فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال ششم شماره 79 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/28
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مهشید رشیدی* صفحات 1-11
    در عصری که شرکت ها برای بقا در بازارهای رقابتی با چالش های فراوانی روبرو هستند، سلامت مالی و شناسایی عواملی که منجر به بحران های مالی می شوند، از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. برای تداوم فعالیت شرکت ها موانعی وجود دارد که منجر به عدم موفقیت شرکت ها می گردد. یکی از مشخصه های عدم موفقیت و شکست شرکت ها، آشفتگی مالی است. از این رو هدف این پژوهش بررسی رابطه توانایی مدیریتی و نوسان پذیری عملکرد با تاکید بر آشفتگی مالی است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه مورد مطالعه، شامل 140 شرکت پذیرفته شده طی سال های 1396 تا 1400 است. روش پژوهش توصیفی و از نظر ارتباط بین متغیرها علی-همبستگی است و از نظر هدف کاربردی است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی و داده های تابلویی و همچنین مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاصل از تجزیه وتحلیل فرضیه نشان داد که آشفتگی مالی بر رابطه بین توانایی مدیریتی و نوسان پذیری عملکرد تاثیر منفی و معناداری دارد. با توجه به نتایج پژوهش به هییت مدیره و مالکان شرکت ها پیشنهاد می شود، شفافیت شرکت را عاملی تاثیر گذار در نگرش سرمایه گذاران، نسبت به توانایی و عملکرد مدیریت شرکت بدانند؛ بنابراین، در انتخاب مدیران خود دقت و فردی توانا و متخصص را انتخاب کنند؛ زیرا مدیران توانمند باعث افزایش کارایی شرکت می شوند و نتیجه عملکرد مطلوب خود را با افزایش شفافیت شرکت به نمایش می گذارند.
    کلیدواژگان: آشفتگی مالی، نوسان پذیری عملکرد، توانایی مدیریتی
  • حلیمه رضایی*، علی اصغر طاهر آبادی صفحات 12-25
    حسابرسی می تواند یکی از راه های جلوگیری و کاهش مدیریت سود باشد. حسابرسان متخصص در صنعت یک نقش مهم در نظارت بر فرایند گزارشگری مالی دارند حسابرسان متخصص در صنعت ممکن است مدیریت سود را محدود کنند نه تنها از طریق حسابرسی صورت های مالی بلکه از طریق تعامل خود با مشتری داخلی و مکانیزم های حاکمیت شرکتی که شامل استقلال هییت مدیره هستند. هدف این تحقیق، بررسی تاثیراستقلال کم یته حسابرسی و تخصص حسابرس در صنعت بر مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران می باشد. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها همبستگی است و از نظر هدف کاربردی و از لحاظ رویداد، پس رویدادی است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه مورد مطالعه، شامل 140 شرکت پذیرفته شده طی سال های 1395 تا 1399 است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی و داده های تابلویی و همچنین مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاصل از تجزیه وتحلیل فرضیه ها نشان داد که استقلال کمیته حسابرسی با مدیریت سود رابطه مثبت و معناداری دارد و تخصص حسابرس در صنعت با مدیریت سود رابطه منفی و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: استقلال کمیته حسابرسی، تخصص حسابرس در صنعت، مدیریت سود
  • محمدحسین فلاح زواره*، کیومرث بیگلر صفحات 26-37

    هدف اصلی تحقیق تاثیر فرصت های رشد و جریان نقدی بر سرمایه گذاری می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران می باشد که طی سالهای 1394 تا 1400 فعالیت داشته اند. تعداد آنها 120 شرکت می باشد. تحقیق حاضر بر اساس چگونگی بدست آوردن داده های مورد نیاز و از نظر طبقه بندی تحقیقات با توجه به هدف آن ها، در زمره تحقیقات توصیفی قرار دارد. این پژوهش بر اساس ماهیت و اهداف پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی می باشد. نتایج نشان داد که فرصت های رشد با سرمایه گذاری ارتباط منفی و معناداری دارد اما جریان نقدی با سرمایه گذاری ارتباط معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: فرصت های رشد، جریان نقدی، سرمایه گذاری
  • یدالله تاری وردی، رضا متولی* صفحات 38-47

    در مورد مدیریت جریانات نقدی نظریه پرطرفداری وجود دارد که مبین تبدیل مواد به پول نقد حاصل از فروش کالا و خدمات می باشد این مورد بازتابی از توانایی شرکت برای تولید و یکی از مفاهیم اساسی در حوزه ادبیات مالی است، بنابراین این پژوهش به بررسی تاثیر مدیریت جریانات نقدی بر عملکرد شرکت در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. در این پژوهش تعداد 138 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1392-1388 بررسی شده است. جهت آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیونی خطی چند گانه پولد (تلفیقی) استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد، که در حالت کلی مدیریت جریانات نقدی بر شاخص های ارزیابی عملکرد از جمله بازده حقوق صاحبان سهام، بازده دارایی و نسبت کیوتوبین تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت جریانات نقدی، بازده حقوق صاحبان سهام، بازده دارایی و نسبت کیوتوبین
  • رحمان رحیمی، آیدا اکبری* صفحات 48-55
    انتخاب سبد سهام یکی از مباحث مهم در حوزه مدیریت سرمایه گذاری بوده که در رابطه با نحوه تخصیص سرمایه یک سرمایه گذار به دارایی های مختلف و تشکیل یک پرتفوی کارا بحث می کند که هرچه مفروضات و شرایط مدل سازی جهت انتخاب و بهینه سازی سبد سرمایه گذاری به شرایط دنیای واقعی نزدیکتر باشد، نتایج حاصل از آن بیشتر قابل اتکا خواهد بود. در نظر گرفتن افق تک دوره ای برای سرمایه گذاری چندان واقعی نبوده و بیشتر سرمایه گذاران برای بیش از یک دوره اقدام به سرمایه گذاری می کنند که سرمایه گذار بتواند موقعیت خود را در طول زمان مورد بازنگری قرار دهد. الگو ها و روش های مختلفی از زمان ارایه کار اولیه مار کویتز تا کنون برای انتخاب سبد سرمایه گذاری بهینه ارایه شده است . با این حال یافتن مفید ترین الگو در انتخاب این سبد همواره دغدغه سرمایه گذاران بوده است. در این پژوهش تعدادی از الگوریتم های بهینه سازی سبد سهام مانند الگوریتم مورچگان ، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم فرهنگی، الگوریتم ازدحام ذرات، الگوریتم کرم شب تاب، آورده شده است که در مورد هر کدام به صورت مختصر توضیح داده شده است.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، بهینه سازی، الگوریتم ازدحام ذرات، الگوریتم کرم شب تاب، الگوریتم مورچگان
  • نقش تعاملی تنوع جنسیتی هیئت مدیره بر رابطه بین افشای اطلاعات زیست محیطی و عملکرد مالی
    محمدحسن جاری الساعدی، فاطمه صراف*، مهران نصرت زاده، محسن حمیدیان صفحات 56-78

