فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:5 Issue: 11, Fall- Winter 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعیده آهنگری*، مهلقا اکبری صفحات 1-15

     روش های مختلف آموزشی همواره سعی در کمک به زبان آموزان در آموزش زبان داشته اند.نتایج تحقیق ارزش و تاثیر به کارکیری انواع فعالیت های کلاسی را در پیش برد صحت نوشتاری زبان آموزان کم تاثیر و بی اهمیت جلوه داده اند.بنابراین، این تحقیق سعی بر آن دارد تا این که شرایط استفاده درست از زمان گذشته ساده (صحت نوشتاری) را بر اساس پیچیدگی فعالیت ها (نوع فعالیت: then-&-there;now-&here) شرایط فعالیت (جنسیت: مونث و مذکر) و دشواری فعالیت (سطح آموزشی:مبتدی و متوسط) بسنجد.ازاین رو 60 زبان آموز از آموزشگاه گلدیس برای شرکت در این تحقیق به طور اتفاقی برگزیده شده اند. افراد تحقیق به چهار گروه مبتدی مونث-مبتدی مذکر-متوسط مونث-متوسط مذکر طبقه بندی شده اند.برای سنجش همگنی اولیه هر دو گروه در سطوح مختلف آموزشی دو نوع آزمون استاندارد به کارگرفته شده است: برای گروه مبتدی KET و برای گروه متوسط PET. در گروه now-&-Here زبان آموزان در رابطه با یک تصویر ارایه شده داستانی نوشتندودر گروه then-&-there در رابطه با جشن تولد خود مطلبی نوشنتند. سپس نوشتار دو گروه از نظر استفاده صحیح زمان گذشته با هم مقایسه گردید.نتایج تحقیق به دست آمده تفاوت معنی داری در هر دو گروه مونث و مذکر با توجه به سطح و نوع فعالیت آموزشی نشان داده اند.این تحقیق دارای یافته های آموزشی مفیدی در رابطه با ارتباط بین پیچیدگی فعالیت ها، شرایط فعالیت و دشواری فعالیت و یاد گیری مهارت های مختلف زبان دارد.

    کلیدواژگان: پیچیدگی فعالیت ها، نوع فعالیت، شرایط فعالیت(جنسیت:مونث و مذکر)، دشواری فعالیت (سطح آموزشی:مبتدی و متوسط)، صحت نوشتاری
  • صفحات 16-28
    قرن ها بود که دانشمندان علوم گوناگون مانند فلسفه، روان شناسی، مطالعات جامعه-فرهنگ شناختی، تعلیم و تربیت، زبان شناسی قوم شناختی، تحلیل گفتمان و نقد ادبی با چالش بزرگی در رابطه با کارکردهای مغز انسان درگیر بوده اند. پژوهشگران درباره پرسشی دشوار تامل می کردند: آیا ذهن است که جامعه انسانی را می سازد، یا جامعه است که ذهن انسان را می سازد؟ آن عده از پژوهشگران که با مشرب فکری ویگوتسکی آشنا نیستند هنوز هم پاسخی به این پرسش نیافته اند. اما امروزه به مدد نظریه جامعه-فرهنگ شناختی ویگوتسکی، افق به نظر روشن می رسد و همگان با قبول صحت نظریه ویگوتسکی براین باورند که کارکردهای ذهن انسان با واسطه دستاوردهای فیزیکی و نمادین (روان شناختی) تحقق می یابد و همین ابزار انسان را قادر می سازد که محیط طبیعی و شرایط زیستی را تغییر داده و از این گذار می تواند کارکردهای اولیه زیست شناختی ذهن خود را نظم بخشیده، آن ها را تحت کنترل خود قرار دهند. مفهوم بنیادین در این مفکره این است که انسان رهاشده از قیود زیست شناختی، صاحب اختیار سرنوشت خود می شود. بدیهی است، چنین اندیشه ای مسوولیت های خطیری را بر عهده سیاست مداران در جهت فراهم ساختن بستر مساعد برای رشد قوای دفاعی، اخلاقی و رشد اجتماعی خود قرار می دهد. درواقع، موضع فکری ویگوتسکی در رابطه با ایجاد کارکردهای عالی ذهن انسان که قایم بر متغیرات، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی می باشد، یافتن راه حل مناسبی برای معمای مثنویت جسم و روان به شمار می رود. در این مقاله کوشش شده است در حمایت از دعوی ویگوتسکی مربوط به تشکیل کارکردهای عالی ذهن انسان با واسطه ابزار روان شناختی و فیزیکی شواهدی چند از روش شناسی-قوم شناختی ارایه دهیم.
    کلیدواژگان: نظریه اجتماعی-فرهنگی ویگوتسکی، روش شناسی - قوم شناختی
  • لیلا حسن زاده صفحات 29-44

