فهرست مطالب

پژوهشنامه حمل و نقل
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 75، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/26
  • تعداد عناوین: 23
|
  • شهریار افندی زاده*، مونا موسوی، حمید میرزاحسین صفحات 1-16
    برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه در زمینه برنامه ریزی حمل و نقل ، برنامه ریزان باید بتوانند پاسخ تقاضای حمل و نقل را به تغییر در ویژگی های سیستم حمل و نقل و ویژگی های افرادی که از سیستم حمل و نقل استفاده می کنند، پیش بینی کنند. به این منظور از مدل های تقاضای سفر استفاده می شود. مدل های سفرمبنای همفزون نسل اول مدل های تقاضا هستند. مدل های فعالیت مبنا در پی دقت ناکافی پیش بینی مدل های چهارگانه به وجود آمدند. در این پژوهش جهت پیش بینی تقاضای سفر به صورت فعالیت مبنا ابتدا، برخی مدل های نرم افزار توسط مدل های ساخته شده در پژوهش های پیشین مطابق محدوده مطالعاتی اصلاح شدند. در گام بعد، داده های مربوط به جمعیت ساخته شده، اشخاص، خانوار، نواحی ترافیکی، اطلاعات کاربری زمین و ماتریس های مقاومت بین نواحی مربوط به شهر واشنگتن، وارد نرم افزار اکتیویتی سیم شد. در مرحله ی بعد اطلاعات سفر به دست آمده از نرم افزار با داده های سفر واقعی در محدوده مورد مطالعه و همچنین با تعداد سفر نسخه ی اول نرم افزار اکت جن مقایسه شد. مقایسات ماتریس های سفر حاکی از آن است که تمرکز سفر ها مطابق خروجی مدل های نرم افزار اکتیویتی سیم، نسبت به داده های سفر واقعی بیشتر است و ماتریس سفر نرم افزار اکت جن پراکندگی بیشتری را به دست می دهد. اطلاعات اولیه واقعی در مورد پراکندگی سفر ها براساس گروه های سنی مختلف، گروه های در آمدی، بعد خانوار، تعداد خودرو، توزیع جنسیت جمعیت و نزدیکی تقریبی این داده ها به خروجی های تعداد سفر مدل های اجرا شده نرم افزاری، نشان از دقت اطلاعات ورودی و قدرت تحلیل بالای مدل های نرم افزار و همچنین مدل های اصلاح شده بر اساس محدوده مورد مطالعه دارد
    کلیدواژگان: مدل های فعالیت مبنا، نرم افزار اکتیویتی سیم، نرم افزار اکت جن، تقاضای سفر
  • عطا آقایی آرایی* صفحات 17-42
    این مقاله، مقاومت سیکلی و نشست خاکهای شن دار با تراکم بالا تحت شرایط زهکشی نشده با استفاده دستگاه سه محوری بزرگ مقیاس را ارایه می دهد. براساس نتایج، معیار گسیختگی برای مصالح شنی متراکم در 15 تا 50 سیکل بارگذاری با توجه درصد ریزدانه و تنشهای برشی سیکلی ناشی از تکانهای زلزله به صورت زیر تعریف می شود: الف) ایجاد 2درصد کرنش محوری تجمعی دایمی،PAAS، حتی برای مقدار نسبت اضافه فشار آب حفره ای تولیدی به تنش محدودکننده موثر،ru، کمتر از 0/8برای مصالح با درصد ریزدانه بیش از 14درصد، ب) ایجاد کرنش محوری دوبرابر دامنه، DAAS، برابر 2درصد برای نسبت تنش سیکلی بیش 0/45و ایجاد ru برابر و بیش از یک. در نمونه شنی متراکم چنانچه در سیکل اول، PAAS یا DAAS برابر با 0/5-0/45درصد یا ru بین 0/25-0/20 است، معمولا در کمتر از 50 سیکل، روانگرایی اولیه (ru≥1) یا گسیختگی با ایجاد کرنش محوری حدود 2درصد رخ می دهد. مقاومت سیکلی نمونه شنی با ریزدانه بیشتر از 14درصد کمتر از مقادیر نظیر نمونه با ریزدانه کمتر از 4درصد است.
    کلیدواژگان: شن متراکم، سه محوری، غیرهمسانی، مقاومت سیکلی، گسیختگی
  • مرتضی اسماعیلی*، مرجان مهوری حبیب آبادی، مسعود فتحعلی صفحات 43-62
    موضوع انتخاب نوع سیستم روسازی از یک سو تابع معیارهای فنی و از سوی دیگر تابع هزینه های چرخه عمر این خطوط می باشد. در این مقاله تلاش شده تا با ارایه مدل تصمیم گیری IRSST مبتنی بر هر دو دسته معیارهای فنی و اقتصادی، امکان انتخاب نوع سیستم روسازی (بالاستی- بدون بالاست) فراهم گردد. در این راستا در قالب یک مطالعه موردی برای راه آهن سریع السیر قم- اصفهان در محدوده Km 5 + 000~Km 29 + 110 ، با توسعه یک مدل کامپیوتری در محیط پایتون بر مبنای الزامات IRS 70727، ابتدا بر اساس معیارهای فنی و اطلاعات پروژه مذکور نقاط اجباری برای انتخاب سیستم روسازی در محدوده مورد نظر مشخص شده و سپس درخصوص سایر نقاط، انتخاب سیستم بر مبنای معیارهای اقتصادی (هزینه چرخه عمر) صورت گرفته است. از آن جا که انتخاب سیستم بر مبنای معیارهای اقتصادی تابع نرخ تورم (i) و تنزیل (r) است، و در عین حال اعداد مربوط به هزینه دوره عمر در سیستم-های روسازی بدون بالاست و بالاستی به طور دقیق در ایران مشخص نیست، لذا با پذیرفتن اعداد اعلام شده توسط IRS 70727، در بخشی از تحقیق روی این دو پارامتر تحلیل حساسیت در محدوده 0≤i≤3 و 0≤r≤8 صورت گرفته و تاثیر آن بر نوع سیستم روسازی در طول مسیر بررسی شده است. در ادامه نتایج در قالب تغییر نوع سیستم روسازی در طول نسبت به طول کل بخش بالاستی و بدون بالاست و منحنی های توزیع چگالی کرنل (KDE) برای مقادیر مختلف i و r ارایه شده اند. بررسی نتایج به دست آمده مبین آن است که برای r≥3 و تمامی مقادیر i، نوع سیستم روسازی بالاستی است؛ از سوی دیگر برای 0≤r≤3 و تمامی مقادیر i، روسازی بدون بالاست از نظر فنی- اقتصادی به صرفه خواهد بود.
    کلیدواژگان: انتخاب سیستم روسازی راه آهن، خط بالاستی، خط بدون بالاست، معیار فنی، معیار اقتصادی، نرخ تنزیل، نرخ تورم
  • رضا اکبری، امیر امینی*، احمد صفری محمدی صفحات 63-76
    ارزیابی و سنجش کیفیت روسازی با شناخت بهتر از عملکرد صحیح بخش های مختلف سیستم مدیریت روسازی، موجب تعیین بانک اطلاعاتی برای پیش بینی زمان بهینه طراحی و به روزرسانی اطلاعات می شود. شاخص های وضعیت روسازی (PCI) و شاخص ناهمواری بین المللی (IRI) به عنوان دو معیار سنجش عملکرد ارزیابی روسازی راه ها می باشد که تاثیر بسزایی بر مدیریت بودجه های ترمیم و نگهداری راه ها دارد. بااین وجود، شاخص های PCI و IRI جامع و کامل نمی باشند و نیاز است تا مشکلات موجود در آن ها با تعیین یک رابطه منطقی و با دقت بالا برطرف شود. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین شاخص های IRI و PCI با استفاده از تحلیل های آماری اسپیرمن، پیرسون و دوربین واتسون، مدل های رگرسیون خطی و غیرخطی و مدل شبکه عصبی می باشد. در همین راستا، داده های 392 قطعه از راه های شریانی استان اصفهان بررسی شد و شاخص های PCI و IRI این قطعات به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. نتایج بخش مدل سازی نشان داد با باوجود عملکرد مناسب شبکه عصبی در پیش بینی داده های آموزش، ولی در پیش بینی داده های جدید و در مرحله آزمون با حدود 46 درصد خطا، عملکرد ضعیفی دارد و مدل دچار بیش پردازش شده است. در نهایت، عملکرد مدل رگرسیون خطی نشان داد استفاده از رابطه PCI=-19.802×IRI +126.970 با دقت 77% می توان مقادیر PCI را با استفاده از داده های IRI تعیین کرد. با توجه به سرعت برداشت و تحلیل نتایج بالا شاخص IRI و کاربردی بودن شاخص PCI به عنوان روش استاندارد در برنامه ریزی و تعیین گزینه های نگهداری راه ها، این مدل می تواند کمک شایانی را در راستای افزایش دقت و سرعت تصمیم گیری ها و کاهش هزینه های سنگین برداشت خرابی و زمان تحلیل نتایج شود.
    کلیدواژگان: مدل های پیش بینی، نگهداری راه، مدل های رگرسیون، مدل شبکه عصبی، آزمون های آماری
  • محسن بابائی، عباس خمسه*، مهرداد حسینی شکیب صفحات 77-102

    تحقق ارکان پایداری یکی از ضرورت های انتقال تکنولوژی پایدار در جوامع درحال توسعه و یا کمتر توسعه یافته است. در اکثر موارد فرآیند انتقال تکنولوژی در کشورها و مخصوصا کشور ما منجربه انتقال تکنولوژی پایدار نمی شود و این امر یکی از دغدغه های مدیران در زمینه انتقال تکنولوژی پایدار در صنایع مختلف از جمله صنایع حمل و نقل ریلی است. در این پژوهش به ارایه الگوی انتقال تکنولوژی پایدار در صنعت حمل و نقل ریلی در جهت دستیابی به اهداف زیست محیطی، تاثیرات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با رویکرد کیفی - کمی پرداخته شده است. نمونه آماری پژوهش در بخش کیفی، 11 نفر از خبر گان حوزه های حمل و نقل ریلی کشور هستند که با روش گلوله برفی و تا زمان اشباع نظری انتخاب شده اند. جامعه آماری در بخش کمی متشکل 107 نفر از مدیران و کارشناسان در شرکت های مرتبط با حمل و نقل ریلی بوده که به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب گردیدند. جهت شناسایی عوامل موثر، از رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد و نرم افزار MAXQDA استفاده شده و در نهایت اعتبار سنجی مدل به دست آمده، با تحلیل عاملی و نرم افزار PLS انجام گرفته است. با توجه به یافته های پژوهش در بخش کیفی، 91 کد در قالب هفت مرحله انتقال تکنولوژی شناسایی گردید و پس از تحلیل عاملی تاییدی، 3 کد حذف و مدل نهایی با 88 کد در هفت عامل تایید شد. در این پژوهش عنصر سیاسی برای اولین بار مطرح گردید. همچنین نتایج حاصل از نظریه داده بنیاد در خصوص فراوانی و اهمیت، در شناسایی و گزینش تکنولوژی مولفه اقتصادی، در اکتساب تکنولوژی نیز مولفه اقتصادی، در انطباق تکنولوژی مولفه زیست محیطی، در مرحله جذب و تحلیل تکنولوژی مولفه اقتصادی، در مرحله بهره برداری از تکنولوژی مولفه اقتصادی، در مرحله توسعه و بهبود تکنولوژی مولفه زیست محیطی، در مرحله اشاعه تکنولوژی مولفه سیاسی بیشترین سهم تاثیر را بر فرآیند انتقال تکنولوژی پایدار دارا است.