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تعاملی تنوع جنسیتی هییت مدیره بر رابطه بین افشای اطلاعات زیست محیطی و عملکرد مالی در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بدین منظور از اطلاعات 115 شرکت طی بازه زمانی 1394 تا 1400 استفاده شده است. آزمون آزمون فرضیه ها از طریق رگرسیون و به روش حداقل مربعات تعمیم یافته صورت پذیرفت. به منظور اندازه گیری عملکرد مالی از دو معیار بازده دارایی و نسبت کیوتوبین استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین افشای اطلاعات زیست محیطی و معیارهای عملکرد مالی شرکتها رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که تنوع جنسیتی در اعضای هیات مدیره شدت رابطه مثبت بین افشای اطلاعات زیست محیطی و عملکرد مالی را تشدید می کند.

    کلیدواژگان: تنوع جنسیتی هیئت مدیره، افشای اطلاعات زیست محیطی، عملکرد مالی
  • عبدالرحیم خسروپور*، ابراهیم نویدی عباسپور صفحات 79-87
    در این پژوهش رابطه بین محافظه کاری حسابداری و روابط سیاسی هیات مدیره در بازه زمانی بین سالهای 1393 تا 1399 برای شرکتهای فعال در بورس اوراق بهادار تهران با انتخاب 156 شرکت به عنوان نمونه آماری به اجرا درآمده است. روش گردآوری داده ها با استفاده از نرم افزار ره آورد نوین و یادداشت های همراه صورتهای مالی و تحلیل فرضیات پژوهش با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک در نرم افزار آماری EVIEWS نسخه نهم انجام شده است. نتایچ نشان دادند که بین محافظه کاری حسابداری و روابط سیاسی هیات مدیره ارتباط وجود دارد.
    کلیدواژگان: محافظه کاری حسابداری، روابط سیاسی هیات مدیره، بورس اوراق بهادار تهران
  • جواد طوفانی چهارده*، ولی الله ولی نیا، مجید جعفری جهانگیر، کیانا سادات محمدی صفحات 88-98

    حساسیت سرمایه گذاری-جریان نقدی برای شرکت هایی که با تعهدات بیش از حد بین هزینه های داخلی و خارجی مواجه می شوند، بسیار قوی خواهد بود. بنابراین، این شرکت ها به عنوان شرکت هایی با محدودیت مالی بالا در نظر گرفته می شوند. علاوه بر این، همچنین نشان داده شده است که درجه حساسیت سرمایه گذاری جریان نقدی با پارامترهای مختلف نمونه متفاوت است. از این رو با توجه به مطالب فوق این تحقیق به دنبال بررسی این موضوع است که آیا عدم اطمینان محیطی بر میزان حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقدی شرکت ها تاثیر دارد؟ جامعه آماری تحقیق 120 شرکت120 شرکت؛ شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. همچنین قلمرو زمانی شامل 10 سال متوالی از سال 1391 تا 1400 است با توجه به نتایج آزمون فرضیه متغیر عدم اطمینان محیطی با توجه به اینکه سطح معناداری آن کوچکتر از 5 درصد هستند که نشان دهنده رابطه معنادار با حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقدی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران دارد

