فهرست مطالب

مطالعات اخلاق و رفتار در حسابداری و حسابرسی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1402)

نشریه مطالعات اخلاق و رفتار در حسابداری و حسابرسی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/04
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهرداد پناهی درچه، مهدی ناظمی اردکانی*، مهناز نوروزی اصل بالکانلو صفحات 7-40
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش های ارتباطی و تخصص حرفه ای حسابرس با پاسخ صاحبکار، به سوالات حسابرسی است.
    روش
    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه حسابداران رسمی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران تا پایان 6 ماهه اول سال 1399 که فعال و مشغول به کار می باشند، است. طبق آمار به دست آمده تعداد کل آنها به ترتیب 550 و 1057 نفر می باشد. حجم نمونه، از طریق جدول مورگان، تعداد 225 و 285 نفر با روش تصادفی ساده تعیین شد، که تنها 205 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی از نوع کاربردی و همبستگی است. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. همچنین آزمون فرضیه ها با استفاده از نرم افزار Spss24 انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین شیوه ارسال سوالات حسابرسی و میزان جانبداری پاسخ صاحبکار به سوالات حسابرس، رابطه معنی داری وجود دارد و جهت آن نیز معکوس است. همچنین بین میزان تخصصی بودن سوالات حسابرسی و میزان جانبداری پاسخ صاحبکار، رابطه معنی داری وجود دارد و جهت آن نیز معکوس است.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که حسابرسی در ارتباط با انسان ها بوده و نیازمند یک ارتباط اجتماعی مناسب است، حسابرسان باید علاوه بر مهارت های تخصصی، مهارت های ارتباطی خود را هم تقویت نمایند که باعث پیشرفت و افزایش کیفیت کاری می گردد. بهتر است حسابرسان بیشتر روش های ارتباطی را برگزینند که باعث حضور اجتماعی بیشتر حسابرس و به تبع آن جانبداری کمتر پاسخ صاحبکار گردد.
    کلیدواژگان: سوالات حسابرسی، روش های ارتباطی، تخصص حرفه ای، صاحبکار، حسابرس
  • محمدرضا عباسی استمال*، حسین راستکار رضائی صفحات 41-66
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر عملکرد شرکت بر ارتباط بین قضاوت حرفه ای حسابرس و توانایی کشف تقلب است.
    روش
    این پژوهش از لحاظ طبقه بندی تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. جامعه آماری تحقیق مشتمل بر کلیه حسابرسان عضو جامعه حسابداران رسمی ایران به تعداد 2959 بوده و نمونه آماری به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. تعداد نمونه آماری با روش نمونه گیری کوکران 341 نفر به دست آمد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از روش معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که بین قضاوت حرفه ای حسابرس و توانایی کشف تقلب، ارتباط مثبتی وجود دارد. ولی، بین عملکرد مالی شرکت و توانایی کشف تقلب ارتباط منفی وجود دارد. همچنین، عملکرد مالی شرکت بر ارتباط بین قضاوت حرفه ای و توانایی کشف تقلب تاثیر منفی دارد. بنابراین، حسابرسانی که قضاوت های حرفه ای بالاتری داشته باشند، احتمال کشف تقلب توسط آن ها بیشتر می شود. ولی، با بهبود عملکرد مالی، از امکان رخداد تقلب در شرکت کاسته خواهد شد.
    نتیجه گیری
    برای حسابرسان مهم است که در حین حسابرسی به منظور کشف تقلب، قضاوت حرفه ای بالاتری را از خود نشان دهند. همچنین، عملکرد مالی شرکت می تواند بر توانایی شناسایی کشف تقلب، اثر منفی داشته باشد. یعنی، با بهبود عملکرد مالی، از امکان رخدداد تقلب در بنگاه اقتصادی کاسته شده و توانایی شناسایی کشف تقلب کمتر می شود و نیز، هرچه حسابرسان در خصوص اصول و موازین حرفه ای درک بالاتری داشته باشند، توانایی شناسایی و کشف تقلب و سطح قضاوت حرفه ای آن ها نیز بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: عملکرد شرکت، قضاوت حرفه ای، تقلب حسابرس، معادلات ساختاری، حسابرسان
  • علیرضا قنبرزاده بهبهانی*، محمد عابدی گشنیگانی، زهیر علی پور زاده صفحات 67-88
    هدف
    کوته بینی سرمایه گذاران عاملی است که موجب می شود سرمایه گذاران عایدات کوتاه مدت را بیش از واقع و عایدات بلند مدت را کمتر از واقع ارزیابی کنند. این رفتار سرمایه گذاران موجب این انگیزه برای مدیران خواهد شد که با کاهش هزینه های تحقیق و توسعه آتی، عملکرد کوتاه مدت شرکت را بهتر از واقع نشان دهند. از طرفی نیز کمیته حسابرسی یکی از مکانیزم های قوی حاکمیت شرکتی است که هدف از تشکیل آن کمک به ایفای مسیولیت نظارتی هییت مدیره از طریق نظارت بر فرایند گزارشگری مالی، نظارت بر حسابرسان مستقل و اثربخشی کنترل های داخلی می باشد. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر کمیته حسابرسی بر رابطه بین کوته بینی سرمایه گذاران و هزینه های تحقیق و توسعه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
    روش
    اطلاعات 150 شرکت به روش حذف سیستماتیک طی دوره 7 ساله از سال 1392 تا 1398 گردآوری و تجزیه و تحلیل شد. آزمون فرضیه ها از طریق رگرسیون چندگانه و به روش حداقل مربعات معمولی باچیدمان داده های تلفیقی انجام شد.
    یافته ها