    کلیدواژگان: تکنولوژی، انتقال تکنولوژی، انتقال تکنولوژی پایدار، حمل و نقل ریلی
  • علی فرزانه موحد، علیرضا ناصری، علیرضا علی اکبری، فریدون مقدس نژاد* صفحات 103-114
    تغییرات شرایط آب و هوایی به خصوص بارش باران تاثیر زیادی بر رفتار رانندگان دارد. با توجه به این موضوع و همچنین اهمیت خطاهای انسانی در تصادفات جاده ای، بررسی تغییرات رفتار رانندگان در شرایط جوی مختلف برای کارشناسان اهمیت پیدا می کند. در این تحقیق به بررسی تغییرات ایجاد شده بر روی سرعت متوسط حرکت وسایل نقلیه در شرایط آب و هوایی مختلف پرداخته شده است. منطقه مورد بررسی این پژوهش محور رشت-خمام در شهر رشت با بیشترین میزان بارش سالیانه در کشور است. داده های این پژوهش نیز مربوط به سال های 1396 و 1397 می شود. جهت تحلیل سرعت متوسط به عنوان متغیر وابسته بر اساس متغیرهای مستقل شامل شدت جریان عبوری، میزان بارش، دید افقی، درصد وسایل نقلیه سنگین و روشنایی، از مدل رگرسیون خطی استفاده شده است. براساس مدل نهایی بدست آمده حجم تردد بیش از 1050 وسیله نقلیه بر ساعت، رانندگی در شب و بارندگی شدید بیشترین تاثیر در کاهش سرعت را دارند. افزایش حجم تردد به شکل غیرخطی منجر به کاهش سرعت شده تا جایی که عبور حجم تردد از 2100 وسیله نقلیه بر ساعت می تواند تا حدود 12.72 درصد از سرعت مجاز تردد خودروها بکاهد. همچنین بارندگی نیز به صورت غیرخطی در تمامی سطوح بر تغییر سرعت اثرگذار است. سطوح بارش شدید، متوسط و سبک به ترتیب باعث کاهش سرعت متوسط به میزان 5.271، 3.974 و 2.082 کیلومتر بر ساعت می شوند. میزان تاثیر دید افقی در تغییرات سرعت نیز ناچیز بوده که آشنا بودن رانندگان به منطقه می تواند مهم ترین دلیل آن باشد. با توجه به تایید اعتبارسنجی مدل، مهم ترین کاربرد این مدل پیش بینی سرعت در این محور است. به بیان دیگر با استفاده از داده های پیش بینی هواشناسی و حجم تردد بر مبنای تقاضای سابق و در نهایت پیش بینی سرعت با مدل بدست آمده، می توان به هدفمندسازی جریان و بهینه سازی سطح خدمت با به کارگیری سیستم های مدیریت تقاضا پرداخت.
    کلیدواژگان: شرایط آب و هوا، بارندگی، سرعت متوسط، حجم تردد، رگرسیون خطی
  • امیررضا ممدوحی*، فاطمه خاوری، محمدحسین عباسی صفحات 115-128

    مدل های ایجاد سفر اولین مرحله از مدل های چهار مرحله ای کلاسیک تقاضای سفر هستند که پیش بینی نادرست آن منجر به اتلاف منابع ملی و سطح سرویس نامطلوب زیرساخت ها می گردد. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر در ایجاد سفرهای برون شهری با اهداف اجباری و مقایسه برازش مدل های رگرسیون خطی، توبیت و پواسون با استفاده از داده های مبدا-مقصد سفر جاده ای سال 1394 سه استان خراسان رضوی، فارس و تهران است. نتایج نشانگر عملکرد بهتر یا یکسان مدل های رگرسیون خطی و توبیت در تمامی اهداف سفر است. برای تولید سفرهای تحصیلی متغیر تعداد خودرو تحت تملک (خانوارهای با بیش از دو وسیله نقلیه) و برای جذب سرانه مالکیت خودرو از اهمیت بالایی برخورداراست. همچنین متغیرهای سهم خانوارهای با بیش از 2 وسیله نقلیه و تعداد دانشجویان در سرانه مالکیت خودرو بیشترین تاثیر را بر تولید و جذب سفرهای تحصیلی برون شهری دارند. در تولید سفرهای کاری، سهم افراد در رده سنی 47-32 سال و در جذب، تعداد شاغلان در سرانه مالکیت خودرو بیشترین تاثیر را بر ایجاد سفرهای کاری دارند. جمعیت ناحیه در تولید سفرهای کاری و تحصیلی با علامت مثبت معنادار شده است اما تاثیر آن در تولید سفرهای تحصیلی حدود دو برابر است. متغیر تعداد شاغلان در سرانه مالکیت خودرو تاثیر مثبتی در جذب و تولید سفرهای کاری دارد ولیکن تاثیر این متغیر در جذب حدود 4 برابر تولید سفرهای کاری است. علاوه بر این، تاثیر چگالی کاربری مرتبط با هدف سفر در مدل های جذب متفاوت است به طوری که تاثیر چگالی صنعتی در جذب سفرهای کاری تقریبا دو برابر تاثیر چگالی آموزشی در جذب سفرهای تحصیلی است که می تواند نشانگر تمایل بیشتر افراد در انجام سفرهای کاری نسبت به سفرهای تحصیلی برون شهری باشد که می توان از این موضوع برای سیاست گذاری کاربری زمین در آینده استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ایجاد سفر، رگرسیون خطی، پواسون، توبیت، سفر اجباری
  • سید محمد منصورزاده، احمدرضا محبوبی اردکانی*، عطا آقایی آرایی صفحات 129-146

    استفاده از مصالح تراشه آسفالت به عنوان یک نوع مصالح بازیافتی، در لایه آسفالت یا لایه اساس در روسازی امکان پذیر است. معمولا این مصالح به دلیل تغییرپذیری و مقاومت ناکافی، همراه با افزودنی تثبیت کننده مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله مقاومت فشاری محدود نشده نمونه های تراشه آسفالت تثبیت شده با سیمان طی یک مطالعه آزمایشگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. در ساخت نمونه های استوانه ای فشاری، از سیمان با درصدهای 4، 5 و 6 استفاده شده است. نمونه ها با انرژی تراکمی استاندارد تهیه شده و در دوره های 3، 7، 28 و 90 روزه در اتاق رطوبت عمل آوری شده اند. ساخت نمونه ها بر اساس استاندارد 558 ای اس تی ام (خاص تراکم خاک- سیمان) بوده و آزمایش فشاری محدود نشده به روش کرنش کنترل و با سرعت 1.3 میلیمتر بر دقیقه انجام شده است. به منظور بررسی تاثیر رطوبت ساخت، علاوه بر رطوبت بهینه رطوبت های کمتر و بیشتر از بهینه نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه آزمایشگاهی، با افزایش درصد سیمان و دوره عمل آوری، مقاومت فشاری محدود نشده و مدول الاستیسیته سکانتی به طور مشهودی افزایش می یابد. همچنین مشخص گردید که در هر طرح اختلاط، برحسب درصد سیمان مصرفی، مقاومت ماکزیمم ممکن است در رطوبت بهینه یا کمتر از بهینه رخ دهد.