    کلیدواژگان: عدم اطمینان محیطی، حساسیت سرمایه گذاری، صورت جریان وجه نقد
  • الهام الماسی، علی جعفری* صفحات 99-118
    یکی از عواملی که می تواند مستقیما بر تصمیمات سرمایه گذاری شرکت اثر بگذارد، عدم قطعیت سیاست اقتصادی است. علاوه بر این، ممکن است عدم قطعیت سیاست اقتصادی از طریق کیفیت گزارشگری مالی، به طور غیرمستقیم بر تصمیمات سرمایه گذاری شرکت اثر بگذارد. از این رو، هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر عدم قطعیت سیاست اقتصادی بر سرمایه گذاری شرکت با تاکید بر نقش میانجی کیفیت گزارشگری مالی در شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران می باشد. برای دستیابی به این هدف نمونه ای متشکل از 143 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال-های 1393 تا 1400 در نظر گرفته شد. داده های مربوط به مدل های پژوهش گردآوری گردید و با استفاده از نرم افزار اکسل مرتب سازی شد و محاسبات اولیه بر روی داده های خام جهت رسیدن به متغیرهای اصلی پژوهش انجام پذیرفت. داده های نهایی جهت تجزیه و تحلیل بر اساس مدل های مفهومی شده پژوهش به نرم افزار نسخه دوازدهم نرم افزار ایویوز منتقل شدند. پس از آن و قبل از آزمون فرضیه های پژوهش و پردازش نهایی مدل ها، به بررسی و تحلیل آماره های توصیفی متغیرهای پژوهش پرداخته شد. نتایج نشان داد که عدم قطعیت سیاست اقتصادی بر سرمایه گذاری شرکت تاثیر معنی دار و مثبت و بر کیفیت گزارشگری مالی تاثیر معنی دار و معکوس دارد. همچنین، عدم قطعیت سیاست اقتصادی از طریق کیفیت گزارشگری مالی بر سرمایه گذاری شرکت تاثیر معنی داری به لحاظ آماری ندارد.
    کلیدواژگان: عدم قطعیت سیاست اقتصادی، سرمایه گذاری شرکت، کیفیت گزارشگری مالی
  • فرزین خوشکار، رقیه هاشم نژاد خانقاه*، زهرا مروتی صفحات 119-132
    بازده سهام را می توان محصول مکانیسم کشف قیمت دانست. در مطالعات مربوط به ارتباط بین مدیریت سود و بازده سهام رابطه، جهت و ماهیت درون زای مدیریت سود، یعنی اثرات مقطعی نادیده گرفته شده است. هدف این پژوهش بررسی رابطه مدیریت سود و بازده سهام با توجه به نقش اثرات مقطعی بتای بازار، اندازه شرکت و اثر ارزش می باشد. اطلاعات مورد نیاز این پژوهش برگرفته از صورت های مالی 165 شرکت در بازه زمانی 1391-1400 می باشد. پژوهش انجام شده از نظر نوع هدف جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش از نظر ماهیت و محتوایی همبستگی می باشد و برای تجزیه وتحلیل فرضیه از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد بین مدیریت سود واقعی و بازده سهام رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و در شرکت هایی با بتای بالاتر، شرکت های بزرگ و شرکت های با ارزش بازار بالاتر، رابطه میان مدیریت سود واقعی و بازده سهام قوی تر است.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، بازده سهام، اثرات مقطعی
  • ناصر خداداده ی شاملو*، رضا شقاقی ترکداری صفحات 133-157
    عملکرد مالی هر شرکتی نشان دهنده، چگونگی استفاده آن شرکت از دارایی ها و روش های کسب و کار به منظور ایجاد درآمد می باشد. در دیدگاه کوتاه مدت، میزان و ترکیب سرمایه در گردش می تواند انعطاف پذیری مالی شرکت را تحت تاثیر خود قرار دهد. در نتیجه با وجود شرایط عدم اطمینان سیاست اقتصادی، هم سرمایه در گردش و هم عملکرد مالی تحت تاثیر شرایط خاص قرار می گیرند. هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین خالص سرمایه در گردش عملیاتی و عملکرد مالی با تاکید بر عدم قطعیت سیاست اقتصادی است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف جزو تحقیقات کاربردی می باشد. جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند و با روش نمونه گیری هدفمند 130 شرکت در نمونه آماری قرار گرفته اند. دوره زمانی پژوهش سال های 1392 تا 1399 است. عملکرد مالی با استفاده از دو معیار نرخ بازده دارایی ها و نرخ بازده حقوق صاحبان سهام اندازه گیری شده است. خالص سرمایه در گردش عملیاتی نیز از مدل نیهات آکتاس و همکاران(2015)، از نسبت خالص سرمایه در گردش عملیاتی به فروش بدست آمده است. عدم قطعیت سیاست اقتصادی از طریق مدل جارامیلو و سانکاک(2007)، برآورد شده است. برای آزمون فرضیه ها از تجزیه و تحلیل رگرسیون بهره گیری شده است. نتایج نشان می دهد که بین خالص سرمایه در گردش عملیاتی و عملکرد مالی(نرخ بازده دارایی ها) ارتباط وجود دارد. در حالی که بین خالص سرمایه در گردش عملیاتی و عملکرد مالی(نرخ بازده حقوق صاحبان سرمایه) ارتباط معناداری وجود ندارد. عدم اطمینان سیاست اقتصادی بر ارتباط بین خالص سرمایه در گردش عملیاتی و عملکرد مالی(نرخ بازده دارایی ها) تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: خالص سرمایه در گردش عملیاتی، عملکرد مالی، عدم اطمینان سیاست اقتصادی
  • علیرضا اسکندری*، ژاله مدینه خرمی صفحات 158-172
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر اجتناب از مالیات شرکت ها بر ارزش وجه نقد مازاد می باشد. برای اندازه گیری اجتناب از مالیات از نرخ موثر مالیاتی و برای اندازه گیری وجه نقد مازاد از پسماندهای مدل نگهداشت وجه نقد بهینه استفاده شده است. در نهایت با استفاده از اطلاعات 153 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی یک دوره 9 ساله از سال 1392 تا 1400 به آزمون فرضیه تحقیق پرداخته شده است. همچنین برای آزمون فرضیه پژوهش از نرم افزار ایویوز استفاده شده است. یافته های این مطالعه نشان داد که اجتناب از مالیات تاثیر منفی و معناداری بر ارزش وجه نقد مازاد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران دارد.
