فهرست مطالب

تمدن حقوقی - پیاپی 15 (تابستان 1402)

نشریه تمدن حقوقی
پیاپی 15 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/07
  • تعداد عناوین: 20
|
  • محمدمهدی اسدی* صفحات 5-20
    تامین مالی داوری بین المللی یکی از حوزه های سرمایه گذاری محسوب می گردد که به موجب آن امکان اقامه و پیگری دعوا برای اشخاص مختلف در دیوان های داوری فراهم می گردد. تنوع تامین کنندگان و متقاضیان تامین مالی منجر به مجموعه گسترده ای از مدل های تامین مالی داوری بین المللی شده است. تامین مالی داوری بین المللی توسط شخص ثالث (موسوم و به اختصار «تی پی اف») به عنوان محبوب ترین و جدیدترین روش تامین مالی به شدت در حوزه داوری بین المللی مورد استقبال قرار گرفته است. اما واقعیت این است که پیش از ظهور این پدیده جدید مدل های مختلف تامین مالی مانند تامین مالی وکیل، بیمه، وام و واگذاری یا فروش دعوی یا رای مورد استفاده قرار داشته است که البته با ظهور و استفاده از  «تی پی اف» توسعه و تکامل یافته اند. البته با گذشت زمان سرمایه گذاران فعال در حوزه تامین مالی داوری بین المللی به منظور سرمایه گذاری در حوزه تامین مالی و جذب مشتری مدل های جدید تامین مالی داوری بین المللی از قبیل تامین مالی اجرای رای، تامین مالی پرتفوی، تامین مالی شرکتی، تامین مالی فراتر از تامین هزینه های حقوقی و تامین مالی سهامی را  ارایه کردند. ورود در عرصه سرمایه گذاری در حوزه داوری مستلزم شناخت انواع روش های تامین مالی داوری بین المللی است که هدف اصلی مقاله حاضر را تشکیل می دهد.
    کلیدواژگان: تامین مالی داوری بین المللی انواع مدل های تامین مالی داوری بین المللی تامین مالی داوری بین المللی توسط شخص ثالث (موسوم و به اختصار «تی پی ا
  • حسین موحدیان*، محسن اسماعیلی، محمد روشن صفحات 21-52
    انقلاب صنعتی به عنوان مهم ترین رخداد در سده های اخیر، آثاری مهم را برای جوامع به همراه داشت که تحولات در سیستم های حقوقی کشورها از مصادیق آن به شمار می رود. در این میان، نظام حقوق خانواده که پای در سنن، هنجارها و دین رسمی کشور نهاده است، در مواجهه با این تغییرها، تمایل به بروزرسانی را از خود نشان می دهد. هرچند نظام های حقوق خانواده غربی، تحولات چشم گیری را نسبت به گذشته تجربه کرده اند، اما اقتباسی منفعلانه از آن ها بدون توجه به سنت های بومی و جایگاه والای شریعت اسلامی منتهی به شکست است. از این رو، نگارندگان در مقام ارایه راه حل هایی بدیع در مواجهه با مدرنیته، به بررسی نظام های حقوق خانواده در کشورهای مصر، مراکش و تونس که خود نیز در گذشته در مواجهه سنت و تجدد، رویکردی بینابینی را در قبال حقوق مالی زوجه برگزیدند، می پردازند. این پژوهش آشکار می سازد که رویکرد متعادل مزبور، گرته برداری منفعلانه از غرب نبوده، زیرا کماکان بخشی از جامعه و نهادهای قدرتمند مذهبی دل در گرو شریعت اسلامی دارند و با اسلام زدایی از قوانین مخالفت می کنند. لذا، به قانونگذاران و سیاستگذاران جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می شود که رویکرد این کشورهای اسلامی را مطمح نظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: حقوق مالی زنان، نظام های مالی زوجین، مصر، مراکش، تونس
  • عارف رشنودی، یوسف احمدی* صفحات 53-78
    یکی از چالش های اساسی در نظام های حقوقی دنیا اعم از نظام حقوقی نوشته، عرفی و اسلامی، چگونگی جبران خسارات معنوی می باشد. مهم ترین چالش در زمینه جبران خسارت معنوی، طریقه جبران خسارت است. به عبارت دیگر با توجه به غیرمالی بودن ماهیت خسارت معنوی، روش مطلوب و مورد اجماعی جهت جبران خسارت پیش بینی نشده است. در این رابطه نظام حقوقی ایران مستثنی نبوده و با چالش های عدیده مواجه می باشد، از این رو با مطالعه تطبیقی نظام حقوق ایران با انگلستان شیوه های جبران خسارات مورد بررسی قرار گرفته است و دستاوردهای این پژوهش شامل مشخص شدن وضعیت پذیرش جبران خسارات معنوی در نظام حقوقی ایران و انگلستان، شیوهای مادی و غیرمادی جبران خسارات معنوی و کیفیت جبران خسارت معنوی در نظام حقوقی ایران در مقایسه با نظام حقوقی انگلستان می باشد.
    کلیدواژگان: شیوه های جبران، خسارت معنوی، شیوه های غیرمادی، شیوه های مادی، نظام حقوقی ایران و انگلستان
  • امین حاجی وند*، سید احسان حکیم زاده، امین علی زاده صفحات 79-94

    یافته های جرم شناسانه به این مسیله اذعان دارد که اگر توجه جدی به نقش و جایگاه بزه دیده صورت بگیرد تاثیر بسزایی در حل و فصل مسیله مجرمانه دارد و حتی در بسیاری از موارد باعث پیشگیری از بزه دیده واقع شدن دومین بزه دیدگان خواهد شد . یکی از اقسام بزه دیدگی که کمترین راه حل پیشگیرانه برای آن ارایه شده است بزه دیدگی دومین مهاجرین است. موضوع بیگانگان به عنوان یک اقلیت مهم که جمعیت کثیری را ذیل نام های مختلف مانند: پناهنده، مهاجر، گردشگر، ماموران سیاسی و... در بر می گیرد؛ موضوع مهم و بحث برانگیزی در کشورهای دنیا است. تحقیق حاضر با هدف مطالعه و بررسی مشکلات بزه دیدگان مهاجر در فرایند دادرسی کیفری و یا بزه دیدگی دومین مهاجرین در فرایند دادرسی کیفری انجام شده است و سعی شده تا اثر نوع رفتار نهادهای رسیدگی کننده با بزه دیده و نقش آن در بزه دیدگی ثانویه مهاجرین تببین گردد. در پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی از نوع کیفی(مصاحبه و مشاهده حضوری)، علل شکل گیری بزه دیدگی دومین مهاجرین موضوعاتی از قبیل: ترس مهاجرین از عودت به کشورشان، عدم حضور پلیس در مناطق مهاجرنشین، عدم رسیدگی و مختومه نکرده پرونده ها، طولانی بودن روند محاکمه، رسیدگی نکردن به بزه دیدگان مهاجر غیر قانونی که توسط پلیس بزه دیده قرار گرفته اند، بیشترین درصد را به خود اختصاص داده اند. در پایان چنین نتیجه گیری شده است که اولا یک قانون خاص برای مهاجرین و اتباع بیگانه در راستای حمایت از حقوق آنها در زمانی که بزه دیده قرار می گیرند تدوین گردد

    کلیدواژگان: بزه دیدگی دومین، بزه دیده، مهاجر، دادرسی کیفری، ترس مهاجرین
  • سبحان طیبی*، ساناز ابوالقاسمی صفحات 95-106
    زمینه و هدف
    تلاش های افغانستان برای مهار آب های رودخانه هیرمند و هریرود برای حمایت از بازسازی و توسعه پس از جنگ، ایران را نگران کرده است. دولت ایران توسعه کشاورزی افغانستان و فعالیت های سدسازی را تهدیدی برای امنیت آب در استان های شرقی و شمال شرقی آن می داند. با وجود معاهدات فی مابین دو دولت اما ابتکار همکاری کماکان غیرموثر است. در این راستا بی میلی افغانستان به مذاکرات، سیاست های پیچیده منطقه ای، رفتار مسالمت آمیز ایران و تنش های شهروندی مرزی از جمله مسایلی است که دیپلماسی ناموفقی در این خصوص رقم خورده است. این پژوهش با هدف تاکید بر نادیده گرفته شدن حق آبه ایران در استان سیستان و بلوچستان و همچنین تعیین رویکرد مشخص برای مهار این معضل انجام پذیرفته است.
