فهرست مطالب

نشریه منطق پژوهی
سال سیزدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود الوند* صفحات 1-21
    مساله اصلی این مقاله تحلیل اعتبار منطقی است. از نظر فیلد شرط لازم برای اعتبار منطقی بینا نظری یک استدلال عبارت از قیود هنجاری بر باور به مقدمات و نتیجه آن استدلال است. با این حال، دیدگاه مرسوم آن است که استدلالهای معتبر لغوی، علی رغم اعمال چنین قیودی بر باورها، منطقا معتبر نیستند و بنابراین نمی توان شرط مذکور را برای اعتبار منطقی کافی دانست. بخش زیادی از این مقاله صرف بررسی این دیدگاه مرسوم می شود. اعتقاد بر این است که فصل تمایز استدلالهای منطقی از استدلالهای انجام شده در سایر شاخه های علمی صوری بودن استدلالهای منطقی است. در این مقاله بررسی می کنیم که صوری بودن منطق به چه معناست و نشان می دهیم که اعتقاد به عدم اعتبار منطقی استدلالهای لغوی چیزی از سنخ دگم است. دراینصورت می توان پذیرش قیود هنجاری بر باور به مقدمات و نتیجه یک استدلال را شرط لازم و کافی برای اعتبار منطقی بینا نظری محسوب کرد .
    کلیدواژگان: اعتبار منطقی، هنجارمندی منطق، استدلال منطقی، استدلال لغوی، ثوابت منطقی، صوری بودن منطق
  • علی اصغر جعفری ولنی* صفحات 23-46

     جایگاه برهان در منطق بر اساس ابتناء آن بر علیتچکیدهتعریف برهان یعنی "قیاس موتلف یقینی" بیانگر این امر مهم است که راز رفعت و عظمت این صناعت در دانش منطق را باید از سویی در رابطه غرض آن با غرض تدوین منطق و از سوی دیگر در راز صدق وصول به غرض صناعت برهان در صورت رعایت قوانین مندرج در آن جستجو کرد. در این نوشتار با روش تحلیلی-استدلالی این نتیجه به دست می آید که اولا دانش "منطق" با غرض تجمیع قواعد عاصم ذهن از خطا در تفکر تدوین شد و صناعت "برهان" با غرض تجمیع قواعد روش کسب علم ممتنع الخطا در این دانش جای گرفت، و ثانیا از آنجا که کسب "یقین" در گرو دو اصل "تفکر بر مدار واقع" و "استعمال عنصر ضرورت در تفکر" است و قانون علیت تنها قانون تامین کننده این دو اصل است، بلندمرتبگی "برهان" به ابتناء آن بر قانون "علیت" باز می گردد.

