فهرست مطالب

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 46، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهزاد فروتن* صفحات 1-3

    علی رغم تاثیر چشمگیر در به کارگیری داروها در بیماری ها، حتی با تشخیص درست، همه بیماران به داروها پاسخ مطلوب نمی دهند. همچنین بعضی از بیماران از عوارض جانبی داروها رنج بیشتری می برند. مطالعات فارماکوژنتیک نشان داده است که پلی مورفیسم آنزیم های متابولیزه کننده دارو، ناقل ها و گیرنده ها در پاسخ های متفاوت بیماران به داروها نقش دارند. با توجه به پیچیدگی دارو درمانی، رویکرد گسترده تری از ژنومیکس با هدف یافتن اهداف دارویی جدید و بهینه سازی درمان به طور جداگانه برای هر بیمار ضروری به نظر می رسد. با این حال، فارماکوژنومیکس تا به امروز توانسته است در چند وضعیت بالینی مانند استفاده از هرسپتین در زنان مبتلا به سرطان پستان راهکار بالینی ارایه نماید. مثال دیگر مرکاپتوپورین است که به بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد توصیه می شود. برخی از بیماران نوعی واریانت ژنتیکی دارند که در توانایی آن ها برای پردازش این دارو اختلال ایجاد می کند. این مشکل پردازش می تواند عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند، مگر این که مقدار استاندارد مطابق با ساختار ژنتیکی بیمار تنظیم شود.

    کلیدواژگان: چالش های دارو درمانی، پزشکی شخصی
  • محمد نصیری نیا، امیر ملکی، معصمه حسینی، نادر حامد چمن* صفحات 4-17
    مقدمه

    سندرم حاد تنفسی شدید کرونا ویروس  (SARS-CoV-2) یک بیماری همه گیر جهانی بوده که به سرعت گسترش یافته و منجر به افزایش مرگ و میر شده است؛با این حال، بازماندگان از بیماری Covid-19 اغلب با ضعف سیستم ایمنی مواجه هستند؛ از آنجایی که عمده راهکارهای ارتقا سطح ایمنی شامل مدالیته تمرین و بهره مندی از مکمل ها می باشد؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف  بررسی تاثیر تمرین مقاومتی و مصرف بیوتین بر سطوح ایمنی هومورال مردان بهبود یافته از کرونا بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش- آزمون و  پس- آزمون، تعداد 32 مرد بهبود یافته از کرونا با محدوده سنی 30 تا 40 سال به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، تمرین مقاومتی، مکمل بیوتین، تمرین مقاومتی+ مکمل تقسیم بندی شدند. پروتکل تمرین به مدت 6 هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه با شدت 60 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه بود. گروه های مکمل، یک عدد کپسول بیوتین را به مدت شش هفته قبل از تمرین همراه با غذا مصرف کردند. حدود 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرین و مصرف مکمل، سطوح سرمی IgA ، IgM ، IgG و CRP توسط روش الایزا مورد اندازه گیری قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیره و در سطح معناداری (0/05 ≥ P) ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد شش هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف بیوتین موجب افزایش معنادار IgA،IgM و کاهش معنادار CRP مردان بهبود یافته از کرونا شد اما IgG و کورتیزول تغییر معناداری نیافتند.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد شش هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف بیوتین با افزایش مقادیر ایمونوگلوبین های A، M و کاهش CRP سبب تقویت سیستم ایمنی شده است. بنابراین انجام شش هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف بیوتین برای بهبود سیستم ایمنی بدن مناسب است و فرد را در برابر بیماری کووید-19 محافظت می کند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، مکمل بیوتین، ایمونوگلوبین، پروتئین واکنش گر-C، کورتیزول
  • نادیا سلطانی*، علی شیخ الاسلامی صفحات 18-23
    مقدمه

