فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 59، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی مسیب زاده*، لیدا مهدی زاده قلعه جوق صفحات 7-25
    مساله تصمیم گیری در مسایل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، حقوقی و...، یک مساله همراه با عدم قطعیت است که این عدم قطعیت، موضوع اصلی در منطق فازی است. منطق فازی، یک روش پیشرفته برای اتخاذ تصمیم در تمام مسایل است که در تحقیقات بسیاری مورد بررسی قرار گرفته است اما نقش وزن مولفه های ورودی، مورد کنکاش زیادی قرار نگرفته است. هدف از این پژوهش، بیان نقش وزن مولفه های ورودی در منطق فازی ونحوه اصلاح وزن مولفه های ورودی، برای نیل به تصمیم گیری عادلانه تر است. در این تحقیق، ابتدا مفهوم منطق فازی تشریح شده و سپس به مساله وزن از دید ریاضی پرداخته شده و نشان داده شده است که اعمال وزن صحیح به متغیرهای ورودی، چقدر می تواند بر روی مساله عدالت در تصمیم گیری تاثیرگذار باشد. همچنین روش "برآورد مولفه های وریانس" جهت تصحیح وزن داده های ورودی، معرفی و تشریح شده است و از این دیدگاه ریاضی استفاده کرده و روند تصحیح وزن در مسایل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... بررسی شده است. مثالهای ذکر شده، نشان داده است که اصلاح وزن متغیرهای ورودی، باعث می شود که نتیجه بدست آمده، با مفهوم واقعیت و همچنین با مفهوم عدالت تطابق بیشتری داشته باشد. درنهایت پیشنهاداتی ارایه شده تا مسایل مختلف، با روند خاصی مورد تحلیل قرار بگیرند تا ورودی های مسایل مختلف، بصورت صحیح بر روی نتایج حاصله اثر گذاشته و به نتیجه مطلوب و تصمیم گیری عادلانه تری دست یابیم.
    کلیدواژگان: منطق فازی، وزن، برآورد مولفه های وریانس، فاکتور وریانس ثانویه
  • فرشیده کیهانی، صادق مرادی*، غلامرضا محمد نسل صفحات 27-44
    انجام تحقیقات سبب شناسی اعتیاد، برای طراحی و اجرای برنامه های پیشگیرانه توسط کارشناسان سازمان های ذیربط اجتناب ناپذیر می نماید. لذا این مطالعه توصیفی- مقطعی با هدف رتبه بندی عوامل فرهنگی بازگشت به اعتیاد در بین معتادان خود معرف با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با انتخاب تصادفی- طبقه ای بین 150 نفر از جامعه آماری شامل مددجویان، مددکاران و مشاوران، و اعضای خانواده مددجویان، در مراکز ترک اعتیاد تحت نظر بهزیستی شهرستان اندیمشک در سال 1398 انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و نرم افزارspss  استفاده گردید. در آمار توصیفی، اطلاعات دموگرافیک و جمعیت شناختی نمونه بررسی شد و در آمار استنباطی نیز ابتدا نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون تک کولموگروف اسمیرنوف تعیین گردید و  سپس با استفاده از آزمون خی 2 کوکران، سطح معناداری هر کدام از مولفه های عوامل فرهنگی عملیاتی شده و مورد سنجش قرار گرفت. از بین 17 گویه متغیر علل فرهنگی، تشویق دوستان مصرف کننده به استعمال مجدد مواد و گذراندن اوقات فراغت با تفریحات ناسالم، بیش ترین و زندان رفتن و تبعیض بین فرزندان، کمترین میزان تاثیر بر بازگشت به اعتیاد را داشتند. عوامل فرهنگی موثر بر بازگشت را می توان شامل مولفه های تشویق دوستان مصرف کننده به استعمال مجدد مواد، گذراندن اوقات فراغت با تفریحات ناسالم، برچسب زنی، عدم پیگیری دستگاه های ذی ربط، عدم اختصاص برنامه جهت گذراندن اوقات فراغت، باورهای مثبت در استفاده از مواد مخدر جهت تسکین و درمان بیماری ها، و عدم آگاهی نسبت به ماهیت مواد مخدر جدید دانست.
    کلیدواژگان: اعتیاد به مواد مخدر، بازگشت به اعتیاد، علل فرهنگی، معتادان خود معرف
  • فرهاد عزیزی*، محمدباقر بهشتی، محمد سلماسی زاده صفحات 45-65