    مطالعات فراوانی در مورد نقش داستان ها در آموزش و هم چنین نحوه ارایه آن ها به زبان آموزان انجامگرفته است که حاکی از تاثیر مثبت داستان ها روی یادگیری کلی زبان خارجی هستند.داستان های دیجیتالی با به وجود آوردن  فضایی شاد و دل انگیز باعث افزایش قدرت درک مطلب زبان آموزان، یادگیری لغات جدید، حروف اضافه و... می شوند. در تحقیق حاضر40زبان آموزدختر یک آموزشگاه زبان در تبریز شرکت کردند. 20 زبان آموز در گروه آزمایش و 20 زبان آموز درگروه کنترل قرار گرفتند. زبان آموزان هر دو گروه در سطح پیش متوسط و 11 تا 14 ساله بودند. در شروع دوره، از طریق امتحان PET  سطح مهارت زبانی شرکت کنندگان بررسی  شد. ازآن جایی که تحقیق حاضر در خصوص درک مطلب شنیداری زبان آموزان بود، تنها بخش های مربوط به دو مهارت شنیداری و خواندنی مدنظر قرار گرفت و به دنبال آن یک امتحان درک مطلب شنیداری به عنوان پیش آزمون به شرکت کنندگان داده شد تا مطمین شویم اختلاف معناداری از نظر درک مطلب شنیداری در میان شرکت کنندگان در این تحقیق وجود ندارد. به هر دو گروه کتاب درسی مشابهی (Interchange 1) تدریس شد. درگروه کنترل فقط کتاب درسی طی دو جلسه هفتگی در طول ترم تدریس  شد. در گروه آزمایش نیز تدریس هفتگی به همین منوال  بود، ولی هر هفته جلسه سومی جهت استفاده از داستان های دیجیتالی مختص سطح پیش متوسط برای گروه آزمایش برگزار می شد. زبان آموزان در این جلسات به داستان های دیجیتالی گوش داده  و آن ها را  تماشا کردند، ضمن این که تکالیفی مرتبط با هر داستان را انجام می دادند. جهت بررسی و ارزیابی فرضیه این تحقیق یک امتحان شنیداری به عنوان پس آزمون از زبان آموزان گرفته شد تا سطح توان شنیداری هر دو گروه مقایسه گردد. نتایج حاصل ازعملکرد زبان داستان های دیجیتالیزبان آموزان هر دو گروه در پس آزمون بیانگر افزایش قدرت درک مطلب شنیداری گروه آزمایش بود که به نظر می رسد تاثیر مثبت داستان های دیجیتالی در این زمینه باشد.

