فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال دهم شماره 1 (بهار 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/03/27
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-8مقدمه
آلودگی صدای داخل بناها، ناشی از بازتابش صدا از سطوح داخلی آنها است. هدف از مطالعه، بررسی تجربی الگوی انتشار صدا بر مبنای خصوصیات آکوستیکی در کارگاه های صنعتی است.
روش کاردر کارگاه هایی مکعب مستطیل در حجم کمتر از 2000 مترمکعب، بین 2000 الی 3000 و 3000 الی 4000 انجام گردید. اندازه گیری زمان بازآوایی براساس 2008: 2-3382 ISO و الگوی انتشار صدا طبق 11690 ISO و تراز صدا با صدای صورتی اندازه گیری شد. به منظور شبیه سازی پارامتر های صوتی از ردیابی تابش در Odeon استفاده گردید. تحلیل داده ها با Spss انجام شد.
یافته هامیانگین زمان بازآوایی در کارگاه های زیر2000، بین 2000 الی3000 و بین3000 الی4000 مترمکعب به ترتیب75/1 ، 25/2 و 77/2 ثانیه، زمان بازآوایی اندازه گیری شده با پیش بینی شده همبستگی معنی داری داشت)0/95 = (r. میانگین کاهش صدا با فاصله از منبع به ترتیب 4 ،3 و 3 دسی بل، ضریب همبستگی بین تراز کاهش صدا و زمان بازآوایی (0/97- r=)، همبستگی بین تراز صدای اندازه گیری و پیش بینی)0/95 = (r تعیین شد.
نتیجه گیریزمان بازآوایی فرمول سابین و آیرینگ مقادیر بالاتری را نسبت به روش اندازه گیری نشان داد. بین میانگین الگوی کاهش صدا و میانگین زمان بازآوایی رابطه ی معنا داری بود. معیار کاهش صدا می تواند با توجه به سادگی روش اندازه گیری معیار خوبی جهت نشان دادن الگوی انتشار صدا باشد. همچنین جهت ارزیابی الگوی انتشار صدا در کارگاه همراه با زمان بازآوایی به صورت توام بکار برده شود.
کلیدواژگان: زمان بازآوایی، انتشار صدا، تراز صدا، کارگاه های صنعتی -
صفحات 9-16مقدمه
ارزیابی عملکرد ایمنی در یک محیط شغلی یکی از مهمترین گام ها در استقرار یک شرایط ایمنی بهینه در یک سازمان می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی عملکرد ایمنی در یک صنعت غذایی طراحی و انجام شده است.
روشاین مطالعه مقطعی در یک صنعت غذایی بزرگ و در سال 1400 انجام شده است. حجم نمونه در این مطالعه با استفاده از فرمول کوکران با دقت 05/0 برابر با 231 نفر محاسبه گردید. متغیرهای مورد مطالعه شامل دو گروه شاخص های عملکردی کنشی (آموزش ایمنی، ارزیابی و کنترل ریسک) و واکنشی (نوع بروز حوادث، شرایط و اعمال ناایمن) و همچنین شاخص نهایی عملکرد ایمنی بود. محدوده عددی این شاخص 2/0 تا 5 بود.
یافته هاشاخص عملکرد ایمنی نهایی در این صنعت غذایی برابر با 76/1 ارزیابی گردید. نتایج نشان داد میزان شش گروه شاخص عملکرد ایمنی در این صنعت به ترتیب ارزیابی ریسک (01/4)، کنترل ریسک (93/3)، آموزش ایمنی (85/3)، نوع بروز حوادث (47/2)، اعمال ناایمن و (17/2)، شرایط ناایمن (05/2) برآورد شد. بعلاوه، از بین 32 شاخص مورد ارزیابی ، کمترین و بیشترین شاخص به ترتیب مربوط به تجهیزات ناایمن (13/0) و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (09/2) بود.