    کلیدواژگان: اجتناب مالیاتی، ارزش وجه نقد مازاد، بورس اوراق بهادار تهران
  • امیرحسین غیور*، مجتبی جیران آسیا صفحات 173-185
    مدیریت سود به عنوان فرآیند برداشتن گام های اگاهانه در محدوده اصول پذیرفته شده حسابداری برای رساندن سود گزارش شده به سطح سود مورد نظر تعریف شده است. عمل نزدیک کردن سود گزارش شده به سطح سود از طریق دستکاری حسابداری انجام می گیرد. به نظر می رسد مدیران دارای دانش مالی، توانایی بیشتری برای دستکاری و مدیریت داشته باشند ولی ممکن است انگیزه لازم برای انجام این کار را نداشته باشد و همچنین مدیر عامل در طول دوره تصدی خود به دلایل مختلف از جمله تردید بازار دست به مدیریت سود می زند. پژوهش حاضر به بررسی ابقا مدیریتی و مدیریت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است که جهت بررسی این پژوهش، نمونه ای شامل 158 شرکت به روش حذف سیستماتیک از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1391 تا 1396 انتخاب گردید. برای اندازه گیری مدیریت سود تعهدی از مدل تعدیل شده جونز و برای مدیریت سود واقعی از 3 شاخص شامل سه شاخص جریان های وجه نقد عملیاتی غیرعادی، هزینه های غیرعادی تولید و هزینه های اختیاری غیرعادی استفاده شد در این پژوهش از روش رگرسیون چند متغیره به صورت ترکیبی (سال- شرکت) به کمک نرم افزار استاتا و همچنین جهت آزمون فرضیه های این پژوهش از مدل حداقل مربعات تعمیم یافته استفاده شده است. نتایج حاصل از برآورد مدل های پژوهش حاکی از آن است که ابقای مدیریتی بر مدیریت سود تعهدی تاثیر منفی و معناداری دارد ولی ابقای مدیریتی بر مدیریت سود واقعی تاثیر مثبت و معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: ابقای مدیریتی، مدیریت سود، اقلام تعهدی و حاکمیت شرکتی
  • بهزاد ایرانی*، سعید منصوری رونیزی صفحات 186-203
    حرفه حسابرسی در راستای جلب و حفظ اعتماد عمومی در یک جامعه از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و مستلزم آن است که حسابرسان وظایف خود را با رعایت اخلاق حرفه ای و رفتارهای حرفه ای ایفا نمایند، چرا که تمایلات اخلاقی و رفتارهای غیرحرفه ای آنها می تواند کیفیت حسابرسی را تحت تاثیر قرار دهد، در نتیجه اعتماد عمومی از بین رفته و تبع آن حیثیت کل حرفه حسابرسی لطمه می بینید. بر این اساس می توان عنوان نمود که تمایلات اخلاقی حسابرس عاملی حیاتی در شکل دهی این حرفه است و شناسایی عوامل تاثیرگذار بر آن می تواند زمینه ارتقا و بهبود قضاوت های اخلاقی تر حسابرسان را فراهم آورد. بنابراین هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش استرس شغلی حسابرس در تمایلات اخلاقی حسابرس و با توجه به کنترل فردی حسابرس می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه حسابرسان عضو جامعه حسابداران رسمی ایران طی سال 1399 می باشند. با توجه به اینکه تعداد حسابرسان عضو جامعه حسابداران رسمی ایران 2688 نفر می باشد، بر اساس فرمول کوکران 336 حسابرس به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. این پژوهش به لحاظ داده ها توصیفی-تحلیلی بوده و با توجه به معیار زمانی یک پژوهش مقطعی است. بعلاوه به لحاظ اهداف، یک پژوهش کاربردی است و برای تحلیل فرضیه ها از روش معادلات ساختاری توسط نرم افزار PLS استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که تاثیر استرس شغلی حسابرس بر تمایلات اخلاقی حسابرس مثبت و معناداری دارد. به عبارت دیگر استرس شغلی حسابرس موجب افزایش تمایلات اخلاقی حسابرس (حساسیت اخلاقی حسابرس و قضاوت اخلاقی حسابرس) می شود. همچنین یافته ها نشان داد کنترل فردی حسابرس بر رابطه بین استرس شغلی حسابرس و تمایلات اخلاقی حسابرس (حساسیت اخلاقی حسابرس و قضاوت اخلاقی حسابرس) تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی حسابرس، تمایلات اخلاقی حسابرس، کنترل فردی حسابرس
  • فرزین خوشکار، زهرا مروتی*، شیما عقابی صفحات 204-216
    نگهداری وجه نقد داخلی یک گزینه تامین مالی کم هزینه برای شرکت ها فراهم می کند؛ اما ارزش شرکت با وجود پول نقد تا یک نقطه افزایش می یابد، اما با فراتر رفتن مانده وجه نقد از آستانه تخمینی تجربی که آن را "سطح بهینه" می نامند، کاهش می یابد. هدف این پژوهش بررسی رابطه سطح نگهداشت وجه نقد و ارزش شرکت با توجه به خوش بینی مدیران می باشد. اطلاعات مورد نیاز این پژوهش برگرفته از صورت های مالی 165 شرکت در بازه زمانی 1391-1400 می باشد. پژوهش انجام شده از نظر نوع هدف جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش از نظر ماهیت و محتوایی همبستگی می باشد و برای تجزیه وتحلیل فرضیه از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان بین سطح نگهداشت وجه نقد و ارزش شرکت رابطه منفی و معنی داری وجود دارد و خوش بینی مدیران موجب تقویت رابطه منفی بین سطح نگهداشت وجه نقد و ارزش می شود.
    کلیدواژگان: سطح نگهداشت وجه نقد شرکت، ارزش شرکت، خوش بینی مدیران
  • محمدحسین فلاح زواره*، کیومرث بیگلر صفحات 217-226

