فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال دوازدهم شماره 2 (بهار 1402)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دوازدهم شماره 2 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهرتاش تهرانی*، ندا حق جویان، پرهام مردی صفحات 85-108
    مقدمه

    عفونت های بیمارستانی از مسایل مهم بهداشتی در دنیا است . پیشگیری از عفونت محل جراحی اولین نگرانی در جراحی های بزرگ و اندام های حیاتی می باشد. عفونت محل زخم باعث ایجاد مرگ و میر در بیماران و افزایش طول مدت بستری و افزایش هزینه های درمانی می شود. در جراحی قلب آنتی بیوتیک پروفیلاکسی برای جلوگیری از عوارض پس از عمل تجویز می شود.پروتکل های درمانی متعددی بر اساس دستور العمل های جهانی توسط جراحان بدلیل پروفیلاکسی آنتی میکروبیال استفاده می شود.  هدف از این مطالعه بررسی پیامدهای بالینی الگوی تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در بیماران تحت عمل جراحی بستری در بخش مراقبت های ویژه مرکز تامین اجتماعی شهریار می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی مقطعی وآینده نگر 200 بیمار تحت جراحی جراحی بستری در بخش ویژه از زمان ورود به بخش مراقبت ویژه تا زمان ترخیص و سپس تا یکماه پس از ترخیص از نظر بروز پیامدهای بالینی بررسی شدند . بروز عفونت زخم، عوارض کلیوی،عوارض ریوی، میزان بروز مورتالیته، مدت اقامت در بخش مراقبت های ویژه و بیمارستان براساس نوع آنتی بیوتیک تجویزی مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت . اطلاعات در چک لیستی محقق ساخته ثبت و جمع آوری شد و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و نرم افزار SPSS نسخه 18مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران 8/33 ± 61/32 سال بود. از میان افراد تحت مطالعه 139 بیمار (69/1 %) مرد و 61 بیمار (30/9 %) زن بودند. ارتباط معنی داری  بین دریافت الگوهای مختلف تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی و عوارض کلیوی، عوارض ریوی، عفونت زخم ، میزان مورتالیتی، میانگین مدت بستری در بخش ویژه و بیمارستان وجود نداشت.)0/05=p-value). میانگین مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه در بیمارانی که آنتی بیوتیک سفتریاکسون دریافت کرده بودند به طور معنی داری کمتر از بیمارانی بود که این آنتی بیوتیک را دریافت نکرده بودند)0/021=p-value).

    نتیجه گیری

    استفاده از الگوهای مختلف مصرف و تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در بیماران تحت عمل جراحی جراحی بستری در بخش ویژه با پیامدهای بالینی متفاوتی همراه است و و مصرف سفتریاکسون با کاهش مدت بستری در بخش ویژه همراه بود

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک پروفیلاکسی، الگوی تجویز، جراحی بستری در بخش ویژه، پیامد بالینی مصرف آنتی بیوتیک
  • فاطمه مهرپور طرهانی، مظاهر رمضانی*، افشین الماسی، مریم همتی، فرهاد امیریان صفحات 109-115
    زمینه و هدف

     سرطان آندومتر شایع ترین سرطان ژنیکولوژیک و6 ٪ بدخیمی ها را در زنان شامل می شود.هدف از این مطالعه شناخت ویژگی های اپیدمیولوژی این سرطان در غرب ایران و بررسی یافته های کلینیکی و پاتولوژی این بیماران است.

    مواد و روش ها: 

    در یک مطالعه توصیفی مقطعی  44بیمارمبتلا به بدخیمی های آندومتر مراجعه کننده  به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه وارد مطالعه شدند.اطلاعات از پرونده های بیمارستانی و پاتولوژی بیماران استخراج شد.

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران11/33+-56/95 سال و اکثریت در بازه سنی 60-50 سال بودند. در هیچ از بیماران  سابقه مصرف تاموکسیفن،سابقه الیگومنوره، سابقه یایسگی دیررس و منارک زودرس، سابقه نازایی و سابقه مصرف الکل مشاهده نشد. اکثریت  بیماران سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان آندومتر را نداشتند(90/9 %). تنها در 4 بیمار سابقه خانوادگی آدنوکارسینوم آندومتر مشاهده شد. به ترتیب آدنوکارسینوم آندومتر  (88/6 %)و سارکوم استرومای آندومتر(11/4 %) سرطان های شایع اندومتر در بیماران بودند که انواع خونریزی های واژینال  در اکثریت بیماران به عنوان شایع ترین علایم بالینی گزارش شد. تفکیک سنی بیماران نشان داد که بیماران در سنین کمتر از 60 سال و همچنین بیشتر از 60 سال اکثرا به سرطان آدنوکارسینوم آندومتر مبتلا هستند.

    نتیجه گیری

    آدنوکارسینوم آندومتر شایعترین سرطان آندومتر در غرب ایران است که به طور عمده در دهه ششم زندگی و با خونریزی واژینال بروز می کند. این سرطان در غرب ایران با عوامل خطر شناخته شده بیماری همراهی واضحی ندارد

    کلیدواژگان: نئوپلاسم های آندومتر، اپیدمیولوژی، سارکوم، استرومای آندومتر، آدنوکارسینوم
  • علی برادران باقری، رامین تاج بخش، ایمان شیرین بک، امیرحسین رازی، محمدرضا مقصودی، یوسف خانی* صفحات 116-125
    مقدمه و هدف

