فهرست مطالب

فقه جزای تطبیقی - سال دوم شماره 5 (زمستان 1401)

نشریه فقه جزای تطبیقی
سال دوم شماره 5 (زمستان 1401)

  • ویژه نامه (شماره علیحده؛ ویژه حقوق جزا)
  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • لطیف ماهری کهن، سمیرا گلخندان*، اکبر رجبی صفحات 1-13
    خودزنی در بین نیروهای مسلح به دلیل قرار گرفتن این نیروها در وضعیت های خاص و دشوار وجود دارد. در برخی از نظام های حقوقی خودزنی نیروهای مسلح جرم انگاری شده است. ایران و ایالات متحده آمریکا از جمله این کشورها هستند. بیشترین شباهت بین دو نظام حقوقی در جرم انگاری خودزنی نیروهای مسلح در عنصر مادی جرایم خودزنی مشاهده می شود و در هر دو نظام حقوقی هر درجه از تمارض و هر درجه از خودزنی و همچنین هر مدل از تمارض و هر مدل از خودزنی که با هر وسیله و یا هر شیوه ای باشد، برای تحقق جرم کافی دانسته شده است. خودزنی نیروهای مسلح در قالب ترک فعل از قبیل غذا نخوردن به قصد آسیب رساندن به خود، جرم تلقی می شود. تفاوت مهم در عنصر مادی جرایم خودزنی نیروهای مسلح در دو کشور این است که در ایران «متعذر شدن به ناتوانی جسمی و روحی» و «اظهار بی علاقگی مکرر» به عنوان عنصر مادی جرایم خودزنی نیروهای مسلح شناخته می شود، درحالی که در آمریکا این درجات ضعیف از آسیب به خود، به عنوان خودزنی محسوب نمی شود و در نتیجه قلمرو عنصر مادی جرایم خودزنی نیروهای مسلح در ایران وسیع تر از ایالات متحده آمریکا است و اعمال بیشتری را شامل می شود.
    کلیدواژگان: خودزنی، نیروهای مسلح، تمارض، عنصر مادی
  • ارشاد کاویانی، محسن شکرچی زاده*، غلامحسین مسعود صفحات 15-27
    اعتیاد به مواد مخدر علاوه بر زیان های جسمی و روحی، عوارض و مشکلات اجتماعی و اقتصادی از قبیل افزایش جرم های مرتبط مانند جنایت و سرقت، فقر و تکدی گری و هدر رفتن سرمایه های کلان مادی کشورها را به دنبال داد. هدف این پژوهش شناسایی و مقایسه مدل عوامل مرتبط با گرایش به مواد مخدر در مراکز درمان و کاهش آسیب و انجمن معتادان گمنام در استان اصفهان برای اصلاح و پیشگیری از گرایش به مواد مخدر است. روش تحقیق از نوع کمی به روش توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری شامل تمامی افراد مراجعه کننده به مراکز درمان و کاهش آسیب و انجمن های معتادان گمنام در نیمه دوم سال 1399 است. 1593 پرسشنامه به صورت نمونه در دسترس در اختیار مراکز قرار داده شد که با حذف مخدوش ها، 1459 پرسشنامه تحلیل شد. سنجش گرایش به موادمخدر، با مقیاس آمادگی اعتیاد وید و بوچر  انجام گرفت. نتایج نشان داد، الگوریتم درخت تصمیم تصادفی بیشترین صحت پیش بینی را دارد، در هر مجموعه داده الگوریتم مناسب داده را باید کاوش نمود. الگوریتم های مورد استفاده در این پژوهش توان خوبی در پیش بینی گرایش به مصرف مواد مخدر دارد که با استفاده از عوامل موثر یافته شده، می توان اقدامات لازم به منظور پیشگیری ثالث را انجام داد. همچنین با استفاده از قوانین یافته شده می توان میزان گرایش افراد جدید مراجعه کننده به مراکز را پیش بینی نمود.