    روش
    پژوهش حاضر در چهارچوب مطالعات کتابخانه ای و به روش توصیفی نگارش یافته و بر اساس ضرورت و اهمیت موضوع انجام شده است.
    یافته ها
    در این راستا یافته پژوهش حاضر بر این است که الزاما دیپلماسی مبتنی بر گفتگو جوابگوی حقوق از دست رفته نیست و بایستی دیپلماسی دفاعی در جهت حفظ امنیت و صلح در دستورکار باشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد راهبرد دیپلماسی دفاعی بتواند راهگشای موضوع هیرمند در جهت مخاطرات زیست محیطی و امنیتی باشد.
    کلیدواژگان: هیرمند، حق آبه، اختلاف معاهداتی، ایران، افغانستان
  • امین امیریان فارسانی* صفحات 107-126
    تعیین حداقل سن مسیولیت کیفری همواره ازجمله موضوعات بحث برانگیز کنوانسیون حقوق کودک بوده است. این پژوهش با هدف بررسی تطبیقی مسیولیت کیفری اطفال در حقوق ایران و آمریکا با استفاده از روش پژوهشی توصیفی-تحلیلی و ابزار فیش برداری اطلاعات انجام گردیده است. قانون گذار در سال 1392 اقدام به تغییرات مهمی در حوزه مسیولیت کیفری اطفال و تعیین حداقل سن مسیولیت کیفری آنان نمود. نخست، در جرایم تعزیری بین حداقل سن مسیولیت کیفری و سن بلوغ کیفری تفکیک قایل شد و سپس آزادی عمل قضات برای عدم اجرای حد و قصاص در مورد مرتکبان زیر سن هجده سال را افزایش داد. در قانون فدرال آمریکا حداقل مشخصی برای مسیولیت کیفری اطفال وجود ندارد و این موضوع را به قانون ایالتی واگذار کرده است که این سن از هفت سال تا بیست و یک سال متغیر است، اما براساس قواعد کلی حقوق کامن لا و اطفال زیر ده سال سن از مسیولیت کیفری به طور کامل مبری هستند. برعکس، نوجوانان بین ده و هجده سال سن از مسیولیت کیفری شبیه افراد بزرگسال برخوردار می باشند، لیکن نوع برخورد با آنان با برخوردی که با افراد بزرگسال می شود متفاوت است، به طوری که تاکید عمده بر مسیله اصلاح و تربیت قرار دارد.
    کلیدواژگان: سن مسئولیت کیفری، کنوانسیون حقوق کودک، حقوق کیفری اطفال، قانون فدرال آمریکا
  • سعید قائدی*، شبنم جهانگیری صفحات 127-152
    پیش بینی مقام دادیار در نظام دادرسی کیفری ایران و واگذاری بخشی از وظایف و اختیارات دادستان به این نهاد، به نحوی است که روابط میان دادستان و دادیار را اجتناب ناپذیر می نماید. با توجه به ماهیت تفتیشی نظام دادرسی کیفری ایران در مرحله تحقیقات مقدماتی، الگوی متناسب این نوع نظام، مدل رابطه سلسله مراتبی است که در آن ارتباط غیرهم سطح حاکم است. تبیین رابطه سلسله مراتبی میان دادستان و دادیار با استفاده از مفاهیم تثبیت شده و مولفه های موجود در علم مدیریت، جهت ایجاد یک پشتوانه نظری مستحکم در طراحی مدل مطلوب ضرورت دارد. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیلی-توصیفی و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز به روش کتابخانه ای و باتکیه بر رابطه دادستان و دادیار در نظام عدالت کیفری ایران، می کوشد، به تحلیل الگوی ارتباط سلسله مراتبی بین مقامات مذکور و آسیب شناسی آن بپردازد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که این مدل به رغم امتیازاتی همچون نظم تشکیلاتی و انسجام رویکردی، مراعات حقوق شهروندی و برابری و حتمیت در اجرای قانون، از آسیب های عدم کارایی و پرهزینه بودن هدایت و نظارت، روابط ماشینی خشک و عدم توجه کافی به اخلاق انسانی و آداب حرفه ای، رنج می برد. با وجود قیمومت دادستان نسبت به تصمیمات دادیار از طریق ارجاع، هدایت و نظارت، پذیرش استقلال دادیار به ویژه در قرار نهایی و قرار تامین منتهی به بازداشت، نه تنها منافاتی با الگوی ارتباط سلسله مراتبی ندارد که استقلال قضایی اقتضای پذیرش امکان اختلاف دادیار با دادستان و حل اختلاف آن توسط دادگاه، دارد. ارتباط نزدیک دادستان و دادیار با مشوق های موثر، ایجاد فضای تعامل بین آن ها و دوری از مداخله غیرموثر سازوکارهای موفقی جهت کاهش معایب موجود باحفظ الگوی سلسله مراتبی است.
    کلیدواژگان: قانون آیین دادرسی کیفری، دادستان، دادیار، رابطه سلسله مراتبی، دادرسی تفتیشی
  • ندا قهرمانزاده، امین حاجی وند*، داود علیزاده صفحات 153-166
    یکی از مولفه های برجسته و مهم در برخورد با مسیله تروریسم بررسی جنسیت است تا بر اساس آن تجربیات و اهداف زنان در پیوستن به این گروه ها برجسته تر شود. افزایش حضور و فعالیت زنان در اقدامات تروریستی به ویژه با تشکیل دولت اسلامی داعش باعث شد توجه به مسیله جنسیت در تحقیق و پژوهش های مربوط به تروریسم پررنگ تر شود.رسالت و هدف گروهک های تروریستی در جذب زنان نشان از این است که این گروه به هر یک از زنانی که خواهان پیوستن به آن هستند دقیقا آرمان و هدفی را وعده می دهند که در مورد آن کمبود و محدودیتی در زندگی عادی افراد احساس می شود؛ به بیان دیگر زنان از نظر داعش دیگر عضو قابل ترحم و قربانی جامعه نیستند بلکه به عنوان عضوی مهم و دارای اهمیت استراتژیک می باشند که می توانند نقش های مهم و اصلی رهبری و فرماندهی سازمان را نیز برعهده گرفته داشته باشند. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی مشارکت زنان در گروهک های تروریستی از منظر اقسام نقش آفرینی و علل آن خواهد پرداخت.