     یکی از مشکلات مبتلایان به نارسایی کلیوی به ویژه بیمارانی که در مراحل نهایی این بیماری هستند استوماتیت اورمیک می باشد که می تواند ناشی از همودیالیز، روند بیماری یا هر دو باشد. با توجه به اینکه دیالیز به عنوان یک اختلال متابولیک اثرات متعددی در افراد از جمله عوارض دهانی و ضایعات مخاطی دارد، اطلاع از شیوع استوماتیت اورمیک در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه و تحت دیالیز برای برنامه ریزی جهت انجام مداخلات ضروری می باشد، از طرفی مطالعه مشابهی در این زمینه در سطح شهر کرج و حتی کشور ایران انجام نشده است،لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع استوماتیت اورمیک در بیماران دیالیزی بیمارستان امام علی شهر کرج و عوامل مرتبط با آن در سال 1400 صورت گرفت.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه به صورت مقطعی تحلیلی در سال 1400 در بیمارستان امام علی(ع) شهر کرج صورت گرفت. پس از هماهنگی های لازم و اخذ مجوزهای مربوطه، 384نفر بیماران دیالیزی که در بیمارستان امام علی (ع)شهر کرج دارای پرونده بودند، وارد مطالعه شدند، انتخاب افراد به صورت تصادفی ساده و بر اساس لیست بیماران بود.بیماران از نظر ابتلا به استوماتیت اورمیک مورد معاینه قرار گرفتند. همچنین از طول مدت زمان دیالیز،سابقه خانوادگی ابتلا به نارسایی کلیوی، ابتلا به دیابت،مدت زمان ابتلا به دیابت و سطح هموگلوبین A1c مورد سوال قرار گرفته و اطلاعات مربوطه ثبت شد.

    یافته ها

     بر اساس نتایج این مطالعه شیوع استوماتیت اورمیک در بیماران 38/3 درصد بود.این مشکل در مردان بیشتر از زنان بود (61/84 درصد در مقایسه با 59/13 درصد).همچنین میانگین سن  بیماران مرد مبتلا به این بیماری در مقایسه با زنان بیشتر بود [ (12/5) ± 67/45  سال در مقایسه با( 4/95) ± 48/5 سال] و مدت زمان بیشتری را دیالیز شده بودند [0/5 ± 5/64 سال در مقایسه با 0/7 ± 1/5]  همچنین سابقه خانوادگی دیالیز در مردان بیشتر بود(8/81 درصد در مقایسه با 0).شیوع دیابت در بیماران مرد در مقایسه با بیماران زن بیشتر بود(100 درصد در مقایسه با 50 درصد) مدت ابتلا به دیابت هم در مردان در مقایسه با زنان بیشتر بود[0/5 ±  2/64 سال] در مقایسه با[ 0 ± 1سال] واز طرفی کنترل دیابت در زنان در مقایسه با مردان بهتر بود به گونه ای که 50 درصد از مبتلایان زن سطح هموگلوبین 5/9A1c  تا8  داشتند در حالیکه سطح هموگلوبین A1c در همه بیماران مرد بالاتر از 8 بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد ابتلا به نارسایی کلیوی به ویژه در مراحل نهایی بیماری که بیماران نیاز به دیالیز پیدا می کنند می تواند منجر به افزایش خطر بروز استوماتیت اورمیک گردد که خطر این بیماری با مواردی مانند ابتلا به دیابت و عدم کنترل آن افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: استوماتیت اورمیک، دیالیز، نارسایی کلیوی، ضایعات دهانی، دیابت
  • مریم سادات متولی، مژگان سپاه منصور*، سوسن علیزاده فرد، نصرالله عرفانی صفحات 126-137
    مقدمه و هدف

    کیفیت زندگی در بیماری های ناتوان کننده مزمن همچون بیماری مالتیپل اسکلروزیس کاهش می یابد و در افزایش کیفیت زندگی  بیماران، تعاملات در گستره مطلوب شناخت اجتماعی اثرات سودمندی به همراه دارد. هدف پژوهش حاضر،  بررسی رابطه شناخت اجتماعی و کیفیت زندگی در زنان مبتلا بود.

    روش کار

     مطالعه  توصیفی - تحلیلی از نوع همبستگی با تحلیل رگرسیون چندگانه که تعداد  470 نفر از زنان مبتلا به ام اس به روش نمونه گیری دردسترس از  بیماران عضو انجمن ام اس ایران در سال 1401 انتخاب شدند و به پرسشنامه های کیفیت زندگی اختصاصی بیماران ام اس MSIS -29 و بازشناسی احساسات چهره (شناخت اجتماعی) پاسخ دادند.

    یافته ها

    میانگین سنی آزمودنی ها 8/91  ± 38/79 سال و شایعترین نوع بیماری ، عودکننده - بهبودیابنده (49/4 درصد)  بود. نمره کیفیت زندگی بین 58 تا 87  (درحد متوسط) بدست آمد. برای پیش بینی کیفیت زندگی با استفاده از شناخت اجتماعی در آخرین گام رگرسیون چندگانه، ضریب تعیین  0/407 بود. افرادی که هیجانات  ترس، خشم، انزجار، تعجب و غم را بهتر تشخیص دادند، کیفیت زندگی  بالاتری داشتند. بین تشخیص هیجان شادی و کیفیت زندگی  رابطه معناداری وجود نداشت. مولفه های تعجب، غم، انزجار و ترس بطور خالص 40 درصد از تغییرات کیفیت زندگی را  تبیین کردند .

    نتیجه گیری

    افزایش شناخت اجتماعی در تشخیص هیجانات اصلی چهره باعث افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری ام اس می شود.

    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، کیفیت زندگی، بازشناسی هیجان چهره، بیماری مالتیپل اسکلروزیس
  • صدیقه یکتا مقدم، محمدمهدی فرقانی فرد، وجیهه زرین پور، مجتبی فتحی* صفحات 138-143
    زمینه وهدف

    ژن ABCB11 بر روی کروموزوم 2 و با احتمال تشکیل سنگ کیسه صفرا، پمپ خروج نمک صفراوی (BSEP) را در انسان رمزگذاری می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط فاکتورهای بیوشیمیایی کبدی و پلی مورفیسم ژن ABCB11 با خطر تشکیل سنگ کیسه صفرا است.

