فهرست مطالب

نشریه مطالعات توسعه اجتماعی - فرهنگی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 40، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رحمان باقری، جعفر کردزنگنه، محبوبه عنانهاد صفحات 9-39

    امروزه پدیده نگهداری حیوانات خانگی، دلبستگی و همزیستی با آنها به عنوان مسیله ای نوپدید در جامعه ایران روند صعودی دارد. نوشتار حاضر با هدف مطالعه و تحلیل جامعه شناختی پدیده نگهداری از حیوانات خانگی در بین شهروندان اهوازی در سال 1400 صورت گرفته است. در این پژوهش کیفی از روش پدیدارشناسی تفسیری، نمونه گیری هدفمند و تکنیک مصاحبه عمیق و نیمه عمیق با 17 شهروند اهوازی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. همه مصاحبه ها ضبط و بلافاصله پیاده سازی شدند و با رویکرد تفسیری (تحلیل تماتیک) تحلیل شد. یافته های پژوهش که حاصل استخراج از مصاحبه هاست، شامل 80 عبارت معنایی، 38 مفهوم پایه و 9 مقوله اصلی «ایجاد سبک دلبستگی ایمن»، «افزایش عشق و علاقه، شادمانی»، «شکل گیری خانواده بین گونه ای»، «افزایش ارتباطات اجتماعی و شخصیتی»، «تاثیر قدرتمند رسانه ها و بلاگرها در بازاندیشی فرهنگ مدرن»، «تضعیف باورها و اعتقادات مذهبی»، «به رسمیت نشناختن حیوانات خانگی»، «شرایط نامطلوب اقتصادی و آینده مالی» و «تضعیف سرمایه اجتماعی» است. براساس یافته ها، نگهداری از حیوانات خانگی پاسخی مناسب به مشکل تنهایی و پر کردن فراغت صاحبان آنهاست. شرایط اجتماعی جدید از جمله دگرگونی سبک زندگی و در دسترس قرارگیری تکنولوژی، موجب شده برخی شهروندان به تعامل با غیرهمنوع علاقه نشان دهند. در آخر، پیشنهادهایی متناسب با ظرفیت های موجود ارایه شد.

    کلیدواژگان: حیوانات خانگی، خانواده بین گونه ای، دلبستگی ایمن، تحلیل تماتیک
  • ملیحه امانی، محمداسماعیل ریاحی، محمود شارع پور صفحات 40-70

    در این مطالعه، سعی بر آن بوده تا با استفاده از روش کیفی و استراتژی پدیدارشناسانه و همچنین انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساخت یافته، به نوعی سنخ شناسی در ارتباط با کنشگری زنان در فضاهای شهر تهران دست یابیم. روش نمونه گیری، هدفمند با حداکثر پراکندگی بوده است. نمونه مورد مطالعه 30 نفر از زنان ساکن شهر تهران هستند که در سال 1400، با مراجعه به چندین نقطه پرتردد در مناطق شمال، جنوب، شرق و غرب و مرکز شهر تهران مورد مصاحبه قرار گرفته اند. بر اساس نتایج بدست آمده، کنشگری زنان در فضاهای شهر تهران را می توان به کنشگری اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و فراغتی و کنشگری نمایشی و نابهنجار دسته بندی نمود. نتایج نشان می دهد که زنان در برخی از عرصه ها در فضای شهر تهران، مانند عرصه های فراغتی و همچنین در ارتباط با نوع پوشش و رفتار با وجود فشارها و محدودیت ها، کنشگری خلاقانه و فعال دارند و در برخی از عرصه ها مانند عرصه های اقتصادی، کنشگری زنان، منفعل و بیشتر در جهت تبعیت از ساختار موجود است. حضور زنان در عرصه های گوناگون فضای شهری می تواند زمینه ایجاد تحولات زیادی باشد که این امر مستلزم ایجاد تغییرات ساختاری و فرهنگی و تغییر نگرش نسبت به جایگاه زنان و به رسمیت شناختن توانمندی های آنان و توجه به نیازها و خواست ه های آنان در فضاهای شهری و ایجاد زمینه جهت اشتغال سالم و کنشگری فعال و خلاقانه زنان در فضاهای شهر تهران است.

