فهرست مطالب

انگاره های نو در تحقیقات آموزشی - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1402)

نشریه انگاره های نو در تحقیقات آموزشی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمیرا خیراندیش*، مهدی کوثری، غلامرضا صمدی صفحات 1-23
    در این تحقیق نقش و کاربرد سیستمهای مدیریت اطلاعات در ارتقاء فرهنگ سازمانی کارکنان مدیریت آموزش و پروش شهرستان اقلید مورد توجه قرارگرفته است. در تحقیق حاضر روش نمونه گیری به صورت تصادفی و بر اساس جدول مورگان 43 نفر از 49 نفر جامعه مدیریت آموزش و پرورش شهرستان اقلید برای پاسخگویی به پرسشنامه به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. جهت جمع آوری اطلاعات با الگوبرداری از پرسشنامه رابینز که جهت بررسی فرهنگ سازمانی به فراوانی مورد استفاده قرار گرفته و با تغییر گویه های آن به طریقی که بتوان نقش MIS را در مولفه های اصلی آن جستجو نمود، به بررسی نقش MIS در ارتقاء فرهنگ سازمانی اداره آموزش و پرورش اقلید پرداخته شد.پرسشنامه ها شامل 23 گویه در رابطه با اهمیت نظام مدیریت اطلاعات و نقش آن در ارتقاء فرهنگ سازمانی بود. نتایج نشان دهنده تاکید بیشتر مخاطبین پرسشنامه بر نقش و اهمیت MIS در ارتقاء فرهنگ سازمانی است. به خصوص نقش MIS در ارتقا مولفه های سنجش تاثیر نتایج تصمیمات بر کارکنان، خلاقیت و خطرپذیری فرهنگ سازمانی از نظر افراد مذکور قابل توجه و پر اهمیت بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش، پرورش، فناوری، خلاقیت، خطرپذیری
  • فاطمه رنجبر*، ابوالفضل رنجبر صفحات 24-38
    مقدمه و هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مطالعه رمان نوجوان بر بهبود همجوشی شناختی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شیراز بود.

    روش شناسی پژوهش:

     روش پژوهش شبه تجربی از نوع طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه به همراه دوره پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر شیراز بودند. برای تعیین حجم نمونه 40 نفر از اعضای نوجوان مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های 20 نفر گواه و آزمایش قرار داده شدند. جهت انجام طرح آزمایشی، 9 عنوان کتاب رمان از مجموعه رمان نوجوان امروز به نوجوانان گروه آزمایش معرفی و توسط ایشان مطالعه شد. بعد از مطالعه هر عنوان کتاب، یک جلسه بحث کتاب برگزار شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه همجوشی شناختی گیلاندرز و همکاران (2015) و پرسشنامه سازگاری اجتماعی دانش آموزان سینها و سینگ (1993) بود. تحلیل داده در دو مرحله آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و مرحله آمار استنباطی (آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره) انجام شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که با مطالعه رمان های نوجوان مقادیر میانگین هر دو متغیر همجوشی شناختی و سازگاری اجتماعی در پس آزمون نسبت به قبل از اجرای طرح آزمایشی کاهش یافته است. همچنین بر اساس تحلیل کووارانس، تاثیر مطالعه رمان نوجوان بر بهبود همجوشی شناختی به میزان  82/0و افزایش سازگاری اجتماعی به میزان 78/0 در دانش آموزان دختر 13 تا 15 ساله شد.

    نتیجه گیری

    تامل بر نیازهای اساسی دانش آموزان به اقتضای شرایط کنونی و انتظارات مبتنی بر بایسته ها در تربیت غیرمستقیم و اثربخش و با توجه به تاثیر مطالعه رمان نوجوان؛ تخصیص ساعتی از فوق برنامه های درسی نوجوانان به مطالعه غیر درسی در جهت پیشگیری و بهبود اختلالات اجتناب ناپذیر و ناشی از فرایند رشد دانش آموزان در مدارس توسط برنامه ریزان در سطح کلان پیشنهاد می گردد. 

    کلیدواژگان: رمان نوجوان، همجوشی شناختی، سازگاری اجتماعی
  • نادر شهامت، مهدی کوثری*، سمیرا خیراندیش صفحات 39-49
    مقدمه و هدف

    در دنیای پر رقابت امروز مباحث مربوط به شایستگی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این موضوع در رابطه با معلمان که از ارکان اصلی سامانه آموزش و پرورش کشور به حساب می آیند، مستثنا نمی باشد. به جهت اهمیت موضوع، در این تحقیق به بررسی و ارایه مدل ارزیابی شایستگی دبیران دوره متوسطه  استان فارس پرداخته شده است.