    کلیدواژگان: مشارکت زنان، جنسیت، تروریسم، گروهک های تروریستی، نقش فعال
  • جمشید سیاه منصور، هدایت حسن پور، احمدرضا امتحانی، زهرا فرجی* صفحات 167-194
    دزدی دریایی به طور ساده عبارت است از هرگونه عمل خشونت آمیز غیرقانونی که به وسیله یک کشتی خصوصی (غیردولتی) در دریای آزاد علیه کشتی دیگر به قصد چپاول صورت می گیرد. دزدی دریایی از جمله مباحثی است که تاکنون به صورت جدی به آن پرداخته نشده است و مغفول مانده است. به همین علت است که ذهنیت ها از این پدیده در سطحی ترین نوع خود باقی مانده است. درواقع دزدی دریایی کم وبیش در آب های دنیا وجود دارد و برخی افراد با اهدافی خاص و با توجه به نیازهای خود کشتی های تجاری را غارت می کنند که تروریسم خاصی است که نسبت به کشتی های تجاری اعمال می شود. اهمیت دزدی دریایی از آن جهت نیست که دزدان ناکام گذاشته شوند بلکه از آن حیث قابل پردازش است که اولا کمابیش مبادلات اقتصادی و تجاری کشورها از طریق دریا صورت می گیرد و ثانیا کمتر کسی باور دارد که دزدی دریایی همچنان وجود دارد و انجام می شود. رشد فزاینده دزدی دریایی در سال های اخیر به خصوص در سواحل سومالی، واکنش های جهانی گوناگونی را به دنبال داشته است. کشورهای متعددی از جمله ایران در تلاش برای حفاظت از کشتیرانی بین المللی و البته منافع تجاری خود، اقدام به گسیل نیروهای دریایی شان به خلیج عدن و سواحل سومالی کرده اند.
    کلیدواژگان: دزدی دریایی، سواحل سومالی، حقوق کیفری بین الملل، صلاحیت رسیدگی
  • سجاد مرادی*، امیرحسن ابوالحسنی صفحات 195-210
    یکی از مهم ترین چالش هایی که در زمینه حقوق اقتصادی مطرح است، بحث فساد مالی مقامات دولتی است. سوءاستفاده از قدرت دولتی برای کسب منافع شخصی، رویدادی است که در نظام های اداری و سیاسی کشورهای مختلف شایع است. فساد مالی با ابعاد گوناگون آن در تمام کشورها (کم و بیش) وجود دارد. کشور ما نیز با این عارضه دست به گریبان است و چندی است که توجه ها به این مسیله و لزوم مبارزه با آن معطوف شده است. فساد مالی پدیده ای پیچیده و دارای علل و آثار چندگانه است که در ابعاد گوناگون فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مطرح می شود و راهکارهای مبارزه خاص را می طلبد. از جمله مهم ترین این عوامل سلب آزادی اقتصادی است که از طریق دخالت بیش از حد دولت و نهادهای مرتبط، زمینه ساز گسترش فساد مالی مقامات دولتی در سطح خرد و کلان می گردد. در پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و با مدنظر قراردادن هدف پژوهش مبنی بر بررسی راهکارهای مبارزه با فساد مالی مقامات دولتی در حقوق ایران باید همچون کشورهای مترقی با حاکمیت قانون در نظام مالی کشور، انضباط مالی ایجاد نمود تا در پناه قواعد و شفافیت ایجاد شده توسط قانون بتوان با فساد مقابله نمود. برای مبارزه با معضل فساد مالی تدابیر جدی و موثری وجود دارد؛ استخدام و بکارگیری افراد شایسته، انتصاب و ارتقاء شغلی برابر ضوابط معین، گزارش دهی به عموم، نظارت بر اموال و دارایی مقامات دولتی ازجمله مهم ترین اقداماتی است که در بسیاری از نظام های حقوقی به منظور مقابله با فساد مالی، به کار رفته است، که اگر این اقدامات به درستی انجام شود، نتایج ملموس و اثربخشی در مبارزه با فساد مالی بر جای می گذارد.
    کلیدواژگان: مبارزه، فساد مالی، مقامات دولتی، حقوق ایران
  • پرویز رضائی*، فاطمه امیری صفحات 211-224
    یکی از موضوعاتی که در زمینه حقوق زن در دو دهه اخیر به صورت قانون اجراء می شود مسیله حق زنان برای دریافت حق الزحمه کارهایی است که در منزل همسر خود انجام داده می باشد، البته کارهایی که جزء وظایف او نبوده است و در انجام آن قصد تبرع نداشته است. در این پژوهش به دنبال آن هستیم که با توجه به منابع معتبر فقهی و قوانین جاری جمهوری اسلامی ایران، نشان دهیم که دامنه اجرت المثل زوجه تا کجاست؟ نتیجه پژوهش حاضر آن است که اجرت المثل زوجه برخلاف آنچه که برخی گمان کرده اند نه به عنوان یک اصل بلکه در موارد استثنایی و محدود مورد پذیرش قرار گرفته است و آنچه که به عنوان برخی مشکلات جامعه زنان در مقطعی از زمان موجب شد که قانونگذار، قانونی راجع به اجرت المثل تدوین نماید نباید موجب شود که اجرت کار زن در منزل به عنوان یک اصل در جامعه پذیرفته شده و ترویج و تثبیت یابد چراکه اگر این سیاست در میان اقشار مردم گسترش یابد به طور غیرمستقیم کلیه خدمات منزل بر عهده زن خواهد آمد، زیرا فرض بر این است که در مقابل کارهای خود مزد دریافت می نماید. از سوی دیگر، شان و جایگاه زن به عنوان یک همسر و یک مادر در خانواده خصوصا در خانواده های ایرانی که به نوعی زنان خانه را مدیریت می کنند و مورد احترام هستند را در حد یک خدمتکار منزل پایین می آورد.
    کلیدواژگان: اجرت المثل، قوانین جمهوری اسلامی ایران، کار زن
  • مصطفی کرمی پور*، مونا رجب زاده باغی صفحات 225-240
    ازجمله موضوعات فناورانه نوین همراه با فضای مجازی، کاربرد بیت کوین به عنوان یک ارز مجازی و رمزارز به جای پول سنتی می باشد. ویژگی های منحصر به فرد بیت کوین باعث تفکیک این نوع ارز مجازی از دیگر ارزهای مجازی گردیده است؛ چراکه این نوع ارز مجازی به دلیل قرار نگرفتن در سامانه های پرداخت سنتی، این حوزه را با مشکلاتی مواجه ساخته است؛ به طوری که از طرفی آن را از تنظیم انداخته است و از طرف دیگر قوانین پرداخت سنتی جایی برای این نوع ارز ندارد؛ لذا، همین موضوع باعث شده تا بیت کوین نسبت به ارزهای مجازی دیگر جذابیت بیشتری برای بزهکاران مالی-اقتصادی داشته باشد و منجر به جرایم اقتصادی چون پولشویی، کلاهبرداری، قاچاق کالا و ارز و... گردد. پژوهش حاضر با روشی توصیفی-تحلیلی به مطالعه سیاست کیفری ایران در مدیریت رمزارزها (بیت کوین) پرداخته است؛ نتایج پژوهش حاکی از آن است که سیاست کیفری ایران در قبال چنین جرایمی که از استفاده از رمزارزها پدید می آید، نخست، سیاستی منفعلانه (ممنوعیت استفاده) بوده است، ولیکن در حال حاضر سیاست واقع بینانه تری را که شبیه سیاست، «منتظر بمان و ببین» است در پیش گرفته است. براساس این سیاست، بانک در زمینه تایید اصالت رمزارزها ضامن نبوده و جهت مدیریت و ثبات قیمت آن ها هیچ گونه سازوکاری اعمال نمی کند و ریسک و خطر ناشی از سرمایه گذاری با خود سرمایه گذار می باشد.