    کلیدواژگان: هران، حضور زنان، سرمایه، فضای شهری، کنشگری
  • سیروس برزگر، علی مرادی، غلامرضا جعفری نیا صفحات 71-103

    توسعه فرهنگی به عنوان یکی از پیشران های نظام اجتماعی متاثر از عوامل متعددی است که با توجه به ماهیت و کیفیت آن، می تواند از علوم انسانی تاثیر زیادی بپذیرد. هدف این مطالعه شناخت رابطه بین علوم انسانی و توسعه فرهنگی در ایران با تمرکز بر شهر بوشهر است. روش پژوهش از نظر رویکرد، کمی؛ از نظر گردآوردی داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه محقق ساخته با استفاده از تکنیک دلفی استفاده گردید. جامعه آماری، تمام فارغ التحصیلان و افراد در حال تحصیل در رشته های علوم انسانی بود که با استفاده از نرم افزار آماری SPSS Sample Power تعداد 420 نفر به عنوان نمونه برای مطالعه انتخاب گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت. نتایج، نشان می دهد که بین توجه به علوم انسانی و توسعه فرهنگی رابطه معنادار (552/0 =r) وجود دارد. این وضعیت در ابعاد خردتر بین اشتغال فارغ التحصیلان علوم انسانی و توسعه فرهنگی(483/0 =r)، بازدهی اقتصادی علوم انسانی با توسعه فرهنگی (462/0 =r)، وجود نظریه پرداز علوم انسانی و توسعه فرهنگی (588/0 =r)، عدم سیاست زدگی علوم انسانی و توسعه فرهنگی (613/0 =r)، بومی بودن علوم انسانی و توسعه فرهنگی (537/0 =r)، سرانه مطالعه و توسعه فرهنگی (599/0 =r)؛ رابطه ای معنادار می باشد. نتایج رگرسیون چندگانه نشان می دهد، متغیرهای عدم سیاست زدگی علوم انسانی(240/0 = Beta)، سرانه مطالعه در علوم انسانی(230/0 = Beta)، توسعه علوم انسانی (194/0 = Beta)، میزان نظریه پردازی در علوم انسانی (174/0 = Beta) و بازدهی اقتصادی علوم انسانی (089/0 = Beta)، 52/ درصد از تغییرات توسعه فرهنگی را تبیین می نمایند. می توان استنباط کرد که توجه به اهمیت و توسعه علوم انسانی می تواند زمینه توسعه فرهنگی را در جامعه فراهم نماید.

    کلیدواژگان: علوم انسانی، توسعه فرهنگی، بازدهی اقتصادی، سرانه مطالعه، نظریه پردازی
  • زینب مندعلی زاده، طیبه مندعلی زاده صفحات 104-128

