فهرست مطالب

مدیریت دانش سازمانی - پیاپی 21 (تابستان 1402)

نشریه مدیریت دانش سازمانی
پیاپی 21 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • روح الله تولایی صفحات 11-19
  • اکبر رحیمی*، حسین علیوردی زاده، سمیرا محمودآبادی صفحات 21-52

    چابکی سازمان های پروژه محور دفاعی در انجام پروژه های تحقیقاتی نوآورانه، به منظور افزایش سطح بازدارندگی دفاعی در مقابل تهدیدات ناشی از تولید محصولات نظامی متنوع در دنیا، ضروری می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بکارگیری مدیریت دانش برچابکی سازمانی با نقش میانجی گری نوآوری در سازمان های پروژه محور دفاعی تدوین گردیده است. این تحقیق از نوع کاربردی بوده و روش آن توصیفی از نوع همبستگی است که به شیوه پیمایشی به انجام رسیده است. جامعه آماری پژوهش را 73 واحد پژوهشی دفاعی تشکیل دادند که تلاش گردید که داده ها از کل جامعه آماری، جمع آوری و مورد تحلیل قرار گیرد. پرسشنامه های لاوسون، جیمنز، و وانگ و شریفی به ترتیب جهت اندازه گیری متغیر های مدیریت دانش، نوآوری سازمانی و چابکی سازمانی بکار گرفته شدند. جهت بررسی روایی پرسشنامه های پژوهش، نظر پنچ نفر از خبرگان اخذ و پس از انجام اصلاحات لازم، روایی صوری و محتوایی آن توسط آنها تایید گردید. همچنین ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده به اندازه 894/0، پایایی پرسشنامه پژوهش را تایید نمود. برای تایید مدل مفهومی پژوهش و فرضیات تحقیق، از تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart-pls، استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان داد که بکارگیری مدیریت دانش، بر چابکی سازمان های پروژه محور دفاعی با ضریب 498/0، تاثیر مستقیم، مثبت و معناداری داشته و همچنین می تواند از طریق نوآوری سازمانی، با اثری غیرمستقیم و با ضریب363/0، چابکی سازمانی را بهبود بخشد. بنابراین سازمان های پروژه محور دفاعی می بایست بر پیاده سازی موثر مدیریت دانش تمرکز بیشتری نمایند تا از طریق تقویت نوآوری و ارتقاء سطح چابکی سازمانی بتوانند به تغییرات سریع محیط دفاعی پاسخی مناسب داده و سطح مناسبی از بازدارندگی دفاعی را ایجاد نمایند.

    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، سازمان های پروژه محور دفاعی، مدیریت دانش، نوآوری سازمانی
  • رامین ایرجی نقندر*، سید محمدکاظم واعظ موسوی صفحات 53-82
    ترجمه، انطباق و هنجاریابی ابزارهای استاندارد، فرصت سودمندی برای آزمون کاربرد پذیری ابزارها در جوامع دیگر فراهم می آورد و یک گام اساسی در اثبات آن آزمون این مسیله است که آیا الگوی مشکلات همایندی که به وسیله ابزار در یک جامعه شناسایی شده، با الگوهای شناسایی شده توسط آن ابزار در جوامع دیگر برازش دارد. لذا هدف از انجام این پژوهش هنجاریابی پرسشنامه مدیریت دانش سبز در کارشناسان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. جامعه آماری این پژوهش را کارشناسان وزارت ورزش و جوانان (320=N) تشکیل دادند که از بین آنها تعداد 273 پرسشنامه به شکل نمونه گیری در دسترس جمع آوری شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه مدیریت دانش سبز ساخته سیمینگ و همکاران (2022) که مشتمل بر 26 سوال بود استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری ضریب آلفای کرونباخ، ضریب امگا مک دونالد، ضریب تتا، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزارهای آماری SPSS، lisrel و Stata استفاده شد. نتایج نشان داد پایایی پرسشنامه (983/0=θ، 971/0=Ω، 958/0=α) می باشد. در خصوص روایی سازه و بر اساس میزان روابط و سطح معناداری، تمامی سوالات رابطه معناداری با مولفه ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای عامل خود باشند. شاخص های نسبت X2 به df برابر با 58/2 و (RMSEA) که برابر با 075/0 بود، بنابراین مدل از برازش لازم برخوردار است. همچنین شاخص های 95/0=NFI، 95/0=CFI، 91/0=GFI، 90/0=AGFI و 96/0=IFI برازش مدل را تایید کردند. در خصوص روابط مولفه ها با مفهوم مدیریت دانش سبز نتایج نشان داد که مولفه های ایجاد دانش، کسب دانش، ذخیره دانش، اشتراک دانش و کاربرد دانش توانستند پیشگوی خوبی برای مفهوم مورد نظر باشند و لذا تاثیر معنادار بر دانش محیط زیستی کارشناسان دارند. در نتیجه روایی درونی و بیرونی مدل "مدیریت دانش سبز" مورد تایید قرار گرفته و می توان از این ابزار برای جمع آوری داده های مورد نیاز از سوی پژوهشگران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه، مدیریت، دانش سبز، کارشناس
  • فاطمه کریمی جعفری*، سونا بایرام زاده، زهرا قربان پور دلیوند صفحات 83-140