    کلیدواژگان: پیشگیری، مواد مخدر، آسیب های جسمی و روحی
  • ابوالفضل ولیخانی، علی رضا مظلوم رهنی* صفحات 29-42
    سبب مجمل از جمله مباحثی است که هم در حوزه کیفری و هم در موارد حقوقی مطرح می گردد و در جایی موضوعیت دارد که فاعل زیان مشخص نباشد. یافته های این تحقیق که بر شیوه تحلیلی - کاربردی قوام یافته حکایت از آن دارد که در باب نحوه توزیع مسوولیت در سبب مجمل چهار دیدگاه مورد توجه قرار می گیرد. حسب دیدگاه اول هیچ کدام مسوول نیستند زیرا نمی توان تقصیر شخص معینی را ثابت نمود. طبق دیدگاه دوم اعضاء گروه به صورت تضامنی مسوول هستند. یک دیدگاه نیز مسوولیت را برعهده دولت می گذارد و جبران اینگونه خسارات را از طریق صندوق های جبران خسارت یا بیت المال می داند. دیدگاه دیگر تاکیدش بر قرعه کشی است که در قانون مجازات سابق پذیرفته شده بود. در حقوق فرانسهگر خواهان بر مبنای نظریه خطا علیه گروه طرح دعوا کرده باشد، رویه قضایی نه خطای هریک از اعضاء گروه، بلکه خطای جمعی آنان را مبنای مسوولیت قرار می دهد. در قانون مسوولیت مدنی ایران نیز، شرکت داشتن در گروهی که خطا توسط یکی از افراد رخ داده در حکم ارتکاب تقصیر مشترک دانسته شده است و تمام اعضای گروه را مسوول می شمرد.
    کلیدواژگان: مسوولیت مدنی، سبب مجمل، خسارت، تقصیر، رابطه سببیت
  • رحیم یاری، نوروز کارگری*، باقر شاملو، قاسم قاسمی صفحات 45-59
    اقتصاد مهم ترین حوزه مورد توجه حقوق است زیرا ماهیت نظام حقوقی متاثر از نظام فکری حاکم بر نظام اقتصادی می باشد. انتظام نظام اقتصادی و ایجاد شبکه روابط تعریف شده در آن می تواند هزینه های نظام حقوقی را کاهش و کارآیی آن را افزایش دهد و اختلال در آن موجب عدم توازن عملکردی شبکه روابط اقتصادی افراد و در نتیجه اختلال نظام حقوقی شود. این موضوع، حقوق کیفری را به چالش می کشاند و موجب گسترش بی دلیل ابزار کیفری در حوزه اقتصادی می گردد. در این نوشتار با روش تحقیق توصیفی-تحلیلی به صورت کتابخانه ای، تلاش بر طرح و تحلیل نگاه نوین مطالعاتی بین رشته ای اقتصادی و حقوق کیفری بر خلاف مطالعات مرسوم صرفا کیفری نسبت به جرم انگاری اقتصادی می باشد. یافته ها بر این امر دلالت دارد که حداقل در حوزه جرایم اقتصادی مبانی و معیارهای جرم انگاری به ندرت در گذشته وجود دارد و از آنجا که قواعد آن برای تضمین اساس، هنجارها و الزامات جاری نظام اقتصادی است، همواره باید حقوق کیفری پویا بوده و همگام با واقعیت ها و تحولات نظام اقتصادی متحول گردیده و با استخراج الزامات، هنجارهای نوین اقتصادی همسو با اسناد بین المللی از جمله توصیه نامه شماره 12 شورای اروپا در ژوین 1981 که سندی راهبردی در جرم انگاری های نوین اقتصادی می باشد، در کنار اصول مرسوم جرم انگاری از اصول نوین جرم انگاری قابل انطباق با نظام نوین اقتصادی برای صیانت از امنیت و نظم اقتصادی در قالب جرم انگاری اقتصادی به شکلی مطلوب بهره مند گردد.