    شادکامی یکی از مفاهیم و مولفه های اساسی زندگی دانشجویان است. مطالعه در خصوص شادکامی دارای سه جنبه که شامل: سنجش میزان شادکامی، بررسی عوامل موثر بر شادکامی و شیوه های افزایش شادکامی و هدف از این پژوهش سنجش شادکامی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارتش می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که در دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام شد. جامعه مورد پژوهش کلیه دانشجویان تازه وارد  دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی در نیمسال دوم تحصیلی سال 1400 بود. با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری در دسترس 166 نفر از دانشجویان به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه شادکامی آکسفورد oxford happiness inventory (OHI)  بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 26، آزمون کلوموگروف اسمیرنوف و آزمون t مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین نمره پرسشنامه شادکامی اکسفورد 10/65±32/6 بود. طبق نتایج بدست آمده میانگین شادکامی دانشجویان پزشکی 10/28±31/12 و دانشجویان پیراپزشکی 11/21±34/2 بود که با توجه به نتایج آزمون t مستقل این تفاوت بین دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی معنی دار است و دانشجویان پیراپزشکی از سطح شادکامی بالاتری برخوردارند.

    بحث و نتیجه گیری

    از آنجاییکه شادکامی از عوامل اساسی در عملکرد تحصیلی و شغلی افراد است و با توجه به پایین تر بودن سطح شادکامی دانشجویان پزشکی نسبت به دانشجویان پیراپزشکی، شناسایی عوامل سبب ساز و برنامه ریزی در جهت ارتقای شادکامی دانشجویان امری ضروری است.

    کلیدواژگان: شادکامی، دانشجویان، پرسشنامه شادکامی اکسفورد
  • وحید رحمانی، فاطمه پورجمال، اسماعیل تیموری، ابراهیم علی افسری، نسرین آقازاده* صفحات 24-30
    مقدمه

     بهره وری به عنوان عامل مهمی در توسعه سازمان شناخته می شود. شناسایی عواملی که می تواند باعث بالا بردن بهره وری شود در راستای اهداف اصلی هر سازمانی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین بهره وری پرسنل اتاق عمل و ارتباط آن با رضایت شغلی در مراکز آموزشی و درمانی دانشکده علوم پزشکی مراغه انجام گرفت.

    مواد و روش ها

     مطالعه توصیفی- تحلیلی موجود در سال 1400 بر روی 58 نفر از پرسنل اتاق عمل شاغل در مراکز آموزشی درمانی مراغه انجام گرفت. روش نمونه گیری در این پژوهش سرشماری بود. ابزار جمع آوری داده ها شامل سه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی مینه سوتا (MS) و پرسشنامه استاندارد بهره وری هرسی و گلد اسمیت بود. برای تحلیل داده ها از آنالیزهای توصیفی و استنباطی شامل آزمون پیرسون استفاده گردید. داده های جمع آوری شده به وسیله نرم افزار  SPSS  نسخه 26 تجزیه و تحلیل شدند. P-value کمتر از 0/05 از لحاظ آماری معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 7/04±33/01  بود که بیشتر آن ها را زنان تشکیل دادند. (82.8%). بیشتر افراد دارای مدرک کارشناسی اتاق عمل بودند (50%). میزان رضایت شغلی متوسط و میزان بهره وری پایین بود. میانگین و انحراف معیار برای بهره وری و رضایت شغلی به ترتیب 71.55±15.25 و 71.77± 13.54 به دست آمد . بین رضایت شغلی و میزان بهره وری کارکنان اتاق عمل بیمارستان های دانشکده پزشکی مراغه ارتباط معنادار آماری و مستقیم وجود دارد (P<0.001، R=0.680).

    بحث و نتیجه گیری

     بهره وری به عنوان جزء مهم موفقیت سازمان بایستی مورد توجه مسیولین قرار گیرد. با توجه به ارتباط بالای بهره وری و ارتباط آن با رضایت شغلی کارکنان به خصوص در پرسنل اتاق عمل، مدیران می توانند برای رسیدن به بهره وری بالا در اتاق عمل به عنوان قلب بیمارستان به ایجاد انگیزه در پرسنل جهت بالا بردن رضایت شغلی آن ها بیشتر اهمیت دهند.