    هدف اصلی تحقیق تاثیر برنامه ریزی مالیاتی و محدودیت مالی بر سرمایه گذاری می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران می باشد که طی سالهای 1394 تا 1400 فعالیت داشته اند. تعداد آنها 120 شرکت می باشد. تحقیق حاضر بر اساس چگونگی بدست آوردن داده های مورد نیاز و از نظر طبقه بندی تحقیقات با توجه به هدف آن ها، در زمره تحقیقات توصیفی قرار دارد. این پژوهش بر اساس ماهیت و اهداف پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی می باشد. نتایج نشان داد که شیوه های اجتناب از مالیات با سرمایه گذاری ارتباط مثبتی دارد و محدودیت مالی با سرمایه گذاری ارتباطی ندارد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی مالیاتی، محدودیت مالی، سرمایه گذاری
  • عبدالرحیم خسروپور*، ابراهیم نویدی عباسپور صفحات 227-238
    یکی از مهمترین ویژگی های بازار سرمایه هر کشور، تاثیر پذیری از مسایل سیاسی است. تغییرات سیاسی در بدنه حاکمیت از آنجا که تغییراتی در دیدگاه های اقتصادی در پی دارد تاثیر ملموس و سریعی بر بورس اوراق بهادار می گذارد. استدلال بر این است که شرکت های دارای روابط گسترده سیاسی، به دلیل برخورداری از شرایط خاص، هزینه های کمتری را متحمل می شوند. واحد های تجاری نیز تمایل زیادی به برقراری ارتباط نزدیک با دولت و سیاستمداران دارند برای این منظور، در این پژوهش رابطه بین محافظه کاری حسابداری و روابط سیاسی هیات مدیره با تاکید بر ضعف کنترلهای داخلی در بازه زمانی بین سال های 1393 تا 1399 برای شرکتهای فعال در بورس اوراق بهادار تهران با انتخاب 156 شرکت به عنوان نمونه آماری به اجرا درآمده است. روش گردآوری داده ها با استفاده از نرم افزار ره آورد نوین و یادداشت های همراه صورتهای مالی و تحلیل فرضیات پژوهش با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک در نرم افزار آماری EVIEWS نسخه نهم انجام شده است. نتایچ نشان دادند ضعف کنترل داخلی بر رابطه بین محافظه کاری و روابط سیاسی هیات مدیره تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: محافظه کاری حسابداری، روابط سیاسی هیات مدیره، ضعف کنترلهای داخلی
  • کیانا سادات محمدی، جواد طوفانی چهارده* صفحات 239-254
    پدیده سقوط قیمت سهام که باعث کاهش شدید بازده می گردد، در قیاس با جهش بیشتر مورد توجه محققان قرار گرفته است همچنین موقعیت مدیر عامل بعنوان یک منبع قدرت به حساب می آید و متصدی اصلی راهبرد نوآوری کمپانی و بعنوان رهبر در بوجود آوردن ارزش برای سهامداران به حساب می آیند از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا قدرت مدیرعامل بر خطرسقوط قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر معناداری دارد یا نه؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1392 تا 1400 و با استفاده از اطلاعات 129 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد. با توجه به نتایج آزمون فرضیه مشخض گردید که قدرت مدیرعامل بر خطر سقوط قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: قدرت مدیرعامل، خطرسقوط قیمت سهام، قدرت ساختاری
  • علیرضا اسکندری*، رعنا نوبخت صفحات 255-263
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش تنوع جنسیتی هیات مدیره بر عملکرد شرکتها می باشد. اطلاعات اخذ شده در رابطه با متغیر های پژوهش وارد صفحه گسترده اکسل شده و سپس با استفاده از نرم افزار ایویوز تحلیل شدند. جامعه آماری این پژوهش به روش حذف سیستماتیک از میان 226 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1391 تا 1400 می باشد. نتایج آماری پشتوانه کافی جهت اثبات ارتباط بین تنوع جنسیت جنسیتی و عملکرد مالی نداشت. نتایج بدست آمده متفاوت با نتایج پژوهش ها خارجی بود. به نظر می رسد توزیع فراوانی و تعداد اندک حضور بانوان در میان اعضای هییت مدیره شرکت ها از منظر آماری نمی تواند دلیلی بر اثبات فرضیات پژو هشگر باشد.
    کلیدواژگان: تنوع جنسیتی، عملکرد مالی، بورس اوراق بهادار تهران
  • بهزاد رحیمی* صفحات 264-278
    پژوهش حاضر به بررسی اثر امنیت شغلی و رفاه کارکنان در ارایه خدمات به مشتریان : مطالعه ای در شعب بانک ملی استان آذربایجان شرقی پرداخته است. این مطالعه ازنظر ماهیت کاربردی و ازنظر روش اجرا توصیفی- علی می باشد. جامعه آماری تحقیق را کلیه کارمندان بانک ملی استان آذربایجان شرقی تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری در دسترس- قضاوتی تعداد 313 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. و برای جمع آوری داده های اولیه از ابزار پرسشنامه استفاده شد که پرسشنامه امنیت شغلی دارای 3 سوال و به پیروی از شارما و همکاران (2016) و پرسشنامه رفاه کارکنان 18 سال و به پیروی از هاگ و همکاران (2000)، همچنین پرسشنامه ارایه خدمات به مشتریان 30 سوال به پیروی از سقاییان (1390) می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری و نرم افزار پی ال اس 3 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد امنیت شغلی و رفاه کارکنان بر ارایه خدمات به مشتریان در شعب بانک ملی استان آذربایجان شرقی تاثیر مستقیم معناداری دارد.
    کلیدواژگان: امنیت شغلی، رفاه کارکنان، خدمات به مشتریان
|
  • Mahshid Rashidi * Pages 1-11
    In an era when companies face many challenges to survive in competitive markets, financial health and identifying the factors that lead to financial crises are of great importance. There are obstacles for the continuation of the activities of the companies that lead to the failure of the companies. One of the characteristics of failure and failure of companies is financial turmoil. Therefore, the purpose of this research is to investigate the relationship between managerial ability and performance volatility with an emphasis on financial turmoil. The statistical population of the research companies admitted to the Tehran Stock Exchange and the studied sample includes 140 admitted companies during the years 2016 to 2016. The research method is descriptive and causal-correlation in terms of the relationship between the variables, and it is practical in terms of the goal. The regression method and panel data as well as the fixed effects model were used to process and test the hypotheses. The results obtained from the analysis of the hypothesis showed that financial turmoil has a negative and significant effect on the relationship between managerial ability and performance volatility. According to the results of the research, it is suggested to the board of directors and company owners to consider the transparency of the company as an influential factor in the investors' attitude towards the ability and performance of the company's management; Therefore, they should be careful in choosing their managers and choose a capable and expert person; Because capable managers increase the efficiency of the company and show the result of their desired performance by increasing the transparency of the company.
    Keywords: financial turmoil, performance volatility, Managerial Ability
  • Halime Rezaee *, Aliasghar Taherababdi Pages 12-25
    Auditing can be one of the ways to prevent and reduce profit management. Industry-specific auditors play an important role in overseeing the financial reporting process. Industry-specific auditors may limit earnings management not only through the audit of financial statements but also through their interactions with internal clients and corporate governance mechanisms that include board independence. . The purpose of this research is to investigate the influence of audit committee independence and auditor expertise in the industry on profit management in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The descriptive-survey research method is correlational in terms of the relationship between variables, and it is applied in terms of purpose and post-event in terms of event. The statistical research population of companies admitted to Tehran Stock Exchange and the studied sample includes 140 admitted companies during the years 2015 to 2019. The regression method and panel data as well as the fixed effects model were used to process and test the hypotheses. The results obtained from the analysis of the hypotheses showed that the independence of the audit committee has a positive and significant relationship with profit management, and the auditor's expertise in the industry has a negative and significant relationship with profit management.
    Keywords: Audit Committee Independence, auditor expertise in the industry, Profit Management
  • Mohamad Hosein Falah Zavare *, Kumars Biglar Pages 26-37

