فهرست مطالب

توسعه برنامه درسی - پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1401)

نشریه توسعه برنامه درسی
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مصطفی باقریان فر*، احمدرضا نصراصفهانی، اصغر زمانی صفحات 1-31
    پژوهش حاضر با هدف ساخت و اعتبارسنجی مقیاس ارزشیابی از درس برای رشته های علوم انسانی دانشگاه های کشور انجام شد. در پژوهش حاضر از طرح ترکیبی، از نوع اکتشافی متوالی، استفاده شد. همچنین در بخش کیفی از روش مطالعه موردی کیفی استفاده شد. مشارکت کنندگان بالقوه، صاحب نظران برنامه درسی در حوزه ارزشیابی و روش گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند و روش افراد کانونی با 20 نفر مصاحبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از روش تحلیل مضمون استفاده شد. در بخش کمی، از روش توصیفی - پیمایشی بهره گرفته شده است. جامعه آماری بخش کمی دانشجویان کارشناسی دانشگاه ها بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، تعداد 360 نفر انتخاب شدند. داده های پژوهش در بخش کمی از طریق پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده های کمی از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. یافته های حاصل از بخش کیفی نشان داد که مقیاس ارزشیابی از درس متشکل از هفت مقوله اصلی، هدف (10 گویه)، محتوا (12 گویه)، روش های یاددهی-یادگیری (14 گویه)، ارزشیابی (10 گویه)، فعالیت های یاددهی و یادگیری (10 گویه)، محیط یادگیری (9 گویه)، زمان (8 گویه) است. در بخش کمی نیز مشخص گردید که بر اساس نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم عناصر و مولفه های مربوط به آن ها به درستی الگوی ارزشیابی از درس را مورد سنجش قرار می دهند. در مجموع می توان بیان کرد که مقیاس طراحی شده در 7 مقوله اصلی و 73 مولفه، مقیاسی روا و پایا برای ارزشیابی از دروس رشته های علوم انسانی دانشگاه ها می باشد که می تواند مبنای سیاست گذاری و بازنگری در حوزه برنامه درسی دروس و ارزشیابی از دروس توسط دانشجویان قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: مقیاس، اعتباریابی، ارزشیابی، درس، برنامه درسی، علوم انسانی، دانشگاه
  • علیرضا حیدرزادگان*، طیبه باهنر صفحات 32-55

    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی محتوای کتاب درسی ریاضی پایه چهارم دوره ابتدایی با توجه به شاخص های آزمون تیمز و با رویکرد کمی و شیوه تحلیل محتوا انجام شده است. جامعه آماری شامل محتوای کتاب درسی ریاضی پایه چهارم دوره ابتدایی و حجم نمونه شامل همه محتوای و صفحه های کتاب درس ریاضی پایه چهارم است. از چک لیست محقق ساخته برای ثبت مقایسه محتوای کتاب درس ریاضی پایه چهارم ابتدایی با اسناد آزمون تیمز در چارچوب حوزه محتوایی و شناختی استفاده شد. روایی صوری میزان انطباق محتوایی کتاب درس ریاضی درپایه چهارم با میزان رشد محتوایی و شناختی و توانمندی های ذهنی فراگیران آن پایه با شاخص های آزمون تیمز تایید شد. ضریب همبستگی 94/. پایایی میزان انطباق را نشان داد. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از شاخص های درصد و فراوانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج نشان داد که: میزان همخوانی محتوای کتاب درس ریاضی پایه چهارم ابتدایی ایران با بعد محتوایی آزمون تیمز کامل نیست و همه زیربخش های آزمون تیمز درکتاب ریاضی ارایه نشده است. اعداد و زیرشاخه های آن یعنی اعداد حسابی و محاسبه کردن به طور کامل در کتاب درسی ارایه شده است. اما مطالب دربخش اشکال هندسی و اندازه گیری بویژه مبحث داده نمایی درکتاب درسی بسیار ضعیف ارایه شده است. همچنین یافته های دیگر این تحقیق در بعد شناختی نشان داد که محتوای کتاب درسی ریاضی در حوزه شناختی بیشتر به مباحث دانش سپس به کار بستن و در نهایت قسمت ناچیزی از آن به استدلال اختصاص یافته است و انطباق کامل با مطالب آزمون تیمز ندارد.