    کلیدواژگان: بهره وری، رضایت شغلی، اتاق عمل، ایران
  • مریم بسطامی*، بهزاد ایمنی، بهاره محدود صفحات 31-37
    مقدمه

    یادگیری و یادآوری دو اصل مهم در فرآیند شغلی پرستاران محسوب می شود، جهت تقویت این عوامل روش های نوین تدریس می تواند روش های مناسب و کاربردی به حساب آید. با توجه به این که آموزش مبتنی بر چندرسانه ای در آموزش پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است، این پژوهش با هدف بررسی  تاثیر الگوی تدریس چندرسانه ای بر یادگیری و یادداری  درس تکنولوژی جراحی فک و صورت در مقایسه با روش تدریس سنتی در دانشجویان کارشناسی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1398انجام گردید.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای به روش نیمه تجربی است که بر روی 38 نفر از دانشجویان ترم 6 اتاق عمل که مشغول به تحصیل در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند  صورت پذیرفت. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. در ابتدای ترم قسمت نخست درس طبق سرفصل دروس به روش  سنتی و قسمت دوم درس به روش چندرسانه ای با استفاده از نرم افزار تهیه شده, توسط مدرس مربوط تدریس شد. منظور از چند رسانه ای ساخت یک نرم افزار شبیه ساز شامل مفاهیم آموزش آناتومی، آشنایی با ابزار آلات جراحی و شرح کامل عمل های جراحی فک و صورت است. در انتهای هر دو روش، میزان یادگیری ویادداری دانشجویان در هر دو مرحله از طریق آزمون کتبی مورد بررسی قرار گرفت و تاثیر نرم افزار آموزشی طراحی شده در دو گروه مقایسه شد. بررسی اماری با نرم افزار SPSS  نسخه 23 و آزمون های آماری مرتبط انجام گرفت.

    یافته ها

    با توجه به آزمون آماری تی زوجی، بین میزان یادگیری دانشجویان در دو روش آموزش سنتی و چند رسانه ای  اختلاف معناداری مشاهده شد(p value:0/038). همچنین بین یادداری از دو روش نیز اختلاف آماری معناداری وجود داشت(p value:0/000). نتایج حاکی از این است که در مقایسه با روش سنتی، روش چند رسانه ای، روشی موثرتر در یادگیری  و یادداری دانشجویان می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

      بر اساس بررسی های انجام شده مشخص گردید که نرم افزار آموزشی طراحی شده می تواند به عنوان یک استراتژی موثر آموزشی باعث ارتقای میزان یادگیری و یادداری دانشجویان اتاق عمل  شود.

    کلیدواژگان: آموزش چند رسانه ای، آموزش سنتی، یادگیری، یادداری
  • زهره جوانمرد، مریم قرایی، فاطمه عامری* صفحات 38-47
    مقدمه

    برای پیاده ‎سازی موفق و استفاده بهینه از فناوری پزشکی از راه دور، باید زیرساخت های لازم و عوامل موفقیت این فناوری مورد توجه قرار گیرند. پژوهش حاضر، با هدف بررسی امکان‎ سنجی پیاده‎ سازی فناوری پزشکی از راه دور بر اساس زیرساخت‎ های موجود در دو بیمارستان ‎ آموزشی شهرستان فردوس انجام گردید.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-مقطعی بود که در بیمارستان‏ های آموزشی شهرستان فردوس در سال 1400 انجام شد. جامعه پژوهش شامل 49 نفر از پزشکان، مسیولان واحد فناوری اطلاعات و مدیران می باشد. در این مطالعه از روش سرشماری استفاده و تمامی جامعه پژوهش به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. ابزار جمع‏ آوری داده ‏ها، پرسشنامه قاسمی و همکاران بود که دارای 44 سوال چند گزینه‏ ای و متشکل از 6 بخش می‎ باشد و به منظور سنجش آگاهی کارکنان و امکان ‏سنجی پیاده‏ سازی فناوری اطلاعات در بیمارستان‏ ها ایجاد شده ‍ است. پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ 87% بدست آمده است. پرسشنامه‏ ها با رویکرد دسترسی آسان و با مراجعه حضوری به افراد ارایه گردیدند.پس از تکمیل پرسشنامه‏ ها، اطلاعات وارد نرم ‏افزار آماری SPSS نسخه 16 گردیدند و جهت تجزیه و تحلیل داده‏ ها از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و درصد) استفاده شد.