    کلیدواژگان: ارز مجازی، رمزارز، بیت کوین، جرم اقتصادی، سیاست کیفری
  • عباس باقری، سیاوش راضی* صفحات 241-258
    افزایش نرخ تورم در ایران و کاهش ارزش پول، مسیله احراز قلمرو ضمان بایع فضول در پرداخت غرامات را مطرح نموده است. در مورد لزوم پرداخت ثمن از سوی بایع فضول اختلافی به چشم نمی خورد بلکه اختلاف نظرها برای زمانی است که ارزش کالا افزایش یافته و ارزش ثمن پرداختی کم شده باشد. برای جبران این ضرر ناروا، اختلاف جدی میان فقها، حقوقدانان و رویه قضایی وجود دارد که نیازمند ساماندهی نظرات موجود و رسیدن به یک نقطه مشترک به منظور جلوگیری از تضییع حق خریدار جاهل است. علیرغم صدور رای وحدت رویه شماره 733 توسط دیوان عالی کشور این مشکل همچنان باقی است. به نظر می رسد که پرداخت قیمت روز مبیع از سوی بایع فضول به مشتری به عدالت و انصاف نزدیک تر است زیرا افزایش قیمت ممکن است بر نرخ شاخص بانکی تورم پیشی گیرد. لذا عدالت معاوضی، اقتضای صدور حکم براساس ارزش روز مبیع را دارد.
    کلیدواژگان: معامله فضولی، مستحق للغیر، غرامات، کاهش ارزش ثمن، نرخ تورم
  • اسماعیل کشکولیان*، محمود اشرافی مهابادی، امین امیریان فارسانی صفحات 259-268
    اقتصاد جرم و جنایت یکی از موضوعات بین رشته ای است که پس از دهه 1970 میلادی با تلاش گری بکر وارد علم اقتصاد شده و این علم در تلاش است تا جنبه های اقتصادی جرم و جنایت را تحلیل کند. وقوع جرم به عنوان یک پدیده نامطلوب اجتماعی، علل اقتصادی و اجتماعی متعددی داشته و با توجه به اهمیت موضوع جرم، در کشورهای مختلف، در سال های اخیر مطالعات گسترده ای برای شناسایی و تبیین علل وقوع آن انجام شده است. شناسایی و تبیین علل وقوع جرم، ما را به هدف پیشگیری نایل می سازد؛ چراکه هزینه های جرم به ویژه هزینه های مجازات ازجمله حبس، بار سنگینی را بر دستگاه اجرایی، تحمیل می کند. با شناسایی و پیشگیری از این عوامل، می توان این هزینه ها را تقلیل نمود و آن ها را در اولویت های دیگر، هزینه کرد. در این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی ابعاد اقتصاد جرم در تحلیل کثرت گرایی مجازات و فردی کردن آن پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: اقتصاد، جرم، مجازات، اصل فردی کردن، کثرت گرایی
  • ایرج مروتی*، جهانشاه شکری، اسماعیل قمری صفحات 269-288
    کیفرهای جامعه مدار نسل نوینی از کیفرها هستند که در تاریخ تمدن بشری ظهور کرده اند. اگر در کیفرهای سنتی و مدرن تاکید بر طرد و حذف مجرم از جامعه و یا جداسازی و انزوای او از جامعه است، در گفتمان عدالت جنایی جامعه مدار، سخنی از طرد، حذف و منزوی سازی و گوشه نشینی کیفری نیست، بلکه سخن از جذب، ادغام، پیوند، ترمیم و مشارکت مجرم در جامعه و هم نوایی فوری و سریع با جامعه است. پژوهش حاضر با هدف بررسی آثار، چالش ها و پیامدهای کیفرهای جامعه مدار در نظام کیفری ایران انجام شده است و از نوع پژوهش های توصیفی-تحلیلی با روش اسنادی و کتابخانه ای می باشد. با توجه به روش تحقیق، منابع مورد استفاده پژوهش اعم از کتب، مقالات و منابع اینترنتی ابتدا مورد گردآوری قرار گرفته و پس از تجزیه و تحلیل مطالب فیش برداری شده و در متن پژوهش منعکس گردیده است و درنهایت می توان گفت: مجازات های اجتماعی، روش تربیتی مناسبی است که برای تقویت اراده بزهکاران و عادت دادن آنان به نظم و انضباط، رعایت قوانین و مقررات، همزیستی مسالمت آمیز، ایفای نقش اجتماعی و به ویژه درک مسیولیت های اجتماعی، پیشگیری از زیان های نگهداری در محیط بسته و مهم تر از همه، بازپروری آنان و پیشگیری از سقوط مجدد در ورطه بزهکاری، اجرا می شوند.
    کلیدواژگان: کیفر، کیفرهای جامعه مدار، نظام کیفری ایران، پیامدهای کیفرهای جامعه مدار
  • نسیم کریمی* صفحات 289-302
    حاشیه نشینی به عنوان یک عامل بیرونی جرم زا از اهمیت چندانی در مطالعات جرم شناسی و جامعه شناسی جنایی برخوردار بوده و به عنوان یکی از علل بزهکاری به شمار می رود. به این دلیل که مناطقی که حاشیه نشینان در آنجا سکونت دارند، جزء مناطقی می باشند که آمادگی زیادی برای ارتکاب جرم را دارند، نبود نظارت کافی در این مناطق، وجود افراد بسیار نیازمند و بدون کار، پایین بودن سطح سواد و غیره همه این عوامل موجب شده تا افراد مجرم در این مکان به راحتی سکونت کنند و تا زمانی که این عوامل وجود داشته باشد این مناطق جرم خیز خواهند بود. آنچه در پی بررسی آن هستیم، جرایم و ناهنجاری هایی که منشاء آن سکونت در مناطق حاشیه نشین است و جایگاهی که این امر در نظام کیفری ایران دارد می باشد. در پژوهش حاضر جایگاه حاشیه نشینی در سیاست تقنینی نظام کیفری ایران بررسی می شود. روش کاربردی در این پژوهش توصیفی-تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات نیز فیش برداری می باشد. هدفی که می توان برای این پژوهش برشمرد، بررسی جایگاه حاشیه نشینی در سیاست تقنینی نظام کیفری ایران می باشد. در ارتباط با هدف مذکور سوال اصلی که مطرح می گردد این است که حاشیه نشینی در سیاست تقنینی نظام کیفری ایران چه جایگاهی دارد؟ به نظر می رسد مسیله حاشیه نشینی در نظام حقوقی کیفری دارای جایگاهی نمی باشد و سیاست های تقنینی چون راهکاری قانونی، راهکارهای کالبدی و راه حل های نظارتی لازم می باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که در جهت مبارزه با پدیده حاشیه نشینی سیاست سنجیده و مناسبی صورت نگرفته و وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سیاست تقنینی، حاشیه نشینی، ایران
  • رضا حسن نژاد عمرانی* صفحات 303-318
    اجرای حکم غایت و هدف نهایی یک دادرسی عادلانه محسوب می شود و دستیابی به این امر نیازمند بررسی و شناخت جامع و کامل از موضوع و مفاهیم و اصول حاکم بر آن است. بر این اساس، دیوان عدالت اداری در اجرای صحیح احکام خود با چالش های گوناگونی مواجه است. دولت به عنوان محکوم علیه احکام دیوان، چالشی مهم در اجرای مطلوب احکام مرجع مزبور به شمار می آید. ازآنجاکه مهم ترین مراحل دادرسی در کلیه مراجع قضایی، مرحله اجرای حکم است و اساسا هدف خواهان، شاکی و به طور کلی هر ذینفع از طرح دعوا و همچنین اهتمام دستگاه قضا به دعوا و رعایت اصول و تشریفات قانونی مرتبط، اجرای رای صادره است، لذا احقاق حق و اعمال عدالت یا فصل خصومت منوط به اجرای رای است. قوانین مربوط به اجرای احکام دیوان عدالت اداری به صورت پراکنده در مواد 107 الی 119 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 اشاره گردیده و در اجرای این احکام مشکل بزرگی که رخ می نماید این است که، مخاطب اجرای احکام دیوان عدالت اداری، دولت می باشد و چون دولت برخلاف اشخاص حقیقی از اقتدار خاصی (براساس منافع عمومی) برخوردار است، زمینه برای امکان عدم اجرا، اجرای نادرست یا اجرای ناقص احکام صادره از سوی دیوان عدالت اداری فراهم می شود. علاوه بر این، دغدغه بررسی اجرای احکام دیوان عدالت اداری وجود چالش ها و مشکلات عدیده پیش روی این نهاد، ازجمله استنکاف مقامات دولتی از اجرای صحیح احکام صادره و فقدان ضمانت اجرای کافی در این خصوص است که بدون تردید، به حق دادخواهی شهروندان آسیب جدی وارد می آورد و باید راهکارهایی برای رفع آن ها یافت.