    کلیدواژگان: آزمون تیمز، کتاب درسی ریاضیات، چهارم ابتدایی، بعد محتوایی، بعد شناختی
  • غلامرضا یادگارزاده*، اعظم زرین صفحات 57-84
    پژوهش حاضر با هدف واکاوی هویت برنامه درسی آموزش عالی در عصر انقلاب صنعتی چهارم انجام شده است. روش پژوهش مطالعه موردی کیفی بوده است. مشارکت کنندگان بالقوه، اساتید صاحب نظر و متخصصین در حوزه های مرتبط با موضوع پژوهش بودند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و از نوع موارد مطلوب مصاحبه با تعداد 18 نفر از مشارکت کنندگان صورت گرفت. برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه از روش تحلیل مضمون براون و کلارک استفاده گردیده است. بر طبق نتایج حاصل از مصاحبه 6 مضمون سازمان دهنده مرحله اول عبارتند از دگردیسی برنامه های درسی همسو با عصر انقلاب صنعتی چهارم، فناورانگی، نوآوری اجتماعی، ضرورت گفتمان برنامه درسی با صنعت 4.0، همگرایی رشته ها و اتمسفر میان رشته ای، برنامه درسی سیال و ارگانیک. بر اساس یافته های پژوهش حاضر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی می بایست جهت مطابقت با الزامات و فضای عصر انقلاب صنعتی چهارم و همسو با ویژگی های مذکور برنامه های درسی خود را مورد بازطراحی و بازاندیشی قراردهند.
    کلیدواژگان: هویت، برنامه درسی آموزش عالی، انقلاب صنعتی چهارم
  • سلیمان محمودی نژاد، ادریس اسلامی* صفحات 85-99

    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی فواید طرح «مدرسه به عنوان کانون تربیتی محله» از منظر گروه های همیار  مدارس ابتدایی شهرستان مهاباد است. پژوهش حاضر با بهره گیری از رویکرد کیفی و به روش پدیدار شناسی به انجام رسید. شرکت کنندگان این پژوهش، گروه های همیار مدارس ابتدایی شهرستان مهاباد هستند که در این پژوهش 10 نفر از این افراد وارد مصاحبه شدند. این افراد با استفاده از دو روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد که روایی آن به وسیله درگیری طولانی، بررسی فردی توسط اعضا و کسب اطلاع از همگنان و پایایی آن از طریق تهیه و به کارگیری چارچوبی مدون برای مصاحبه به دست آمد. این چارچوب پس از تایید متخصصان و اطمینان از کارایی آن در پوشش اهداف در تمام مصاحبه ها به کار گرفته شد. همچنین برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از شیوه تحلیل مضمون استفاده گردید. بر اساس مصاحبه ها از گروه های همیار مدارس ابتدایی شهرستان مهاباد در خصوص فواید طرح مدرسه به عنوان کانون تربیتی محله بیست و شش مضمون پایه و شش مضمون سازمان دهنده با عناوین 1 توسعه اجتماعی، 2- ارتقای پیوند مدرسه و محله، 3- بهبود کیفیت یادگیری، 4- افزایش بهره وری محله، 5- رشد اثربخشی مدرسه و 6- ارتقای چرخه مالی و در خصوص عوامل موثر بر اجرای مطلوب طرح مدرسه به عنوان کانون تربیتی محله سی و سه مضمون پایه و سه مضمون سازمان دهنده با عناوین 1 عوامل انسانی، 2- عوامل ساختاری و 3- عوامل برون سازمانی و  در خصوص مشکلات و چالش های اجرایی طرح مدرسه به عنوان کانون تربیتی محله نه مضمون پایه و چهار مضمون سازمان دهنده با عناوین 1 کاستی در حمایت های برون سازمانی، 2- موانع ساختاری، 3- مشکلات شناختی و 4- چالش پیوند مدرسه و محله آشکار شد. نتیجه کلی این مطالعه بیانگر آن است که این طرح به تقویت ارتباط مدرسه و محله و ارتقای ظرفیت های یادگیری و آموزشی مدرسه و محله بسیار کمک می کند.

