فهرست مطالب

مجله مدیریت برند
سال نهم شماره 3 (پیاپی 31، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • منیژه حقیقی نسب* صفحات 13-58

    افزایش حجم روزافزون مطالعات مرتبط با مفهوم برند، به ویژه تصویر برند و مفاهیم مشتق شده ی گسترده از آن، هم چنین برخی محتوای متعارض مستخرج پیرامون این مفهوم، به عنوان یک عامل برانگیزاننده و محرک، پژوهشگر را بر آن داشت تا با انجام یک مرور نظام مند در چارچوب پیشاند، تصمیم و پسایند (ADO) در این حوزه به طبقه بندی و تجمیع نتایج حاصل از یافته های سایر نویسندگان با هدف دستیابی به یک مفهوم یکپارچه از تصویر برند بپردازد. بنابراین، براساس الگوی چهار مرحله ای مرور نظام مند، طرح جست جوی مقالات تدوین شد و سپس در پایگاه های معتبر داده این طرح آغاز و پیاده سازی شد. در مرحله بعد، مقالات برتری که با توجه به پرسش اصلی پژوهش واجد شرایط تلقی می شدند، برای بررسی عمیق تر و یافتن پاسخ مناسب پرسش پژوهش بارگیری، انتخاب، غربال و ارزیابی شدند. با مرور نظام مند مقالات پیشین و برای ارزیابی نهایی 33مقاله واجد شرایط انتخاب شد. یافته های پژوهش حاصل از مطالعات پیشین نشان می دهد که سازه اصلی تصویر برند حداقل شامل 53 تم تحت عنوان پیشایند و 20 تم به عنوان پیامد است. این تم ها در قالب شش بعد شناختی، ادراکی- نگرشی، عاطفی، احساسی، ارتباطی و رفتاری در سطوح مختلفی از قبیل سطح مشتری، سطح سازمان، سطح ملی، سطح فراملی طبقه بندی می شوند. آزمون تجربی این مدل مفهومی با هدف تعمیم پذیری به پژوهش های آتی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: برندسازی، تصویربرند، واکاوی، مرور نظاممند، چارچوب پیشاند تصمیم پسایند
  • مهدی یزدان شناس*، عرفان اثنی عشری اصفهانی صفحات 59-104
    تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر ارزش ویژه برند کارمندمحور و همچنین پیامدهای آن انجام شده است. در این تحقیق سعی شده است مدلی از پیشایندها و پیامدهای ارزش ویژه برند کارمندمحور ارایه و آزمون شود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی و به لحاظ روش از نوع تحقیقات توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل کارکنان بانک صادرات شهر اصفهان بود که نمونه ای از آنها به تعداد 340 نفر انتخاب شد. داده های تحقیق از طریق پرسشنامه جمع آوری شد و با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و با رویکرد حداقل مربعات جزیی مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های تحقیق تاثیر مثبت و معنی دار جهت گیری بازار درونی، دانش برند و هویت یابی با برند را بر ارزش ویژه برند کارمندمحور تایید کرد. همچنین تاثیر ارزش ویژه برند کارمندمحور بر رفتار شهروندی برند، رضایت کارکنان، قصد ماندن در سازمان و تبلیغات توصیه ای مثبت کارکنان تایید شد. با توجه به تاثیر ارزش ویژه برند کارمندمحور بر نگرش ها و رفتارهای کارکنان، به منظور ارتقای آن در سازمان می توان به توسعه و تقویت پیشایندهای ارزش ویژه برند کارمندمحور شامل جهت گیری بازار درونی، دانش برند و هویت یابی با برند توجه نمود.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند کارمندمحور، جهت گیری بازار درونی، دانش برند، هویت یابی با برند، رفتار شهروندی برند