    کلیدواژگان: اجرای احکام، دیوان عدالت اداری، دولت، ضمانت اجرا
  • یاسر شاکری* صفحات 319-350
    زمینه و هدف
    اهمیت و ضرورت واکاوی سیاست کیفری افتراقی در قبال جرایم نیروهای مسلح تاثیر انکارناپذیری در جلوگیری از وقوع جرایم دارد. نمی توان از اتخاذ سیاست کیفری افتراقی و کارا درخصوص پاره ای از جرایم ازجمله جرایم نظامی که دارای ماهیتی حساس می باشد و کوچک ترین تسامح در مقابل آن منجر به به هم خوردن نظم و امنیت جامعه می شود تغافل کرد. ضرورت بازنگری به طور اعم هم مربوط به خود سیاست های اتخاذی است و هم مربوط به نحوه اجرای آن است. لذا ضروری به نظر می رسد تا با بررسی سیاست کیفری حاکم بر دو کشور پیرامون جرایم ماهوی نیروهای مسلح، تصمیمات اتخاذ شده در این حوزه را دریافته و درصورت امکان در جهت اصلاح قوانین نیروهای مسلح ایران مورد بررسی قرار گیرد.
    روش
    پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی صورت گرفته است.
    یافته ها
    در هر دو نظام کیفری جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده امریکا قانونگذار به موضوع تشدید مجازات و تخفیف مجازات در نیروهای مسلح اشاره نموده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از آن است که در نظام کیفری نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تخفیف مجازات مطابق نظر دادگاه صادرکننده حکم می باشد ولی در قانون نیروهای مسلح ایالات متحده امریکا علاوه بر دادگاه صادرکننده حکم، مطابق نظر فرماندهان نظامی نیز امکان پذیر می باشد. در نظام کیفری نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در موارد سکوت قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 1382 کیفیات مشدده مقرر در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 نسبت به افراد نظامی مجری می باشد، ولی در نظام کیفری نیروهای مسلح ایالات متحده امریکا تشدید مجازات طبق قانون نیروهای مسلح ایالات متحده امریکا صورت می پذیرد.
    کلیدواژگان: تشدید مجازات، تخفیف مجازات، نیروهای مسلح
  • سید علیرضا میرکمالی، امین حاجی وند*، بهزاد توسلی فام صفحات 351-380

    بی عدالتی و انکار حقوق مردمان بومی، بخشی از میراث ماندگار استعمارگرایی است که در این رابطه، فرایندهای بهره برداری و عدم رعایت حقوق گونه های غیر انسانی یا محیط طبیعی نیز قابل مشاهده می باشد. حقوق بین الملل می تواند از طریق ایده و تعریف حقوقی که از نسل کشی موجود است، به برخی از نمونه های جرایم شدید و مضرات استعمارگرایی بپردازد، اما مفهوم دقیق بوم زدایی که به طبیعت و محیط زیست اشاره دارد هنوز به طور رسمی در بدنه حقوق بین الملل پذیرفته نشده است. در متن این شماره ویژه، مقاله حاضر کاربرد تعریف حقوقی مفهوم بوم زدایی را به عنوان یک ابزار موثر بر توسعه جرم شناسی سبز مورد بررسی قرار می دهد. در این راستا و برای تبیین این موضوع، مقاله به بررسی ارتباطات بین بوم زدایی، نسل زدایی، سرمایه داری و استعمار گرایی می پردازد و تاثیرات آن ها را بر مردم بومی و اکوسیستم محلی- جهانی مورد بررسی قرار می دهد.

    کلیدواژگان: استعمار گرایی، بوم زدایی، اکوسیستم، نسل زدایی، مردم بومی
  • زهرا وهبی*، محمد قربان زاده صفحات 381-391
    تعداد فزاینده ای از کشورها در سراسر جهان در قانون اساسی خود حق شهروندان را برای پیگیری و شرکت در دادرسی به زبان خود قید می کنند. مترجمان دادگاه در دادگاه های مدنی، کیفری و اداری برای اطمینان از این امر کار می کنند. در سطح بین المللی چندین دادگاه (دادگاه کیفری بین المللی یوگوسلاوی سابق و دادگاه کیفری بین المللی رواندا در میان سایرین) خدمات زبان تخصصی را ایجاد کرده اند که از مترجمان کنفرانس در یک محیط قانونی استفاده می کنند. ترجمه دادگاهی خدماتی است که توسط یک مترجم رسمی دادگاه ارایه می شود که برای ترجمه بین انگلیسی و یک یا چند زبان خارجی آموزش دیده است. مترجمان با تعدادی از افراد مختلف در سیستم دادگاه کار می کنند و می توانند مستقیما با فردی که با آن ها کار می کنند ارتباط برقرار کرده و یک خط ارتباطی لازم را بین آن فرد و سایر نمایندگان دادگاه فراهم کنند. یک مترجم رسمی دادگاه مسیولیت زیادی در نقش خود دارد. هر چیزی را که از یک فرد تفسیر می کند به عنوان واقعیت در نظر گرفته می شود، که بر مترجم فشار می آورد تا مطمین شود این ارتباطات تا حد امکان دقیق است. علاوه بر کلمات به کار رفته، باید از بافت، لحن و دلالت مناسب نیز استفاده شود تا نزدیک ترین مفهوم ممکن از آنچه گفته شده به دادگاه ارایه شود.
    کلیدواژگان: تفسیر دادگاهی، تفسیر کنفرانسی، قانون آیین دادرسی کیفری
|
  • Mohammad Mahdi Asadi * Pages 5-20
    The funding of international arbitration is considered one of the areas of investment, according to which the possibility of pursuing Claims in arbitration. The diversity of funder and funded has led to a wide variety of international arbitration funding models. The third party funding in international arbitration (TPF) has been as the most popular and newest method of funding in the international arbitration. But the fact is that before the emergence of this new phenomenon, different funding models such as Attorney, insurance, loans and Assignment/Sale of Claims or Awards have been used, which of course, with the emergence and use of "TPF" development and have evolved. Of course, with the passage of time, active investors in the funding of international arbitration in order to invest and attract  provide new client of international arbitration funding models such as the Enforcement Financing, portfolio funding, corporate financing, Going Beyond Financing Legal Cost and Equity Financing. Entering in funding of international arbitration requires knowing the types of funding methods of international arbitration.