    در مسیر تحولات تاریخی، کشورها با بزنگاه های مهم تاریخی مواجه می شوند. بزنگاه های تاریخی در کشورهای مختلف به شیوه های گوناگونی رخ می دهند و با شکل گیری مسیرهای متفاوت، میراث جداگانه و متمایزی را برای هر کشور تولید می کند. یکی از بزنگاه های مهم تاریخ معاصر ایران برکناری رضاشاه از قدرت توسط عوامل بیگانه و شروع حکومت محمدرضاشاه پهلوی می باشد. بعد از برکناری رضاشاه اگر چه قدرت بین عوامل مختلف توزیع گردید اما دخالت های نیروهای خارجی و هرج و مرج سیاسی مسیر رشد و توسعه اقتصادی در دهه 1320 شمسی در ایران را به حاشیه کشانید. بحث اصلی این پژوهش که به روش بررسی تاریخی انجام گردیده است به نقش حکومت ها و فرادستان در اقتصاد و سیاست ایران و عقب ماندگی آن اشاره دارد. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که گرچه وجود مجلس قدرتمند در نهایت  منجر به ملی شدن صنعت نفت گردید اما به دلیل هرج و مرج سیاسی و اجتماعی و همچنین عدم باز توزیع قدرت سیاسی و اقتصادی بین مردم عادی رشد و توسعه اقتصادی رخ نداد. علاوه بر این در اواخر دهه 1320 با کاهش قدرت مجلس در برابر نخست وزیر تغییر نهادی خاصی صورت گرفت و کاهش قدرت مجلس میراثی برای ادامه حکومت شاه گردید. با این تغییر نهادی وی توانست از میراث نخست وزیر به خوبی محافظت کند و با تمرکز بر قدرت سیاسی منابع اقتصادی را بیش از پیش به انحصار نزدیکان و فرادستان درآورد که این امر منجر به پدید آمدن یک اقتصاد فراگیر نگردید.