    کلیدواژگان: منطق، برهان، علیت، تفکر، یقین
  • عبدالرزاق حسامی فر* صفحات 47-70
    پارادوکس مور یک ترکیب عطفی در باب باور است که اگر اظهار نشود، می تواند صادق باشد، اما اگر اظهار شود، پارادوکس تولید می کند. این پارادوکس در دو قالب حذفی و ارتکابی مطرح شده است و از وقتی که مور آن را مطرح کرد، مقالات بسیاری درباره آن نوشته شده اند که در میان آنها سهم جان ویلیامز بیش از دیگران بوده است و تقابل نظر او با حمید وحید بر سر این مساله بازتاب مناسبی از محل نزاع و نظرهای متفاوت در باب آن است. ویلیامز قایل به دو رویکرد معرفتی و باور خودآگاهانه است. بر حسب رویکرد اول، اظهار گزاره موری چون ناموجه است، مستلزم نقصان معرفتی است و بر حسب رویکرد دوم، وقتی که آن گزاره خودآگاهانه اظهار شود، پارادوکس تولید می شود. حمید وحید قایل به رویکرد تفسیر ناقص است که، بر اساس آن، اظهار گزاره موری موجب نقض اصل حسن ظن می شود؛ اصلی که می گوید که همواره باید سخن سخنگو را صادق تلقی کرد مگر آنکه بینه ای علیه آن وجود داشته باشد. در این مقاله مناقده این دو فیلسوف معاصر در باب پارادوکس مور، تحلیل و بررسی می شود.
    کلیدواژگان: پارادوکس مور، اصل ایوانز، اصل حسن ظن، تفسیر ناقص، باور موجه، باور خودآگاهانه
  • داود حسینی* صفحات 71-85
    کیت فاین منطقی برای چهار مفهوم متمایز ابتنا بنا نهاده است: ابتنای ضعیف تام، ابتنای ضعیف جزیی، ابتنای اکید تام و ابتنیا اکید جزیی. همچنین، او مدعی است که ابتنای ضعیف تام و اکید تام هر یک می توانند مفهوم پایه قرار گیرند و سایر مفاهیم ابتنا با آنها تعریف شود. مشخصا او مدعی است که می توان ابتنای ضعیف تام و ابتنای اکید تام را با یکدیگر تعریف کرد. برای این منظور، او پیشنهادی برای تعریف هر یک از این مفهوم ابتنا بر پایه دیگری ارایه کرده است. طبق این تعریف ها، ابتنای اکید تام ابتنای ضعیف تام برگشت ناپذیر است و ابتنای ضعیف تام چیزی نیست جز حفظ ابتنای اکید تام. در اینجا استدلال می کنم که این تعریف های دوطرفه دچار اشکال هستند. استراتژی من این است که ابتدا دو معنای متفاوت از تعریف پذیری دوطرفه برای دو مفهوم دلخواه را از هم تفکیک می کنم: اینکه در یک سیستم منطقی، دوشرطی های مناسبی شامل این دو مفهوم قضیه باشند؛ اینکه بتوان سیستم منطقی ای برای هر یک طراحی کرد که رفتار دیگری در آن قابل بازسازی باشد. سپس، برای هر یک از این معناهای تعریف پذیری دوطرفه، نشان می دهم که چرا دست کم یکی از دو مفهوم ابتنای ضعیف و اکید را نمی توان بر پایه دیگری تعریف کرد. نتیجه این پژوهش یک گزاره فصلی است: یا این دو مفهوم به شکل دیگری که شناخته شده نیست با یکدیگر قابل تعریف هستند یا هر دو پایه هستند.
    کلیدواژگان: ابتنای اکید تام، ابتنای ضعیف تام، تعریف پذیری دوطرفه
  • غلامرضا ذکیانی*، مهین باقری، مهدی میرزاپور صفحات 87-118
    در این پژوهش در ابتدا به بازسازی قیاس حملی ارسطویی توسط مفهوم اندراج می پردازیم. سپس درستی معادله «قیاس ارسطویی= خواص اندراج + برهان خلف + پیش فرض وجودی» را اثبات خواهیم کرد. از آنجایی که پیش فرض وجودی صرفا یک پیش فرض مورد قبول در میان منطق دانان قدیم است و برهان خلف اصل منطقی کلی است. اثبات معادله ذکر شده توسط بازسازی قیاس ارسطویی تنها با استفاده از خواص اندراجی، برهان خلف و پیش فرض وجودی شکل خواهد گرفت؛ می توان نتیجه گرفت که اندراج (و خواص آن) عنصر اصلی و مهم قیاس حملی ارسطویی است. در انتها پس از معرفی مفهوم پیچیدگی قیاس براساس خواص اندراج، به تبیین مفهوم بداهت و مبناپذیری و نسبت آنها در قیاس حملی ارسطویی می پردازیم و نشان می دهیم که نسبت بدیهی بودن و مبناپذیر بودن عموم و خصوص مطلق است؛ به عبارت دیگر مفاهیم بدیهی بودن و مبناپذیر بودن نسبت تساوی ندارند.
    کلیدواژگان: قیاس حملی، خواص اندراج، تابع پیچیدگی، مبناپذیری، بداهت، حدود منبسط
  • مرتضی زارع گنجارودی*، شیرزاد پیک حرفه صفحات 119-140

    آر. ام. هر، بنیان گذار مکتب توصیه گرایی اخلاقی در قرن بیستم است. شالوده آراء این مکتب، پیوند وثیقی با فعل فاعل های اخلاقی دارد. از این حیث گزاره های اخلاقی در قالب جملات امری بیان می شوند. از نظر هر همانطور که جملات خبری، صورتی مدلل و منطقی دارند، بر همین سیاق، جملات امری نیز با تمسک بر بخش حکایی (توصیف گر)، منطق پذیر می شوند. بدین ترتیب می توان از اصل سازواری (عدم تناقض)، ادات منطقی، و استنتاج جملات درآنها سراغ گرفت. با این اوصاف، هر با امری کردن گزاره های اخلاقی، نقصان سویه عملی در اخلاق را که از نظریه طبیعت گرایان و شهود گرایان استخراج می شد، برطرف نموده و از سوی دیگر با منطق پذیر کردن جملات امری، از آراء نامدلل احساس گرایان فاصله می گیرد.