    کلیدواژگان: تراشه آسفالت، مخلوط اساس حاوی تراشه آسفالت، مقاومت فشاری محدود نشده، اساس تثبیت شده سیمانی، خاک- سیمان
  • امیرعلی زرین مهر*، هانیه ملوک زاده صفحات 147-160
    مساله طراحی شبکه خطوط همگانی از مسایل اساسی در دستیابی به توسعه پایدار شهری به شمار می رود. این مساله به یافتن ترکیب بهینه خطوط حمل ونقل همگانی می پردازد، به گونه ای که با حفظ محدودیت بودجه، هدف خاصی در شبکه تامین گردد. باتوجه به این که طراحی شبکه، یک مسیله از نوع پیچیده و نمایی است، دستیابی به جواب دقیق (بهینه جهانی) آن در ابعاد بزرگ نیازمند روش های حل سیستماتیک همچون الگوریتم های ابتکاری/فرابتکاری است. این الگوریتم ها به طور گسترده در ادبیات تحقیق مورد استفاده قرارگرفتند، اما تمرکز بر روی انواع شبکه های حمل ونقلی با ویژگی های خاص اندک بوده است. هدف این مقاله طراحی خطوط شبکه حمل ونقلی در شبکه های شهری با الگوی شطرنجی است به گونه ای که، ضمن حفظ محدودیت بودجه، حداکثر پوشش در شبکه حاصل گردد. برای این منظور، این مطالعه یک الگوریتم جدید، از نوع ابتکاری -طراحی شده به طور خاص با تمرکز برای شبکه های شطرنجی- پیشنهاد میکند. الگوریتم پیشنهادی یک شاخص حریصانه موسوم به شاخص تقاضا ارایه داده و از آن برای ارتباط بین گره های پرتقاضا در شبکه استفاده میکند؛ به این ترتیب که به طور تکراری، هربار گره دارای بیشترین شاخص تقاضا انتخاب و یک خط همگانی کاندیدای عبوری از آن به ترکیب خطوط موجود اضافه میشود. مقایسه بهترین جواب های حاصل از الگوریتم ابتکاری در یک شبکه شطرنجی 10×6 برای 30 ماتریس تقاضای سفر تصادفی، در مقابل جواب های دقیق مساله نشان می دهد که الگوریتم ابتکاری می تواند در زمان کوتاه قابل توجه ای، جواب هایی نزدیک به جواب های دقیق مسیله را بیابد. مطابق نتایج به دست آمده، در مقایسه با حل دقیق در مدت زمان تقریبا 4 ساعت، الگوریتم پیشنهاد شده می تواند در مدت زمان (8±) 29 ثانیه، به طور متوسط، به جواب هایی با اختلاف 9/2 درصد نسبت به جواب های بهینه جهانی دست پیدا کند.
    کلیدواژگان: طراحی شبکه خطوط، شبکه شطرنجی، اولویت بندی حریصانه، پوشش
  • بررسی عوامل موثر بر رضایت مشتریان از خدمات تاکسی اینترنتی اسنپ (مطالعه ی موردی: کلان شهر تبریز)
    علیرضا تمیزی*، شعله نهاوندی صفحات 161-174

    سرویس تاکسی اینترنتی یکی از خدمات جدید در حوزه ی تجارت الکترونیک است. ظهور این نوع از خدمات آنلاین باعث کاهش استفاده ی افراد از سرویس تاکسی سنتی شده و روز به روز بر تعداد کسانی که از تاکسی اینترنتی استفاده می کنند، افزوده می شود. شرکت اسنپ در ایران به عنوان یکی از فعالان موفق در این حوزه، توانسته مشتریان زیادی را در کلانشهر تبریز که جامعه ی مورد مطالعه ی ما می باشد، جذب نماید. لذا تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان تاثیرگذاری عواملی چون قیمت، امنیت، کیفیت، در دسترس بودن، کاربرپسندی اپلیکیشن و رفتار راننده بر عامل رضایت مشتریان از این سرویس، صورت گرفت. در این پژوهش، شیوه ی گردآوری اطلاعات بر پایه ی روش توصیفی-پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه می باشد. تعداد 385 نفر از مشتریان خدمات سرویس تاکسی اینترنتی اسنپ از طریق نمونه گیری تصادفی در کلانشهر تبریز انتخاب شده اند. جهت بررسی اعتبار پایایی پرسشنامه از روش آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که نتیجه ی مطلوب بالای 7/0 به دست آمد. همچنین داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و SmartPLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با توجه به فرضیه های مطرح شده در این تحقیق، مشخص شد که متغیر امنیت با ضریب 13/0، کیفیت 14/0، رفتار راننده 29/0، کاربرپسندی اپلیکیشن 14/0، قیمت 16/0 و در دسترس بودن با ضریب 31/0، بر رضایت مندی مشتریان از این خدمات تاثیرگذار هستند. با توجه به نتایج حاصل شده در این تحقیق، می توان این موضوع مهم را در نظر گرفت که عملکرد شرکت اسنپ در حوزه های مورد بررسی به حد مطلوب نرسیده است و توجه هر چه بیشتر شرکت اسنپ به مولفه های بررسی شده ضروری است.

    کلیدواژگان: اسنپ، تاکسی های اینترنتی، رضایت مشتریان
  • رضا محمدحسنی*، علی محمدی صفحات 175-194
    برنامه ریزی حمل ونقل شهری، فرآیندی است که منجر به تصمیم گیری در مورد برنامه ها و سیاست های حمل ونقل می گردد. هدف این فرآیند تهیه ی اطلاعات لازم برای تصمیم گیری در مورد این است که سیستم حمل ونقل چه موقع، در کجا و به چه شکلی باید بهبود یابد. لازمه ی کسب این اطلاعات و اطمینان از نتیجه ی کار، طی کردن روند منطقی و سامانمند مربوط به برنامه ریزی است. به همین منظور در این پژوهش ابتدا به معرفی روش های مختلف مدیریت حمل ونقل و سیاست های مهم در حوزه برنامه ریزی حمل ونقل درون شهری پرداخته شده است. پس ازآن، تلاش شده تا با ساخت یک برنامه کامپیوتری مدل سازی تقاضای حمل ونقل چهارمرحله ای به پیاده سازی مدل های ریاضی و آماری مورد استفاده در مراحل چهارگانه تولید و جذب سفر، توزیع سفر، تفکیک وسیله و تخصیص پرداخته شود. برای ساخت این برنامه از زبان ++C استفاده گردیده است. برنامه نوشته شده در این پژوهش سیاست گذاران حوزه حمل ونقل را قادر خواهد ساخت تا بتوانند پیامدهای مثبت و منفی طرح های خود را برای بهبود شرایط حمل ونقل پیش از اجرای طرح و صرف هزینه های گزاف مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند.
    کلیدواژگان: مدل چهارمرحله ای، تقاضای حمل ونقل، ارزیابی سیاست ها، تولید سفر، تخصیص سفر
  • پیمان رشیدیان، محمودرضا کی منش*، جلال ایوبی نژاد صفحات 195-210

    در صد فضای خالی لایه آسفالتی اجرا شده اثر مهمی بر روی عملکرد بهینه،دوام وپایداری آن دارد. روش معمول برای اندازه گیری آن در حال حاضر انجام آزمایش مطابق استاندارد (ASTM D2014) می باشد. در این استاندارد محاسبه درصد فضای خالی مخلوط آسفالتی با وزن مخصوص واقعی نمونه مارشال که در شرایط کاملا" استاندارد آزمایشگاهی تعیین می شود مشخص می گردد، از آنجایی که در حین انجام عملیات اجرایی نمی توان شرایط دقیق آزمایشگاهی را اعمال کرد، در صورت استفاده از وزن مخصوص واقعی نمونه مارشال در تعیین درصد فضای خالی مخلوط آسفالتی اجرا شده با استفاده از استاندارد (ASTM D2014) نتایج حاصله با نتایج واقعی مغایرت خواهد داشت. در این پژوهش بخشی از شبکه راه های استان کرمان به عنوان قطعه آزمایشی انتخاب سپس تعیین درصد فضای خالی با استفاده از وزن مخصوص نمونه مارشال و وزن مخصوص مغزه اخذ شده از محور انجام واختلاف درصد فضای خالی بین نمونه های متناظر بدست می آید.با مقایسه نتایج و تحلیل آنها با توجه به یکسان بودن مخلوط آسفالتی در هر دو روش اندازه گیری درصد فضای خالی مشخص گردید، در صورت استفاده وزن مخصوص مغزه اخذ شده از لایه آسفالتی در محاسبه مقدار درصد فضای خالی نتیجه آن (2.8تا 3.8)درصد بیشتر از درصد فضای خالی محاسبه شده با استفاده از وزن مخصوص نمونه مارشال است. بنابراین در صورت استفاده از درصد فضای خالی نمونه مارشال در تعیین پارامترهای لایه آسفالتی به علت متفاوت بودن شرایط دمایی و تراکم آزمایشگاهی و اجرایی نتایجی غیر از واقعیت حاصل خواهد شد. با توجه به نتایج این پژوهش بهتر است از وزن مخصوص مغزه اخذ شده لایه آسفالتی اجرا شده در تعیین درصد فضای خالی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: درصد فضای خالی، دانسیته، لایه آسفالتی، وزن مخصوص مغزه اخذ شده، وزن مخصوص نمونه مارشال
  • حجت نیک اختر، حمید شیرمحمدی*، احمد تورتوم صفحات 211-236
    هدف پژوهش حاضر در ابتدا ارزیابی ارتباط رفتار ریسک پذیری رانندگان و جرایم رانندگی از میان رانندگان 20 استان کشور ایران با استفاده از پرسشنامه های خوداظهاری رفتاری و مهارتی رانندگی مبتنی بر خصوصیات جمعیت شناسی، رفتاری ریسک پذیری، عادت ها و اطلاعات ایمنی رانندگان می باشد. سپس، ارزیابی ارتباط رفتار ریسک پذیری رانندگان و جرایم مرتبط با استفاده از آزمون های آماری نظیر کای اسکویر، کروسکال -والیس و یومن ویتنی است. درنهایت ارایه مدل خوشه بندی رانندگان مبتنی بر ارتباط رفتار ریسک پذیری رانندگان و جرایم رانندگی نشان داده می شود به طوری که در این تحلیل رانندگان با این اعتقاد و تفکر که افزایش جریمه ها آیا موجب کاهش تصادفات گردیده است؟ مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که رانندگان بر اساس خصوصیات رفتار ریسک پذیری و پذیرش خطر با استفاده از مدل خوشه بندی کی-میانگین به چهار خوشه طبقه بندی شدند، به طوری که خوشه های 1، 2، و 3 به ترتیب به گروه هایی نسبتا پرریسک، کم ریسک، ایمن و خوشه چهارم به گروه ناایمن یا پرریسک نام گذاری شدند. خوشه های 3، 2 و 1 به ترتیب موافق تاثیر جریمه ها به تعداد تصادفات، در حالی که خوشه چهارم مخالف این تاثیر بود. خصوصیات خوشه ایمن بر اساس ارتباط ریسک پذیری رانندگان و جرایم رانندگی بدین صورت بود که رانندگان در این گروه از خوشه، در هر زمانی به قوانین راهنمایی و رانندگی دقت می کردند، در تقاطع ها عبور قانونی خود را به دیگران واگذار می کردند، در هر زمانی به علایم راهنمایی و رانندگی دقت می کردند، موقع نزدیک شدن به تقاطع و دیدن چراغ زرد ایستادند و از وسیله نقلیه در حال حرکت در سربالایی با سرعت کم سبقت نگرفتند. در حالی که خصوصیات رفتاری افراد خوشه چهارم برعکس این خوشه ایمن بود.
    کلیدواژگان: رفتار ریسک پذیری رانندگان، آزمون کای اسکوئر، یومن ویتنی، کروسکال &ndash، والیس، تحلیل خوشه بندی کی-میانگین
  • سهیل توکلی*، سید محمد سادات حسینی، سعید منجم صفحات 237-250