    امروزه از ورزش به عنوان راه حلی برای توسعه یاد می شود. به منظور رسیدن به اهداف توسعه، می توان از هماهنگی، همکاری و استراتژی قوی برای مشارکت میان دولت ها و بخش خصوصی بهره برد تا از منظر برنامه های ورزشی؛ بی عدالتی و عدم تعادل بین بخش های جامعه وجود نداشته باشد. در این راستا، خیرین ورزش یار به فعالیت های خیرخواهانه ای می پردازند که می تواند به بهبود توسعه ورزش کمک نماید. از این رو، هدف این مقاله بررسی عوامل موثر بر توسعه مشارکت خیرین در ورزش است. روش تحقیق حاضر کیفی بود و از تحلیل مضمون استفاده شد. مشارکت کنندگان؛ خیرین ورزش یار، اساتید مدیریت دولتی، مدیریت ورزشی و جامعه شناسی و نیز مدیران ادارات ورزش و جوانان بودند. روش گردآوری داده ها مصاحبه عمیق و ملاک حجم نمونه، کفایت نظری بود که بر این اساس 10 نفر به عنوان مشارکت کنننده در نظر گرفته شدند. 38 مضمون فرعی و 6 مقوله اصلی استخراج شد. عوامل موثر بر توسعه مشارکت خیرین در ورزش عبارت بود از: مدیریت و برنامه راهبردی از سوی نهادهای ورزشی، عوامل فرهنگی اجتماعی، قوانین، همکاری نهادهای مختلف در راستای کارکرد منسجم، حمایت مراکز علمی و آموزشی از خیرین ورزش یار، رسانه و اطلاع رسانی در توسعه مشارکت خیرین. همچنین نمایی از مضامین اصلی به عنوان عوامل اثرگذار بر توسعه مشارکت خیرین ارایه شد. به نظر می رسد ازآنجاکه دولت به تنهایی نتوانسته است نارسایی های مربوط به زیرساخت های ورزشی را پوشش دهد، درنتیجه باید کارآفرینان و یا بخش خصوصی با راهکارهایی مانند خیریه در قالب ایفای مسوولیت اجتماعی وارد جامعه شوند.

    کلیدواژگان: توسعه مشارکت، خیرین، رسانه، ساخت اماکن ورزشی، فرهنگ
  • الهام شیردل، حسین اکبری، سید علی جوادزاده صفحات 129-150

    شیوع ویروس کرونا، پیامدهای منفی در ابعاد مختلف سلامت انسان ها داشته است از سوی دیگر، سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد سلامت انسان، نقش اساسی در تمامی عرصه های زندگی انسان ایفا می کند و گسترش آن در جامعه می تواند موجب توسعه اجتماعی شود؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت اجتماعی دانش آموزان متوسطه دوم شهر زاهدان در دوران شیوع ویروس کرونا است. چارچوب نظری پژوهش حاضر را نظریات کییز، ویلز، کارکردگرایی، بوردیو و بودریار تشکیل داده اند. در این پژوهش، دانش آموزان مقطع متوسطه شهر زاهدان با استفاده از روش پیمایشی و توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین جامعه آماری مورد مطالعه بر اساس فرمول کوکران 379 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شده و بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و تصادفی ساده، نمونه آماری با پرسشنامه های محقق ساخته و استاندارد شده مطالعه شده است. برای آزمون های آماری توصیفی و استنباطی از نرم افزار Spss21 استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان می دهد عوامل اجتماعی همچون رشته تحصیلی، حمایت اجتماعی، دینداری، امکانات آموزشی، با متغیر سلامت اجتماعی در دوران شیوع کرونا رابطه مستقیم و معنادار دارند، درحالی که متغیرهای جنسیت، پایه تحصیلی، قومیت و رسانه های جمعی، رابطه معناداری با آن ندارند.

    کلیدواژگان: امکانات آموزشی، حمایت اجتماعی ادراک شده، دینداری، رسانه های جمعی، سلامت اجتماعی
  • کبری احمدوند، اکبر صالحی، علیرضا محمودنیا، سوسن کشاورز صفحات 151-179