    کلیدواژگان: طرح مدرسه، کانون تربیتی محله، گروه های همیار، مدارس ابتدایی
  • مهدی محمدی، رضا ناصری جهرمی*، سولماز خادمی، صدیقه شادی صفحات 101-119
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی الزامات اثربخشی درس کارآموزی رشته های فنی- مهندسی می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، در زمره پژوهش های کیفی و از نوع فراترکیب بوده که با استفاده از روش هفت مرحله ای ساندلوسکی و باروسو انجام شده است. منابع گردآوری داده ها، پنج پایگاه داده خارجی و دو پایگاه داده فارسی بوده است. در ابتدا 27 منبع استخراج شدند که با استفاده از الگوی غربال گری و حذف عناوین نامرتبط، چکیده های نامرتبط و سپس متون نامرتبط نهایتا سیزده منبع پژوهشی مرتبط، مبنای تحلیل قرار گرفت. در این پژوهش شش پایگاه داده به زبان انگلیسی شامل اسکوپوس، امرالد، ساینس دایرکت، اشپیرینگر، وب آف ساینس برای مطالعات خارجی و دو پایگاه داده به زبان فارسی شامل «پایگاه نشریات کشور» و «پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی» انتخاب شدند. برای جست وجوی مقالات در این پایگاه ها از واژه های کلیدی « کارآموزی » ، « فنی- مهندسی » استفاده و مقالات مرتبط در بازه زمانی سال های 2018 تا 2022 جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل مضمون انجام شد که نتیجه آن استخراج مدل مشتمل بر سه مضمون سازمان دهنده  نقش فراگیران (توسعه حرفه ای و مسیولیت پذیری)، نقش سازمان های اجتماعی (استانداردسازی فعالیت های آموزش مهندسی و پاسخ به تقاضاهای شغلی) و نقش اساتید (سازماندهی و برنامه ریزی مهندسی و طراحی محیط های واقعی کارآموزی) می باشد. اعتبار داده ها با استفاده از تکنیک های اعتبارپذیری، انتقال پذیری و هم سوسازی داده ها و اعتمادپذیری به داده ها نیز با هدایت دقیق جریان جمع آوری اطلاعات و هم سوسازی پژوهش گران تایید گردید. به طور کلی، نتایج نشان داد که هم دوره کارآموزی و هم تحصیلات دانشگاهی به توسعه مهارت های دانشجویان مهندسی کمک می کند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، کارآموزی، آموزش مهندسی
  • مسعود نادریان جهرمی*، سعید علایی صفحات 120-137
    روزآمد کردن محتوای رشته های تحصیلی و ایجاد تغییرات در برنامه های درسی، متناسب با نیازهای متنوع فراگیران در ابعاد مختلف ضروری است. هدف از پژوهش حاضر تحلیل محتوای برنامه درسی دوره کارشناسی علوم ورزشی با نیازهای دانشجویان رشته بود. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی و طرح پژوهش ترکیبی بود که به صورت کیفی و کمی انجام شد. نیازهای چهارگانه علمی، فردی، اجتماعی و شغلی دانشجویان از نتایج پژوهش های موجود در پایگاه های علمی معتبر انتخاب شدند. نمونه آماری در بخش کیفی 16 نفر از اساتید علوم ورزشی با درجه استادی بودند. نمونه آماری در بخش کمی دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی گرایش های مختلف علوم ورزشی دانشگاه های دولتی در سال 1401.بودند.  با توجه به نبود آمار دقیق از تعداد آنها، بر اساس جدول کرجسی و مورگان برای جامعه نامعلوم، تعداد 384 نفر به عنوان نمونه پژوهش از 18 دانشگاه دولتی به صورت داوطلبانه پرسش نامه تکمیل کردند. پرسش نامه با 36 سوال در چهار مولفه ساخته شد.  روایی محتوایی آن ضمن بررسی دقیق متون و ادبیات پژوهش، پس از نظرخواهی از 8 تن از اساتید و متخصصین علوم ورزشی تایید و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (93/0) بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و روش های آمار استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد که محتوای برنامه درسی دوره کارشناسی علوم ورزشی با نیازهای علمی، نیازهای فردی، نیازهای اجتماعی و نیازهای شغلی دانشجویان کمتر از حد متوسط بوده و پاسخگوی نیازهای دانشجویان نسبت به بازار کار  و توقعات آنان نیست. همچنین بین دروس تیوری ارایه شده در دوره کارشناسی با نیازهای دانشجویان تفاوت وجود داشت.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، نیازهای اجتماعی، نیازهای شغلی، نیازهای علمی، نیازهای فردی
  • محمدرضا نیلی احمدآبادی*، سید جمال بخشایش، ایمان کریمی صفحات 139-161

