فهرست مطالب

سوخت و ساز و فعالیت ورزشی - سال یازدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

نشریه سوخت و ساز و فعالیت ورزشی
سال یازدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم بلباسی، اسیه عباسی دلویی*، احمد عبدی صفحات 1-14
    هدف

    دیابت نوع 2 و چاقی با تغییرات میزان متابولیسم بدن همراه هستند که عامل تعیین کننده در پیشرفت مقاومت به انسولین محسوب می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر میزان فاکتور رشد اندوتلیال عروقی A (VEGF-A) و پروتیین متصل به اسید چرب بافت چربی (A-FABP) در بافت چربی موش های صحرایی چاق مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    روش شناسی: 

    در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار چاق (میانگین وزن 20±300 گرم) به طور تصادفی در چهار گروه شامل 1) کنترل چاق، 2) شم (چاق)، 3) دیابتی چاق و 4) دیابتی چاق- تمرین تناوبی با شدت بالا قرار گرفتند. برای ایجاد دیابت نوع 2 از تزریق درون صفاقی نیکوتین آمید- استرپتوزوسین استفاده شد. برنامه تمرین تناوبی با شدت بالا 4 روز در هفته به مدت شش هفته اجرا شد. میزان VEGF-A و A-FABP بافت چربی رت ها با استفاده از کیت و به روش الایزا اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میزان VEGF-A بافت چربی در گروه دیابتی چاق نسبت به گروه کنترل چاق به طور معنی داری کمتر بود (001/0P=). همچنین میزان A-FABP (001/0P=) بافت چربی و مقاومت به انسولین (004/0P=) در گروه دیابتی چاق نسبت به گروه کنترل چاق به طور معنی داری بیشتر بود. تمرین تناوبی با شدت بالا موجب افزایش معنی دار میزان VEGF-A و کاهش میزان A-FABP بافت چربی و مقاومت به انسولین موش های دیابتی چاق شد (001/0P=).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین تناوبی با شدت بالا می تواند به بهبود شاخص های متابولیک بافت چربی و مقاومت به انسولین موش های دیابتی چاق کمک کند.

    کلیدواژگان: دیابت، تمرین، شاخص های متابولیک، بافت چربی
  • مهرزاد مقدسی*، نسرین مرتضوی امامی صفحات 15-28
    روش پژوهش: در این پژوهش 22 مرد دیابتی نوع 2 با دامنه میانگین سنی 3/3 ± 5/51 سال و شاخص توده بدن 2/3 ± 1/27 کیلوگرم بر متر مربع به آزمودنی شرکت کردند. آزمودنی ها بر اساس eGFR به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و با شدت 50 تا 80 درصد حداکثر قدرت در قالب 3 ست و 8 تا 15 تکرار تمرینات مقاومتی را اجرا کردند. در این مدت آزمودنی‎های گروه کنترل تنها به فعالیت‎های روزانه خود پرداختند. میزان قند خون و انسولین ناشتا، مقاومت به انسولین، eGFR و CD5L، قبل و 48 ساعت پس از اتمام دوره تمرینی اندازه گیری شد.یافته‎ها: پس از 8 هفته تمرین مقاومتی، سطح گلوکز ناشتا، شاخص مقاومت به انسولین و CD5L در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی‎داری داشت (05/0>P)؛ در حالیکه مقدار انسولین تغییر معنی داری نکرد. اگرچه مقدار eGFR در گروه تمرین تغییر معنی داری نکرد، اما مقدار آن در گروه کنترل کاهش معنی داری یافت (05/0>P).نتیجه‎گیری: به طور کلی به نظر می‎رسد تمرینات مقاومتی با شدت به کار رفته در تحقیق حاضر، در کنترل قند خون و بهبود عملکرد کلیوی بیماران دیابتی نوع 2 موثر است.
    کلیدواژگان: دیابت، تمرین مقاومتی، عملکرد کلیوی، میزان فیلتراسیون گلومرولی، شبه آنتی ژن CD5
  • میترا خادم الشریعه، اعظم ملانوروزی* صفحات 29-42
    سابقه و هدف

    اینترلوکین-6 سایتوکاین اصلی درگیر در شروع پاسخ فاز حاد است که باعث سنتز برخی پروتیین های موجود در کبد مانند پروتیین واکنشی C می شود.  هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر مدت زمان های مختلف ریکاوری فعال بر پاسخ IL-6  وhs- CRP  سرمی بعد از یک جلسه فعالیت تناوبی شدید در شناگران زن بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه شبه تجربی، 10 شناگر زن با دامنه سنی 20 تا 26 سال، با طرح متقاطع در دو گروه تجربی یک (10 نفر) و تجربی دو (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی ها مسافت های 25 متر را با حداکثر سرعت شنا کردند، مدت ریکاوری فعال در گروه تجربی یک، سه برابر مدت شنا و در گروه تجربی دو چهار برابر مدت شنا بود. شدت فعالیت هنگام ریکاوری فعال 50 تا 60 درصد حداکثر ضربان قلب آزمودنی ها در نظر گرفته شد، آزمودنی ها مسافت های 25 متر را تا زمان واماندگی شنا کردند. نمونه های خونی قبل از شروع جلسه تمرین و بعد از مرحله ی بازیافت جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از آنوا با اندازه گیری های مکرر استفاده شد. کلیه عملیات آماری از طریق نرم افزار  SPSS نسخه 16 انجام گرفت و سطح معنی داری 05/0<  P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد که بین تاثیر دو مدت ریکاوری فعال 1به3 و 1به4 بر پاسخ (P=0/17) hs- CRP  وIL-6  (P=0/24) سرمی بعد از یک جلسه فعالیت تناوبی شدید تا واماندگی، در شناگران زن تفاوت معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    شناگران هم می توانند از ریکاوری سه برابر مدت وهله های تمرین استفاده کنند و هم از ریکاوری چهار برابر و این دو نوع ریکاوری از لحاظ اثرگذاری بر پاسخ IL-6 وhs- CRP  تفاوت معنی داری با یکدیگر ندارند.