نتیجه گیرییافته های مطالعه بیانگر این بود که میزان عملکرد ایمنی در این صنعت غذایی اگر چه نامطلوب نمی باشد، اما برای رسیدن به یک شاخص عملکرد ایمنی مطلوب بایستی در راستای شش گروه شاخص های مورد ارزیابی و 32 شاخص مورد سنجش، اقدمات کاربردی و سودمند طراحی و اجرا گردد.
کلیدواژگان: ایمنی، ارزیابی عملکرد، صنعت غذایی، شاخص ایمنی -
صفحات 10-18سابقه و هدف
این مطالعه درنظر دارد یک روش ارزیابی ریسک مبتنی بر شبکه بیزین فازی جهت جلوگیری از شکست سیستم های اطفای حریق ارایه دهد.
مواد و روش هادر این مطالعه ساختار درخت خطا، اعتبارسنجی و عوامل مختلف تاثیرگذار بر خطاها تجزیه و تحلیل شد. جهت محاسبه نرخ شکست ها، از اعداد فازی مثلثی و روش ترکیبی CoA/Sum Product استفاده شد. سپس با استفاده از منطق فازی و انتقال درخت خطا در شبکه بیزین (Bayesian Network)، استدلال قیاسی، استقرایی و آنالیز حساسیت انجام شد.
نتایجنتایج مطالعه موردی در مخازن ذخیره متانول نشان داد که تلفیق شبکه بیزین فازی و اعتبار سنجی ساختارها می تواند به عنوان روشی مناسب جهت بررسی قابلیت اطمینان سیستم های اطفای حریق ارایه گردد. رویدادهای پایه نهایی، دارای شاخص روایی محتوای بیش از 79/0 بود. بیشترین و کمترین نرخ شکست به ترتیب مربوط به شکست سیستم فوم و خرابی ولو بود. همچنین نرخ شکست مربوط به شکست سیستم های اطفای حریق بر اساس درخت خطای فازی 6-10×7/5 بود. پس از به روزرسانی با BN، احتمال پیشین رخداد شکست سیستم های اطفای حریق با شبکه بیزین فازی برابر با 022978/0محاسبه شد که بزرگتر از مقدار محاسبه شده توسط درخت خطای فازی بود. قابلیت اطمینان سیستم نیز برابر با 77022/0 بود.
نتیجه گیریرویکرد حاضر می تواند به تصمیم گیری مدیران و تحلیل گران صنایع پتروشیمی جهت جلوگیری از شکست سیستم های اطفای حریق در مخازن با توجه به تغییرات سیستم ها کمک نماید.
کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، صنعت پتروشیمی، سیستم اطفای حریق، عدم قطعیت، شبکه بیزین فازی -
صفحات 19-27مقدمه
خطای انسانی به عنوان علت اصلی وقوع حوادث در صنایع شناخته می شود. این مطالعه با هدف ارزیابی فرهنگ ایمنی و مدلسازی فاکتورهای موثر بر آن با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) در یک واحد فرآیندی انجام شده است.
روشارزیابی فرهنگ ایمنی در این مطالعه مقطعی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت با مقیاس لیکرت شامل ده بعد فرهنگ ایمنی و در یک صنعت پتروشیمی در سال 1400 انجام گردید. پرسشنامه بین 312 نفر از کارکنان توزیع شده و 308 پرسشنامه تکمیل گردید. تجزیه وتحلیل داده های مطالعه با استفاده از نرم افزارهای SPSS 23.0 و AMOS 23.0 انجام شد.
یافته هانمره فرهنگ ایمنی برابر با 35/3 برآورد گردید. نتایج SEM نشان داد میزان بار عاملی تاثیر درآمد، تحصیلات و سابقه کار بر فرهنگ ایمنی به ترتیب برابر با 322/0، 445/0 و 328/0 بوده و میزان بار عاملی تاثیر تحصیلات، سابقه کار و سن بر تجربه حادثه به ترتیب برابر با 336/0-، 312/0- و 214/0- می باشد. میزان بار عاملی ارتباط فرهنگ ایمنی و تجربه حادثه برابر 477/0- بوده و شاخص نیکویی برازش (GFI) برابر 97/0 بود.