    Keywords: Funding of International Arbitration Types of financing Models of International Arbitration Third Party Funding in International Arbitration (TPF)
  • Hussein Movahedian *, Mohsen Esmaeili, Mohammad Roshan Pages 21-52
    Industrial Revolution which is supposed to be a landmark throughout the recent centuries, led to many changes in the country's legal system. As a result, despite the conservatism of family law, its tendency to be up-to-date is evident. Although Western family law systems have been reformed, passive acceptance of their approach is not suggested to other countries, namely Islamic land, because it is a defeated experience. So authors for suggesting new ideas in the face of modernity will evaluate the Egypt, Morocco, and Tunisia family law systems. This article Industrial Revolution which is supposed to be a landmark throughout the recent centuries led to considerable changes in the country's legal system. As a result, despite the conservatism of family law, its tendency to be up-to-date is apparent. Although Western family law systems have been reformed, passive acceptance of their approach is not suggested to other countries, namely Islamic land, because it is a defeated experience. So authors for suggesting new ideas in the face of modernity will evaluate the Egypt, Morocco, and Tunisia family law systems. This article shows that their moderate approach which is not considered a passive acceptance of Western reformation in the family law, is compatible with Islamic Law. Hence, this essay proposes to lawmakers and policymakers in the Islamic Republic of Iran to evaluate the approaches of Islamic countries such as Egypt, Morocco, and Tunisia.
    Keywords: Financial Rights of Women, Financial Systems of Couples, Egypt, Morocco, Tunisia
  • Aref Rashnudi, Yusuf Ahmadi * Pages 53-78
    One of the basic challenges in the legal systems of the world, including written, customary and Islamic legal systems, how to compensate moral damages. The most important challenge in the field of moral damage compensation is the method of compensation. In other words, due to the non-financial nature of the moral damage, there is no optimal and consensus method to compensate the damage. In this regard, Iran's legal system is not exempt and faces many challenges. Therefore, with the comparative demand of Iran's legal system with England, methods of compensation have been investigated and the achievements of this research include clarifying the situation; acceptance of compensation for moral damages in the legal system of Iran and England, Material and non-material methods of compensation for moral losses, The quality of moral damage compensation in the Iranian legal system is compared to the English legal system.
    Keywords: Methods of Compensation, Moral damage, Immaterial Methods, Material Methods, Legal System of Iran, England
  • Amin Hajivand *, Ehsan Hakimzadeh, Amin Alizadeh Pages 79-94

    Criminological findings acknowledge that if serious attention is paid to the role and position of the victim, it has a significant impact on solving the criminal problem and even in many cases, it will prevent the victim from becoming a second victim. Since victimization is an important discussion in the field of criminology, one of the types of victimization for which the least preventive solution has been provided is the victimization of the second immigrants. The issue of foreigners as an important minority that includes a large population under different names such as: refugees, immigrants, tourists, political agents, etc.; Less attention has been paid to the victimization of this second group of society. Since foreigners (immigrants) are among the vulnerable sections of the society for various reasons; It is more likely to be victimized, especially the second victim. The present research has been conducted with the aim of studying and investigating the problems of migrant victims in the criminal proceedings or the secondary victimization of migrants in the criminal proceedings, and it has been tried to explain the effect of the type of behavior of the institutions dealing with the victim and its role in the secondary victimization of migrants. In the current study, with a qualitative descriptive-analytical method (interview and face-to-face observation), the causes of the formation of victims of the second immigrants are issues such as: the immigrants' fear of returning to their country, the

    Keywords: Second Victimization, victimized, Immigrant, criminal proceedings, Fear of Immigrants
  • Sobhan Tayebi *, Sanaz Abolghasemi Pages 95-106
    Context and
    Purpose
    Afghanistan's efforts to control the waters of the Hirmand and Harirud rivers to support postwar reconstruction and development have worried Iran. The Iranian government considers Afghanistan's agricultural development and dam-building activities as a threat to water security in its eastern and northeastern provinces. Despite the treaties between the two governments, the cooperation initiative is still ineffective. In this regard, Afghanistan's reluctance to negotiate complex regional policies, Iran's peaceful behavior and border citizenship tensions are among the issues that have resulted in unsuccessful diplomacy in this regard. This research has been carried out with the aim of emphasizing the neglect of Iran's rights in Sistan and Baluchestan Province and also determining a specific approach to curb this problem.
    Method
    The present research was written in the framework of library studies and descriptive method and was done based on the necessity and importance of the subject.
    Finding
    In this regard, the findings of the present research are that dialogue-based diplomacy is not necessarily the answer to lose rights and defense diplomacy should be on the agenda to maintain security and peace.
    Result
    It seems that the defense diplomacy strategy can be the solution to the issue of Hirmand in the direction of environmental and security risks.
    Keywords: Hirmand, Water Right, Treaty Dispute, Iran, Afghanistan
  • Amin Amirian Farsani * Pages 107-126
    Determining the minimum age of criminal responsibility has always been one of the controversial issues of the Convention on the Rights of the Child. This research aims to compare the criminal responsibility of children in Iranian and American law by using the descriptive-library research method and the data collection tool and the conclusions have been made. In 2012, the legislator made important changes in the field of criminal responsibility of children and determining the minimum age of their criminal responsibility. First, a distinction was made between the minimum age of criminal responsibility and the age of criminal maturity in Ta'ziri crimes, and then the freedom of action of the judges was increased to not implement the limit and retribution in the case of perpetrators under the age of 18. In the American federal law, there is no specific minimum for the criminal responsibility of children, and it has left this issue to the state law, which varies from 7 years to 21 years, but based on the general rules of the common law and children under ten years of age from criminal responsibility. They are completely conductive. On the contrary, teenagers between ten and eighteen years of age have the same criminal responsibility as adults, but the way they are treated is different from the treatment of adults, so that the main emphasis is on reform and education.
    Keywords: age of criminal responsibility, Child Rights Convention, Children's Criminal Rights, American Federal Law
  • Saeed Ghaedi *, Shabnam Jahangiri Pages 127-152
    The precedent of the position of prosecuting attorney in Iran's criminal justice system and the assignment of a part of the prosecutor's duties and powers to this institution Is in a way that makes the relationship between the prosecutor and the prosecuting attorney inevitable, considering the investigative nature of Iran's criminal justice system in the preliminary investigation stage, the appropriate model of this The system type of the model Is a hierarchical relationship in which nonequivalent communication prevails. It is necessary to explain the hierarchical relationship between the prosecutor and the prosecuting attorney using established concepts and components in management science to create a solid theoretical support in the design of the desired model. The present study, using the analytical-descriptive method and collecting the required information in the library method, and relying on the relationship between the prosecutor and the prosecuting attorney in the criminal justice system of Iran, tries to analyze the pattern of hierarchical communication between the mentioned authorities and its pathology. The findings of the research indicate that this model, in spite of advantages such as organizational order and the coherence of the approach of observing citizen rights and equality and integrity in the implementation of the law, suffers from inefficiency and costly guidance and supervision, and insufficient attention to human ethics. And professional etiquette suffers. Despite the prosecutor's guardianship over the prosecutor's decisions through referral, guidance and supervision, the acceptance of the independence of the prosecutor, especially in the final decision and provision leading to arrest, not only does It not contradict the model of hierarchical communication, spatial independence requires accepting the possibility of a dispute between the prosecutor and the prosecutor and resolving the dispute by the court. The close relationship between the prosecutor and the prosecuting attorney with effective incentives to create an atmosphere of interaction between them, avoiding interference, is ineffective, successful mechanisms to reduce existing disadvantages by maintaining a hierarchical hierarchy.