    کلیدواژگان: بزنگاه تاریخی، نهادهای سیاسی و اقتصادی، وابستگی به مسیر، عصر پهلوی دوم
  • سجاد ممبینی*، علیرضا قبادی صفحات 67-86
    پژوهش حاضر قصد دارد کاربست روش تحلیل مکالمه را در بازشناخت الگوی بیمار محور در یک تعامل پزشک بیمار، مورد کند وکاو قرار دهد. بدین منظور پژوهشی با رویکرد کیفی و به روش تحلیل مکالمه انجام گرفت. در این راستا چهار جلسه معاینه پزشکی میان چهار زوج بیمار-پزشک ضبط گردیده و بصورت متن پیاده   سازی شد. بدنه اصلی متن  ها انتخاب و با روش تحلیل مکالمه تحلیل گردید. در نتیجه تحلیل  هایی که روی متون اعمال شد، 4 قاعده اساسی (استقرار متناظر گفته   ها، آشنایی  سازی، انبساط کلام و نشانه  گردانی) استخراج گردید. این قواعد که همگی مشخصه   های یک تعامل شخصی و صمیمانه هستند، نشان دادند که تعامل پزشکی مورد مطالعه از نوع بیمار- محور بوده است. همچنین یک فرآیند سه مرحله   ای به عنوان الگوی حاکم بر یک تعامل بیمار- محور، استخراج گردید. نتایج تحلیل نشان داد که روش تحلیل مکالمه به خوبی توانسته است از طریق تحلیل صوری متن، الگوی حاکم بر تعاملات پزشک بیمار و نحوه برساخت آن را کشف نموده و توضیح دهد.
    کلیدواژگان: تحلیل مکالمه، الگوی بیمار محور، تعامل پزشک بیمار
  • محسن کفیلی فرد، علی جعفری*، محمد سلطانی فر صفحات 87-106
    هدف اصلی مقاله حاضر مطالعه نحوه بازنمایی و نشانه شناسی هویت دینی در انیمیشن های تلویزیونی است که در رهیافت مطالعات فرهنگی و با تاکید بر نظریه بازنمایی استوارت هال صورت گرفته است. جامعه آماری شامل انیمیشن های ایرانی است که در طول دهه های 80 و 90 با محوریت دین و مسایل دینی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تولید و پخش شده است. نمونه گیری در این پژوهش به روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند انجام گرفت. در ادامه یک قسمت از انیمیشن تولید دهه 80 با عنوان فرمانروایان مقدس (سلیمان نبی) و یک قسمت از انیمیشن تولید دهه 90 با عنوان پیامبران (حضرت ابراهیم- آنش سرد) به عنوان نمونه انتخاب شد. ابتدا با استفاده از الگوی کیت سلبی و ران کاودری به رمزگان فنی و تکنیکی سازنده این متون پرداخته شد و سپس برای ارایه تحلیلی جامع تر از الگوی روایی و نشانه شناسی بارت استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بازنمایی هویت دینی در انیمیشن فرمانروایان مقدس و پیامبران با جهت گیری، چارچوب بندی رسانه ای و کارکردهای ایدیولوژیک همراه است و در انیمیشن های مورد مطالعه ابعاد مختلفی از هویت دینی نظیر بعد اعتقادی، مناسکی، تجربه ای و پیامدی بازنمایی می شود.
    کلیدواژگان: هویت دینی، بازنمایی، انیمیشن، نشانه شناسی، تحلیل روایت
  • محسن هوشمند*، مرضیه آدمیان، محمدحسن شربتیان صفحات 107-127

    گسترش اینترنت و تاثیر انکارناپذیر آن بر جامعه، به عنوان اصلی ترین رسانه نوین ارتباطی نقشی اساسی در تعاملات اجتماعی دارد. هدف این پژوهش، وابستگی دانش آموزان به اینترنت ناشی از ارتباط با همسالان است.این پژوهش با تاکید بر نظریه وابستگی به اینترنت و رویکرد جامعه پذیری همسالان انجام شده است.از منظر روش شناسی رویکرد کمی مبتنی بر پیمایش، در بین دانش آموزان مقطع دوم متوسطه نواحی 2 و 3 آموزش و پرورش شهر مشهد، مبتنی بر فرمول کوکران تعداد 396 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند. از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تصادفی و پرسشنامه استاندارد شده استفاده شده است.میزان آلفای کل برابر با 863/0 و میزان روایی همگرایی برابر با 650/0 به دست آمده است.نتایج نشان داد که وضعیت میانگین متغیرهای تحقیق در حد متوسط و برخی از ابعاد آن در حد متوسط به پایین بوده استبین فرضیه اصلی ارتباط با همسالان با میزان وابستگی به اینترنت 484/0 رابطه معنادار با شدت متوسط و بین فرضیه های فرعی با متغیر وابسته رابطه معناداری با شدت کم به دست آمده است. با توجه به بتای رگرسیون، مولفه های نوع و کیفیت رابطه در سطح خطای کوچک تر از 05/0 رابطه ای معنادار با متغیر وابسته داشته اند و متغیر مستقل و ابعاد آن در حدود 3/39 درصد تغییرات متغیر وابسته را تبیین کرده اند.در نتیجه ارتباط با همسالان، با تاکید بر نوع روابط و کیفیت آن، می تواند به تقویت وابستگی به اینترنت منجربه شود

    کلیدواژگان: وابستگی به اینترنت، ارتباط همسالان، دانش آموزان، آموزش و پرورش، مشهد
  • قادر محمدی، صمد عابدینی*، صمد رسول زاده صفحات 129-148