نتیجه گیرینتایج ارزیابی فرهنگ ایمنی بیانگر این بود که بالاترین نمره فرهنگ ایمنی مربوط به بعدهای استفاده از وسایل حفاظتی، آموزش و درک مسایل و تعهد مدیران و سرپرستان می باشد. نتایج SEM نشان داد تحصیلات، میزان درآمد و سابقه کار بر فرهنگ ایمنی دارای تاثیر مثبت می باشد. بعلاوه، ارتباط فاکتورهای سن، تحصیلات و سابقه کار با تجربه حادثه و همچنین فرهنگ ایمنی با تجربه حادثه معکوس بود.
کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، حوادث شغلی، واحد فرآیندی، مدلسازی معادلات ساختاری -
صفحات 28-35سابقه و هدف
ارایه مراقبت ایمن و با کیفیت بالا در زمان بحران هایی مانند بلایای طبیعی، درگیری ها، یا بیماری های همه گیر باید همیشه یکی از اهداف اساسی یک سیستم مراقبت بهداشتی باشد. در مراقبت های بهداشتی، علاوه بر بیماران کارکنان نیز آسیب می بینند. از این رو، هدف این مطالعه بررسی وضعیت فرهنگ HSE و رابطه آن با ابتلا به کووید-19 در مراکز بهداشتی و درمانی است.
مواد و روش هاپژوهش مقطعی - تحلیلی حاضر با استفاده از پرسشنامه استاندارد فرهنگ ایمنی HSE و تست PCR معیار ابتلای کارکنان به کووید-19 انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت طبقه ای تصادفی جهت بررسی ها انتخاب شدند. در ادامه جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
یافته هاتعداد شرکت کنندگان در این مطالعه 452 کارمند شاغل در بیمارستان مرکز کرونای شهرستان بروجرد با میانگین سنی و انحراف معیار 69/5 ± 97/33 بود. میانگین و انحراف معیار نمره ی کلی فرهنگ HSE 53/23 ± 64/172 بود و 1/7% افراد دارای فرهنگ HSE منفی و 9/92% دارای فرهنگ HSE مثبت بودند. بررسی وضعیت ابتلا به کووید-19 نشان می دهد که 1/70% از افراد به ویروس مبتلا شده اند. نتایج رگرسیون خطی چند متغیره نشان داد که با افزایش سن، نمره کلی فرهنگ HSE کاهش می یابد (0001/0=p-value).
نتیجه گیرینتایج نشان داد که فرهنگ HSE در کارکنان سلامت بیمارستان مورد مطالعه در سطح بالایی قرار دارد و متغیرهای سن، سابقه حادثه، ابتلا به بیماری و نوع شغل از عوامل موثر بر نمره فرهنگ HSE می باشند.
کلیدواژگان: فرهنگ HSE، کووید-19، کارکنان سلامت، مراکز بهداشتی- درمانی -
صفحات 36-43سابقه و هدف
کمردرد از شایعترین اختلالات اسکلتی عضلانی و از علل مهم بازنشستگی زودهنگام به دلیل ایجاد ناتوانی در شاغلین در کشورهای صنعتی و در حال توسعه است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص توانایی شغلی و ارتباط آن با کمر درد در بین کارکنان صنعت چاپ افست تهران انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه توصیفی- تحلیلی در مقطع زمانی 6 ماهه نخست سال 1399 اجرا شده است. نمونه مورد پژوهش شامل 220 نفر از کارکنان شاغل در کارخانه چاپ افست بود که به روش تصادفی انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه نوردیک و شاخص توانایی انجام کار (WAI)، داده های مربوط به میزان فراوانی کمردرد شغلی و توانایی انجام کار جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار آمار SPSS نسخه 24 با سطح معنی داری 05/0> P-Value انجام شد.