    کلیدواژگان: منافع فردی اقتصادی، منافع جمعی اقتصادی، جرم انگاری اقتصادی
  • سید رضا فقیهی*، اسماعیل هادی تبار صفحات 61-73
    به رغم لزوم رعایت بایسته‎ های قانون گذاری از جمله اصل شفافیت و قانونی بودن در بزه انگاری، در مواردی طراح سیاست جنایی ایران با گذر از این اصول و الزامات و متاثر از ایدیولوژی حاکم بر نظام سیاسی یعنی حکمرانی بر پایه حمایت از تعالیم اسلامی و اقتضایات اخلاقی، از حدود نرمال و متعارف بزه انگاری خارج شده و با فزونی بیش از حد رفتارهای کیفردار در مسیر بزه انگاری افراطی گام بر می دارد. نمونه این نگرش، بزه «رابطه نامشروع» موضوع ماده 637 قانون مجازات اسلامی (1375) است. در این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی، هدف بررسی ابزارهای بزه انگاری افراطی و تبیین چالش های آن در حوزه بزه موصوف است. بر این بنیاد، یافته های پژوهش حاضر حکایت از آن دارد که سیاست گذار جنایی ایران با بهره گیری از گزاره های مذهبی و اخلاقی، ابهام سازی مفهومی، توسیع دامنه موضوع جرم، تجریم رفتار مقدماتی و بزه انگاری خلاف قاعده نگرشی افراط گرایانه در بزه انگاری این جرم داشته است که این رویکرد زمینه ساز مداخله حداکثری، سرگردانی بازیگران دستگاه عدالت کیفری، ایجاد حقوق کیفری استثنایی و دگرگونی در ماهیت و کارکرد مجازات ها شده است.
    کلیدواژگان: بزه انگاری افراطی، رابطه نامشروع، مداخله حداکثری
  • راحله رحیمی، اکرم تاجیک*، زهرا تجری موذنی، علی اکبر اسمعیلی صفحات 75-84
    امروزه اهمیت فناوری اطلاعات به منظور افزایش سرعت و دقت فعالیت های مختلف سازمان ها و در نتیجه بالا بردن بهره وری آن ها به روشنی مشخص شده است. قوه قضاییه از جمله سازمان هایی است که برای افزایش سرعت و سهولت انجام خدمات قضایی، با حداقل حضور فیزیکی شهروندان و جلوگیری از اطاله دادرسی، ارایه خدمات به صورت الکترونیکی را مبنای خدمات قرار داده است. این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی و با هدف بررسی تاثیر و نقش فناوری در سیاست های کلان قضایی کشور به دنبال افزایش سرعت، صحت، کارایی و امنیت در ارایه خدمات حقوقی و قضایی و تحقق نظام جامع دادرسی الکترونیک است. نتایج نشان می دهد قوه قضاییه مکلف است برای توسعه الکترونیک اطلاعات و ارتباطات قوه قضاییه، مراکز و سازمان های وابسته، نسبت به تکمیل و روزآمد کردن داده ها و اطلاعات مرکز ملی داده های قوه قضاییه و توسعه خدمات این مرکز و استقرار کامل شبکه ملی عدالت اقدام کند. ترکیب نظام قضایی و دادگستری با فناوری اطلاعات و ارتباطات چه در مباحث ماهوی و چه در قواعد شکلی، نه تنها موجبات مدیریت عملکرد و هزینه را فراهم می کند، بلکه به تدوین استانداردهای کیفیت نیز کمک می کند و مزایای مختلفی را به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: فناوری حقوقی، سیاست قضایی، قوه قضاییه
  • محمد صالحی، شهرداد دارابی*، علیرضا سعید صفحات 87-95
    با وجودی که تروریسم، پدیده ای نوظهوری نیست اما تنها چند دهه است که با توجه به گستردگی و ویژگی های آن به یکی از مباحث بحث انگیز بین المللی، منطقه ای و داخلی تبدیل شده است. یکی از مصادیق مهم و چالشی این پدیده، تروریسم دولتی است که گاه با توجیه دفاع پیش دستانه ارتکاب می یابد؛ موردی که در خصوص ترور سردار سلیمانی توسط دولت آمریکا بیان گردید. با وجود توسعه کنوانسیون ها و ارتقای صلاحیت مجامع قضایی بین المللی، اما در مبحث مصادیق و ابعاد دفاع پیش دستانه و یا ابعاد «تجاوز»، اختلافات فاحشی بین کشورها وجود دارد. یافته های این پژوهش با رویکردی توصیفی تحلیلی، نشان می دهد که سیاست قضایی بین المللی چه در قالب کنوانسیون ها و چه در قالب صلاحیت مراجع قضایی، چالش های فراوانی در خصوص جزادهی عاملان ترور سردار سلیمانی دارد و نتیجه می شود که با توجه به کنوانسیون «پیشگیری و مجازات جرایم ارتکابی علیه اشخاص حمایت شده بین المللی»، و با استناد به قانون های عمومی مثل منشور ملل متحد، قطعنامه تعریف تجاوز، کنوانسیون ماموریت های ویژه و مقررات عرفی، می توان پرونده ترور سردار سلیمانی و همراهان وی را پیگیری نمود.
