرد آموزش دهنده کمک می‎کند تا اشتباهات خود را اصلاح کند، نقاط قوت خود را تقویت کند تا بتواند به سطوح حرفه‏ای خود بیفزاید.
    کلیدواژگان: استقلال کاری، آموزش دهندگان، شرایط کاری آموزش دهندگان
  • سحر قنبری* صفحات 18-28
    تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش تعدیلگر یادگیری مشارکتی در رابطه با جو نوآوری سازمانی و رفتار کارآفرینانه انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه کارکنان ادارات آموزش و پرورش مناطق هفتگانه مشهد و تبادکان میباشد که تعداد آنها 859 نفر میباشد که از این تعداد بر اساس جدول جرسی مورگان 256 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطالعات نیز از سه پرسشنامه جو سازمانی دورابجی و همکاران)1998 ،)و پرسشنامه رفتار کار آفرینانه زامتاکیس و موستاکیس)2007)و پرسش نامه یادگیری مشارکتی چو و باولی)2007)استفاده شد. روایی هر پرسشنامه با نظر اساتید مورد تایید قرار گرفت و برای سنجش پایایی از روش ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که به ترتیب برای هر یک از پرسشنامه ها 82/0 ،89/0و 88/0 گزارش شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بین جو نوآوری سازمان و رفتار کارآفرینانه رابطه معناداری وجود دارد)812/0=r)همچنین نتایج نشان داد که بین مولفه های جو نوآوری سازمانی با رفتار کار آفرینانه نیز رابطه معناداری وجود دارد)چالش/ مشارکت679/0 ،آزادی719/0 ،زمان ایده 245/0 ،تفریح 612/0 ،تضادها 542/0 ،حمایت از ایده 842/0 ،بحث ها 720/0 ،ریسک پذیری 652/0 .) یادگیری مشارکتی در هر سه مولفه خود که شامل پویایی های گروهی، انجام کار بر روی پروژه و بازخورد میباشد رابطه بین جو نوآوری سازمان و رفتار کارآفرینانه را تعدیل میکند. یادگیری مشارکتی رابطه بین جو نوآوری سازمانی و رفتار کارآفرینانه را تعدیل میکند
    کلیدواژگان: یادگیری مشارکتی، رفتار کارآفرینانه، جو نوآوری سازمانی، زمان ایده، حمایت از ایده
  • مژگان جواهرنیا* صفحات 29-36
    استدلال و اثبات در آموزش ریاضیات در همه مقاطع تحصیلی از مدرسه تا دانشگاه از اهمیت خاصی برخوردار است و درک و فهم ریاضی بدون تاکید بر استدلال و اثبات تقریبا غیر ممکن است. در این مطالعه که به روش توصبقی از نوع زمینه بی انجام گرفته است هدف محقق بررسی درک و فهم دانشجویان از فرایند ساخت اثبات ریاضی و همچنین بررسی نگرش آن ها به اثباتهای ریاضی می باشد. نمونه مورد مطالعه 50 نقر دانشجو ی دختر و پسر در مقطع کارشناسی رباضی از دو دانشگاه آزاد شبسترو آزاد صوفیان می باشد که نمونه در دسترس محسوب می شود. ابزار اندازه گیری در پژوهش حاضر، پرسش نامه می باشد که خود شامل دو بخش اصلی است. در این بخش قضبه ای همراه با اثباتش ارایه گردید و سپس از دانشجوبان خواسته شد تا به سوالاتی, که در مورد فرایند ساخت اثبات است، پاسخ دهند . همچنین طراحی بخش دوم پرسش نامه بر اساس مطالعات انجام گرفته در پیشینه تحقیق و نتایع پژوهش محققان دیگر در زمینه اهداف اثبات های ریاضی و مشکلات دانشجوبان در استدلال و اثبات صورت گرفته است. این مدل هفت سطح مختلف از درک و فهم دانشجویان از فرایند ساخت اثبات ریاضی را بررسی می گند. جنبه ی موضعی اتبات بیشتر روی درک مفاهیم اولیه و چگونگی ارتباط میان گزاره ها و قضایا تاکید دارد ولی جنبه ی کلی اثبات بیشتر به روش های اصلی اثبات و بکاربردن آن در دیگر مفاهیم توجه می کند. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد
    کلیدواژگان: اثبات ریاضی، استدلال، ریاضی، درک و فهم دانشجویان، تدریس ریاضی
  • حامد عزیزی* صفحات 37-49
    مقدمه
    مدرسه از عوامل محیطی کمک کننده در تحول روانی نوجوانان است. مهمترین مکان برای بهبود سلامت در بین کودکان و نوجوانان مدرسه می باشد و به همین منظور متولیان امر تعلیم و تربیت در تلاش هستند که با ایجاد شرایط مناسب در مدارس زمینه بهزیستی دانش آموزان را افزایش دهند.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی بهزیستی مدرسه بر اساس خوشبینی تحصیلی و تاب آوری تحصیلی می باشد.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش را 821 نفر از دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه شهرستان بانه تشکیل دادند. با توجه به پاندمی کووید-19 و عدم حضور دانش آموزان در مدرسه، پرسشنامه های بهزیستی مدرسه، تاب آوری تحصیلی (ARI) و خوشبینی تحصیلی بصورت یک لینک اینترنتی در اختیار دانش آموزان قرار گرفت. پس از تکمیل پرسشنامه، دیتای آنها جمع آوری و برای تحلیل وارد نرم افزارهای EXEL و SPSS شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مقدار چولگی و کشیدگی بهزیستی مدرسه با خوشبینی تحصیلی و تاب آوری تحصیلی نشان از نرمال بودن توزیع متغیرها در این پژوهش می دهند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مقادیر ضریب همبستگی پیرسون برای بهزیستی مدرسه با خوش بینی تحصیلی در سطح 1% دارای ارتباط از نوع منفی و برای بهزیستی مدرسه با تاب آوری تحصیلی در سطح 1% دارای ارتباط معنی دار مثبت می باشد.
    کلیدواژگان: بهزیستی مدرسه، خوشبینی تحصیلی، تاب آوری تحصیلی
  • آرش باقرلوئی*، عبدالرضا وکیل آزاد سرابی صفحات 50-58
    مدیریت استعداد، مدیریت راهبردی جریان استعداد در سازمان است. هدف و مقصود آن تضمین عرضه مطلوب استعدادها به منظور انطباق افراد مناسب با مشاغل مناسب در زمان مناسب بر مبنای اهداف راهبردی سازمان است. اگر بخواهیم دنیای مشاغل امروز را با یک جمله توصیف کنیم، باید بگوییم که دنیای امروز دنیای مشاغل موقت است. در دنیای مشاغل موقت، افرادی که در مشاغل پروژهای مشغول بهکار هستند، برای تضمین موفقیت مسیرشغلی خود، همواره باید توانمندیها، مهارتها و قابلیتهای خود را با استفاده از مدیریت استعداد آیندهمحور و رفتارهای مسیرشغلی آیندهنگر، بهروز نگه دارند .هدف از این تحقیق بررسی نقش مدیریت در تربیت رفتاری و توسعه راندمان مدیران آینده بوده است. این تحقیق از نظر هدف، پژوهشی کاربردی ودر دسته تحقیق های علی قرار داد. جهت بررسی فرضیه های مطرح شده و تجزیه و تحلیل های آماری از روش میدانی و از ابزار پرسشنامه به منظور گرد آوری داده ها استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران، معاونین و کارشناسان اداره صنعت و معدن تهران بوده که جهت نمونه گیری از روش نمونه گیری متناسب استفاده شده است که نهایتا تعداد 55 پرسشنامه کامل شده است. با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها نتایج حاکی از آن بوده است تجربه شغلی مدیران، تخصص شغلی مدیران و سرمایه اجتماعی مدیران تاثیر مثبتی بر توسعه شغلی مدیران آینده دارد. و همچنین تجربه شغلی مدیران هم رده و تخصص شغلی مدیران هم رده تاثیر منفی بر توسعه شغلی مدیران دارد. ولی سرمایه اجتماعی مدیران هم رده تاثیر منفی بر توسعه شغلی مدیران
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، مسیر توسعه شغلی، سرمایه اجتماعی، تخصص شغلی
  • سید علیرضا قاسمی*، مرتضی کدخدا صفحات 59-70
    زمینه و هدف

