فهرست مطالب

نشریه زن و مطالعات خانواده
پیاپی 59 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیرا حسین زاده، سمانه سلیمی* صفحات 7-26

    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر تعارض کار- خانواده بر تمایل به ترک شغل با نقش میانجی استرس شغلی بود. در این مطالعه توصیفی همبستگی، جامعه آماری کارکنان زن ادارات دولتی شهر زاهدان به تعداد 870 نفر بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970) تعداد 275 به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تعارض کار-خانواده کارلسون، کاکمر و ویلیامز (2000)، استرس شغلی استاینمتز (1997) و تمایل به ترک شغل کیم و وانگ (2007) بود. روایی محتوایی پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت. اعتبار پرسشنامه ها براساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 90/0، 79/0 و 89/0برآورد گردید. داده های پژوهش با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری و از طریق نرم افزارspss23 و Lisrel8.8 مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های بدست آمده از مدل معادلات ساختاری نشان داد که تعارض کار- خانواده بر تمایل به ترک شغل (24/0)؛ تعارض کار- خانواده بر استرس شغلی (43/0)؛ استرس شغلی بر تمایل ترک شغل (26/0) تاثیر مستقیم دارد. همچنین تعارض کار- خانواده بر تمایل به ترک شغل کارکنان زن ادرات دولتی شهر زاهدان از طریق استرس شغلی (57/0) تاثیر غیر مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: تعارض کار- خانواده، استرس شغلی، تمایل به ترک شغل. کارکنان زن
  • سید مهدی علوی*، حسین ماهور صفحات 27-46

    هدف این پژوهش بررسی نقش میانجی گری سلامت خانواده اصلی در رابطه با تمایز یافتگی و تمایل به فضای مجازی با گرایش به طلاق در متقاضیان طلاق مراجعه کننده به مرکز مداخله بهزیستی شهرستان مشهد است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی با به کارگیری روش زمینه یابی و بهره گیری از همبستگی و رگرسیون بود. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از کلیه متقاضیان طلاق مراجعه کننده به مرکز مداخله در بحران بهزیستی مشهد در سال 99 که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 375 زن و مرد متقاضی طلاق به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از: تمایز یافتگی خود (DSI) اسکورون و فریدلندر (2000)، مقیاس خانواده اصلی (fos) هاوستات اندرسون، پیرسی و کوچران و فاین (1985) و تمایل به فضای مجازی توسط یانگ (1999) که در اختیار گروه نمونه قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار آماری مورد تحلیل قرارگرفت و نتایج پژوهش حاضر با استفاده از معادلات ساختاری نشان داد سلامت خانواده نقش میانجی در رابطه بین تمایز یافتگی و تمایل به فضای مجازی با گرایش به طلاق در متقاضیان طلاق  را ایفا می کند (p< 0/05). همچنین نشان داد تمایز یافتگی و فضای مجازی رابطه  با سلامت خانواده اصلی و گرایش به طلاق دارند.

