فهرست مطالب

نشریه مهندسی مکانیک و ارتعاشات
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 14، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن غیاث ابادی فراهانی* صفحات 7-13
    تحولات و تغییرات عظیمی که در واحد های صنعتی در ابعاد مختلف به وجود آمده است سبب گشته تا روش ها و سیستم های نوین جایگاه ارزشمندی در این میان به خود اختصاص دهند و تلاش در زمینه ی استقرار چنین سیستم هایی سبب حرکت به سمت بهبود، کارآمدی و در نتیجه بهره وری بیشتر شده است. این تحقیق بر اساس استفاده از روش های مختلفی چون آنالیز تبدیل فوریه سریع، منحنی شکل موج، وضعیت یاتاقان های غلطکی و زاویه فاز در فضای فرکانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و به دنبال آن عیوب و منشا احتمالی آنها کاندید شده اند. پس از انجام دیتا برداری و بررسی نتایج، عیب ناشی از نابالانسی پولی الکتروموتور و نیز عدم همراستایی پولی ها در سیستم انتقال قدرت آن مشخص شد. عیوب مذکور با استفاده از تغییرات دامنه ارتعاشاتی و زاویه فاز مربوطه شناسایی و رفع شده است.
    کلیدواژگان: آنالیز تبدیل فوریه سریع، الکتروموتور، شناسایی عیب، ناهم محوری، یاتاقان
  • غلامرضا خسروی، هادی کارگر شریف آباد* صفحات 14-22

    در این مقاله به تحلیل اکسرژی و تحلیل انرژی با استفاده از مدل موجوددربرخی از انواع آب شیرین کن های خورشیدی متداول ومورد استفاده پرداخته شده واجزای تشکیل دهنده یک آب شیرین کن که شامل پوشش شیشه ای ،کلکتور(جذب کننده انرژی خورشید) وآب شور ورودی وحوضچه را توسط روابط اکسرژی مورد بررسی قرار داده. همچنین موازنه اکسرژی و انرژی را برای سایر قسمت های یک آب شیرین کن اشاره کرده وروابط حاکم را بیان خواهد کردهمچنین روش های بهبودکارایی در سایر پارامترهای موجود ددرآب شیرین کن هارا توسط روش های مختلف برگرفته از اکسرژی وانرژی شرح داده شده ونتایج حاصل را بیان خواهد کرد.درنهایت سعی خواهیم کرد با یک مقایسه مختصر بخش های ناکارآمد در آب شیرین کن ها را شناخته و راه های بهبود عملکرد آنهارا شرح دهیم.

    کلیدواژگان: آب شیرین کن خورشیدی، تحلیل اکسرژی، تحلیل انرژی، راندمان
  • کاظم رضاکاشی زاده*، سید محمدصالح موسوی بفروئی، صالح عرب صفحات 23-29

    در مقاله حاضر، هدف اصلی بدست آوردن ارتعاشات وارده به بدنه خودرو و سرنشینان آن ناشی از ناهمواری های جاده ای در طی یک حرکت شتاب دار با شتاب ثابت است. برای دستیابی به این هدف از مدل ¼ خودرو جداگانه برای چرخ جلو و عقب یک خودروی سواری استفاده شده است. بدین ترتیب که در ابتدا ناهمواری های جاده ای بر اساس کلاسه بندی انجام شده توسط استاندارد ایزو بدست آمده است. سپس مدل ¼ خودرو با شرایط حرکت با سرعت ثابت و نیز حرکت شتابدار در جاده کلاس D بر اساس استاندارد ISO8606 در نرم افزار المان محدود آباکوس شبیه سازی شده است. ارتعاشات وارده بر بدنه خودرو و نیز نیروهای وارد شده بر بدنه خودرو تحت اثر همزمان حرکت شتابدار و ناهمواری های جاده ای برای چرخ عقب و جلوی خودرو استخراج شده است.