    کلیدواژگان: شناگران زن، مدت های متفاوت ریکاوری، فعالیت تناوبی شدید، IL-6، hs- CRP
  • مسعود اصغرپور ارشد، حسن پوررضی*، رسول بخشی صفحات 43-55
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر 12 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر توده قلب و بیان ژن های بتا-کاتنین و گلیکوژن سنتاز کیناز-3-بتا در بافت میوکارد موش های صحرایی نر انجام شد.
    روش کار
    30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی در سه گروه شم ، کنترل و HIIT قرار گرفتند. گروه تجربی تحت تمرین HIIT قرار گرفتند. چهل و هشت ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، آزمودنی ها به روش بدون درد جراحی و قلب آنها استخراج شد. بیان ژن بتا-کاتنین و گلیکوژن سنتاز کیناز-3-بتا با روش RT-PCR مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون t مستقل استفاده شد
    یافته ها
    نتایج نشان داد که وزن بدن در گروه HIIT به طور معنی داری کمتر بود (029/0 = P) و نسبت وزن قلب به بدن در گروه مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0 = P). همچنین بیان ژن بتا-کاتنین در موش های تمرین کرده به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (002/0 = P). با توجه به بیان ژن GSK3-β، اگرچه میانگین سطوح در گروه تمرین کرده کمتر از گروه کنترل بود، اما تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نبود (71/0 = P).
    نتیجه گیری
    تمرین HIIT همراه با کاهش قابل توجه وزن بدن، باعث افزایش نسبت قلب به وزن بدن و هایپرتروفی قلبی می شود. همچنین، این تمرینات ورزشی با تحریک مسیر سیگنالینگ Wnt و افزایش قابل توجه بیان ژن بتا کاتنین، هایپرتروفی قلبی را تحریک می کند.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، بافت قلبی، هایپرتروفی، مسیر پیام رسانی Wnt
  • داریوش شیخ الاسلامی وطنی*، امیدرضا صالحی، سید علی حسینی صفحات 57-76
    مقدمه
    سالمندی با بروز اختلات شناختی و جسمی همراه است. با توجه به ابهام در اثر تعاملی تمرین و مکمل های آنتی اکسیدانی، هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات فیزیولوژی-روانشناختی تمرینات تناوبی شدید (HIIT) و مصرف ویتامین E (VE) در موش-های صحرایی آلزایمری شده با تری متیل تین (TMT) بود.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی 50 سر موش صحرایی (سن 18-22 ماه؛ وزن 280-320 گرم) آلزایمری شده با تزریق صفاقی mg/kg 10 TMT به گروه های (1) TMT، (2) شم/حلال ویتامین E (Sham)، (3) VE، (4) HIIT (90-95 درصد حداکثر سرعت بیشینه) و (5) HIIT+VE تقسیم شدند. تعداد 10 سر موش صحرایی سالم برای بررسی اثر TMT بر متغیر های تحقیق در گروه HC قرار گرفتند. تمرینات HIIT به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته انجام شد. ویتامین E برای این مدت با دوز mg/kg 30 به صورت خوراکی به موش های صحرایی خورانده شد.
    نتایج
    در گروه های HIIT و HIIT+VE شاخص های تن سنجی، وزن غذای دریافتی، اضطراب و افسردگی به طور معنی داری کمتر و توان هوازی، تعادل حرکتی، آستانه تحمل درد بیشتر از گروه TMT بود (05/0≥P). در گروه VE وزن چربی احشایی، وزن غذای دریافتی، اضطراب و افسردگی به طور معنی داری کمتر از گروه TMT بود (05/0≥P). توان هوازی در گروه های HIIT و HIIT+VE به طور معنی داری بیشتر و اضطراب و افسردگی به طور معنی داری کمتر از گروه VE بود (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین HIIT، VE و تمرین HIIT+VE دارای اثرات بهبود دهنده شاخص های آنتروپومتریکی، عملکرد جسمانی و روانشناختی است؛ اما اثرات عملکرد جسمانی و روانشناختی تمرین HIIT به مراتب قوی تر از اثر ویتامین E بود.
    کلیدواژگان: تمرین، ویتامین E، عملکرد جسمانی، عملکرد روانشناختی، بیماری آلزایمر
  • مرتضی فتاح پور مرندی، سولماز بابایی* صفحات 77-89
    هدف

    انجام فعالیت بدنی می تواند از راه تنظیم و تعدیل سایتوکین ها، نقش حمایتی در بهبود سرطان پستان ایفا کند. لذا هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات پیلاتس بر سطح سرمی اینترلوکین 4 و10 در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    روش

    مطالعه ی حاضر به صورت نیمه تجربی با دو گروه تجربی و کنترل بر روی 30 زن در بازه ی سنی 45-35 سال، مبتلا به سرطان پستان انجام شد. گروه تجربی تمرینات پیلاتس را به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 60 دقیقه با شدت 75-60 درصد ضربان قلب بیشینه انجام دادند و در این مدت گروه کنترل در هیچ فعالیت بدنی شرکت نکردند. نمونه های خونی 48 ساعت قبل و بعد از اعمال مداخله تمرین به منظور اندازه گیری متغییرهای اینترلوکین 4 و 10 اخذ گردید. داده ها با استفاده از آزمون تی همبسته و تحلیل واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج آزمون تی همبسته، سطح سرمی اینترلوکین 10 در گروه تجربی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت (001/0p <) و مقدار اینترلوکین 4 در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد (001/0p <).