    اغلب کشاورزان برای افزایش تولید محصول، از انواع فناوری ها کمک می گیرند تا شاید میزان بهره وری را تقویت کرده باشند. اما افزایش تولید بدون توجه به مولفه های بازاریابی، باعث تولید انبوهی از ضایعات محصول و متضرر شدن کشاورز می شود. لذا این تحقیق با هدف اصلی شناسایی نارسایی های دانش بازاریابی بعنوان حلقه گمشده بین تولید بیشتر و جلوگیری از ضایعات محصول انجام شده است. برای این منظور با استعانت از نظریات نوآوری القایی و انتخاب عقلانی با روش گرندیدتیوری و تکنیک مصاحبه نیمه استاندارد و پرسشنامه، اقدام به جمع آوری داده گردید. تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه با نرم افزار SPSS (نسخه 17) و داده های کیفی با تکنیک ساختارگذاری (SLT) انجام شد. جامعه آماری شامل کشاورزان بخش «زراعت و باغبانی» شهرستان های اهر، مرند و مراغه بودند، که با روش نمونه گیری نظری انتخاب گردیدند. بالاخره بعد از مصاحبه با 180 نفر کشاورز، و تا رسیدن به اشباع نظری، نمونه گیری به پایان رسید. در ادامه، متن مصاحبه را کدگذاری باز، محوری و گزینشی کرده و با در نظرگرفتن تمام شرایط علی، و زمینه ای، دو عامل اصلی (دانش کشاورزی دولتی و دانش کشاورزی بهره برداران) شناسایی شدند. در نهایت 6 مفهوم (مضمون) فرعی به عنوان نارسایی های بازاریابی محصولات کشاورزی شناسایی و معرفی گردید که بترتیب اولویت عبارتند از (نیازسنجی، انتخاب عقلانی، آگاهی بخشی و آموزش رسمی کشاورزان، آماده سازی زیرساخت ها، پیگیری نیازها، پیگیری اخبار کشاورزی).

    کلیدواژگان: جامعه شناسی، بازاریابی، نارسایی ها، محصولات کشاورزی
  • مهناز جلیلی بال*، فاطمه سادات مشهدی صفحات 149-165
    پیشرفت سریع اینترنت فرصت های جدیدی چون تهیه کالاها و خدمات ضروری به شکل اینترنتی را در مسیر جوامع قرار داده است. در این امر مهم، عوامل متعددی نقش دارند که یکی از آن ها اعتماد اجتماعی و ابعاد آن می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین اعتماد اجتماعی و تهیه اینترنتی کالاها و خدمات ضروری در میان خانوارهای شهر نطنز به انجام رسیده است. روش این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر زمان مقطعی بوده و روش گردآوری داده ها پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، 15 هزار خانوار شهر نطنز است که نمونه ای با حجم400 نفر با فرمول کوکران که با شیوه ی خوشه ای با تقسیم شهر به 6 منطقه و سپس انتخاب خانوارها به شکل تصادفی نمونه گیری شد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای است که اعتبار آن توسط اساتید جامعه شناسی و پایایی آن با استفاده از روش پیش آزمون از طریق آلفای کرونباخ 76/0 مورد تایید واقع شد. با استفاده از نرم افزار SPSS نتایج زیر به دست آمد: بین اعتماد اجتماعی بین فردی و نهادی با خرید اینترنتی انواع کالاهای کم دوام، بادوام و دریافت خدمات رابطه معناداری وجود دارد. با توجه به رابطه معنی دار اعتماد اجتماعی نهادی با خرید اینترنتی، تقویت فرآیندهای ایجاد کننده اعتماد نهادی و بین فردی توسط نهادها و سازمان ها ضرورت می یابد.
    کلیدواژگان: خانوارها، اعتماد اجتماعی، خرید اینترنتی، خدمات
  • شهرزاد برخوردار، مهرداد نوابخش*، علیرضا کلدی صفحات 167-198
    زمینه و هدف

    خشونت ماهیتی اجتماعی است. هدف از تدوین این پژوهش بررسی عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر جرایم خشن در بین مجرمان محکوم شده در زندان های کرمان است .