    کلیدواژگان: ارتعاشات خودرو، بدنه خودرو، مدل 1⁄4 خودرو، مدل 1⁄2 خودرو، ناهمواری های جاده ای، حرکت شتابدار
  • مددعلی ولوئیان* صفحات 30-34
    در این مقاله انرژی کازمیر مربوط به میدان اسکالر جرم دار روی یک سطح کره با شرط مرزی نوسانی و با استفاده از روش منظم سازی کم کردن جعبه ها محاسبه شده است. محاسبه این انرژی در دیگر مقالات گذشته با کم کردن انرژی نقطه صفر فضای مینکوفسکی از انرژی نقطه صفری که با در نظر گرفتن شرط مرزی محاسبه می شد انجام شده است. اما آنچه که در این مقاله بر آن تاکید گردیده است استفاده از روش منظم سازی جعبه ها در انجام محاسبات کازمیر است. این روش در گذشته بر روی ساختارهای تعریف شده در فضای تخت تست شده و البته در کلیه موارد نیز دارای موفقیت خوبی بوده است. اما در این مقاله سعی شده است تا برای اولین بار انجام این روش در یک فضای خمیده مورد ارزیابی قرار گیرد و در واقع مساله ذکر شده تنها بهانه ای است تا جوانب متفاوت روش کم کردن جعبه ها در فضای خمیده شناخته شود. در پایان در این مقاله با ترسیم و نمایش رابطه انرژی کازمیر بدست آمده و بررسی شرایط حدی در خصوص سازگاری مناسب و منطقی بین جوابهای بدست آمده در این مقاله در مقایسه با آنچه در کتب و مقالات گذشته بدست آمده بود، بحث خواهد شد.
    کلیدواژگان: انرژی کازمیر، کم کردن جعبه ها، فضای خمیده، ارتعاشات خلا، فرکانس
  • علی بابائی* صفحات 35-40

    امروزه در سطح دنیا تمایل به سوی ساخت زیربناهای دارای امکان مشارکت بخش غیردولتی به جای زیربناهای عمومی با امکان استفاده رایگان در حال افزایش است. ساخت و توسعه راه ها از طریق مشارکت بخش غیردولتی به دلیل استحصال فواید و نتایج مطلوبی همچون کمک به جبران کمبود بودجه عمومی به منظور ساخت و نگهداری راه ها، پاسخگویی به رشد ترافیک (تقاضا)، از سوی کشورها پذیرفته شده و اجرا می گردد. عوارض یکی از مشخص ترین فرمهای تامین اعتبار از کاربران در توسعه راه هاست. در بحث تعیین نرخ عوارض با دو مساله مواجه هستیم؛ یکی بحث هزینه یابی حمل ونقل و موضوع مهم دیگر، بحث تخصیص هزینه است و این که هزینه ایجادشده را به چه نسبتی و بر چه اساسی بین انواع وسایل نقلیه مختلف توزیع نماییم، به طوری که هر وسیله نقلیه، سهم خود را به طور عادلانه پرداخت نماید. در اخذ عوارض اهداف متفاوتی می تواند وجود داشته باشد و بسته به این که استراتژی اخذ عوارض چه باشد، میزان آن نیز متغیر است. اصول هزینه یابی و تعرفه گذاری در کشورهای مختلف بر این اساس است که کل حمل ونقل را شامل می شود و مختص راه های عوارضی نمی باشد. مثلا سیاست مالیات بر سوخت در جایی کاربرد دارد که هزینه حمل ونقل از استفاده کنندگان از شبکه راه ها اخذ می شود، نه از استفاده کنندگان از راه های عوارضی. از آنجا که زیرساختهای حمل ونقل در کشور ما به طور رایگان عرضه می شود، استفاده از این روش ها کاربردی ندارند.

