فهرست مطالب

فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن برغمدی*، ابراهیم پیری، زهره بهبودی، هادی الله وردی دوست، علی نصرتی هشی، فریبرز ایمانی صفحات 7-19
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آنی و طولانی مدت تمرینات در آب و تراباند بر نیروی عکس العمل زمین طی راه رفتن در افراد با پای پرونیت می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح اندازه گیری تکراری با گروه کنترل بود. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 45 دانشجوی پسر دانشگاه محقق اردبیلی دارای پای پرونیت با دامنه سنی 25-18 سال بودند که به طور هدفمند و داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی در سه گروه تمرین در آب، تمرین با تراباند و کنترل قرار گرفتند. سرعت راه رفتن و اوج مولفه های نیروی عکس العمل زمین در سه مرحله پیش آزمون، بلافاصله و بعد از 8 هفته تمرین در آب و تراباند مورد بررسی قرار گرفت. از صفحه نیروی برتک با نرخ نمونه برداری 1000 هرتز برای ثبت نیروی عکس العمل زمین طی راه رفتن استفاده شد. همچنین برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05/0≥p استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد سرعت راه رفتن بعد از 8 هفته تمرین با تراباند (0/032=P) و تمرین در آب (0/025=p) در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت. مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین در مرحله برخورد پاشنه بعد از 8 هفته تمرین در آب (0/002=P) و تراباند (0/032=P) در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت. همچنین مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین در مرحله پیش روی بعد از 8 هفته تمرین با تراباند در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت (0/015=P). به علاوه مولفه قدامی-خلفی نیروی عکس العمل زمین در مرحله پیش روی بعد از 8 هفته تمرین در آب در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت (0/001=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت که تمرینات در آب و تراباند در بلند مدت اثر کلینیکی و درمانی بر افراد داری پای پرونیت دارد و برای اصلاح الگوی راه رفتن می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: آب درمانی، تراباند، نیروی عکس العمل زمین، پای پرونیت، راه رفتن
  • فاطمه عامری، زهره جوانمرد* صفحات 20-30
    هدف

    امروزه کاربرد کامپیوتر و فناوری در صنایع مختلف، از جمله صنعت مراقبت، گسترش بسیاری یافته است. به طوری که استفاده از سیستم هایی همچون پرونده الکترونیک سلامت، سیستم اطلاعات بیمارستانی و غیره، در حوزه بهداشت و درمان به دلیل نیاز به اطلاعات صحیح و دقیق، بسیار مورد توجه واقع شده است. هدف پژوهش حاضر، امکان سنجی اجرای سیستم مدارک پزشکی الکترونیکی از دیدگاه کارکنان بیمارستان های آموزشی درمانی شهرستان فردوس (خراسان جنوبی، ایران) در سال 1400 می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. جامعه پژوهش کارکنان بیمارستان های آموزشی درمانی شهرستان فردوس بودند. در این مطالعه از روش سرشماری استفاده و جامعه پژوهش به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استانداری است که متشکل از دو قسمت آگاهی و استانداردهای مورد نیاز جهت اجرای مدارک پزشکی الکترونیک می باشد. روایی و پایایی پرسشنامه در مطالعات پیشین ارزیابی شده است. با این حال پایایی ابزار در مطالعه حاضر مجدد بررسی و همبستگی درونی آن با روش آلفای کرونباخ 92% بدست آمد. در نهایت داده های گردآوری شده وارد SPSS نسخه 16 شده و با آمار توصیفی و آزمون من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تعداد 78 نفر از کارکنان وارد پژوهش شدند. آگاهی افراد جامعه پژوهش نسبت به مدارک پزشکی الکترونیک در حد بالا بود و هردو بیمارستان دارای آمادگی مناسب برای استقرار مدارک پزشکی الکترونیکی بودند. میانگین رعایت الزامات فنی، سازمانی، نیروی انسانی و قانونی در دو بیمارستان به ترتیب 2/07، 2/04، 2/19، 2/42 بدست آمد.  از بین الزامات مورد بررسی، الزامات قانونی و سازمانی به ترتیب بیشترین و کمترین امتیاز را در بین الزامات موجود در بیمارستان های آموزشی درمانی شهرستان فردوس داشتند. از لحاظ وجود الزامات، تفاوت معنی داری بین میانگین امتیازات الزامات استقرار مدارک پزشکی الکترونیکی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به آمادگی نسبی بیمارستان های آموزشی درمانی شهرستان فردوس جهت استقرار مدارک پزشکی الکترونیکی و آگاهی بالای کارکنان نسبت به این سیستم پیشنهاد می گردد مدیران و سرپرستان بیمارستان ها، اقدامات و برنامه ریزی های لازم را در این راستا انجام دهند.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، پیاده سازی، مدارک پزشکی، مدارک پزشکی الکترونیک، بیمارستان
  • علی محمد حسینی خواه*، منصور صاحب الزمانی، محمدحسن کردی اشکذری صفحات 31-41
    هدف

    ورزشکاران دارای سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی، پس از اتمام توانبخشی پزشکی خود نیازمند بازگشت به ورزش هستند ولی معمولا به دلیل دوری چند ماهه از ورزش و ترس از آسیب دیدگی مجدد از آن سرباز می زنند. بنابراین برای این افراد می بایست یک پروتکل تمرینی ایده آل با شدت مناسب در نظر گرفت تا بوسیله آن، از بعد روانی و جسمانی، قدرتمندانه آماده بازگشت به ورزش شوند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات تعلیقی با استفاده از TRX (Total Body Resistance Exercise) بر ترس از آسیب مجدد و معیارهای بازگشت به ورزش در ورزشکاران با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی بود.