    پس از همه گیری کووید-19 در جهان و در راستای پیروی از سیاست های قرنطینه، آموزش مجازی جایگزین آموزش حضوری شد. آموزش مجازی علی رغم مزایای متعدد، چالش هایی را نیز به دنبال دارد که یکی از آن ها افت تحصیلی دانش آموزان علی الخصوص در دوره ابتدایی است. لذا هدف پژوهش حاضر تحلیل تجارب زیسته معلمان دوره ابتدایی از علل افت تحصیلی دانش آموزان در آموزش مجازی است.

    روش

    پژوهش حاضر به شیوه کیفی و از نوع پدیدارشناسی بررسی شد. با توجه به ماهیت پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند از نوع معیار استفاده شد، که با مصاحبه عمیق 11 معلم دوره ابتدایی، داده های اخذشده به اشباع رسید. داده های حاصل از تجارب زیسته معلمان به روش کلایزی (2002) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند و از نرم افزار 11MAXQDA به عنوان ابزار تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تجارب زیسته معلمان دوره ابتدایی از علل افت تحصیلی دانش آموزان در آموزش مجازی، در قالب شش مضمون اصلی: "مشکلات فنی و زیرساختی"، "مشکلات مربوط به معلم"، " مشکلات مربوط به دانش آموز و خانواده دانش آموز "، "فشارهای روانی"، "عدم ارزشیابی صحیح و اصولی" و " کاهش انگیزه دانش آموزان" طبقه بندی گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از تحلیل تجارب زیسته معلمان نشان می دهد مجموعه از عوامل در افت تحصیلی دانش آموز نقش دارند که بخش عمده ای از این عوامل به وسیله معلم قابل کنترل و مدیریت است. لذا معلمان علی الخصوص معلمان دوره ابتدایی، می بایست مهارت های مدیریت، تدریس، ارزشیابی و برقراری ارتباط با دانش آموزان و والدین آن ها، تجدیدنظر کرده را در خود توسعه دهند.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، دوره ابتدایی، افت تحصیلی، کووید-19، کیفی
  • سارا خلیفه*، عباس قلتاش صفحات 71-82
    مقدمه و هدف

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی اضطراب امتحان بر اساس انگیزش پیشرفت و یادگیری خود تنظیمی دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه ی اول شهر زرقان بوده است.

    روش شناسی پژوهش

    پژوهش حاضر ، از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نوع همبستگی بودجامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه ی اول شهر زرقان در سال تحصیلی 1401 -1400 بوده است نمونه آماری پژوهش حاضر شامل دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر زرقان می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای از بین مدارس متوسطه اول دو مدرسه انتخاب و از هر مدرسه 3 کلاس به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار اندازه گیری در این تحقیق شامل سه پرسشنامه اضطراب امتحان، انگیزه پیشرفت و یادگیری خودتنظیمی است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(میانگین و انحراف استاندارد) و در سطح استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به روش همزمان استفاده شد.

    یافته ها

    بین اضطراب امتحان با انگیزش پیشرفت کلی (55/0-=r، 01/0>ρ) رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. بین اضطراب امتحان با یادگیری خود تنظیمی کلی (41/0-=r، 01/0>ρ) رابطه معکوس و معناداری وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    انگیزش پیشرفت و یادگیری خود تنظیمی قادر به پیش بینی اضطراب امتحان دانش آموزان می باشد.ابعاد یادگیری خود تنظیمی قادر به پیش بینی اضطراب امتحان دانش آموزان می باشد. ابعاد انگیزش پیشرفت قادر به پیش بینی اضطراب امتحان دانش آموزان می باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، انگیزش پیشرفت، یادگیری خود تنظیمی
  • یوسف نیتی* صفحات 83-90

    پرداختن به وجدان کاری کارکنان می تواند از مسایل مهمی باشد که سازمان ها به ویژه آموزش وپرورش باید برای آن سازوکارهای مناسبی در جهت توسعه اندیشیده باشند. پژوهش حاضر درباره بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی اخلاقی بر حمایت از کارکنان با نقش میانجیگری ارتباط شفاف در آموزش وپرورش استان البرز انجام گرفته است. این تحقیق از نوع کاربردی و پیمایشی می باشد و روش گردآوری اطلاعات به صورت میدانی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 248 نفر از مدیران، معاونان و کارشناسان آموزش پرورش استان البرز در رده های مختلف بوده و برای محاسبه حجم نمونه آماری با توجه به محدود بودن جامعه آماری از فرمول کوکران استفاده شد و 196 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه می باشد. در این تحقیق ابتدا شاخص ها شناسایی شدند و فرضیات بر اساس این شاخص ها تدوین گردید و در نهایت با استفاده از تکنیک های آماری و با استفاده از نرم افزار Smart Pls تمامی فرضیات مطرح شده به اثبات رسیدند. نتایج نشان داد که بین فرهنگ سازمانی اخلاقی بر حمایت از کارکنان با نقش میانجیگری ارتباط شفاف رابطه معناداری وجود دارد؛ با توجه به ضریب استاندارد و ضریب معناداری به دست آمده نشان می دهد که هرچقدر مقدار روابط مکانیزم متغیرها بیان شده در سازمان برای ضریب استاندارد بالاتر از 4/0 و برای ضریب معناداری بالاتر از 96/1 باشد، کیفیت توسعه در آموزش پرورش استان البرز بهتر می شود.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی اخلاقی، حمایت از کارکنان، ارتباط شفاف، روش معادلات ساختاری
  • سلماز امینی، امیرعلی اصغری* صفحات 91-100
    هدف پژوهش حاضر اثربخشی سایکودرام بر خودتنظیمی هیجانی و بهزیستی روانشناختی در افراد دارای اختلال شخصیت نمایشی بود. حجم نمونه 30 نفر از افراد با این اختلال بودند که به صورت در دسترس از جامعه آماری (یکی از مراکز مشاوره) گزینش شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل خلاصه ای از پروتکل سایکودرام،پرسشنامه تنظیم هیجانی گرنفسکی، کریج و اسپینهاون (2001) و بهزیستی روانشناختی ریف (1980) بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS22 انجام شد. در این تحقیق از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار متغیرهای تحقیق و نشان دادن فراوانی و نمودارهای مربوط به آن استفاده شد و از آمار استنباطی به منظور بررسی فرضیه های تحقیق استفاده گردید. قبل از آزمودن فرضیه ها، مفروضه نرمال بودن توزیع داده ها از طریق آزمون کولموگروف-اسمیرنف انجام شد. سپس مفروضه همگنی واریانس ها از طریق آزمون لوین در تمام متغیرهای دو گروه بررسی شد. برای گزارش نتایج از معناداری آزمون های آماری مورد نظر و اندازه از اثر متغیر مستقل استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های آمار استنباطی از تحلیل کوواریانس چند متغیره و تک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که سایکودرام بر خودتنظیمی هیجانی و بهزیستی روانشناختی در افراد دارای اختلال شخصیت نمایشی اثربخش است. با توجه به شدت اثر، درمان سایکودرام بر بهزیستی روانشناختی افراد دارای اختلال شخصیت تاثیر بیشتری نسبت به خودتنظیمی هیجانی دارد.
    کلیدواژگان: سایکودرام، خودتنظیمی هیجانی، بهزیستی روانشناختی
  • منا آل محمد، امیرعلی درستی* صفحات 101-110
    مقدمه