    با توجه به موضوع تحقیق در مرحله اول محدوده مورد تحقیق شامل بزرگراه شهید همت مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس شبیه سازی در نرم افزار ایمسان، باتوجه به اطلاعات ورودی ترافیکی نظیر احجام عبوری، ابعاد وسایل، سرعت وسایل، پارامترهای فیزیکی مورد بررسی و همچنین ظرفیت عبوری، خروجی های هریک از حالات مورد بررسی تاخیر، سرعت، زمان سفر، مسافت پیموده شده و همچنین شاخص میزان مصرف سوخت استخراج گردیده است. ابتدا احجام ترافیکی وسایل عبوری برداشت شده است و اطلاعات ترافیکی شامل ساعت اوج از اطلاعات احجام ترافیکی اخذ شده است. در مرحله بعد سرعت وسایل، تعداد خطوط عبوری و عرض خطوط برداشت شده است. در مرحله بعد پس از ترسیم شبکه مورد تحقیق، اطلاعات برداشتی شامل احجام معادل سواری، سرعت و ظرفیت وارد نرم افزار ایمسان شده است. پس از ارزیابی وضع فعلی محدوده مورد تحقیق با شاخص های تاخیر، سرعت، زمان سفر و مسافت پیموده شده، با ارایه راهکارهای پیشنهادی تغییر خط شبکه مورد تحقیق ارزیابی و میزان بهبود هریک از شاخص، میزان اثرپذیری راهکارهای پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفته است. . بر اساس نتایج شبیه سازی در اوج صبح صورت تبدیل مسیر رفت (غرب به شرق) به 5 خط از 4 خط و تبدیل مسیر برگشت (شرق به غرب) از 4 خط به 3 خط سبب بهبود شاخص های عملکردی شامل تاخیر، سرعت، زمان سفر، چگالی می شود.

    کلیدواژگان: شبیه سازی ترافیکی، تغیر تعداد خط، مدیریت زمانی مکانی مقطع عرضی
  • فاطمه عشوری، ناصر آزاد*، عبدالله نعامی، محمود مدیری صفحات 251-262

    حمل و نقل ریلی, صنعتی است که با گسترش فعالیت های اقتصادی ,افزایش تولید ملی ,بهبود و توسعه زیرساخت های صنعت ریلی تاثیر بسزایی در اقتصاد هر کشوری دارد. و بر همین اساس اهمیت شناخت صنعت ریلی به جهت توسعه صنعتی تر و رقابت با کشورهای پیشرفته ما را وا داشته است تا با شناخت نگرش مصرف کننده از نگرش ها, رفتارهای اجتماعی و شخصیت افراد آگاهی پیدا کرده تا با به کارگیری استراتژی های مناسب جهت کاهش ناهماهنگی شناختی و هم چنین تغییر نگرش مصرف کنندگان از حمل ونقل ریلی بهره برده و ظرفیت این صنعت را افزایش داد. بنابراین هدف این تحقیق طراحی مدل تغییر نگرش مصرف کننده خدمات حمل و نقل ریلی با تاکید بر نظریه ناهماهنگی شناختی است. روش این تحقیق آمیخته از نوع کیفی و کمی است در بخش کیفی از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته به کمک خبرگان و در بخش کمی از روش پرسشنامه زوجی و توزیع آن در بین جامعه آماری صنعت حمل و نقل ریلی استفاده شده است. در تحقیق کیفی با انجام روش کدگذاری به روش مضمون (تم) به مدل نظری رسیده و سپس از طریق روش دیمتل و ANP فازی متغییرهای اثرگذار احصا شده است.نتایج بدست آمده متغیرهای اثرگذار شامل عوامل محیطی، عوامل سازمانی، شرایط حمل ونقل ریلی بوده که اثرگذارترین آنها متغیر عوامل محیطی است.

    کلیدواژگان: حمل و نقل ریلی، رویکرد ناهماهنگی شناختی، نگرش مصرف کننده
  • سعید صبحی، سعید حسامی* صفحات 263-280
    اهمیت حفظ محیط زیست در راستای احداث روسازی موجب شده که در سال های اخیر تکنولوژی آسفالت نیمه گرم به عنوان یک روش نو همواره در جهت کاهش آسیب های زیست محیطی و همچنین کاهش هزینه تولید آسفالت به عنوان یک تکنولوژی دوستدار طبیعت شناخته شده و مورد استفاده قرار گیرد. این تکنولوژی در مقابل مزیت کاهش دمای تولید و تراکم و سایر مزایا، دارای نقطه ضعف خرابی رطوبتی و عریان شدگی است. استفاده از افزودنی های ضد عریان شدگی یکی از روش های بهبود مقاومت رطوبتی این نوع مخلوط های آسفالتی می باشد. این پژوهش با هدف استفاده از درصدهای مختلف گیلسونایت به عنوان اصلاح کننده در مخلوط آسفالتی نیمه گرم (WMA) و بررسی تاثیر آن بر روی خصوصیات عملکردی بخصوص حساسیت رطوبتی مخلوط آسفالتی نیمه گرم انجام شده است. به منظور بررسی تاثیر گیلسونایت در کاهش حساسیت رطوبتی از آزمایش اصلاح شده لاتمن استفاده شد و همچنین آزمایش مدول برجهندگی و آزمایش خزش دینامیکی جهت بررسی خصوصیات عملکردی مورد استفاده قرارگرفته اند که نتایج نشان داد گیلسونایت به علت ترکیبات معدنی در خود، افزایش چسبندگی پیوند قیر و سنگدانه را به دنبال دارد و دارای خصوصیات یک ماده ضد عریان شدگی بوده و پتانسیل افزایش عمر آسفالت نیمه گرم در برابر خرابی رطوبتی مناطق مرطوب را دارا می باشد. همچنین نتایج آزمایش خزش دینامیکی حاکی از آن بود که گیلسونایت مقاومت مخلوط آسفالتی در برابر شیارشدگی را به میزان قابل توجهی افزایش داده و افزودنی مناسبی برای جلوگیری از شیارشدگی مخلوط آسفالتی در مناطق گرمسیر (جنوب کشور) می باشد.
    کلیدواژگان: گیلسونایت، ساسوبیت، حساسیت رطوبتی، شیارشدگی
  • اکبر عالم تبریز*، فرزانه نظری زاده، مصطفی زندیه، عباس راد صفحات 281-306
    در این مقاله یک رویه ی جامع برای پیش بینی قابلیت اطمینان در صنعت ریلی ارایه می گردد تا بتوان عوامل موثر بر قابلیت اطمینان را شناسایی و برآورد دقیق تری از آن بدست آورد. این مطالعه همچنین به مدیران صنعت ریلی کمک خواهد کرد تا به اهمیت قابلیت اطمینان و بهینه سازی شاخص های عملکردی مهم در صنعت ریلی پی برده و پیشرفت هایی را که می توان برای بهبود قابلیت اطمینان در صنعت ریلی ایجاد کرد، درک نمایند. همچنین در این مطالعه یک چارچوب تخصیص جامع با توجه به ویژگی های یک سیستم ریلی مسافری و آلترناتیوهای احتمالی ارایه می شود؛ چارچوب پیشنهادی می تواند علاوه بر قابلیت اطمینان سیستم، هزینه چرخه عمر و قابلیت اطمینان خدمات را به منظور تعیین بهینه ی برنامه ی سرمایه گذاری برای طراحی یا به روزرسانی سیستم ریلی اختصاص داده و به صنعت ریلی در پیش بینی قابلیت اطمینان سیستم ها و زیرسیستم ها و شناسایی توازن ایده آل بین هزینه، قابلیت اطمینان و وقت شناسی قطارهای مسافری به منظور دستیابی به طراحی بهینه ی سیستم ریلی کمک نماید.
    کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، صنعت ریلی، وقت شناسی، هزینه چرخه عمر، قطارهای مسافری
  • ابوالفضل حسنی*، سید جواد وزیری کنگ علیائی، محمدرضا حاجی زاده صفحات 307-324

    افزودن الیاف با خصوصیات فیزیکی و مقاومتی متفاوت، تاثیرات متفاوتی بر خصوصیات مقاومتی روسازی های بتنی درزدار در هنگام گسیختگی و همچنین بر مقاومت خمشی پسماند روسازی دارد. این تحقیق، به بررسی اثر مجزا و مقایسه ای الیاف میکرو و ماکروی مصنوعی بر خصوصیات مقاومتی روسازی های بتنی درزدار، با در نظر گرفتن مقاومت خمشی پسماند روسازی می پردازد. بدین منظور، اثر افزودن دو نوع الیاف ماکرو و یک نوع الیاف میکرو در مقادیر مصرف 1، 2 و 3 کیلوگرم بر متر مکعب مقاومت فشاری، مقاومت کششی دو نیم شدن، مقاومت خمشی و عملکرد خمشی پس از ترک خوردگی روسازی بتنی بررسی گردید. نتایج نشان داد که الیاف میکرو در تمامی مقادیر مصرف، کمترین تاثیر را بر خصوصیات مقاومتی روسازی نسبت به الیاف ماکرو دارد. همچنین افزودن الیاف ماکرو، تاثیر محسوسی بر مقاومت فشاری نداشته، اما مقاومت کششی دو نیم شدن، مقاوم خمشی و مقاومت خمشی پسماند روسازی را به طور چشمگیری افزایش می دهد. اثر الیاف ماکرو بر بهبود مقاومت کششی و مدول گسیختگی روسازی، در مقادیر مصرف بالاتر از 2 کیلوگرم بر متر مکعب رخ داده، اما بیشترین افزایش نسبت مقاومت خمشی معادل روسازی با مصرف الیاف دربازه ی 1 تا 2 کیلوگرم بر متر مکعب اتفاق می افتد و با افزودن بیشتر الیاف ماکرو، روند رشد افزایشی مقاومت خمشی پسماند، کاهش می یابد. دیده شد که الیاف ماکرو بیشترین تاثیر را بر مقاومت خمشی و مقاومت خمشی پسماند روسازی دارد. همچنین، عملکرد الیاف ماکروی در هم تابیده و برجسته ی پیوسته در تمامی مقادیر مصرف، نزدیک به هم است.