    مقاله حاضر، با هدف تحلیل انتقادی خصوصی سازی آموزش وپرورش در گفتمان های بعد از انقلاب اسلامی با تاکید بر گفتمان ایدیولوژیک سازی و سازندگی، نگاشته شده است. به همین منظور، اغلب متون و مصوبات دولتی و آموزشی این دوره از گفتمان ها، با روش تحلیل انتقادی گفتمان نورمن فرکلاف، مورد تحلیل و نقد قرار گرفت. آن گونه که از تحلیل و تفسیر متون برآمد، گفتمان های مذکور، پیرامون مقوله خصوصی سازی آموزش و پرورش، مواضع ارزشی بعضا متفاوتی داشته اند، کمبود بودجه، حفظ روابط سلسله مراتبی، تمرکزگرایی، ابهام و تضاد در نظر و عمل ناآرامی های داخلی و خارجی، تعاملات محدود داخلی و خارجی، محافظه کاری، غالب بودن و ارجح بودن مواضع فکری و ارزشی مراجع بالادستی نظام، به عنوان مهم ترین عامل و مانع نسبت به دیگر موارد، از جمله شاخص ترین محدودیت های درون متنی و موانع برون متنی در فراهم آوردن الزامات تحقق خصوصی سازی آموزشی است که نشانگر ناهمخوانی اهداف و برنامه های مطرح شده با مناسبات و اهداف حقیقی و مدنظر دو گفتمان است.

    کلیدواژگان: آموزش وپرورش، تحلیل انتقادی گفتمان، خصوصی سازی، گفتمان ایدئولوژیک سازی، گفتمان سازندگی
  • طاها عشایری، الهام عباسی، طاهره جهان پرور صفحات 180-201

    بیگانگی اجتماعی به معنای انزجار، انزوا، احساس بی هویتی، بریدگی از جامعه و درنهایت، احساس آنومی اجتماعی-فرهنگی در جامعه مدرن است. هدف اصلی این پژوهش، مطالعه عوامل موثر بر بیگانگی اجتماعی به روش فراتحلیل در بازه زمانی 1383 الی 1401 با تکیه بر نظریه زیمل است. روش پژوهش، از نوع فراتحلیل (کمی) است. جامعه آماری 51 سند است و 29 پژوهش، به عنوان نمونه، به روش غیر احتمالی از پایگاه علمی نورمگز، علم نت، مگیران، پایگاه جهاد دانشگاهی با رعایت ملاک ورود (روایی و پایایی) و ملاک خروج (عدم روایی و پایایی)، انتخاب شدند. نتایج نشان می دهد که بین سرمایه فرهنگی (تجسم یافته، نهادینه شده و نمادین)؛ سرمایه اجتماعی (ضعف انسجام اجتماعی، اعتماد اجتماعی پایین و تعلق اجتماعی پایین)؛ عوامل فرهنگی (فردگرایی، باورهای خرافی، فشارهای هنجاری و تعلق مذهبی پایین)؛ عوامل رسانه ای (استفاده از فضای مجازی، رسانه داخلی و رسانه خارجی)؛ عوامل روانی (اعتمادبه نفس پایین، انزوای اجتماعی و احساس بی منزلتی)؛ عوامل سیاسی (اساس عدم اثربخشی سیاسی، نارضایتی سیاسی، احساس تبعیض سیاسی، آنومی سیاسی)؛ عوامل ناکامی (محرومیت اجتماعی، ناکامی شغلی، ناکامی تحصیلی-آموزشی)؛ عوامل اجتماعی (بی نظمی اجتماعی، نارضایتی اجتماعی، آنومی اجتماعی، احساس بی عدالتی) و عوامل زمینه ای (سطح تحصیلات، سن، پایگاه اقتصادی-اجتماعی و میزان درآمد) و ازخودبیگانگی اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: بیگانگی اجتماعی، سرمایه اجتماعی-فرهنگی، شکاف طبقاتی-اجتماعی، فراتحلیل
  • مصطفی ظهیری نیا، زهرا ولی پور، پرنیان سرافراز صفحات 202-222