    کلیدواژگان: بافت زبان خارجی، درک مطلب شنیداری، داستان های دیجیتالی
  • یاسر حدیدی*، لیلا محمد باقری صفحات 45-63
    سیستم ارزیابی معنایی که در حوزه زبان شناسی استدلالی نحوی شکل گرفته است، چارچوبی در جهت تحلیل زبان ارزیابی می باشد که اصول و شیوه هایی را برای تحلیل نظام مند ارزیابی ها و دیدگاه های موجود در کل متن و گروه بندی متون فراهم می آورد. سیستم ارزیابی معنایی دارای سه زیرمجموعه است: نگرش، تعامل، و مقیاس. هدف از این پژوهش، تحلیل نحوه استفاده نویسندگان از سیستم تعامل در نمونه ای از ادبیات انگلیسی (نثر تخیلی) و اخبار (خبر مکتوب) می باشد. سیستم تعامل واسطه ای است که گوینده یا نویسنده از طریق آن، با دیگران (مخاطبین) وارد تعامل کلامی در فرآیند ارزیابی می گردد. برای هر سبک مجموعه ای از متون نوشتاری، هر کدام در حدود 20000 کلمه، انتخاب گردید که پنج داستان کوتاه انگلیسی و مجموعه ای از مقالات خبری CNN، Reuters، BBC، Daily Mail و Yahoo News را دربر می گرفت. پژوهش حاضر، این موضوع را آشکار می نماید که هر دو سبک استفاده یکسانی از چهار حالت «تعامل» دارند که دور از انتظار بود و هر دو به سمت بسط کلامی گرایش دارند، اگرچه به دلایل مختلف مربوط به سبکشان، تلخیص کلامی نقش ناچیزی در آن ها ایفا می نماید. سیستم ارزیابی معنایی به طور کلی ساختار نویدبخشی برای بررسی متون در سبک های مختلف می باشد که راه را برای تحلیل های پربارتر و کارآمدتر پیکره معنایی میان فردی فعال در آن ها هموار می سازد.
    کلیدواژگان: سیستم ارزیابی معنایی، سیستم تعامل، بسط کلامی، تلخیص کلامی
  • صفحات 64-84
    تحقیق حاضر نظرات زبان آموزان دبیرستانی را در ارتباط با اصلاح نوشتاری خطاهای گرامری مورد بررسی قرار داده است. به این منظور پرشس نامه ای بین 100 زبان آموز سطح متوسط که از طریق آزمون تعیین سطح انتخاب شده بودند توزیع گردید.هم چنین مصاحبه شفاهی با 10 نفر از آن هاانجام شد. نتایج نشان می دهد که زبان آموزان  تمایل بالایی به دریافت اصلاحات جامع گرامری درهر مرحله ای از بازنویسی متن اصلی داشتند. با این وجود اصلاح کاربرد نادرست کلمات و زمان افعال برای آن ها مهم تر از سایر خطاهای گرامری بود. زبان آموزان هم چنین نظرات مشترکی نسبت به روش های مختلف اصلاح خطاهای نوشتاری ابراز کردند. این نتایج  می تواند کاربردهای برای تدریس مهارت نگارش به فراگیران  زبان انگلیسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اصلاح خطاهای نوشتاری، اصلاح جامع خطاهای گرامری، نظرات زبان آموزان
  • کاظم لطفی پور ساعدی* صفحات 85-101

    دیدگاه های متفاوتی در مورد رابطه بین زبان و فرهنگ وجود دارد. عده ای این دو را جز جداازهم، عده ای به صورت سیستم کد و برخی آن را سیستمی از باورها و نگرش ها در نظر می گیرند.برخی بر این باورند که بین زبان و فرهنگ رابطه علت و معلولی وجود دارد. درحالی که این بحث بین برخی افراد وجود دارد که رابطه تکاملی بین این دو مورد هست. مقاله حاضر ارتباط تکاملی هالیدی را تصدیق می کند. با ارایه این نظر که زبان و فرهنگ؛ هردو درگیر یک سیستم واحد نشانه شناسی اجتماعی هستند که همواره با یکدیگر دارای تعاملی برای ایجاد یک سیستم موفق می باشند.مقاله موجود  درباره برخی جنبه های این تعامل و کاربرد آن بر روی برنامه آموزشی ESL/EFL بحث می کند.

    کلیدواژگان: فرهنگ، آموزش زبان، دستگاه اجتماعی، توانش ارتباطی، ارتقاء آگاهی منظورشناختی، شناوری فرهنگی
  • ایرج خوشنویس صفحات 102-115
    این مطالعه تجربی تاثیر افزایش متنی بر آموزش ساختارمجهول در میان یادگیرندگان زبان دوم ایرانیان درسطح پیش متوسطه را بررسیکرد.شصت تا یادگیرندگان زبان دوم در سطح پیش متوسطه به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند دوتا گروه آزمایشی ویک گروه مقایسه. گروه اول آزمایشی متن هایی را دریافت کرد که فعل های مجهول در آن تکرار شد. گروه دوم آزمایشی متنی را دریافت کرد که در آن فعل های مجهول با رنگ های مختلف زیرشان خط کشیده شد. گروه سوم فقط توضیحات آشکار مجهول را بدون متن دریافت کرد.گروه تکرار در هر جلسه دو متن دریافت کرد. تحقیق با پیش تست/ آموزش/ پست تست دنبال شد. نتیجه نشان داد که هر دو گروه افزایش متنی یعنی گروه تکرار و گروه خطوط رنگی تاثیر آماری مهمی در آموزش ساختار مجهول نسبت به گروه آموزش صریح را داشت. در نتیجه گروه تکرار مفیدتر از گروه خطوط رنگی بود.
    کلیدواژگان: آموزش صریح و روشن، ورودی، افزایش ورودی، افزایش متنی
  • مهناز سعیدی*، شهلا استوار، برنتن شریر، محمداصغر جعفر آبادی صفحات 116-133