    کلیدواژگان: الیاف مصنوعی میکرو و ماکرو، مقایسه الیاف، روسازی بتنی درزدار، خصوصیات مقاومتی، مقاومت خمشی پسماند
  • محسن عموزاده عمرانی، سعید علیخانی، رضوان باباگلی* صفحات 325-338
    تولید زباله های صنعتی به دلیل تحولات سریع صنعتی طی دهه های اخیر به شدت افزایش یافته است. از طرف دیگر، مسایل جدی زیست محیطی در اثر استفاده بیش از حد از منابع طبیعی ایجاد شده است. بطری های پلاستیکی از جمله مواد زاید هستند که ممکن است خیلی آهسته تخریب شود و بالاترین سطح آلودگی را ایجاد کنند. با توجه به خواص اتیلن وینیل استات و خاصیت HDPE1، می توان از آنها به عنوان اصلاح کننده قیر استفاده کرد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر 2EVA در مخلوط آسفالتی حاوی HDPE، برای بررسی خصوصیات دینامیکی آسفالت اصلاح شده با استفاده بهینه از پلاستیک بازیافتی انجام شده است. نتایج آزمایش های دینامیکی مدول سفتی (در دمای 25 درجه سانتیگراد)، خستگی (در دمای 20 درجه سانتیگراد) و بار محوری تکرار شونده (در دمای 40 و 60 درجه سانتیگراد) نشان داد که مخلوط حاوی این افزودنی ها بعد از استراحت و باربرداری از خاصیت ارتجاعی و مقاومت خوبی برخوردار است. نتایج آزمایشات نشان داد که افزودن HDPE و افزایش مقدار افزودنی EVA، باعث بهبود خرابی شیار شدگی، افزایش عمر خستگی و مدول برجهندگی مخلوط آسفالتی می شود. طرح اختلاط حاوی مقدار 4 درصد افزودنی HDPE و 3 درصد EVA بهترین مخلوط برای بهبود خواص مورد بررسی می باشد. با توجه به این که مخلوط مورد نظر نسبت به تغییرات دما بسیار حساس است و در دمای بالا قابلیت ارتجاعی خود را از دست می دهد، استفاده از دو افزودنی (HDPE و EVA) در مناطقی با آب و هوای معتدل و سرد مطلوب تر می باشد.
    کلیدواژگان: پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، اتیلن وینیل استات (EVA)، مخلوط آسفالتی گرم، ضایعات پلاستیکی
  • حمیدرضا افتخاری* صفحات 339-352
    عدم توجه به تفاوت رانندگان در میزان درک خطر در سامانه های هشدار تصادف موجب می شود هشدارهای نابجا و غیر ضروری در این سامانه ها افزایش یابد. در این پژوهش مدلی مبتنی بر فناوری ارتباطات بین خودرویی و براساس رفتار راننده ارایه شده است. در مدل پیشنهادی فعال سازی سامانه مبتنی بر شاخص درک خطر انجام می پذیرد. سپس موقعیت هایی که به صورت بالقوه خطرناک محسوب می شوند با استفاده از یک شبکه عصبی شناسایی می گردد. در گام بعد اختلاف شتاب ترمز با فرض هشدار یا عدم هشدار به راننده با استفاده از یک تخمین گر فازی عصبی محاسبه می شود. در نهایت براساس سابقه شتاب ترمز راننده، نسبت به هشداردهی به ایشان اقدام می گردد. نتایج بر روی مجموعه داده های محک ان جی سیم (NGSIM) که شامل بیش از 11 میلیون رکورد از رفتار رانندگی حدود 3300 راننده می باشد، با استفاده از نرم افزار متلب ارزیابی گردیده است. دقت سامانه در شناسایی موقعیت های بالقوه خطر 97 درصد بوده است و خطای تشخیص شتاب ترمز 8/4 درصد می باشد. دقت سامانه درهشدار دهی نیز 98 درصد بدست آمده است . بر این اساس مدل پیشنهادی با حذف هشدارهای غیرضروری و نابجا موجب افزایش اطمینان راننده به سامانه و سفارشی شدن آن بر اساس رفتار رانندگی می گردد.
    کلیدواژگان: چراغ ترمز اضطراری الکترونیک، خودروهای به هم مرتبط، سامانه هشدار تصادف تعاملی، شبکه فازی عصبی تطبیقی
  • زهرا منصوری، علیرضا سرکار* صفحات 353-368

    یکی از اساسی ترین تاثیر مسایل اجتماعی در یک جامعه بررسی نقش شبکه های اجتماعی درنحوه توزیع سفرهای فرهنگی و تفریحی می باشد. روش تحقیق به صورت پیمایشی بوده و جامعه آماری تحقیق شامل ساکنان کلان شهر تهران می باشد. حجم نمونه برای جامعه آماری نامحدود، 850 نفر محاسبه گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه می باشد و با استفاده از نرم افزار SPSS اطلاعات جمع آوری شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است. و همچنین به بررسی نقش عوامل موثر بر توزیع سفرهای تفریحی و فرهنگی با تحلیل عاملی با آزمون KMO پرداخته شد. که در این توزیع سفر تاثیر عواملی همچون اینترنت، خانواده، دوستان و همکاران مورد بررسی قرار گرفته شد. به بررسی عامل هایی از جمله سن، خانواده، همکاران، حتی تبلیغات و محیط مراکز تفریحی و فرهنگی بررسی شد. نتایج نشان داد، بیشترین رنج سنی مراجعه کننده بین 40-20 سال بوده و یا بیشتر مراجعه کننده ها کارمند بوده اند و همه عامل ها دارای پایایی بالایی هستند. با در نظر گرفتن این نکته،دیگر مورد قابل توجه این است که سن، تحصیلات، شغل، جنسیت، تاثیری بر انتخاب مراکز تفریحی و فرهنگی نداشته است

    کلیدواژگان: وزیع سفر، سفرتفریحی، سفر فرهنگی، شبکه اجتماعی
  • سروش معمارمنتظرین*، میثم اکبرزاده، شیدا سلیمانی صفحات 369-378