    مواد و روش ها

    مطالعه بر روی 100 بیمار سنگ کیسه صفرا و 100 فرد سالم در بیمارستان گلسار رشت، سال 1397 انجام گرفت. پس از سونوگرافی، افراد به دو گروه بیمار و سالم تقسیم و رابطه بیماری و پلی مورفیسم ژن ABCB11  توسط ARMS-PCR  مورد بررسی قرار گرفت. به طور تصادفی 10 درصد نمونه ها برای تایید نتایج مورد توالی یابی قرار گرفتند. تفاوت بین دو گروه با تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر میانگین SGOT ,SGPT بیماران در مقایسه با افراد سالم افزایش نشان داد(0/05 P <). فراوانی آلل C ژن ABCB11 بین بیمار و سالم به ترتیب 22/5 و 22 درصد بود. نسبت فراوانی آلل ها و ژنوتیپ ها در بیماران در مقایسه با سالم ارتباط معنادار نداشت (0/05˃ P). با این حال، فراوانی ژنوتیپ های TT ، TC و CC در بین افراد بالای 60  سال به ترتیب 27، 21 و 3 بود. بین جنسیت و سن با بیماری ارتباط معنادار وجود نداشت (0/05 P ˃). میانگین سن افراد بیمار بالای 60 سال (0/0 P=) به طور معناداری بیش از سالم بود.

    نتیجه گیری

    افزایش فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران می تواند وجود آسیب کبدی را پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: بیماری سنگ کیسه صفرا، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، ABCB11، کله لیتیازیس
  • مهرنوش قوامی، مهرداد شریعنی، مختار مختاری، سعید خاتم ساز، داوود مقدم نیا* صفحات 144-156
    زمینه وهدف

    کلرید کادمیوم باعث ایجاد سوء عملکرد کبدی می گردد. در مطالعه جاری اثرات حفاظتی عصاره هیدروالکلی بخشهای هوایی گیاه ختمی برعلیه تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی و بافتی کبدی القاشده توسط کلرید کادمیوم در موشهای صحرایی نر مود بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 56 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن تقریبی10 ±200 گرم  به 6 گروه 9تایی تقسیم شدند.گروه کنترل ، گروه شاهد1: ml2/ آب مقطر به عنوان حلال دریافت کردند. گروه شاهد2: mg/kg2 کلرید کادمیوم  بصورت درون صفاقی طی 21 روز دریافت کردند. گروه های تجربی3و2و1: mg/kg2 کلرید کادمیوم  بصورت درون صفاقی طی 21 روز و سپس مقادیر mg/kg 450و300،150 عصاره هیدروالکلی بخشهای هوایی ختمی بصورت درون صفاقی طی 30 روز دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش وزن بدن و وزن کبد حیوانات اندازه گیری شدند. نمونه های خونی تهیه شده برای اندازه گیری سطوح آلبومین، بیلی روبین وپروتیین تام تست شدند. نمونه بافتی کبد بعد از رنگ آمیزی هماتوکسیلن-ایوزین ازنظر آسیب شناسی موردمطالعه قرارگرفتند.

    یافته ها

    میانگین وزن بدن در تمام گروه های تجربی نسبت به گروه دریافت کننده شاهد2 تغییر معنی داری نشان نداد. میانگین وزن کبد در تمام گروه های تجربی نسبت به گروه دریافت کننده شاهد2 افزایش معنی داری نشان داد. میانگین غلظت سرمی بیلی روبین در تمام گروه های تجربی نسبت به گروه دریافت کننده شاهد2 کاهش معنی داری نشان داد . میانگین غلظت آلبومین سرم در گروه تجربی دریافت کننده 3 نسبت به گروه شاهد2 افزایش معنی داری نشان داد . میانگین غلظت آلبومین و پروتیین تام سرم در گروه تجربی دریافت کننده 2  نسبت به گروه شاهد2 افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05) . در تمام گروه های تجربی بهبود تغییرات بافتی کبدی القاشده توسط کلرید کادمیوم گردیدکه این اثرات وابسته به دوز بود. 

    نتیجه گیری

    احتمالا عصاره هیدروالکلی بخشهای هوایی گیاه ختمی منجر به بهبود تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی و بافتی کبدی القا شده توسط کلرید کادمیوم در موشهای صحرایی نر می گردد.

    کلیدواژگان: بخش های هوایی گیاه ختمی، تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی، کلرید کادمیوم، موشهای صحرایی نر
  • عبدالمحمد صفری، جهانشاه محمدزاده*، وحید احمدی، شهرام مامی صفحات 157-168
    زمینه وهدف

    زنان سرپرست خانواده با توجه به نقش مهمی که در خانه دارند، در معرض بیماری های جسمی و روانی مختلفی از جمله استرس و افسردگی می باشند. ازاین رو آموزش در این زمینه و افزایش خودکار آمدی زنان می تواند موجب بهبود کیفیت زندگی و وضعیت سلامت در این افراد گردد. این مطالعه باهدف بررسی تاثیر درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر خودکارآمدی، استرس ادراک شده و علایم افسردگی زنان سرپرست خانوار شهر ایلام طراحی و اجراشده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بوده، از بین زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی شهر ایلام به طور تصادفی 30 نفر که دارای میزان بالایی از افسردگی و استرس بودند انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل (هرکدام 15 نفر) تقسیم شدند. هشت جلسه 90 دقیقه ای برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی آموزش داده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه افسردگی، استرس ادراک شده و خودکارآمدی بود که در سه مرحله پیش آزمون، بلافاصله پس از مداخله و دو ماه بعد از مداخله توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار spss مورد ارزیابی قرار گرفتند. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    پس از آموزش ذهن آگاهی، تغییرات معنی داری در افسردگی (0/001 p<) استرس ادراک شده (0/010p=)، خودکارآمدی (0/001 p<) در گروه آزمون مشاهده گردید. همچنین دو ماه بعد از مداخلات آموزشی تغییرات ناشی از آموزش پایدار بوده و میانگین نمرات افسردگی (11/09 ± 11/07)، استرس ادراک شده (7/32 ±19/80) و خودکارآمدی (6/40 ± 59/73) نسبت به پیش آزمون در گروه آزمون اختلاف معنی داری داشت. (0/05p<)

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان دادند که آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی درافزایش خودکارآمدی، کاهش علایم افسردگی و استرس ادراک شده تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، خودکار آمدی، افسردگی، استرس، زنان سرپرست خانوار
  • مینا امامی گوهری، محمدرضا صیرفی*، امیرعباس واعظی، طاهره رنجبری پور، مریم مشایخ صفحات 169-179
    زمینه وهدف