    نتیجه گیری

    انجام تمرینات پیلاتس با بهبود عواملی التهابی باعث بهبود وضعیت سلامتی زنان مبتلا به سرطان پستان می باشد. بنابراین انجام تمرینات می تواند به عنوان یک عامل درمانی به بیماران کمک کند.

    کلیدواژگان: اینترلوکین10، اینترلوکین 4، تمرینات پیلاتس، سرطان پستان
  • حسن فرجی*، محمدرحمان رحیمی، سحر شاملویی صفحات 91-112
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر پلی مورفیسم MCT1 A1470T (rs 1049434) بر یک تکرار بیشینه قدرت عضلانی در ورزشکاران جوان گروه قدرتی سرعتی و استقامتی در دو آزمون پرس سینه و اسکات اسمیت بود.

    روش کار

    49 ورزشکار جوان تمرین کرده مرد با میانگین سنی (54/5±22/24سال)، قد (91/8±57/178سانتی-متر)، وزن (31/13±32/75کیلوگرم) و شاخص توده بدن (26/3±54/23کیلوگرم برمترمربع) با ملاک های ورودی به این پژوهش راه یافتند. قدرت عضلانی طی یک جلسه با استفاده از آزمون یک تکرار بیشینه در دو قسمت بالاتنه (آزمون پرس سینه) و پایین تنه (اسکات سمیت) برای هر آزمودنی محاسبه شد. از روش ARMS-PCR برای تعیین ژنوتیپ نمونه ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین ژنوتیپ های پلی مورفیسم MCT1 در یک تکرار بیشینه قدرت عضلانی آزمون اسکات اسمیت در ورزشکاران وجود دارد (3/51 F=، 038/0=p) که ژنوتیپ TTبا بیشترین قدرت در آزمون اسکات اسمیت همراه بود. آزمون تعقیبی LSD نشان داد که آزمودنی های دارای ژنوتیپ (TT+AT) قدرت بیشتری در مقایسه با آزمودنی های دارای ژنوتیپ (AA+(AT دارند. در گروه قدرتی بین ژنوتیپ (AA و TT) در یک تکرار بیشینه قدرت عضلانی اسکات اسمیت تفاوت معنی داری دیده شد (0/047=p ، 54/3F=) و افراد دارای ژنوتیپ TT بیشترین قدرت را در آزمون اسکات اسمیت داشتند.

    نتیجه گیری

    ژنوتیپ TT پلی مورفیسم MCT1 با قدرت عضلانی پایین تنه ورزشکاران همراه بوده است و اثر این ژنوتیپ در ورزشکاران گروه قدرتی بارز بود.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، ناقل مونوکربوکسیلات، ژنوتیپ، MCT1، 1RM
  • آیلار فتحی، سیمین نامور، رقیه فخرپور* صفحات 113-128
    زمینه و هدف

    آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است در این بیماری تجمع پلاک های آمیلویید بتا در مغز، باعث کاهش در تراکم عصبی و حجم هیپوکمپ می شود. مطالعه انواع فعالیت ورزشی و یافتن بهترین نوع آن، به عنوان روشی برای کنترل آلزایمر مورد توجه قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر مطالعه اثر شش هفته تمرینات هوازی تداومی بر چگالی نورونی ناحیه CA1 هیپوکمپ و عملکرد حافظه بود.

    روش تحقیق: 

    تحقیق حاضر به صورت تجربی به اجرا درآمد. جامعه آماری رت های نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 300تا 350 گرم بودند. بدین منظور، تعداد 40 سر رت نر یازده ماهه تهیه شدند و به طور تصادفی به چهار گروه ده تایی شامل گروه بیمار تمرین، بیمار کنترل، سالم تمرین و سالم کنترل تقسیم گردیدند. رت ها به مدت شش هفته با تکرار پنج جلسه در هر هفته، تمرین های مربوطه را انجام دادند. 48ساعت پس از آخرین جلسه، بافت برداری از مغز انجام و داده ها جمع آوری شد. چگالی نورونی به روش هیستولوژی و عملکرد حافظه با تست تشخیص شی جدید اندازه گیری شدند. با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس دو راهه در سطح معنی داری 0/05≥p نتایج استخراج گردید.

    یافته ها

    چگالی نورونی در هیپوکمپ در گروه بیمار تمرین نسبت به گروه بیمار کنترل افزایش چشمگیری داشت. همچنین بهبود عملکرد حافظه در گروه بیمار تمرین نسبت به گروه بیمار کنترل (p=0/004) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    اجرای تمرینات هوازی تداومی در طول شش هفته، باعث افزایش در چگالی نورونی در هیپوکمپ می شود و عملکرد حافظه در بیماری آلزایمر را بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: آلزایمر، چگالی نورونی هیپوکمپ، حافظه، تمرینات هوازی تداومی
  • مریم مولائی جغناب، ماندانا غلامی*، عبدالعلی بنائی فر، فرشاد غزالیان صفحات 129-149
    هدف

    تغییرات در سطوح آدیپوکاینها نقش مهمی در بروز بیماریهای مختلف از جمله دیابت نوع2 دارد که در بین آنها کمرین و امنتین-1 توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در مقابل، تاثیرات مثبت تمرین ورزشی ومصرف ویتامینD در مقابله با اثرات پاتولوژیک دیابت نوع2 گزارش شده است. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی همراه با مصرف ویتامین D بر سطوح کمرین و امنتین-1 در افراد مبتلا به دیابت نوع2 بود.