    The main purpose of the research is the impact of growth opportunities and cash flow on investment. The statistical population of this research includes companies admitted to the Tehran Stock Exchange that were active during the years 1394 to 1400. Their number is 120 companies. Based on how to obtain the required data and in terms of classification of research according to their purpose, the current research is in the category of descriptive research. Based on the nature and objectives of this research, it is applied research. The results showed that growth opportunities have a negative and significant relationship with investment, but cash flow has no significant relationship with investment.

    Keywords: Growth Opportunities, Cash Flow, Investment
  • Yadolah Tariverdi, Reza Motavali * Pages 38-47

    Regarding the management of cash flows, there is a popular theory that shows the conversion of materials into cash from the sale of goods and services. This case is a reflection of the company's ability to produce and is one of the basic concepts in the field of financial literature, so this research examines the effect of management Cash flow deals with the performance of the company in the accepted companies of Tehran Stock Exchange. In this research, the number of 138 companies admitted to the Tehran Stock Exchange in the period of 2018-2019 has been examined. In order to test the hypotheses, Poled's (combined) multiple linear regression model was used. The findings of the research show that, in general, cash flow management has a positive and significant effect on performance evaluation indicators, such as return on equity, return on assets, and Kiotobin ratio.

    Keywords: Cash flow management, Return on Equity, return on assets, Kyotobin ratio
  • Rahman Rahimi, Ayda Akbari * Pages 48-55
    Choosing a stock portfolio is one of the important topics in the field of investment management, which discusses how to allocate an investor's capital to different assets and form an efficient portfolio, which depends on the assumptions and modeling conditions for selecting and optimizing the investment portfolio. It is closer to real world conditions, the results will be more reliable. Considering a single period horizon for investment is not very realistic and most investors invest for more than one period so that the investor can review his position over time .Various patterns and methods have been presented since Markowitz's initial work to choose the optimal investment portfolio. However, finding the most useful pattern in choosing this portfolio has always been a concern of investors. In this research, a number of stock portfolio optimization algorithms such as ant algorithm, genetic algorithm, cultural algorithm, particle swarm algorithm, and firefly algorithm are given. Which is briefly explained about each.
    Keywords: Genetic Algorithm, optimization, Particle Swarm Algorithm, Firefly Algorithm, Ant algorithm
  • The interactive role of board gender diversity on the relationship between environmental disclosure and financial performance
    Mohamad Jari Alsaedi, Fatemeh Sarraf *, Mehran Nosrat Zadeh, Mohsan Hamidian Pages 56-78

    The aim of the current research is to investigate the interactive role of board gender diversity on the relationship between environmental information disclosure and financial performance in the Tehran Stock Exchange. For this purpose, the information of 115 companies was used during the period of 2014 to 2014. Hypotheses testing was done through regression and generalized least squares method. In order to measure financial performance, two measures of asset return and Kitobin ratio were used. The results of the research showed that there is a positive and significant relationship between the disclosure of environmental information and the financial performance criteria of companies. Also, the results showed that gender diversity in the members of the board of directors increases the intensity of the positive relationship between the disclosure of environmental information and financial performance.

    Keywords: board gender diversity, Environmental Disclosure, financial performance
  • Abdol Rahim Khosropor *, Ebrahim Navidi Abaspor Pages 79-87
    In this research, the relationship between accounting conservatism and political relations of the board of directors in the period between 1393 and 1399 has been implemented for companies active in the Tehran Stock Exchange by selecting 156 companies as a statistical sample. The method of data collection has been done by using the new Rahavard software and the accompanying notes of the financial statements and the analysis of the research assumptions by using the logistic regression test in the EVIEWS statistical software, the ninth version. Netich showed that there is a relationship between accounting conservatism and political relations of the board of directors.
    Keywords: Accounting conservatism, political relations of the board of directors, Tehran Stock Exchange
  • Javad Toofani Chardeh *, Valialoh Valinia, Majid Jafari Jahangir, Kiana Sadat Mohammadi Pages 88-98

    Investment-cash flow sensitivity will be very strong for firms that face overcommitments between internal and external costs. Therefore, these companies are considered as companies with high financial constraints. In addition, it is also shown that the degree of sensitivity of cash flow investment varies with different parameters of the sample. Therefore, according to the above, this research seeks to investigate whether environmental uncertainty has an effect on the sensitivity of investment to the cash flow of companies. The statistical population of the research is 120 companies, 120 companies; Companies accepted in Tehran Stock Exchange. Also, the time domain includes 10 consecutive years from 1391 to 1400 according to the results of the environmental uncertainty variable hypothesis test, considering that its significance level is less than 5%, which indicates a significant relationship with investment sensitivity to the cash flow of accepted companies. It is in the Tehran Stock Exchange.