    کلیدواژگان: توصیه گرایی، جملات امری، جملات خبری، بخش حکایی(توصیف گر)
  • عبدالعلی شکر* صفحات 141-160
    در قضایای شرطیه گفته می شود این قضایا از ترکیب دوم مفردات تشکیل می شوند. بدین ترتیب هر قضیه شرطیه دست کم مرکب از دو قضیه حملیه است که اجزای آنها محسوب می شوند. این اجزاء براساس نظر منطق-نگاران پس از ورود حروف شرط بر سرآنها، خاصیت قضیه بودن و خبریت را از دست داده و به همین جهت متصف به صد141ق و کذب نیز نمی شوند؛ زیرا این دو وصف از عوارض ذاتی خبر هستند. اما تامل در اجزای قضایای شرطیه نشان می دهد که این اجزاء در زمانی که جزء قضیه شرطیه تلقی می شوند، خصوصیت و حکم خبریت و اتصاف به صدق و کذب را همچنان دارا هستند و با همین معیار و چگونگی رابطه میان آنها، صدق و کذب قضایای شرطیه تحصیل و تعیین می شود. این نوشتار با رویکرد تحلیل گزاره ای، به این نتیجه می رسد که اجزای شرطیات به عنوان طرفین منفصله یا مقدم و تالی در متصله، از وصف صدق و کذب برخوردار هستند و به همین دلیل از خبریت خارج نمی شوند. در نتیجه در ضمن قضایای شرطیه نیز همچنان به عنوان قضیه ملاحظه می شوند.
    کلیدواژگان: قضایای شرطیه، اجزای قضایای شرطیه، صدق و کذب، ابن سینا
  • امید کریم زاده* صفحات 161-183
    فرضیه وحدت ذهن زیربنای اساسی اغلب منطق های معرفتی، نظریه های تصمیم و بیشتر نظریه های عقلانیت به شمار می آید. بر اساس این فرضیه در هر زمان معین t دو اصل سازگاری و بستار بر مجمموعه باورهای هر فرد حاکم است. از سوی دیگر هم در سطح زندگی روزمره و هم در سطح برخی منطق های خاص، دو اصل سازگاری و بستار به کرات نقض می شوند. آموزه ذهن قطعه بندی شده در پی تبیین این مساله است که چگونه در عین مجاز دانستن نقض سازگاری و بستار در مواردی، ذهن قادر است در موارد دیگر با حفظ این دو اصل استدلال، قضاوت و نتیجه گیری کند. در این مقاله پس از برشمردن انگیزه های افراد برای پذیرش فرضیه وحدت ذهن، ابتدا آموزه ذهن قطعه بندی شده معرفی و تدقیق می شود و سپس توضیح داده می شود که این آموزه چگونه می تواند مشکلات ناسازگاری و بستار را برای یکی از مهم ترین نظریه های مربوط به محتوای باور یعنی نظریه جهان های ممکن حل کند. در پایان آموزه قطعه بندی ذهن در دو سطح نقد می شود. در سطح اول نشان داده می شود که آموزه قطعه بندی ذهن ایده تازه ای نیست و برخی مقولات شناخته شده در معرفت شناسی باور می توانند کارکردهای آن را محقق کنند. در سطح دوم به برخی نتایج نامعقول این آموزه درباره رابطه میان معرفت شناسی و فلسفه کنش اشاره می شود.
    کلیدواژگان: آموزه ذهن قطعه بندی شده، ناسازگاری، بستار، نظریه جهان های ممکن، آموزه وحدت ذهن
  • سید محمدعلی حجتی*، حسن همتایی، لطف الله نبوی صفحات 185-209