    روش شناسی:

     40 مرد دیابتی نوع2 با میانگین سنی 83/3±19/47 سال ودرصد چربی بدن 49/2±96/30 در چهار گروه دارونما، ویتامینD، تمرینو تمرین+ویتامینD قرار گرفتند. برنامه تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته وسه جلسه در هفته با 60 تا 70 درصد 1RM اجرا شد. مصرف ویتامین D نیز روزانه 2000 واحد در نظر گرفته شد و مصرف دارونما (پارافین خوراکی) نیز به همان اندازه در نظر گرفته شد. در ابتدا و انتهای پژوهش، نمونه های خونی جمع آوری و سطوح کمرین وامنتین-1 اندازه گیری و مقاومت به انسولین محاسبه شد. آنالیز یافته ها با آزمون آنالیز کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که در گروه تمرین و تمرین+ویتامین D، سطوح کمرین با کاهش معنادار و سطوح امنتین-1 با افزایش معناداری همراه بوده است (05/0>p). همچنین، کاهش معنادار مقاومت به انسولین در گروه تمرین و تمرین+ویتامینD مشاهده شد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    مصرف ویتامینD می تواند تاحدودی تاثیرات هیپوگلیسمیک تمرین مقاومتی را افزایش دهد که این تاثیرات مثبت تمرین مقاومتی و مصرف ویتامین D تاحدودی از طریق افزایش سطوح امنتین1 و کاهش سطوح کمرین اعمال می شود.

    کلیدواژگان: دیابت نوع2، آدیپوکاین، کمرین، امنتین-1
  • مهدی پهلوانی، جبار بشیری*، رقیه پوزش جدیدی، رسول هاشم کندی اسدی، معصومه دادخواه صفحات 151-169
    تمرین و مکمل ازنقص عملکردBDNF و اختلال درسطوح سرمیCRPو IL-6 ناشی ازدیابت جلوگیری می کند.هدف تحقیق تعیین اثرهمزمان دو ماه تمرین ترکیبی و مکمل یاری تورین بر شاخصهایBDNF، CRP و IL-6 در رت ویستار دیابتی بود. دراین مطالعه تجربی،30رت صحرایی نرویستار بالغ(300-250 گرمی و سن 6 هفته ای)،به صورت تصادفی درگروه های تمرین-مکمل دیابتی (10=n)، کنترل دیابتی (10=n) و کنترل سالم (10=n) قرار گرفتند. برای دیابتی کردن، در پایان هشت هفتگی، 55 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن استرپتوزوسین(STZ)به روش درون صفاقی تزریق شد.گروه تمرین-مکمل دیابتی، دوماه تمرینات ترکیبی هوازی-قدرتی را5باردرهفته(تمرین هوازی با75درصدVo2maxروی نوارگردان وتمرین قدرتی،15صعودازنردبان) انجام دادند.مکمل تورین بصورت محلول1%درآب آشامیدنی روزانه(500میلی لیتر)دردسترس رت ها قرارگرفت.اندازه گیری سطوح سرمیBDNF، CRP و IL-6، به روش الایزاانجام شد.مقایسه تغییرات بین گروهی و درون گروهیBDNF، CRP و IL-6، باآزمون آنووای یک راهه و تعقیبی توکی انجام شد.سطح معنی داری0/05>P درنظر گرفته شد.پس ازدو ماه تمرین هوازی-قدرتی ومصرف مکمل تورین، سطح BDNF سرم درگروه تمرین-مکمل دیابتی درمقایسه با کنترل دیابتی به طور معنی داری بیشترشد(0/003=P)؛ درحالیکه در گروه کنترل دیابتی درمقایسه با کنترل-سالم به طور معنی داری کمتر شد (0/0001=P). سطح CRP سرم در گروه تمرین-مکمل دیابتی در مقایسه با کنترل دیابتی به طور معنی داری کمترشد(0/0001=P)؛درحالی که درگروه کنترل دیابتی درمقایسه باکنترل سالم به طور معنی داری بیشترشد (0/0001=P). میزان IL-6 سرم پس از دو ماه تمرین هوازی-قدرتی و مصرف مکمل تورین در گروه تمرین-مکمل دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی و در گروه کنترل دیابتی در مقایسه با گروه کنترل سالم تغییر معنی داری نداشت (0/059=P). با توجه به یافته های تحقیق حاضر، دو ماه تمرینات همزمان هوازی- قدرتی و مصرف مکمل تورین جهت افزایش سطح BDNF و کاهش التهاب در افراد دیابتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین-تورین، IL-6، CRP، BDNF، دیابت
  • عادل دنیایی*، ابوالفضل خسروی، مسعود اردشیری، فرهاد غلامی صفحات 171-182
    هدف

    تمرین ورزشی تاثیرات متابولیک قابل توجهی به همراه دارد و تنظیم کننده مهم اشتها و هورمون های اشتها است. این اثرات ممکن است تحت تاثیر وضعیت ناشتایی قرار گیرد.

    روش شناسی: 

    در یک کارآزمایی تصادفی شده 54 مرد چاق با شاخص توده بدنی بیش از 30 کیلوگرم بر مترمربع به طور تصادفی به 3 گروه شامل تمرین درحالت ناشتایی، تمرین در حالت سیری و کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی به اجرای تمرین ترکیبی شامل تمرین هوازی (پیاده روی یا دویدن با 70-60 درصد ضربان قلب ذخیره به مدت 30 دقیقه) و قدرتی (تمرین دایره ای با 10 تکرار برای هر حرکت و در 3 دوره) با تواتر 3 جلسه در هفته پرداختند. گروه تمرین درشرایط ناشتایی تمرین را بعد از ناشتایی شبانه انجام می دادند و گروه تمرین درشرایط غیرناشتایی تمرین را 3-2 ساعت پس از صرف صبحانه انجام می دادند. در ابتدای تحقیق و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین متغیرهای تحقیق ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه در سطح معناداری 05/0 تحلیل شد.