  • حبیب الله رعنایی کردشولی*، کاظم عسکری فر، محمدامین بلندپرواز صفحات 105-142
    امروزه مردم به طور فزاینده ای در حال انتقام گیری در مورد مسایل مختلف هستند، لذا آشنایی با این قبیل از رفتارهای مشتریان و همچنین چگونگی بروز آن ها حایز اهمیت می باشد. ازاین رو هدف از این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های فرآیند انتقام گیری مشتری و در نتیجه ارایه مدلی برای تبیین آن است. به منظور ارایه مدل و جهت بررسی نظام مند متون از روش کیفی فراترکیب بر اساس مراحل هفتگانه سندلوسکی و باروسو استفاده شده است. جامعه پژوهش حاضر مشتمل بر 87 اثر بازیابی شده از 14 پایگاه اطلاعات علمی است که از این میان بر مبنای برنامه مهارت های ارزیابی حیاتی و انجام فرایند غربال گری 27 اثر به منظور بررسی و تحلیل بیشتر انتخاب شدند. پس از بررسی کامل آثار نهایی به روش تحلیل محتوا، درمجموع 43 کد، 14 مفهوم  از طریق دسته بندی کدها و 5 مقوله (ادراک و شناخت اولیه، عواطف، انگیزش، رفتار و ادراک و شناخت ثانویه) از طریق دسته بندی مفاهیم شناسایی شد که مبنای ساخت مدل پژوهش قرار گرفت و سپس رابطه بین اجزای مدل به صورت گزاره های منطقی تبیین گردید. نتایج این پژوهش یک مدل جامعی را نشان می دهد که ادراک و شناخت اولیه مشتریان از یک رویداد منفی (مثل: نارسایی خدماتی) می تواند سبب بروز عواطف منفی در مشتریان و حرکت آن ها به سمت تمایل به انتقام (تمایل به اجتناب) و بروز رفتارهای انتقامی (اجتنابی) با نقش تعدیل گری ادراک و شناخت ثانویه شود، همچنین این مدل می تواند به عنوان مبنایی برای پژوهش های آتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: انتقام گیری مشتری، انتقام گیری مصرف کننده، تمایل به انتقام گیری، رفتار انتقامی
  • فتانه یاراحمدی*، صابر بیات صفحات 143-178
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تداعی برند بر اعتماد و وفاداری مشتریان با نقش میانجی تعهد به برند در شعب بانک ملت شهر همدان می باشد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی می باشد. برای جمع آوری داده از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. جامعه ی آماری این پژوهش تمام مشتریان در شعب بانک ملت شهر همدان است. تعداد این مشتریان بنا بر آمار ارایه شده از سوی اداره برنامه ریزی مدیریت شعب این بانک در شهر همدان و برابر لیست موجود محدود به 282 نفر می باشد. نمونه این پژوهش با استفاده از جدول مورگان 167 نفر به دست آمد. به منظور سنجش تداعی برند، اعتماد به برند و وفاداری مشتری از پرسشنامه انگوک فن و قنتوس (2013) استفاده شد. داده های جمع آوری شده در این پژوهش با استفاده از نرم افزار lisrel موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج فرضیه ها، نشان دهنده تایید تمام فرضیه ها می باشد. همچنین تعهد به برند در این پژوهش ارتباط بین تداعی برند و وفاداری و اعتماد مشتریان را میانجیگری می کند.
    کلیدواژگان: تداعی برند، اعتماد، وفاداری مشتریان، تعهد به برند
  • محمدمهدی پورسعید*، محمدعلی پودات، سعید ده یادگاری صفحات 179-220