    کلیدواژگان: ایالات متحده، ترور، سردار سلیمانی
  • محمدرضا نوجوان، جمال بیگی*، بابک پورقهرمان صفحات 97-107
    اسلام هراسی یا اسلام ستیزی، به ترس، نفرت یا تبعیض علیه دین اسلام یا مسلمانان گفته می شود؛ به ویژه هنگامی که به عنوان یک نیروی ژیوپلتیک یا منبع تروریسم تلقی می شود. بسیاری از محققان، اسلام هراسی را نوعی بیگانه هراسی یا نژادپرستی می دانند. سوالی که در این مقاله به دنبال پاسخ آن ها هستیم این است که آیا می توان اسلام هراسی را در زیر مجموعه جرایم مبتنی بر نفرت قرار داد؟ یافته های این تحقیق که از روش توصیفی- تحلیلی و با گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای انجام گرفته است، مشخص می کند که اسلام هراسی، معادل نژادپرستی قرار گرفته و به عبارتی، در ایالات متحده با نژادی به نام مسلمان صرف نظر از سایر مولفه های مربوط به نژاد مواجه هستیم. در این کشور جهت مبارزه با این دیدگاه، مقرراتی درخصوص مقابله با رفتارهای مبتنی بر نفرت دینی تصویب شده است.
    کلیدواژگان: نفرت دینی، اسلام هراسی، آمریکا
  • محمدامین سمیعی*، شهلا معظمی صفحات 109-119
    عوام گرایی کیفری به رویکردی گفته می شود که قصد دارد با سخت گیری و اعمال مجازات های سنگین بر بعضی از مجرمان، پدیده جنایی را در جامعه کنترل کند و از بی نظمی در جامعه جلوگیری کند و به عبارتی برای شهروندان جامعه امنیت را تامین کند. سیاست کیفری ایران همانند بسیاری از کشورها، به ویژه در سال های اخیر، پذیرای اندیشه های عوام گرایی بوده است. در این پژوهش به جلوه های عوام گرایی کیفری در حوزه سیاست کیفری در مرحله پیشادادرسی در ایران پرداخته شده است. برای تضمین سلامت و عدالت در نظام عدالت کیفری و جلوگیری از آلودگی این نظام به سیاست های کیفری عوام گرا، رهیافت های چندگانه ای را باید با ملاحظه پیچیدگی مساله جرم و کنترل آن، در نظر گرفت. تقویت سرمایه اجتماعی از طریق مولفه های اصلی آن یعنی اعتماد و انسجام اجتماعی و تاکید بر مدیریت دانش در لایه های مختلف جامعه به ویژه نظام عدالت کیفری و نیز فضاهای ارتباطی، به عنوان رهیافت های مهم اجتماعی در این زمینه محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: عوام گرایی کیفری، پیشادادرسی، سیاست کیفری
  • داریوش سیناییان، حسین فتح آبادی*، عباس شیخ الاسلامی صفحات 121-129
    عدالت ترمیمی، نوعی عدالت کیفری مبتنی بر «جبران» است. جبران به معنی تلاش برای ترمیم آثار اسف بار جرم و ضرر و زیان های ناشی از آن خواه به صورت کامل و یا به صورت سمبلیک باشد. امروزه موضوع ترمیم و جبران خسارت بزه دیدگان جرایم بین المللی دارای اهمیت است. به دلیل سکوت اساسنامه و متون حقوقی دادگاه های کیفری بین المللی ویژه درخصوص حقوق بزه دیدگان و ترمیم خسارت