    کوته بینی سرمایه گذاران بر هزینه های تحقیق و توسعه، تاثیر منفی معناداری دارد. این بدان معناست که با افزایش کوته بینی سرمایه گذاران، هزینه های تحقیق و توسعه کاهش پیدا می کند. همچنین نتایج نشان داد که اندازه کمیته حسابرسی شرکت بر رابطه منفی بین کوته بینی سرمایه گذاران و هزینه های تحقیق و توسعه، تاثیر کاهشی معناداری دارد و رابطه بین آن دو متغیر را مثبت می نماید. استقلال کمیته حسابرسی شرکت بر رابطه منفی بین کوته بینی سرمایه گذاران و هزینه های تحقیق و توسعه، اثر تعدیلی داشته و از شدت رابطه مذکور کم می کند و اثر تعدیلی دارد. این بدان معناست که افزایش اندازه و استقلال کمیته حسابرسی موجب کاهش رابطه منفی بین کوته بینی سرمایه گذاران و هزینه های تحقیق و توسعه می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر منفی کوته بینی سرمایه گذاران بر هزینه تحقیق و توسعه شرکت ها، به این معنا که کوته بینی سرمایه گذاران منجر به تشویق مدیران به کاهش سرمایه گذاری های بلند مدت در زمینه پژوهش و توسعه آتی شرکت می شود؛ به مدیران شرکت ها پیشنهاد می گردد پیامدهای بلند مدت کاهش سرمایه گذاری را مدنظر داشته باشند، زیرا این پیامدها در آینده بروز پیدا خواهند کرد و عملکرد و توان رقابتی شرکت ها را در بلند مدت کاهش خواهند داد. همچنین به سرمایه گذاران کوته بین که دارای افق دید کوتاه مدت هستند، پیشنهاد می شود به جای تمرکز بر عایدات کوتاه مدت، به عملکرد واقعی و بلند مدت شرکت توجه نمایند، زیرا پدیده کوته بینی سرمایه گذاران باعث می شود تا عوامل بنیادی و افق بلند مدت سرمایه گذاری در بورس فراموش شود و کسب بازدهی های روزانه جایگزین آن گردد. به همین دلیل، کوته بینی سرمایه گذاران موجب یکی از بزرگ ترین مشکلات در بورس شده که در بلندمدت منجر به ناکارآمدی بورس خواهد شد.
    کلیدواژگان: کمیته حسابرسی، کوته بینی سرمایه گذاران، هزینه های تحقیق و توسعه
  • عبدالرسول رحمانیان کوشککی*، آرش بادیاب صفحات 89-114
    هدف
    پژوهش حاضر جهت ارایه شواهدی در خصوص ارتباط میان حاکمیت شرکتی، سودآوری و اندازه شرکت با ارزش شرکت و نقش میانجی سرمایه فکری بر این رابطه انجام شد.
    روش
    در راستای تحقق اهداف پژوهش، از شاخص کیوتوبین برای سنجش ارزش شرکت استفاده شده است. همچنین، از شاخص های اندازه هییت مدیره، استقلال هییت مدیره و حضور زن در هییت مدیره برای متغیر حاکمیت شرکتی استفاده گردید. برای متغیر سودآوری نیز شاخص های بازده دارایی، بازده حقوق صاحبان سهام و بازده فروش مورد استفاده قرار گرفت. متغیر اندازه شرکت نیز با استفاده از شاخص های لگاریتم طبیعی کل دارایی ها، لگاریتم طبیعی فروش و لگاریتم طبیعی ارزش بازار وارد مدل شد. در نهایت، از کارایی سرمایه فکری، کارایی سرمایه ساختاری و کارایی سرمایه انسانی به عنوان شاخص های سرمایه فکری استفاده شد. فرضیه های پژوهش با استفاده از نمونه ای متشکل از 142 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1391- 1399 و با بهره گیری از مدل یابی معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده حاکی از آن است که حاکمیت شرکتی تاثیر معناداری بر سرمایه فکری و ارزش شرکت ندارد. همچنین، تاثیر سودآوری بر سرمایه فکری و ارزش شرکت تایید شد. اندازه شرکت نیز تاثیر معناداری بر ارزش شرکت داشته است، در حالی که تاثیر آن بر سرمایه فکری تایید نگردید. علاوه بر این، تاثیر سرمایه فکری بر ارزش شرکت نیز مورد تایید قرار نگرفت. در نهایت نتایج نشان داد که نقش میانجی سرمایه فکری در رابطه بین حاکمیت شرکت، سودآوری و اندازه شرکت، با ارزش شرکت قابل پذیرش نیست.
    نتیجه گیری
    اندازه شرکت بازتابی از ارزش کل دارایی شرکت است. این امر بر انتظار سرمایه گذار از سود سهام شرکت تاثیر می گذارد و در نتیجه افزایش تقاضا برای سهام شرکت قادر به افزایش قیمت سهام در بازار سرمایه خواهد بود. در شرکت های مورد بررسی، دارایی ها و سرمایه های فیزیکی نقشی اساسی در تبیین ارزش شرکت داشته و در نتیجه به سرمایه فکری توجهی نشده است. حاکمیت شرکتی مناسب می تواند به جذب سرمایه فکری کمک کند و از آنجا که سرمایه فکری یک منبع دانش در رابطه با دارایی های نامشهود است، می تواند ارزش شرکت را نیز بهبود بخشد. سرمایه فکری در تبیین اندازه شرکت و ارزش شرکت نیز نسبت به سرمایه فیزیکی، از اهمیت به مراتب کمتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: ارزش شرکت، اندازه شرکت، حاکمیت شرکتی، سرمایه فکری، سودآوری
  • علی طرخورانی، سید عباس برهانی*، مصطفی ایزدپور، فاطمه گرامی راد صفحات 115-136
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های محتوایی مقالات موجود در شماره های 1 تا 13 دوفصلنامه «حسابداری ارزشی و رفتاری» است.
    روش
    این پژوهش توصیفی بوده و در آن به تحلیل محتوای 136 مقاله منتشرشده در 13 شماره از نشریه مذکور بین سال های 1395 تا 1401 پرداخته شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از آن است که 384 نفر در نوشتن مقالات نقش مجله مورد مطالعه نقش داشته اند که 76 درصد آنان مرد و 24 درصد زن بوده اند. 97 درصد آثار حاصل کار گروهی و 3 درصد حاصل کار انفرادی هستند. نویسندگان با رتبه علمی دانشیار (28 درصد) بیشترین تعداد مقاله را تولید کرده اند. در بررسی وابستگی سازمانی نویسندگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فعال ترین دانشگاه و دانشگاه های تهران و آزاد اسلامی واحد کرج به ترتیب در رتبه های بعدی خلق آثار قرار دارند. آقایان بنی مهد و رویایی پرکارترین نویسندگان مقالات در این نشریه بوده اند. از نظر موضوعی 45 درصد مقالات در حوزه حسابداری رفتاری، 29 درصد مباحث اخلاق در حسابداری و حسابرسی، 21 درصد حسابداری توسعه پایدار و 5 درصد در حوزه حسابداری و حسابرسی اسلامی بوده و پرتکرارترین واژگان عبارتند از «حسابداری»، «اجتماعی»، «اخلاقی»، «رفتار»، «حرفه»، «پاسخگویی» و «عملکرد».
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، کتاب سنجی، نشریه حسابداری ارزشی و رفتاری، علم سنجی، نشریات علمی، نشریات حسابداری
  • حسن چناری* صفحات 137-164
    هدف