    سلامت اجتماعی یکی از مهم ترین ارکان بهزیستی و ارتقای کیفیت زندگی در هر جامعه ای است. در همین راستا تحقیق حاضر از یک سو، بررسی ابعاد مختلف سلامت اجتماعی را دنبال می کند و از سوی دیگر رابطه سلامت اجتماعی را با یکی از اساسی ترین متغیرها یعنی احساس امنیت بررسی کرده است. چارچوب نظری این پژوهش مبتنی بر نظریه های کییز، مید، بوزان و ویور بوده است. این پژوهش از نوع پیمایشی بوده که با جمع آوری داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه در بین کارکنان دستگاه های اجرایی بخش دولتی و عمومی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی شهر بندرعباس به انجام رسیده است. حجم نمونه این پژوهش 346 نفر بوده که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS و با بهره گیری از آزمون هایی مانند تی، آنوا، ضریب همبستگی پیرسون و ضرایب رگرسیونی صورت گرفته است. طبق یافته های تحقیق، میزان سلامت اجتماعی در حد متوسط رو به بالا و میزان احساس امنیت اجتماعی پاسخگویان نیز در حد متوسطی قرار داشت؛ میزان درآمد پاسخگویان با میزان سلامت اجتماعی آن ها نیز، رابطه مستقیم و معناداری دارد؛ همچنین رابطه معناداری بین سلامت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی در بین کارکنان دستگاه های اجرایی شهر بندرعباس نمایان شد؛ بدین معنا که هرچقدر میزان سلامت اجتماعی بالاتر باشد، به همان میزان نیز احساس امنیت اجتماعی در افراد افزایش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، دستگاه های اجرایی، سلامت اجتماعی، شهر بندرعباس
|
  • Rahman Bagheri, Jaafar Kordzangeneh, Mahbobeh .ananahad Pages 9-39

    The purpose of this article is to study and sociologically analyze the phenomenon of keeping pets among the citizens of Ahvaz in 2022. In this qualitative research, interpretive phenomenology method, purposeful sampling and in-depth and semi-in-depth interview technique with 17 citizens of Ahvaz have been used to collect information. All interviews were recorded, immediately implemented and analyzed using an interpretative approach (thematic analysis). The findings include 80 semantic expressions, 38 basic concepts and 9 main categories of "creating a secure attachment style", "Increasing love and interest, happiness", "Formation of an Interspecies parenting family", "Increasing social and personal connections", "Powerful influence of media and bloggers in reflection modern culture", "Weakening of religious beliefs and convictions", "Unrecognition of pets", "Unfavorable economic conditions and financial future" and "Weakening of social capital". According to the findings, keeping pets is a suitable answer to the problem of loneliness and filling the free time of their owners. New social conditions including the transformation of lifestyles and the availability of technology, have caused some citizens to show interest in interacting with others.

    Keywords: Interspecies Family, Pets, Secure attachment, Thematic Analysis
  • Malihe Amani, MohammadEsmaeil Riahi, Mahmoud Sharepour Pages 40-70

    In this study, it was sought to achieve a typology related to women's activism in urban spaces of Tehran using a qualitative approach with the phenomenological strategy. Data was collected using in-depth, semi-structured interviews and field observations. Purposive sampling with maximum dispersion was utilized. The sample consisted of 30 women living in Tehran who were interviewed by visiting several crowded points in the north, south, east and west side of Tehran. Data was analyzed using Thematic Analysis. According to the results, women's activism in the spaces of Tehran were classified into economic, social, cultural, sports and leisure activism and dramatic and abnormal activism. Women's activism in each of these areas varied according to their social, economic, and cultural status and capital. Results suggested that the existing structure in urban spaces of Tehran has caused women to be creative and active in some areas, such as leisure activities as well as in relation to the type of clothing and behavior in urban spaces despite the pressures and restrictions. Also women's activism is passive and more in line with the existing structure of some areas like economic domains. However, increasing women's presence in various domains of urban spaces can be the basis for many changes and transformations, which demands structural and cultural changes and changing attitudes towards the status of women, recognition of their capabilities and giving attention to their needs and desires in urban spaces of Tehran, also creating conditions for healthy employment and women's active and creative activism in various spaces of Tehran.