    یافته ها

    تمرین ترکیبی باعث کاهش معنادار لپتین (001/0=p) و همچنین میزان اشتها (002/0=p) در مقایسه با گروه کنترل شد اما تفاوت معناداری بین دو گروه تجربی مشاهده نشد (05/0 < p). علاوه براین، گرلین بطور معنادار در گروه های تجربی نسبت به کنترل کاهش یافت (001/0=p) و تفاوت معنادار بین دو گروه تجربی مشاهده شده (013=p).

    نتیجه گیری

    یافته های بدست آمده نشان می دهد که سطوح هورمون های تنظیم کننده اشتها و نیز اشتها تحت تاثیر تمرین ترکیبی قرار گرفت و وضعیت ناشتایی عامل موثر بر گرلین بود.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، اشتها، ناشتایی، لپتین، گرلین
  • حمید ملکشاهی نیا، روح الله محمدی میرزایی*، حلیمه وحدت پور، مرضیه السادات آذرنیوه صفحات 183-201
    زمینه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین تناوبی بر برخی از فاکتورهای التهابی و ضد التهابی بافت قلب موش های مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    روش شناسی:

     در این پژوهش، تعداد 60 سر موش صحرایی نر انتخاب شدند و با داروی نیکوتین آمید و استریتوزوسین (STZ) دیابتی شده و سپس به طور تصادفی به 6 گروه 10 تایی کنترل، تمرین تناوبی، شم، تمرین تناوبی+سالین، دیابتی و دیابت+تمرین تناوبی تقسیم شدند. رت ها در گروه های تمرین به مدت 6 هفته و 5 روز در هفته، برنامه تمرین تناوبی را با استفاده از تردمیل اجرا کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معناداری 05/0P≤ انجام گردید.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان داد میزان گلوکز خون، TNF-α و CRP در گروه های تمرین تناوبی و دیابت+تمرین تناوبی نسبت به گروه های کنترل و دیابت کاهش معناداری داشت (به ترتیب 001/0P=، 001/0 P= و 003/0=P) و شاخص مقاومت انسولین تغییر معناداری پیدا نکرد 21/0=P). همچنین میزان IL-10 در گروه های تمرین تناوبی و دیابت+تمرین تناوبی به ترتیب نسبت به نسبت به گروه های کنترل و دیابت افزایش معناداری داشت(01/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد می توان تمرین تناوبی را به عنوان یک استراتژی درمانی برای کاهش فاکتورهای التهابی TNF-α و CRP و افزایش فاکتور ضدالتهابی IL-10 بافت قلب بیماران دیابتی نوع 2 استفاده کرد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، قلب، تمرین تناوبی، فاکتورهای التهابی
|
  • Maryam Belbasi, Asieh Abbassi Daloii *, Ahmad Abdi Pages 1-14
    Aim

    Type 2 diabetes and obesity are associated with changes in the body's metabolism, which is a determining factor in the development of insulin resistance. The aim of this study was to investigate the effect of six weeks high-intensity interval training on Vascular endothelial growth factor A (VEGF-A) and Adipocyte fatty acid-binding protein (A-FABP) levels of adipose tissue in type 2 diabetic obese rats.

    Method

    To implementation of this experimental research, 32 obese male wistar rats (weight 320±20 gr) randomly were divided into 4 groups including obese control, shem (obese), obese diabetic, obese diabetic - high-intensity interval training. Intraperitoneal injection of nicotinamide amide-streptozotocin was used to induction type 2 diabetes. high-intensity interval training program was performed 4 days a week for six weeks. VEGF-A and A-FABP levels in rat adipose tissue were measured using by ELISA kit.

    Results

    the VEGF-A level in adipose tissue in the obese diabetic group was significantly lower than the obese control group (P=0.001). Also, A-FABP (P=0.001) and insulin resistance (P=0.004) was significantly higher in the obese diabetic group than the obese control groups. High-intensity interval training was associated with significant increase of VEGF-A and decrease A-FABP levels in adipose tissue and insulin resistance in obese diabetic rats (P=0.001).

    Conclusion

    It seems that high-intensity interval training can help improve adipose tissue metabolic parameters and insulin resistance in obese diabetic rats.

    Keywords: Diabetes, Exercise, metabolic parameters, Adipose tissue
  • Nasrin Mortazavi Imami Pages 15-28
    Aim
    Exercise is recommended for the management of type 2 diabetes, but its effects on renal function in patients with type 2 diabetes are not well known. The aim of present study was to examine the effect of 8 weeks resistance training on glomerular filtration rate (eGFR) and CD5 antigen-like (CD5L) of male patients with type 2 diabetes.
    Methods
    Twenty-two men (age: 51.5 ± 3.3 years and body mass index: 27.1 ± 3.2 kg/m2 mean ± SD) with type 2 diabetes participated as the subject. The subjects were randomly assigned to control or training group based on their eGFR. The subjects in the training group performed 3 sets with 8 to 15 repetitions of resistance training with 50-80% 1RM, 3 days a week for 8 weeks. The subjects in the control group were instructed to maintain their normal physical activity throughout the study. Fasting blood sugar, fasting insulin, insulin resistance, eGFR and CD5L were measured at baseline and 48h after the intervention.
    Results
    The results indicated that fasting blood sugar, insulin resistance index and CD5L decrease in the training group compare to the control group (P<0.05); however, fasting insulin has no significant change after the intervention. Although eGFR has no significant change in the training group; but it was decreased significantly in the control group (P<0.05).
    Conclusion
    In summary, it seems that resistance training utilized in this study improves blood glycemic and renal function in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Diabetes, resistance training, Renal function, Glomerular filtration rate, CD5 antigen-like
  • Mitra Khademosharie, Azam Mollanovruzi * Pages 29-42
    Background and Objective