    در پژوهش های مختلفی اثربخشی آموزش ذهن مشفق بر کیفیت زندگی مبتلایان به بیماری های مزمن بررسی شده است، اما در خصوص احتمال اثربخشی این آموزش بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو شکاف تحقیقاتی وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش ذهن مشفق برکیفیت زندگی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو (UC) صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه و پیگیری یک ساله بود. جامعه آماری شامل افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو شهر کرج بودند که جهت درمان در نیمه دوم سال 1397 به کلینیک گوارش بیمارستان باهنر مراجعه داشتند. نمونه ای به حجم 34 نفر از افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (17نفردرگروه آزمایش و 17نفر در گروه گواه) جایگزین شدند. گروه آزمایش، 12 جلسه ی 180 دقیقه ای آموزش ذهن مشفق را دریافت کردند و برای گروه گواه یک کارگاه آموزشی 180 دقیقه ای برگزار گردید که در آن اطلاعات اولیه ای راجع به بیماری کولیت اولسراتیو ارایه گردید  ولی هیچ مداخله ای انجام نشد. آزمودنی ها با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران التهابی روده - فرم کوتاه در سه مرحله  پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری یک ساله ارزیابی شدند و سپس داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره و t وابسته تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش ذهن مشفق بر بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو در پایان مداخله (0/01>p) و پیگیری (0/01>p) موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    آموزش ذهن مشفق به عنوان یک مداخله  موثر و درمان مکمل می تواند درکنار درمان های پزشکی در جهت بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو به کار برده شود.

    کلیدواژگان: آموزش ذهن مشفق، کولیت اولسراتیو، کیفیت زندگی
  • فرهاد رحیمی، پیغام حیدر پور* صفحات 180-191
    زمینه وهدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی مدیریت استرس ناشی از پاندمی کووید 19 و عوامل مرتبط با آن در پرسنل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع  مطالعات توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل تمامی پرسنل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1401-1400 بود. روش نمونه گیری در پژوهش حاضر طبقاتی نسبتی بود. برای این منظور تعداد 1104 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار های مورد استفاده در پژوهش حاضر پرسشنامه روا وپایای مدیریت استرس مهرعلیزاده بود. برای تحلیل داده ها از آزمون t  مستقل و آزمون واریانس چند متغیره و همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته ها

    میزان مدیریت استرس (تحمل استرس و کنترل استرس) در بین کارکنان معاونت بهداشت پایین تر از میانگین می باشد (5/48-=t) با افزایش سن (2/66=F) و تحصیلات (10/16=F) افزایش پیدا می کند. همچنین مدیریت استرس در گروه های با محیط شغلی (5/08=F) و نوع استخدام (6/42=F) تفاوت معناداری دارد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین مدیریت استرس با تحصیلات (0/17=r) رابطه مثبت و با سن (0/08-=r)، وضعیت تاهل (0/07-=r)  و رسته شغلی (0/12-=r) رابطه منفی معناداری دارد (0/05>p).

    نتیجه گیری

    مطالعه نشان داد میزان مدیریت استرس مرتبط با کرونا در کارکنان بهداشت پایین می باشد و مداخلات و آموزش های مبتنی بر مدیریت استرس برای کارکنان این معاونت می تواند کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت استرس، تحمل استرس، کنترل استرس، COVID-19
  • علی الماسی*، رحمت الله جغتایی سبزواری، فهیمه نجفپور صفحات 192-203

    در جهان اسلام، با این پیش فرض که میان دین اسلام و علم، ارتباط وجود دارد و هرکدام می توانند به همدیگر کمک کنند، مطالعات میان رشته ای علم و دین رو به رشد است. امروزه تحقیقات زیادی در این زمینه (و من جمله مطالعات طب و دین) صورت می گیرد. اما به دلیل جوان بودن این گونه تحقیقات، مساله ای مهم، عدم ارایه متد صحیح در این مطالعات است. درواقع، باتوجه به اینکه روش تحقیق در علم، متفاوت از روش تحقیق در دین است، سوال اینجاست که آیا این دو عرصه، می توانند باهمدیگر تحقیقات مشترک میان رشته ای داشته باشند؟ و اگر امکان این دسته از مطالعات وجود دارد، این مطالعات چگونه است؟
    مقاله پیش رو، تلاش می کند با ممکن دانستن چنین مطالعاتی، روشی با نام «روش ترکیبی مطالعات میان رشته ای طب و دین» ارایه دهد که در قسمت مطالعات دینی از روش اسنادی، روش میدانی و روش پیمایشی استفاده می شود و این روش ها با روش های مختلف تجربی مانند معاینات، میکروب شناسی، باکتری شناسی و... ترکیب می‎شود. البته ممکن است، بسته به مورد، در مواردی برخی از این روش ها کاربرد نداشته باشد و در مواردی برخی از روش ها دو یا چند مرتبه استفاده شود.
    دراین زمینه، در گفتار اول، مبانی نظری تحقیق را مورد بحث قرار می دهیم که در آن امکان و وقوع «علم دینی» را بحث می کنیم. پس از آن اصطلاح « علم طب اسلامی» را بررسی کرده و بیان می کنیم چنین اصطلاحی از دیدگاه نگارندگان وجود خارجی ندارد. سپس به جایگاه آموزه های بهداشتی اسلامی می پردازیم و برخی از آموزه های بهداشتی اسلامی را برمی شمریم. در گفتار دوم متودولوژی مطالعات میان رشته ای طب و دین را بیان کرده، روش های کاربردی در پژوهش های دینی و نیز پژوهش‎های پزشکی را برشمرده و به چگونگی ترکیب آن می پردازیم.
    در پایان، تجربه ای موردی در مطالعه ی میان رشته ای طب و دین را که خود پژوهشگران داشته اند، طرح کرده و چگونگی ترکیب آن را بیان می کنید.
    این پژوهش کاربردی، با روش اسنادی و با مراجعه به کتابخانه، سایت های معتبر و نرم‎افزارهای مرتبط انجام می شود.