یافته هابه طور کلی بیش از نیمی از کارکنان مورد مطالعه (5/62 %) احساس کمردرد شغلی را در حد بالا گزارش نمودند. نتایج آزمون همبستگی Pearson نشان داد که بین سطح توانایی شغلی کارگران مورد مطالعه و میزان شدت کمردرد (001/0< p) همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد.
نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر لزوم افزایش آگاهی از طریق برگزاری دوره های آموزشی، شناسایی و کنترل ریسک فاکتور های ایجاد کننده کمردرد کارکنان مورد مطالعه به منظور تقویت شیوه های مناسب و ایجاد انگیزه در اتخاذ اقدامات پیشگیرانه مناسب نسبت به کاهش شیوع کمردرد و افزایش توانایی شغلی را نشان داد.
کلیدواژگان: کمردرد، اختلالات اسکلتی- عضلانی، شاخص توانایی انجام کار، صنعت چاپ -
صفحات 44-53سابقه و هدف
تنش شغلی یک واکنش منفی جسمی و روحی است که بعد از اختلالات اسکلتی- عضلانی دومین مشکل مرتبط با کار بوده و شیوع بالایی دارد. خستگی حالتی است که در یک دوره کاری پدید می آید و به دلیل آن فرد، کارایی خود را از دست می دهد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین تنش شغلی با خستگی شغلی در پرستاران انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بود که در بیمارستان های آموزشی درمانی شهرستان گرگان شامل بیمارستان صیاد شیرازی، بیمارستان 5 آذر و بیمارستان طالقانی در سال 1400 انجام شد. 277 نفر از پرستاران، پس از نمونه گیری به روش طبقه ای تصادفی وارد مطالعه شدند. داده ها به وسیله پرسش نامه های تنش شغلی OSIPOWو خستگی شغلی سویدی SOFIجمع آوری و در نرم افزار SPSS-23 تحلیل شد.
یافته هامیانگین تنش شغلی 4/23 ± 05/180 بود و در سطح متوسط تا شدید طبقه بندی گردید. بالاترین نمره مربوط به بعد بار کاری نقش و کمترین نیز مربوط به بعد محیط فیزیکی بود. میانگین خستگی شغلی 5/22 ± 18/53 بود و در سطح کمتر از حد متوسط ارزیابی شد. بالاترین نمره مربوط به بعد فقدان انرژی و کمترین نیز مربوط به بعد تلاش جسمانی بود. بین تنش شغلی با خستگی شغلی و تمامی ابعاد آن در پرستاران رابطه مستقیم و معنادار ضعیف مشاهده شد.
نتیجه گیریبا توجه به ارتباط بین تنش شغلی با خستگی شغلی، پیشنهاد می شود زیرساخت ها و تسهیلات لازم جهت کاهش تنش در پرستاران فراهم گردد و آموزش های راه های مقابله با تنش به کارکنان بیمارستان ارایه شود.
کلیدواژگان: خستگی، پرستاران، بیمارستان، ارگونومی -
صفحات 54-62سابقه و هدف
ویروس کووید 19 در محیط های جمعی بدلیل تراکم، به سرعت انتشار می یابد از اینرو، کارگران صنایع در معرض ابتلا به کرونا هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع ابتلا به بیماری کووید19و ارتباط آن با رعایت شیوه نامه های بهداشتی در صنایع شوینده شهرستان البرز انجام شد.
مواد و روش کارحجم نمونه با در نظر گرفتن سطح اطمینان95%، سطح خطای مجاز 3% و شیوع11%، ، 552 نفر در هفت واحد صنعتی، محاسبه شد. اطلاعات مربوط به ابتلای کووید19 و دموگرفیک با پرسشنامه جمع آوری و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی با استفاده از چک لیست مصوب وزارت بهداشت ارزیابی شد.