    پاندمی کووید 19 معلمان و دانش آموزان را در تمام سطوح آموزشی مجبور کرده است که به سرعت خود را با آموزش از راه دور سازگار کنند. آموزش از راه دور با آموزش آنلاین یکی از برجسته ترین تغییرات مورد نیاز معلمان بوده است

    هدف

    هدف پژوهش واکاوی و تحلیل تجارب معلمان از گذار به آموزش مجازی در دوران کرونا بود.

    روش

    این پژوهش کیفی و به شیوه پژوهشی پدیدارشناسی تفسیری ون منن (2006) و از رویکرد کیفی با روش پدیدارشناسی استفاده شد. جامعه پژوهش، معلمان با تجربه آموزش مجازی در سال گذشته بود. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای آنالیز از روش تحلیل مضمون شش مرحله ای رویکرد پدیدارشناسی تفسیری "ون منن" استفاده شد.

    یافته

    نتایج نشان داد مضامین پایه، تداوم تحصیل، ایجاد فرصت خلاقیت، همدلی اولیا با معلمان، انعطاف پذیری و آزادی عمل، نظارت بیشتر تربیت والدین بر تکالیف، ایجاد تجربه جدید برای ذینفعان آموزش، ورود ادبیات آموزش مجازی به نظام تعلیم و رسمی کشور، کاهش هزینه ایاب و ذهاب، ارتقاء سواد رسانه ای والدین، حذف یا کاهش امکانات کمک آموزشی، عدم تمایل به انجام تکالیف کلاسی، عدم وجود چارچوب مناسب آموزشی، عدم توجه به قدرت و سرعت یادگیری دانش آموزان، ، و... شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به مضامین پایه شناسایی شده و مضامین سازماندهنده اول، دسته بندی دوم در قالب مضامین سازمان دهنده دوم انجام شد مضامین سازمان دهنده اول محاسن و معایب بود و مضامین سازمان دهنده دوم برای هر دو بعد آموزشی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و فنی بود.