    کلیدواژگان: متدولوژی، پژوهش میان رشته ای، علم دینی، طب اسلامی، آموزه های بهداشتی اسلام
  • محسن رضایی، زینب اطهری* صفحات 204-215
    مقدمه

    زندگی زناشویی می تواند تحت تاثیر فعالیت های جنسی انسان قرار گیرد که نتایج نشان می دهد برای وی اهمیت زیادی دارد. این پژوهش به بررسی رابطه رضایت جنسی و سبک های دلبستگی با برانگیختگی و بازداری جنسی در زوج ها می پردازد.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه افراد متاهل شهر بندرعباس در سال 1395 بودند که 600 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای به کار گرفته شده، پرسشنامه برانگیختگی و بازداری جنسی (SESII)، پرسشنامه رضایت جنسی (ISS) و پرسشنامه تجدیدنظر شده تجارب در روابط نزدیک (ECR-R) بود. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و نرم افزار SPSS-22 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون همبستگی نشان داد که رابطه معناداری بین برانگیختگی و بازداری جنسی با رضایت جنسی و سبک های دلبستگی وجود دارد (0/05 >p). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که رضایت جنسی و سبک های دلبستگی اضطرابی و اجتنابی باهم 77/3% از واریانس برانگیختگی جنسی و  22/9% از واریانس بازداری جنسی را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این پژوهش، می توان آموزش و مداخله در بهبود رضایت جنسی و سبک های دلبستگی را به عنوان یک روش موثر در افزایش برانگیختگی جنسی و کاهش بازداری جنسی پیشنهاد داد.

    کلیدواژگان: برانگیختگی، بازداری، رابطه جنسی، رضایت جنسی، سبک دلبستگی
  • علی لطفی* صفحات 216-221
    مقدمه

    عفونت دستگاه ادراری در3 -1 %دختران و 1% پسران رخ می دهد. پیک سن آلودگی در دختران در طی شیرخوارگی و سن آموزش توالت است.1, 2 عفونت دستگاه ادراری در پسران ختنه نشده به ویژه در سال اول زندگی شایع تر می باشد3. یکی از اصلی ترین عوارض عفونت دستگاه ادراری ریفلاکس مثانه به حالب می باشد که تشخیص آن بوسیله VCUG مسجل می گردد و ممکن است به اسکارهای کلیوی منجر شود که این اسکارها تا حدود زیادی با سونوگرافی کلیه قابل رویت هستند4-7. با توجه به ارزان و در دسترس بودن سونوگرافی نسبت به دیگر روش های بررسی ریفلاکس ادراری, هدف مطالعه بررسی حساسیت و ویژگی سونوگرافی نسبت به دیگر روش ها است تا بتوان ارزیابی دقیق تر و مقرون به صرفه تری برای بیماران انجام داد.

    مواد و روش ها

     80 مورد از کودکانی که بدلیل عفونت ادراری در فاصله فروردین 1390 تا آذر 1391 در مرکز آموزشی-درمانی قدس درشهر قزوین بستری بوده و تحت درمان با آنتی بیوتیک وریدی قرار گرفته بودند، برای بررسی مقایسه ای سونوگرافی و VCUG در مطالعه ی ما وارد شدند. سپس اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار SPSS16  مورد آنالیز قرار گرفتند.

    یافته ها

     در 14مورد از 40 کودکی که وجود ریفلاکس وزیکویورترال در آنها ثابت شده بود، در سونوگرافی انجام شده هیدرونفروز دیده شد. از سوی دیگر در 40 کودکی که نتیجه  VCUG در آن ها وجود ریفلاکس را رد کرده بود در سونوگرافی هیچ مدرکی دال بر هیدرونفروز دیده نشد. طی این مطالعه حساسیت سونوگرافی کلیه ها و مثانه در تشخیص ریفلاکس وزیکویورترال در کودکان مبتلا به عفونت ادراری 35% و اختصاصیت آن 100% بود.

    نتیجه گیری

     نتایج ما حاکی از آن است که اگرچه سونوگرافی حساسیت بالایی در تشخیص ریفلاکس مثانه به حالب ندارد اما اختصاصیت بالایی در رد وجود آن دارد.

    کلیدواژگان: عفونت ادراری، سونوگرافی کلیه، ریفلاکس وزیکویورترال، VCUG
|
  • Mehrtash Tehrani*, Neda Haghjoyan, Parham Mardi Pages 85-108
    Background

    : Nosocomial infections are the main health problems in the world. Prevention of Surgical Site Infection in Surgery is the first concern. Wound infection causes increased mortality and length of hospital stay and increase costs in patients treated. Antibiotic prophylaxis in c surgery may be recommended to prevent postoperative complications. Several therapeutic protocols based on international recipes used by cardiac surgeons due to antimicrobial prophylaxis. The aim of this study was to evaluate the clinical outcomes of prescribing antibiotic prophylaxis in patients undergoing surgery in Intensive Care Center is the shariyar of Tehran .

    Research Method

    And future prospective cross-sectional study of 200 patients undergoing since entering the ICU until discharge and up to a month after discharge were evaluated in terms of clinical outcomes. Wound infection, renal, pulmonary complications, the incidence of mortality, length of stay in ICU and hospital compared and evaluated based on the type antibiotics. Information recorded and collected self-made Check list. And using descriptive and analytical statistics and were analyzed using SPSS 18.

    Results

    The average age of the subjects Bvd.az ±61/32 years patients (139 male ). Received significant relationship between different patterns of antibiotic prophylaxis administered and renal complications, pulmonary complications, wound infection, mortality rate, average length of stay in hospital and there was no special section 61 patients (30/1. were female. lly significant. Average length of stay in intensive care unit patients who received antibiotics were ceftriaxon significantly lower than patients who had not received antibiotics.(pv=0/021)

    Conclusion

    Use different patterns of use and administration of antibiotic prophylaxis in patients undergoing t surgery is associated with different clinical outcomes of use of ceftriaxon in a special section was associated with reduced hospital stay.

    Keywords: Prophylaxis Antibiotic, Prescribed pattern, surgery, the clinical outcome of antibiotics
  • Fatemeh Mehrpour Tarhani, Mazaher Ramezani*, Afshin Almasi, Maryam Hematti, Farhad Amirian Pages 109-115
    Background

    Endometrial cancer is the most common gynecological cancer and accounts for six percent of malignancies in women. The aim of this study was evaluation of epidemiology of this cancer and clinico-pathologic characteristics of patients in west of Iran.