    هدف از این تحقیق ترجمه و یافتن پایایی و روایی پرسشنامه هوش چندگانه میداس- بزرگسالان می باشد. نمونه آماری تحقیق صدو ده نفر مرد و زن با دامنه سنی 17-57 می باشد که از سطوح مختلف تحصیلی واز قوم های مختلف ایرانی می باشند. تیم ترجمه ای متشکل از پنج نفر اعضا که دو زبانه در انگلیسی و فارسی بوده و آشنایی با هوش چندگانه داشتند، کار ترجمه، تعیین روایی و پایایی، که شامل مراحل مرور، ویرایش و آزمون بود، را انجام دادند. نتایج تحقیق بر اساس آمار همبستگی میان-مقیاسی و کرونباخ آلفا و هم چنین فرآیند صحیح ترجمه نشانگر روایی و پایایی بالای پرسش نامه مذکور می باشد. بنابراین نسخه میداس فارسی می تواند مورد استفاده محققان، معلمان و مشاوران در جامعه ایرانی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پایایی، پرسش نامه هوش چندگانه میداس، روایی
  • صفحات 134-157

    تحقیق حاضربا هدف بررسی تاثیر آموزش راهبردهای فراشناختی بر مهارت خواندن و درک مطلب دانشجویان سال اول در درس زبان عمومی انجام گرفت. آزمودنی ها شامل هشت گروه دانشجویان سال اول در قالب هشت کلاس هریک با حدود سی زبان آموز در چهار رشته تحصیلی مدیریت، روان شناسی، مهندسی مکانیک و مهندسی کامپیوتر بودند که به طور تصادفی به چهار گروه تحقیق و چهار گروه شاهد تعیین شدند. ابتدا با انجام آزمون استاندارسطح مبتدی و تحلیل نمرات این آزمون با استفاده از تحلیل واریانس، همگنی اولیه گروه ها در انگلیسی عمومی تایید شده و سپس مطالب آموزشی یکسانی در همه گروه ها به مدت 6 جلسه تدریس شدگردید. در گروه های تحقیق یک جلسه کامل به تدریس صریح 3 مجموعه راهبردهای فراشناختی و 5 راهبرد خواندن شامل درک کلیات متن، درک جزییات متن، پیش خوانی مطلب، استفاده از نشانه های بافتی و استنتاج پرداخته شد. در طول شش جلسه آموزشی و حین تدریس فصل های مختلف کتاب نیز آموزش های مشابه و مختصری درابتدای هرجلسه و در حین انجام فعالیت های آموزشی با هدف ایجاد آگاهی فراشناختی در گروه های تحقیق انجام گردید. تحلیل داده های تحقیق حاصل از پس آزمون خواندن و درک مطلب نشان داد که آموزش راهبردهای فراشناختی در درس زبان عمومی توانسته بود خواندن و درک مطلب آزمودنی های مونث ومذکر را ارتقا بخشد. گرچه دانشجویان رشته کامپیوتر بالاترین میانگین را در آزمون پایانی کسب نمودند، ضریب تاثیر پایین نشانگرتاثیر جزیی رشته تحصیلی بر نتایج بود. معلمان و اساتید زبان، مولفان کتاب ها و مطالب آموزشی و مربیان می توانند نتایج تحقیق حاضررا مورد استفاده قرار دهند.