    روش بررسی

    نمونه پژوهش حاضر شامل 26 ورزشکار مرد (فوتبال و فوتسال) 18 تا 30 سال با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی بود که بصورت تصادفی در دو گروه 13 نفره تجربی (سن 3/45±24/54، قد 4/27±179/15، وزن 6/67±82/31، شاخص توده بدنی 1/04±25/58) و کنترل (سن 3/79±24/62، قد 3/91±179/00، وزن 10/57±82/62، شاخص توده بدنی 2/83±25/77) قرار گرفتند. برای بررسی میزان ترس از آسیب مجدد، از پرسشنامه تمپا11 و برای ارزیابی معیارهای بازگشت به ورزش از آزمون های جهش جانبی، جهش هشت لاتین و جهش سه گانه تک پا استفاده گردید. ورزشکاران بعد از پیش آزمون به مدت 6 هفته تمرینات را انجام دادند و در انتها پس آزمون انجام گرفت. مقایسه میانگین متغیرها بین دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از آزمون آنالیز کوواریانس در سطح معناداری0/05 انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 6 هفته تمرینات تعلیقی با استفاده از TRX منجر به کاهش معنی دار نمرات آزمون های ترس از آسیب مجدد تمپا11 (0/001=p)، جهش جانبی تک پا (0/001=p) و جهش هشت لاتین تک پا (0/001=p) و افزایش معنی دار نمره آزمون جهش سه گانه تک پا (0/001=p) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شد.

    نتیجه گیری

    از جمله ویژگی های تمرینات TRX، سهولت انجام این تمرینات، هزینه مقرون به صرفه و قابلیت اجرای آن در هر زمان و مکانی می باشد. همچنین با توجه به اینکه نتایج تحقیق حاضر نشان داد که انجام تمرینات TRX می تواند سبب بهبود عملکرد ورزشکاران و کاهش میزان ترس از آسیب مجدد در آزمون های تمپا11، جهش جانبی، جهش هشت لاتین و جهش سه گانه تک پا شود، لذا به کلیه مربیان ورزشی و درمانگران پیشنهاد می شود جهت ارتقاء عملکرد و کاهش ترس ورزشکاران دارای سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی، از تمرینات مورد استفاده در تحقیق حاضر استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: رباط صلیبی قدامی، تمرینات تعلیقی، بازگشت به ورزش، ترس از آسیب مجدد‏
  • آرزو زینلی، علی اصغر رستگاری*، رامش منجمی، حامد خدادادی صفحات 42-52
    هدف

    مشکلات قلبی عروقی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در سراسر جهان است. استفاده از روش های داده کاوی برای ایجاد مدل های پیش بینی برای شناسایی افراد در معرض خطر برای جلوگیری از عوارض ناشی از بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر خواهد بود. انگیزه اصلی این تحقیق پیش بینی احتمال عفونت در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب و فیبریلاسیون دهلیزی با استفاده از الگوریتم های ماشین بردار پشتیبان، شبکه عصبی و درخت تصمیم بر اساس عوامل موثر بر بیماری است.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع تحلیلی است و پایگاه داده آن شامل 300 رکورد می باشد. اطلاعات مورد نیاز این مطالعه در سال 1400 با استفاده از پرونده بیماران بستری در بیمارستان های چمران و خورشید اصفهان جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل آن ها، اطلاعات شامل بخش های آزمایشگاهی، دموگرافیک و سابقه خانوادگی است که از روش کریسپ، فرآیندهای استاندارد صنعت متقابل برای داده کاوی (Cross Industry Standard Process for Data Mining; CRISP) استفاده می شود. همچنین در بخش مدل سازی از درخت های تصمیم، شبکه های عصبی و ماشین های بردار پشتیبان استفاده می شود.

    یافته ها

    بر طبق نتایج بدست آمده، حساسیت و ویژگی در الگوریتم داده کاوی شبکه عصبی به ترتیب  (11/5،71/87)، در الگوریتم درخت تصمیم (92/85 ، 80) و در ماشین بردار پشتیبان (88/88، 75) بوده اند. لذا الگوریتم درخت تصمیم دارای عملکرد بهتری برای پیش بینی احتمال بیماری های قلبی و عروق کرونر و فیبریلاسیون دهلیزی است. همچنین با توجه به مطالعات انجام شده مشخص شد که استرس، اضافه وزن، فشار خون بالا و نوع شغل بیشترین تاثیر را در بروز بیماری های قلبی و عروق کرونر و آریتمی های قلبی داشتند.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر درخت تصمیم دارای بالاترین عملکرد است لذا می توان از آن برای تعیین احتمال مشکلات کرونری قلب و عروق و فیبریلاسیون دهلیزی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: یماری قلبی، بیماری عروق کرونر، آریتمی قلبی، شبکه عصبی، ماشین بردار پشتیبان، درخت تصمیم
  • محسن برغمدی*، مرتضی ساربانلار، علی نصرتی هشی، ابراهیم پیری، فریبرز ایمانی صفحات 53-62
    هدف

    هدف از انجام تحقیق بررسی اثر کفی Arch support بر مقادیر اوج نیروهای عکس العمل زمین و زمان رسیدن به اوج نیروهای عکس العمل در هندبالیست های دارای پای پرونیت هنگام پرش و فرود طی اجرای پرش سه گام بود.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون  با گروه کنترل بود. جامعه آماری این تحقیق هندبالیست های مرد دارای پای پرونیت بودند. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شد و 10 نفر افراد دارای پای پرونیت و 10 نفر سالم انتخاب شدند. کفی کفش مورد استفاده در این پژوهش دارای برجستگی در قسمت لبه داخلی پا (Arch support) بود. از دستگاه صفحه نیروی برتک برای اندازه گیری مولفه های نیروی عکس العمل زمین طی اجرای پرش سه گام استفاده شد. از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری در سطح معنی داری (0/05≥p) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد مولفه قدامی-خلفی (0/004=p) و عمودی (0/001>p) نیروی عکس العمل زمین در گروه پای پرونیت در پرش سه گام در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت. زمان رسیدن به مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین در گروه پای پرونیت در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت (0/001>p). همچنین مولفه داخلی-خارجی (0/001=p) و عمودی (0/001> P) نیروی عکس العمل زمین در گروه پای پرونیت در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون در لحظه فرود کاهش معنی داری داشت. به علاوه زمان رسیدن به مولفه عمودی (0/001=P) نیروی عکس العمل زمین در گروه پای پرونیت در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

     باتوجه به نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت که استفاده از کفی Arch support می تواند منجر به کاهش نیروهای عکس العمل زمین و افزایش زمان رسیدن به اوج مولفه های نیروی عکس العمل زمین در هنگام فرود و افزایش نیروها و زمان رسیدن به اوج هنگام پرش در هندبالیست های دارای پای پرونیت شود که می تواند باعث کاهش آسیب و عملکرد بهتر شود.