    کلیدواژگان: عوارض، هزینه یابی، تخصیص هزینه
  • نادر رهبر*، سعید کامرانی فر صفحات 41-46
    سیستم های ترموالکتریک دارای مزایای فراوانی از جمله سازگاری با محیط زیست، بدون سروصدا بودن و قابلیت اطمینان بالا هستند. با توجه به کاهش روز افزون منابع سوخت های فسیلی و آلایندگی ناشی از آن ها استفاده از سیستم های ترموالکتریک به دو صورت خنک کن و ژنراتور رو به افزایش است. اما یکی از مهم ترین معایب خنک کن های ترموالکتریک پایین بودن ضریب کارایی آن ها است. امروزه محققان تمرکز خاصی بر ضریب عملکرد ترموالکتریک داشته و در تلاش هستند که آن را بهبود بخشند. جهت آشنایی بیشتر با پارامترهای موثر بر ضریب عملکرد در این مقاله به مرور آن ها پرداخته شده است. بدین منظور ابتدا تاثیر مقاومت تماسی الکتریکی و گرمایی بررسی شده است که در ماژول های ترموالکتریک کوچک، با نادیده گرفتن آن به نتایج مطلوبی نخواهیم رسید. همچنین با کاهش مقاومت تماسی الکتریکی می توان مقدار ضریب کارایی را 50 تا 60 درصد افزایش داد. سپس رابطه ضریب عملکرد با طول ترموالمنت، اختلاف دما و جریان الکتریکی آورده شده است و در نهایت به بررسی ماژول های چندمرحله ای بر ضریب عملکرد پرداخته شده است که در نتیجه افزایش مراحل، ضریب عملکرد نیز افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: ضریب عملکرد، ترموالکتریک، مقاومت تماسی الکتریکی، مقاومت گرمایی، ماژول های چندمرحله ای
  • حسین سخائی نیا*، فرید عبدی صفحات 47-53
    زیست توده دارای فرآیند احتراق پیچیده ای است که شامل متغییر های فراوانی است که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر میزان انتشار آلاینده ها و راندمان احتراق تاثیر می گذارند. در این مقاله تلاش بر آن بوده است تا اثر پدیده تبخیر ذرات سوختی بر احتراق ابر ذرات ارگانیک به صورت تحلیلی مورد مطالعه قرار گیرد. فرض شده است که ذرات ارگانیک بطور یکنواخت پخش شده اند و به دلیل گرادیان دمایی تحت اثر نیروی ترموفورتیک قرار می گیرند. در این کار از مدلی یک بعدی برای ارزیابی ویژگی های شعله استفاده شده است. جهت ساده سازی مدل، ساختار پیشانی شعله به سه ناحیه تقسیم شده است: ناحیه پیش گرم، ناحیه تبخیر و ناحیه شعله. نهایتا یک روش استاندارد حدی به منظور حل معادلات حاکم به کار گرفته شده است؛ در انتها با استفاده از معادلات حاکم بر فیزیک مسیله و همچنین معادلات بقا، مشخصه های احتراقی مربوطه حاصل شده است و نتایج حاصل از این مدل سازی با داده های تجربی منتشر شده نیز مقایسه و توافق خوبی میان آنها بدست آمده است
    کلیدواژگان: زیست توده، لایکوپدیم، ابر ذرات ارگانیک، ساختار شعله، احتراق
|
  • Mohsen Ghiasabadi Farahani * Pages 7-13
    Developments and major changes in the industrial units in different dimensions come into being discourages many new methods and systems to allocate valuable place in the meantime, And efforts in the areas of deployment of such systems will move to improve efficiency and productivity has increased as a result. This research is based on methods such as, Fast Fourier analysis, curve waveform, the bearing rollers and phase angle in frequency space were analyzed, followed by imperfections and their possible origin have been nominated. After surveying data and survey results, the disadvantage caused by the unbalance of electric monetary and non-monetary alignment in transmission was measured.The vibration amplitude and phase angle errors associated with the use of changes and fixes have been identified.
    Keywords: Fast Fourier Transform analysis, Electro, Fault Detection, Misalignment, Bearing
  • Gh.Khosravi, H.Kargar Pages 14-22

    In this paper disburse exergy analyse and energy analyse per use from the exiting model at some of solar stills and mechanism of on solar still constituent glass cover,collector(absorber sun energy),inlet brine water and sump survey by exergy analysis. also exerjy and energy balance reffered from the other parts of solar still. And express dominant relations.also styles improvement efficiency at other parameters at solar stills by sevral styles taken from exergy and enerjy described and results will represent. Finally we will try with a short comparsion recognized ineffective portion in the solar stills and explain ways to improve efficiency.