    شبکه معابر شهری، یکی از زیرساخت های حیاتی شهرها است. اهمیت و گستردگی شبکه معابر، امکان وقوع حملات هدفمند و بروز اختلالات تصادفی در آن را افزایش می دهد. توانایی شبکه در تداوم کارکرد مناسب در شرایط گوناگون از جمله وقوع بحران واختلال از اهمیت به سزایی برخوردار است که از آن با عنوان استواری یاد می شود. مفهوم آسیب پذیری نقطه مقابل مفهوم استواری است. با توجه به گستردگی شبکه معابر شهری و محدودیت های مالی و عملیاتی برای بهبود استواری آن، شناسایی نقاط بحرانی برای اولویت بندی پروژه های تقویت شبکه امری ضروری است. نقاط بحرانی نقاطی هستند که اختلال عملکرد آن ها اثر قابل توجهی در همبندی شبکه شهری دارد. در این پژوهش، رفتار شبکه در مواجهه با حملات هدفمند و اختلالات تصادفی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که شبکه معابر شهری در مواجهه با حملات هدفمند، آسیب پذیر هستند. علاوه بر این، شناسایی گره های بحرانی که اختلال در عملکرد آن ها موجب افت چشمگیر همبندی شبکه می گردد، توسط یک شاخص واحد امکان پذیر نبوده و بر اساس شدت اختلالات باید از شاخص های مختلف برای این منظور استفاده نمود. روش توسعه یافته در این پژوهش، برای سایر شبکه های حمل ونقلی نیز کاربردی است.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، شبکه معابر شهری، پایداری شبکه، اختلالات، شبکه های پیچیده
  • حامین چوبدار، امین فرج اللهی، علیرضا عاملی* صفحات 379-393
    در این مقاله، استفاده از خاکستر پوسته برنج (1RHA) در مخلوط آسفالت گرم (2HMA) به عنوان فیلر مورد ارزیابی قرار گرفت. هدف اصلی جایگزینی فیلر معدنی، افزایش عملکرد مخلوط آسفالتی و تولید یک مخلوط آسفالتی اقتصادی است. برای این منظور، پنج مخلوط مختلف تهیه شد. اولی یک مخلوط کنترل (مخلوط سنتی) حاوی 100٪ پودر سنگ آهک (3LSD) به عنوان فیلر و 0٪ RHA بود. در حالی که سایر مخلوط ها حاوی 25، 50، 75 درصد و 100 درصد RHA به عنوان درصدی از وزن فیلر هستند. محتوای بهینه قیر (4OBC) با استفاده از آزمون مارشال تعیین شد، همچنین تمام پارامترهای مارشال (پایداری، درصد هوا، فضاهای خالی در سنگدانه های معدنی، وزن واحد و عدد روانی) مورد بررسی قرار گرفت. تست مقاومت کششی غیرمستقیم (5ITST) و تست شیارجای چرخ (6WTT) انجام شد و نتایج آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مدول دینامیکی (│E*│) یک پارامتر مهم مورد استفاده در طراحی مکانیکی-تجربی روسازی در نظر گرفته می شود. │E*| در ترکیبات مختلف دما/فرکانس اندازه گیری می شود. مدول دینامیکی (│E*│) و زاویه فاز (δ) برای توصیف خصوصیات ویسکوالاستیک HMA استفاده می شود. بنابراین، این خواص برای مخلوط با و بدون RHA اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که RHA پتانسیل استفاده به عنوان جایگزین جزیی فیلر معدنی LSD در ساخت و ساز روسازی را دارد. افزودن RHA سفتی مارشال را افزایش می دهد، عمق شیار را کاهش می دهد و مقادیر مقاومت کششی غیرمستقیم را افزایش می دهد. علاوه بر این، یک تغییر قابل توجه در OBC برای همه مخلوط ها رخ داده است و نسبت جایگزینی بهینه به عنوان 50٪ RHA: 50٪ LSD ثبت شده است. در نهایت، مخلوط های حاوی RHA مقادیر مدول دینامیکی و عدد روانی بالاتری را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: خاکستر پوسته برنج، مخلوط آسفالت گرم، مدول دینامیک (E*)، آزمایش مارشال، عمق شیار، استحکام کششی غیر مستقیم
|
  • Shahriar Afandizadeh *, Mona Mosavi, Hamid Mirzahossein Pages 1-16
    To make informed decisions about transportation infrastructure planning, planners and engineers must be able to anticipate the response to transportation demand by changing the characteristics of the transportation system and the characteristics of the people using the transportation system. For this purpose, travel demand models are used. The first generation of demand models are travel based models. Activity based models were developed due to insufficient accuracy of four-step models predicting. . In this study, in order to predict activity based travel demand, some software models were modified by models made in previous studies. According to the study area. in the next step, data on synthetic population, individuals, households, traffic zones, land use information, and impedance matrices between Washington, DC, areas were entered into the Activitysim software. in the next step, the travel information obtained from the Software was compared with the actual travel data in the study area and also with the number of trips of the first version of Actgen software. Comparisons of travel matrices indicate that the focus of travel according to the output of Activitysim software models is higher than the actual travel data, and the travel matrices of Actgen software provides more dispersion. also, in the number of trips based on travel mode and different trip destination, we see the proximity of the Activitysim models outputs and actual data. actual basic information about the distribution of travel by different age groups, income groups, household size, number of cars, gender distribution of the population and the approximate proximity of these data to the number of travel outputs of implemented software models show the accuracy of input information and has high analytical power of software models as well as modified models based on the study area.
    Keywords: Travel Demand, Activity Based Models, Activitysim Software, Actgen Software
  • Ata Aghaei Araei * Pages 17-42
    This paper presents the undrained cyclic strength and settlememt behaviors of high compacted saturated gravelly soils using large-scale triaxial equipment. Based on the results, the failure critera for dense gravel materials in 15-50 loading cycles may be adopted, considering the fine content and cyclic shear stress due to earthquake shaking, as follows: (a) inducing 2% permanent accumulated axial strain (PAAS) for ru<0.8 (i.e. ratio of maximum excess pore-water pressure to effective confining pressure), for the specimen with fine content higher than 14%, (b) inducing 2% double amplitude axial strain (DAAS) for ru≥1 for isotropic consolidated dense gravelly specimen containing fine grain smaller than 4% under very high stress ratio as much as 0.45 and higher. For high copmpacted gravelly specimen, when in the first cycle of loading, ru and DAAS are higher than 0.20-0.25% and 0.4-0.5%, respectively, the initial liquefaction (ru>1) or failure may be occurred in less than 50 cycles by inducing PAAS or DAAS for about 2%. Cyclic strength of gravelly materials containing fine contain higher than 14% are smaller than that of the specimen containing fine grain smaller than 4%.
    Keywords: compacted-gravel, Triaxial, Isotropically, anisotropically, Cyclic Strength, Failure
  • Morteza Esmaeili *, Marjan Mehvari, Masoud Fathali Pages 43-62
    The railway system selection(ballasted/ballastless) issue is usually a function of technical criteria and life cycle costs. In this paper, the IRSST decision-making model or railway system selection is developed based on both technical and economic criteria. In this regard, by developing a Python based computer model according to the requirements of IRS 70727, in the first step, the track system in mandatory sections of the route of Qom-Isfahan high speed railway in (Km 5 + 000 ~ Km 29 + 110) area zone was determined based on restrictive technical criteria, and then for other sections of the route, the track system was selected based on life cycle cost (LCC). Since the track system LCC is commonly a function of inflation rate (i) and discount rate (r), the proposed values of these parameters in IRS 70727 were adopted in absence of Iran railway routes accurate data. For sensitivity analyses purpose the range of 0≤i≤3 and 0≤r≤8 was adopted and their effect on LCC and consequently the track system selection was investigated. Finally the outcomes of the sensitivity analyses were presented in the form of “variation of the track system along the track route”, “total length of ballasted and ballastless systems” and “Kernel density estimation curves (KDE)” for various values of i and r. Definitely it was observed that I the case of r≥3 and for each value of i, the of track system is ballasted while for 0≤r≤3 and all i values, the track system was ballastless.
    Keywords: Railway superstructure system selection, ballasted track, Ballastless track, Discount Rate, inflation rate
  • Reza Akbari, Amir Amini *, Ahmad Safari Mohammadi Pages 63-76
    Evaluating and measuring the quality of pavement by better understanding the correct performance of different parts of the pavement management system, it is possible to determine the database to predict the optimal design time and update information. Pavement condition index (PCI) and International Roughness Index (IRI) are two criteria for measuring the performance of road pavement evaluation, which has a significant impact on the management of road repair and maintenance budgets. However, the PCI and IRI indices are not comprehensive and need to be addressed by establishing a logical relationship with high accuracy. The aim of this study was to determine the relationship between IRI and PCI indices using Spearman, Pearson and Watson statistical analyzes, linear and nonlinear regression models and neural network model. In this regard, data of 392 sections of arterial pathways in Isfahan province were reviewed and PCI and IRI indices of these sections were selected as the statistical population. The results of the modeling section showed that despite the proper performance of the neural network in predicting training data, but in predicting new data and in the test phase with about 46% error, has a poor performance and the model has been overworked. Finally, the performance of the linear regression model showed that using the relation PCI = -19.802 × IRI +126.970 with 77% accuracy PCI values can be determined using IRI data. Considering the speed of harvesting and analysis of the high results of the IRI index and the applicability of the PCI index as a standard method in planning and determining road maintenance options, this model can be a great help in increasing the accuracy and speed of decisions and reducing the heavy costs of failure and time analysis of results.
    Keywords: Prediction models, Road maintenance, regression models, Neural Network Model, statistical tests
  • Mohsen Babaei, Abbas Khamseh *, Mehrdad Hosseini Shakib Pages 77-102

    sustainable technology transfer is one of the necessities of sustainable technology transfer in developing and developing societies . unfortunately , in most cases , technology transfer in countries and especially our country leads to technology transfer . accordingly , in this research , we present a model of sustainable technology transfer in rail transport industry to achieve environmental goals , social , economic and political impacts with grounded theory approach . the statistical sample of the research in the qualitative section , of the people of railway transportation areas of iran , were selected by snowball sampling method until theoretical saturation . the statistical population in quantitative section consisted of thirty managers and experts in rail transport companies which were selected by purposeful and available sampling method . in order to identify the effective factors , the approach based on data theory of the foundation of the foundation is used and the validity of the model is obtained by factor analysis and smart pls - smart pls software . according to the research findings in the qualitative section , the final model of the research was approved in seven stages . along with elements , economic , social , environmental and political element for the first time as well as the results of data theory about frequency and importance in the stage of technological component technology , in the stage of technological component technology , in the stage of technological component technology , in the stage of technological component technology development , in the stage of technological component technology development , has impact on the process of technology transfer .

  • Ali Farzaneh Movahed, Alireza Naseri, Alireza Aliakbari, Fereidoon Moghadas Nejad * Pages 103-114
    Climate variations, especially rainfall, have a high effect on the behavior of drivers and their decision. Due to the high effect of weather conditions on driving as well as human fatalities on road accidents, the importance of investigating driver behavior as a result of climate change is highlighted. This paper examines the variation of hourly average speed in the different weather conditions by considering the latter traffic factors influencing the speed. Rasht-Khomam highway is considered as the study area. Rasht as a coastal city has the highest rainfall in all the cities of Iran. The linear regression model has been used in this study to examine the variation of hourly average speed, considering traffic factors and weather conditions as independent variables. The Most important traffic factors that were included in the modeling are flow rate and percentage of heavy vehicles. Also, variables representing weather conditions include rainfall, horizontal vision and daylight. The independent variables were trans-formed into dummy variables to investigate the nonlinear relationship between them and the dependent variable. The results showed that the flow rate of more than 2100 veh/h reduces the speed of the vehicles up to 10.81 km/h, which is 12.72% of permitted speed on this highway. Another interesting finding of this research was that the amount of rainfall in ordered levels has a nonlinear effect on the speed. Heavy rain, moderate rain, and light rain reduce speeds by about 5.3, 4 and 2 km/h, respectively. Daylight was also shown to affect speed. In other words, driving at night can reduce speed up to 3 km/h. Horizontal vision variables were not recognized as significant in the model. This may be due to the drivers being familiar with the area and as a result, this parameter cannot affect their performance.
    Keywords: Weather Condition, Rainfall, Speed, Flow Rate, linear regression
  • AmirReza Mamdoohi *, Fatemeh Khavari, Mohammadhossein Abbasi Pages 115-128

    Trip generation is the first step in the conventional four-step transportation planning process, which, if incorrectly forecasted, lead to waste of national resources and poor infrastructure performance. This paper aims to identify the influential factors of suburban trip generation with mandatory purposes and compare the linear regression, Tobit and Poisson models using the origin-destination travel data of Khorasan, Fars and Tehran provinces in 2015. Results show better or equal performance of linear regression and Tobit models in all travel purposes. The variable of households with more than two vehicles for educational trip production and car ownership per capita for educational trip attraction are significant. Also, the variables of the share of households with more than 2 vehicles and the number of students per capita in car ownership have the greatest impact on the production and attraction of suburban educational trips. The share of people aged between 32-47 years and the number of employee per capita in car ownership have the greatest impact on the production and attraction of work trips, respectively. The population of a district has been significant with a positive sign in trip production of work and educational trips, but its impact on the educational trips is as twice as the work. The number of employee in car ownership per capita has a positive effect on the attraction and production of work trips, but the effect on the attraction is about 4 times the production. Furthermore, the effect of density related to the trip purpose varies in attraction models, so that the effect of industrial density on work trip is almost twice the effect of educational density on the educational trips, which can indicate a greater propensity of people to conduct suburban work trips compare to educational ones which could be used as a policy implication for future.