    این پژوهش از نظر هدف یک پژوهش کیفی است که با بهره گیری از روش خبرگی و نقادی آموزشی آیزنر به ارزشیابی آموزش مجازی ریاضی پایه نهم و به صورت مطالعه موردی، به چگونگی تدریس بخش هندسه در سه مرحله توصیف، تفسیر و ارزشیابی پرداخته است. برای گردآوری داده ها یک مدرسه متوسطه اول به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردید. داده های پژوهش در یک دوره یک ماهه و در طی 20 جلسه مشاهده آموزش معلمان در بستر برنامه شاد و همچنین انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 12 معلم ریاضی و 50 دانش آموز پایه نهم گردآوری شده است. جهت اعتبار بخشی به پژوهش معیارهای قوام ساختاری و کفایت ارجاعی برآورده شده است. نتایج نشان داد معلمان ریاضی در شرایط آموزش مجازی تا حدودی توانسته اند به اهداف مدنظر کتاب برسند، ولی با مشکلات عدیده ای مانند سرعت پایین اینترنت، مشکلات نرم افزار شاد، کاهش یافتن زمان تدریس، و بی توجهی دانش آموزان نیز مواجه بوده اند. ضمنا آنان اشکالاتی نظیر کم توجهی به دانش آموزان تیزهوش و دیرفهم در حین تدریس، ارایه بازخوردهای ناکافی، و عدم توجه به تلفیق برنامه های درسی نیز داشته اند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، آموزش هندسه ریاضی نهم، آموزش مجازی، برنامه شاد، خبرگی و نقادی آموزشی
|
  • Mostafa Bagherian Far *, Ahmadreza Nasr Esfahani, Asghar Zamani Pages 1-31
    The present study aimed to develop and validate the evaluation of a course scale for humanity courses for universities. In the present study, an exploratory mixed-methods approach was used. The qualitative case study method was used in the qualitative part of the study. The research population included curriculum experts in the field of evaluation. The data was collected through a semi-structured interview, which was conducted with 20 people using the purposeful sampling approach and focal person's method. The thematic analysis method was employed in the qualitative section to analyze the data. A descriptive survey method was used in the quantitative section of the study. The statistical population, including 360 people, was a small part of university undergraduate students selected through the multi-stage cluster sampling method. In the quantitative part, confirmatory factor analysis was employed to analyze the data. The findings of the qualitative section indicated that the evaluation of a course scale consists of seven main categories, including goals (with ten components), content (with 12 components), teaching-learning methods (with 14 components), evaluation (with ten components), teaching and learning activities (with ten components), learning environment (with nine components), and time (with eight components). The quantitative section also revealed that based on the results of the Second Order Confirmatory Factor Analysis (CFA), the category and related items correctly measure the evaluation of a course model. To sum up, it can be stated that the scale designed in seven main categories and 73 components is a valid and reliable scale for evaluating humanities courses in universities, which can be the basis for policy-making and revision in the curriculum of courses and evaluation of courses by Students.
    Keywords: SCALE, Validation, Evaluation, Course, Curriculum, Humanity, university
  • Alireza Heidarzadegan *, Tayebeh Bahonar Pages 32-55