    کلیدواژگان: پای پرونیت، کفی ‏Arch support‏، نیروی عکس العمل زمین، هندبالیست ها
  • جعفر کتابچی، فواد صیدی*، شیلا حقیقت، یوسف مقدرس تبریزی صفحات 63-74
    هدف

    کف پای صاف یکی از شایع ترین مشکلات عضلانی اسکلتی بین کودکان و نوجوانان می باشد. مشخص نیست که آیا شروع تمرینات اصلاحی با عضلات عمقی یا اینترینسیک (Intrinsic Muscels) چه تفاوتی نسبت به شروع تمرینات با عضلات سطحی یا اکسترینسیک (Extrinsic Muscles) بر ویژگی های مورفولوژیک دو گروه عضلات کف پا دارد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر زمان آغاز تمرینات اینترینسیک و یا اکسترینسیک بر روی ویژگی های مورفولوژیک عضلات دورکننده شست یا آبداکتور هالوسیس (Abductor Hallucis) و ساقی خلفی یا تیبیالیس پوستریور (Tibialis Posterior) در نوجوانان مبتلا به کف پای صاف بود.

    روش بررسی

    تعداد 25 نوجوان پسر مبتلا به کف پای صاف به صورت تصادفی به دو گروه اینترینسیک (تعداد 10نفر، سن 10/8 ± 0/78 سال، قد 138/8 ± 7/22 سانتی متر، وزن 40/7 ± 9/49 کیلوگرم) و اکسترینسیک (تعداد 12نفر، سن 11±0/85 سال، قد 143/1 ± 6/14 سانتی متر، وزن 42/25±9/05 کیلوگرم) تقسیم شدند (سه نفر پس از گروه بندی مطالعه را ترک کردند. دو نفر از گروه اینترسینک و یک نفر از گروه اکسترینسیک). گروه اینترینسیک به مدت شش هفته و گروه اکسترینسیک نیز به مدت شش هفته تمرینات اصلاحی عضلات مربوط به خود را دریافت کردند. پس از شش هفته، سطح مقطع عرضی و ضخامت عضلات آبداکتور هالوسیس (عضله منتخب اینترینسیک) و تیبیالیس پوستریور (عضله منتخب اکسترینسیک) توسط دستگاه سونوگرافی اندازه گیری شد. به منظور ارزیابی کف پای صاف از آزمون افت استخوان ناوی (Navicular Drop Test) استفاده شد و معیار ورود نمرات بیش از 0/8 در نظر گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد و در تمامی آزمون ها سطح معنی داری 0/05>p درنظرگرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شروع تمرینات اصلاحی کف پای صاف با عضلات اینترینسیک باعث بهبود ویژگی های مورفولوژیک عضله آبداکتور هالوسیس گردید (ضخامت عضلانی قبل 0/81±0/24 و پس از شش هفته 0/91±0/37 و سطح مقطع عرضی قبل 0/59±1/34 و پس از شش هفته 0/80±1/59)؛ هرچند آغاز تمرینات اصلاحی با عضله تیبیالیس پوستریور سبب کاهش ویژگی های مورفولوژیک عضله آبداکتور هالوسیس (ضخامت عضلانی قبل 0/23±0/73 و پس از شش هفته 0/14±0/58 و سطح مقطع عضلانی قبل 1/55±0/55 و پس از شش هفته 0/52±1/29) گردید. در گروه تمرینات اکسترینسیک، اثر تعاملی معنادار بود (0/034=p) به این معنی که تمرینات اکسترینسیک می تواند باعث اثرات منفی روی مورفولوژی عضله آبداکتور هالوسیس گردد.

    نتیجه گیری

    می توان بیان کرد که احتمالا آغاز تمرینات اصلاحی با عضلات اکسترینسیک می تواند سبب تضعیف عضلات اینترینسیک نظیر عضله آبداکتور هالوسیس گردد. نتایج این مطالعه نشان داد که اصول نروفیزیولوژیکال ناحیه مرکزی تنه می تواند همراستا با اصول نروفیزیولوژیکال (Neurophysiological Principles) ناحیه مرکزی پا باشد. به همین دلیل بهتر است ابتدا تمرینات کف پای صاف را با عضلات اینترینسیک آغاز کرده و پس از بهبود قدرت و فعالیت این عضلات، تمرینات اکسترینسیک را آغاز نمود.

    کلیدواژگان: کف پای صاف، عضلات اینترینسیک، عضله آبداکتور هالوسیس، عضله تیبیالیس پوستریور عضلات اکسترینسیک
  • رقیه قلی زاده، ابراهیم محمدعلی نسب فیروزجاه* صفحات 75-87
    هدف

    تغییر حرکت و وضعیت قرارگیری کتف، با عنوان دیسکینزیای کتف نامیده می شود که می تواند در ورزشکاران آسیب ها و اختلالاتی را به دنبال داشته باشد و عملکرد آن ها را مختل کند. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرینات ثبات دهنده کتف بر حس عمقی مفصل شانه، عملکرد اندام فوقانی و ریتم کتفی بازویی والیبالیست های مبتلا به دیسکنزیای کتف بود.