    Materials and Methods

    Forty four patients with endometrial malignancy referred to Imam Reza hospital in Kermanshah were included in this descriptive-cross sectional study. Data was extracted from archive files and pathology reports in the hospital.

    Results

    The mean age of patients was 56.95+/_ 11.31 years and the majority were in the age range of 50-60 years. None of the patients had a history of tamoxifen therapy, oligomenorrhea, late menopause and premature menarche, infertility or alcohol use. The majority of patients had no family history of endometrial cancer (90.9%). A family history of endometrial adenocarcinoma was observed in only 4 patients. Endometrial adenocarcinoma (88.6%) and endometrial stromal sarcoma (11.4%) were the most common endometrial cancers in patients, respectively. Vaginal bleeding was reported as the most common clinical symptom in the majority of patients. The age distribution of patients showed that patients under the age of 60 years and also more than 60 years are mostly diagnosed with endometrial adenocarcinoma.

    Conclusion

    Endometrial adenocarcinoma is the most common endometrial malignancy in west of Iran, that mainly is presented in the sixth decade with vaginal bleeding. This cancer showed no obvious association with known risk factors in west of Iran.

    Keywords: Endometrial Neoplasms, Epidemiology, Sarcoma, Endometrial stromal, Adenocarcinoma
  • Ali Baradaran Bagheri, Ramin Tajbakhsh, Iman Shirinbak, Amirhossein Razi, Mohammad Reza Maghsoudi, Yousef Khani* Pages 116-125

    Introduction and goal: 

    One of the problems of kidney failure patients, especially patients who are in the final stages of this disease, is uremic stomatitis, which can be caused by hemodialysis, the disease process, or both. Considering that dialysis as a metabolic disorder has many effects on people, including oral complications and mucosal lesions, knowing the prevalence of uremic stomatitis in patients with kidney failure and undergoing dialysis is necessary for planning interventions. Similar in this field has not been done in the city of Karaj or even in the country of Iran, so the present study was conducted with the aim of investigating the prevalence of uremic stomatitis in dialysis patients of Imam Ali Hospital in Karaj and its related factors in the year 1400.

    materials and methods

    This cross-sectional analytical study was conducted in the year 1400 in Imam Ali (AS) hospital in Karaj city. After the necessary coordination and obtaining the relevant permits, 384 dialysis patients who had files in Imam Ali Hospital (A.S.) in Karaj city were included in the study. The selection of people was simple random and based on the list of patients. The patients were diagnosed with stomatitis. Uremic were examined Also, the duration of dialysis, family history of kidney failure, diabetes, duration of diabetes and hemoglobin a1c level were asked and the relevant information was recorded.

    Results

    According to the results of this study, the prevalence of uremic stomatitis in patients was 3.38%. This problem was more in men than women (84.61% compared to 13.59%). Also, the average age of male patients with this disease was higher compared to women (67.45± (5.12) years compared to 48.50±(4.95) years) and had been dialyzed for a longer period of time (5.64±(0.5) years compared to 1.5±(0.7)). Also, the family history of dialysis was more in men (81%. 8 compared to 0). The prevalence of diabetes in male patients was higher compared to female patients (100% compared to 50%) and the duration of diabetes was longer in men compared to women ((2.64±0.5) years in comparison with (0±1) years) and on the other hand, diabetes control was better in women compared to men, so that 50% of female patients had a blood hemoglobin level of 8-5.9, while the level of hemoglobin a1c in all male patients was higher than 8.

    Conclusion

    The results of this study showed that suffering from kidney failure, especially in the final stages of the disease when patients need dialysis, can lead to an increase in the risk of uremic stomatitis.

    Keywords: uremic stomatitis, dialysis, renal failure, oral lesions, diabetes
  • Maryam Sadat Motevalli, Mojgan Sepahmansoor*, Susan Alizadehfard, Nasrolah Erfani Pages 126-137
    Introduction and purpose

    The Quality of Life decreases in chronic debilitating diseases such as Multiple Sclerosis, and interactions in the desired range of Social Cognition have beneficial effects in increasing the quality of life of patients. The purpose was to investigate the relationship between social cognition and quality of life in affected women.

    Methods

    A descriptive-analytical study of the correlation type with multiple regression analysis, in which 470 women with MS were selected from patients who were members of the Iranian MS Association in 1401 by the available sampling method, and were asked specific quality of life questionnaires for MS patients. MSIS-29 and Emotion Recognition Task (Social Cognition) responded.

    Results

    The average age was 38.79 ± 8.91 years old and the most common type of disease was relapsing-remitting MS (49.4%). The quality of life (Average score) was between 58 and 87. To predict the quality of life using social cognition in the last step of multiple regression, the coefficient of determination was 0.407. People who recognized the emotions of fear, anger, disgust, surprise and sadness better had a higher quality of life. There was no significant relationship between happiness and quality of life. The components of surprise, sadness, disgust and fear purely explained 40% of the changes in the quality of life.

    Conclusion

    Increasing social cognition in recognizing the main facial emotions increases the quality of life of people with MS.

    Keywords: Social Cognition, Quality of Life, Facial Emotion Recognition, Multiple Sclerosis Disease
  • Sedigheh Yektamoghaddam, Mohammad Mahdi Forghanifard, Vajiheh Zarrinpour, Mojtaba Fathi* Pages 138-143
    Introduction

    Gallstones are one of the most common gastrointestinal diseases because genetic factors have not been yet identified. The ABCB11 gene locates on chromosome 2 and generates the Bile Salt Output Pump (BSEP) in human encoding by creating gallstone. Our aim of in the present study was to investigate the relationship between liver biochemical factors and ABCB11 gene polymorphism with the risk of gallstone.

    Materials and Methods

    The study was performed recruiting 100 gallstone patients and 100 healthy individuals in Golsar Hospital, Rasht, in 1397. After sonography, subjects were divided into patients and healthy groups and the relationship between disease and ABCB11 gene polymorphism was examined by ARMS-PCR. Typically, 10 samples were sampled for the required sequencing results. Differences between the two groups were determined by statistical analysis.