    کلیدواژگان: سلامت خانواده اصلی، تمایز یافتگی زوجین، تمایل به فضای مجازی، گرایش به طلاق
  • فایزه پیمان پاک*، مه سیما پورشهریاری، عباس عبداللهی صفحات 47-63
    هدف
    اختلال اضطراب فراگیر یکی از اختلالات اضطرابی شایع است که از منظر تشخیص و درمان از چالش برانگیزترین و مقاوم ترین اختلال های اضطرابی محسوب می شود. از جمله درمان های رایج برای این اختلال می توان به درمان شناختی-رفتاری اشاره نمود. هدف از این مطالعه، مقایسه اثربخشی درمان برنامه زمانی پارادوکسی و درمان شناختی-رفتاری بر کاهش علایم زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر بود.
    روش
    در این پژوهش از طرح مطالعه تجربی تک موردی استفاده شد. جامعه پژوهش را زنان با تشخیص اختلال اضطراب فراگیر مراجعه کننده به مرکز مشاوره صدرا تشکیل دادند که دارای پرونده فعال در تابستان و پاییز 1400 بودند. از این افراد، 3 بیمار درمان برنامه زمانی پارادوکسی و 3 بیمار برنامه درمان شناختی-رفتاری دریافت کردند. نمونه این پژوهش به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شد. به منظور جمع آوری داده ها، مقیاس اختلال اضطراب فراگیر اسپیتزر و همکاران (GAD-7) (2006) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های تحلیل نمودار، شاخص تغییر پایا، معناداری بالینی استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS، نسخه 26 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر دو درمان برنامه زمانی پارادوکسی و درمان شناختی-رفتاری در کاهش علایم اختلال اضطراب فراگیر اثربخش بوده اند. در مقایسه دو روش درمان مورداستفاده، با توجه به نتایج به دست آمده و مقایسه درصد آزمودنی های درمان PTC، میزان بهبودی برای سه آزمودنی در این روش 71%، 79% و 71% است و درصد بهبودی آزمودنی های درمان CBT، برای سه آزمودنی موردمطالعه برابر با 44%، 52% و 48% است، همچنین درصد بهبودی کل درروش درمانی برنامه زمانی پارادوکسی در سه بیمار به طور متوسط 74 درصد و درصد بهبودی کل درروش درمانی شناختی-رفتاری در سه بیمار موردمطالعه 48 درصد است. بر اساس یافته های این پژوهش درمان برنامه زمانی پارادوکسی، روش مناسب و زودبازدهی برای کاهش علایم اضطراب فراگیر است و می تواند  به عنوان درمان پیشنهادی، استفاده شود.
    کلیدواژگان: برنامه زمانی پارادوکسی، درمان شناختی-رفتاری، اضطراب فراگیر
  • فرزین حاتمی کاکش، نبی الله ایدر*، احمد علی حسابی صفحات 66-93

    هویت یکی از اجزای اصیل واقعیت ذهنی است و در رابطه دیالکتیکی با جامعه قرار دارد و بر اثر فرایندهای اجتماعی تشکیل می شود، باقی می ماند و تغییر می کند، یا حتی در نتیجه روابط اجتماعی، از نو شکل می گیرد. با توجه به تنوع منابع هویتی، می توان چهار بعد مهم هویت جمعی در ایران شامل هویت ملی، هویت قومی، هویت دینی و هویت مدرن را برشمرد. هویت مدرن به ویژه در سال های اخیر در ایران شکل گرفته و بخشی از شخصیت فرد ایرانی را تشکیل می دهد. هدف پژوهش حاضر، شناخت وضعیت هویت های دینی و مدرن به عنوان دو بعد مهم هویتی نسل پس از انقلاب و ارتباط میان این دو وجه هویتی و همچنین بررسی نقش برخی عوامل تاثیرگذار بر این اشکال هویتی است. روش مطالعه حاضر، پیمایش و جمعیت آماری آن شامل کلیه زنان 18 تا 42 سال شهر اهواز در سال 1399 و حجم نمونه تحقیق 191 نفر است. نتایج نشان می دهد که نسبت میان هویت مدرن و هویت دینی، به شکل معناداری معکوس است، بدین معنی که با تقویت هر یک، دیگری تضعیف خواهد شد. در تبیین هویت مدرن بر اساس هویت دینی و سایر متغیرهای تحقیق با توجه به مقدار ضریب (R2) می توان گفت 0.186 درصد از تغییرات هویت مدرن به وسیله متغیرهای مستقل  تبیین می شود، و هویت دینی با مقدار بتا 0.281-، بهترین پیشگوی هویت مدرن به شمار می رود. همچنین در تبیین هویت دینی بر اساس هویت مدرن و سایر متغیرهای تحقیق با توجه به مقدار ضریب (R2) می توان گفت 0.365 درصد از تغییرات هویت دینی به وسیله متغیرهای مستقل تبیین می شود، و سرمایه اجتماعی با مقدار بتا 0.503، بهترین پیشگوی هویت دینی به شمار می رود.