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر رفتارهای پنهان کننده دانش بر سکوت کارکنان و رفتارهای منحرف سازمانی با نقش میانجی نقض قرارداد روانشناختی می باشد. این پژوهش از نظر نوع هدف، کاربردی و از نظر نوع ماهیت، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کارکنان اداره امور مالیاتی مودیان بزرگ که مشتمل بر 400 نفر می باشند که تعداد 227 نفر به روش تصادفی ساده و به روش تحلیل توان به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد استفاده شده است و داده ها بوسیله تحلیل چندمتغیره مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد کواریانس محور در بستر نرم افزار Amos ورژن 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق حاکی از تایید تاثیر پنهان کاری منطقی بر سکوت تدافعی، پنهان کاری گریزان بر سکوت رابطه ای، پنهان کاری منطقی بر سکوت رابطه ای، پنهان کاری گریزان بر سکوت بی اثر، پنهان کاری منطقی بر سکوت بی اثر و سکوت تدافعی بر رفتار منحرف سازمانی، سکوت رابطه ای بر رفتار منحرف سازمانی و سکوت بی اثر بر رفتار منحرف سازمانی می باشد و همچنین نتایج حاصل از تحلیل میانجی نشان می دهد که سازه "نقض قرارداد روانشناختی" برای تمامی روابط میان ابعاد پنهان کاری و ابعاد سکوت دارای نقش میانجی است، به طوری که فرآیند میانجی گری مذکور برای روابط علی میان "پنهان کاری خاموش" و "سکوت تدافعی/ سکوت بی اثر" به صورت کامل و برای مابقی روابط به صورت جزیی است. در نهایت، از میان بیست و یک فرضیه مطروحه، هفده فرضیه مورد تایید قرار گرفت که از این بین تاثیر سکوت رابطه ای بر رفتار منحرف سازمانی از بالاترین ضریب مسیر (0.33) برخوردار است.

    کلیدواژگان: رفتارهای پنهان کننده دانش، سکوت کارکنان، رفتارهای منحرف سازمانی
  • محمدمهدی دوالی*، علی کریمی فرد صفحات 141-182

    هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی پیشایندهای عدم اشتراک گذاری دانش در بین کارکنان شرکت مجتمع صنعتی رفسنجان بوده است. این پژوهش از نظر هدف، پژوهش کاربردی و بر اساس ماهیت و روش یک پژوهش توصیفی- پیمایشی می باشد. در این پژوهش ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای عوامل شناسایی شده و در ادامه با استفاده از پرسشنامه به تایید و اولویت گذاری پرداخته شده است. خبرگان تحقیق حاضر 13 نفر بودند که به صورت غیراحتمالی انتخاب شدند و شامل مدیران و کارکنان ارشد شرکت مجتمع صنعتی رفسنجان بوده اند. با استفاده از نرم افزارهای SPSS 23 و Expert Choice به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد و از نرم افزار روش فرآیند سلسله مراتبی برای اولویت بندی عوامل استفاده شد. یافته های حاصل از داده های تحقیق نشان داد که پیشایندهای عدم اشتراک گذاری دانش عبارتند از: موانع فناورانه که دارای چهار زیرمولفه است و عدم وجود سامانه ها مهمترین زیرمولفه موثر بر عدم اشتراک گذاری دانش است. موانع سازمانی از جمله عوامل موثر دیگر است که دارای یازده زیرمولفه است و زیرمولفه عدم وجود مسیله یابی و حل مسیله موثرترین عامل بر عدم اشتراک دانش است. موانع مدیریتی نیز از جمله موانع عدم اشتراک دانش است که شامل شش زیرمولفه است و عدم حمایت از به اشتراک گذاری دانش جزو مهمترین عوامل موثر بر آن است. موانع فردی نیز از جمله موانع عدم اشتراک گذاری دانش است که شامل یازده زیرمولفه است و بی اعتمادی مهمترین زیرمولفه موثر بر عدم به اشتراک گذاری دانش شناسایی شده است. با توجه به نتایج می توان گفت که موانع فناورانه و نبود زیرساخت ها و فناوری ها مورد نیاز از جمله مهمترین عوامل موثر بر عدم اشتراک گذاری دانش است در حالی که عوامل فردی کمترین تاثیر را داشته یعنی کارکنان در عدم به اشتراک گذاری دانش کمترین تاثیر را دارند.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، اشتراک گذاری دانش، مجتمع صنعتی رفسنجان
  • محمدحسن کامفیروزی، یاسر قاسمی نژاد*، علی طاهری، محسن میری، حسین بازرگانی صفحات 183-241
    پژوهش حاضر به بررسی مدل ها و ادبیات علمی حول نقش دانش در نظام نوآوری به استخراج مدلی از بعد دانشی نظام نوآوری جهت ارایه در یک سازمان نظامی پرداخته و نحوه تعاملات بین اجزای مدل را کشف می نماید. پارادایم تحقیق تفسیری، با رویکرد کاربردی و توسعه ای، با استراتژی قیاسی- استقرایی و روش آمیخته شکل گرفته است. جمع آوری داده های پژوهش بصورت کتابخانه ای و میدانی و روش نمونه گیری بصورت نظری بود. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی مقالات علمی موجود در پایگاه های پژوهشی بودند و به صورت تمام شمار مورد بازبینی قرار گرفتند. در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل خبرگان حوزه نوآوری و تحصیلکردگان دانشگاهی بودند. در این پژوهش ابزار گرداوری داده شامل بررسی اسناد و مدارک و همینطور ماتریس ورودی روش دیماتل در قالب پرسشنامه مورد استفاده قرار گرفتند. جامعه پژوهش در بخش کیفی شامل اسناد علمی مشخص با روش نمونه گیری نظری مورد بازبینی قرار گرفت. همینطور در بخش کمی جامعه پژوهش خبرگان این حوزه با روش نمونه گیری هدفمند مورد توجه قرار گرفتند. در این پژوهش با استفاده از رویکرد فراترکیب مبتنی بر رویکرد باروسو و ساندلوفسکی که شامل هفت گام اساسی است و کنکاش پژوهش های گذشته که با توجه به معیارهای ورودی شامل مقالات علمی با درجه مشخص و بعد از سال 2000 میلادی ، مفاهیم استخراج شده و در نهایت اجزای بعد دانشی نظام نوآوری شناسایی شدند. این اجزا که پس از غربالگری منابع، از 48 منبع گرداوری گردیدند، در قالب 84 کد استخراج گردید که در بطن ده مضمون اساسی جای دهی شدند. این مضامین در قالب مقولات سه گانه پژوهش، یادگیری و مدیریت دانش بعد دانشی نظام نوآوری را شکل دادند. مدل استخراج یافته طی یک پرسشنامه توسط 10 نفر از خبرگان یک سازمان نظامی مورد نظر قرار گرفته و بومی شد. در ادامه با استفاده از روش دیماتل به بررسی نحوه اتصال اجزا و بررسی کنش های متقابل بین آن ها در بین خبرگان یک سازمان نظامی پرداخته شد. اعتبار پژوهش در بخش کیفی با روش حیاتی و کاپای کوهن و در بخش کمی با مراجعه به خبرگان مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد که دو متغیر "مقدمات یادگیری" و "صیانت از دانش" به عنوان عواملی که بیشترین میزان مجموع اثرگذاری و اثر پذیری را دارا هستند(به ترتیب با مقادیر 2.0841 و 1.5240) در مجموعه عوامل به عنوان بازیگران مهمی شناخته می شوند. همچنین دو متغیر "مقدمات یادگیری" و " آموزش" دارای بیشترین مقدار تاثیر گذاری خالص(کسر میزان اثرگذاری از اثر پذیری) در مجموعه این عوامل، به ترتیب با مقادیر 0.9726 و 0.2763، را دارا بودند. از این رو این دو عامل به عنوان بیشترین تحریک کننده مجموعه عوامل به شمار آمده و نیاز است در طرحریزی ها مورد توجه قرار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: بعد دانشی نظام نوآوری، دیماتل خاکستری، فراترکیب، مدیریت دانش، نظام نوآوری، یادگیری و پژوهش
  • راضیه آقابابایی*، حمید رحیمی صفحات 243-269