    Interleukin-6 is the major cytokine involved in initiating the acute phase response, which triggers the synthesis of certain proteins in the liver, such as C-reactive protein. The aim of this study was to investigate the effect of different periods of active recovery on serum IL-6 and hs-CRP response after one session of intense intermittent activity in female swimmers.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 10 female swimmers ranging in age from 20 to 26 years were divided into two experimental groups: group 1 (n = 10) and group 2 (n = 10). The subjects swam the distances of 25 meters with maximum speed, the active recovery time in experimental group 1 was three times the duration of swimming and in experimental group 2 was four times the duration of swimming. The intensity of activity during active recovery was considered to be 50 to 60% of the maximum heart rate of the subjects, the subjects swam distances of 25 meters until exhaustion. Blood samples were collected before the start of the training session and after the recovery phase. ANOVA with repeated measures was used to analyze the data. All statistical operations were performed using SPSS software version 16 and the significance level was considered P <0.05.

    Result

    The results of this study showed that there was no significant difference between female swimmers in the effect of two periods of active recovery 1: 3 and 1: 4 on serum hs-CRP (P=0.17) and IL-6 (P=0.24) response after one session of intense interval swimming to exhaustion.

    Conclusion

    Swimmers can use both 3-fold recovery times and 4-fold recovery times, and these two types of recovery was not significantly different in terms of affecting IL-6 and hs-CRP response.

    Keywords: Female swimmers, different recovery periods, Intense interval activity, IL-6, hs – CRP
  • Masoud Asgharpour-Arshad, HASSAN POURRAZI *, Rasoul Bakhshi Pages 43-55
    Aim
    The aim of this study was to determine the effect of 12-week high-intensity interval training on heart mass and expression of beta-catenin and glycogen synthase kinase-3-beta genes in myocardial tissue of male rats.
    Method
    Thirty male Wistar rats were randomized into three groups, including sham (n = 10), control (n = 10), and HIIT (n = 10). The experimental group underwent HIIT consisting of 2 - 8 repetitions of 4-min high-intensity intervals (85% - 90% peak speed) interspersed with low-intensity intervals (45% - 50% peak speed), performed five times/week over 12 weeks. Forty-eight hours after the last training session, animals’ hearts were removed. The gene expressions of beta-catenin and glycogen synthase kinase-3-beta were analyzed by the RT-PCR method. The independent t-test was used for statistical analysis (P < 0.05).
    Results
    The results showed that the body weight was significantly lower in HIIT group (P = 0.029) and heart/body weight ratio were significantly higher in the intervention group than in the control group (P = 0.001). Also, beta-catenin gene expression were significantly higher in trained rats than the control group (P = 0.002). Regarding GSK3-β genes expression, although mean levels were lower in the trained group than the control, the differences were statistically insignificant (P = 0.71).
    Conclusions
    HIIT training, along with considerable reduction of body weight, increase the ratio of heart to body weight and cardiac hypertrophy. Also, these exercise training trigger cardiac hypertrophic signals by stimulating the Wnt signaling pathway and significantly increasing beta-catenin gene expression.
    Keywords: High-Intensity Interval Training, Cardiac, Hypertrophy, Wnt Signaling Pathway
  • Dariush Sheikholeslami-Vatani *, Omid Reza Salehi, Sayed Ali Hosseini Pages 57-76
    Introduction
    Aging is associated with neurodegenerative and psychological disorders. Considering the ambiguity in the interactive effect of exercise and antioxidants, the aim of this study was to investigate the psycho-physiological effects of high intensity interval training (HIIT) and vitamin E (VE) in elderly trimethyltin (TMT)-treated Alzheimer's rats.
    Methods
    In this experimental study, 50 Alzheimer's rats (age 18-22 months; weight 280-320 grams) induced by 10 mg/kg TMT were divided into five groups, including: (1) TMT, (2) sham/ vitamin E solvent, (3) VE, (4) HIIT (90-95% of the maximum speed) and (5) HIIT+VE. Ten healthy rats were included in the healthy control (HC) group to investigate the effect of TMT on research variables. HIIT was performed for eight weeks, three sessions per week, and VE was given orally to the rats at a dose of 30 mg/kg.
    Results
    In the HIIT and HIIT+VE groups, anthropometric indicators, food intake, anxiety and depression were significantly lower, and aerobic capacity, movement balance, and pain tolerance threshold were higher than the TMT group (P≥0.05). In the VE group, visceral fat weight, food intake, anxiety and depression were significantly lower than the TMT group (P≥0.05). Aerobic capacity was significantly higher in HIIT and HIIT+VE groups, and anxiety and depression were significantly lower than in the VE group (P≥0.05).
    Conclusion
    It seems that HIIT, VE and HIIT + VE improve the weight, BMI and FW and physical and psychological performance, but the effects of HIIT on physical and psychological performance are much stronger than the effect of VE.
    Keywords: training, Vitamin E, Physical performance, Psychological performance, Alzheimer's disease
  • Morteza Fattahpour Marani, Solmaz Babaei * Pages 77-89
    Aim

    physical activity can play a supportive role in breast cancer improvement by regulating and modulating cytokines. Interleukin 10 is an anti-inflammatory cytokine that plays an important role in preventing the growth and metastasis of breast cancer, and interleukin 4 is an inflammatory cytokine that causes the growth and development of cancer cells. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of 12 weeks of Pilates exercises on the serum levels of interleukin 4 and interleukin 10 in women with breast cancer.