    روش بررسی

    تعداد 30 والیبالیست خانم دارای دیسکنزیای کتف (شامل گروه کنترل با سن: 3/93± 23/20 سال، قد: 0/03 ± 1/69 متر، وزن: 4/23± 60/73 کیلوگرم؛ گروه تمرینی با سن: 3/70 ± 13/25 سال، قد: 0/02 ± 1/71 متر، وزن: 4/21 ± 63/20 کیلوگرم) به طور هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تمرینی قرار گرفتند. حس عمقی مفصل شانه، عملکرد اندام فوقانی و ریتم کتفی بازویی والیبالیست ها به ترتیب با استفاده از روش عکسبرداری، آزمون Y اندام فوقانی و آزمون کیبلر ارزیابی شدند. تمرینات ثبات دهنده کتف به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 40 دقیقه به وسیله گروه تمرینی انجام شد. پس از پایان تمرینات، پس آزمون به عمل آمد. جهت تحلیل داده ها از آزمون های تی همبسته و تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که هشت هفته تمرینات ثبات دهنده کتف تاثیر معناداری بر بهبود حس عمقی مفصل شانه (0/002=p)، افزایش عملکرد اندام فوقانی (0/001=p) و بهبود ریتم کتفی بازویی 0/001=p) در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل دارد. همچنین در مقایسه درون گروهی نیز تمرینات تاثیر معناداری را بر تمامی مولفه ها نشان دادند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق احتمالا تمرینات ثبات دهنده کتف می توانند در جهت بهبود و توسعه حس عمقی مفصل شانه، عملکرد اندام فوقانی و ریتم کتفی بازویی والیبالیست های مبتلا به دیسکنزیای کتف مژثر باشد.

    کلیدواژگان: والیبال، حس عمقی، تمرینات ثبات دهنده کتف، ریتم کتفی بازویی
  • سلمان نظری مقدم، سعید طالبیان مقدم، بهاره زینل زاده قوچانی، افسانه زینل زاده قوچانی* صفحات 88-98
    هدف

    جهت ارزیابی کنترل پاسچر (Posture) در افراد دارای اختلالات عضلانی اسکلتی، بررسی وضعیت های مختلف ایستادن اطلاعات مفیدی را در اختیار محقیقن قرار می دهد. از طرف دیگر دستکاری درون داد بینایی نیز نقش مهمی در تحلیل کنترل پاسچر افراد دارای سندرم درد پاتلوفمورال در شرایط ایستا و چالش برانگیز دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر درون داد بینایی و هم زمان وضعیت ایستادن بر کنترل پاسچر در افراد دارای سندرم درد پاتلوفمورال و گروه کنترل می باشد. 

    روش بررسی

    30 فرد (ده مرد، بیست زن) دارای سندرم درد پاتلوفمورال (سن 76/3 ± 50/23 سال، قد 8/58±167/5 سانتیمتر، وزن 12/05±63/86 کیلوگرم) و سی فرد سالم  (سن 84/2±43/22 سال، قد 9/7±166/25 سانتیمتر، وزن 9/35±59/36 کیلوگرم) در مطالعه شبه تجربی در بیمارستان قایم شهر مشهد در سال 1397 شرکت کردند. مولفه های مرکز فشار (سطح نوسان، جابه جایی مرکز فشار در جهت قدامی-خلفی، داخلی-خارجی و متوسط سرعت) به وسیله دستگاه فورس پلیت در وضعیت ایستاده بر روی دو پا و یک پا در دو گروه افراد دارای سندرم درد پاتلوفمورال و گروه کنترل ثبت گردید. همچنین دو گروه از نظر دسترسی به درون داد بینایی (چشم باز یا بسته) نیز مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج آنالیز آماری ANOVA نشان داد که تداخل بین متغیر های گروه، وضعیت قرار گیری پا، و وضعیت بینایی در همه متغیر های وابسته معنی دار است (0/04˂p). نتایج آزمون تعقیبی نشان داد که در حالت یک پا و چشم بسته همه متغیر های وابسته بین دو گروه سندروم درد پاتلوفمورال و افراد سالم افزایش معنی داری را نشان دادند (0/05˂p). همچنین نتایج نشان داد که تفاوت بین مولفه های مرکز فشار در گروه بیمار بین دو حالت چشم باز و چشم بسته بیشتر از گروه سالم است (0/05˂p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد با توجه به وجود استراتژی های مرکزی متفاوت در کنترل پاسچر به علت عدم وجود داده های بینایی، افزایش نوسانات پاسچرال (Postural) در افراد دارای سندرم درد پاتلوفمورال نسبت به گروه کنترل پاسخی به نقص حس عمقی و اثر آن بر کنترل پاسچر در افراد دارای سندرم درد پاتلوفمورال باشد.

    کلیدواژگان: ‏ سندروم درد پاتلوفمورال، بینائی، تعادل پاسچرال، وضعیت ایستادن‎ ‎
  • حامد محمودی*، حسن دانشمندی، علی شمسی ماجلان صفحات 99-116
    هدف

    نقشه نگاری مداخله روشی است که برای طراحی برنامه های مداخلات سلامتی که بر مبنای شواهد و نظریات هستند به کار می رود. هدف از این مقاله مروری، بررسی منابع علمی به منظور واکاوی نقش نقشه نگاری مداخله در طراحی مداخلات مرتبط با حفظ تندرستی می باشد.

    روش بررسی

    برای انجام تحقیق مروری حاضر، جست و جوی پیشینه به دو طریق انجام شد. ابتدا یک جستجو در پایگاه داده نقشه نگاری مداخله (www.interventionmapping.com/references) با واژه های Sports injuries، Injuries، Physical activity ، Overweight،Fitness  و Rehabilitation انجام شد. این پایگاه داده  شامل مقالات منتشر شده ای است که از نقشه نگاری مداخله استفاده نموده اند. تمامی عناوینی که شامل واژه های فوق بودند بررسی شدند. در مرحله بعد، جستجو از طریق موتورهای جستجوگر الکترونیک در پایگاه PubMed انجام شد. برای جست و جو از ترکیبIntervention Mapping AND (Physical activity OR Sports injuries OR Injuries OR Overweight OR Fitness OR Rehabilitation) استفاده شد. همچنین برای جست و جوی مقالات فارسی از پایگاه مجلات کشور  (MAGIRAN)، پایگاه علمی جهاد دانشگاهی (SID)، و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به معیارهای ورود، 34 مقاله در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. از این تعداد، 16 مقاله هر شش مرحله نقشه نگاری مداخله را تکمیل کرده و 18 مقاله مراحل 1 تا 4 و یا 1 تا 5  را انجام داده بودند. 27 مقاله در زمینه طراحی مداخلات ترویج فعالیت بدنی و پیشگیری از چاقی، و 7 مقاله به طراحی برنامه های پیشگیری از آسیب های ورزشی و مدیریت مشکلات ارتوپدیک  پرداخته بودند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد نقشه نگاری مداخله به شکل موفقیت آمیزی در طراحی، اجرا و ارزیابی مداخلات به کار رفته و احتمالا باعث افزایش میزان استفاده از برنامه های پیشگیرانه می شود. این تحقیق نشان داد مداخلات طراحی شده  با روش نقشه نگاری مداخله عموما به اهداف خود رسیده اند. لذا می توان این توصیه را نمود که محققان حوزه سلامت و تندرستی از این روش برای طراحی مداخلات استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: نقشه نگاری مداخله، مداخله، تندرستی
  • حسن دانشمندی، محمدحسین نظری*، پریسا صداقتی، سعید احمدی براتی، سحر نظری صفحات 117-130
    هدف