    کلیدواژگان: هویت مدرن، هویت دینی، کاربری شبکه های اجتماعی، سرمایه اجتماعی، زنان، جوانان
  • کتایون مغازهء، مهدی زارع بهرام آبادی*، فریبرز باقری صفحات 95-116
    یکی از نیازهای روانی بشر نشاط ذهنی است که تاثیر عمده ای بر زندگی افراد دارد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی نشاط ذهنی بر اساس سبک های دلبستگی با میانجی گری سرمایه روان شناختی در زنان دارای شاخص توده بدنی بالا بود. پژوهش حاضر در زمره ی تحقیقات توصیفی - همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر متشکل از همه ی زنان عضو انجمن پرخوران گمنام شهر تهران در فاصله زمانی 1398 تا 1400 بود. روش نمونه گیری در این پژوهش غیرتصادفی و در دسترس بود. حجم نمونه 200 نفر بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه نشاط ذهنی دسی و رایان (1977)، سرمایه روان شناختی لوتانز (2007) و پرسشنامه سبک های دلبستگی کولینز و رید (1990) استفاده شد. از روش تحلیل مسیر برای تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد نشاط ذهنی بر اساس سبک های دلبستگی با میانجی گری سرمایه روان شناختی در زنان دارای شاخص توده بدنی بالا پیش بینی می شود. سبک های دلبستگی و سرمایه روان شناختی شامل تاب آوری، امید، خوش بینی و خودکارآمدی پیش بینی کننده های افزایش دهنده برای نشاط ذهنی و شادکامی در جامعه زنان دارای شاخص توده بدنی بالا می باشد.
    کلیدواژگان: نشاط ذهنی، سرمایه روان شناختی، سبک های دلبستگی، چاقی
  • کوثر تردست*، عباس امان الهی، غلامرضا رجبی، خالد اصلانی، خدیجه شیرالی نیا صفحات 117-142
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب کودکان و استرس فرزندپروری مادران بود. جامعه پژوهش، کودکان 7 تا 12 ساله اهوازی با نشانه های اضطراب بودند که بدین منظور سه کودک 7 تا 12 ساله مضطرب به همراه مادران شان، با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در این پژوهش از روش طرح تجربی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه ناهمزمان استفاده شد. کارایی پروتکل درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در طی سه مرحله (خط پایه، درمان 12 جلسه ای و پیگیری 1 ماهه) با استفاده از پرسشنامه های اضطراب کوکان اسپنس- فرم والد و فرم کوتاه پرسشنامه استرس فرزندپروری آبیدین مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به روش ترسیم دیداری، شاخص تغییر پایا و فرمول درصد بهبودی تحلیل شدند. نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر آماج های درمان تاثیر مثبتی گذاشته است. این آموزش همزمان با کاهش اضطراب کودکان، توانسته است استرس فرندپروری مادران را نیز کاهش دهد.
    کلیدواژگان: استرس فرزندپروری، اضطراب، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
  • لقمان ابراهیمی*، مجید الماسی صفحات 143-160