    Keywords: Criminal Procedure Law, Prosecutor, Prosecuting Attorney. Hierarchical Relationship, Investigative Proceedings
  • Neda Gahremanzadeh, Amin Hajivand *, Davood Alizadeh Pages 153-166
    One of the prominent and important components in dealing with the issue of terrorism is to examine gender so that the experiences and goals of women in joining these groups become more prominent. The increase in the presence and activity of women in terrorist acts, especially with the formation of the Islamic State of ISIS, made attention to the issue of gender in research and research related to terrorism more prominent The mission and goal of terrorist groups in attracting women shows that this group promises each of the women who want to join it exactly an ideal and a goal that is felt as a lack and limitation in the normal life of people; In other words, from the point of view of ISIS, women are no longer pitiable and victimized members of society, but as important and strategically important members who can assume the important and main roles of leadership and command of the organization. This research will investigate the participation of women in terrorist groups with a descriptive-analytical method.
    Keywords: participation of women, Gender, terrorism, Terrorist groups, Active Role
  • Jamshid Siah Mansour, Hedayat Hasanpor, Ahmadreza Emtehani, Zahra Faraji * Pages 167-194
    Piracy is simply any illegal act of violence by a private (non-governmental) ship in the high seas against another ship with the intention of looting. Piracy is one of the topics that has not been seriously addressed and has been neglected. It is for this reason that the mentalities of this phenomenon have remained in their most superficial form. In fact, there is more or less piracy in the waters of the world, and some people rob commercial ships with specific goals and according to their needs, which is a special terrorism applied to commercial ships. The importance of piracy is not because the thieves are defeated, but it can be processed because, firstly, most of the economic and commercial exchanges of countries take place through the sea, and secondly, few people believe that piracy still exists and is being carried out. The increasing growth of piracy in recent years, especially on the coast of Somalia, has led to various global reactions. Several countries, including Iran, have sent their naval forces to the Gulf of Aden and the coast of Somalia in an effort to protect international shipping and, of course, their commercial interests.
    Keywords: Piracy, Somali Coast, International Criminal Law, Jurisdiction
  • Sajjad Moradi *, Amirhasan Abolhasani Pages 195-210
    One of the most important challenges in the field of economic law is the issue of corruption of government officials. Abuse of government power for personal gain is an event that is common in the administrative and political systems of different countries. Financial corruption with its various dimensions exists in all countries (more or less). Our country is also struggling with this problem and attention has been focused on this issue and the need to fight it for some time.. Financial corruption is a complex phenomenon with multiple causes and effects, which is raised in various cultural, political and economic dimensions and requires specific combat solutions. Among the most important of these factors is the deprivation of economic freedom, which through the excessive interference of the government and related institutions, creates the basis for the spread of financial corruption of government officials at the micro and macro levels. In the present research, with the descriptive and analytical research method of the theoretical materials and considering the purpose of the research is to investigate the solutions to fight against the financial corruption of government officials in Iranian law, as a result, like progressive countries with the rule of law in the country's financial system, discipline created finance so that corruption can be dealt with under the protection of rules and transparency created by the law. There are serious and effective measures to fight the problem of financial corruption; Hiring and employing competent people, appointing and promoting jobs according to certain criteria, reporting to the public, monitoring the property and assets of government officials, are among the most important measures that are taken in many legal systems in order to deal with financial corruption. , has been used, which if these actions are done correctly, will leave concrete and effective results in the fight against financial corruption.
    Keywords: Fight, Corruption, government officials, Iranian Rights
  • Parviz Rezaee *, Fatemeh Amiri Pages 211-224
    One of the issues that have been implemented in the field of women's rights in the last two decades is the issue of women's right to receive remuneration for the work that she has done in her husband's house, of course, the work that was not part of her duties and the intention in doing has not donated. In this research, we are looking to show, according to the valid sources of jurisprudence and the current laws of the Islamic Republic of Iran, how far is the scope of the fair equivalent remuneration? The result of the present research is that, contrary to what some have thought, it has not been accepted as a principle, but in exceptional and limited cases, and it has been accepted as some problems of the women's society at some point in time. Legislators should write a law about the fair equivalent remuneration it should not cause the woman's wage to work at home to be accepted as a principle in the society and to be promoted and confirmed, because if this policy spreads among people, it will indirectly affect all domestic services. It will be the woman's responsibility because it is assumed that she will receive wages for her work. On the other hand, it lowers the dignity and status of a woman as a wife and a mother in the family, especially in Iranian families where women somehow manage the house and are respected, to the level of a house staff.
    Keywords: The Fair Equivalent Remuneration, The Laws of the Islamic Republic of Iran, Women's Work
  • Mostafa Karami Pour *, Mona Rajabzade Baghi Pages 225-240
    Among the new technological issues associated with virtual space is the use of Bitcoin as a virtual currency and cryptocurrency instead of traditional money. The unique features of Bitcoin have separated this type of virtual currency from other virtual currencies; Because this type of virtual currency has faced problems due to not being included in traditional payment systems; so that on the one hand it has been deregulated and on the other hand traditional payment rules have no place for this type of currency; Therefore, this issue has made bitcoin more attractive to financial-economic criminals than other virtual currencies and leads to economic crimes such as money laundering, fraud, smuggling of goods and currency, etc. The current research has studied Iran's criminal policy in the management of cryptocurrencies (Bitcoin) with a descriptive-analytical method; The results of the research indicate that Iran's criminal policy against such crimes that arise from the use of cryptocurrencies has been a passive policy (prohibition of use), but now a more realistic policy, which is similar to the policy, is waiting. "Stay and see" has been undertaken. According to this policy, the bank is not a guarantor in the field of verifying the authenticity of cryptocurrencies and does not apply any mechanism to manage and stabilize their prices, and the risk and risk of investing is with the investor himself.
    Keywords: Virtual Currency, Cryptocurrency, bitcoin, economic crime, Criminal policy
  • Abbas Bagheri, Siavash Razi * Pages 241-258
    The increase in the inflation rate in Iran and the decrease in the value of the currency have raised the issue of determining scope of the unauthorized seller's guarantee of payment of compensation. There is no dispute about the need to pay the price from the unauthorized seller, but the differences of opinion are for the time when the value of the goods has increased and the value of the price paid has decreased. To compensate for this unjust loss, there are serious differences between jurists and legal scholars and in the judicial procedure, which requires organizing and reaching a common point to prevent the right of the ignorant buyer. In spite of the issuance of unanimous ruling No. 733 of the Supreme Court, this problem still remains. It seems that paying the price on the day of sale by the unauthorized seller to the customer is closer to justice and fairness because the price increase may exceed the inflation rate of the bank index. Therefore, exchange justice requires the issuance of a judgment based on the value on the day of sale.
    Keywords: Unauthorized Transaction, Belonging to Another Person, Compensation, devaluation, inflation rate
  • Esmaeil Kashkoulian *, Mahmoud Ashrafi Mahabadi, Amin Amirian Farsani Pages 259-268
    The economics of crime is one of the interdisciplinary topics that entered economics after the 1970s with the efforts of Gray-Becker, and this science is trying to analyze the economic aspects of crime. The occurrence of crime as an undesirable social phenomenon has several economic and social causes, and due to the importance of the issue of crime, in different countries, in recent years, extensive studies have been conducted to identify and explain the causes of its occurrence. Identifying and explaining the causes of crime makes we reach the goal of prevention; because the costs of crime, especially the costs of punishment, including imprisonment, impose a heavy burden on the executive body. By identifying and preventing these factors, these costs can be reduced and spent on other priorities. In this article, the dimensions of the economy of crime in the analysis of the pluralism of punishment and its individualization have been investigated with a descriptive and analytical method.