    The purpose of this study is to evaluate the content of the elementary school’sfourth-grade mathematics textbook according to the Timss test indicators. Thedescriptive research method and target population included the content of thefourth-grade mathematics textbook. The sample size included all the content ofthe textbook. To collect data, a researcher-made checklist was used to comparethe content of the fourth-grade math textbook with the TIMSS test documentsin both content and cognitive domains. The face validity of the degree ofconformity of the content of the math textbook in the fourth grade with thedegree of content and cognitive growth and the mental capabilities of thelearners of that grade was confirmed with the indicators of the TIMSS test. Thecorrelation coefficient was 0/84, and reliability showed the degree ofcompliance. The collected data was analyzed using percentage and frequencyindicators. Results revealed that there needs to be more concordance betweenthe content of the fourth-grade math textbook in Iran and the content dimensionof the TIMSS test, and all the sub-sections need to be covered. The section ofnumbers and its sub-sections fully present arithmetic computational andnumbers in the textbook. However, the materials in the geometric shapes andmeasurements section, especially the material related to data representation inthe textbook, could be presented better. Moreover, the other findings of thisresearch in the cognitive dimension showed that the content of the mathematicstextbook in the cognitive field is mainly devoted to the topics of knowledge, thento applications, and finally, a small part of it is dedicated to reasoning, and it doesnot fully comply with the contents of the Timss test.

    Keywords: TIMSS test, textbook, mathematics, fourth grade, content dimension, Cognitive Dimension
  • Gholamreza Yadegarzadeh *, Azam Zarin Pages 57-84
    The current research was conducted to analyze the identity of the highereducation curriculum in the era of the Fourth Industrial Revolution. Theresearch method was a qualitative case study. The potential participantswere expert professors and specialists in the fields related to theresearch topic. Eighteen participants were interviewed using thepurposeful sampling method. Brown and Clark's thematic analysismethod was used to analyze the data obtained from the interview.According to the results of the interview, the six organizing themes of thefirst stage are the transformation of curricula in line with the era of thefourth industrial revolution, technology, social innovation, the necessityof curriculum discourse with Industry 4.0, the convergence of disciplinesand interdisciplinary atmosphere, and fluid and organic curriculum.Based on the current research findings, universities and higher educationcenters should redesign and rethink their curricula to meet therequirements and atmosphere of the fourth industrial revolution andalign with the aforementioned characteristics.
    Keywords: identity, Higher education curriculum, Fourth Industrial Revolution
  • Soleiman Mahmoodinejad, Edris Islami * Pages 85-99

    This research aimed to recognize the benefits of the "School as a Neighborhood EducationalCenter" project from the perspective of the cooperative groups of elementary schools inMahabad County. The present research was carried out using a qualitative approach and aphenomenological method. The participants of this research were the cooperative groupsof elementary schools in Mahabad County, 10 of which were selected through targeted andsnowball sampling and interviewed in this research. The research tool was a semistructured interview, the validity of which was obtained through a long engagement,individual review by members, and obtaining information from the homogeneity. Thereliability of the interview was also calculated through the preparation and application of awritten framework for the interview. This framework was used in all interviews afterexperts approved it and ensured its effectiveness in covering the objectives. The thematicanalysis method was used to analyze the data. The results of the interviews from thesupport groups of elementary schools in Mahabad County regarding the benefits of theschool plan as a neighborhood educational center revealed that there are twenty-six basicthemes and six organizing themes, including social development, improving the connectionbetween the school and the neighborhood, improving the quality of learning, increasing theproductivity of the neighborhood, the growth of the school's effectiveness, and thepromotion of the financial cycle. Moreover, regarding the factors affecting the optimalimplementation of the school plan as a neighborhood educational center, thirty-three basicthemes and three organizing themes were found, namely human factors, structural factors,and extra-organizational factors. Additionally, regarding the implementation problems andchallenges of the school plan as a neighborhood educational center, nine basic themes andfour organizing themes, including lack of extra-organizational support, structuralobstacles, cognitive problems, and the challenge of connecting the school and theneighborhood, were obtained. The general result of this study indicates that this projectstrengthens the connection between the school and the neighborhood and improves thelearning and educational capacities of the school and the neighborhood