    کلیدواژگان: واکاوی، معلمان، آموزش مجازی: و کرونا
  • مریم آزورسندیسی* صفحات 111-118
    در آموزش معماری، انتخاب آموزش هایی که یادگیری دانشجویان را افزایش داده و موجب بهبود عملکرد آنها در طراحی و پیشرفت تحصیلی شود، همواره برای دست اندرکاران آموزشی معماری، راهی پرچالش بوده است. این پژوهش قصد دارد با شناسایی سبکهای غالب تفکر و یادگیری در دانشجویان معماری، به بررسی رابطه این سبکها با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان معماری بپردازد، تا بتوان با انتخاب بهترین آموزشهای منطبق با سبکها، سبب پیشرفت تحصیلی دانشجویان معماری شده و به این ترتیب دانشجویانی موفق و خلاق تربیت نمود. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان معماری دانشگاه علامه دهخدا در مقطع کارشناسی پیوسته تشکیل میدهند. حجم جامعه نمونه برابر با 112نفر میباشد که به کمک نرم افزار تخمین حجم جی پاور به دست آمده است. جامعه نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده است. به منظور سنجش سبکهای تفکر، از پرسشنامه استرنبرگ- واگنر استفاده شده و سبکهای یادگیری شناختی با پرسشنامه یادگیری کلب و سبکهای یادگیری ادراکی با پرسشنامه راهبردهای یادگیری وارک سنجیده شده اند. به منظور تحلیل داده ها از آزمونهای طرح عاملی و تحلیل رگرسیون و نرم افزار SPSSورژن23استفاده گردیده است. بر اساس نتایج این پژوهش، دانشجویان معماری موردسنجش، اغلب از راهبردهای یادگیری دیداری و شنیداری استفاده میکنند و سبکهای تفکر اجرایی، مرتبه سالار، جزیینگر و بروننگر بیشترین ارتباط با پیشرفت تحصیلی را نشان میدهند. بنابراین به نظر میرسد استفاده از عناصر بصری در محیط آموزشی و نوع تدریس، افزایش ارتباطات و توجه به یادگیری مشارکتی در کلاس درس، شرکت دادن دانشجویان در فرایند تدریس و عدم
    کلیدواژگان: سبک تفکر، سبک یادگیری، ارتقا آموزش، پیشرفت تحصیلی، آموزش معماری
  • فاطمه خسروی شیری*، معصومه اسماعیلی صفحات 119-127
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی بی صداقتی تحصیلی بر اساس باورهای هوشی و استرس ناشی از انتظارات تحصیلی در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم انجام گرفت. این پژوهش از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهرمشهد مرغاب در سال تحصیلی 1402-1401 می باشد که تعداد 260 نفر طبق جدول مورگان و به صورت نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مقیاس بی صداقتی تحصیلی مک کاب و تریوینو (1996) ، پرسشنامه باورهای هوشی بابایی)1377) و پرسشنامه استرس ناشی از انتظارات تحصیلی انگ و هوان (2006) بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss و از روش ضریب همبستگی پیرسون ورگرسیون چندمتغیره استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که بی صداقتی تحصیلی بر اساس باور افزایشی هوش در دانش آموزان قابل پیش بینی می باشد. اما بی صداقتی تحصیلی براساس استرس انتظارات تحصیلی (استرس ناشی از انتظارات والدین/ معلمان و استرس ناشی از انتظارات شخصی از خود) در دانش آموزان قابل پیش بینی نمی باشد. به طور کلی از نتایج پژوهش حاضر میتوان نتیجه گرفت که باورهای هوشی از عوامل مهم برای بررسی و پیش بینی بی صداقتی تحصیلی دانش آموزان میباشد.
    کلیدواژگان: بی صداقتی تحصیلی، باورهای هوشی، استرس انتظارات تحصیلی، دانش آموزان
  • زهرا نفر*، عاطفه مازوساز، حوریه باقری، مهرنوش شجاعی صفحات 128-139
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش پذیرش خود و سرزندگی ذهنی در رابطه نیازهای روان شناختی بر خوش بینی و بهزیستی روان شناختی دانشجویان شهر تهران بود. این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر دانشجویان انواع مقاطع تحصیلی در دانشگاه ها شهر تهران بود. با توجه به اینکه حداقل حجم نمونه لازم در مدل یابی معادلات ساختاری 200 نفر است، 430 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. روش نمونه گیری به صورت دردسترس و به دلیل محدودیت های کروناویروس به صورت الکترونیکی انجام شد. داده ها در نرم افزار SPSS24 و LISREL مورد تحلیل قرار گرفت. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه پذیرش بدون قید و شرط خود چمبرلین و هاگا، پرسشنامه سرزندگی ذهنی رایان و فردریک، پرسشنامه نیازهای بنیادین روان شناختی گاردیا، دسی و رایان و پرسشنامه خوش بینی شی یر و کارور است. یافته ها نشان می دهد که میان نیازهای روان شناختی با خوش بینی و بهزیستی روان شناختی با نقش میانجی گری پذیرش خود و سرزندگی ذهنی رابطه وجود دارد اما رابطه نیازهای بنیادین روان شناختی و بهزیستی روان شناختی با میانجی سرزندگی ذهنی تایید نشد. بر این اساس، در صورتی که این نیازها برآورده شوند، احساس اعتماد به خود و خودارزشمندی در افراد شکل می گیرد و موجب سرزندگی ذهنی و خوش بینی در افراد می شود.
    کلیدواژگان: پذیرش خود، سرزندگی ذهنی، نیازهای روان شناختی، خوش بینی، بهزیستی روان شناختی
  • علی فرشباف خلیلی* صفحات 140-147
    در پژوهش حاضر ضمن بررسی نقش، اهمیت و تاثیر استفاده از جهان متاورس بر آموزش وپرورش، مزایا و چالشهای استفاده از آن نیز ذکر گردیده است. این تحقیق مطالعه ای مروری است که اطلاعات آن از روش کتابخانه ای از طریق بررسی تعداد بسیار زیادی مقاله، اینترنت و کتابهای مرتبط جمع آوری گردیده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که استفاده از جهان متاورس در وزارت آموزش وپرورش مانند مدارس هوشمند باید در اولویت قرار بگیرد و از اهمیت والایی برخوردار است و نیروی متخصص در این زمینه باید تربیت شود. همچنین معلمان باید در این زمینه مورد آموزش قرار بگیرند و در خصوص نهادینه کردن استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات باید سیاستگذاری و برنامه ریزی روشن و اطلاع رسانی به موقع صورت گیرد.یافته های تحقیق نشان میدهد که چالش های فراروی مدارس در حوزه ی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل: ضعف تجهیزاتی فنی، ضعف فرهنگی، ضعف انگیزشی آموزشی معلمان، ضعف زیرساختهای مدیریتی و برنامه ریزی و ضعف مالی و اقتصادی میباشد. بنابراین مدارس ابتدایی باید با سیاستگذاری مناسب با این چالش ها مقابله کنند.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیک، فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدارس هوشمند، جهان متاورس
  • اشرف شریفیان جزی* صفحات 148-155
    هدف از این پژوهش، پیش بینی رضایت زناشویی براساس انعطاف پذیری، انسجام خانواده و سبک زندگی اسلامی در زنان متاهل شهرستان شاهین شهر، بود. پژوهش حاضر به روش توصیفی و در چارچوب مطالعات همبستگی انجام گرفت. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی زنان متاهل شهرستان شاهین شهر در سال 1400 بود که با استفاده از فرمول تاباخنیک، تعداد 200 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه رضایت مندی زناشویی انریچ (السون، 1989)، پرسشنامه انعطاف پذیری خانواده (شاکری، 1382)، پرسشنامه انسجام خانواده (سامانی، 1379) و آزمون سبک زندگی اسلامی - فرم کوتاه (کاویانی، 1388)، بودند. تحلیل داده ها با روش همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون گام به گام صورت گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بین رضایت زناشویی با انعطاف پذیری، انسجام خانواده و سبک زندگی اسلامی در زنان متاهل، رابطه ی معناداری (01/0>p) وجود دارد. به این صورت که با افزایش انعطاف پذیری، انسجام خانواده و سبک زندگی اسلامی در زنان متاهل، رضایت زناشویی نیز افزایش می یابد. از بین متغیرهای مورد مطالعه در رگرسیون، بهترین پیش-بینی کننده ی رضایت زناشویی در گام اول انعطاف پذیری و در گام دوم سبک زندگی اسلامی بوده است. لذا، به روان شناسان و مشاوران پیشنهاد می شود که آموزش انعطاف پذیری و سبک زندگی اسلامی به خانواده ها را جهت پیشگیری از تعارضات زناشویی و افزایش رضایت زناشویی مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، انعطاف پذیری، انسجام خانواده، سبک زندگی اسلامی
  • سیده ژاله کهریز* صفحات 156-166
    یکی از پدیده های نوظهور که منشا بروز و گسترش بیماری ها در شرایط فعلی جامعه و شیوع بیماری کرونا به شمار می رود زباله گردی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی جمع آوری و مهار زباله گردها بر حفاظت وکنترل بهداشت محیط در بیماری کرونا شهرکرج از دیدگاه پرسنل کلینیک سیدالشهدا انجام شده است. این پژوهش به روش آمیخته و در دو بخش کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی، جامعه نمونه شامل 10 نفر از صاحبنظران حوزه علوم اجتماعی بودند که با روش گلوله برفی انتخاب شدند و از طریق مصاحبه و استفاده از تکنیک دلفی تا رسیدن به حد اشباع نظری به سوالات پاسخ دادند. همچنین در مرحله کمی 80 نفر از پرسنل کلینک سیدالشهدا کرج با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در این بخش از طریق بکارگیری آمار توصیفی و استنباطی نظیر آزمون t تک نمونه ای انجام شد. یافته های پژوهش در بخش کیفی نشان داد 18 عامل به عنوان ریشه های زباله گردی شناسایی شدند که فقر، مدیریت ضعیف پسماند ، بیکاری. از مهم ترین عوامل بودند. همچنین یافته های بخش کمی، در تایید یافته های کیفی نشان داد که هر یک از عوامل شناسایی شده در دسته های مختلف دارای اثر مثبت بوده است. بر اساس نتایج با شناسایی عوامل موثر، برنامه ریزی و اقدامات مدیریتی مناسب می توان ضمن سازماندهی زباله گردها از خطرات بهداشتی آن جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: زباله گردها، سازماندهی، بیماری کرونا، بهداشت محیط، مدیریت شهری
  • مریم پاکزاد*، امیر علی اصغری، امیر ملازاده صفحات 167-178
    هدف از انجام این پژوهش اثربخشی معنادرمانی بر استرس، شفقت بر خود و احساس تنهایی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر بود. طرح تحقیق نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره و راهنمایی منطقه 2 شهر تهران در شش ماه دوم سال 1400 را بودند. نمونه آماری شامل 30 نفر از مراجعه کنندگان به دو مرکز مشاوره با تقسیم بندی 15 نفر برای هر کدام از گروه های آزمایش و کنترل بود. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های استرس کوهن (1983)، شفقت به خود نف (2003)، احساس تنهایی راسل (1980) و پروتکل معنادرمانی بر اساس چارچوب طرح درمانی اندرسون، بلر و هوتزل بود. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار بسته آماری در علوم اجتماعی، نسخه 21 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در قسمت توصیفی داده ها از شاخص های آماری میانگین و انحراف معیار، در مراحل پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. همچنین به منظور بررسی نرمال بودن متغیرهای پژوهش از آزمون کالموگروف اسمیرنف و به منظور بررسی تجانس واریانس ها از آزمون لوین استفاده گردید. در قسمت استنباطی داده ها نیز به منظور مقایسه میانگین نمرات دو گروه آزمایش و کنترل و اثر نمرات پیش آزمون و سایر متغیر های مداخله گر بر پس آزمون، از تحلیل کوواریانس یک متغیری و چندمتغیری استفاده شد.
    کلیدواژگان: معنادرمانی، استرس، شفقت بر خود و احساس تنهایی
  • مصطفی کلانی*، زهرا نقوی صفحات 179-187
    مقدمه
    آموزش آنلاین (مجازی) اضطراری در سراسر جهان به دلیل بیماری همه گیر کروناویروس 2019 (COVID-19) پذیرفته شده است. تحقیقات قبلی در مورد یادگیری آنلاین عمدتا بر درک والدین، معلمان و دانش آموزان در آموزش عالی متمرکز بود، در حالی که دیدگاه های مربوط به آموزش مجازی آموزگاران مدارس ابتدایی به ندرت مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق: این مطالعه به بررسی رضایت دانش آموزان از آموزش مجازی در طول COVID-19 از دیدگاه آموزگاران مدارس ابتدایی استان اصفهان پرداخته است. یک حجم نمونه مناسب به میزان 614 آموزگار مدارس ابتدایی استان اصفهان، در یک نظرسنجی آنلاین ناشناس را از تاریخ مرداد تا شهریور 1401 تکمیل کردند. روش بررسی ازطریق آمار توصیفی به انجام رسیده است. ایزار این پژوهش پرسشنامه ی محقق ساخته با 20 گویه بوده است که براساس مطالعات مشابه تهیه شده و روایی آن با نظر خبرگان تایید گردیده است.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بیشتر پاسخ دهندگان میزان استقبال دانش آموزان از سیستم شاد و آموزش مجازی (آنلاین) را درحد متوسط (39%) برآورد نموده اند. پس از آن، به ترتیب بیشترین برآوردها به گزینه های خیلی زیاد (26%)، زیاد (17%)، خیلی کم (12%) و کم (6%) تعلق داشته اند
    کلیدواژگان: رضایت مندی، آموزش های مجازی، آموزگاران، دانش آموزان، مدارس ابتدایی
  • وریا نوروزی*، فرانک اسدی شریف، رویا فریادوطن، سمیره مرادی صفحات 189-201