    Method

    The present study was conducted in a semi-experimental manner with two experimental and control groups on 30 women with breast cancer. The experimental group was given Pilates exercises for 12 weeks and 3 sessions each week for 60 minutes, while the control group did not participate in any physical activity. Blood samples were taken 48 hours before and after exercise intervention to measure interleukin 4 and 10 variables.

    Results

    Based on the results of the correlated t test, the serum level of interleukin 10 in the experimental group increased significantly compared to the control group (P=0.001), and the amount of interleukin 4 in the experimental group showed a significant decrease compared to the control group(P=0.001).

    Conclusion

    Performing Pilates exercises with the benefit of anti-inflammatory cytokines and reducing inflammatory cytokines improves the health status of women with breast cancer. Therefore, doing exercises can help patients as a therapeutic factor. 

    Keywords: interleukin 10, interleukin 4, Pilates exercises, Breast Cancer
  • Hassan Faraji *, Mohammad Rahman Rahimi, Sahar Shamlooee Pages 91-112
    Introduction

    The aim of the present study was to investigate the effect of MCT1 A1470T polymorphism (rs 1049434) on one repetition maximum muscle strength in young athletes of the speed and endurance strength group in the chest press and squat-smith tests.

    Methodology

    49 young trained male athletes with average age (24.22±5.54 years), height (178.57±8.91 cm), and weight (75.32±13.31 kg) were included in this research with the entry criteria. Muscle strength was calculated during one session using a maximum repetition test in two parts of the upper body (chest press test) and lower body (squats) for each subject. ARMS-PCR method was used to determine the genotype of the samples.

    Results

    The results showed that there is a significant difference between the genotypes of the MCT1 polymorphism in one repetition of the maximum muscle strength of the Scott-Smith test in athletes (F=51.3, p=0.038) that the TT genotype with the highest strength in the test Scott Smith was with him. LSD post hoc test showed that subjects with genotype (TT+AT) have more strength compared to subjects with genotype (AA+AT). In the strength group between genotypes (AA and TT) in one repetition of maximum Scott-Smith muscle strength, the difference It was significant (p=0.047, F=3.54) and people with TT genotype had the highest strength in the Scott-Smith test.

    Conclusion

    The TT genotype of the MCT1 polymorphism has been associated with the lower body muscle strength of athletes and the effect of this genotype was evident in the athletes of the strength group.

    Keywords: Polymorphism, Genotype, MCT1, 1RM
  • Aylar Fathi, Simin Namvar Pages 113-128

    Alzheimer's disease is a neurodegenerative disease. In this disease, the accumulation of beta-amyloid plaques in the brain causes a decrease in nerve density and the volume of the hippocampus. Studying the types of sports activities and finding the best type is considered as a way to control Alzheimer's. The aim of the current research was to study the effect of six weeks of continuous aerobic training on the neuronal density of the hippocampus CA1 region and memory performance.The current research was carried out experimentally. The statistical population was male Wistar rats with a weight range of 300 to 350 grams. For this purpose, 40 11-month-old male rats were prepared and randomly divided into four groups of 10 including the training patient group, control patient group, healthy training group and healthy control group. The rats performed the relevant exercises for six weeks by repeating five sessions per week. 48 hours after the last session, brain tissue was removed and data were collected. Neuronal density was measured by histological method and memory performance by novel object recognition test. The results were extracted using two-way variance analysis at a significance level of p≥0.05.Neuron density in the hippocampus in the training patient group increased significantly compared to the control patient group. Also, improvement of memory performance was observed in the training patient group compared to the control patient group (p=0.004). Performing continuous aerobic exercises for six weeks increases the neuronal density in the hippocampus and improves memory function in Alzheimer's disease.

    Keywords: Alzheimer's, hippocampal neuron density, Memory, continuous aerobic exercises
  • Maryam Molaei Jeghanab, Mandana Gholami *, Abdolali Banaeifar, Farshad Ghazalian Pages 129-149
    Aim

    Changes in adipokines levels play an important role in the development of different disorders including the type 2 diabetes, which among them, chemerin and omentin-1 attracted a lotof attention. In contrast, positive effect of exercise training and vitaminD consumption have been reported in combating with pathologic effects of type 2 diabetes. The aim of present study is to determine the effect of eight weeks resistance training along withvitaminD consumption on levels of chemerin and omentin-1 in type 2 diabetic patients

    Method

    40 diabetics men with average age of 47.19±3.83 years old and body fat percentage 30.96±2.49 assigned in four groups including the placebo, vitaminD, training and training+ vitaminD groups. The resistance training program conducted for eight weeks and three session per week with 60 to 70 percent of 1RM intensity. VitaminD consumption considered daily 2000 iu and placebo (oral paraffin) ingestion considered in the same amount. At the baseline and ending intervention, blood samples collected and the levels of chemerin and omentin-1 were measured and insulin resistance calculated. Data were analyzed by analysis of covariance test and Bonferroni post-hoc test.

    Results

    The present study findings indicated that in training and training+vitaminD groups the chemerin levels significantly decreased and omentin-1 significantly increased (p<0.05). Moreover, significant decrease of insulin resistance was observed in training and training+vitaminD groups (p<0.05).