    روش شناسی پژوهش:

     پژوهش حاضر به صورت ترکیبی انجام شد به طوری که در بخش کیفی رویکرد اکتشافی و در قسمت کمی آن، روش توصیفی-پیمایشی مورد توجه قرار گرفت. در بخش کیفی از نظرات 30 دبیر صاحبنظر استفاده شد. همچنین در بخش کمی، جامعه آماری شامل دبیران دوره متوسطه استان فارس می باشد که نمونه انتخاب شده از این جامعه به صورت تصادفی و برابر با 200 نفر بود.

    یافته ها

    نتایج کیفی حاکی از آن است که 10 مولفه شایستگی های آموزشی شامل توانایی مدیریت، مهارت، دانش، توانمندی های تخصصی، روابط اجتماعی، اخلاقی، آگاهی از فناوری های نوین، پایش و ارزیابی، برنامه ریزی، مستند سازی و در نهایت پژوهشی از جمله موارد موثر در ارزیابی شایستگی های آموزشی دبیران می باشد. بر اساس این 10 مولفه 127 گویه نیز مطرح و با استفاده از پرسشنامه بین 200 نفر از دبیران دوره متوسطه در سطح استان فارس (به صورت تصادفی) توزیع گردید. نتایج نشان دهنده آن است که فاکتورهای اخلاقی، آگاهی از فناوری های نوین، پایش و ارزیابی، روابط اجتماعی، برنامه ریزی و مستند سازی و مولفه پژوهشی دارای بار عاملی بیشتری نسبت به توانمندی های تخصصی، دانش، مهارت و توانایی مدیریت می باشند که می توانند در رابطه با ارایه مدل شایستگی های آموزشی در رابطه با دبیران دوره متوسطه اول  استان فارس مورد استفاده قرار گیرند.

    نتیجه گیری

    به طور کلی ، مدل شایستگی می تواند چارچوب مناسبی برای ارتقای سطح خدمات آموزشی و ظرفیت سازی دبیران باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، پرورش، شایستگی، دبیران
  • حبیبه کایدی*، محسن زارعی جلیانی صفحات 50-60
    مقدمه و هدف

    نقش تربیت شکوفاسازی شخصیت واقعی انسان و به فعلیت رساندن قوا و استعدادهای نهفته اوست و بدون تربیت واخلاق، آدمی شخصیت واقعی خود را باز نمیابد و به حقیقت انسانی و هویت مستقل خویش آگاه نمی گردد و آنچه خارج از این حوزه یافته است خود انسانی نیست؛ زیرا شرافت انسان به روح ملکوتی اوست و امتیاز او بر سایر حیوانات مرهون ویژگی های انسانی وی می باشد که خاستگاه ارزش های معنوی و ابزارهایی برای رسیدن به درجات بلند و سعادت جاودانی اند. هدف از این پژوهش تعلیم وتربیت در اسلام و قرآن است.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش در چارچوب روش تحلیلی و توصیفی انجام شده و از روش کتابخانه ای برای گردآوری مطالب، استفاده شده است و مفاهیم قرآن کریم، مرجع و منبع اصلی استناد مطالب و استدلال های آن است که با مراجعه و بررسی آیات متناسب با موضوع، متن و ترجمه برخی آیات مرجع در بدنه تحقیق ذکر شده و مورد استناد و توضیح واقع شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد که اسلام و قرآن کریم در زمینه تعلیم و تربیت به مسایل اعتقادی،اخلاقی، احکام فقهی و حقوقی به ابعاد اجتماعی انسان نظر کرده است و مولفه های سازنده یک جامعه توحیدی ویکپارچه را برشمرده و مردم را به سوی آنها توصیه نموده و از موانع برحذر داشته است.

    نتیجه گیری

    تعلیم وتربیت از مسلمات واصول ضروری جزء لاینفک زندگی انسان و اجتماع بشری بوده ، که در تحقق اهداف مادی و معنوی جامعه نقش اساسی دارد.