    تحقیق حاضر با هدف بررسی جایگاه زن در تربیت اخلاقی براساس آرای نادینگز و فارابی به انجام رسیده است. رویکرد غمخواری در تربیت اخلاقی متاثر از دیدگاه نل نادینگز از فیلسوفان معاصر مغرب زمین است که ریشه در جنبش فمینیستی دارد. دیدگاه فارابی نیز در تربیت اخلاقی ریشه در قرآن و آثار فلاسفه اسلامی و یونانی دارد. پژوهش از نوع مطالعات تطبیقی بوده و با توجه به هدف از روش انتقادی تحلیلی جهت پاسخ به پرسش های پژوهش استفاده شده است.برای رسیدن به هدف ابتدا آرای تربیتی نادینگز و فارابی مورد کاوش قرار گرفته و سپس تربیت اخلاقی و زن در اندیشه این دو فیلسوف بررسی شده است. هم نادینگز و هم فارابی در دیدگاه خود توجه ویژه ای به جایگاه زن دارند و بر اهمیت عشق و محبت در تربیت تاکید دارند. نادینگز برخلاف فارابی رویکردی جنسیتی به اخلاق و تربیت اخلاقی دارد و نگاه وی معطوف به انسان و فارغ از معنویات است، اما فارابی در تفاضل بین ابنا بشر، جنسیت را محور تفکیک قرار نمی دهد، بلکه نگرشی انسانی به ماهو انسان دارد و برخلاف نادینگز مانند دیگر اندیشمندان مسلمان بر معنویات تاکید ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: نادینگز، فارابی، تربیت اخلاقی، زن
|
  • Maria Azari * Pages 1-9
    One of the most important cultural developments after the victory of the Islamic Revolution in Iran is the effort to internalize the values of the Islamic Revolution in the educational and research structures in the country. In the meantime, although many academic disciplines have undergone some structural changes, tourism management has received more serious attention due to the importance of its position in building a native and Islamic civilization. The achievement of this scientific strategy in the country is only possible through the operationalization of its goals in the field of tourism management; But on the other hand, according to the developments of education and research in the era of digital progress and knowledge explosion, some traditional methods and attitudes in tourism management need new changes in line with the production of knowledge in the current globalized era rather than Iranian Islamic civilization. be the output of the education system in Iran. In the main results section, the educational disadvantages of tourism management, which are 1- existing problems in the academic fields of tourism management, 2- examining the operational disadvantages of tourism management sciences, 3- existing damages in the teaching resources of tourism management, 4- existing damages in the management of courses and chapters I see . Therefore, it seems that the pathology of the tourism management situation in Iran is a necessary and inevitable introduction in order to achieve Iranian Islamic civilization.
    Keywords: Tourism Management, university education, Research, education weakness, university weakness
  • Fatemeh Azizi * Pages 10-17
    Organizational efficiency can be improved by increasing the professional independence of employees, such as decision-making power and greater freedom of thought and action.The purpose of research was to investigate the level of perceived work autonomy of the teachers of Literacy Movement Organization.The research method is descriptive-correlational. The statistical population included all teachers of Literacy Movement, 100 people were selected as a sample, and in order to collect data, Work Independence Questionnaire was used.The content validity of the questionnaires was confirmed using experts' opinions and their reliability was confirmed using Cronbach's alpha coefficient. The results showed that the teachers, having the necessary work independence with their own initiative and the experiences they gain, get to know the aspects of the curriculum, their involvement in the ways of educational materials leads to their becoming more professional.The results show that whatever the teacher participates in the level of knowledge, social, from the time of formulating the goals of the curriculum, to its implementation and content, and even in the amount, place and time of training while serving for him, the teacher He deals with the timing of his skills and seeks to develop his professionalism. This means that at the end of the evaluation, the teacher evaluates the success rate of the literate students. Evaluation as a feedback of the teacher's performance helps him to correct his mistakes, strengthen his strengths so that he can increase his professional levels.
    Keywords: Work independence, educators, Working conditions of Educators
  • Sahar Ghanbari * Pages 18-28
    The purpose of this study was to investigate the role of participatory learning moderator in relation to organizational innovation and entrepreneurial behavior. The research is applied in terms of its purpose and, in terms of its nature, descriptive￾correlational research, and in terms of its method, is a survey. The statistical population of this study is all employees of education departments of seven areas of Mashhad and Vahedakan with a total of 859 people. Of these, 265 people were selected using randomized cluster sampling based on Jersey Morgan's table. To collect the data were also collected from three organizational questionnaires of Gavraji and colleagues (1998), Zumatekis and Mustakis (2007) and Participatory Learning Questionnaire Chou and Bowley (2007). The validity of each questionnaire was confirmed by the opinion of the professors. The reliability of the questionnaire was used by Cronbach's alpha coefficient, which was 0.82, 0.89 and 0.88 for eachquestionnaire, respectively. The results of statistical analysis showed that there was a significant relationship between organizational innovation climate and entrepreneurial behavior (r = 0.812). The results also showed that there was a significant relationship between the components of organizational innovation climate with entrepreneurial behavior (Challenge / Participation of 0.679, freedom of 0.719, time of idea of 0.245, recreation 0.612, contradictions of 0.542, support of idea 0.842, discussions of 0.720 , riskiness of 0.652). Participatory learning in all of its three components, including group dynamics, project work and feedback, moderates the relationship between the organizational innovation climate and entrepreneurial behavior
    Keywords: participatory learning, Entrepreneurial behavior, Organizational Innovation climate, Idea time, idea support
  • Mojhgan Javahernia * Pages 29-36
    Argument and proof are of special importance in mathematics education at all levels of education, from school to university, and it is almost impossible to understand and understand mathematics without emphasis on argument and proof. In this study, which is based on the method of uncompleted context, the goal of the researcher is to investigate students' understanding of the process of making mathematical proofs and also to investigate their attitude towards mathematical proofs. The studied sample is 50 male and female undergraduate students of two Rabazi Azad Universities, Shebstro Azad and Sufian Azad, which is considered an accessible sample. The measurement tool in the current research is a questionnaire, which contains two main parts. In this section, a rod with its proof was presented and then the students were asked to answer the questions about the process of making the proof. Also, the design of the second part of the questionnaire is based on the studies conducted in the background of the research and the results of the research of other researchers in the field of the objectives of mathematical proofs and students' problems in reasoning and proof. This model examines seven different levels of students' understanding of the process of making mathematical proofs. The local aspect of proof emphasizes the understanding of basic concepts and the relationship between propositions and theorems, but the general aspect of proof pays more attention to the main methods of proof and its application in other concepts.
    Keywords: mathematical proof, Reasoning, Mathematics, understanding of students, teaching mathematics
  • Hamed Azizi * Pages 37-49
    Introduction
    School is one of the contributing environmental factors to the psychological development of adolescents. School is the most important place to promote health among children and adolescents. In this regard, those in charge of education, seek to improve the welfare of students by providing appropriate conditions in schools.
    Purpose
    The purpose of this study is to predict school well-being based on educational optimism and education resilience orientation.
    Methodology
    The statistical population of this research was made up of 821 high school female students of secondary grade in Baneh. Due to the covid-19 pandemic and the absence of students in school, school welfare questionnaires, academic resilience (ARI) and educational optimism were provided to students as an internet link. After completing the questionnaire, their data were collected and entered into EXCEL and SPSS software for analysis.
    Findings
    The results of school welfare skewness with academic resilience and educational optimism showed that the distributions of variables in this study were normal.
    Result
    The results showed that the values of Pearson correlation coefficient for school well-being with educational optimism at level of 1% had a negative significant relationship and for school well-being with educational resilience at level of 1% had a significant positive relationship.
    Keywords: school welfare, educational resilience, Educational optimism
  • Arash Bagherlouei *, Abdolreza Vakil Azad Sarabi Pages 50-58
    Talent management is the strategic management of talent flow in the organization. Its purpose is to ensure the optimal supply of talents in order to match the right people with the right jobs at the right time based on the strategic goals of the organization. If we want to describe today's business world in one sentence, we must say that today's world is the world of temporary jobs. In the world of temporary jobs, people who work in project jobs, to ensure the success of their career path, they must always keep their abilities, skills and capabilities updated by using future-oriented talent management and future-oriented career path behaviors. The purpose of this research is to examine the role of Management has been in behavioral training and efficiency development of future managers. In terms of its purpose, this research is an applied research and placed in the category of causal research. In order to investigate the proposed hypotheses and statistical analysis, the field method and the questionnaire tool were used to collect data. The statistical population of this research included managers, assistants and experts of Tehran Industry and Mining Department, and proportional sampling method was used for sampling, and finally 55 questionnaires were completed. According to the data analysis, the results indicated that managers' job experience, managers' job expertise, and managers' social capital have a positive effect on the career development of future managers.
    Keywords: Talent Management, career development path, Social Capital, job specialization
  • Seyed Alireza Ghasemi *, Morteza Kadkhoda Pages 59-70
    Background and Aim