    روش

    در این پژوهش از روش پیمایش استفاده شده، جامعه آماری تحقیق شامل 1256 نفر از مجرمین محکوم شده در زندان های شهر کرمان بودند که از روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 294 نفر با احتساب 10 درصد امکان عدم برگشت نهایی پرسشنامه ها (400 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند . روایی (اعتبار) سوال های مربوط به متغیرها از روش تعیین اعتبارمحتوایی و با گردآوری نظرات اساتید مجرب، کارشناسان و متخصصان مربوطه (تکنیک اعتبارصوری) و برای بررسی پایایی، از آلفای کرونباخ استفاده شده که آلفای پرسشنامه 8322/0 محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. داده ها توسط آمار توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون-رگرسیون و با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد بین متغیرهای فقربا مقدار (118/0) ، بیکاری (290/0) ،نامناسب بودن محل زندگی (311/0) ،افت تحصیلی (328/0) ،سرمایه اجتماعی (244/0) ، گروه همسالان (137/0) ،خشونت (333/0) ،مصرف مواد مخدر (732/0) رابطه به صورت مستقیم (مثبت) با جرایم خشن وجود دارد.بین متغیرپایبندی مذهبی و جرایم خشن رابطه معنی داری وجود ندارد (087/0) ، در نهایت بین کنترل اجتماعی و جرایم خشن رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد (109/0-).

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت رفتار تبهکارانه اکثرا درون گروه های نخستین، به ویژه گروه همسالان، فراگرفته می شود . تعداد تماس های انحرافی آنان بیش از تماس های غیرانحرافی شان است.

    کلیدواژگان: جرایم خشن، سرمایه اجتماعی، هویت مذهبی، فقر، استان کرمان
  • زهره راهدار، سمیه تاجیک اسماعیلی*، ماندانا صنیعی صفحات 195-215

    پژوهش حاضر باهدف بررسی و تحلیل نقش رادیویی در توسعه فرهنگی شهروندان تهرانی طراحی و اجرا شده است. این پژوهش از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بوده و مقاله حاضر بر بخش کمی پژوهش متمرکز است. در بخش بررسی های آماری از نظرات 384 نفر از شهروندان تهرانی بالای 18 سال بهره گرفته شد.  ابزار اندازه گیری در پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با استفاده از روایی صوری و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرون باخ مورد تایید قرار گرفت. در این پژوهش، 9 شاخص از طریق روش کیفی استخراج شد که عبارتند از: نگرش، گرایش، منش، مصرف فرهنگی، امنیت شخصی شهروندان، فرآورده، ارتباطات، دستاورد و نیروی انسانی. جهت تجزیه وتحلیل و رتبه بندی عوامل شناسایی شده از تکنیک AHP استفاده شد. نتایج نشان دادکه: اولویت مسیولیت پذیری و پاسخگویی بر وجدان کاری و انضباط اجتماعی، اولویت خانواده مداری بر اخلاق دین مداری، مهم ترین بایدهای نمونه موردمطالعه در ساخت برنامه های رادیو برای نقش موثر در توسعه فرهنگی بوده است. در صورتی که خوداتکایی بر خانواده مداری، تکثر برنامه های استانی و برون استانی برساخت برنامه به زبان های گوناگون و عرق ملی و وطن پرستی بر عدالت خواهی و حق طلبی، در ساخت برنامه های تلویزیون، اولویت کمتری از نگاه شهروندان مورد مطالعه داشته است.