    Keywords: Environmental uncertainty, Investment Sensitivity, Cash Flow Statement
  • Elham Almasi, Ali Jafari * Pages 99-118
    The main purpose of this research is to investigate the mediating role of financial reporting quality in the relationship between economic policy uncertainty and company investment in Tehran Stock Exchange member companies. To achieve this goal, a sample consisting of 143 companies admitted to the Tehran Stock Exchange during the years 2014 to 2021 was considered. Next, the data related to the research models were collected and sorted using Exeel software, and preliminary calculations were performed on the raw data to reach the main variables of the research. The final data were transferred to the Eviews software for analysis based on the conceptualized models of the research, after that and before the testing of the research hypotheses and the final processing of the models, the descriptive statistics of the research variables were examined and analyzed. paid.The results showed that economic policy uncertainty has a significant and positive effect on the company's investment and a significant and negative effect on the quality of financial reporting. Also, the uncertainty of the economic policy through the quality of financial reporting does not have a statistically significant effect on the company's investment
    Keywords: economic policy uncertainty, company investment, Financial Reporting Quality
  • Farzin Khoshkar, Roghaieh Hashemnejad. Khakeghah *, Zahra Morovati Pages 119-132
    Stock returns can be considered as a product of price discovery mechanism. In studies related to the relationship between earnings management and stock returns, the relationship, direction and endogenous nature of earnings management, that is, cross-sectional effects, have been neglected. The purpose of this research is to investigate the relationship between earnings management and stock returns, considering the role of cross-sectional effects of market beta, Firm size and value effect. The information required for this study is taken from the financial statements of 165 companies in the period 1391-1400. In terms of purpose, the research is part of applied research and the research method is correlational in terms of nature and content, and panel analysis has been used to analyze the hypothesis The results of the research hypotheses test showed that there is a positive and significant relationship between real earnings management and stock returns, and in companies with higher beta, large companies and companies with higher value effects, the relationship between real earnings management and stock returns is stronger.
    Keywords: Real Earnings Management, Stock Returns, Cross-Sectional Effects
  • Naser Khodadadeh Shamloo *, Reza Shaghaghi Turkdari Pages 133-157
    The financial performance of any company shows how that company uses its assets and business methods to generate income. In the short term, the amount and composition of working capital can affect the company's financial flexibility. As a result, despite the economic policy uncertainty, both working capital and financial performance are affected by certain conditions. The aim of the current research is to determine the relationship between net operating working capital and financial performance, emphasizing the uncertainty of economic policy. The current research is applied research in terms of its purpose. The statistical population is the companies admitted to the Tehran Stock Exchange and 130 companies have been included in the statistical sample with the purposeful sampling method. The time period of the research is from 2014 to 2021. Financial performance has been measured using two criteria, the rate of return on assets and the rate of return on equity. Net operating working capital is also obtained from the model of Nihat Aktas et al. (2015), from the ratio of net operating working capital to sales. The uncertainty of economic policy is estimated through the Jaramillo and Suncock (2007) model. Regression analysis has been used to test the hypotheses. The results show that there is a relationship between net operating working capital and financial performance (rate of return on assets). While there is no significant relationship between net operating working capital and financial performance (return on equity). Uncertainty of economic policy does not have a significant effect on the relationship between net operating working capital and financial performance (rate of return on assets).
    Keywords: Net Operating Working Capital, financial performance, economic policy uncertainty
  • Alireza Eskandari *, Zhale Madine Khorami Pages 158-172
    The purpose of this research is to investigate the effect of corporate tax avoidance on the value of surplus cash. The effective tax rate is used to measure tax avoidance and the residuals of the optimal cash holding model are used to measure excess cash. Finally, using the information of 153 companies admitted to the Tehran Stock Exchange during a 9-year period from 1392 to 1400, the research hypothesis has been tested. Also, to test the hypothesis of the research, Eviuse software has been used. The findings of this study showed that tax avoidance has a negative and significant effect on the value of surplus cash of companies admitted to the Tehran Stock Exchange.
    Keywords: Tax Avoidance, excess cash value, Tehran Stock Exchange
  • AMIRHOSSEIN GHAYOUR *, Mojtaba Jeiran Asia Pages 173-185
    Earning management is defined as the process of taking conscious steps within the scope of accepted accounting principles to bring the reported profit to the desired profit level. The act of bringing the reported profit closer to the profit level is done through accounting manipulation. It seems that managers with financial knowledge have more ability to manipulate and manage, but they may not have the necessary motivation to do this, and also the CEO may manage profits during his tenure for various reasons, including market uncertainty. hit The present research has investigated the management retention and earning management of companies listed on the Tehran Stock Exchange, and for the purpose of this study, a sample of 158 companies was selected from among the companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 2011 to 2016. To measure accrual earning management, the modified Jones model was used, and for real earning management, 3 indicators including three indicators of abnormal operating cash flows, abnormal production costs and abnormal discretionary costs were used. In this research, the combined multivariate regression method was used (company) with the help of Stata software and also to test the hypotheses of this research, the generalized least squares model has been used. The results of the estimation of research models indicate that managerial retention has a negative and significant effect on accrual earning management, but managerial retention does not have a positive and significant effect on actual earning management.
    Keywords: Managerial Entrenchment, earning management, Accrual, Corporate Governance
  • Behzad Irani *, Saeed Mansori Ronizi Pages 186-203
    The auditing profession has a special importance and position in order to attract and maintain public trust in a society and it requires auditors to perform their duties by observing professional ethics and professional behaviors, because their ethical tendencies and unprofessional behaviors can affect the quality of auditing. affect, as a result, public trust is lost and as a result, the reputation of the entire audit profession is damaged. Based on this, it can be said that the auditor's moral inclinations are a vital factor in the formation of this profession, and identifying the influencing factors can provide the basis for promoting and improving auditors' more ethical judgments. Therefore, the main purpose of this research is to examine the role of auditor's job stress in the auditor's moral tendencies and considering the auditor's individual control. The statistical population of this research includes all auditors who are members of the Iranian Certified Accountant Society during 2019. Considering that the number of auditors who are members of the Iranian Certified Public Accountants Society is 2688, 336 auditors were selected as the sample size based on Cochran's formula. This research is descriptive-analytical in terms of data, and according to the time criterion, it is a cross-sectional research. In addition, in terms of goals, it is an applied research and structural equation method by PLS software was used to analyze the hypotheses.The results of this research show that the impact of the auditor's job stress on the auditor's moral tendencies is positive and significant. In other words, the auditor's job stress increases the auditor's moral tendencies (the auditor's moral sensitivity and the auditor's moral judgment). Also, the findings showed that auditor's personal control has a positive and significant effect on the relationship between auditor's job stress and auditor's moral inclinations (auditor's moral sensitivity and auditor's moral judgment).
    Keywords: auditor's job stress, auditor's moral tendencies, auditor's personal control
  • Farzin Khoshkar, Zahra Morovati *, Shima Oghabi Pages 204-216
    Holding cash internally provides a low-cost financing option for companies; But the value of the firm increases up to a point with the presence of cash, but decreases as the cash balance exceeds an empirically estimated threshold called the "optimal level". The purpose of this research is to investigate the relationship between Cash Holding and Firm Value according to managers' optimism. The information required for this study is taken from the financial statements of 165 companies in the period 1391-1400. In terms of purpose, the research is part of applied research and the research method is correlational in terms of nature and content, and panel analysis has been used to analyze the hypothesis The results of the research hypotheses test show that there is a negative and significant relationship between the level of cash Holding and the value of the company, and the optimism of managers strengthens the negative relationship between the level of cash Holding and value.
    Keywords: Cash Holding, Firm Value, Managers' Optimism
  • Mohamad Hosein Falah Zavare *, Kumars Biglar Pages 217-226