یافته هامیانگین سنی نمونه ها 27/7±17/35 سال و3/14درصد زن بودند. میزان رعایت پروتکل های بهداشتی، 6±36/94 درصد در هریک از صنایع و شیوع بیماری کرونا در صنایع تولید مواد شوینده 5/33 درصد بود. بیشتری میزان شیوع در واحد بسته بندی به میزان42% بود. نتایج نشان داد شیوع کرونا با سطح تحصیلات، سابقه ابتلای خانواده، حضور در اماکن شلوغ و گندزدایی ارتباط دارد.(05/0>p)
نتیجه گیریسابقه ی ابتلای اعضای خانواده کارگران نقش مهمی در ابتلای کارگران به کرونا دارد . تقویت سیستم های تهویه و رعایت فاصله گذاری فیزیکی ایستگاه های کار، بررسی سابقه ی ابتلای خانواده کارگران و توسعه اقدامات مدیریتی از جمله آموزش خانواده کارگران، قرنطینه ، اعطای مرخصی به کارکنانی که در خانواده آنها فرد بیمار داشتند، نقش اساسی در پیشگیری و کنترل اپیدمی در صنایع دارد.
کلیدواژگان: شیوع کووید-19، پروتکل های بهداشتی، بهداشت حرفه ای، صنایع شوینده
-
Pages 1-8Introduction
Noise pollution inside buildings is caused by sound reflection from internal surfaces. The purpose of the study is to experimentally study the sound emission pattern based on acoustic characteristics in industrial manufactorys.
MethodsIn manufactorys, rectangular cubes with a volume of less than 2000 cubic meters, between 2000 to 3000 and 3000 to 4000 were made. The reverberation time measurement was based on ISO 2-3382:2008 and the sound emission pattern was measured according to ISO 11690 and the sound level was measured with pink noise. In order to simulate sound parameters, radiation tracking was used in Odeon. Data analysis was done with Spss.
resultsThe average reverberation time in manufactorys under 2000, between 2000-3000 and between 3000-4000 cubic meters was 1.75, 2.25 and 2.77 seconds , the measured reverberation time had a significant correlation with the predicted one (r=0.95). The average sound reduction with the distance from the source is 4, 3 and 3 dB, the correlation coefficient between the sound reduction level and the reverberation time (r=-0.97), the correlation between the measured and predicted sound level(r=0.95) was determined.
ConclusionThe reverberation time of the Sabin and Eyring showed higher values than the measurement method. There was a significant relationship between the average noise reduction pattern and the reverbration time. simplicity of the measurement method, the sound reduction criterion can be a good criterion to show the sound emission pattern. It should be used together with the reverberation time to evaluate the sound emission pattern in the manufactorys.
Keywords: Reverberation time, sound emission, sound level, industrial manufactorys -
Pages 9-16Introduction
Evaluating safety performance in a work environment is one of the most important steps in establishing an optimal safety condition in an organization. This study was designed and conducted with the aim of evaluating safety performance in a food industry.
MethodThis cross-sectional study was conducted in a large food industry in 2021. The sample size in this study was calculated using Cochran's formula with an accuracy of 0.05 equal to 231 people. The studied variables included two groups of reactive (safety training, risk assessment and control) and reactive (type of accidents, unsafe conditions and acts) performance indicators, as well as the final safety performance index. The numerical range of this index was 0.2 to 5.0.
ResultsThe final safety performance index in this food industry was evaluated as 1.76. The results showed the amount of six groups of safety performance indicators in this industry respectively were estimated, risk assessment (4.01), risk control (3.93), safety training (3.85), type of accidents (2.47), unsafe acts and (2.17), unsafe conditions (2.05). In addition, among the 32 evaluated indicators, the lowest and highest indicators were related to unsafe equipment (0.13) and use of personal protective equipment (2.09), respectively.
ConclusionThe findings of the study indicated that although the level of safety performance in this food industry is not unfavorable, but in order to achieve a favorable safety performance index, practical and beneficial measures should be designed and implemented in line with the six groups of indicators and 32 indicators.