    کلیدواژگان: رسانه، ارتباطات، فرهنگ، توسعه فرهنگی، رادیو، شهروندان تهرانی
|
  • Mahdi Mosayebzadeh *, Lida Mahdizadeh Ghalehjoogh Pages 7-25
    The problem of decision-making in social, political, economic, legal and etc. issues is a problem with uncertainty, and this uncertainty is the main issue in fuzzy logic. Fuzzy logic is an advanced method for making decisions in all problems, which has been investigated in many researches, but the role of the weight of input components has not been explored much. The purpose of this research is to express the role of weight of input components and how to modify the weight of input components to achieve a fairer decision. In this research, first the concept of fuzzy logic is described and then the problem of weight is discussed from a mathematical point of view and it has been shown that how much the application of the correct weight to the input variables can affect the issue of justice in decision making. Also, the method of "Variance Components Estimation" to correct the weight of input data has been introduced and described, and this mathematical point of view has been used and the process of weight correction in social, political, economic and etc. issues has been investigated. The mentioned examples have shown that correcting the weight of the input variables makes the result more consistent with the concept of reality and also with the concept of justice. Finally, suggestions have been made so that different issues can be analyzed with a special process so that the inputs of different issues can correctly affect the results and achieve a more fair decision.
    Keywords: fuzzy logic, weight, Variance Component Estimation, Second variance factor
  • Farshideh Keyhani, Sadegh Moradi *, Gholamreza Mohammad Nasl Pages 27-44
    The conducting etiological researches on the addiction, for the design and implementation of preventive programs by experts of relevant organizations is inevitable. Therefore, this descriptive cross-sectional study was performed with the aim of ranking the cultural factors of  returning to drog addiction among self-introduced addicts by using a researcher-made questionnaire by random-class sampling method among 150 people from the statistical population, including: clients (self-introduced returning addicts), helpers and advisors, and  Clients' family members, in addiction treatment centers under the supervision of Andimeshk welfare in 2019. To analyze the data, were used descriptive statistics and SPSS software. In descriptive statistics, the demographic and demographic information of the sample was checked, and in inferential statistics, first the normality of the data was determined using the Kolmogorov Smirnov one-way test, and then using the Cochran chi-square test, the significance level of each of the components of operational cultural factors was determined and was measured. Among the 17 items of variable cultural causes, the encouragement from the user friends to reuse drugs and the spending leisure time with unhealthy entertainment, have most effect and the going to jail and the discrimination between children, have the lowest effect on return to addiction. The cultural factors effecting the return to drugs addiction can include the components of the encouragement from the user friends to reuse drugs, the spending leisure time with unhealthy entertainment, the labeling, failure to track related institutions, Not assigning a program to spend leisure time, Having positive beliefs in using drugs to relieve and treat diseases ,and  Lack of knowledge about the nature of new drugs
    Keywords: Drug addiction, return to addiction, cultural causes, Self-introduced addicts
  • Farhad Azizi *, MohammadBagher Beheshti, Mohammad Salmadizadeh Pages 45-65

    Countries face with different historical critical junctures through their historical countries.. One of the most important critical junctures in the contemporary history of Iran is the removal of Reza Shah from power and substituting of Mohammad Reza Shah.by foreign forces. After the overthrowing of Reza Shah, however, power was distributed among various factors, the interventions of foreign forces and political chaos marginalized the path of economic development. The main objective of this historical-economic research, refers to the role of governments and superiors as well as the underdeveloped of Iran. The result shows while the existence of a powerful parliament eventually led to the nationalization of the oil industry, due to political and social chaos, economic development did not occur. In addition, during 1940s by the decrease of the power of the parliament against the prime minister’s authority, an exclusive institutional change took place and took into account as a legacy for the shah rule. Through this institutional change, the shah was able to protect the prime minister’s legacy well and by increasing monopolized economic resources kept the power for himself and his relatives.