    یافته‏ ها: 

    49 نفر از کارکنان در این مطالعه شرکت کردند. با وجود امکان برقراری ارتباط بین سیستم ‏های بخش ‏های هر بیمارستان، بیش از 70 درصد کارکنان به اینترنت پرسرعت دسترسی نداشته و امکان اتصال از خارج بیمارستان برای آن‏ ها وجود نداشت. میزان آشنایی کارکنان با فناوری پزشکی از راه دور در سطح مناسبی قرار داشت (72/1درصد). همچنین برنامه استراتژیک بیمارستان‏ های مورد مطالعه، دربرگیرنده برنامه پزشکی از راه دور بود، اما تاکنون خدمات پزشکی از راه دور در این بیمارستان ها ارایه نشده است. ارایه آموزش (92/3 درصد)، ارایه مراقبت (84/6 درصد)، پذیرش بیمار (76/9درصد)، انجام مشاوره (69/2 درصد) و انجام اعمال جراحی (15/3درصد) مهمترین کاربردهای این فناوری از دیدگاه افراد مورد مطالعه بودند. همچنین مشکلات بیمه و بازپرداخت (100 درصد) و کمبود کادر فنی (100 درصد) به عنوان موانع زیرساختی برای پیاده سازی فناوری پزشکی از راه دور مطرح شدند.

    بحث و نتیجه ‏گیری:

     با وجود فراهم بودن برخی زیرساخت‏ های پزشکی از راه دور در بیمارستان ‏های شهرستان فردوس، این بیمارستان‏ ها هنوز قادر به ارایه خدمات پزشکی از راه دور نمی‏ باشند. لذا پیشنهاد می ‏شود اقداماتی جهت فراهم ‏سازی امکانات و زیرساخت‏ های لازم در این راستا انجام شوند.

    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، امکان سنجی، پیاده سازی، زیر ساخت، بیمارستان
  • محسن صادقی*، حمدالله هادی صفحات 48-60
    مقدمه

    کمردرد، شایع ترین اختلال اسکلتی-عضلانی شناخته شده در جوامع نظامی و به طور ویژه پلیس می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل خطر دردهای کمری در نیروهای پلیس راهور اصفهان بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به صورت مقطعی و بر روی 100 نیروی پلیس راهور اصفهان در دو گروه 50 نفری مبتلا به کمردرد و سالم انجام شد. مجموعه وسیعی از عوامل خطر دردهای کمری در قالب دو دسته عوامل خطر شغلی و غیرشغلی با استفاده از پرسشنامه و نیز 4 تست حرکتی ارزیابی گردید. داده های اندازه گیری شده با استفاده از آزمون آماری رگرسیون لجستیک و با نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    مهم ترین عوامل خطر غیرشغلی شامل: افزایش سن، وزن، شاخص توده بدنی، ساعات نشستن، ایستادن و رانندگی در زمان های غیرکاری، دفعات تکرار برداشتن اجسام سنگین در زمان های غیرکاری، افسردگی و اضطراب و نیز کاهش میزان فعالیت بدنی در اوقات فراغت، میزان و کیفیت خواب و ثبات ناحیه مرکزی بدن بودند (0.05 ≤p). مهم ترین عوامل خطر شغلی را نیز افزایش سابقه شغلی، ساعات نشستن و ایستادن در محیط کاری، دفعات خم شدن و چرخش های کمری بدون برداشتن اجسام در محیط کاری، استرس شغلی و نیز کاهش میزان استراحت و میزان فعالیت جسمانی سازمان یافته در محیط کاری و رضایت شغلی تشکیل دادند (0.05 ≤p).

    بحث و نتیجه گیری

    به کارگیری برنامه های پیشگیرانه با در نظرگیری عوامل خطر مهم به دست آمده در پژوهش حاضر می تواند علاوه بر پیشگیری از کمردرد در نیروهای پلیس راهور، هزینه های مرتبط و نیز غیبت های کاری مکرر به دلیل مبتلا شدن به کمردرد را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: کمردرد، عامل خطر، وضعیت بدنی، ثبات ناحیه مرکزی بدن، عوامل روان شناختی
  • عاطفه سادات موسوی*، رضا درودی، علی عباس زاده، فاطمه دهمرده، سیده فاطمه موسوی بایگی صفحات 61-71
    مقدمه

    بیماری های دستگاه گوارش با عوارض و هزینه های مراقبت بهداشتی قابل توجهی در سراسر جهان همراه است. هدف از این مرور نظام مند، بررسی تاثیر پزشکی از راه دور بر بهبود علایم و کاهش بار بیماری و بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلابه بیماری های گوارشی بود.