    ایمبالانس عضلانی و مقدار آن در بین گروه های عضلانی مخالف، یکی از ریسک فاکتورهای مهم در ایجاد آسیب های عضلانی- مفصلی بشمارمی رود. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی میزان و نسبت ایمبالانس قدرت در بین گروه های عضلانی مخالف ورزشکاران نخبه بود. 

    روش بررسی

    برای انجام تحقیق مروری حاضر، جست وجوی پیشینه تحقیق از طریق موتورهای جستجوگر الکترونیک در دو دهه گذشته (از سال2000 تا 2020) در پایگاه های PubMed و Google Scholar انجام شد. برای جست جو از کلمات کلیدی”Muscle” “Imbalance” ,  “Athletics”, “Muscle Imbalance”, “Muscle Strength”,   , “Rate” “Elite”به همراه مترادف های مرتبط، استفاده شد. همچنین برای جست جوی مقالات فارسی از پایگاه مجلات کشور (MAGIRAN)، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (IRANMEDEX) و کتابخانه پزشکی ایران (MEDLIB) استفاده شد.

    یافته ها

    با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج از پژوهش حاضر، 28مقاله (شامل 26 مقاله انگلیسی و 2 مقاله فارسی)، انتخاب شدند. یافته های پژوهش نشان داد، در مفصل زانو  میزان (نسبت) ایمبالانس عضلانی مخالف آگونیست/ آنتاگونیست (Agonist ;AG/AN /Antagonist)، برای عضلات همسترینگ/کواریسپس (Hamstring: Quadriceps; H:Q)، در عضو برتر و غیر برتر به ترتیب؛63/2% و 61/8% بود. این مقادیر در مفصل ران برای عضلات آبداکتور به آداکتور (ABD:ADD) به ترتیب؛ 89/2%، 75/4% و در مفصل مچ پا برای عضلات دورسی فلکسور / پلانتارفلکسور (DRA:PLA Dorsey Flexion: Plantar Flexion;) به ترتیب؛ 35/3%، 35/6% و برای مفصل مچ پا و عضلات (Invertor: Evictor IA:EA) به ترتیب؛ 83/5%، 77/8% و برای مفصل شانه و  عضلات چرخش دهنده داخلی /چرخش دهنده خارجی  (External rotator: Internal rotation ; ERSH:IRSH) به ترتیب؛ 63/8 %، 70/5 % و برای مفصل آرنج و عضلات اکستنسور/ فلکسور (Extensor ; Flexor; EXEL:FLEL) به ترتیب؛ 92/3%، 91/6% و رای مفصل کتف و عضلات نزدیک کننده / دور کننده (RTES:PRES Retractor: Protractor;) به ترتیب؛ 88/1%، 77% بود.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد، در ارزیابی های ایمبالانس عضلانی در گروه های مختلف در بالاتنه و پایین تنه ورزشکاران نخبه می توان مقادیر نسبی مشخصی را به عنوان مقادیر کمی و مرجع در نظر گرفت. از این مرجع -برای پی بردن به اینکه آیا تفاوت های قدرت عضلانی در حدی است که به عنوان ایمبالانس عضلانی تلقی شود یا نه -  استفاده می شود. همچنین در ارزیابی ایمبالانس قدرت عضلانی از روش ارزیابی ایزوکنتیک و با تکنیک 60 درجه بر ثانیه  بیشتر استفاده کنند. برای انجام مطالعات آینده در زمینه ارزیابی ایمبالانس عضلانی، توصیه می شود محققان علاوه بر ایمبالانس قدرت، به جنبه های دیگر ایمبالانس عضلانی نظیر طول عضله، انعطاف پذیری، دامنه حرکتی مفصل، استقامت عضلانی، و نیمرخ ساختاری بدن ورزشکاران نخبه نیز توجه داشته و آنها را ارزیابی کنند.

    کلیدواژگان: ایمبالانس عضلانی، میزان، قدرت، آگونیست، آنتاگونیست، ورزشکاران نخبه
|
  • M .Barghamadi *, E. Piri, Z .Behboodi, H. Allahverdidost, A .Nosratihashi, F .Imani Pages 7-19
    Purpose

    The aim of the present study was to investigate the effect of immediate and long-term water and Thera-Band exercises on the ground reaction force in people with pronate foot during walking.

    Methods

    The current research was semi-experimental with a repeated measurement design with a control group. The statistical sample of the present study included 45 male students of Mohaghegh Ardabili University with pronate, with an age range of 18-25 years, who voluntarily and purposefully participated in this study. Subjects were randomly assigned to three groups of exercises in water, exercise with Thera band and control. Walking speed and peak components of ground reaction force were investigated in three pre-test stages, immediately and after 8 weeks of training in water and traband. Bartek force plate with a sampling rate of 1000 Hz was used to record the ground reaction force during walking. Also, analysis of variance with repeated measurements and Bonferroni post hoc test were used to analyze the data at a significance level of p ≤ 0.05.

    Results

    The results showed that walking speed increased significantly after 8 weeks of training with theraband (p=0.032) and training in water (p=0.025) compared to the pre-test. The vertical component of the ground reaction force in the heel strike phase after 8 weeks of training in water (P=0.002) and theraband (P=0.032) had a significant decrease compared to the pre-test.  Moreover, the vertical component of the ground reaction force in the push-off phase after 8 weeks of training with theraband had a significant increase compared to the pre-test (P=0.015). In addition, the anterior-posterior component of ground reaction force increased significantly in the push-off phase after 8 weeks of water training compared to the pre-test (P=0.001).