    بنا به ماینونگ گرایی وجهی پریست، متناظر با مطلقا هر شرط قابل بیان که روی خاصیت ها گذاشته شود، می توان شییی سرشت که آن شرط را، حال در جهان واقع یا در جهانی دیگر، برآورده کند. تعهد به چنین نسخه ی نامقیدی از اصل سرشتار (اصل فراگیر)، ماینونگ گرایان رقیب را به پارادکس کلارک مبتلا می کند. نشان می دهیم که نشت میان جهانی اطلاعات در نظام پریست می تواند مشکلات مشابهی بیافریند. سپس با کاربست ظرفیت های معناشناختی هیچ گرا، راهکاری برای حصول نشت میان جهانی اطلاعات پیش می نهیم که فراتر از تناقض، به بی مایگی منجر می شود. پریست ناگزیر است اصل سرشتار را مقید کند.بنا به ماینونگ گرایی وجهی پریست، متناظر با مطلقا هر شرط قابل بیان که روی خاصیت ها گذاشته شود، می توان شییی سرشت که آن شرط را، حال در جهان واقع یا در جهانی دیگر، برآورده کند. تعهد به چنین نسخه ی نامقیدی از اصل سرشتار (اصل فراگیر)، ماینونگ گرایان رقیب را به پارادکس کلارک مبتلا می کند. نشان می دهیم که نشت میان جهانی اطلاعات در نظام پریست می تواند مشکلات مشابهی بیافریند. سپس با کاربست ظرفیت های معناشناختی هیچ گرا، راهکاری برای حصول نشت میان جهانی اطلاعات پیش می نهیم که فراتر از تناقض، به بی مایگی منجر می شود. پریست ناگزیر است اصل سرشتار را مقید کند.

    کلیدواژگان: پریست، اصل سرشتار، ماینونگ گرایی وجهی، پارادکس کلارک، بی مایگی
  • سعید پوردانش* صفحات 211-235

    آلفرد تارسکی از بنیانگذاران اصلی سمانتیک به مثابه ی دلالت شناسی است. وی دلالت شناسی را در دهه ی 30 پی افکند و این تلقی امروزه تلقی غالب در سمانتیک منطقی به شمار می رود. اما اگر به آثار دهه ی 20 وی بازگردیم در نگاه اول به نظر می رسد که هیچ گونه نگرش سمانتیکی در کارهای وی وجود ندارد. تفسیر رایج در مورد کارهای تارسکی در دهه ی 20 آن است که او در این دوران منطق را با رویکرد سینتکسی و نظریه برهانی می نگریست. اما یکی از مفسران تارسکی به نام داگلاس پترسون به تفصیل نشان داده است که در آثار دهه ی 20 تارسکی نوعی سمانتیک از سنخ معناشناسی دیده می شود که وی این نگرش را به تبعیت از استادش لسینیفسکی صورت-گرایی شهودگرایانه می نامید. در این مقاله بنای ما بر آن است که با توجه به تفسیر پترسون به چیستی تلقی معناشناختی تارسکی از سمانتیک بپردازیم و می کوشیم دو ادعا را اثبات کنیم: (الف) صورت گرایی شهودگرایانه به روایت تارسکی نگرشی درباره ی کارکرد زبان است نه یک نظریه ی ساخته و پرداخته ی سمانتیکی که در آن مفاهیم کانونی معناشناسی تعریف و تحلیل می شوند (ب) صورت گرایی شهودگرایانه منافاتی با نگرش ارجاعی به زبان ندارد و حتی سال ها پس از تاسیس دلالت شناسی از سوی تارسکی در پس زمینه ی آثارش حضور دارد.

    کلیدواژگان: سمانتیک، معناشناسی، دلالت شناسی، صورت گرایی شهودگرایانه، رویکرد نظریه برهانی
|
  • Masoud Alvand * Pages 1-21
    The main problem of this article is logical validity analysis. According to Field, the necessary condition for intertheoretic logical validity of an argument is normative restrictions on belief in the premises and conclusion of that argument. However, the traditional view is that lexically valid arguments are not logically valid, despite applying such restrictions on beliefs, and therefore the said condition cannot be considered sufficient for logical validity. A large part of this article is devoted to examining this traditional view. It is believed that the distinctive feature of logical arguments from arguments made in other scientific branches is the formality of logical arguments. In this article, we examine what the formality of logic means and show that the belief in the logical invalidity of lexical arguments can be something of a dogma. we show that the belief in the logical invalidity of such arguments is something of a dogma. In this case, the acceptance of normative restrictions on the belief in the premises and conclusion of an argument can be considered a necessary and sufficient condition for intertheoretical logical validity.
    Keywords: logical validity, Normativity of logic, logical argument, lexical argument, logical constant, formality of logic
  • AliAsghar Jafari Valani * Pages 23-46

    The definition of proof means "definitely coherent analogy" indicates that it is important that the secret of the rise and greatness of this art in the science of logic must be understood on the one hand in relation to its purpose with the purpose of developing logic and on the other hand in the secret of truth for the purpose of the art of proof in case of compliance The rules contained in it searched. In this article, with the analytical-argumentative method, the conclusion is reached that firstly, the science of "logic" was compiled with the purpose of summarizing the rules of avoiding errors in thinking, and the art of "argument" was included in this knowledge with the purpose of summarizing the rules of the method of acquiring error-free knowledge. and secondly, since the acquisition of "certainty" depends on the two principles of "thinking on the basis of reality" and "using the element of necessity in thinking" and the law of causality is the only law that provides these two principles, the importance of "proof" depends on the law "Causality" returns.