های وارده به آنها، هم اکنون نوبت به سازماندهی یک رژیم حقوقی- کیفری ویژه برای «ترمیم» خسارات وارد به بزه دیدگان جرایم بین المللی می رسد. درکنار توسل به فرآیندهای ترمیمی در رسیدگی به جنایات بین المللی بالاخص درخصوص کمیسیون های حقیقت یابی و آشتی که منتهی به اعطای عفو به بزهکاران می گردد،  روش های ترمیمی دیگری از جمله آموزش به قربانیان و مشارکت آنها در پرونده ها نیز قابل اشاره است. با این همه هنوز عدالت ترمیمی در جنایت علیه بشریت و نسل کشی نوپا بوده اما باید در سطح بین المللی برنامه ای جامع و کامل برای جبران آسیب دیدگی و خسارت قربانیان تدوین و اجرایی کرد.
    کلیدواژگان: عدالت ترمیمی، جنایت علیه بشریت، نسل کشی
  • علیرضا میلانی، سعیده یاری* صفحات 131-142
    امروزه جرم سرقت به عنوان یکی از قدیمی ترین جرایم علیه اموال و مالکیت در حقوق کیفری ایران به رسمیت شناخته شده است. قانونگذار با اختصاص مواد فراوانی در قانون مجازات اسلامی به جرم انگاری و مجازات سرقت به روش سنتی پرداخته است که نشان دهنده توجه ویژه قانونگذار به مقابله با این جرایم می باشد، اما در مقابل، اختصاص یک ماده به جرم سرقت الکترونیکی و مجازات خفیف برای آنها محل تامل است و با گذشت زمان معلوم می گردد که هم جرم انگاری و هم عدم تفکیک مصادیق این جرایم و اختصاص مجازات متناسب، همگی از مشکلات و ابهامات اساسی قانون جرایم رایانه ای می باشند. هدف این نوشتار، تحلیل و توصیف ارکان تشکیل دهنده جرم سرقت و تطبیق سرقت الکترونیکی با سرقت از طریق سنتی و پرداختن به عنصر روانی و تحلیل و تشریح مجازات های اختصاص داده شده برای سرقت رایانه ای است. در نوشتار حاضر با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی قوانین کیفری ایران را در جرم سرقت مورد واکاوی قرار می دهیم. یافته های تحقیق حاکی از این است که بین سرقت های الکترونیکی و سرقت های که به روش سنتی انجام می شود تفاوت ماهوی وجود ندارد و ارکان تشکیل دهنده هر دو جرم یکی است؛ با این قید که تنها تفاوت هایی که این دو جرم با هم دارند تفاوت در محیط وقوع این دو جرم است.
    کلیدواژگان: سرقت الکترونیکی، سرقت به شیوه سنتی، داده
  • عادل نحوی، علی قربانی*، اصغر عباسی صفحات 145-156
    ارکان تشکیل دهنده جرم از مباحث مطرح در حقوق جزا بوده و عناصر جرم همان ارکان و ویژگی های جرم هستند که در حقوق انگلستان به عنصر قانونی، عنصر مادی، عنصر روانی یا معنوی تقسیم می شوند. یکی از اجزای عنصر روانی در حقوق کامن لا، بی پروایی است. به موجب این ضابطه، متهم باید احتمال وقوع یک خطر توجیه پذیر را پیش بینی نموده باشد. همچنین باید بین رفتار و نتیجه رابطه سببیت وجود داشته باشد. به علاوه عنصر مادی و روانی باید با یکدگر تقارن زمانی داشته باشد.