    Keywords: Economy, crime, Punishment, Principle of Individualization, pluralism
  • Eraj Morvati *, Jehanshah Shecary, Esmaeil Ghamari Pages 269-288
    Community-oriented punishments are a new generation of punishments that have emerged in the history of human civilization. If in traditional and modern punishments, the emphasis is on exclusion and removal of the criminal from the society or his separation and isolation from the society, in the discourse of "community-oriented criminal justice", there is no talk of exclusion, exclusion and isolation, but of absorption and integration. It is the connection, restoration and participation of the criminal in the society and immediate and quick conformity with the society. The present study was conducted with the aim of investigating the effects, challenges and consequences of community-oriented punishments in Iran's penal system, and it is a descriptive-analytical research with documentary and library methods. According to the research method, the sources used in the research, including books, articles, and internet resources, were first collected, and after analyzing the contents, they were extracted and finally reflected in the text of the research, and finally it can be said: Social punishments are a suitable educational method to strengthen the will of criminals and accustom them to discipline, obeying laws and regulations, peaceful coexistence, playing a social role and especially understanding social responsibilities, preventing the losses of being kept in a closed and important environment. Above all, their rehabilitation and prevention of falling back into the abyss of delinquency is implemented.
    Keywords: Punishment, Society-Oriented Punishments, Iran's Penal System, Consequences of Society-Oriented Punishments
  • Nasim Karimi * Pages 289-302
    Marginalization as an external factor causing crime is of great importance in criminology and criminal sociology studies and is considered as one of the causes of delinquency. This is because the areas where marginalized people live are part of the areas that are very ready to commit crimes, the lack of sufficient supervision in these areas, the existence of very needy and unemployed people, the low level of literacy, etc. These factors have made it easy for criminals to live in this place, and as long as these factors exist, these areas will be crime-prone. What we are trying to investigate is the crimes and anomalies that originate from living in marginal areas and the place this has in Iran's criminal system In the current study, the position of marginalization in the legislative policy of the Iranian criminal system is investigated. The applied method in this descriptive-analytical research and the data collection tool is also a questionnaire. The goal that can be stated for this research is to investigate the position of marginalization in the legislative policy of Iran's criminal system. In connection with the mentioned goal, the main question that is raised is, what is the place of marginalization in the legislative policy of Iran's criminal system? It seems that the issue of marginalization has no place in the criminal legal system and legislative policies such as legal solutions, physical solutions and supervisory solutions are necessary. The findings of the research show that in order to combat the phenomenon of marginalization, a well-considered and appropriate policy has not been implemented and does not exist.
    Keywords: Legislative policy, Marginalization, Iran
  • Reza Hasan Nezhad Omrani * Pages 303-318
    Execution of the verdict is considered as the ultimate goal of a fair trial, and achieving this requires comprehensive and complete investigation and understanding of the subject, concepts, and principles governing it. Based on this, the Administrative Justice Court is facing various challenges in the correct implementation of its rulings. The government, as a defendant against the rulings of the court, is considered an important challenge in the proper implementation of the rulings of the aforementioned authority. Since the most important stages of proceedings in all judicial authorities is the stage of execution of the judgment and basically the goal of the petitioner, the plaintiff and in general every beneficiary of the lawsuit, as well as the attention of the judicial system to the lawsuit and compliance with the related legal principles and formalities, is the execution of the issued judgment, therefore The realization of the right and the application of justice or the end of hostilities depend on the implementation of the decision. The laws related to the implementation of the rulings of the Administrative Court of Justice are mentioned scattered in articles 107 to 119 of the Organization and Procedure Law of the Administrative Court of Justice approved in 2012, and the big problem that occurs in the implementation of these rulings is that the addressee of the implementation of the rulings of the Administrative Court of Justice, the government and because the government, unlike natural persons, has special authority (based on public interest), the ground is provided for the possibility of non-implementation, incorrect implementation or incomplete implementation of the rulings issued by the Administrative Court of Justice. In addition, the concern of reviewing the execution of the rulings of the Administrative Court of Justice is the existence of many challenges and problems facing this institution, including the reluctance of government officials to properly execute the issued rulings and the lack of a guarantee of sufficient execution in this regard, which without a doubt seriously harms the right of citizens to sue and solutions should be found to solve them.
    Keywords: Execution of sentences, Court of administrative justice, Government, Execution Guarantee
  • Yasser Shakeri * Pages 319-350
    Background and
    purpose
    The importance and necessity of analyzing the differential criminal policy against the crimes of the armed forces has an undeniable effect in preventing the occurrence of crimes. It is impossible to ignore the adoption of a discriminatory and effective criminal policy regarding some crimes, including military crimes, which have a sensitive nature, and the slightest tolerance against them leads to the destruction of the order and security of the society. The necessity of revision is generally related to the adopted policies and the way of their implementation. Therefore, it seems necessary to examine the criminal policy governing the two countries regarding the substantive crimes of the armed forces, to find out the decisions made in this area and, if possible, to revise the laws of the Iranian armed forces.
    Method
    The present research was carried out with a descriptive-analytical method.
    Findings
    In both the criminal systems of the Islamic Republic of Iran and the United States of America, the legislator has mentioned the issue of increasing punishment and reducing punishment in the armed forces.
    Conclusion
    The results of the research indicate that in the criminal system of the Islamic Republic of Iran, the reduction of punishment is possible according to the opinion of the court issuing the sentence, but in the law of the United States of America, in addition to the court issuing the sentence, it is also possible according to the opinion of the military commanders. In the criminal system of the armed forces of the Islamic Republic of Iran, in the cases of silence of the Law on the Punishment of Crimes of the Armed Forces approved in 2003, the aggravating qualities stipulated in the Islamic Penal Law approved in 2013 are applied to military personnel, but in the criminal system of the United States of America, the punishment is intensified according to the law of the armed forces. It takes place in the United States of America.
    Keywords: Aggravation of Punishment, Mitigation of Punishment, Armed forces
  • Sayed Alireza Mirkamali, Amin Hajivand *, Behzad Tavassoli Fam Pages 351-380

    Injustice and denial of rights of indigenous peoples are part of the long legacy of colonialism. Parallel processes of exploitation and injustice can be identified in relation to non-human species and/or aspects of the natural environment. International law can address some extreme examples of the crimes and harms of colonialism through the idea and legal definition of genocide, but the intimately related notion of ecocide that applies to nature and the environment is not yet formally accepted within the body of international law. In the context of this special issue reflecting on the development of green criminology, the article argues that the concept of ecocide provides a powerful tool. To illustrate this, the article explores connections between ecocide, genocide, capitalism and colonialism and discusses impacts on indigenous peoples and on local and global (glocal) ecosystems.

    Keywords: colonialism, Ecocide, Ecosystems, Genocide, Indigenous Peoples
  • Zahra Vahabi *, Mohammad Ghorbanzadeh Pages 381-391
    Increasing number of countries over the world are enshrining in their constitutions the right for citizens to follow and participate in proceedings in their own language. Court interpreters work in civil, criminal and administrative courts to ensure just that. At an international level, several courts (the International Criminal Court, the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia and the International Criminal Tribunal for Rwanda amongst others) have established specialized language services that make use of conference interpreters in a legal setting. Court interpretation is a service provided by a court certified interpreter who is trained to interpret between English and one or more foreign languages. Interpreters work with a number of different individuals in the court system and are able to communicate directly with the individual they’re working with, providing a necessary line of communication between that individual and other representatives of the court. A certified court interpreter carries a lot of responsibility in their role. Everything one interprets from a person is taken as fact, which puts pressure on the interpreter to make sure these communications are as accurate as possible. In addition to the words used, appropriate context, tone, and implication must be considered. Also be used to provide the closest possible meaning of what was said to the court.
    Keywords: Court Interpreting, Conference Interpreting, Criminal Court Code