    Keywords: school plan, neighborhood educational center, cooperative groups, elementary schools
  • Mehdi Mohammadi, Reza Naseri Jahromi *, Solmaz Khademi, Sedigheh Shadi Pages 101-119
    The main purpose of this research is to investigate the effectivenessrequirements of technical-engineering internship courses. In terms of itspractical purpose, this research is one of the qualitative and meta-compositestudies, which was carried out using Sandelovski and Barroso’s seven-stepmethod. The sources of data collection were five foreign and two Persiandatabases. At first, 27 papers were extracted, and by using the screening patternand removing irrelevant titles, unrelated abstracts, and then unrelated texts, 13relevant articles became the basis of the analysis. In this research, six Englishdatabases, including Scopus, Emerald, Site Direct, Spiringer, and Web of Science,were selected for foreign studies, and two Persian databases, including "KashreJournals Database" and "University Jihad Scientific Information Database", werechosen for domestic journal. To search for articles in these databases, thekeywords "internship" and "engineering technique" were used and related articleswere collected from 2018 to 2022. Data analysis was done with the thematicanalysis method, which resulted in the extraction of a model consisting of threeorganizing themes: the role of learners (professional development andresponsibility), the role of social organizations (standardization of engineeringeducation activities and response to job demands), and the role of professors(organizing and planning engineering and designing real internshipenvironments). The validity of the data was confirmed by using the techniques ofreliability, transferability, and alignment of data. The reliability of the data wasalso confirmed by the accurate guidance of the flow of information collection andalignment of the researchers. The results showed that both internship anduniversity education help develop engineering students’ skills.
    Keywords: effectiveness, internship, engineering education
  • Masoud Naderian Jahromi *, Saeed Alaie Pages 120-137
    It is essential to update the educational fields and make changes to thecurriculum in accordance with the diverse needs of learners in differentdimensions. The purpose of this study was to analyze the Sport Sciences BachelorCurriculum Content based on students' needs. The study was applied anddescriptive in terms of purpose and method. The research design was acombination of qualitative and quantitative approaches. Students’ academic,personal, social, and occupational needs were selected from the results of studiesavailable in reliable scientific databases. The statistical sample in the qualitativesection was 16 sports science professors with a professor's degree. The statisticalsample in the quantitative part was the senior bachelor students in various sportssciences majors in the state universities in 1401. Due to the lack of accuratestatistics on their number, based on the table of Karjesi and Morgan for theunknown population, 384 people voluntarily completed the questionnaire as aresearch sample from 18 public universities. The questionnaire was designed with36 questions in four components. Its content validity was confirmed usingCronbach's alpha test (0.93) after asking the opinions of 8 professors and expertsin sports sciences while carefully examining the research texts and literature.Descriptive statistics methods (mean and standard deviation) and inferentialstatistics methods were used for data analysis. The results showed that thecontent of the sports science bachelor's course curriculum is less than theaverage level of academic, personal, social, and occupational needs of thestudents and does not meet the needs of the students in relation to the labormarket and their expectations. Moreover, there was a difference between thetheoretical courses offered in the undergraduate course and students' needs.
    Keywords: Curriculum, social needs, occupational needs, scientific needs, individual needs
  • Mohammad Reza Nili Ahmadabadi *, Sayed Jamal Bakhshayesh, Iman Karimi Pages 139-161

    This qualitative research used Eisner's Educational Connoisseurship and Criticism method to evaluate ninth-grade virtual mathematics education in the form of a case study and studied how to teach geometry in three stages, including description, interpretation, and evaluation. To collect data, a first secondary school was selected using the purposive sampling method. The research data was collected over one month during 20 teacher training observation sessions in the context of the SHAD program, as well as semi-structured interviews with 12 mathematics teachers and 50 ninth-grade students. The results showed that ninth-grade math teachers in virtual education conditions in the SHAD platform reached the book’s goals to some extent, but always with many problems such as low internet speed, SHAD software problems, reduced teaching time, and students’ lack of attention. In addition, teachers faced problems such as not paying attention to intelligent and late-comprehending students during teaching, providing insufficient feedback, and not paying attention to curriculum integration.

    Keywords: Evaluation, 9th Mathematics Geometry Education, Virtual Education, SHAD Program, Educational Connoisseurship, Criticism