    After the epidemic of Covid-19 in the world, virtual education replaced face-to-face education. Virtual education, despite its many advantages, also brings challenges, one of which is the academic drop of students, especially in the elementary school. Therefore, the aim of the current research is to analyze the lived experiences of primary school teachers about the causes of students' academic failure in virtual education.

    Method

    The present research was investigated in a qualitative and phenomenological way. According to the nature of the research, the purposeful sampling method of criterion type was used, and with the in-depth interview of 11 primary school teachers, the data obtained reached saturation. The data obtained from teachers' lived experiences were analyzed by the method of Colisei (2002) and MAXQDA 11 software was used as a data analysis tool.

    Findings

    Findings from teachers' lived experiences, in the form of six main themes: "Technical and infrastructural problems", "Problems related to the teacher", "Problems related to the student and the student's family", "Psychological pressures", "Lack of correct evaluation" and principles" and "decreasing students' motivation" were classified.

    Conclusion

    The results obtained from the analysis of the lived experiences of elementary school teachers on the causes of students' academic failure during virtual education show that a set of factors play a role in the student's academic failure, and most of these factors are caused by The teacher is controllable. Therefore, teachers, should develop revised management, teaching, evaluation and communication skills with students and their parents.

    Keywords: Virtual Education, Elementary School, academic failure, COVID-19, qualitative
  • Sara Khalifeh *, Abbas Gholtash Pages 71-82
    Introduction

    The purpose of the present study was to predict exam anxiety based on the motivation of progress and self-regulated learning of female students of the first secondary school in Zarghan city.research

    methodology

    The current research was applied in terms of purpose and descriptive in nature and correlation type. The statistical population of the current research included all female students of the first secondary school in Zarghan city in the academic year of 1401-1401. The statistical sample of the current research included female students. It is the first year of secondary school in Zarghan city, which was selected using cluster random sampling method from among the first secondary schools of two schools and 3 classes from each school were selected as a sample. The measurement tools in this research include three questionnaires: exam anxiety, progress motivation and self-regulated learning. To analyze the data, descriptive statistics methods (mean and standard deviation) and Pearson's correlation coefficient and multivariate regression were used at the inferential level simultaneously.

    Findings

    There is an inverse and significant relationship between exam anxiety and overall progress motivation (r=0.55, ρ>0.01). There is an inverse and significant relationship between exam anxiety and general self-regulated learning (r=0.41, ρ>0.01).

    Conclusion

    Progress motivation and self-regulated learning can predict students' test anxiety. Self-regulated learning dimensions can predict students' test anxiety. The dimensions of achievement motivation are able to predict students' test anxiety.