    Keywords: trip generation, linear regression, Poisson, Tobit, Mandatory trips
  • Seyed Mohamad Mansoorzadeh, AhmadReza Mahboubi Ardakani *, Ata Aghaei Araei Pages 129-146

    It is possible to use reclaimed asphalt pavement materials as a type of recycled material in the asphalt concrete layer or the base layer in the pavement. However, due to the variety of sources as well as insufficient strength, RAP materials without stabilizing additive is not suitable in granular base layers. In this paper, the unconfined compressive strength of cement treated RAP base has been investigated and evaluated in a laboratory study. Three cement contents of 4, 5, and 6 percent were added and the samples were cured for 3, 7, 28, and 90 days after compaction. Samples were prepared with standard compaction energy according to ASTM D558. The unconfined compressive test has been carried out using the strain control method. In order to investigate the effect of moisture, in addition to the optimum moisture, moisture levels below and above the optimum have also been evaluated. Based on the results of this laboratory study, with the increase of cement percentage and curing period, unconfined compressive strength and modulus of elasticity increase visibly. It was also found that according to the percentage of cement used in the mixing design, the maximum strength may occur at the optimum moisture or less than the optimum moisture content

    Keywords: Reclaimed Asphalt Pavement, Cement Treated RAP Base Mix, Unconfined compressive strength, cement treated Base, Soil-cement
  • Amirali Zarrinmehr *, Hanie Moloukzade Pages 147-160
    The problem of transit routes network design is one of the fundamental problems in moving towards sustainable urban development. This problem deals with finding the optimal configuration of transit routes so as to satisfy a specific objective while holding the budget constraint. Regarding that network design is a complex and exponential problem, achieving a solution close to the exact solution (global optimum) in large-scale calls for systematic methods such as heuristic/meta-heuristic algorithms. Such algorithms have been extensively devised in the related literature, though, less effort has been put to investigate various types of transportation network topologies with specific settings. This paper aims to design urban transit routes configuration in urban settings for “grid” networks in order to achieve the maximum coverage through the network within the budget level. To this end, this study proposes a novel heuristic-type algorithm dedicated to deal with grid-type networks. The proposed algorithm introduces a greedy index namely the “demand index” and exploits this index to make connections among the nodes with high levels of demand. In each iteration, the node with the highest demand index is selected and one of the candidate routes passing through that node is incorporated into the existing routes configuration. Comparing the results obtained from the proposed algorithm against the exact solutions in a 6×10 grid network over 30 random demand matrices suggests that the proposed algorithm is capable to hit near-optimal solutions within notably short run-times. According to the results, in comparison to the exact solution in almost 4 hours run-time, within only 29(±8) seconds of run-time, on average, the proposed algorithm can achieve solutions with 2.9% difference from global optimal solutions.
    Keywords: Routes Network Design, Grid Network, Greedy Prioritization, Coverage
  • Investigating the Factors Affecting Customer Satisfaction with Snap Internet Taxi Services(Case study: Tabriz)
    Alireza Tamizi *, Sholeh Nahavandi Pages 161-174

    Internet Taxi Service Is One Of The New Services In The Field Of E-Commerce. The Emergence Of This Type Of Online Service Reduces People's Use Of Traditional Taxi Services And Increases The Number Of People Using Internet Taxis. Snap Company In Iran As One Of The Successful Activists In This Field, Has Been Able To Attract Many Customers In Tabriz Metropolis, Which Is Our Studied Community. The Purpose Of This Study Was To Investigate The Influence Of Factors Such As Price, Security, Quality, Availability, Application Usability And Driver Behavior On Customer Satisfaction. In This Research, The Method Of Data Collection Is Based On Descriptive-Survey Method And Questionnaire. A Total Of 385 Customers Of Snap Internet Taxi Service Were Selected By Random Sampling In Tabriz Metropolis. Cronbach's Alpha Test Was Used To Assess The Reliability Of The Questionnaire, With A Desirable Result Above 0.7. The Data Were Analyzed Using SPSS And Smartpls Software. According To The Hypotheses Presented In This Study, It Was Found That Security Variable With Coefficient Of 0.13, Quality Of 0.14, Driver Behavior Of 0.29, Application Usability 0.14, Price Of 0.16 And Availability With Coefficient 0.31, Affect Customer Satisfaction With These Services.

    Keywords: Customer Satisfaction, Internet Taxis, SNAP
  • Reza Mohammad Hasany *, Ali Mohammadi Pages 175-194
    Urban transportation planning is a process that leads to decisions about transportation plans and policies. The purpose of this process is to provide the information needed to decide when, where, and how to improve the transportation system. Requiring this information and making sure it works is followed by a rational and systematic planning process. For this purpose, in this study, we first introduce different methods of transportation management and important policies in the field of urban transportation planning. Subsequently, it has attempted to implement mathematical and statistical models used in the four-steps of trip production and attraction, trip distribution, mode choice, and traffic assignment by developing a four-step transportation demand modeling computer program. C ++ has been used to build this program. The program written in this study will enable transport policymakers to analyze and evaluate the positive and negative consequences of their plans to improve transportation conditions prior to project implementation and the high costs involved.
    Keywords: Four-step model, Transportation Demand, policy evaluation, trip production, traffic assignment
  • Peyman Rashydian, MahmoodReza Keymanesh *, Jalal Ayoubinejad Pages 195-210

    One of validate benchmarks for assessing and evaluating the quality of asphalt in road projects , such as density and percent empty space. percent empty space of the Asphalt layer implemented has an important effect on its optimal performance, durability and stability. using of (ASTM D2014) is the usual method for measuring percent empty space of asphalt layer. mentioned method for determination percentage empty space using of density sample Marshall which is determined under completely "standard" laboratory conditions . In the present article determination percent empty space asphalt layer implemented with using of density core obtained of asphalt layer implemented done, and then the result comparison with percent empty space determinate by density sample Marshall transpire if used density core obtained of asphalt layer implemented In calculating percent empty space the result )2.8-3.8) percent more than percent empty space calculated With using of Marshall sample density .Therefore, if the percent of empty space of the Marshall sample is used in determining the parameters of the asphalt layer, due to the different temperature conditions and experimental and operational density, results other than reality will be obtained. According to the results of this research, it is better to use the density core obtained of asphalt layer implemented in determine the percentage of empty space asphalt layer.

    Keywords: percentage empty space, Density, asphalt layer, density core obtained, density sample Marshall
  • Hojat Nikakhtar, Hamid Shirmohammadi *, Ahmet Tortum Pages 211-236
    The aim of the present study is firstly to evaluate the relationship between drivers' risk-taking and driving offenses among drivers in 20 provinces of Iran using a survey based on a questionnaire study regarding demographic characteristics, risk-taking behavior, habits and safety information of drivers. Then, the relationship between drivers' risk-taking and related offenses is assessed using statistical tests such as Chi-square, Kruskal-Wallis, and U-Mann-Whitney. Finally, K-means clustering analysis is taken into consideration based on the relationship between drivers' risk-taking and driving offenses. In addition, the responses of drivers through increasing fines have been studied? Whether or not drivers agree or disagree has led to the classification of their behavioral characteristics and risk-taking behavior. Therefore, results showed that drivers were classified into four clusters based on behavioral characteristics in risk-taking and risk acceptance using the K-means clustering analysis. Clusters 1, 2, and 3 were named relatively high-risk, low-risk, and safe groups, respectively, and cluster 4 was named unsafe or high-risk group. Thus, clusters 3, 2 and 1 agreed on the effect of fines on the number of accidents, while clusters 4 opposed this effect, respectively. The safe cluster characteristics could be expressed as follows: At any time, drivers were careful about driving rules. At crossroads, they followed the right of way for others. At any time, they paid attention to driving traffic signs. When they approached the crossroad and saw the yellow lights, they stopped and they did not overtake the vehicle moving uphill. However, in the fourth cluster or unsafe cluster, the behavioral characteristics were totally contrary to the safe cluster's drivers.
    Keywords: Drivers', Risk Taking behavior, Chi-square test, Mann-Whitney U Test, Kruskal-Wallis Test, K-means Clustering Analysis
  • Soheil Tavakoli *, Seyed Mohammad Sadat Hoseiny, Saeed Monajjem Pages 237-250

    Demand for travel in Tehran, in line with the movement of people to work, increases in the morning from different areas to the city center and in the evening from the center to other areas. , an area including Shahid Hemmat Highway has been examined. Based on the simulation in Aimsun software, according to traffic input information such as vehicle volumes, vehicle dimensions, vehicle speed, physical parameters including delay, speed, travel time, mileage and fuel consumption index has been extracted. First, traffic volumes were counted at different times of the day and traffic information, including peak hours, was obtained from traffic volume information. In the next step, the speed of the vehicles,, after drawing the researched network in the software environment, the collected information including the equivalent rides, speed and capacity has been entered into the Aimsun software. Then, the current situation of the study area is compared with the proposed scenario, ie allocating a lane from solitude to crowded direction. Based on the simulation results, it was found that at the peak of the morning, the conversion path to 5 lines from 4 lines and the return path conversion from 4 lines to 3 lines improve performance indicators including latency, speed, travel time, density.At the peak of the evening, if the route is changed from 4 lines to 3 lines and the return path from 4 lines to 5 lines, it will improve performance indicators

    Keywords: Traffic simulation, change of number of lanes, spatial temporal management of the cross section
  • Fatemeh Ashouri, Naser Azad *, Abdullah Naami, Mahmoud Modiri Pages 251-262

    Rail transport is an industry that has a significant impact on the economy of any country by expanding economic activities, increasing national production, improving and developing the infrastructure of the rail industry. Accordingly, the importance of recognizing the railway industry for more industrial development and competition with developed countries has made us aware of the attitudes, social behaviors and personalities of consumers by using appropriate strategies to reduce cognitive inconsistencies and change attitudes. Consumers took advantage of rail transportation and increased the capacity of the industry. Therefore, the purpose of this study is to design a model to change the attitude of consumers of rail transport services with emphasis on the theory of cognitive inconsistency. The method of this research is a combination of qualitative and quantitative. In the qualitative part, the semi-structured interview method with the help of experts and in the quantitative part, the paired questionnaire method and its distribution among the statistical population of the rail transport industry have been used. In qualitative research, by performing the thematic coding method (theme), the theoretical model was reached and then effective variables were calculated through Demetel and fuzzy ANP methods. They are variables of environmental factors.