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر هواداری برند لوکس در صنعت پوشاک صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مصرف کنندگان برندهای لوکس فعال صنعت پوشاک در کشور ایران می باشد که دارای صفحه در شبکه های اجتماعی هستند. به روش نمونه گیری احتمالی طبقه ای 386پرسشنامه الکترونیکی در میان مصرف کنندگان برندهای هاکوپیان، پیرکاردین، فرس، ژوانی، ای دی ال، زارا، آرمانی، مانگو، پولو توزیع و دریافت گردید. داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهایSPSS  و AMOS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. بر مبنای نتایج تحقیق مشخص شد در صنعت پوشاک، وفاداری به برند لوکس تاثیر مثبت و معناداری بر روی هواداری برند لوکس می گذارد. هویت یابی مصرف کننده با برند لوکس به طور مثبت و معناداری وفاداری به برند لوکس را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین پرستیژ برند لوکس تاثیر مثبت و معناداری بر روی هویت یابی مصرف کننده با برند لوکس می گذارد.

    کلیدواژگان: هواداری برند، هویت یابی مصرف کننده بابرند، برند لوکس، صنعت پوشاک
  • نسرین رسولی، محمدمهدی دوالی*، الهه سیدی صفحات 221-254

    فاصله گذاری اجتماعی یک استراتژی مهم برای کنترل شیوع بیماری همه ‎گیر کووید19 است، بنابراین درک تاثیر رفتاری فاصله اجتماعی ضروری است. این تحقیق به بررسی فاصله اجتماعی به عنوان یک ارزیابی شناختی بر شدت استفاده از سایت های شبکه‎های اجتماعی در طول  پاندمی کووید19 پرداخته است. این مطالعه بر روی 384 کاربر سایت‎ های شبکه‎ های اجتماعی در ارومیه انجام شده است. مدل با استفاده از مدل معادلات ساختاری با نرم‎افزار smartpls به صورت تجربی بررسی شد. نتایج نشان داد که ارزیابی شناختی از فاصله اجتماعی بر شدت استفاده از شبکه‎ های اجتماعی تاثیر مثبت و معنادار دارد. نقش میانجی تمایل به خرید الکترونیکی نیز بر این رابطه معنادار بود. همچنین نقش تعدیلی جنسیت و سن نیز بر رابطه ارزیابی شناختی از فاصله اجتماعی  و شدت استفاده از شبکه‎ های اجتماعی  تایید شدند. این یافته‏ ها برای سازمانها، شرکتها و موسسات تولیدی و آموزشی قابل توجه است. اهمیت شناسایی زیر مجموعه افرادی که نیاز به حمایت اجتماعی دارند تا برای کنترل فاصله اجتماعی ناشی از بیماری همه‎ گیر به شبکه ‎های اجتماعی جهت خرید، اعتماد ‏کنند‎ را برجسته می کند.

    کلیدواژگان: شدت استفاده از شبکه اجتماعی، فاصله اجتماعی، تمایل به خرید الکترونیکی، کووید19
|
  • Manijeh Haghighinasab * Pages 13-58

    We are facing an increasing number of studies related to the concept of the brand, especially the brand image and the concepts derived from it. As a gap, there are some conflicting contents extracted around this concept that motivated and prompted the researcher to do a systematic review based on the ADO framework in this field to classify, consolidate and integrate the results of the findings of other authors and to explain the integrated concept of brand image, its antecedents, and outcomes.  Therefore, based on the four-step pattern of systematic review qualitative research method, a search plan for articles in valid databases was developed.In the next step, the best articles that were considered qualified according to the main research question were downloaded, selected, screened, and evaluated for deeper investigations and findings for the appropriate answer to the research question. In this process, 33 eligible articles were selected for the final evaluation. The research findings from previous studies show that the focal construct of brand image includes at least 53 codes as antecedents and 20 codes as outcomes. These codes are classified as a conceptual model in the form of six cognitive, perceptual-attitudinal, sensory, emotional, communicative, and behavioral dimensions at different levels such as customer level, organization level, national level, and transnational level. As a result, an empirical test of the proposed model is suggested to future researchers.