    کلیدواژگان: تعلیم و تربیت، اسلام، قرآن
  • امین گلشن* صفحات 61-76
    مقدمه و هدف

    یکی از مهم ترین و اساسی ترین عنصرهای انتقال پیام های آموزشی در زمینه تعلیم و تربیت، کتاب های درسی هستند. از جمله مهم ترین ویژگی های کتاب های درسی، سازگاری محتوای آن با وضعیت رشد شناختی مخاطبین پایه خاص خود است. هدف این پژوهش، ارزیابی و سنجش سطح خوانایی کتاب درسی تفکر و پژوهش ششم ابتدایی با استفاده از روش آنتروپی شانون است. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و جامعه پژوهش، محتوای کتاب درسی تفکر و پژوهش پایه ششم ابتدایی است.

    روش شناسی پژوهش: 

    در این مطالعه از روش تحلیل محتوا، بر اساس ماهیت از روش های عینی - کمی و از روش «آنتروپی شانون» برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد، متن هایی که بر اساس روش های مک لافلین و گانینگ فوگ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند، از نظر سطح توانایی کلاسی در سطحی بالاتر از پایه ششم ابتدایی قرار دارند؛ همچنین یافته های پژوهش نشان داد که در کتاب تفکر و پژوهش پایه‏ ششم ابتدایی بیشترین ضریب اهمیت مربوط به شاخص فصل چهارم (269/0) و کمترین آن ها مربوط به شاخص فصل اول (233/0) است.

    نتیجه گیری

    از این روی؛ جهت بهبود کارایی و اثربخشی کتاب های درسی و دستیابی به هدف های آموزشی، باید محتوای آن را مورد ارزیابی و سنجش قرار داد.

    کلیدواژگان: سنجش، سطح خوانایی، تفکر و پژوهش ششم ابتدایی، تحلیل محتوا
  • محمود رحمانیان کوشککی، سیده فاطمه موسوی صفحات 77-90
    مقدمه و هدف

    اعجاز اخلاقی یکی از ابعاد مهم اعجاز قرآن است قرآن دارای نظام اخلاقی بوده و میتواند برای تربیت افراد برنامه کامل و جامعی ارایه دهد تحول اخلاقی فردی، اجتماعی و الهی، محکم و بلند همگام با تحول اعتقادی حساس و سنجیده از ویژگیهای اعجاز اخلاقی قرآن میباشند. هدف این تحقیق تبیین زمینه ها و ساحتهای اعجاز اخلاقی قرآن و میزان تاثیرات و پی آمدهای تربیتی است.

     روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش تلاش دارد با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی دیدگاه قرآن نسبت به فضایل و رذایل اخلاقی را تحلیل و تبیین نماید.

    یافته ها

    اعجاز اخلاقی قرآن کریم یکی از ابعاد اعجاز قرآن است. و در آثار علامه مجلسی، علامه بلاغی و دیگران به چشم می خورد و سه رویکرد در اعجاز اخلاقی قرآن مطرح است رویکرد گزاره ای، رویکرد نظام واره ای و رویکرد تحول گرایانه. طبق این سه رویکرد میتوان ادعا کرد که قرآن دارای نظام اخلاقی بوده و میتواند برای تربیت افراد برنامه کامل و جامعی ارایه دهد  و ویژگیهای اعجاز اخلاقی قرآن عبارت است  از شمولیت تحول اخلاقی فردی، اجتماعی و الهی، محکم و بلند، همگام با تحول اعتقادی و حساس و سنجیده ، طبق بررسی صورت گرفته، قرآن کریم نسبت به فضایل و رذایل اخلاقی تبیین جامعی ارایه نموده است. به اعمال انچه که از آیه رضاع برآمد آن بود که اسلام مدافع حقوق کودک و مادرش است و پدر و مادر سرنوشت فرزند خود را فدای اختلافات و طلاق نکنند و برای کودکان خود برنامه ای دقیق و جامع بریزند که عاقبت مآیه زیان برای خود و فرزندانشان نشود. توجه به دوران شیرخوارگی کودک یک اصل اساسی است که در آن باید به کودک و مادر آنها توجه شود و حقوق و هزینه هایشان تامین شود و اگر فرزندی مادر نداشت توصیه شده برایش دآیه گرفته شود و خداوند در این مسیله انسان آگاهی کامل دارد و در ادامه در آیات مریم اینگونه برداشتیم که رهبران الهی مثل پیامبران باید با خرافه بت پرستی مبارزه کنند و این کار را با دعوت خویشان نزدیک آغاز میکنند و راه صداقت را در پیش میگیرند.