    Keywords: Rail Transport, cognitive dissonance approach, Consumer Attitude
  • Saeid Sobhi, Saeid Hesami * Pages 263-280
    The importance of environmental protection in the construction of pavement has led to that in recent years the warm mix asphalt technology as a new method has always been to reduce environmental damage and reduce the cost of manufacturing and it recognizes as an environment-friendly technology, and this be used. This technology has the advantage of reducing the temperature of mixing and compaction and other benefits, has a weak point of moisture susceptibility and rutting. The use of anti-stripping additives is one of the ways to improve the moisture resistance of these types of asphalt mixtures. This research was conducted with the aim of using different percentages of Gilsonite as a modifier in warm mix asphalt (WMA) and also to investigate its effect on functional properties especially the moisture sensitivity of warm mix asphalt. In order to investigate the effect of Gilsonite on reducing moisture sensitivity, the Lottman modified test were used and also, the resilient modulus and dynamic creep testing were used to investigate the performance properties, which the results showed that Gilsonite due to its inorganic compounds increased bond adhesion of bitumen and aggregate. Also, it has the characteristics of an anti-stripping material and could be causing to increase the life of the warm mix asphalt against moisture damage in wet areas. furthermore, the results of the dynamic creep test indicated that Gilsonite significantly increased the asphalt mixture resistance against the rutting and it was an appropriate additive to prevent the rutting of asphalt mixture in the tropical region (south of the country).
    Keywords: Gilsonite, Sasobit, Moisture Sensitivity, Rutting
  • Akbar Alamtabriz *, Farzaneh Nazarizadeh, Mostafa Zandieh, Abbas Rad Pages 281-306
    This paper presents a systematic and comprehensive analysis procedure for predicting the reliability of the railway industry in order to identify the factors affecting the reliability and obtain a more accurate estimate. This study will also help railway industry managers to better understand the importance of reliability and optimize important performance indicators in the railway industry and to understand the advances that can be made to improve reliability in the railway industry. This study also presents a comprehensive allocation framework with regard to the features of a passenger railway system and possible alternatives; In addition to system reliability, the proposed process can allocate life cycle costs and service reliability to determine the optimal investment plan for designing or updating the rail system. This comprehensive approach can help the rail industry in predicting the reliability of systems and subsystems and identifying the ideal balance between cost, reliability and timing of passenger trains in order to achieve optimal rail system design.
    Keywords: Reliability, railways industry, punctuality, life cycle cost, passenger trains
  • Abolfazl Hassani *, Seyed Javad Vaziri Kang Oleyaei, MohammadReza Hajizadeh Pages 307-324

    The addition of fibers with different physical and strength properties has different effects on the strength properties of jointed concrete pavements at rupture and also on the residual flexural strength of the pavement. This study investigates the separate and comparative effect of micro and macro synthetic fibers on the strength properties of jointed concrete pavements, considering the residual flexural strength of the pavement. For this purpose, the effect of adding two types of macro fibers and one type of micro fiber in the content of 1, 2, and 3 kg/m3 on compressive strength, splitting tensile strength, flexural strength, and flexural performance after cracking of concrete pavement were investigated. The results showed that micro fibers in all consumption contents have the least effect on the strength properties of pavement compared to macro fibers. Also, the addition of macro fibers did not have a significant effect on the compressive strength, but the splitting tensile strength, flexural strength, and residual flexural strength of pavement were significantly increased. The effect of macro fibers on improving the splitting tensile strength and modulus of rupture of pavement occurred at dosage rates higher than 2 kg/m3. However, the most significant increase in the equivalent flexural strength ratio of fiber reinforced concrete pavement occurred in the range of 1 to 2 kg/m3, and by adding higher contents of macro fibers, the increasing growth trend of residual flexural strength decreased. It was founded that macro fibers have the most excellent effect on flexural strength and residual flexural strength of the pavement. Also, the performance of twisted and continuously embossed macro fibers in all dosage rates was approximately the same.

    Keywords: Micro, macro synthetic fibers, Fibers comparison, Jointed concrete pavement, strength properties, Residual flexural strength
  • Mohsen Amoozadeh Omrani, Saeed Alikhani, Rezvan Babagoli * Pages 325-338
    The production of industrial waste has increased greatly in recent decades due to rapid industrial developments. On the other hand, serious environmental issues have been caused by excessive use of natural resources. Plastic bottles are one of the waste materials that may degrade very slowly and cause the highest level of pollution. Due to the properties of ethylene vinyl acetate and the properties of HDPE, they can be used as bitumen modifiers. Therefore, the current research was conducted with the aim of investigating the effect of EVA in asphalt mixture containing HDPE, to investigate the dynamic characteristics of modified asphalt with optimal use of recycled plastic. The results of dynamic tests of stiffness modulus (at 25°C), fatigue (at 20°C) and Repeated Load Axial (RLA) (at 40 and 60°C) showed that the mixture containing these additives after rest and Loading had good elasticity and resistance. The results of the tests showed that adding HDPE and increasing the amount of EVA additive improved rutting distress, increased fatigue life and resilient modulus of asphalt mixture. The mixing plan containing 4% of HDPE and 3% of EVA was the best mixture to improve the studied properties. Due to the fact that the desired mixture is very sensitive to temperature changes and loses its elasticity at high temperature, the use of two additives (HDPE and EVA) is more desirable in areas with moderate and cold climates.
    Keywords: High Density Polyethylene (HDPE), Ethylene Vinyl Acetate (EVA), Warm Asphalt Mixture, Plastic Waste
  • Hamidreza Eftekhari * Pages 339-352
    Failure to pay attention to the difference in drivers' perceptions of danger in collision warning systems increases unnecessary warnings. In this research, a model based on connected vehicle technology and based on driver behavior is presented. In the proposed model, the system is activated based on risk perception index. Situations that are potentially dangerous are then identified using a neural network. In the next step, the brake acceleration difference is calculated using an adaptive neural fuzzy estimator between two situations when the driver receives a warning or he does not. Finally, based on the driver's brake history, he will be warned. The results are evaluated on NGSIM benchmark data set, which contains more than 11 million records of driving behavior of about 3300 drivers, using MATLAB software. The accuracy of the system in detecting potential risk situations is 97% .The accuracy of the warning system is 98%. Accordingly, the proposed model increases the driver's confidence and customizes warning system based on driving behavior by eliminating unnecessary warnings.
    Keywords: Cooperative Collision Warning System, Emergency Electronic Brake Light, Adaptive Neuro Fuzzy Inference Systems, Connected Vehicles
  • Zahra Mansouri, Alireza Sarkar * Pages 353-368

    One of the most fundamental effects of social issues in a society is to investigate the role of social networks in the distribution of cultural and recreational trips. The research method was a survey and the statistical population of the research includes the residents of Tehran metropolis. The sample size for the unlimited statistical population was calculated to be 850 people. The data collection tool was in the form of a questionnaire, and data had been collected and evaluated using SPSS software. Also, the role of factors affecting the distribution of recreational and cultural trips was examined by Factor analysis with the KMO test. In this travel distribution, the influence of factors such as the Internet, family, friends and colleagues was investigated. Factors such as age, family, colleagues, even advertisements and the environment of entertainment and cultural centers were investigated. The results showed that the age range of the clients was between 20-40 years and most of the clients were employees and all the factors had high reliability. Also, factors such as age, education, occupation, gender did not have a significant effect on the choice of entertainment and cultural centers.

    Keywords: Distribution of Recreational, Cultural, Recreational Trips, Social Media
  • Soroush Memarmontazerin *, Meisam Akbarzadeh, Sheida Soleimani Pages 369-378

    Urban transportation networks are among critical urban infrastructures. The importance and expansion of this network increase the possibility of occurrence of malicious attacks and random failures. Network robustness is the capability of the network to perform continuously in various situation including crisis and disorder. Vulnerability is the opposite of the robustness concept. Considering the financial and operational constraints to enhance the robustness of an urban transportation network, identification of critical nodes whose removal leads to plunge in network connectivity is necessary. In this study the behavior of urban transportation networks against malicious attacks and random failures is assessed. The results reveal that urban transportation networks are vulnerable against malicious attacks. Besides, identification of critical nodes is not possible by using a unique index and should be done by opting appropriate indices based on the severity of disorder. The developed method in this research can be applied to other transportation networks.

    Keywords: vulnerability, Urban transportation network, network sustainability, disorders, Complex networks
  • Hamin Chobdar, Amin Farajollahi, Alireza Ameli * Pages 379-393
    In this paper, using rice husk ash (RHA) in hot mix asphalt (HMA) as filler was evaluated. The main aim of replacing mineral filler is enhancing the performance of asphalt mixes and producing an economical asphalt mix. For this purpose, five different mixes were prepared; the first was a control mix (traditional mix) containing 100% Lime Stone Dust (LSD) as filler and 0% RHA. While, the other mixes contain 25%, 50%, 75% and 100% of RHA as a percentage of the filler weight. Optimum bitumen content (OBC) was determined using Marshall test, also all Marshall parameters (Stability, Air Voids, Voids in Mineral Aggregate, Unit Weight and Flow) were examined. Indirect Tensile Strength Test (ITST) and Wheel Tracking Test (WTT) were conducted and their results were analyzed. Dynamic modulus (│E*│) is considered an important parameter used in mechanistic-empirical pavement design. The │E*|is measured at different temperature/frequency combinations. Dynamic modulus (│E*│) and phase angle (δ) are used for the visco- elastic characterization of HMA. Thus, these properties were measured for mixes with and without RHA. The results indicate that RHA has the potential to be used as partial substitution of mineral filler LSD in pavement construction. Adding RHA enhances Marshall stiffness, reduces rut depth and increases indirect tensile strength values. Further, a significant change has been occurred in OBC for all mixes and the optimum replacement ratio is recorded as 50% RHA: 50% LSD. Finally, mixes containing RHA show higher dynamic modulus values and flow number.
    Keywords: Rice Husk Ash, Hot Asphalt Mixes, Dynamic Modulus (E*), Marshall Test, rut depth, Indirect Tensile Strength