    Keywords: Exam Anxiety, Achievement motivation, self-regulated learning
  • Yosef Niaty * Pages 83-90

    Dealing with the work conscience of employees can be one of the important issues for which organizations, especially education and training, should think of suitable mechanisms for development. The current research has been conducted on the impact of ethical organizational culture on supporting employees with the mediation role of transparent communication in education in Alborz province. This research is of applied and survey type and the method of collecting information is field. The statistical population of this research includes 248 managers, assistants and education experts of Alborz province in different categories, and Cochran's formula was used to calculate the statistical sample size due to the limited statistical population and 196 people were selected as a sample. The tool for collecting information is a questionnaire. In this research, indicators were first identified and hypotheses were developed based on these indicators, and finally, using statistical techniques and Smart Pls software, all the hypotheses were proved. The results showed that there is a significant relationship between ethical organizational culture on supporting employees with the mediating role of clear communication; According to the obtained standard coefficient and significance coefficient, it shows that the higher the value of the relationship between the mechanisms of the variables expressed in the organization is higher than 0.4 for the standard coefficient and higher than 1.96 for the significance coefficient, the better the quality of development in Alborz province education.

    Keywords: Ethical organizational culture, employee support, transparent communication, structural equation method
  • Solmaz Amini, Amir Ali Asghari * Pages 91-100
    The aim of the present study was the effectiveness of psychodrama on emotional self-regulation and psychological well-being in people with dramatic personality disorder. The sample size was 30 people with this disorder who were selected as available from the statistical population (one of the counseling centers). The data collection tool included a summary of the psychodrama protocol, the emotional regulation questionnaire of Grenofsky, Craig and Spinhaven (2001) and Riff's psychological well-being (1980). The analysis of the collected data was done in two descriptive and inferential ways through SPSS22 software. In this research, descriptive statistics were used to calculate the mean and standard deviation of the research variables and to show the frequency and related graphs, and inferential statistics were used to investigate the research hypotheses. Before testing the hypotheses, the assumption of normality of data distribution was made by Kolmogorov-Smirnov test. Then, the assumption of homogeneity of variances was investigated through Levin's test in all the variables of the two groups. To report the results, the significance of the desired statistical tests and the effect size of the independent variable were used. Multivariate and univariate analysis of covariance was used to analyze inferential statistics data. The results showed that psychodrama is effective on emotional self-regulation and psychological well-being in people with dramatic personality disorder. Considering the severity of the effect, psychodrama treatment has a greater effect on the psychological well-being of people with personality disorder than emotional self-regulation.
    Keywords: Psychodrama, Emotional Self-Regulation, Psychological Well-Being
  • Mona Alemohammad, Amirali Dorosti * Pages 101-110
    Introduction

    The Covid-19 pandemic has forced teachers and students at all levels of education to quickly adapt to distance learning. Distance education with online education has been one of the most prominent changes required by teachers.

    Purpose

    The purpose of the research was to examine and analyze teachers' experiences of the transition to virtual education during the Corona era.

    Method

    This qualitative research was conducted according to Van Manen's (2006) interpretive phenomenological research method and a qualitative approach with phenomenological method was used. The research community was teachers with virtual education experience in the last year. A semi-structured interview was used to collect data, and the six-step thematic analysis method of Van Menen's interpretive phenomenological approach was used for analysis.

    Findings

    The results showed that the basic themes are continuity of education, creation of opportunities for creativity, empathy of parents with teachers, flexibility and freedom of action, more monitoring of parental training on homework, creation of new experience for beneficiaries of education, entry of virtual education literature into the formal education system of the country, reducing the cost of commuting, improving the media literacy of parents, removing or reducing the educational and… were identified.

    Conclusion

    According to the basic themes identified and the themes of the first organizer, the second classification was done in the form of themes of the second organizer, the themes of the first organizer were advantages and disadvantages, and the themes of the second organizer were for both educational, social, cultural, it was economic and technical.