    Keywords: Branding, Brand image, Exploration, Systematic Review, ADO framework
  • Mehdi Yazdanshenas *, Erfan Asnaashari Esfahani Pages 59-104
    The aim of this study was to investigate the factors affecting the employee-based brand equity and also its consequences. This research tried to present and test a model of the antecedents and consequences of employee-based brand equity. The present study is an applied research in terms of purpose and descriptive and correlational research in terms of method. The statistical population of the study included the employees of Bank Saderat in Isfahan, a sample of which was selected included 340 people. Research data were collected through a questionnaire and analyzed using structural equation modeling with partial least squares approach. The research findings confirmed the positive and significant effect of internal market orientation, brand knowledge and brand identification on the employee-based brand equity. Also, the effect of employee-based brand equity on brand citizenship behavior, employee satisfaction, intention to stay in the organization and positive employees` word-of-mouth were confirmed. Considering the effect of employee-based brand equity on employees' attitudes and behaviors, in order to promote employee-based brand equity within the organization, it is possible to develop and strengthen its antecedents including internal market orientation, brand knowledge and brand identification.
    Keywords: Employee-based Brand Equity, Internal Market Orientation, Brand Knowledge, Brand identification, Brand citizenship behavior
  • Habibollah Ranaei Kordshouli *, Kazem Askarifar, Mohammadamin Bolandparvaz Pages 105-142
    These days, people are increasingly taking revenge on various issues, so it is important to be familiar with such customer behaviors as well as how they occur. The purpose of this study is to identify the dimensions and components of the customer revenge process and provide a model to explain it. In order to present the model and to systematically review the texts, the meta-synthesis method based on the seven stages of Sandelowski and Barroso has been used. The community of the present study includes 87 works from 14 scientific databases, among which 27 articles were selected based on the critical appraisal skills program (CASP) for further analysis. After a complete review of the final works by content analysis method, a total of 43 codes, 14 concepts through the classification of codes and 5 categories (primary perception and cognition, emotions, motivation, behavior and secondary perception and cognition) through the classification of concepts were identified, which became the basis for building the research model and then the relationships between the components of the model were explained by logical propositions. The results of this research show a conceptual model in which the initial perception and cognition of a negative event (such as: service failure) by customers can respectively lead them to negative emotions, desire for revenge (desire for avoidance) and revenge (avoidance) behaviors with the moderating role of secondary perception and cognition. This model can also be used as a basis for future studies and research.
    Keywords: Customer Revenge, Consumer Revenge, Desire for Revenge, Revenge Behavior
  • Fataneh Yarahmadi *, Saber Bayat Pages 143-178
    The purpose of this study is to investigate the effect of brand association on customer trust and loyalty with the mediating role of brand commitment in Bank Mellat branches in Hamadan. The research method is descriptive-survey. A standard questionnaire was used to collect data. The statistical population of this research is all customers in Bank Mellat branches in Hamadan. The number of these customers is limited to 282 according to the statistics provided by the Bank's Branch Management Planning Department in the city of Hamedan. The sample of this study was 167 people using Morgan table. In order to measure brand association, brand trust and customer loyalty, Angook Fan and Qantos (2013) questionnaire was used. The collected data in this study were analyzed using Lisrel software. The results of the hypotheses indicate the confirmation of all hypotheses. Brand commitment in this study also mediates the relationship between brand association and customer loyalty and trust.
    Keywords: Brand association, Trust, Customer loyalty, Brand commitment
  • MohammadMehdi Poursaeed *, Mohammadali Poodat, Saeid Dehyadegari Pages 179-220

    Present study has conducted in order to investigate the factors affecting luxury brand advocacy in the clothing industry. Based on the purpose, this study is an applied research and based on the data collecting method, this is a correlation research. The statistical population of the present study includes all the consumers of Iran clothing industry's luxury brands which have a page on social media. 386 electronic questionnaires distributed and collected among consumers of Hacoupian, Pierre Cardin, Firs, Jovani, ADL, Zara, Armani, Mango and Polo through probability-stratified sampling. The data extracted from the questionnaires were analyzed using descriptive and inferential statistics and structural equation modeling using AMOS and SPSS software. Based on the results, it turned out that in the clothing industry, luxury brand loyalty has positive and significant impact on luxury brand advocacy. Consumer- luxury brand identification affects luxury brand loyalty in a positive and significant way and it is also impacted by luxury brand prestige positively and significantly.

    Keywords: Brand Advocacy, Consumer-brand identification, Luxury brand, clothing industry
  • Nasrin Rasouli, MohammadMehdi Davali *, Elaheh Seyyedi Pages 221-254

    Social distancing is an important strategy for controlling the prevalence of the COVID-19 epidemic, so understanding the behavioral impact of social distance is essential. This study examines social distance as a cognitive assessment of the intensity of use of social networking sites during Pandemic 19. This study was conducted on 384 users of social networking sites in Urmia. The model was experimentally investigated using the structural equation model with Smartpls software. The results showed that the cognitive evaluation of social distance has a positive and significant effect on the intensity of social network use. The mediating role of e-shopping tendencies was also significant in this regard. In addition, the moderating role of gender and age on the relationship between cognitive assessment of social distance and the intensity of social network use was confirmed. These findings are significant for organizations, companies, and manufacturing and educational institutions. It emphasizes the importance of identifying a subset of people who need social support to rely on social networks to purchase and use to control the social distance caused by the epidemic.

    Keywords: Intensity of social network use, social distance, e-shopping desire, COVID 19