    بحث و نتیجه گیری

    اعجاز اخلاقی قرآن کریم یکی از ابعاد اعجاز قرآن است. تربیت متربیان در سه ساحت مذکور از مسایل پراهمیت و مبتلا به علوم تربیتی به شمار می آید. این جامعیت میتواند در تربیت افراد جامعه بسیار موثر واقع گردد. همچنین در راستای عملی سازی فضایل اخلاقی عوامل تقویت اراده و موانع عمل را برای متربیان خود بیان نموده است.

    کلیدواژگان: قرآن، اعجاز، اخلاقی، رضاع، تعلیم و تربیت
  • فرحناز مشایخ، هانیه حاجی زاده* صفحات 91-113
    هدف
    فضای مجازی اینترنت ، نسل جدیدی از فضای روابط اجتماعی است و با توجه به اینکه عمر چندانی ندارد ،توانسته است به خوبی در زندگی مردم جا باز کند. فضای مجازی با داشتن خصوصیات دیجیتالی بودن ، حافظه مجازی ، تعاملی بودن ، غیر مرکزی بودن از سایر رسانه ها متمایز است.هدف از انجام این تحقیق شناسایی فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی و راهکارهایی برای کم شدن آسیب هاست.
    روش
    این تحقیق از نوع تحقیقات بنیادی نظری و روش اجرای آن به صورت مطالعات کتابخانه ای و تحلیلی و توصیفی است.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که فضای مجازی و شبکه اجتماعی که بخش عمده ای کاربر دارد با تمام قابلیت ها یی که دارد، همانند سایر دستاوردهای بشر آثار و پیامدهای مثبت و منفی نیز به همراه دارد. فرصت هایی در حوزه آموزش ، الکترونیک ، برقراری عدالت و برابری ، سرگرمی ، توانمند سازی ، انعطاف پذیری وقت ، فضای نامحدود،و... را داراست. علاوه بر این آسیب هایی از جمله :آسیب های فردی ، خانوادگی ، تحصیلی ، شخصیتی ، هویتی ، شکاف بین نسلی و اعتیاد را برای کاربران داراست.برای پیشگیری از این آسیب ها و تبدیل آن به فرصت ها راهکارهایی نیز ارایه شده است مثل :آگاهی سواد رسانه افراد و والدین ، گنجاندن آموزش فضای مجازی در کتاب های درسی ، استفاده از تلویزیون و رسانه های دیگر برای آموزش فضای مجازی و نشان دادن آسیب ها و فرصت های آن در قالب فیلم و برنامه کودک ، همکاری نهاد های آموزش و پرورش و پلیس سایبری با هم و...
    نتیجه گیری
    فناوری های ارتباطی جدید آمیزه ای از فرصت ها و تهدید ها هستند و بسته به میزان بستر سازی فرهنگی و سرمایه گذاری جوامع در این جهت می توان از میزان تهدیدها کاست و بر میزان فرصت های آن افزود.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، فرصت ها، آسیب ها
|
  • Samira Kheyrandish *, Mahdi Kowsari, Gholamreza Samadi Pages 1-23
    Introduction
    The main goal of this research was to investigate the role of Information Management Systems in improving the organizational culture of employees of the Department of Education in Eqlid city in Iran.Research methodology The research method was a descriptive correlation type. In the present research, the sampling method was a census, 49 people from the community of Euclid city's education management headquarters area were selected to answer the questionnaire.
    Findings
    In fact, in most cases, their answer was in the category of very agree. The average rating in general shows that the most important effect of MIS on organizational culture is in the component of measuring the impact of the results of decisions on employees and in order to make it easier for the participation of the directly responsible for Solving the problem of each and every employee is by using MIS facilities. Of course, the importance of this component is high from the audience's point of view, and in the third place of importance, the results of Friedman's test show that people consider it important to be able to contact the managers as soon as possible by using MIS capabilities. Also, based on the Friedman test and according to the creativity and innovation component, the ease of encouraging responsible employees by MIS has been ranked second in importance from the point of view of the respondents of the questionnaire.
    Conclusion
    The management information system as a management system in the field of education can facilitate the improvement of the quality of education, productivity and development of human resources.
    Keywords: Education, Information technology, creativity, Risk-Taking
  • Fateme Ranjbar *, Abolfazl Ranjbar Pages 24-38

    Introduction and goal: 

    The purpose of the present study was to investigate the effectiveness of reading novels by teenagers on improving cognitive fusion and social adjustment of female students of the first year of high school in Shiraz in Iran.