    Keywords: historical critical junctures, economic, political institutions, Path dependence, second pahlavi era
  • Sajad Mombeini *, Alireza Ghobadi Pages 67-86
    The present study intends to explore the application of conversation analysis method in recognizing the patient-centered pattern in a physician-patient interaction. For this purpose, a research was conducted with a qualitative approach and conversation analysis method. In this regard, four medical examination sessions between four patient-physician couples were recorded and implemented as a text. The main body of the texts was selected and analyzed by conversation analysis method. As a result of the analyzes applied to the texts, 4 basic rules (corresponding placement of utterances, familiarization, word expansion and marking) were extracted. These rules, which are all characteristics of a personal and intimate interaction, showed that the medical interaction studied was patient-centered. Also, a three-step process was extracted as a model governing a patient-centered interaction. The results of the analysis showed that the conversation analysis method was able to discover and explain the pattern governing physician-patient interactions and how to construct it through face-to-face text analysis.
    Keywords: Conversation Analyze, Doctor- Patient Interaction, Patient- Centered Model
  • Mohsen Kafili Fard, Ali Jafari *, Mohammad Soltanifar Pages 87-106
    The main purpose of this study is to study how to represent the dimensions of religious identity in television animations. This research is based on the approach of cultural studies and with emphasis on the theory of representation of Stuart Hall and the use of theories related to the field of religion, especially the theory of Glock and Stark. The statistical population includes Iranian animations that were produced and broadcast with a focus on religion and religious issues in the Radio and Television of the Islamic Republic of Iran.  In the methodology section, a combined model for text analysis is presented, which is a combination of the Keith Selby and Ron Cowdery and Roland Barthes models. The results of the research showed that in the animations studied, different dimensions of religious identity - ideological dimension with components such as belief in God, belief in prophecy, angels and demons, ritualistic dimension in the form of worship, praying and supplication, participation in religious rites and fasting, experimental dimension in the form of feeling fear of God after committing sin, seeking repentance and forgiveness, having peace in connection with God, asking God for help and consequential dimension based on components such as fighting against Taghut, inviting to worship, jihad in the way of God Peace-seeking, helping the poor, doing good and forbidding evil are represented.
    Keywords: religious identity, representation, animation, Semiotics, Media
  • Mohsen Hooshmand *, Marziyeh Adamiyan, MohammadHasan Sharbatiyan Pages 107-127

    The expansion of the Internet and its undeniable impact on society, as the main new communication medium, has a fundamental role in social interactions. The purpose of this research is the dependence of students on the Internet caused by communication with their peers. This research was done with an emphasis on the theory of dependence on the Internet and the approach of peer socialization. 396 people have been selected as the sample size in the secondary schools of the 2nd and 3rd education districts of Mashhad, based on the Cochran formula. Random multi-stage cluster sampling and standardized questionnaire were used. The total alpha level was equal to 0.863 and the convergence validity level was equal to 0.650. The results showed that the average status of the research variables was moderate and some Its dimensions are moderate to low. The main hypothesis of communication with peers with the level of dependence on the Internet is 0.484. A significant relationship with moderate intensity is obtained between the sub-hypotheses with the dependent variable and a significant relationship with low intensity. According to the regression beta, the relationship type and quality components have a significant relationship with the dependent variable at an error level of less than 0.05, and the independent variable and its dimensions have explained about 39.3% of the changes in the dependent variable. As a result, communication with peers, with an emphasis on the type of relationships and its quality, can lead to the strengthening of dependence on the Internet, therefore

    Keywords: Internet dependence, Peer communication, Students, education, Mashhad
  • Ghader Mohammadi, Samad Abedini *, Samad Rasilzadeh Aghdam Pages 129-148

    Most of the farmers take help from all kinds of technologies to increase the productivity. But the increase in production, regardless of the marketing components, causes a lot of product waste and the farmer suffers. Therefore, this research has been done with the main goal of identifying marketing knowledge deficiencies as the missing link between more production and preventing product waste. For this purpose, using the theories of inductive innovation and rational choice, using grand theory method and semi-standard interview technique and questionnaire, data was collected. Analysis of questionnaire data was done with SPSS software (version 17) and qualitative data with structuring technique (SLT). The statistical population included farmers in the "agriculture and horticulture" department of Ahar, Marand and Maragheh cities, who were selected by theoretical sampling. Finally, after interviewing 180 farmers, until reaching theoretical saturation, the sampling was completed. In the following, the interview text was coded in an open, central and selective way, and by considering all the causal and contextual conditions, two main factors (government agricultural knowledge and agricultural knowledge of the beneficiaries) were identified. Finally, 6 sub-concepts (topics) were identified and introduced as agricultural product marketing failures. which in order of priority are (need assessment, rational choice, raising awareness and formal training of farmers, preparing infrastructure, following up on needs, following up on agricultural news).