    کلیدواژگان: عنصر مادی، عنصر معنوی، حقوق انگلستان
|
  • Latif Maheri Kohan, Samira Golkhandan *, Akbar Rajabi Pages 1-13
    Self-harm exists among armed forces due to the presence of these forces in specific and difficult situations. In some legal systems, armed forces' self-harm has been criminalized. Iran and the United States are among those countries. The greatest similarity between these two legal systems is in the Actus Reus of self-mutilation crimes, and in both legal systems, any degree of malingering and any degree of self-harm, as well as any model of self-mutilation by any means or any method has been considered sufficient commission of the crime. Self-harm by the armed forces in the form of omission such as not eating with the intention of harming oneself is considered a crime. The important difference in the two countries law is that in Iran, “physical and mental disability" and "expressing recurrent disinterest" is recognized as the actus reus of the crimes. While in the United States, these weak degrees of self-harm are not considered as a crime, and as a result, the scope of crimes of the armed forces in Iran is wider than in the United States and includes more actions.
    Keywords: self-mutilation, Armed forces, Malingering, Actus Reus
  • Ershad Kaviani, Mohsen Shekarchizadeh *, Gholamhossein Masoud Pages 15-27
    Addiction to drugs, besides the physical and mental losses, causes social and economic problems, such as an increase in drug-related crimes like felony, theft, poverty and begging, and the waste of large material capitals of countries. The purpose of this research is to identify and compare the model of factors related to drug addiction in treatment and harm reduction centers and Anonymous Narcotics Association in Isfahan province inorder to correct and prevent drug addiction. The research method is quantitative and descriptive-analytical. The statistical population includes all people referring to treatment and harm reduction centers and Anonymous Narcotics Associations in the second half of 2019. 1593 sample questionnaires were provided to the centers and 1459 questionnaires were analyzed by removing distortions. Propensity to drugs was measured with the addiction readiness scale of Wade and Butcher, α = 0.9. The results showed that the random decision tree algorithm has the highest prediction accuracy, in each data set, the appropriate algorithm should be explored. The algorithms used in this research have a good ability to predict the tendency to use drugs, and by using the effective factors found, the necessary measures can be taken for the purpose of third prevention. Also, by using the rules found, it is possible to predict the tendency of new people who refer to the centers.
    Keywords: Prevention, drugs, physical, mental injuries
  • Abolfazl Valikhani, Alireza Mazloum Rahni * Pages 29-42
    Inconclusive cause is regarded as a topic with relevance in both civil and criminal law, with its application in areas where the perpetrator of the damage is unknown. Findings of this study, which have been conducted through the practical-analytical method of research, show that 4 views related to distribution of responsibility exist; First, neither is responsible since fault of no-one can be proven. Second, they have shares responsibility. Another view places the responsibility on the State, and the damages are payable via insurance funds or public funds (Bait-al-Maal). Based on the findings of another view, emphasises on balloting (lot), which was also accepted in the previous Islamic Penal Code of Iran. In French law, if the plaintiff has filed lawsuit against a group under the principle of error, the jurisprudence does not base the liability of each member of group, but takes into account their collective error. In Iranian Civil Liability Code, partaking in a group, a member of which has conducted an error result in shared responsibility for all members of that group.
    Keywords: Civil Liability, Inconclusive Cause, damages, Fault, Causal Relationship
  • Rahim Yari, Nourooz Kargari *, Bagher Shamloo, Ghasem Ghasemi Pages 45-59
    Economics is the most important area of law because the nature of the legal system is influenced by the intellectual system governing the economic system. Regulating the economic system and creating a network of relationships defined in it can reduce the costs of the legal system and increase its efficiency, and also disruption of it cause functional imbalance of the economic relations network of individuals and consequently disruption of the legal system. This issue challenges criminal law and causes unwarranted expansion of criminal instruments in the economic sphere. In this paper, a new approach of interdisciplinary economic and criminal law studies will be presented using descriptive-analytical research method. The findings indicate that; At least in the field of economic crimes, the bases, norms and criteria of criminalization rarely exist, and since its rules are to guarantee the basis and current requirements of the economic system, criminal law should always be dynamic and evolve along with the realities and developments of the economic system including Recommendation No. 12 of the European Council in June 1981, which is a strategic document in modern economic criminalization, along with the conventional principles of criminalization.