    وجود خشونت در الگوهای خانوادگی موجب تسری آن به جامعه و تداوم الگوها و رفتارهای خشن در مناسبات اجتماعی است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تنظیم شناختی هیجان بر کاهش خشونت خانگی و همدلی عاطفی زناشویی بوده است. روش پژوهش نیمه آزمایشی است. با استفاده از دوره آموزشی تنظیم شناختی هیجان به بررسی اثربخشی آموزش مذکور در دو گروه کنترل و تجربی پرداخته شد. جامعه آماری کلیه مردان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر زنجان در سال 1399 است. براین اساس با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس حجم نمونه 2 گروه 20 نفره متشکل از گروه کنترل (بدون آموزش)، گروه تجربی (آموزش تنظیم شناختی هیجان) انتخاب شدند، مقیاس خشونت خانگی و همدلی عاطفی قبل و بعد از آموزش تنظیم شناختی هیجان اجرا شد. داده های به دست آمده با آزمون آماری کوواریانس (آنکوا-مانکوا) و با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش تنظیم شناختی هیجان توانسته است به طور معناداری در کاهش خشونت خانگی (خشونت روانی 0/003، خشونت فیزیکی 0/014 و خشونت اقتصادی 0/022) و افزایش همدلی عاطفی (همدلی واکنشی 0/020، همدلی بیانی 0/008، همدلی مشارکتی 0/022، اثرپذیری عاطفی 0/025 و ثبات عاطفی 0/016) گروه تجربی تاثیرگذار باشد. نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن است که برای ایجاد تغییرات مثبت در جهت بهبود و ارتقای روابط بین فردی زوجین با محوریت بااهمیت شمردن هیجانات مثبت و منفی متخصصان این امر کارگاه ها و برنامه های درمانی در مراکز مشاوره اجرا نمایند
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، همدلی زناشویی، خشونت خانگی، همدلی عاطفی
  • محمد برزگر، مسعود باقری*، فرشید خسروپور صفحات 161-175
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ویژگی های شخصیت مرزی و سبک های دفاعی با سازگاری زناشویی زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره انجام شد. جامعه آماری پژوهش افراد متاهل دامنه سنی 30 تا 40 سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده رفسنجان در بهار و تابستان سال 1398 بودند. از این جامعه 300 نفر از افراد متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده رفسنجان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به آنها پرسشنامه صفات شخصیتی لیشنرینگ (1999)، پرسشنامه سازگاری زناشویی اصلاح شده اسپنیر (1979) و پرسشنامه سبک های دفاعی اندروز، سینگ و بوند (1993) داده شد. داده های به دست آمده با ضریب همبستگی و رگرسیون چند متغیری به کمک نرم افزار آماری SPSS_23 تحلیل شدند. نتایج حاکی از آن بود که ویژگی های شخصیت مرزی و سبک دفاعی رشد نایافته با سازگاری زناشویی رابطه منفی و معنی داری دارند، اما بین سایر متغیرها با سازگاری زناشویی رابطه ای مشاهده نشد. ویژگی های شخصیت مرزی نقش پررنگ تری در پیش بینی سازگاری زناشویی، در مقایسه با سبک دفاعی رشد نایافته داشتند.
    کلیدواژگان: شخصیت مرزی، سبک های دفاعی، سازگاری زناشویی، زوجین
  • مینوش همایونی، مولود کیخسروانی*، علی پولادی ری شهری صفحات 177-199