    هدف این مطالعه، بررسی تاثیر تیوری حسابداری بر چارچوب مفهومی و واکاوی برخی پیامدهای این تاثیراست.

    روش

    روش پژوهش حاضر، روش شناخت تاریخی در چارچوب مطالعات کتابخانه ای و از نوع پژوهش های نظری-تحلیلی و مبتنی بر پژوهش های مرتبط با موضوع است.

    یافته ها

    در طول زمان، نظریه حسابداری تاثیر مهمی در چارچوب مفهومی داشته و کار نظریه پردازان حسابداری مانند چارلز اسپراگ، هنری راند هاتفیلد، ویلیام پاتون، ای. سی. لیتلتون، جیورج او. مای، مایوریس مونیتز، جیورج سورتر و روبرت اسپراگ در این تاثیر اساسی بوده است. چارچوب مفهومی اغلب به عنوان خروجی یک فرایند فن گرا به شمار می رود، اما تاثیر نظریه پردازان حسابداری بر چارچوب مفهومی آشکار است. رویه های حسابداری و استانداردها بر رفتار شرکت ها، دولت ها و افراد تاثیر می گذارد. بنابراین، مهم است بدانیم چگونه فرآیند تدوین استانداردها از وابستگی به نظریه حسابداری تا دوره بعدی که استانداردهای حسابداری در حال حاضر براساس چارچوب مفهومی و اهمیت این تغییر شکل گرفته، تکامل یافته است.