    کلیدواژگان: آموزش راهبردهای فراشناختی، خواندن و درک مطلب، جنسیت، رشته تحصیلی
  • نادر اسدی، محمد یوسفی اسگویی*، سارا صالح پور صفحات 158-170
    در تلاشی برای رد این استدلال غلط  که دانش گرامری فرد نشانگر نحوه کاربرد این دانش می باشد تحقیق حاضر به روشن کردن تناقض بین دانش و عملکرد فرد در حوضه حروف اضافه می پردازد. این مطالعه با هدف برجسته ساختن ناهماهنگی بین دانش گرامری فرد از حروف ربط و نحوه کاربرد آن ها انجام پذیرفته است. شرکت کنندگان دراین تحقیق 40 دانش آموز مقطع پیش دانشگاهی دبیرستان مشکات تبریز می باشند. برای دست یابی به اهداف این تحقیق دانش حرف ربط این دانش آموزان یکبار توسط آزمون چهارجوابی حروف ربط و بار دیگر توسط آزمون دیگری که در آن دانش آموزان ملزم به وصل دو جمله مستقل توسط حروف ربط مناسب می باشند سنجیده شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که دانش فرد از حروف ربط الزاما قابل عمومیت دادن به نحوه کاربرد آن ها نمی باشد. به عبارت دیگر حروف ربط انتخاب شده از بین گزینه های آزمون چهارجوابی و حروف ربط استفاده شده برای وصل کردن جملات مستقل در آزمون دوم الزاما در تناسب کامل نبوده و شرکت کنندکان استفاده از حروف ربط موازی تفصیلی را به حروف ربط غیرموازی تفصیلی و حروف ربط غیرموازی زمینه ای را به حروف ربط موازی زمینه ای ترجیح می دهند.
    کلیدواژگان: حروف ربط اصلی، حروف ربط فرعی، دانش، عملکرد
|
  • Saeide Ahangari *, Mahlagha Akbari Pages 1-15

    Different methods of language teaching have tried to help EFL learners to develop good language skills based on their various perspectives. Research findings have underscored the effect of using task types in promoting language skills in terms of accuracy in written discourse. Therefore, this study set out to investigate whether there is an evidence of correct use of simple past tense (Accuracy) based on Task Complexity (Task type :Here-and now & There-and-then),Task Conditions (Gender: Male & Female), and Task Difficulty (Proficiency: Lower-intermediate & Intermediate). Sixty Iranian English learners in a language institute participated in the study and were assigned to four groups of lower-intermediate male, lower-intermediate female, intermediate male and intermediate female. Initial homogeneity of the groups was verified using two general proficiency tests; KET for lower-intermediate and PET for intermediate. All groups in here-and-now task type were asked to write a story using simple past based on a picture strip while for there-and-then task type the participants were supposed to write about their last birthday. The results from paired samples t-test, independent samples t-test and two-way ANOVA analysis of the written data revealed significant differences in performing task types, at different proficiency levels and interaction between them. The findings have significant pedagogical implications for EFL learners to understand the relationship among Task Complexity,Task Conditions, Task Difficulty and L2 written production leading to various degrees of Accuracy.

    Keywords: Task Complexity (Task type: here-and-now & There-and-then), Task Conditions(Gender: Male & Female), Task Difficulty (Proficiency: Lower-intermediate & intermediate), Accuracy
  • Behrooz Azabdaftari * Pages 16-28
    For centuries the speculations on man's mental functioning posed a great challenge for the scholars in various disciplines such as philosophy, psychology, sociocultural studies, education, ethnolinguistics, discourse analysis, literary criticism. Researchers have been pondering over the ticklish question: is it the mind making the human society, or is it the society that shapes up the human mind? Researchers not informed in Vygotsky's contribution to the resolution of the issue, may still find the vicious circular question glaring in the face. But thanks to Vygotsky's sociocultural theory (SCT), the hazy horizon has cleared away and today we are convinced of the truth of Vygotsky's claim that man's mental functioning is mediated by sociocultural artifacts (physical and psychological tools) which imbue us with the capacity the shape natural environment, and in so doing change the natural circumstances in which we live, and the capacity to organize and gain voluntary control over our biologically specified mental functioning. The pivotal concept in this outlook is that man, released from biological constraints, emerges as the master of his own destiny. It goes without saying that a conception as such invests the educationists, social reformers, statesmen with a grave responsibility regarding the necessity of providing appropriate conditions for individual's cognitive, ethical and social development. Indeed, Vygotsky's position on the genesis of man's higher mental functioning which is said to be hinging on the social, cultural, and historical variables provides a viable solution to the mind-society enigma. This said, we intend to submit some ethnomethodological evidence in support of Vygotsky's claim regarding the genesis of man's higher mental conditioning.
    Keywords: sociocultural theory, Ethnomethodology, Sociology, Phonomenology
  • Nasrin Hadidi *, Leila Hassanzadeh Pages 29-44