    درک اهمیت رفتار نوآورانه و خلاقانه معلمان در مدرسه، موضوع حیاتی و چالش برانگیزی برای مسیولان آموزش و پژوهشگران می باشد، زیرا مدارس به عنوان اجتماعات یادگیری حرفه ای وظیفه دارند حامی رفتارهای نوآورانه باشند. در واقع، از آنجایی که از مدارس و معلمان انتظار می رود دانش آموزانی را تربیت نمایند که در آینده، نیروی کاری خلاق و نوآور باشند، اهمیت رفتار نوآورانه معلمان به عنوان عاملان تغییر و الگوی دانش آموزان در این مسیر، امری مبرهن است. لذا هدف پژوهش، بررسی تاثیر جو نوآورانه بر رفتارهای نوآورانه معلمان با نقش واسطه ای تسهیم دانش بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر اجرا، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری، شامل معلمان شهر کاشان به تعداد 3252 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 351 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از سه پرسشنامه جو سازمانی نوآورانه سیگل و کایمر (1978)، تسهیم دانش واندن هوف و دریدر (2004) و رفتار نوآورانه کانتر (1988) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها به صورت صوری و سازه (تحلیل عاملی تاییدی) انجام شد. از طریق ضریب آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه جو نوآورانه 88/0، رفتار نوآورانه 90/0 و تسهیم دانش 77/0 بدست آمد. تحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و اسمارت در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام گردید. نتایج نشان داد میانگین جو نوآورانه (96/2) کمی پایین تر از حد متوسط (3)، میانگین رفتار نوآورانه (95/3) بالاتر از حد متوسط (3) و میانگین تسهیم دانش (11/4) بالاتر از حد متوسط (5/2) بود. ضرایب مسیر نشان داد جو نوآورانه با (425/0=Beta، 001/0=P) روی رفتار نوآورانه، تسهیم دانش با (15/0=Beta، 002/0=P) روی رفتار نوآورانه و جو نوآورانه با (40/0=Beta، 001/0=P) روی تسهیم دانش معلمان، تاثیر مثبت و معنادار دارد و نقش میانجی تسهیم دانش، در تاثیر جو نوآورانه روی رفتار نوآورانه معلمان تایید شد. در واقع، هنگامی که معلمان جو سازمان را جوی حمایتی و حامی نوآوری ادراک می کنند، تمایل بیشتری به تسهیم دانش و تبدیل دانش ضمنی به دانش آشکار خواهند داشت و در حقیقت، بستری مناسب برای توزیع دانش بین معلمان فراهم می شود، تبادل اطلاعات صورت می گیرد و همین مسیله، زمینه ساز و پتانسیل بالقوه ای است برای بروز رفتار نوآورانه.