    Conclusion

    According to the results of the research, it can be concluded that the exercises in the water and the traband have long-term clinical and therapeutic effects on people with pronate and can be useful for correcting the walking pattern.

    Keywords: Hydrotherapy, Thera-Band, Ground reaction force, Pronate foot, Gait‎
  • F. Ameri, Z .Javanmard * Pages 20-30
    Purpose

    Nowadays, the application of computers and technology in various industries, including the care industry, has greatly expanded. Due to the need for accurate and correct information, the use of such systems as electronic health records and hospital information systems, in the health industry, has increased. Therefore, the aim of the present study is to evaluate the possibility of implementation of electronic medical records in teaching and medical hospitals of the Ferdows city (South of Khorasan, Iran) from the perspective of the hospital's staff in 2021.

    Methods

    The present study is descriptive and analytical. The research population was the staff of the teaching and therapeutic hospitals of Ferdows City. In this study, the census method was used and the research community was considered as the research sample. The tool of data collection is the governor's questionnaire, which consists of two parts of Awareness and standards required for the implementation of electronic medical records. The validity and reliability of the questionnaire have been evaluated in previous studies. However, the reliability of the tool was re-examined in the present study and its internal correlation was found to be 92% with Cronbach's alpha method. Finally, the collected data were entered into SPSS version 16 and analyzed with descriptive statistics and the Mann-Whitney test.

    Results

    78 hospital staff participated in the research. The awareness of the research community about electronic medical record was high and both hospitals were well prepared for the establishment of electronic medical records. The average compliance with technical, organizational, human, and legal requirements in two hospitals was 2.07, 2.04, 2.19, and 2.42, respectively. Among the examined requirements, the legal and organizational requirements were the highest and the lowest in the hospitals, respectively. In terms of the presence of requirements, no significant difference was observed between the average scores of electronic medical records.

    Conclusions

    Considering the relative readiness of the educational and therapeutic hospitals of Ferdows City for establishing electronic medical records and the high awareness of employees regarding this system, it is suggested that the managers and supervisors of the hospitals take the necessary measures and plan this direction.

    Keywords: Feasibility, Implementation, Medical records, Electronic medical records, Hospital
  • A.M. Hosseini Khah *, M. Sahebozamani, M.H .Kordi Ashkezari Pages 31-41
    Purpose

    Athletes with a history of anterior cruciate ligament reconstruction need to return to sports after completing their medical rehabilitation, but they usually refuse to do so due to several months of absence from sports and fear of re-injury. Therefore, for these people, an ideal training protocol with appropriate intensity should be considered, so that they can prepare to return to sports, mentally and physically. The purpose of this research is to investigate the effect of suspension exercises using TRX (total body resistance exercise) on the fear of re-injury and return to sport criteria in athletes with a history of anterior cruciate ligament reconstruction.

    Methods

    The sample of the present study included 26 male athletes (football and futsal) aged 18 to 30 years with a history of anterior cruciate ligament reconstruction, who were randomly divided into two experimental groups of 13 people (Age 24.54±3.45 years, Height 179.15±4.27 cm, Weight 82.31±6.67 kg, BMI 25.58±1.04) and control (Age 24.62±3.79 years, Height 179.00±3.91 cm, Weight 82.62±10.57 kg, BMI 25.77±2.83). To check the level of fear of re-injury, the Tempa 11 questionnaire was used, and to evaluate the criteria for returning to sports, side jump, 8 jump, and single leg triple jump tests were used. After the pre-test, the athletes did exercises for 6 weeks and at the end, the post-test was performed. The comparison of the mean variables between the two groups in the pre-test and post-test was done using the analysis of covariance test at a significance level of 0.05.

    Results

    The results showed that 6 weeks of suspension training using TRX led to a significant decrease in the scores of fear of re-injury tests of Tempa 11 (p=0.001), single leg side jump (p=0.001) and single leg 8 jump (p=0.001) and there was a significant increase in the single leg triple jump test score (p=0.001) in the experimental group compared to the control group.

    Conclusion

    Among the features of TRX trainings are the ease of doing these exercises, affordable cost, and the ability to perform them at any time and place. Also, considering that the results of this research showed that performing TRX trainings can improve the athletes' performance and reduce the fear of re-injury in Tempa 11 tests, side jumps, 8 jumps and single leg triple jumps, so to all trainers Sports and therapists are suggested to use the exercises used in this research to improve the performance and reduce the fear of athletes with a history of anterior cruciate ligament reconstruction.

    Keywords: anterior cruciate ligament, Suspension Training, return to sport, Fear of re-injury‎
  • A .Zaineli, A.A. Rastegari *, R .Monjemi, H. Khodadadi Pages 42-52
    Purpose

    Cardiovascular disease is one of the most important causes of death worldwide. Using data mining methods to create predictive models to identify people at risk to prevent complications from cardiovascular diseases will be very effective. The aim of this research is to predict the probability of infection in people with coronary heart disease and atrial fibrillation using support vector machine, neural network and decision tree algorithms based on factors affecting the disease.

    Methods

    This analytical research includes 300 records. The information required for this study was collected in 1400 using the records of patients admitted to Chamran and Khurshid hospitals in Isfahan. For data analysis, the information includes laboratory, demographic and family history sections using the CRISP method, the Cross Industry Standard Process for Data Mining (CRISP). Decision trees, neural networks and support vector machines are also used in the modeling section.

    Results

    The sensitivity and specificity in the neural network data mining algorithm  are 87.5 and 71.11 respectively, 92.85 and 80 in the decision tree algorithm and 88.88 and 75 in the support vector machine. Therefore, the decision tree algorithm has a better performance for predicting the probability of heart and coronary artery diseases and atrial fibrillation. Also it was found that stress, high BMI, high blood pressure and type of job had the greatest effect on the occurrence of heart and coronary artery diseases and cardiac arrhythmias.