    Keywords: Activism, Capital, Tehran, Urban Spaces, Women's Presence
  • Siros Barzgar, Ali Moradi, Gholamreza Jafarinia Pages 71-103

    Cultural development as one of the driving forces of the social system is affected by many factors, which due to its nature and quality, can be greatly influenced by humanities. The purpose of this study is to know the relationship between humanities and cultural development in Iran, focusing on the city of Bushehr. Research method in terms of approach, quantitative and data collection, is a survey type description. A researcher-made questionnaire using the Delphi technique was used to measure variables. The statistical population included graduates and people studying in the fields of humanities. Using SPSS Sample Power statistical software, 420 people were selected as a sample for the study. The results show that there is a significant relationship (r = 0.552) between attention to humanities and cultural development. This situation in smaller dimensions between the employment of humanities graduates and cultural development (r = 0.483), the economic efficiency of humanities with cultural development (r = 0.462), the existence of theorists of humanities and cultural development (r = 0.588). lack of politicization of humanities and cultural development (r = 0.613), locality of humanities and cultural development (r = 0.537), study and cultural development per capita (r = 0.599); as a meaningful relationship. The results of multiple regression show that the variables of non-politicization of humanities (Beta = 0.240), study per capita in humanities (Beta = 0.230), development of humanities (Beta = 0.194), amount of theorizing in humanities ( Beta = 0.174) and the economic efficiency of humanities (Beta = 0.089), explain 52.5% of the changes in cultural development. It can be concluded that paying attention to the importance and development of human sciences can provide the context for cultural development in the society.

    Keywords: Humanities, Cultural development, Economic efficiency, Study per capita, Theorizing
  • Zeinab Mondalizadeh, Tayebeh Mondalizadeh Pages 104-128

    Today sports are used as a solution to fight discrimination, achieve equality and empower women and girls. To achieve these goals, coordination, cooperation and a strong strategy for participation between governments and the private sector can be used from the perspective of sports programs. There should be no injustice and imbalance between the sections of the society. In this regard, sports philanthropists engage in charitable activities that can help improve the development of sports. Therefore, the purpose of this article is to investigate the factors affecting the development of philanthropic participation in sports. The current research applies the qualitative and thematic analysis method. Participants are the benefactors of sports, professors of public administration, sports management and sociology, as well as managers of sports and youth departments. The method of data collection is in-depth interview and the sample size criterion is theoretical adequacy, based on which 10 people are considered. 38 sub-themes and 6 main categories have been extracted. The effective factors on the development of the participation of donors in sports were: management and strategic plan by sports institutions, cultural and social factors, laws, cooperation of different institutions in line with the coherent operation, support of scientific and educational centers for sports donors, media and information in development. An overview of the main themes as influencing factors on the development of philanthropic participation was presented. It results to that government alone has not been able to cover the deficiencies related to sports infrastructure and entrepreneurs or the private sector should enter the society with solutions such as charity in the form of fulfilling social responsibility.

    Keywords: Construction of sport facilities, Culture, Donors, Development of participant
  • Elham Shirdel, Hossein Akbari, Seyed Ali Javadzadeh Pages 129-150

    The outbreak of coronavirus has had negative consequences in various aspects of human health. Social health as one of the dimensions of human health plays an essential role in all areas of human life and its spread in society can lead to social development. Therefore the purpose of this research is to investigate the social factors affecting the social health of high school students in Zahedan during the outbreak of coronavirus. The theoretical framework of the present study is composed of the theories of Keys, Wales, functionalism, Bourdieu and Baudrillard. In this study, high school students in Zahedan were studied using survey and descriptive-analytical methods. Among the studied statistical population, according to Cochran's formula, 379 people were considered as a sample and based on a simple multi-stage cluster sampling method, a statistical sample with researcher-made and standardized questionnaires was studied. SPSS21 software was used for descriptive and inferential statistical tests. The results of the study show that social factors such as field of study, social support, religiosity, educational facilities have a direct and significant relationship with social health during the corona outbreak, while gender, educational background, ethnicity and mass media have no significant relationship to it.