    Learning a foreign language is a challenging process in which learners need motivation and encouragement through the use of modern techniques. The present paper investigates the effects digital stories may have on Iranian pre-intermediate EFL learners’ listening comprehension. To this end, the researchers carried out a quasi-experimental research in a language institution in Tabriz (Iran). In total, forty, 11-14-year-old female students participated in this research. Twenty students were in the experimental group and twenty in the control group. The Preliminary English Test (PET) was administered at the beginning of the study to check whether all participants were homogeneous in terms of English language proficiency. A pre-test of listening comprehension was designed to gather initial data on the learners' listening skill prior to the treatment. The experimental group was presented with digital stories in a technology-equipped classroom. After the treatment, a post-test was administered to both groups to test the learners' progression in listening comprehension. Then, using an ANCOVA test, the performance of two groups was compared.The findings indicated that the experimental group outperformed the control group in the final test. The results raise interesting issues related to the use of technology in the context of foreign language learning, substantiating the link between technology rich environment and improved language learning.

    Keywords: EFL Context, Listening comprehension, digital stories
  • Yaser Hadidi *, Leila Mohammad Baheri Pages 45-63
    Emerging within Systemic Linguistics, Appraisal/Evaluation is a framework for analyzing the language of evaluation, providing techniques for the systematic analysis of evaluation and stance as they operate in whole texts and in groupings of texts. There are three systems in the Appraisal framework: Attitude, Engagement, and Graduation. This study sets out to analyze the use of the system of Engagement within a sample of English Literature (prose fiction) and the News (news articles). Engagement is a medium through which the speaker or the writer engages dialogistically with others (i.e., the addressees, within the process of evaluation). A corpus of 20,000 words was selected from each genre, involving five cornerstones of short fiction and a collection of news articles from CNN, Reuters, BBC, Daily Mail and Yahoo News. The study sheds light on the fact that both genres are strikingly close in using the four subsystems of Engagement, and both are inclined towards dialogic expansion, albeit for different generic reasons, with dialogic contraction taking a backbench. Appraisal as a whole is a promising model to explore texts in different genres, paving the way for richer more illuminating analyses of the interpersonal semantics operating in them.
    Keywords: Appraisal, Evaluation, Engagement, dialogic expansion, dialogic contraction
  • Mina Jodaie * Pages 64-84
    This paper reports on a study thatinvestigated Iranian EFL high school students’ perceptions of written grammar feedback to specify their reasons for preferring comprehensive or selective feedback and choosing some feedback strategies. A questionnaire was administered to 100 EFL intermediate high school students who were selected based on their scores on a proficiency test. Moreover, semi-structured interviews were conducted with 10 of them.The results showed that the students had a strong desire for receiving written grammar feedback and favored direct feedback comprehensively on each draft. However, the correction of errors in word and verb categories was more important to them than that of other grammatical errors. They also had common evaluations of written corrective feedback strategies. The findings of this study have some implications for EFL writing instruction.
    Keywords: Written corrective feedback, Comprehensive written grammar feedback, students’ perceptions
  • Kazem Lotfipour Saedi * Pages 85-101

    There are different views on the relationship between language and culture. Some consider them as separate entities one being a code-system and the other a system of beliefs and attitudes. Some believe in a cause and effect relationship between the two; and yet others argue for a co-evolutionary mode of interrelation. This paper will subscribe to the Hallidayan co-evolutionary view of the relationship (cf. Halliday 1991), presenting the view that language and culture are both integrated into a unique socio-semiotic system always interacting with one another for the successful functioning of the system. It will discuss some aspects of this interaction and the implications for ESL/EFL education programs.