Keywords: safety, performance evaluation, food industry, safety index -
Pages 10-18Background and Objective
This study aims to provide a risk assessment method based on a fuzzy Bayesian network (FBN) to prevent the failure of firefighting systems (FSs).
Materials and MethodsIn this research, the fault tree structure was validated, and the failure factors were identified. Triangular fuzzy numbers and the combined CoA/Sum-Product method were used to calculate the failure probability. Then, deductive and inductive reasoning and sensitivity analysis were performed using fuzzy logic and fault tree transmission in a Bayesian network (BN).
ResultsThe results of a case study in methanol storage tanks showed that the combination of FBN and validation of structures can be presented as a suitable method to evaluate the reliability of FSs. The content validity index of the final basic events was over 0.79. The highest and lowest failure probabilities were related to foam system failure and valve failure, respectively. Also, the failure probability for the failure of FSs was 5.7E-6 based on a fuzzy fault tree (FFT). After updating with BN, the previous probability of failure of FSs with FBN was calculated to be 0.022978, which was greater than the value of the FFT. The reliability of the system was equal to 0.77022.
Conclusionthe present approach can help the decisions of managers and analysts of the petrochemical industry to prevent the failure of FSs in tanks due to changes in systems.
Keywords: Reliability, Petrochemical industry, Firefighting system, Uncertainty, fuzzy Bayesian network -
Pages 19-27Introduction
Human error is the leading cause of accidents in industries. The purpose of this study was to evaluate the safety culture and model the factors affecting it in a process industry using the structural equation modeling.
MethodIn this cross-sectional study, safety culture was assessed using ten dimensions’ questionnaire constructed by researchers with Likert-scale. This study was conducted in a petrochemical industry in 2021. Questionnaires were distributed among 312 employees and 308 questionnaires were completed. SPSS 23.0 and AMOS 23.0 were used to analyze the data.
ResultsThe safety culture score was calculated to be 3.35. The results of SEM demonstrated that the factor loadings of the effect of income, education, and work experience on safety culture were 0.322, 0.445, and 0.328, respectively, and the factor loadings of the effects of education, work experience, and age on accident experience were -0.336, -0.312, and -0.214, respectively. The relationship between safety culture and accident experience had a factor loading of -0.477, and GFI was 0.97.
ConclusionThe results of the safety culture assessment indicated that this organization has a positive safety culture, with a high score related to the dimensions of utilizing protective equipment, training and understanding of issues, and the commitment of managers and supervisors. The results of structural equation modeling revealed that education, income, and work experience all have a positive impact on safety culture. Accident experience was inversely related to factors such as age, education, and work experience, and safety culture was likewise inversely correlated to accident experience.
Keywords: safety culture, occupational accidents, process industry, structural equation modeling -
Pages 28-35Background and Objective
Providing safe and high-quality care during crises such as natural disasters, conflicts, or epidemics should always be one of the fundamental goals of a health care system. In health care, in addition to patients, employees are also affected. Therefore, this study aims to investigate the state of HSE culture and its relationship with the infection of Covid-19 in health and treatment centers.
Materials and MethodsThe current cross-sectional-analytical research was conducted using the standard HSE safety culture questionnaire and the PCR test to measure employees' exposure to Covid-19. The study subjects were randomly selected for investigation. In the following, SPSS version 22 software was used to analyze the data.
ResultsThis study's participants were 452 employees working in the Corona Center Hospital of Borujerd city with an average age and standard deviation of 33.97 ± 5.69. The mean and standard deviation of the overall HSE culture score was 172.64 ± 23.53, 7.1% of people had a negative HSE culture, and 92.9% had a positive HSE culture. Examining the condition of covid-19 infection shows that 70.1% of people are infected with the virus. The results of multivariable linear regression showed that with increasing age, the overall score of HSE culture decreases (p-value=0.0001).