    Keywords: Educational facilities, Mass media, Perceived social support, Religiosity, Social health
  • Kobra Ahadvand, Akbar Saleihi, Alireza Mahmoudnia, Susan Keshavarz Pages 151-179

    The aim of the present article is the critical analysis of the discourse of privatization of education in discourses after the Islamic Revolution with emphasis on the discourse of ideological and constructive. For this purpose, some direct statements and some governmental and educational texts and approvals in the two mentioned periods have been studied and criticized by Norman Fairclough’s critical discourse analysis method. As a result from the analysis and interpretation of the texts, these discourses, are somewhat different in terms the privatization of education, political and value positions. Lack of budget, maintaining relations of hierarchical order, centralism, ambiguity and contradiction in opinion and practice, internal and external unrest, limited internal and external interactions, conservatism, dominance and superiority of intellectual and value positions of the upper echelons of the system and as the most important factor and obstacle compared to other cases, including the most significant internal constraints and external barriers in providing the requirements for educational privatization, especially at the qualitative level show the inconsistency of the goals and programs proposed with the real relations and goals of the two discourse.

    Keywords: Critical Analysis of Discourse, Constructive Discourse, Education, Ideological Discourse, Privatization
  • Taha Ashayeri, Elham Abbasi, Tahereh Jahanparvar Pages 180-201

    Social alienation means disgust, isolation, sense of lack of identity, cut off from society and finally the feeling of socio-cultural anomie in the modern society. The main purpose of this research is to study the factors affecting social alienation by meta-analysis method in the period of 1387 to 1401. The research method is Meta-Analysis (quantitative), its statistical population is 51 documents, of which 29 researches are a non-probability sample size from the Normex scientific database, Alamnet, Meg Iran, Jihad University database, with compliance with the entry criteria (validity and reliability) and the exit criteria ( lack of validity and reliability). The results show that between cultural capital (embodied, institutionalized and symbolic); social capital (weak social cohesion, low social trust and low social belonging); cultural factors (individualism, superstitions, normative pressures and low religious affiliation); media factors (use of virtual space, internal media and external media); psychological factors (low self-confidence, social isolation and sense of inferiority), Political factors (basis of political ineffectiveness, political dissatisfaction, feeling of political discrimination, political anomie) and factors of failure (social deprivation, job failure, educational failure), there is a significant relationship between social factors (social disorder, social dissatisfaction, social anomie, feeling of injustice), background factors (level of education, age, socio-economic base and income level) and the social alienation.

    Keywords: Class-social Divide, Meta-analysis, Social Alienation, Social-cultural Capital
  • Mostafa Zahirinia, Zahra Valipour, Parnian Sarafraz Pages 202-222

    Social health is one of the most important dimensions of well-being and improving the quality of life in all societies. The main purpose of this study is to investigate the different aspects of social health, and examine the relationship between social health and one of the most basic variables, namely the sense of security. The theoretical framework of this research was based on the theories of Keyes, Mead, Buzan, and Weaver. This research is of a survey type, done by collecting required data using a questionnaire among the employees of the executive bodies of the government and public sector under the social security organization of Bandar Abbas city. The sample size of this research was 346 people who were selected by simple random sampling method. Data analysis was done using SPSS software and using tests such as T, ANOVA, Pearson correlation coefficient and regression coefficients. According to the findings of the research, the level of social health and also the level of feeling of social security of the respondents were at an average level; whereas the income of the respondents has a direct and significant relationship with their social health. Also, a significant relationship between social health and the feeling of social security among the employees of the executive bodies of Bandar Abbas city was shown; this means that the higher the level of social health, the greater the feeling of social security in people.

    Keywords: Bandar Abbas City, Employees of the executive bodies, Social health, The sense of security