    مرور پیشینه نظری و تجربی نشان می دهد که درمان ذهن آگاهی مثبت محور و درمان مبتنی بر شفقت بر بدتنظیمی هیجان و اجتناب تجربه ای موثر بوده است. اما هنوز مشخص نیست که کدام یک از این مداخلات در طول زمان اثربخشی بیشتر و پایدارتری دارند. پژوهش حاضر با هدف هم سنجی اثربخشی و تداوم تاثیر درمان ذهن آگاهی مثبت نگر و شفقت درمانی بر اجتناب تجربه ای و بدتنظیمی هیجان در زنان قربانی خشونت خانگی انجام پذیرفت. پژوهش حاضر حیث هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع طرح های نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون چندگروهی با گروه گواه با یک مرحله پیگیری سه ماه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر متشکل از تمامی زنان قربانی خشونت خانگی که در سال 99-1398 عضو خانه های امن شیراز بود که به روش داوطلبانه 45 نفر انتخاب و به روش تصادفی در گروه های آزمایش (درمان شفقت و ذهن آگاهی مثبت محور) و گواه قرار گرفتند. ابزارهای سنجش شامل تنظیم هیجان گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون (2001) و پرسشنامه اجتناب تجربه ای باوند و همکاران (2010) بود. یکی از گروه های آزمایش مداخله ذهن آگاهی مثبت محور هافمن، وو و بوتچر (2014) و گروه دیگر آزمایش درمان متمرکز بر شفقت گیلبرت (2010) را هرکدام در 8 جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردند و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر و بنفرونی انجام شد. نتایج نشان داد درمان مبتنی بر شفقت و درمان ذهن آگاهی مثبت محور بر بدتنظیمی هیجان و اجتناب تجربه ای موثر است (01/0<p). روش درمان مبتنی بر شفقت نسبت به درمان ذهن آگاهی در کاهش بدتنظیمی هیجان و اجتناب تجربه ای اثربخش تر می باشد (01/0<p). به نظر می رسد درمان مبتنی بر شفقت و درمان ذهن آگاهی مثبت محور می تواند به عنوان یک امر پیشگیرانه و بهبوددهنده در افزایش سلامت روان و کیفیت زندگی زنان قربان خشونت خانگی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درمان ذهن آگاهی مثبت نگر، شفقت درمانی، اجتناب تجربه ای، بدتنظیمی هیجان، زنان قربانی خشونت خانگی
  • نجمه عبداللهی، ناصر امینی*، نازنین هنرپروران صفحات 202-216
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر رویکرد دلگرم سازی شوانکر در بهبود انعطاف پذیری روانشناختی، تنظیم شناختی هیجان و الگوهای ارتباطی زوجین شهر شیراز بود. روش پژوهش آزمایشی و طرح پژوهش شبه (نیمه) آزمایشی به صورت پیش آزمون پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. ابتدا پیش آزمون با استفاده از ابزارهای پژوهش بر روی هر  دو گروه ها اجرا شد، سپس مداخله درمانی بر روی گروه آزمایشی انجام پس آزمون توسط هر دو گروه تکمیل گردید. سه ماه بعد آزمون پیگیری اجرا و نتایج پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با یکدیگر مقایسه شد. جامعه آماری شامل زوجین شهر شیراز در سه ماهه بهار 1400 بود. نمونه آماری 30 نفر (15 نفر گروه آزمایشی و 15 نفر گروه گواه) بود که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایشی و گروه گواه گمارده شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و کرایج (2006)، انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (2010) و الگوهای ارتباطی زوجین آدیلسون و اپشتاین (1982) بود. نتایج نشان داد که زوج درمانی مبتنی بر رویکرد دلگرم سازی شوانکر بر انعطاف پذیری روانشناختی، تنظیم هیجان و انعطاف پذیری روانشناختی زوجین در هر دو مرحله پس آزمون و پیگیری تاثیر داشته است.  با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که می توان از زوج درمانی مبتنی بر رویکرد دلگرم سازی شوانکر به منظور  بهبود انعطاف پذیری روانشناختی، تنظیم شناختی هیجان و الگوهای ارتباطی زوجین استفاده کرد.
    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی زوجین، انعطاف پذیری روانشناختی، تنظیم شناختی هیجان، زوج درمانی مبتنی بر رویکرد دلگرم سازی شوانکر
|
  • Samira Hoseinzadeh, Samaneh Salimi * Pages 7-26