    Keywords: Analysis, Teachers, virtual education, Corona
  • Maryam Azvar Sandisi * Pages 111-118
    In architecture education, choosing educations that increase students' learning and improve their performance in design and academic progress has always been a challenging way for those involved in architecture education. This research aims to identify the dominant styles of thinking and learning in architecture students, and examine the relationship between these styles and the academic progress of architecture students, so that by choosing the best training that matches the styles, it can lead to the academic progress of architecture students and thus make them successful students. and trained creatively. The statistical population of this research is made up of architecture students of Allameh Dehkhoda University in continuous undergraduate level. The size of the sample population is equal to 112 people, which was obtained with the help of Gpower volume estimation software. The sample population was selected using simple random sampling method. In order to measure thinking styles, Sternberg-Wagner questionnaire was used and cognitive learning styles were measured with Kolb's learning questionnaire and perceptual learning styles were measured with Wark's learning strategies questionnaire. In order to analyze the data, factorial design tests and regression analysis and SPSS version 23 software were used. Based on the results of this research, the measured architecture students often use visual and auditory learning strategies, and executive, hierarchical, detail-oriented, and extroverted thinking styles show the greatest relationship with academic progress. Therefore, it seems that the use of visual elements in the educational environment and the type of teaching,
    Keywords: Thinking style, Learning Style, education promotion, Academic progress, Architectural education
  • Fatemeh Khosravi Shiri *, Masomeh Esmaeili Pages 119-127
    The main purpose of the present study was to predict academic dishonesty based on intelligence beliefs and stress of academic expectations in the second secondary level students of Mashhad, Murgab city. This applied research is of the correlation type. The statistical population of this research is all the students of the second secondary level in Mashhad, Marghab, in the academic year 1402-1401, of which 260 people were selected randomly as a sample according to Morgan's table. Data collection tools including the academic dishonesty scale of McCobe and Trevino (1996), Babaei Intelligence Beliefs Questionnaire (1997) and Ang and Hwan's Educational Expectations Stress Questionnaire (Ang and Hwan, 2006) were used. The validity of the questionnaire was confirmed by face validity and the reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha using SPSS-18 software. Pearson correlation coefficient of multivariate regression was used for statistical analysis. The results of the research hypotheses also showed that the prediction of academic dishonesty is based on intelligence beliefs and the stress of academic expectations in the second secondary level students of Mashhad, Marghab. The prediction of academic dishonesty is based on the components of intelligence beliefs (incremental and intrinsic) in the second secondary level students of Mashhad, Marghab. However, the prediction of academic dishonesty is not based on the stress of academic expectations (stress caused by parents/teachers' expectations and stress caused by personal expectations from oneself) in the second secondary level students of Mashhad, Marghab.
    Keywords: academic dishonesty, intelligence beliefs, academic expectations stress, Students
  • Zahra Nafar *, Atefe Mazoosaz, Horiye Bagheri, Mehrnoosh Shojaei Pages 128-139
    The aim of the current research was to investigate the role of self-acceptance and mental vitality in relation to psychological needs on optimism and psychological well-being of Tehran students. This research was descriptive and correlational. The statistical population of the research consisted of students of various degrees in universities in Tehran. Considering that the minimum sample size required in structural equation modeling is 200 people, 430 people were selected as a sample. The sampling method was available electronically due to the restrictions of the coronavirus. Data were analyzed in SPSS24 and LISREL software. The research tools include Chamberlain and Haaga's unconditional acceptance questionnaire, Ryan & Frederick's mental vitality questionnaire, Guardia, Deci & Ryan's basic psychological needs questionnaire, and Scheier & Carver's optimism questionnaire. The findings show that there is a relationship between psychological needs with optimism and psychological well-being with the mediating role of self-acceptance and mental vitality, but the relationship between basic psychological needs and psychological well-being with the mediation of mental vitality was not confirmed. Based on this, if these needs are met, the feeling of self-confidence and self-worth is formed in people, and it causes mental vitality and optimism in people.
    Keywords: self-acceptance, mental vitality, Psychological Needs, optimism, Psychological Well-Being
  • Ali Farshbaf Khalili * Pages 140-147
    In this research, while examining the role, importance and impact of using the metaverse world on education, the advantages and challenges of using it are also mentioned. This research is a review study, the information of which has been collected from the library method through the review of a large number of articles, internet and related books. The findings of the research indicate that the use of the metaverse world in the Ministry of Education, such as smart schools, should be prioritized and is of great importance, and expert staff should be trained in this field. Also, teachers should be trained in this field and regarding the institutionalization of the use of information and communication technology, there should be clear policy and planning and timely information. The research findings show that the challenges facing schools in the field of technology application Information and communication include: technical equipment weakness, cultural weakness, teachers' educational motivational weakness, managerial and planning infrastructure weakness, and financial and economic weakness. Therefore, primary schools must deal with these challenges with appropriate policies.
    Keywords: Electronic education, technology, information, communication technology, Smart Schools, metaverse world
  • Ashraf Sharifian Jazi * Pages 148-155
    The purpose of this study was to predict marital satisfaction based on family flexibility, cohesion and Islamic lifestyle in married women in Shahinshahr. The present study was conducted descriptively and in the framework of correlation studies. The statistical population of this study included all married women in Shahinshahr city in 1400. Using Tabakhnik formula, 200 people were selected by convenience sampling method. The research instruments were Enrich Marital Satisfaction Questionnaire (Olson, 1989), Family Flexibility Questionnaire (Shakeri, 2003), Family Cohesion Questionnaire (Samani, 2000) and Islamic Lifestyle Test - Short Form (Kaviani, 2009). Data were analyzed using Pearson correlation method and stepwise regression analysis. The results showed that there is a significant relationship between marital satisfaction and family flexibility, cohesion and Islamic lifestyle in married women (p<0.01). In this way, with the increase of family flexibility, cohesion and Islamic lifestyle in married women, marital satisfaction also increases. Among the variables studied in regression, the best predictor of marital satisfaction in the first step was flexibility and in the second step Islamic lifestyle. Therefore, psychologists and counselors are advised to teach flexibility and Islamic lifestyle to families to prevent marital conflict and increase marital satisfaction.
    Keywords: marital satisfaction, family flexibility, cohesion, Islamic lifestyle
  • Seyedeh Zhaleh Kahriz * Pages 156-166
    One of the emerging phenomena that is the source of the emergence and spread of diseases in the current conditions of society and the spread of the Corona virus is littering. The current research was conducted with the aim of investigating the collection and curbing of garbage pickers on the protection and control of environmental health in Shahr Karaj corona disease from the perspective of Seyed al-Shohada clinic personnel. . This research was conducted in two parts, qualitative and quantitative. In the qualitative part, the sample population included 10 experts in the field of social sciences who were selected by the snowball method and answered the questions through interviews and using the Delphi technique until reaching theoretical saturation. Also, in the quantitative stage, 80 people from the staff of Syed Al-Shohada Karaj clinic were selected as a sample using available sampling method. Data analysis in this section was done by using descriptive and inferential statistics such as one-sample t-test. The research findings in the qualitative part showed that 18 factors were identified as the roots of littering, which are poverty, poor waste management, and unemployment. They were one of the most important factors. Also, the findings of the quantitative part, in confirmation of the qualitative findings, showed that each of the factors identified in different categories had a positive effect. Based on the results, by identifying the effective factors, planning and appropriate management measures, it is possible to prevent the health risks while organizing the garbage collectors.
    Keywords: Garbage pickers, organization, Corona disease, environmental health, urban management
  • Maryam Pakzad *, Amir Ali Asghari, Amir Mollazadeh Pages 167-178
    The purpose of this research was the effectiveness of meaning therapy on stress, self-compassion and loneliness in patients with generalized anxiety disorder. The design of the research is semi-experimental with a pre-test and post-test with a control group. The total statistical population was the couples who referred to counseling and guidance centers in the 2nd district of Tehran in the second six months of 1400. The statistical sample included 30 people who referred to two counseling centers with 15 people divided into each of the experimental and control groups. Data collection tools included Cohen's stress questionnaires (1983), Neff's self-compassion (2003), Russell's sense of loneliness (1980) and meaning therapy protocol based on Anderson, Blair and Hotzel's treatment plan framework. Research data were analyzed using SPSS version 21 statistical package software in social sciences. In the descriptive part of the data, statistical indicators of mean and standard deviation were used in the pre-test and post-test stages. Also, in order to check the normality of the research variables, the Kalmogorov Smirnov test was used, and in order to check the homogeneity of the variances, the Levine test was used. In the inferential part of the data, univariate and multivariate covariance analysis were used to compare the average scores of the two experimental and control groups and the effect of the pre-test scores and other intervening variables on the post-test. The results showed that meaning therapy is effective on couples' stress, self-compassion and loneliness. Therefore,
    Keywords: meaning therapy, Stress, self-compassion, loneliness
  • Mustafa Kalani *, Zahra Naghavi Pages 179-187
    Introduction
    Emergency online (virtual) education has been adopted around the world due to the 2019 coronavirus (COVID-19) pandemic. Previous research on online learning has mainly focused on the perceptions of parents, teachers and students in higher education, while the views of primary school teachers on virtual learning have rarely been explored.Research
    method
    This study investigated students' satisfaction with virtual education during COVID-19 from the perspective of elementary school teachers in Isfahan province. A suitable sample size of 614 elementary school teachers in Isfahan province completed an anonymous online survey from August to September 1401. The research method has been done through descriptive statistics. The object of this research was a researcher-made questionnaire with 20 items, which was prepared based on similar studies and its validity was confirmed by the opinion of experts.
    Results
    The results showed that most of the respondents estimated the level of students' acceptance of the happy system and virtual education (online) at an average level (39%). After that, the highest estimates belong to very high (26%), high (17%), very low (12%) and low (6%) options, respectively.
    Keywords: Satisfaction, Virtual Education, Teachers, Students, Primary Schools
  • Wirya Nawrozi *, Faranak Assadi Sharif, Roya Faryadvatan, Samireh Moradi Pages 189-201
    The current research was conducted to investigate women’s position in education based on the views of Nel Nadings and Farabi. Ending’s approach to moral education is influenced by Nel Nading's view of contemporary Western philosophers, which is rooted in the feminist movement. Farabi's view on moral education is rooted in the Qur'an and the works of Islamic and Greek philosophers.The research is a comparative study, and according to the goal, a critical-analytical method has been used to answer the research questions. To achieve the goal, the educational views of Nadings and Farabi were first explored, and then moral education and women in thought. These two philosophers are examined.Both Nadings and Farabi pay special attention to the position of women and emphasize the importance of love and affection in education. Unlike Farabi, Nuddings has a gender approach to ethics and moral education, and his view is focused on human beings and free from spirituality, but Farabi does not make gender the focus of differentiation in the difference between human beings but has a human attitude towards human beings and Unlike Nadings, like other Muslim thinkers, he has a special emphasis on spirituality.
    Keywords: Nadings, Farabi, Moral education, Woman