    Research methodology

    The quasi-experimental research method was a pre-test-post-test design with a control group and a follow-up period. The statistical population of the research included all female students of the first year of high school in Fars province. In order to determine the sample size, 40youth members of artistic cultural centers of the Center for Intellectual Development of Children and Adolescents were selected using available sampling method and were randomly placed in groups of 20 people as evidence and experiment.In order to carry out the experimental project, 9 titles of novels from the collection of novels for teenagers today were introduced to the teenagers of the experimental group and read by them. After reading each book title, a book discussion session was held. The research tool was Gillanders et al.'s cognitive fusion questionnaire (2015) and Sinha and Singh's students' social adjustment questionnaire (1993). Data analysis was done in two stages: descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (univariate covariance analysis test).

    Findings

    The results of this research showed that by studying teenage novels, the mean values of both cognitive-fusion and social adjustment variables have decreased in the post-test compared to before the implementation of the experimental plan. Also, based on covariance analysis, the effect of studying teenage novels on improving cognitive fusion was 0.82 and increased social adjustment was 0.78 in female students aged 13to 15.

    Conclusion

    Reflecting on the basic needs of students in accordance with the current conditions and expectations based on the document of fundamental transformation in indirect and effective education and considering the impact of reading teenage novels; Allocating an hour from the extracurriculars of teenagers to non-curricular studies in order to prevent and improve the inevitable disorders caused by the growth process of students in schools is suggested by planners at the macro level.

    Keywords: Teenage novels, cognitive fusion, social adjustment
  • Nader Shahamat, Mahdi Kowsari *, Samira Kheyrandish Pages 39-49

    Introduction and goal:

     In today's competitive world, topics related to competence are very important. This issue is not excluded in relation to teachers, who are considered to be the main pillars of the country's education system. Due to the importance of the topic, in this research, the evaluation model of secondary school teachers in Fars province in Iran has been investigated and presented.

    Research methodology

    The current research was conducted in a combined way, so that in the qualitative part of the exploratory approach and in the quantitative part, the descriptive-survey method was considered. In the qualitative part, the opinions of 30 experts were used. Also, in the quantitative part, the statistical population includes secondary school teachers of Fars province, and the sample selected from this population was randomly equal to 200 people.

    Findings

    Qualitative results indicate that 10 components of educational competencies include management ability, skills, knowledge, specialized abilities, social relations, ethics, awareness of new technologies, monitoring and evaluation, planning, documentation and finally A research is one of the effective cases in evaluating teachers' educational competencies. Based on these 10 components, 127 items were proposed and distributed among 200 middle school teachers in Fars province (randomly) using a questionnaire. The results show that ethical factors, awareness of new technologies, monitoring and evaluation, social relations, planning and documentation, and research component have a higher factor load than specialized capabilities, knowledge, skills and management ability, which They can be used in relation to the presentation of the model of educational competencies in relation to secondary school teachers in Fars province.

    Conclusion

    In general, the competency model can be a suitable framework for improving the level of educational services and building the capacity of teachers.

    Keywords: Competency: Education, Training, Teachers
  • Habiba Kaidi *, Mohsen Zarei Jelyani Pages 50-60

    Introduction and goal:

     The role of education is to develop the true personality of a person and to actualize his hidden abilities and talents, and without education and morals, a person will not find his true personality and will not be aware of his human truth and independent identity, and what he finds outside of this field is not human; Because the honor of man is due to his royal soul, and his privilege over other animals is due to his human characteristics, which are the origin of spiritual values and tools to reach high levels and eternal happiness. The purpose of this research is education in Islam and Quran.

    Research methodology

    this research was carried out in the framework of analytical and descriptive method and the library method was used to collect the materials, and the concepts of the Holy Quran are the reference and the main source of citation of its materials and arguments, which by referring and examining the relevant verses The subject, text and translation of some reference verses are mentioned in the body of the research and cited and explained.

    Findings

    The findings of the research show that Islam and the Holy Quran in the field of education and training on religious issues,Ethics, jurisprudence and legal rulings have considered the social dimensions of human beings and the building blocks of a monotheistic societyHe enumerated the monoliths and advised people towards them and warned against obstacles.

    Conclusion

    Education is one of the essential principles and an integral part of human life and human society, which plays an essential role in realizing the material and spiritual goals of society.