    Keywords: Sociology, Marketing, inefficiencies, Agricultural Products
  • Mahnaz Jalili Bal *, Fateme Sadat Mashhadi Pages 149-165
    the rapid development of the internet has provided new opportunities like providing ‎essential goods and services in the internet . in this important matter , several factors are ‎involved which one of which is social trust and its dimensions . the purpose of this study ‎was to investigate the relationship between social trust and internet preparation of essential ‎goods and services among Natanz households . the method of this research in terms of ‎objective is applied and in terms of time is cross - sectional and data collection method is ‎survey . the population of this study is 15 thousand households in Natanz , with a sample ‎size of 400 people with cochran formula that was selected by cluster method and random ‎sampling method . the research tool is a researcher - made questionnaire whose validity ‎was confirmed by the professors of the community and its reliability was confirmed by ‎Cronbach 's alpha 0/76 . using SPSS software , the following results were obtained : there is ‎a significant relationship between individual and institutional trust by buying online ‎shopping , durable and durable goods and receiving services . according to the meaningful ‎relation between institutional social trust and online shopping , strengthening of trust ‎building processes by institutions is necessary‏ .‏
    Keywords: Households, Social trust, internet shopping, services
  • Shahrzad Barkhordar, Mehrdad Navabakhsh *, Alireza Kaldi Pages 167-198

    Time and goal: 

    I made my social determination. The goal is to write down where there are social and economic factors that are effective in providing a coarse crime, between two severely convicted criminals, in Zindan Hay Karman Est.

    Rosh:

     Narratives (consideration) of a question related to its variables, as to the appointment of a consideration, content and ba gurdawori, the opinions of an experienced teacher, Karshnasan and specialists related (techniques of conceptualization) and Bray Barsi Payayi, as an accountant of Alfai Kronbacheh Rahdeh-e Kronbacheh 22. Dadaha mediated by Amar Tasifi and Azmounhai Amari Zarib Hempstegi Pearson-Regression and with the benefit of Nermafzar spss is a resource for segmentation and analysis of the Graft decision.

    Yaftha: 

    Yaftha Nashnan Midhad between his variables, close to the amount of (118/0), Bikari (290/0), the occasion of the Boden Mahal Zandji (311/0), the academic fatwa (328/0), the social sarayah (0/244), the Hamsalan area. (137/0), coarse (33/0), narcotic drug bank (732/0), a link with a straight image (fixed) with a coarse crime and the presence of a dard. There is an end between a social control and a rough gram, an inverse association and the meaning of Dared and the existence of a dard (109/0-).
    The result of the gerry: Mei Tuan, the result of grafting Reftar Pehkaraneh more dron grohei nekhestin, beh wich grove hamsalan, faragrafeh mishod. .. . Divergent tangent number Anan Bish as tangent diffracted est.

    Keywords: Rough gram, social sarmatism, sectarian identity, poverty, stan karman
  • Zohreh Rahdar, Somayeh Tajik Esmaeili *, Mandana Saniee Pages 195-215

    The present study was designed and implemented with the aim of investigating and analyzing the role of radio in the cultural development of Tehrani citizens. This research is of mixed type (qualitative-quantitative) and this article focuses on the quantitative part of the research. In the statistical analysis section, the opinions of 384 Tehrani citizens over 18 years of age were used. The measurement tool in the research was a researcher-made questionnaire, whose validity was confirmed using face validity and reliability using Cronbach's alpha coefficient. In this research, 9 indicators were extracted through the qualitative method, which are: attitude, tendency, and character, and cultural consumption, personal security of citizens, product, communication, achievement and human power. AHP technique was used to analyze and rank the identified factors. The results showed: the priority of responsibility and accountability over work conscience and social discipline, the priority of family orientation over religious ethics, were the most important duties of the studied sample in making radio programs for an effective role in cultural development. In the event that self-reliance is based on family orientation, multiplicity of provincial and extra-provincial programs over making programs in different languages, and national pride and patriotism over justice and right-seeking, in making television programs, it has had a lower priority from the eyes of the studied citizens.

    Keywords: Media, Communication, culture, cultural development, radio, Tehrani citizens