    of questionnaires was obtained 0.9, 0.79, and 0.89 by Cronbach’s alpha coefficient, respectively. Research data was analyzed using statistical methods of Pearson correlation coefficient and structural equation model using SPSS23 and Lisrel8.8 software. The obtained findings from SEM showed that work-family conflict has a direct effect on the intention to leave job (0.24); work-family conflict has a direct effect on the Job stress (0.43); and Job stress have a direct effect on the intention to leave job (0.26). Moreover, the work-family conflict has an indirect effect on the intention to leave job of the female employees in the state organizations of Zahedan city through the mediation of job stress job stress (0.57).

    Keywords: Work-Family Conflict, Job Stress, tendency to leave a job, female staff
  • Seyed Mahdi Alavi Alavi *, Hoseyn Mahoor Pages 27-46

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of main family health in relation to differentiation and Desire for virtual space with a tendency to divorce in divorce applicants referred to the Welfare Intervention Center of Mashhad. This research was applied in terms of purpose by using the method of finding the field and using correlation and regression. The statistical population of this study consisted of all divorce applicants referred to the Mashhad Welfare Crisis Intervention Center in 1999. Using the Cochran's formula, 375 male and female divorce applicants participated in this study voluntarily. The questionnaires used in this study were: Self-differentiation (DSI) Scuron and Fridlender (2000 Hovestadt, Anderson, Piercy, Cochran, & Fine (1985) main family scale (1985) and Young's (1999) which Were distributed to the the sample group. Data were analyzed by statistical software and the results of the present study using structural equations showed that family health plays a mediating role in the relationship between differentiation and the to cyberspace with a tendency to divorce in divorce applicants (p <0.05). It also showed that differentiation and cyberspace are related to the health of the main family and the tendency to divorce..

    Keywords: main family health, Differentiation of couples, desire for cyberspace, Tendency to divorce
  • Faezeh Peimanpak *, Mahsima Pourshahriari, Abbas Abdollahi Pages 47-63
    Purpose
      In respect of diagnosis and therapy, generalized anxiety disorder is one of the most frequent anxiety disorders, as well as one of the most difficult and resistant. Cognitive-behavioral therapy is one of the most frequent therapies for this disorder. The aim of this study was to examine the efficacy of paradoxical timetable treatment and cognitive-behavioral therapy in treating women with generalized anxiety disorder.
    Method
    In this study, the single-case experimental Was used used. The population of the present research included women with generalized anxiety disorder who referred to the Sadra Clinic and had an active case in the summer and autumn of 2021. Among these, three patients received paradoxical timetable therapy, and three patients received cognitive-behavioral therapy. The sample of this research selected through convenience sampling.Generalized anxiety disorder scale-7 items used for collecting data. Chart analysis, reliable change index, clinical significance and Improvement percentage of paradoxical time table was used for data analysis. Data were analyzed using SPSS-26 software.
    Findings
    The results showed that both paradoxical timetable treatment and cognitive-behavioral therapy were effective in reducing the symptoms of generalized anxiety disorder. Comparing the two treatment methods according to the obtained results and comparing the percentage of paradoxical timetable treatment subjects, the improvement rate for the three subjects in this method is 71%, 79% and 71% and the recovery percentage of cognitive-behavioral therapy subjects for the three subjects is 44%, 52% and 48%, also the percentage of total improvement in paradoxical timetable treatment in three patients is on average 74% and the percentage of total improvement in cognitive-behavioral therapy in three patients is 48%. According to the findings of the study, treatment of paradoxical timetable is an acceptable and quick method to decrease the symptoms of generalized anxiety, and can be used as a recommended treatment.
    Keywords: According to the author of this article, there has been no conflict of interest
  • Farzin Hatami Kakesh, NabiOllah Ider *, AhmadAli Hesabi Pages 66-93

     The purpose of this study is to identify the status of religious and modern identities as two important dimensions of post-revolutionary generation identity and the relationship between these two aspects of identity and also to investigate the role of some factors affecting these forms of identity. The method of the present study is survey and its statistical population includes all women aged 18 to 42 years in Ahvaz in 1399 and the sample size is 191 people. The results show that the relationship between modern identity and religious identity is significantly reverse, meaning that by strengthening each, the other will be weakened. In explaining modern identity based on religious identity and other research variables, considering the value of coefficient (R2), it can be said that 0.186% of modern identity changes are explained by independent variables, and religious identity with a beta value of -0.281 is the best. It is considered a predictor of modern identity. Also, in explaining religious identity based on modern identity and other research variables, according to the coefficient value (R2), it can be said that 0.365% of the changes in religious identity are explained by independent variables, and social capital with a beta value of 0.503 is the best. It is considered a predictor of religious identity.