    Results

    In the present SGOT study, SGPT level was elevated in patients in comparison with healthy individuals (P <0.05). The frequency of ABCB11 gene C allele between patient and healthy was 22.5% and 22% of the budget, respectively. There is no significant relationship between the frequency of alleles and genotypes in patients compared to healthy cases (P ˃ 0.05). Under these conditions, the frequency of TT, TC and CC genotypes among individuals over 60 years of age were 27, 21 and 3, respectively. There is no significant relationship between gender and age with disease (P /0 0.05). The mean age of patients over 60 years (P = 0.0) was significantly higher than healthy. People with homozygous TT genotype were more likely to develop the disease.

    Discussion and Conclusion

    The increased level of biochemical factors can predicts possibility of liver damage. The lack of correlation between ABCB11 and disease may be due to genetic differences between different races. Further studies with a larger group is essential.

    Keywords: Gallstone disease (GD), Single nucleotide polymorphism (SNP), ABCB11, Cholecystitis, Bile salt exit pump (BSEP)
  • Mehrnosh Ghavami, Mehrdad Shariati, Mokhtar Mokhtari, Saeed Khatamsaz, Davood Moghadamnia* Pages 144-156
    Background

    Cadmium chloride causes liver dysfunction. In the present study, the protective effects of hydroalcoholic extract of aerial parts of Alcea rosea against changes in biochemical factors and hepatic tissue induced by cadmium chloride in male Males were investigated.

    Methods

    In this experimental study, 56 adult male Wistar rats weighing approximately 200±10 g  were divided into 6 groups of 9. The control group, The sham group 1 received 0.2 ml distilled water as solvent. The sham group 2 received 2 mg/ kg of cadmium chloride intraperitoneally for 21 days. Experimental groups 1, 2 and 3: 2 mg / kg cadmium chloride intraperitoneally for 21 days and then 450 and 300,150 mg / kg hydroalcoholic extracts of aerial parts of Alcea rosea received intraperitoneally for 30 days. At the end of the experiment, the body weight and liver weight of the animals were measured. Blood samples were taken to measure albumin, bilirubin and total protein levels. Liver tissue samples were studied pathologically after hematoxylin-eosin staining.

    Results

    The mean body weight in all experimental groups did not show significant changes compared to the sham group2. The mean liver weight in all experimental groups showed a significant increase compared to the sham group2. Mean serum bilirubin concentration in all experimental groups showed a significant decrease compared to the sham group2. The mean serum albumin concentration in the experimental group receiving 3 showed a significant increase compared to the sham group2. Mean serum albumin and total protein concentrations in the experimental group receiving 2 showed a significant increase compared to the sham group2 (P <0.05). In all experimental groups, the improvement of hepatic tissue changes induced by cadmium chloride was dose-dependent.

    Conclusion

    It is possible that the hydroalcoholic extract of the aerial parts of Alcea rosea improves the changes in biochemical factors and hepatic tissue induced by cadmium chloride in male rats.

    Keywords: Aerial parts of Alcea rosea, Changes in biochemical factors, Cadmium chloride, Male rats
  • Abdolmohammad Safari, Jahanshah Mohammadzadeh*, Vahid Ahmadi, Shahram Mami Pages 157-168
    Background

    Women heads of households, due to their important role in the home, are exposed to various physical and mental illnesses, including stress and depression. Therefore, education in this field and increasing women's self-efficacy can improve the quality of life and health status of these people. This study was designed and conducted to investigate the effect of mindfulness based stress reduction(MBSR)on self-efficacy, reducing stress and depressive symptoms in female-headed households in Ilam.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental study. Among women heads of households Sponsored by Imam Khomeini Relief Committee in Ilam, 30 people with high rates of depression and stress were randomly selected and .They were randomly divided into experimental and control groups (15 people eachgroup ). Eight 90-minute sessions of mindfulness-based stress reduction program were taught. Data collection tools were Depression, Perceived Stress and Self-Efficacy quetioners, which were completed by participants in three stages of pre-test, immediately after the intervention and two months after the intervention. The collected data were evaluated using SPSS software. Significance level was considered 0.05

    Results

    After mindfulness training, significant changes in depression (p <0.001), perceived stress (p= 0.010), and self-efficacy (p <0.001) were observed in the experimental group. Also, two months after the educational interventions, the changes caused by the training were stable and the mean scores of depression (11.07 ± 1.09), perceived stress (19.80 ± 7.32) and self-efficacy (59.73 ± 6.40) There was a significant difference in pre-test in the experimental group (p <0.05)

    Conclusion

    The results of this study showed that MBSR education has a significant effect on increasing self-efficacy, reducing depressive symptoms and perceived stress.

    Keywords: Mindfulness, Self-efficacy, Depression, Stress, Female-headed households
  • Mina Emami Gohari, Mohammadreza Seirafi*, Amir Abbas Vaezi, Tahereh Ranjbaripoor, Maryam Mashayekh Pages 169-179
    Background

    Several studies have demonstrated the efficacy of compassionate mind training for the quality of life in patients with chronic diseases. However, it remains to evaluate the effectiveness of this approach on patients with Ulcerative Colitis (UC). This study set out to assess the efficacy of compassionate mind training on improving patients' quality of life with Ulcerative Colitis.

    Methods

    This research was a quasi-experimental study with a pretest-posttest-follow-up design with a control group and a one-year follow-up. The statistical population included UC patients who visited the Gastrointestinal Clinic at Bahonar Hospital in Fall 2018 and Winter 2019. 34 UC patients were selected using purposeful sampling and were randomly assigned to two equal-size control and experimental groups. The experimental group attended twelve 180-mins sessions of compassionate mind training and the Control group had a 180-min workshop on UC with no psychological interventions. Patients were assessed using inflammatory Bowel Disease Questionnaire-short form in 3 stages: pre-test, post-test and 1-year follow-up. Data were analyzed by single factor covariance analysis and dependent t-test.

    Results

    Results showed compassionate mind training was significantly effective in improving the quality of life in UC patients, both at the end of the interventions (P < 0.01) and at the end of the 1-year follow-up (P < 0.01).