    Conclusion

    In the current study, the decision tree has the highest performance, so it can be used to determine the probability of coronary heart and vascular problems and atrial fibrillation.

    Keywords: Heart disease, Coronary Artery Disease, Cardiac Arrhythmia, Neural Network, Support vector ‎machine, Decision tree
  • M .Barghamadi *, M .Shokrzadehsarebanlar, A. Nosratihashi, E. Piri, F. Imani Pages 53-62
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of Arch Support insole on vertical GRF variables and time to peak compared to healthy group among handball players with pronated foot during jump and landing three-step shot technique.

    Methods

    The current research was semi-experimental pretest-posttest design. The sample consisted of 20 male handball players with pronated foot.  Participants were purposefully assigned into one of two groups: pronated foot and healthy group.The arch support insole used in this study had a bulge on the medial longitudinal arch part. Bartek's force plate device was used to measure the ground reaction force components during the three step jump. Statistical analysis of variance with repeated measurement was used at a significant level of p≤0.05.

    Results

    The results showed that there was a significant decrease in the anterior-posterior (p=0.004) and vertical (p>0.001) components of the ground reaction force in the pronated foot group during jumping in the post-test phase compared to the pre-test. There was a significant reduce in the time to pick the vertical component of the ground reaction force in the pronated foot group in the post-test compared to the pre-test (p<0.001). Also, There was a significant reduce in the medio-lateral (p=0.001) and vertical (p>0.001) components of the ground reaction force in the pronated foot group in the post-test compared to the pre-test at the moment of landing. In addition, there was a significant increase in the time to pick the vertical component of the ground reaction force in the pronated foot group in the post-test compared to the pre-test (P=0.001).

    Conclusion

    According to the results of the research, it can be concluded that the use of arch support insoles might lead to reduce ground reaction forces and increase time to pick the components of the ground reaction force during landing and increase ground reaction forces and time to pick during jumping in handball players with pronated foot, that can lead to reduce injuries and better performance.

    Keywords: pronated foot, arch support, Ground reaction forces, handball players
  • J .Ketabchi, F. Seidi *, Sh. Haghighat, Y .Moghadas Tabrizi Pages 63-74
    Purpose

    Flat foot deformity is one of the most prevalent musculoskeletal malalignments among adolescents. It is not obvious whether starting the exercises on each of the muscles of intrinsic or extrinsic has an effect on the morphologic characteristics of the other muscle groups or not. Hence, the purpose of this study was to compare the effects of starting flat foot corrective exercises with intrinsic or extrinsic exercises on the morphologic characteristics of the Abductor hallucis and tibialis posterior muscles in adolescents afflicted by flat foot deformity.

    Methods

    Twenty-five boy adolescent were randomly divided into intrinsic (n=10, 10.8±0.78 years, 138.8. ±7.22cm, 40.7±9.49 kg) and extrinsic (n=12, 11±0.85 years, 143.1±6.14 cm, 42.25±9.05kg) groups (three boy left the study). For the 6 weeks, the intrinsic group performed intrinsic exercises and the extrinsic group performed extrinsic exercises. After 6 weeks the muscle thickness and cross-section area of abductor hallucis (the selected muscles for intrinsic group) and tibialis posterior (the selected muscles for extrinsic group) muscles were measured by ultrasound system. For measuring the flat foot navicular drop test was used and included criteria was score more than 0.8 in dominant foot. Kolmogorov-Smirnov fitness test and Repeated Measures ANOVA were used to analyze the data. A level of P≤0.05 was considered significant.

    Results

    The data shows that starting the corrective program with extrinsic exercises has destructive effects on the intrinsic foot muscle morphology. In the extrinsic group, interaction effect was significant (p=0.034) that means extrinsic exercises has disadvantage effect on abductor hallucic thickness.

    Conclusion

    as can be seen, probably starting flat foot exercises with extrinsic muscle can decrease thickness and cross section area of intrinsic foot muscle namely abductor hallucic. These effect can be result from neurophysiological principle of muscle recruitment. So it is better to start flat foot corrective exercises deformity with intrinsic foot muscle activation and strengthening and after up-regulation of intrinsic muscles, add extrinsic exercises to them.

    Keywords: Flat foot, Intrinsic muscles, Abductor hallucis, Tibialis posterior, Extrinsic muscles‎
  • R. Gholizadeh, E. MohammadAli Nasab Firouzjah * Pages 75-87
    Purpose

    Changing the movement and position of the scapula is called scapular dyskinesia, which can cause injuries and disorders in athletes and disrupt their performance. Therefore the purpose of this study was to investigate the effect of a period of scapular stabilization exercises on shoulder joint proprioception, function of the upper extremity and scapulahemural rhythm in volleyball players with scapular dyskinesis.

    Methods

    Thirty female volleyball players with scapular dyskinesis (including control group with age: 23.20 ± 3.93, height: 1.69 ± 0.03, weight: 60.73 ± 4.23; exercise group with age: 25.13 ± 3.70, height: 02 1.71 ± 0.00, weight: 63.20 ± 4.21) were selected purposefully and randomly placed in two control and training groups. Shoulder joint proprioception, upper limb function and scapulahemural rhythm of volleyball players were evaluated using photography method, Y test of upper limb and Kibler test, respectively. Scapular stabilization exercises were performed for eight weeks three sessions per week and each session 40 minutes by the training group. After the exercises, the post-test was performed. Dependent t-tests and covariance analysis were used to analyze the data.

    Results

    The research results showed that eight weeks of scapular stabilization exercises had a significant effect on improving shoulder joint proprioception (p=0.002), increasing upper limb function (p=0.001) and improving brachial scapular rhythm (p=0.001) in the training group compared to the control group. Also, in the intra-group comparison, exercises showed a significant effect on all components.

    Conclusion

    According to the research results, probably scapular stabilizing exercises can be effective in improving and developing shoulder joint proprioception, upper limb function and scapulahemural rhythm in volleyball players with scapular dysknesis.