    Keywords: Individual Economic Interests, Collective Economic Interests, Economic Criminalization
  • Seyed Reza Faghihi *, Esmail Hadi Tabar Pages 61-73
    Despite the necessity of complying with legislative requirements, including the principle of transparency and legality in criminalization, in some cases, the designer of Iran's criminal policy, by going through these principles and requirements and influenced by the ideology that governs the political system, i.e. governance based on the support of Islamic teachings and moral requirements, It has gone beyond the normal and conventional limits of delinquency, and with an excessive increase in punishable behaviors, it is taking a step towards extreme delinquency. An example of this attitude is the offense of "illegitimate relationship" subject to Article 637 of the Islamic Penal Code (1996). In this research, with a descriptive-analytical method, the aim is to investigate the tools of extreme criminalization and explain its challenges in the field of this crime. Based on this, the findings of the current research indicate that the criminal policy maker of Iran, by using religious and moral propositions, conceptual disambiguation, expanding the scope of the crime, criminalization of preliminary conduct and criminalization against the rule, has had an extremist attitude in the criminalization of this crime, which this approach has become the basis for maximum intervention, the wandering actors of the criminal justice system, the creation of exceptional criminal law and the Transformation in the nature and function of punishments.
    Keywords: Extreme criminalization, illegitimate relationship, Maximum intervention
  • Rahele Rahim, Akram Tajik *, Zahra Tajari Moazeni, Ali Akbar Esmaeili Pages 75-84
    Today, the importance of information technology in order to increase the speed and accuracy of various activities of organizations and as a result to increase their productivity is clearly defined. Judiciary is one of the organizations that has made the provision of electronic services the basis of services in order to increase the speed and ease of judicial services, with the minimum physical presence of citizens and to prevent the delay of proceedings. This research with a descriptive and analytical method and with the aim of investigating the impact and role of technology in the judicial policies of the country seeks to increase the speed, accuracy, efficiency and security in the provision of legal and judicial services and the realization of a comprehensive electronic judicial system. The results show that the Judiciary is obliged to develop the electronic information and communication of the Judiciary, centers and related organizations, to complete and update the data and information of the National Judiciary Data Center and to develop the services of this center and fully establish the National Justice Network. Combining the judicial system and justice system with information and communication technology in substantive and formative issues, not only provides cost and performance management, but also helps to develop quality standards and provides various benefits.
    Keywords: Legal technology, judicial policy, Judiciary
  • Mohamad Salehi, Shahrdad Darabi *, Alireza Saeid Pages 87-95
    Although terrorism is not an emerging phenomenon, it has only been a few decades since it has become one of the most controversial international, regional and domestic debates due to its extent and characteristics. One of the important and challenging examples of this phenomenon is state terrorism, which is sometimes committed with the justification of preventive defense; The case that was stated regarding the assassination of General Soleimani by the US government. Despite the development of conventions and the enhancement of the jurisdiction of international judicial assemblies, there are huge differences between countries regarding the examples and dimensions of preventive defense or the dimensions of "aggression".The findings of this research, with a descriptive-analytical approach, show that the international criminal policy, both in the form of conventions and in the form of the jurisdiction of judicial authorities, has many challenges regarding the punishment of the perpetrators of the assassination of Sardar Soleimani  And it is concluded that according to the Convention on "Prevention and Punishment of Crimes Committed against Internationally Protected Persons", and referring to general laws such as the United Nations Charter, the Resolution on the definition of aggression, the Convention on Special Missions and customary provisions, the assassination case of General Soleimani and his companions can be Followed.