    کلیدواژگان: جو نوآورانه، رفتارهای نوآورانه، تسهیم دانش، معلمان، آموزش و پرورش
|
  • Ruhollah Tavallaei Pages 11-19
  • Akbar Rahimi *, Hossein Aliverdizadeh, Samira Mahmoudabadi Pages 21-52

    The agility of defense project-oriented organizations in carrying out innovative research projects is necessary in order to increase the level of defense deterrence against the threats caused by various military products in the world. Therefore, the current research was developed with the aim of investigating the effect of using knowledge management on organizational agility with the role of mediating innovation in defense project oriented organizations. This research is of applied type and its method is descriptive correlation type which was done by survey method. The statistical population of the study was made up of 73 defense research units, and an effort was made to collect and analyze data from the entire statistical population. Lawson, Jimenez, and Wang and Sharifi questionnaires were used to measure the variables of knowledge management, organizational innovation, and organizational agility, respectively. In order to check the validity of the research questionnaires, the opinion of 5 experts was obtained and after making the necessary corrections, its formal and content validity was confirmed by them. Also, Cronbach's alpha coefficient calculated as 0.894 confirmed the reliability of the research questionnaires. Structural equation modeling technique and Smart-pls software have been used to confirm the research conceptual model and research hypotheses. The findings of this research showed that the application of knowledge management has a positive and significant effect on the agility of defense project-oriented organizations with a coefficient of 0.498 and also through organizational innovation with an indirect effect and with a coefficient of 0.363, it can improve organizational agility. Therefore, defense project-oriented organizations should focus more on the effective implementation of knowledge management, so that by strengthening innovation and improving the level of organizational agility, they can respond to the rapid changes in the defense environment and create a suitable level of defense deterrence.

    Keywords: knowledge management, organizational agility, Organizational Innovation, defense project oriented organizations
  • Ramin Iraji Noghondar *, Mohamadkazem Vaezmosavi Pages 53-82
    The translation, adaptation and normalization of standard tools provide a useful opportunity to test the applicability of tools in other societies, and a basic step in proving that test is whether the pattern of concurrent problems identified by the tool in a society matches the identification patterns. made by that tool is suitable in other societies. Therefore, the aim of this research is to standardize the green knowledge management questionnaire among the experts of the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran. The statistical population of this research was formed by the experts of the Ministry of Sports and Youth (N=320), from whom 273 questionnaires were collected in the form of available sampling. In order to collect data, the green knowledge management questionnaire made by Siming et al. (2022) was used, which consisted of 26 questions. In order to analyze the data, descriptive indices and statistical tests of Cronbach's alpha coefficient, McDonald's omega coefficient, theta coefficient, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were used in SPSS, Lisrel and Stata statistical software. The results showed the reliability of the questionnaire (α=0.958, Ω=0.971, θ=0.983). Regarding construct validity and based on the amount of relationships and significance level, all the questions had a significant relationship with the components and were able to be a good predictor for their factor. The ratios of X2 to df are equal to 2.58 and (RMSEA) which is equal to 0.075, so the model has the necessary fit. Also, the indices of NFI=0.95, CFI=0.95, GFI=0.91, AGFI=0.90 and IFI=0.96 confirmed the fit of the model. Regarding the relationships of the components with the concept of green knowledge management, the results showed that the components of knowledge creation, knowledge acquisition, knowledge storage, knowledge sharing and knowledge application were able to be good predictors for the desired concept and therefore have a significant impact on experts' environmental knowledge. As a result, the internal and external validity of the "green knowledge management" model has been confirmed and this tool can be used to collect the required data by researchers.
    Keywords: questionnaire, management, green knowledge, Expert
  • Fatemeh Karimi Jafari *, Sona Bairamzadeh, Zahra Ghorbanpour Delivand Pages 83-140