    Conclusion

    Compassionate mind training can be used as an effective psychological intervention and a complementary therapy to improve the quality of life in UC patients in addition to medical treatments.

    Keywords: Compassionate mind training, Ulcerative Colitis, Quality of life
  • Farhad Rahimi, Peigham Heidarpoor* Pages 180-191
    Background

    : The present study was conducted with the aim of investigating the stress management caused by the covid-19 pandemic and its related factors in the health department personnel of Alborz University of Medical Sciences in 2021.

    Methods

    In this descriptive-correlation study, statistical population included all the personnel of the Health Vice-Chancellor of Alborz University of Medical Sciences in 2021. The sampling method in the present study was stratified sampling and for this purpose, 1104 people were selected as the sample group. The tools used in this research were Mehralizadef stress management questionnaires. This quiestinnare is validated and relaiable for iranian population. Independent t test, multivariate variance test and Pearson correlation were used for data analysis.

    Results

    The amount of stress management (stress tolerance and stress control) among the employees of the health department is lower than the average (t=-5.48) with increasing age (F=2.66) and education (F=10.16). ) increases. Also, there is a significant difference in stress management in groups with work environment (F=5.08) and type of employment (F=6.42). The results of the Pearson correlation test showed a positive relationship between stress management and education (r=0.17) and with age (r=-0.08), marital status (r=-0.07) and occupation (-0.12). =r) has a significant negative relationship (p>0.05).

    Conclusion

    The study showed that the level of stress management related to Corona in health workers is low, and interventions and trainings based on stress management for the employees of this deputy can be helpful.

    Keywords: stress management, stress tolerance, stress control, COVID-19
  • Ali Almasi*, Rahmatolah Joghatayi Sabzvari, Fahimeh Najafpur Pages 192-203

    In the Islamic world, interdisciplinary studies of science and religion are on the rise, assuming that there is a connection between Islam and science, and that each can help each other. There is a lot of research in this area today (including medical and religious studies). However, due to the young age of such research, the important issue is the lack of a proper method in these studies. In fact, given that the method of research in science is different from the method of research in religion, the question is whether these two fields can have interdisciplinary joint research? And if these studies are possible, what are they like?
    The present article tries to provide a method called "Combined Method of Interdi- sciplinary Studies of Medicine and Religion" knowing that such studies are possible. , Microbiology, bacteriology, etc. are combined. However, depending on the case, some of these methods may not be used in some cases and in some cases some methods may be used two or more times.
    In this context, in the first speech, we discuss the theoretical foundations of research in which we discuss the possibility and occurrence of "religious science". Then we examine the term "science of Islamic medicine" and state that such a term does not exist from the point of view of the authors. Then we will deal with the position of Islamic health teachings and enumerate some Islamic health teachings. In the second speech, we describe the methodology of interdisciplinary studies of medicine and religion, enumerate the applied methods in religious research as well as medical research, and discuss how to combine it.
    Finally, outline the case studies of the interdisciplinary study of medicine and religion that the researchers themselves have and how they are combined.
    This applied research is done by documentary method and by referring to the library, reputable sites and related software.

    Keywords: Methodology, interdisciplinary research, religious science, Islamic medicine, Islamic health teachings
  • Mohsen Rezaiee, Zeynab Athari* Pages 204-215

    Introducing: 

    Your marriage can be influenced by human sexual activity, which is vital.

    Aim

    Hence, the aim of this study was to examine how sexual satisfaction and attachment styles influence sexual arousal and sexual inhibition in couples.

    Methods

    The research method was descriptive - correlational. The statistical population included all married individuals of Bandar Abbas in 2016 year that 600 individuals were selected using random cluster sampling method. Sexual Excitation and Sexual Inhibition Inventory (SESII), Inventory of Sexual Satisfaction (ISS) and Experience in Close Relationship (ECR-R) were used for gathering data. Pearson correlation and multiple regression and SPSS-22 software were used for analyzing the data

    Results

    Pearson test results showed that there was a significant relationship between sexual excitation and sexual inhibition with sexual satisfaction and attachment styles (p< 0/05). Also regression analysis results showed that sexual satisfaction and attachment styles of anxiety and avoidance can explain together %77/3 of sexual excitation variance and %22/9 of sexual inhibition variance.

    Conclusion

    According to the findings this study, can suggested training and intervention on improving sexual satisfaction and attachment styles as an effective way on creasing sexual excitation and decreasing sexual inhibition.

    Keywords: excitation, inhibition, sexual relationship, sexual satisfaction, attachment style
  • Ali Lotfi* Pages 216-221
    Introduction

    Urinary Tract Infection (UTI) occurs in 1-3% of girls and 1% of boys. In girls، the peak age of UTI is during infancy and toilet training. UTIs are much more- common in uncircumcised boys، especially in the first year of  life. Vesico Urethral Reflux (VUR) is one of the most complications of UTI. The main way to diagnose VUR is VCUG. VUR can cause to renal scars that we can see most of these scars in renal ultrasonography. (RUS)  

    Material and Methods

    We choosed 80 children that has been hospitalized from March، 2011 till December، 2012 in Qods educational and curative center of Qazvin for UTI and has been cured with intravenous antibiotic and we evaluated them. From this 80 children in 40 children، existence of VUR has been proved with VCUG and 40 children haven't any reflux.  All of these children did VCUG and ultrasonography to compare sensitivity and specificity of US vs "VCUG" to diagnose VUR. 

    Findings and Results

    Only in 14 of 40 children that VUR has been proved in them، we saw hydronephrosis in renal ultra sonography، but in 40 children that VCUG had disapproved VUR in them we didn't see any document for hydronephrosis in RUS.The sensitivity of kidneys & bladder ultrasonography to diagnosis of vesicourethral reflux in children with urinary tract infection is 35% and it`s specificity is 100%.We evaluated some of other findings in these 80 children.

    Conclusion

    From this study we can conclude that although RUS hasn't high sensitivity to diaguse of VUR، it has high specificity to rule out of VUR in children.

    Keywords: Urinary Tract Infection, Renal Ultra Sonography, VCUG, Vesico Urethral Reflux