    Keywords: U.S, assassination, General Soleimani
  • Mohamad Reza Nowjavan, Jamal Beigi *, Babak Pour Ghahraman Pages 97-107
    Islamophobia refers to fear, hatred or discrimination against the religion of Islam or Muslims, especially when viewed as a geopolitical force or source of terrorism. Many scholars see Islamophobia as a form of xenophobia or racism. The question we are looking for in this article is whether Islamophobia can be placed under the category of hate crimes. The findings of this research, which were conducted by descriptive-analytical method and by collecting information from library sources, indicate that Islamophobia is equivalent to racism and in other words, in the United States we are faced with a race called Muslim regardless of other components related to race. To combat this view, a regulation has been adopted to counter religious hate behavior.
    Keywords: Hate Crime, Islamophobia, United States
  • Mohamad Amin Samiee *, Shahla Moazami Pages 109-119
    Criminal populism is an approach that aims to control the criminal phenomenon in the society and prevent disorder in the society by being strict and imposing heavy punishments on some criminals, and in other words,  provide security for the citizens of the society.  Iran's penal policy, like many countries, has been receptive to populist ideas, especially in recent years. In this research, the manifestations of criminal populism in the field of criminal policy in the pretrial phase in Iran have been discussed. In order to ensure health and justice in the criminal justice system and to prevent this system from being contaminated by populist criminal policies, multiple approaches should be considered considering the complexity of the problem of crime and its control. Strengthening social capital through its main components, i.e. trust and social cohesion, and emphasis on knowledge management in different layers of society, especially the criminal justice system, as well as communication spaces, are considered as important social approaches in this field.
    Keywords: Criminal Populism, Pre-Trial, Criminal policy
  • Daryush Sinaeian, Hossein Fathabadi *, Abbas Sheikholeslami Pages 121-129
    Restorative justice is a form of criminal justice based on "compensation." Compensation means trying to repair the deplorable effects of crime and losses, whether in full or symbolic. Today, the issue of repairing and compensation of victims of international crimes is important. Due to the silence of the statutes and legal texts of the Special International Criminal Court on the rights of the victims and the repair of their damages, it is now time to organize a special legal and criminal regime to "repair" the damages inflicted on the victims of international crimes. In addition to resorting to restorative processes in the prosecution of international crimes, especially with regard to the Truth and Reconciliation Commissions which lead to the granting of amnesty to criminals, other restorative methods such as training victims and their participation in cases are also indicated. However, restorative justice in crimes against humanity and genocide is still a new thing, but a comprehensive plan must be developed and implemented internationally to compensate victims.
    Keywords: Restorative justice, crime against humanity, Genocide
  • Alireza Millani, Saeideh Yari * Pages 131-142
    Today, theft is recognized as one of the oldest crimes against property and property in Iranian criminal law. The legislator has committed many articles in the Islamic Penal Code to criminalize and punish traditional theft, which shows the lawmaker's special attention to dealing with these crimes, In contrast, assigning a substance to the crime of electronic theft and a mild punishment for it is strange, and over time it becomes clear that they are among the fundamental problems and ambiguities of computer crime law. The purpose of this paper is to analyze and describe the elements constituting the crime of theft and comparing electronic theft with traditional theft and addressing the mens rea and analyzing its penalties. In the present article, we analyze Iran's criminal code in the crime of theft using descriptive and analytical method. The findings of the research indicate that there is no fundamental difference between electronic theft and traditional robberies, and the components of both crimes are the same, with the fact that the only differences between these two crimes are differences in the environment of the occurrence of these two crimes.
    Keywords: Electronic Theft, Traditional Theft, Data
  • Adel Nahvi, Ali Ghorbani *, Asghar Abasi Pages 145-156
    The elements of crime are the issues in criminal law, and the elements of crime in English law are legallty, Actus reus and Mens rea. One component of the Mens Rea element in Common Law is recklessness. According to this law, the accused must have anticipated the possibility of a hazard. There must also be a causal relationship between behavior and result. In addition, there should be coincidence between Actus Reus and Mens Rea.
    Keywords: Actus Reus, Mens Rea, English Law