    The main purpose of research is the impact of tax planning and financial restrictions on investment. The statistical population of this research includes companies admitted to the Tehran Stock Exchange that were active during the years 1394 to 1400. Their number is 120 companies. Based on how to obtain the required data and in terms of classification of research according to their purpose, the current research is in the category of descriptive research. Based on the nature and objectives of this research, it is applied research. The results showed that tax avoidance practices have a positive relationship with investment and financial restrictions have no relationship with investment.

    Keywords: Tax planning, financial restrictions, Investment
  • Abdol Rahim Khosropor *, Ebrahim Navidi Abaspor Pages 227-238
    One of the most important features of the capital market of any country is its influence on political issues. Political changes in the governing body have a tangible and quick impact on the stock market since they lead to changes in economic views. The argument is that companies with extensive political relations bear lower costs due to having special conditions. Business units also have a strong desire to establish close relations with the government and politicians. For this purpose, in this research, the relationship between accounting conservatism and political relations of the board of directors, emphasizing the weakness of internal controls in the period between 2013 and 2019 for Companies active in Tehran Stock Exchange have been implemented by selecting 156 companies as a statistical sample. The method of data collection was done by using the new forecasting software and the accompanying notes of the financial statements, and the analysis of the research assumptions was done using the logistic regression test in the ninth version of EVIEWS statistical software. Netich showed that the weakness of internal control has an effect on the relationship between conservatism and political relations of the board of directors.
    Keywords: Accounting conservatism, political relations of the board of directors, weak internal controls
  • Kiana Sadat Mohammadi, Javad Toofani Chardeh * Pages 239-254
    The phenomenon of falling stock prices, which causes a sharp decrease in returns, has been more studied by researchers compared to jumps. Also, the position of the CEO is considered as a source of power and the main operator of the company's innovation strategy and as a leader in creating value for shareholders. Therefore, the purpose of this research is to examine whether the power of the CEO has a significant effect on the risk of falling stock prices of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of companies admitted to Tehran Stock Exchange between 1392 and 1400 and using the information of 129 companies and the multivariable linear regression method, the hypothesis was tested. According to the results of the hypothesis test, it was determined that the power of the CEO has a significant effect on the risk of falling stock prices of companies listed on the Tehran Stock Exchange.
    Keywords: Power of the CEO, the risk of falling stock prices, structural power
  • Alireza Eskandari *, Rana Nobakht Pages 255-263
    The purpose of this research is to investigate the role of gender diversity of the board of directors on the performance of companies. The obtained information related to the research variables was entered into an Excel spreadsheet and then analyzed using Eviuse software. The statistical population of this research is based on the method of systematic elimination among 226 companies admitted to the Tehran Stock Exchange during the period of 1391 to 1400. The statistical results did not have enough support to prove the relationship between gender diversity and financial performance. The obtained results were different from the results of foreign researches. It seems that the frequency distribution and the small number of women's presence among the members of the company's board of directors, from a statistical point of view, cannot prove the hypothesis of Peugeot Heshgar.
    Keywords: Gender diversity, financial performance, Tehran Stock Exchange
  • Behzad Rahimi * Pages 264-278
    The present study investigates the effect of job security and employee well-being in providing services to customers: a study in the branches of the National Bank of East Azarbaijan province. This study is applied in nature and descriptive-causal in terms of implementation method. The statistical population of the research consists of all the employees of the National Bank of East Azarbaijan Province, who were selected as a statistical sample of 313 people using Cochran's formula and available-judgmental sampling method. And to collect primary data, a questionnaire tool was used, which is a job security questionnaire with 3 questions and following Sharma et al. (2016) and an 18-year employee welfare questionnaire and following Haag et al. (2000), as well as a customer service questionnaire. 30 questions are based on Saqaian (2013). Structural equation method and PLS3 software were used for data analysis. The findings of the research showed that job security and employee well-being have a significant direct impact on providing services to customers in the branches of the National Bank of East Azarbaijan province.
    Keywords: job security, Employee Welfare, Customer service