    Keywords: Solar desalination, exergy analysis, energy analysis, Efficiency
  • Kazem Reza Kashyzadeh *, Seyed MohammadSaleh Mousavi Bafrouyi, Saleh Arab Pages 23-29

    In the present paper, the main purpose is study of the vibration behavior of vehicle body and its passengers due to road roughness during constant acceleration motion. In order to achieve this goal has been used a quarter model of sedan vehicle for both front and rear wheel. In this way, a quarter model of sedan vehicle with constant velocity and also accelerating motion on road of class D, according to ISO8606 standard, has been simulated by utilizing the finite element software. Thus, has been obtained applied forces to vehicle body during accelerating motion and also road roughness for both front and rear wheel.

    Keywords: Vehicle vibration, Vehicle body, quarter model of sedan vehicle, Road roughness, accelerating motion
  • Madad Ali Valuyan * Pages 30-34
    In this paper we investigate the Casimir energy for systems with Periodic Boundary Conditions (PBCs) on a two dimensional sphere (S^2) by Box Subtraction Scheme (BSS). The BSS is a slight modification of Boyer's subtraction method to remove divergences from expressions in the Casimir energy calculation. The BSS have been used in many calculations of the Casimir energy for configurations which all designed in a flat space-time. However, in this paper we first use this method for a problem in a curved space-time. For more simplicity we purpose a system with PBCs on a sphere with radius a and its scalar curvature R=2a^(-2). Usually, in the BSS to remove divergences from zero point energy expressions, two comparable configurations have been designed and then the zero point energies of these two configurations are subtracted from each other. This setup for configurations made us an ability to divide divergences clearly and it would be to show all divergences are removed without resorting to any other techniques such as analytic continuation techniques. In final we compare our results with those reported in the literature, which are obtained from other regularization techniques.
    Keywords: Casimir Energy, Box Subtraction Scheme, Curved Space, Vacuum Polarization, frequency
  • Ali Babaei* Pages 35-40

    Because of several benefits and good results, such as help to balance lack of public budget for Construction, maintenance and Development of road networks and answering to increasing demand for transportation services, paying the fees by users is highly accepted in the world and some countries are now executing this policy. We are facing to two problems for freeway pricing and toll calculations:1- Costs determination, and 2- Cost allocation. While providing transportation infrastructures in Iran is free of charge for users, in this research, we provide a model for Cost allocation in toll freeways. In this model, the costs of pavement deterioration is calculated based on Equivalent Single Axle Loads (ESALs), and other costs is calculated based on Passenger Car Equivalent Factor (PCEF).

    Keywords: Toll, Pricing, Cost allocation
  • Saeed Kamranifar Pages 41-46
    Thermoelectric systems have many advantages, including environmentally friendly, without noise and high reliability. Due to the reduction of fossil fuel resources and emissions resulting them, using of thermoelectric systems both of cooling and generator are increasing. But one of the main disadvantages of thermoelectric cooling is low coefficient of performance. Today, researchers have a particular focus on the coefficient of performance and are trying to improve it. To learn more about the coefficient of performance parameters that are discussed in this paper to review. For this purpose, the first effects of electrical contact resistances and thermal resistances are investigated at small thermoelectric modules that by ignoring it will not reach the desired results. Also, by decreasing the electrical contact resistance can increasing the coefficient of performance 50 to 60 percent. Then correlation between the coefficient of performance and thermoelement length, temperature difference and electric current is provided. Finally the multi-stage modules has been discussed as a result of increasing stages, coefficient of performance also increased.
    Keywords: coefficient of performance, Thermoelectric, Electrical contact resistance, Thermal resistance, Multi-stage module
  • Hossein Sakhaeinia *, Farid Abdi Pages 47-53
    Biomass has a complex combustion process which comprises of many variables which directly and indirectly influence the amount of efficiency of pollutants emissions. In this article an attempt has been made to study the caused by the evaporation of the fuel particles on cloud organic particles. It is assumed that cloud organic particles have been evenly distributed and because of some gradients are influenced by the force of thermofortic.For this study a model of a bottle for the assessment of the characteristic of the flame has been used. In order to simplify the model, the frontal structure of the flame has been divided into three areas: Preheat area, Evaporation area, Flame area. Finally, a standard method in order to solve the equations has been used. Ultimately by using these equations ruling physics and also other equations and the results obtained by this model and the experimental data have been compared and good accord between them has been achieved
    Keywords: biomass, Lycopodium, Organic Particle Cloud, Flame Structure, Combustion