    The purpose of this research is to investigate the effect of knowledge hiding behaviors on employees' silence and organizational deviant behaviors with the mediating role of psychological contract breach. This research is applied in terms of purpose and descriptive-surveillance in terms of nature. The statistical population of the current research includes the employees of the large taxpayer’s unit, which consists of 400 people, of which 227 people were determined as a statistical sample by simple random method and power analysis method. In order to collect information, a standard questionnaire was used and the data was analyzed by multivariate analysis based on structural equation modeling with a covariance-based approach in Amos software version 24. The research results show the confirmation of rationalized hiding on defensive silence, evasive hiding on relational silence, rationalized hiding on relational silence, evasive hiding on ineffective silence, rationalized hiding on ineffective silence and defensive silence on organizational deviant behavior, relational silence on organizational deviant behavior and Ineffectual silence on deviant organizational behavior and Also, the results of the mediation analysis show that the construct "psychological contract breach" has a mediating role for all relationships between the dimensions of knowledge-hiding behaviors and the dimensions of silence So that the said mediation process for the causal relationships between "playing dumb" and "defensive silence/ ineffective silence" is complete and partial for the rest of the relationships. In the section of the structural model, among the twenty-one proposed hypotheses, seventeen were confirmed, among which the effect of relational silence on organizational deviant behavior had the highest path coefficient (0.33).

    Keywords: knowledge-hiding behaviors, employees', Silence, organizational deviant behaviors
  • MohammadMehdi Davali *, Ali Karimifard Pages 141-182

    The purpose of this research was to identify and prioritize the antecedents of lack of knowledge sharing among the employees of Rafsanjan Industrial Complex. This research is an applied research based on the nature and method of a descriptive-survey research. In this research, the factors were first identified using library studies, and then confirmed and prioritized using a questionnaire. The experts of the present research were 13 people who were randomly selected and included managers and senior employees of Rafsanjan Industrial Complex. Data was analyzed using SPSS 23 and Expert Choice software, and hierarchical process software was used to prioritize factors. The findings from the research data showed that the antecedents of not sharing knowledge are: Technological barriers, which have four sub-components, and the absence of systems are the most important sub-components affecting the lack of knowledge sharing. Organizational barriers are among other effective factors that have eleven sub-components, and the sub-component of lack of problem-finding and problem-solving is the most effective factor on lack of knowledge sharing. Management obstacles are also among the obstacles of not sharing knowledge, which includes six sub-components, and the lack of support for sharing knowledge is one of the most important factors affecting it. Individual obstacles are also among the obstacles of not sharing knowledge, which includes eleven sub-components, and mistrust is the most important sub-component affecting the lack of knowledge sharing. According to the results, it can be said that technological barriers and the lack of required infrastructure and technologies are among the most important factors affecting the lack of knowledge sharing, while individual factors have the least impact, that is, employees have the least impact on the lack of knowledge sharing.