    مواد و روش ها

    یک مرور نظام مند، در مطالعات کارآزمایی کنترل شده تصادفی، با جستجوی کلمات کلیدی در عنوان، چکیده و کلمات کلیدی مطالعات در پایگاه داده های علمی معتبر Embase، Web of Science،Scopus، PubMed در بین سال های 2012 تا 2022 مورد کاوش قرار گرفت. همچنین یک جستجو در ادبیات خاکستری با استفاده از موتور جستجوی Google انجام شد تا جدیدترین شواهد ممکن را شناسایی کنیم. ما دستورالعمل ها و موارد ترجیحی مطالعات مرور نظام مند (PRISMA) پیروی کردیم. مطالعات کارآزمایی بالینی یا کنترل شده تصادفی که از روش های پزشکی از راه دور یا سلامت از راه دور برای بهبود کیفیت زندگی و فعالیت بیماری در بیماران مبتلابه بیماری های گوارشی استفاده کردند و متن کامل آن ها به زبان انگلیسی در دسترس بود به عنوان معیارهای ورود در نظر گرفته شدند.

    یافته ها

    در ابتدا 963 مطالعه با جستجو در پایگاه داده ها استخراج شدند. 870 مقاله پس از حذف موارد تکراری شناسایی شد. پس از غربالگری متن کامل مقالات، 9 مطالعه معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. تعداد شرکت کنندگان در مطالعات ورودی شامل 2092 مورد بود. مدت زمان مداخله در هر مطالعه از 6 هفته تا 12 ماه متغیر بود. فناوری های مورداستفاده شامل: پلتفرم مبتنی بروب 33 درصد، مانیتورینگ از راه دور 44 درصد و اپلیکیشن مبتنی بر تلفن همراه 22 درصد بود. در 22 درصد از مطالعات مداخلات پزشکی از راه دور سبب بهبود کیفیت زندگی و 33 درصد از مطالعات سبب کاهش تعداد مراجعات سرپایی و پذیرش در بیمارستان و 22 درصد از مطالعات بهبود مدیریت علایم در بیماران را نشان داد؛ به علاوه 11 درصد از مطالعات مقرون به صرفه بودن و اثربخشی پزشکی از راه دور را نشان داد همچنین در 11 درصد از مطالعات کاهش استفاده از منابع مراقبت های بهداشتی را گزارش کردند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مرور نظام مند حاضر نشان داد که در اکثریت مطالعات مداخلات پزشکی از راه دور نتیجه ای بهتر از مداخلات سنتی دارد، بااین حال یک برنامه پزشکی از راه دور برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش بار بیماری مبتلایان به بیماری های گوارشی می تواند مکمل یا جایگزین ویزیت های پزشکی حضوری بوده و باعث بهبود سلامتی بیمار گردد.

    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، بیماری مزمن گوارشی، بهبود کیفیت زندگی، سلامت همراه
|
  • Behzad Foroutan* Pages 1-3

    Despite the significant effect in the use of drugs in diseases, even with the correct diagnosis, not all patients respond favorably to the drugs. Also, some patients suffer more from the side effects of drugs. Pharmacogenetic studies have shown that the polymorphism of drug metabolizing enzymes, transporters and receptors are involved in the different responses of patients to drugs. Considering the complexity of drug therapy, a broader genomics approach with the aim of finding new drug targets and optimizing treatment for each patient seems necessary. However, pharmacogenomics has been able to provide clinical solutions in several clinical situations such as the use of Herceptin in women with breast cancer. Another example is mercaptopurine, which is recommended to patients with acute lymphoblastic leukemia. Some patients have a genetic variant that interferes with their ability to process this drug. This processing problem can cause severe side effects unless the standard amount is adjusted according to the patient's genetic makeup.