    Keywords: Modern Identity, religious identity, Use of social networks, Social capital, Women, Youth
  • Katayoon Maghazehee, Mahdi Zare Bahramabadi *, Fariborz Bagheri Pages 95-116
    One of the psychological needs of human beings is mental vitality, which has a major impact on people's lives. The aim of this study was to predict mental vitality based on attachment styles mediated by psychological capital in women with high body mass index. The present study was a descriptive-correlational study. The statistical population of the present study consisted of all women members of the Anonymous Eating Association in Tehran between 1398 and 1400. The sampling method in this study was non-random and available. The sample size was 200 people. Data collection was used by Deci and Ryan's Subjective Vitality Scale (1977), Luthans's Psychological Capital Questionnaire (2007) and Collins and Reed's revised adult attachment scale (1990). Path analysis method was used to analyze the data. Findings showed that mental vitality is predicted based on attachment styles mediated by psychological capital in women with high body mass index. Attachment styles and psychological capital include resilience, hope, optimism, and self-efficacy.Conflict of interest: The authors declare that there are no conflicts of interest regarding the publication of this manuscript.
    Keywords: mental vitality, psychological capital, attachment styles, Obesity
  • Kowsar Tardast *, Abbas Amanelahi, Gholamreza Rajabi, Khaled Aslani, Khadijeh Shiralinia Pages 117-142
    The purpose of the present study was to Complete this sentence about the purpose of the study ….The research population included 7 to 12-year-old ahvaz children with symptoms of anxiety. Three Anxious by the age of 7… 7 to 12 years old and their mothers were selected using purposeful sampling. Non-congruent multiple baseline experimental single case study was used as the method of the present study. The efficacy of Acceptance and Commitment based Therapy Protocol was carried out in three phases of intervention (Baseline, 12 session treatment and 1 month follow-up) by using the Spence Children's Anxiety Scale- Parent form and Parenting Stress index– short form delete. Data were analyzed with visuals inspection, improvement percentage and reliable change index (RCI) strategies. The results presented the positive effect of acceptance-and-commitment-based parenting education on treatment's targets. Moreover, this training was able to reduce not only the children's anxiety but the parenting stress of mothers as well.Conflict of interest:  According to the authors, the present article did not have any conflict of interest.C
    Keywords: key words are: parenting stress, anxiety, acceptance, commitment-based treatment
  • Loghman Ebrahimi *, Majid Almasi Pages 143-160
    TThe existence of violence in family patterns has led to its extension to society and the persistence of violent patterns and behaviors in social relationships. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of cognitive emotional regulation on reducing domestic violence and marital emotional empathy. The research method is semi-experimental. Using the cognitive-emotional training program, the effectiveness of this training was assessed in experimental and control groups. The statistical population of the study includes all men referred to Zanjan city counseling centers in 1399. Accordingly, using available sampling method 2 groups of 20 people were selected in the control group (without training), the experimental group (cognitive-emotional training) and were matched based on age (30 to 45 years), academic status (undergraduate, bachelor, and master degree). The scale of domestic violence and marital emotional empathy were implemented before and after the training of cognitive emotional regulation. Data were analyzed using covariance test (ANCOVA-MANCOVA) through SPSS software. The results of this study showed that cognitive emotion regulation training has been effective in decreasing domestic violence  (Psychological violence 0.003, physical violence 0.041 and economic violence 0.022) and increasing emotional empathy(Reactive empathy 0.020, expressive empathy 0.008, participatory empathy 0.022, emotional affectivity 0.025 and emotional stability 0.016) in experimental group. The results of the present study indicate that psychologists implement workshops and therapy plans in order to make positive changes for promoting marital interpersonal relationship, taking into account positive and negative emotions in counseling centers.
    Keywords: cognitive emotional regulation, Marital empathy, Domestic Violence, Emotional Empathy
  • Mohammad Barzegar, Masoud Bagheri *, Farshid Khosrowpour Pages 161-175
    The aim of this study was To investigate the relationship between borderline personality traits and defense styles with marital adjustment. To achieve this goal, 300 individuals who referred to family counseling centers of Rafsanjan were selected by purposive sampling method. Then they were given the Leishnerling Personality Traits Questionnaire (1999), the Spanier Modified Marital Adjustment Questionnaire RDAS (1979) and the Defense Styles Questionnaire of  Andrews, Singh & Bond (1993). Then, the obtained data were analyzed by multivariate correlation coefficient and rRegression analysis. The results showed that borderline personality traits and immature defense style had a significant negative relationship with marital adjustment.Conflict of interest: According to the authors of the present article, there was no conflict of interest.Conflict of interest: According to the authors of the present article, there was no conflict of interest.
    Keywords: Borderline personality, Defense Styles, marital adjustment
  • Minoosh Homayooni, Moloud Keykhosrovani *, Ali Pouladi Reishehri Pages 177-199