    Keywords: Logic, argument, causality, thinking, certainty
  • Abdurrazzaq Hesamifar * Pages 47-70
    Moore’s paradox is a proposition that can be true if it is not stated, but if it is stated, makes a paradox. This paradox has been raised in two forms, omission and commission, and since it was raised, many articles have been written about it, among them the contributions of John Williams has been more than others, and the confrontation of his view with Hamid Vahid’s view on this issue has provided a good reflection of the conflict and the different opinions on it. Williams believes in two approaches: the epistemic approach and the conscious belief approach. According to the first approach, since uttering the Moorean proposition is unjustified, it requires epistemic defect, and according to the second approach, when it is uttered consciously, it makes a paradox. Hamid Vahid believes in the theory of incomplete interpretation approach, according to which the expression of Moore’s proposition defeats the principle of charity, which says that the speaker’s words should always be considered true, unless there is an evidence against it. In this article, the critique and counter-critique of these two contemporary philosophers about Moore’s Paradox is analyzed and examined.
    Keywords: Moore's paradox, Evans' principle, charity principle, defective interpretation, justified belief conscious belief
  • Davood Hosseini * Pages 71-85
    Kit Fine developed a logic for different concepts of ground: weak full ground, weak partial ground, strict full ground, and strict partial ground. He claimed that one can define all other concepts of ground in terms of weak full or strict full ground. Particularly, he claimed that weak and strict full ground are inter-definable. He proposed the definitions as follows: strict full ground is irreversible weak full and weak full ground is nothing but preservation of strict full ground. Here, I argue that this interdefinability claim has problems. I first discriminate between two non-equivalent criteria for interdefinability: that some appropriate biconditionals are theorems of certain formal systems and that there are two formal systems for the two concepts in each of which the logical behavior of the other concept can be manifested. Then, I argue that based on these interdefinability criteria at least one of Fine’s proposed definitions fails. The conclusion is disjunctive: either there are other unknown definitions for these two concepts of ground in terms of each other or these two concepts are primitive.
    Keywords: strict full ground, weak full ground, interdefinability
  • Gholamreza Zakiany *, Mahin Bagheri, Mehdi Mirzapour Pages 87-118
    In this research, we firstly reconstruct the Aristotelian categorical syllogism using the concept of inclusion(=subset). Then, we prove the soundness of the equation “Aristotelian syllogism= Inclusion properties + Proof by contradiction + Existential import”.  The proof of this equation will be formed by reconstructing the Aristotelian syllogism. There is a consensus view among the old logicians in favor of the usage of existential import as an assumption. Also, the proof by contradiction is considered as a general logical principle. Consequently, it can be concluded that the inclusion and its properties are the core important elements of the Aristotelian categorical syllogism. In the end, after introducing the concept of complexity of syllogism based on the properties of inclusion, we point out the concepts of self-evidency and groundability and their relationship in the Aristotelian categorical syllogism setting. We clarify that the relation of being self-evident and groundability is not equality and the groundability is a more general concept with respect to being self-evident..
    Keywords: Categorical Syllogism, Properties of the Inclusion, Complexity Function, Groundability, Self-evidency. Distributed Terms
  • Morteza Zare Ganjaroudi *, Shirzad Peik Herfeh Pages 119-140

    R.M. Hare is the founder of moral prescriptivism school of thought in the twentieth century. The basis of this school is strongly connected to the actions of moral agents. In his first intellectual procedure, Hare expresses moral statements in the form of imperative sentences. According to him, as indicative statements have logical form, imperative sentences, also, get logicalized by the help of phrastic (descriptor) aspect, and as a result, they possess the principle of consistency (lack of contradiction), logical connectives, and inference. As such, by making moral sentences imperative, Hare’s prescriptivism school of thought eliminates shortcoming of the lack of practical aspect in morality in which naturalists and intuitionists were captive. On the other hand, by the logicalizing imperative sentences, he refuses unreasoned views of sentimentalists. 