    Keywords: Drug Therapy Challenges, Personalized Medicine
  • Mohamad Nasiri Nia, AMIR MALEKI, Masoumeh Hosseini, Nader Hamed Chaman* Pages 4-17
    Introduction

    Severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) is a global epidemic that has spread rapidly and it led to increased mortality; however, survivors of Covid-19 disease often face a weakened immune system. Since the main solutions to improve the level of safety include training modality and benefiting from supplements, the purpose of this research was to investigate the effect of resistance training and biotin consumption on the humoral immunity levels of men recovered from Corona.

    Methods and Materials:

     This semi-experimental research has been performed with a pre-test and posttest design. 32 men recovered from Corona, whose ages were between 30 and 40 years old, were randomly divided into four groups of control, resistance training, biotin supplement, and resistance training+supplement. The exercise protocol for 6 weeks was three sessions per week and each session lasted 60 minutes with an intensity of 60 to 80% of a maximum repetition. The supplement groups took one biotin capsule with food for six weeks before the training. About 48 hours after the end of the last training session and supplement consumption, the serum levels of IgA, IgM, IgG, and CRP were measured by the ELISA method. The data were evaluated using the statistical method of multivariate covariance analysis at the significance level of (P ≤ 0.05).

    Results

    The results showed that six weeks of resistance training with biotin consumption caused a significant increase in IgA, and IgM and it coused a significant decrease in CRP in men recovered from Corona. However, there was not any significant changes in IgG and cortisol.

    Discussion and Conclusion

    It seems that six weeks of resistance training along with biotin consumption has strengthened the immune system by increasing the amounts of immunoglobulins A, M and decreasing CRP. Therefore, performing six weeks of resistance training along with biotin intake is suitable for improving the body's immune system and it protects a person against the disease of Covid-19.

    Keywords: Resistance Training, Biotin Supplementation, Immunoglobulin, C – Reactive Protein, Cortisol
  • Nadia Soltani*, Ali Sheikholislami Pages 18-23
    Introduction

    Happiness is one of the basic concepts and components of students' lives. The study of happiness has three aspects: measuring the level of happiness, examining the factors affecting happiness and methods of increasing happiness. The purpose of this research is to measure the happiness among the students of the Army University of Medical Sciences.

    Methods and Materials:

     This descriptive-cross sectional study was conducted at Aja University of Medical Sciences. The research population was all freshmen of medical and paramedical faculties in the second semester of 2022. 166 students were selected as the research sample using Cochran's formula and available sampling method. The research tool was the Oxford Happiness Inventory (OHI). Data were analyzed through Kolmogorov-Smirnov test and independent t test using SPSS software version 26.

    Results

    The average score of the Oxford Happiness Questionnaire was 32.6±10.65. According to the obtained results, the average happiness of medical and paramedical students was 31.12±10.28 and 34.2±11.21 respectively. This difference between medical and paramedical students is significant based on the results of the independent t test. Moreover, paramedical students have a higher level of happiness.

    Discussion and Conclusion

    Since happiness is one of the basic factors in people's academic and career performance and considering the lower level of happiness of medical students compared to paramedical students, it is necessary to identify the causal factors and plan to improve students' happiness.

    Keywords: Happiness, Students, Oxford Happiness Inventory
  • Vahid Rahmani, Fateme Poorjamal, Esmail Teymoori, Ebrahim Aliafsari, Nasrin Aghazade* Pages 24-30
    Introduction

    Productivity is recognized as an essential factor in the growth of the organization. Identifying factors that can boost productivity is consistent with the primary objectives of any organization. The purpose of this study was to determine the relationship between the productivity of operating room specialists and their job satisfaction in educational and therapeutic hospitals affiliated with the Maragheh University of Medical Sciences.

    Methods and Materials: 

    A descriptive and analytic study was conducted on 58 operating room technologists employed by the Maragheh educational hospital in 2022. This study has been performed through census sampling method. Data were collected through three demographic profile questionnaires, the Minnesota Job Satisfaction Standard Questionnaire (MS), and the Hersey and Goldsmith Productivity Standard Questionnaire. The data were analyzed using descriptive and inferential methods including Pearson’s test. SPSS software version 26 was used to analyze the gathered data. P-values below 0.05 were considered statistically significant.