    Conclusion

    VitaminD ingestion can increase the hypoglycemic effects of resistance training partly, which these positive effects of resistance training and vitaminD consumption exerted by increase in omentin1 levels and decrease of chemerin levels.

    Keywords: Type 2 diabetes, Adipokine, Chemerin, Omentin-1
  • Mehdi Pahlevani, Jabbar Bashiri *, Roghayeh Pouzesh Jadidi, Rasoul Hashem Kandi Asadi, Masoomeh Dadkhah Pages 151-169
    Exercise and supplementation prevent the dysfunction of BDNFand disorder in the serum levels ofCRPandIL-6caused by diabetes.The purpose of the study wasto determine the simultaneous effect of2months of combined training and taurine supplementation onBDNF,CRPandIL-6indices in diabetic rats.In this experimental study.30 adult male Wistar rats(250-300 grams and aged six weeks)were randomly divided into three groups diabetic exercisesupplementation(n=10),diabetic control(n=10)and healthy control(n=10).At the end of the8weekold,the amount of 55 mg/kg of body weight of streptozocin(STZ)was injected intraperitoneally,to make diabetic.The diabetic exercise-supplementation group performed the two months of combined exercises,5timesperweek(aerobic exercise with75%Vo2max on the treadmill and strength training includes15 times climbing the ladder).Taurine supplement was available to rats in the form ofa1%solution in daily drinking water(500 ml).The serum levels of BDNF,CRP and IL-6 were measured with Eliza method.OnewayANOVAand posthoc Tukey test were used to compare betweengroup and intragroup changes of BDNF,CRP,IL-6.The significance levelwasP<0.05.After two months of aerobicstrength training and taurine supplementation,BDNFserum level significantly increased in the diabetic exercise group compare to the diabetic group(P=0.003).Whereas,it significantly decreased in the diabetic control group compared to the healthy control(P=0.0001).CRPserumlevel significantly decreased in the diabetic exercise-supplementation group compare to the diabetic group(P=0.008).Whereas, it significantly increased the diabetic controlgroup compared to the healthy control(P=0.0001).After2months of aerobicstrength training and taurine supplementation there was no significant change inIL-6 serum level in the diabetic exercisesupplement group compared tothe diabetic control group andinthe diabetic control group compare to the healthy control(P=0.059).According to the findings ofthis research,2months of simultaneous aerobic-strength training and taurine supplementation are recommended to increaseBDNFlevels and reduce inflammationin diabetics.
    Keywords: Training-Taurine, BDNF, CRP, IL-6, Diabetes
  • ADEL DONYAEI *, Abolfazl Khosravi, Masoud Ardeshiri, Farhad Gholami Pages 171-182
    Objectives

    exercise training has a remarkable metabolic and appetite-regulating effects. Appetite-regulating effects of exercise training may be altered by fasted and fed status.

    Methodology

    in a randomized trial, 54 obese men with BMI > 30 kg/m2 were randomly divided into groups including 2 experimental groups of training (fasted and fed) and control. The experimental groups performed a concurrent exercise program including aerobic training (walking/ running at 60-70% of heart rate reserve lasting 30 minutes) followed by strength training (circuit training with 10 repetitions for each exercise in 3 rounds interspersed with 2-3 min rest) with a frequency of 3 d/w over 8 weeks. The fasted group performed exercise program following overnight fasting, and the fed group performed the exercise program following breakfast. At the beginning and 48 hours after the last training session measurements were performed. Data were analyzed using one-way analysis of variance at a significance level of 0.05.

    Results

    concurrent training resulted in a significant decrease in leptin (p=0.001) as well as the appetite (p=0.002) compared to the control group; yet, no significant difference was observed between the two experimental groups (P<0.05). Furthermore, ghrelin significantly decreased in the experimental groups compared to the control (p=0.001) and a significant difference between the two experimental groups was also observed (p=0.013).

    Conclusion

    The findings of the present study indicates that appetite and leptin are remarkably affect by concurrent training but not by pre-exercise feeding status. However, ghrelin resting concentration is likely to be affect by pre-exercise feeding status (fasted vs fed).

    Keywords: Concurrent training, Appetite, fasted, Leptin, Ghrelin
  • Hamid Malekshahiniya, Roohollah Mohammadi Mirzaei *, Halimeh Vahdatpoor, M Azarniveh Pages 183-201
    Background

    The purpose of this present study was to investigate the effect of an interval training course on some inflammatory and anti-inflammatory factors of the heart tissue of rats with type 2 diabetes.

    Methodology

    In this research, 60 male rats were selected and made diabetic with nicotinamide and streptozocin (STZ), and then randomly divided into 6 groups of 10: control, intermittent exercise, sham, intermittent exercise + saline, diabetic and diabetes + interval training were divided. The rats in the training groups performed an interval training program using a treadmill for 6 weeks and 5 days a week. Data analysis was done with one-way analysis of variance significant P≤0.05.

    Results

    The results of this research showed that the levels of blood glucose, TNF-α and CRP in the intermittent exercise and diabetes+interval exercise groups had a significant decrease compared to the control and diabetes groups (P=0.001, P=0.001 and P=0.003 respectively). P) and insulin resistance index did not change significantly (P=0.21). Also, the amount of IL-10 in the intermittent exercise and diabetes+intermittent exercise groups had a significant increase compared to the control and diabetes groups, respectively (P=0.01).

    Conclusion

    The results of this study showed that interval training can be used as a therapeutic strategy to reduce the inflammatory factors TNF-α and CRP and increase the anti-inflammatory factor IL-10 in heart tissue of type 2 diabetic patients.

    Keywords: Type 2 diabetes, Heart, Interval training, inflammatory factors