    Keywords: communicative competence, culture, Cultural immersion, Language education, Pragmatic consciousness raising, Sociosemantic system
  • Iraj Khoshnevis, Zohreh Mikaeli * Pages 102-115
    This experimental study evaluated the possible effects of textual input- based enhancement on the acquisition of passive form on Iranian pre-intermediate EFL learners. Sixty Iranian EFL learners at the pre-intermediate level of proficiency were randomly assigned into three groups; two experimental group and one comparison group. The first experimental group received passages in which the passive forms were repetitive, the second experimental group received passages in which the passive forms were underlined in different colors. The third group (comparison group) received explicit instruction of passive form with no passage. Repetition group received two texts in each session. The study followed a pre-test /treatment/ post-test design. The result indicated that both textually enhanced input, repetitive and underlined in different colors, have a statistically significant effect on the acquisition of target items than explicit instruction group. Moreover, it can be concluded that repetition can be more beneficial than underlined method of enhancement.
    Keywords: Focus on Forms, Focus on Form, explicit instruction, Input, input enhancement, textual enhancement, Noticing hypothesis
  • Mahnaz Saeidi *, Shahla Ostvar, Branton Shearer, MohammadAsghar Jafarabadi Pages 116-133

    This study aimed to translate MIDAS questionnaire from English into Persian and determine its content validity and reliability. MIDAS was translated and validated on a sample (N = 110) of Iranian adult population. The participants were both male and female with the age range of 17-57. They were at different educational levels and from different ethnic groups in Iran. A translating team, consisting of five members, bilingual in English and Persian and familiar with multiple intelligences (MI) theory and practice, were involved in translating and determining content validity, which included the processes of forward translation, back-translation, review, final proof-reading, and testing. The statistical analyses of inter-scale correlation were performed using the Cronbach's alpha coefficient. In an intra-class correlation, the Cronbach's alpha was high for all of the questions. Translation and content validity of MIDAS questionnaire was completed by a proper process leading to high reliability and validity. The results suggest that Persian MIDAS (P-MIDAS) could serve as a valid and reliable instrument for measuring Iranian adults MIs.

    Keywords: Content Validity, Multiple Intelligences Developmental Assessment Scales (MIDAS), Multiple Intelligences (MI) Theory
  • Zohreh Seifoori * Pages 134-157

    The aim of this quasi-experimental study was to investigate the impact of a metacognitive training program on university freshmen’s reading comprehension skill in a three-credit General English (GE) Course. The participants included eight groups of freshmen, in four disciplines: Management, Psychology, Mechanical Engineering and Computer Engineering. They were randomly assigned as four experimental and four control groups, each including approximately 30 participants. The same materials were taught to all groups after their initial homogeneity in English was assessed via Analysis of Variance of the pre-test scores obtained from a Key English Test (KET). In the experimental groups, one whole session was devoted to explicitly teaching three sets of metacognitive strategies and five reading strategies: skimming, scanning, previewing, using context clues, and making inferences. These groups also received metacognitive awareness-raising while applying the strategies in each reading lesson for six sessions. The analyses of the research data revealed that metacognitive strategy training promoted the participants’ learning when integrated with a reading-focused GE course regardless of their gender and a small effect from discipline. The findings have implications for teachers, materials developers, and teacher trainers.

    Keywords: metacognitive strategy training, reading comprehension, gender, discipline
  • Nader Asadi, Mohammad Yousefi Osguee *, Sara Salehpour Pages 158-170
    In an attempt to dispel the persisting fallacy that an individual’s grammar knowledge is indicative of the way they put this knowledge into practice, this study seeks to highlight the inconsistency which resides between one’s competence and performance in the domain of conjunctions. It aims to shed light on the discrepancy which lies between the knowledge and production of conjunctions. The research context was an Iranian high school in Tabriz and the participants included 40 pre-university students whose knowledge of conjunctions was checked once by analyzing the results of a grammar test of conjunctions and once more through the administration of a sentence-combining test of conjunctions. Eventually, the obtained results were juxtaposed for consistency comparison, the ultimate outcome of which suggest that an individual’s demonstrable knowledge of conjunctions in a grammar test cannot be necessarily generalized to the proportional use of them; hence, a set of correct responses given to the questions of a grammar test of conjunctions is not necessarily a valid indicator of their actual use or production. Overall, it is concluded that the participants tend to choose paratactic extending conjunctions over hypotactic ones and hypotactic enhancing conjunctions over paratactic ones despite their adequate knowledge of both.
    Keywords: paratactic conjunctions, hypotactic conjunctions, competence, Performance