    Results

    The average age of the participants was 33.01±7.04 in the study. Most of them were women (82.8%), and they had bachelor degree in operating room (50%). The level of job satisfaction was average and the level of productivity was low. The mean and standard deviation for productivity and job satisfaction were 71.55±15.25 and 71.77±13.54, respectively. There is a statistically significant and direct relationship between job satisfaction and the productivity of the operating room staff of Maragheh Medical University Hospitals (P<0.001, R=0.680).

    Discussion and Conclusion

    The importance of productivity to the success of the organization should be considered by the administration. Considering the relationship between high productivity and employee job satisfaction, particularly among operating room technologists, managers can place greater emphasis on motivating personnel to increase their job satisfaction in order to achieve high productivity in the operating room which is the heart of the hospital.

    Keywords: Productivity, Job Satisfaction, Operating Room, Iran
  • Maryam Bastami*, Behzad Imani, Bahareh Mahdood Pages 31-37
    Introduction

    Learning and memorization are two important principles in the career process of nurses. In order to strengthen these factors, new teaching methods can be considered as suitable and practical methods. Due to the fact that multimedia-based education is of great importance in medical education, this research aims to investigate the effect of multimedia teaching model on learning and memorization of maxillofacial surgery technology course compared to traditional teaching method among undergraduate students of the Hamedan University of Medical Sciences in 2018.

    Methods and Materials: 

    The present study is a semi-experimental interventional study that was conducted on 38 students of the 6th semester of the operating room who were studying at the paramedical faculty of Hamedan University of Medical Sciences. The census sampling method was performed in this study. At the beginning of the semester, the first part of the lesson was taught in the traditional method and the second part of the lesson was taught in a multimedia method using the prepared software by the relevant lecturer. The meaning of multimedia is the creation of a simulation software that includes the concepts of anatomy education, familiarization with surgical instruments, and a full description of jaw and facial surgeries. At the end of both methods, the amount of learning and memory of students in both stages was examined through a written test. Moreover, the effect of the designed educational software was compared in two groups. Statistical analysis was performed through related statistical tests by SPSS software version 23.

    Results

    According to the paired t-test, a significant difference was observed between the learning rate of students in traditional and multimedia teaching methods (p value: 0.038). Furthermore, there was a statistically significant difference between the memory of the two methods (p value: 0.000). The results indicate that, compared to the traditional method, the multimedia method is more effective method in students’ learning and memorization.

    Discussion and Conclusion

    Based on the investigations, it was determined that the designed educational software can be used as an effective educational strategy to improve the learning and memory of operating room students.

    Keywords: Multimedia Education, Traditional Education, Learning, Memorization
  • Zohreh Javanmard, Maryam Gharaei, Fatemeh Ameri* Pages 38-47
    Introduction

    For the successful implementation and optimal use of telemedicine technology, this technology’s necessary infrastructure and success factors should be considered. The present study was conducted to investigate the feasibility of implementing telemedicine technology based on the existing infrastructure in two teaching hospitals of Ferdows city.

    Methods and Materials:

     The current cross-sectional descriptive study was conducted in the teaching hospitals of Ferdows city in 2022. The population included 49 doctors, information technology unit staffs, and managers. In this study, the census method was used and all population was considered as a sample. Data were collected through Ghasemi et al.’s questionnaire, which has 44 multiple-choice questions and it consists of 6 sections. This questionnaire was created to measure the awareness of employees and the feasibility of implementing information technology in hospitals. The reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach’s alpha method of 87%. Questionnaires were presented to people with an easy access and face to face approach. After completing the questionnaires, the information was entered into SPSS software version 16. Moreover, data were analyzed using descriptive statistics (frequency, mean and percentage).

    Results

    49 employees were participated in this study. Despite the possibility of communicating between the systems of each hospital’s departments, more than 70% of the employees did not have access to highspeed Internet and they couldn’t connect from outside the hospital. The level of familiarity of employees with telemedicine technology was at an appropriate level (72.1 %). Furthermore, the strategic plan of the studied hospitals included a telemedicine program. However, telemedicine services have not been provided in these hospitals yet. Providing education (92.3 %), providing care (84.6 %), admitting patients(76.9 %), consulting(69.2 %) and performing surgeries (15.3 %)were the most important applications of this technology from the point of view of the participents. Moreover, the problems of insurance and reimbursement (100%) and the lack of technical staff (100%) were raised as infrastructural obstacles for the implementation of telemedicine technology.