    Keywords: Volleyball, Proprioception, Stabilization exercises, scapulahemural rhythm‏ ‏
  • S. Nazary-Moghadam, S. Talebian Moghadam, B. Zeynalzadeh Ghoochani, A. Zeynalzadeh Ghoochani * Pages 88-98
    Purpose

    In order to evaluate postural control in people with musculoskeletal disorders, examining different standing positions provides useful information to researchers. On the other hands, visual manipulation also plays an important role in the analysis of postural control of people with patellofemoral pain syndrome in static and challenging conditions. The purpose of this research is to investigate the effect of vision manipulation and standing position on postural control in people with patellofemoral pain syndrome and control group.

    Methods

    30 participants with patellofemoral pain syndrome (aged 23.50 ± 3.76 years, height 167.5±8.58 cm, weight 63.86±12.05 kg) and 30 healthy control (aged 22.43 ± 2.84 years, height 166.25±9.7 cm, weight 59.36±9.35 kg) participated in the Quasi-experimental study in Ghaem Hospital of Mashhad in 2017. The postural sway measures (area, anterior-posterior displacement, medial-lateral displacement, and mean velocity) were recorded with force plate while standing (single-and double leg) in participants with and without patellofemoral pain syndrome. Also, two groups were examined in terms of manipulating visual inputs (eyes open or closed).

    Results

    Interference of vision by standing position by group in all postural sway measures were statistically significant (p˂0.04). The removal of visual inputs led to a significant increase (p˂0.05) in the postural sway measures during single leg stance in participants with and without patellofemoral pain syndrome (p˂0.05).

    Conclusion

    It seems that the participants with and without patellofemoral pain syndrome use different central strategies for postural control.  The lack of visual input led to different response in terms of increasing postural sway in patients with patellofemoral pain syndrome as compared to healthy control.

    Keywords: patellofemoral pain syndrome, vision, Postural balance, Standing position
  • H. Mahmoudi *, H. Daneshmandi, A. Shamsi Majelan Pages 99-116
    Purpose

    Intervention mapping is a method used to design evidence-based health intervention programs. The purpose of this review article is to review the scientific resources in order to investigate the role of intervention mapping in the design of health promotion interventions.

    Methods

    In order to conduct the present review research, the search was performed in two ways. First, a search was performed on the intervention mapping database (www.interventionmapping. com/references) with the terms sports injuries, injuries, physical activity, overweight, fitness, and rehabilitation. This database contains published articles that have used intervention mapping. All titles containing the above words were reviewed. Next, the search was done through electronic search engines in the PubMed database. Intervention mapping AND (physical activity OR sports injuries OR injuries OR overweight OR fitness OR rehabilitation) was used to search. In addition, to search for Persian articles, the National Magazines Database (MAGIRAN), the Scientific Information Database (SID), and the Islamic World Science Citation Database (ISC) were used.

    Results

    According to the inclusion criteria, 34 articles were reviewed in this study. Of these, 16 papers completed all six stages of intervention mapping and 18 papers completed steps 1 to 4 or 1 to 5. 27 articles designed interventions to promote physical activity and prevent obesity, and 7 articles designed programs for the prevention of sports injuries and the management of orthopedic problems.

    Conclusion

    It seems that Intervention mapping has been used successfully in the design, implementation and evaluation of interventions and may increase the use of preventive programs. This study showed that interventions designed in this way have generally achieved their goals. Therefore, it can be recommended that researchers in the field of health promotion, use intervention mapping to design interventions.

    Keywords: Intervention mapping, intervention, health
  • H .Daneshmandi, M.H. Nazari *, P .Sedaghti, S .Ahmadi Barati, S. Nazari Pages 117-130
    Purpose

    Muscle imbalance and its amount and extent among opposing muscle groups is one of the important risk factors in causing musculoskeletal injuries. The aim of the present study was to evaluate the extent and rate of strength imbalances among opposing muscle groups of elite athletes.

    Methods

    To conduct the present review, the search history was searched through electronic search engines over the past two decades (2000 to 2020) at PubMed and Google Scholar. The keywords "Muscle", "Imbalance", "Athletics", "Muscle Imbalance", "Muscle Strength", "Rate", " Elite" are used for the search, along with related synonyms. Also, to search for Persian articles, the Iranian Magazines Database (MAGIRAN), the University Jihad Scientific Database (SID), the Islamic World Science Citation Database (ISC), the Iranian Medical Sciences Information Database (IRANMEDEX) and the Iranian Medical Library (MEDLIB) were used. Selected articles were obtained by considering the inclusion and exclusion criteria of the research.

    Results

    Considering the inclusion and exclusion criteria of the present study, 28 articles (including 26 English articles and 2 Persian articles) were selected. The findings showed that in the knee joint, the ratio of opposite muscle imbalance (agonist / antagonist), for hamstring muscles to quadriceps (H: Q) were 63.2% and 61.8% respectively. These values ​​in the hip joint for abductor to adductor muscles (ABD: ADD) were 89.2% and 75.4% respectively. Mean of these values ​​in the ankle joint for dorsiflexor to plantarflexor muscles (DR: PL) were 35.3% and 35.6% respectively. The mean these values for inverter to aviator (I: E) muscles were 83.5% and 77.8% respectively. These values ​​in the shoulder joint for flexor to extensor muscles (FL: EX) respectively; were 76.8% and 72.8%. For external to internal retinal muscles (ER: IR) respectively; were 63.8% and 70.5%. The mean of these values ​​in the elbow joint for extensor to flexor muscles (EX: FL) respectively; were 92.3% and 91.6%. The mean of these values ​​in the scapular joint for the scapular to proximal scapular muscles (RT: PR) respectively; were 88.1% and 77%.

    Conclusion

    The results showed that in the evaluation of muscle imbalance in different groups in the upper and lower limb of elite athletes, certain relative values can be considered as quantitative and reference values. This reference is used to find out if the differences in muscle strength are such that they are considered muscle imbalance. Also, in assessing muscle strength imbalance, application of the isokinetic assessment method with the technique of 60 degrees per second is more beneficial. To conduct future studies in the field of muscle imbalance assessment, researchers recommend that in addition to strength imbalance, other aspects of muscle imbalance such as muscle length, flexibility, joint range of motion, muscular endurance, and structural profile of elite athletes should be considered.

    Keywords: Muscle imbalance, ratio, Strength, Agonist, Antagonist, Elite athletes