    A review of theoretical and empirical backgrounds shows that positive mindfulness-based therapy and compassion-based therapy have been effective in emotion dysregulation and avoidance of experiments. But it is not yet clear which of these interventions will be more effective and more stable over time. The aim of this study was to evaluate the effectiveness and continuity of the effect of positive mindfulness therapy and compassion therapy on experiential avoidance and emotion dysregulation in women victims of domestic violence. The present study was an applied One related to the purpose and in terms of design a quasi-experimental one with pre-test and multi-group post-test with a  control group and a follow-up of three months. The statistical population of the present study consisted of all women victims of domestic violence who were members of safe houses in Shiraz in 2009-2010. Assessment instruments included Granefski, Kraaij & Spinhoven's emotion regulation questionnaire (2001) and Bond et al's experience avoidance questionnaire (2010). One group received the Hofmann, Wu & Boettcher (2014) Positive Mindfulness Intervention, and the other group received the Gilbert (2010) Compassionate Therapy Experiment in 8 sessions of 90 minutes each, and the control group did not receive any intervention. Data were analyzed by repeated measures analysis of variance and Benferoni method. The results showed that compassion-based therapy and positive mindfulness-based therapy are effective on emotion dysregulation and avoidance of experiments (p<0.01). Compassion-based therapy is more effective than mindfulness therapy in reducing emotion dysregulation and avoiding experimental experiences (p<0.01). It seems that compassionate therapy and positive mindfulness therapy can be used as a preventive and remedial measure in increasing the mental health and quality of life of women victims of domestic violence.Conflict of interest: The authors declare that there are no conflicts of interest regarding the publication of this manuscript.

    Keywords: cognitive emotion regulation, couple therapy based on Schoenaker encouragement approach, couples communication patterns, Psychological flexibility
  • Najme Abdollahi, Naser Amini *, Nazanin Honarparvaran Pages 202-216
    The aim of this study was to investigate the effect of couple therapy based on Schoenaker encouragement approach on improving psychological flexibility, cognitive emotion regulation and communication patterns of couples in Shiraz. The research method was experimental and research design was the quasi-(semi-experimental) with pre-test, post-test and follow-up with the control group. First, the pretest was performed on both groups using research tools, then the therapeutic intervention was performed on the experimental group and the posttest was completed by both groups. Three months later, the follow-up test was performed and the results of pre-test, post-test and follow-up were compared. The statistical population included all couples in Shiraz in the spring quarter of 1400. The statistical sample ncluded 30 people (15 in the experimental group and 15 in the control group) who were selected by convenience sampling and were randomly assigned to the two experimental and control groups. Research instruments included the Garnefski & Kraaij Cognitive Emotion Regulation (2006), Dennis and Vanderwall Cognitive Flexibility (2010) and the Adilson & Epstein Couples Communication Patterns (1982) questionnaires. The results showed that couple therapy based on Schoenaker encouragement approach had an effect on the couple's psychological flexibility and its component, positive emotion regulation (further increase of positive emotion regulation scores), negative emotion regulation (further decrease of negative emotion regulation scores) and psychological flexibility in the post-test and follow-up test. According to the research findings, it can be concluded that couple therapy based on Schoenaker encouragement approach can be used to improve psychological flexibility, cognitive emotion regulation and couples’ communication patterns.
    Keywords: couple therapy based on Schoenaker encouragement approach, Psychological flexibility, cognitive emotion regulation, couples communication patterns