    Discussion and Conclusion

    Despite the availability of some telemedicine infrastructure in the hospitals of Ferdows city, these hospitals are still not able to provide telemedicine services. Therefore, it is suggested to take measures to provide the necessary facilities and infrastructure in this direction.

    Keywords: Telemedicine, Feasibility, Implementation, Infrastructure, Hospital
  • Mohsen Sadeghi*, Hamdollah Hadi Pages 48-60
    Introduction

    Low back pain is the most common musculoskeletal disorder in military communities, especially in police. The purpose of this study was to investigate the risk factors of low back pain in Isfahan traffic police.

    Methods and Materials: 

    This cross-sectional study was conducted on 100 Isfahan traffic police personnel in two groups of 50 healthy subjects and subjects with low back pain. A comprehensive set of risk factors of low back pain was measured in the form of work-related and non-work-related risk factors using a questionnaire and four movement tests. Measured data were analyzed using logistic regression by SPSS software version 22.

    Results

    The most important non-work-related risk factors were increased age, weight, body mass index, hours of sitting, standing, and driving in non-working time, number of heavy objects lifting in non-working time, depression and anxiety and decreased physical activity in leisure time, quality and quantity of sleep, and core stability (P≤0.05). The most significant work-related risk factors included increased working history, hours of sitting and standing and the number of lumbar flexion and rotations without lifting heavy objects in working environment, working stress and decreased rest time and structured physical activity in working environment and job satisfaction (P≤0.05).

    Discussion and Conclusion

    The implementation of prevention programs considering reported risk factors in this study can reduce related costs and repeated work absences, in addition to preventing low back pain in traffic police.

    Keywords: Low Back Pain, Risk Factor, Posture, Core Stability, Psychosocial Factors
  • Atefeh Sadat Mousavi*, Reza Darroudi, Ali Abbaszadeh, Fatemeh Dahmardeh, Seyyedeh Fatemeh Mousavi Baigi Pages 61-71
    Introduction

    Gastrointestinal diseases are associated with significant healthcare costs and complications worldwide. The aim of this systematic review was to investigate the effect of telemedicine on improving symptoms, reducing disease burden, and improving quality of life (QoL) in patients with gastrointestinal diseases.

    Methods and Materials:

     A systematic review of randomized controlled trial studies was explored by searching keywords in the title, abstract, and keywords of the studies in Embase, Web of Science, Scopus, and PubMed scientific databases between the years of 2012 and 2022. A gray literature search was also conducted using the Google search engine to identify the most recent possible evidence. We followed the Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses (PRISMA) guidelines. Clinical trialas or randomized controlled trials that used telemedicine or telehealth methods to improve QoL and disease activity in patients with gastrointestinal diseases and those articles whose full text was available in English were considered to meet the inclusion criteria.

    Results

    At first, 963 studies were extracted by searching the database. 870 articles were identified after removing duplicates. After screening the full text of the articles, nine studies met the inclusion criteria. The number of participants included 2092 people in the input studies. The duration of the intervention in each study varied from 6 weeks to 12 months. The technologies used included a robot-based platform 33%, remote monitoring 44%, and a mobile-based application 22%. In 22% of the studies, telemedicine interventions improved the QoL, 33% of the studies showed a decrease in the number of outpatient visits and hospital admissions, and 22% of the studies showed improvement in symptom management in patients. In addition, 11% of the studies showed cost-effectiveness and effectiveness, and 11% of the studies reported a reduction in the use of health care resources.

    Discussion and Conclusion

    The results of the present systematic review showed that in the majority of studies, telemedicine interventions had better results than traditional interventions; however, a telemedicine program can supplement or replace in-person medical visits to improve the QoL, it can reduce the burden of disease in patients with gastrointestinal diseases and it can improve the patient’s health.

    Keywords: Telemedicine, Chronic Gastrointestinal Disease, Improvement of Quality of Life, Mobile Health