    Keywords: Education, Islam, Holy Quran
  • Amin Golshan * Pages 61-76

    Introduction and goal: 

    Textbooks are among the most fundamental ways of transmitting educational messages. An important characteristic of textbooks is that their content should be commensurate with the cognitive development level of their intended audience. This study aimed to investigate the readability of the Thinking and Research textbook for sixth-grade elementary students using Shannon’s entropy method. The statistical population in this applied study consisted of the content of the Thinking and Research textbook for sixth-grade elementary students.

    Research methodology

    This study employed content analysis, objective-quantitative methods, and Shannon’s entropy method for data analysis.

    Findings

    The study findings showed that the texts analyzed by methods proposed by McLaughlin and Gunning Fog were higher than the average abilities and cognition of sixth-grade elementary students. The results also demonstrated that the highest and lowest coefficients of importance in the studied textbook were related to Chapter Four (0.269) and Chapter One (0.233), respectively.

    Conclusion

    Based on the study findings, it can be concluded that the content of textbooks should be regularly evaluated and measured in order to improve their efficiency and effectiveness and achieve educational goals.

    Keywords: Bachelor's student, Department of Elementary Education, Farhangian University, Ardabil, Iran
  • Mahmoud Rahmanian Koushakki, Seyyedah Fateme Mousavi Pages 77-90
    Introduction

    Moral miracle is one of the important aspects of the miracle of the Holy Quran. The Quran has a moral system and can provide a complete and comprehensive plan for the education of people. Individual, social and divine moral development, strong and long, in sync with the sensitive and measured belief development, are among the characteristics of the moral miracles of the Quran. The purpose of this research is to explain the contexts and areas of the moral miracles of the Quran and the extent of educational effects and consequences.of the Quran. .

    Research methodology

    The moral miracle of the Holy Quran is one of the dimensions of the miracle of the Quran. And it appears in the works of Allameh Majlisi, Allameh Balaghi and others, and there are three approaches to the moral miracle of the Qur'an: the propositional approach, the systematic approach, and the evolutionary approach. According to these three approaches, it can be claimed that the Qur'an has a moral system and can provide a complete and comprehensive plan for the education of people, and the characteristics of the moral miracle of the Qur'an are the inclusion of individual, social and divine moral evolution, strong and high, in sync with the evolution of belief and sensitive and measured. What emerged from the verse of Reza' was that Islam is the defender of the rights of the child and his mother, and that parents should not sacrifice their children's destiny to differences and divorce, and should make a detailed and comprehensive plan for their children so that the end result is not a loss for themselves and their children. Paying attention to a child's infancy is a basic principle in which the child and their mother should be paid attention to and their rights and expenses should be provided.

    Conclusion

    The moral miracle of the Holy Quran is one of the dimensions of the miracle of the Quran. The training of teachers in the three mentioned fields is considered one of the most important issues related to educational sciences. This comprehensiveness can be very effective in educating the members of society.

    Keywords: Holy Qur'an, miracle, moral, educational, Devout
  • Farahnaz Mashayekh, Hanieh Hajizadfh * Pages 91-113
    Purpose
    The virtual space of the Internet is a new generation of social relations space, and considering that it does not have a long life, it has been able to make a good place in people's lives. Cyberspace is distinguished from other media by having the characteristics of digitality, virtual memory, interactivity, and non-centrality. The purpose of this research is to identify the opportunities and threats of cyberspace and solutions to reduce harm.
    Method
    This research is a basic theoretical research and its implementation method is in the form of library, analytical and descriptive studies.
    Findings
    The findings of this research show that the virtual space and social network that the majority of users have, with all its capabilities, has positive and negative effects and consequences, just like other human achievements. It has opportunities in the field of education, electronics, establishing justice and equality, entertainment, empowerment, time flexibility, unlimited space, etc. In addition, it has damages such as: personal, family, educational, personality, identity, generation gap and addiction for users. To prevent these damages and turn them into opportunities, solutions are also provided. It is like: awareness of media literacy of individuals and parents, inclusion of virtual space education in textbooks, use of television and other media to teach virtual space and show its harms and opportunities in the form of children's films and programs. The cooperation of education institutions and cyber police together and...
    Conclusion
    New communication technologies are a mixture of opportunities and threats, and depending on the amount of cultural foundation and investment of societies in this direction, the amount of threats can be reduced and the amount of opportunities can be increased.
    Keywords: Virtual Space, opportunities, harms