    Keywords: knowledge, knowledge management, Knowledge Sharing, Rafsanjan Industrial Complex
  • Mohammadhassan Kamfiroozi, Yaser Ghasemi *, Ali Taheri, Mohsen Miri, Hossein Bazargani Pages 183-241
    The present research sought to extract a model from the knowledge dimension of the innovation system by examining the models and scientific literature about the role of knowledge in the innovation system to be presented in a defense organization and to discover the interactions between the components of the model. This research has been formed in the framework of the interpretative paradigm, with an applied and developmental approach, with a deductive-inductive strategy and a mixed method. The research data was collected in library and field and the sampling method was theoretical. The statistical population of this research was the scientific articles available in the research databases and were reviewed in full. In the quantitative part, the statistical population included experts in the field of innovation and university graduates. In this research, data collection tools, including the review of documents and documents, as well as the input matrix of the DEMATEL method were used in the form of a questionnaire. The research community was reviewed in the qualitative section, including specific scientific documents, using the theoretical sampling method. Also, in the quantitative part of the research community, the experts in this field were considered with the purposeful sampling method. In this research, using the meta-composite approach based on Barroso and Sandlovsky's approach, which includes seven basic steps, and the exploration of past researches, which according to the input criteria include scientific articles with a certain grade and after the year 2000, concepts are extracted and finally The components of the knowledge dimension of the innovation system were identified. These components, which were collected from 48 sources after screening the sources, were extracted in the form of 84 codes, which were placed in ten basic themes. These themes formed the knowledge dimension of the innovation system in the form of three categories of research, learning and knowledge management. In the following, by using the Dimetal method, the method of connecting the components and the interaction between them was investigated among the experts of a military organization. The validity of the research was confirmed in the qualitative part with the critical method and Cohen's kappa, and in the quantitative part by referring to experts. The results showed that the two variables "Preliminaries of learning" and "Protection of knowledge" are known as important players in the set of factors as factors that have the highest total effect and effectiveness (with values of 2.0841 and 1.5240, respectively). Also, two variables "Learning Introduction" and "Training" had the highest net impact value (deduction of impact from effectiveness) in the set of these factors, with values of 0.9726 and 0.2763, respectively. Therefore, these two factors are considered as the most stimulating factors and they need to be taken into consideration in the plans.
    Keywords: Innovation system, knowledge dimension of innovation system, knowledge management, learning, research, meta- synthesis, Grey-DEMATEL
  • Razieh Aghababaei *, Hamid Rahimi Pages 243-269

    Understanding the importance of innovative and creative behavior of teachers in school is a vital and challenging issue for education officials and researchers, because schools, as professional learning communities, have the duty to support innovative behaviors. In fact, since schools and teachers are expected to train students who will be a creative and innovative workforce in the future, the importance of innovative behavior of teachers as agents of change and role models for students in this way is obvious. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of the innovative climate on the innovative behaviors of teachers with the mediating role of knowledge sharing. The current research was applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of execution. The statistical population included 3252 teachers of Kashan citythat by using Cochran's formula and stratified random sampling method 351 people were selected as a sample. In order to collect data’s, three questionnaires of innovative organizational climate (Cigel and Kaumer, 1987), knowledge sharing (Van den Hooff & De Ridder, 2004) and innovative behavior (Kanter, 1988) were used. The validity of the questionnaires was done in face and structure (confirmatory factor analysis). Through Cronbach's alpha coefficient, the reliability of the innovative climate questionnaire 0.88, innovative behavior 0.90, and knowledge sharing 0.77 estimated. Data’s analysis of the research was done using SPSS and Smart statistical software at two descriptive and inferential levels. The results showed that the mean of the innovative atmosphere (2.96) was slightly lower than the average (3), the mean of innovative behavior (3.95) was higher than the average (3) and the mean of knowledge sharing (4.11) was higher than the average (2/5). Path coefficients showed that innovative climate with (Beta=0.425, P=0.001) on innovative behavior, knowledge sharing with (Beta=0.15, P=0.002) on innovative behavior and innovative climate with (Beta=0.40, P=0.001) has a positive and significant effect on teachers' knowledge sharing, and the mediating role of knowledge sharing was confirmed in the effect of innovative climate on teachers' innovative behavior. In fact, when teachers perceive the climate of the organization as supportive of innovation, they will be more willing to share knowledge and transform tacit knowledge into explicit knowledge, and in fact, a suitable platform is provided for knowledge distribution among teachers, the exchange of information takes, and this issue is the basis and potential for the occurrence of innovative behavior.

    Keywords: Innovative Climate, Innovative Behaviors, Knowledge Sharing, teachers, education