ConclusionThe results showed that the HSE culture in the health workers of the studied hospital is at a high level. The variables of age, history of accidents, illness, and job type affect the HSE culture score.
Keywords: HSE culture, covid-19, health workers, healthcare centers -
Pages 36-43Background & Objectives
Low back pain is one of the most common musculoskeletal disorders and an important cause of early retirement due to disability in employees in industrialized and developing countries. The present study aimed to determine the work ability index and its relationship with low back pain among employees of the Tehran offset printing industry.
Material and MethodsA cross-sectional study was performed within six months in 2020. Data from 220 employers working in the offset printing industry were collected through survey questionnaires including Nordic Musculoskeletal Questionnaires (NMQ) and Work Ability Index (WAI). Data analysis was performed using SPSS software version 24 with a significance level of P-Value <0. 05.
ResultsIn general, more than half of the participants (%62.5) indicated high symptoms of Low Back Pain. Also, the results of the Pearson correlation test showed that there is a positive and significant correlation between the level of work ability and the severity of low back pain (p<0.001).
ConclusionThe high incidence of low back pain among printing workers makes it necessary to provide safety and health training programs on managing and improving workability.
Keywords: Low Back Pain, Musculoskeletal Disorders, Work Ability Index, Printing Industry -
Pages 44-53Background and Objective
Work stress is a negative physical and mental reaction that is the second most common work-related problem after musculoskeletal disorders. Fatigue is a state that occurs during a work period and because of that, a person loses his efficiency. This study was conducted to determine the relationship between job stress and job fatigue in nurses.
Materials and MethodsIt was a cross-sectional descriptive-analytical study that was conducted in teaching and therapeutic hospitals of Gorgan city including Sayad Shirazi Hospital, 5 Azar Hospital, and Taleghani Hospital in 2021.277 nurses were included in the study after random stratified sampling. Data were collected by OSIPOW job stress questionnaires and Swedish SOFI job fatigue questionnaires.
ResultsThe mean score of job tension was 180.05 ± 23.4 that was classified as moderate to severe. The highest score was related to the role workload dimension and the lowest was related to the physical environment dimension. The mean score of job fatigue was 53.18 ± 22.5 and was evaluated at a lower than average level. The highest score was related to the dimension of lack of energy and the lowest was related to the dimension of physical effort.
ConclusionConsidering the relationship between job stress and job fatigue, it is suggested to provide the necessary infrastructure and facilities to reduce the stress in nurses and provide training on how to deal with the stress to the hospital staff.
Keywords: Fatigue, Nurses, hospital, Ergonomics -
Pages 54-62Aim and background
The coronavirus spread faster in crowded public places. Thus, industrial workers are more prone to COVID-19 infection. The present study aims to evaluate the prevalence of COVID-19 and its association with adherence to sanitary protocols in detergent industries in Alborz province, Iran.
Materials and methodsGiven a 95% confidence interval, a 3% allowable error level, and an 11% prevalence rate, a total sample of 552 from seven industrial units were recruited. Demographics and COVID-19 infection data were gathered using a questionnaire. The level of adherence to sanitary protocols was assessed using a checklist approved by the Ministry of Health.
FindingsThe average age of subjects was 35.17±7.27 years, and 14.3% were female. The level of adherence to sanitary protocols was 94.36±6 percent in each industry. The prevalence of COVID-19 infection was 33.5% in detergent industries, with the highest rate in the packaging unit (42%). The results suggested that coronavirus prevalence was associated with education level, history of an infected family member, exposure to crowded places, and disinfection (p<0.05).
ConclusionThe contact history of workers with an infected family member plays a significant role in their coronavirus contraction. Enhancing air-conditioning systems, social distancing in working stations, evaluating the workers with a history of contact with infected family members, and developing management measures, including educating their families and furloughing workers in contact with infected family members are integral for the prevention and control of the epidemic in industries.
Keywords: Covid-19, health protocols, occupational hygiene, detergent industries