    Keywords: Prescriptivism, imperative sentences, indicative statements, phrastic aspect (descriptor)
  • Abdolali Shokr * Pages 141-160
    In conditional propositions, it is said that these propositions are formed from the second combination of single elements. So, every conditional proposition is composed of at least two categorical propositions, which are considered as their components. According to the opinion of logicians, these components lose the property of being a proposition and to be news after entering conditional letters on their heads; and for this reason, they are no longer truth and falsity; because these two descriptions are essentials accident of being news. But the accuracy in the components of conditional propositions shows that these components, when they are considered as part of conditional propositions, still have the characteristic of being news and being attributed to truth and falsity and with this criterion and the way of relationship between them, the truth and falsity of conditional propositions are determined. This article, with the approach of propositional analysis, comes to the conclusion that the components of conditional propositions, have the description of truth and falsity and that's why there are still news and propositions.
    Keywords: conditional propositions, components of conditional propositions, truth, falsity, Avecina
  • Omid Karimzadeh * Pages 161-183
    The assumption of the unity of mind is the basic foundation for most kinds of epistemic logic, decision theories, and theories of rationality. According to this hypothesis, at any given time t, the two principles of consistency and closure govern the set of beliefs of each person. On the other hand, both at the level of daily life and some kinds of logic as well, these two principles are repeatedly violated. The doctrine of fragmented mind seeks to explain how the mind can reason, judge, and draw conclusions in many cases relying on the two principles while allowing the violation of consistency and closure in some other cases. In this article, after mentioning the motivations of people to accept the hypothesis of unity, the doctrine of fragmented mind is introduced and clarified, and then it is explained how this doctrine can solve the problems of inconsistency and closure for one of the most important theories of content, namely the theory possible worlds. In the end, the doctrine of the fragmented mind is criticized on two levels. In the first level, it is shown that the doctrine of the fragmented mind is not a new idea and so it can be replaced by some known concepts in the epistemology of belief. In the second level, it is argued that some implausible consequences concerning the relationship between epistemology and philosophy of action result from the doctrine of the fragmented mind.
    Keywords: the doctrine of fragmented mind, inconsistency, closure, possible world theory, unity of mind
  • Seyyed MohammadAli Hodjati *, Hassan Hamtaii, Lotfollah Nabavi Pages 185-209

    According to Priest’s Modal Meinongianism, every condition expressible in language, characterizes some object(s) satisfying the very condition, either in the actual world or in some other world(s). Similar commitments of other Meinongians, to such an unrestricted principle of characterization (CP), provokes the emergence of the Clark paradox. We argue that the inter-world bleed of information within Priest’s system of logic may ground similar complications. We demonstrate how to secure the possibility of world-shift by employing internal resources of the noneist semantics. This results in triviality; far beyond contradiction. Priest has to put restrictions on the CP.According to Priest’s Modal Meinongianism, every condition expressible in language, characterizes some object(s) satisfying the very condition, either in the actual world or in some other world(s). Similar commitments of other Meinongians, to such an unrestricted principle of characterization (CP), provokes the emergence of the Clark paradox. We argue that the inter-world bleed of information within Priest’s system of logic may ground similar complications. We demonstrate how to secure the possibility of world-shift by employing internal resources of the noneist semantics. This results in triviality; far beyond contradiction. Priest has to put restrictions on the CP.

    Keywords: Priest, Characterization principle, Modal Meinongianism, Clark paradox, Triviality
  • Saeid Pourdanesh * Pages 211-235

    Alfred Tarski is one of the principal founders of logical semantics. He founded representational approach in 30s and this approach is dominant in the logical semantics nowadays. But if we return to Tarski’s 20s works it seems in first glance there is no semantical approach in his 20s works. Current commentary of Tarski’s the 20s works is that he regarded logic with syntactical and proof theoretic approach in this periods. But one of Tarski’s commentators, Douglas Patterson, has showed in details that in Tarski’s the 20s works is seen a kind of semantical approach which can regard it as expressive approach. Tarski called this approach intuitionistic formalism, following his teacher Stanisław Leśniewski. In this article we are intend to address, according to Patterson’s interpretation, what is Tarski’s the expressive approach. we will attempt to establish two cl aims (a) intuitionistic formalism, according to Tarski, is an approach about function of language not an articulated semantical theory in which the central concepts of expressive approach are defined and analyzed; (b) intuitionistic formalism has no conflict with representational approach about language and the former is present in background of Tarski’s works, even several years after establishment of representational approach by him.

    Keywords: Semantics, Expressive Approach, Representational Approach, Intuitionistic Formalism, Proof theoretic Approach