    نتیجه گیری

    هرچند هدف اساسی چارچوب مفهومی، گسترش مجموعه ای از مفاهیم و اصول برای کمک در راستای تدوین استانداردهای حسابداری بود، اما کاهش تنوع در رویه های حسابداری و حرکت به سوی یکنواختی در سطوح وسیع را می توان جزء سایر اهداف برشمرد.

    کلیدواژگان: حسابداری مالی، نظریه حسابداری، استانداردهای حسابداری، هیات استانداردهای حسابداری مالی
|
  • Mehrdad Panahi Dorcheh, Mahdi Nazemi Ardakani *, Mahnaz Norouzi Aslbalkanlou Pages 7-40
    Purpose
    The purpose of the present research is to study the effect of communicative methods and auditor professional expertise on employers' response to auditing questions.
    Method
    The research statistical population consisted of all official auditors in the Iranian association of certified public accountants by the end of the first 6 months of 2020. According to the obtained statistics, the total number of participants was 550 and 1057 members respectively. The study sample by Morgan table and through random sampling was determined to be 225 and 285 among whom 205 members answered the questionnaire. The research method was descriptive-survey and its type was practical correlation. For data collection, a questionnaire was used and the hypothesis testing was conducted by Spss24.
    Findings
    The results showed that there is a significantly negative relation between the method of sending audit questions and the partiality level of the employers' response to the auditor's questions. Besides, there's a significantly negative relation between the level of specialty of auditing questions and the partiality level of employers' response.
    Conclusion
    Since the auditing process is related to humans and requires a suitable social relationship, auditors, in addition to specialized skills, should also improve their communicative skills to foster quality of work. Auditors ought to choose some communicative methods leading to their outstanding social presence and consequently less partiality of employers' response.
    Keywords: Auditing Questions, Communicative Methods, Professional Expertise, Employer, Auditor
  • Mohammadreza Abbasi Astamal *, Hossein Rastkar Rezaei Pages 41-66
    Purpose
    The purpose of the present research is to review the effect of corporation performance on the correlation between auditor's professional judgment and his ability of fraud detection.
    Method
    In terms of classification, this research is considered a descriptive survey. For data collection, a questionnaire was used. The research statistical population consisted of all 2959 members in the Iranian association of certified public accountants among whom the sample was chosen by simple random sampling. The number of statistical samples by Cochran formula was determined to be 341. For hypothesis testing, the structural equation method was used.
    Findings
    The results showed that there is a positive relation between auditor's professional judgment and his ability to detect fraud while there is a negative correlation between corporation financial performance and ability to detect fraud. Moreover, corporation financial performance has a negative impact on the correlation between professional judgment and the ability of fraud detection. Therefore, auditors who have more professional judgment are more likely to detect fraud. However, as financial performance improves, fraud is less likely to happen in the company.
    Conclusion
    It is important for the auditors to show more professional judgment during the auditing process in order to detect fraud. Furthermore, a corporation's financial performance can have a negative impact on the ability to detect fraud. It means that by the improvement of financial performance, the possibility of fraud in the economic agency decreases and thus the ability of fraud detection declines. Besides, as the auditors gain more understanding in terms of professional principles and regulations, their ability to detect and discover fraud as well as their professional judgment goes up.
    Keywords: Corporation Performance, Professional Judgment, Auditor's Fraud, Structural Equations, Auditors
  • Alireza Ghanbarzadeh Behbahani *, Mohammad Abedi, Zoheyr Alipourzadeh Pages 67-88
    Purpose
    Investors’ short-sightedness is a factor that makes them overestimate short-term and underestimate long-term interests. This behavior of investors motivates the directors to overestimate short-term performance of the company by decreasing its research and development costs. On the other hand, the auditing committee as a powerful mechanism of corporation authority makes a contribution to supervise responsibility of the board of directors through surveillance of the financial reporting process, autonomy of auditors, and effectiveness of internal controls. In this regard, the present research aims to review the effect of auditing committee on the relationship between investors’ short-sightedness and research and development costs in corporations accepted in Tehran Stock Exchange,
    Method
    The information of 150 companies were collected and analyzed by systematic deletion method during a 7-year-old period from 2007 to 2013. Hypotheses testing was conducted using multivariate regression and ordinary least square method with mixed data.
    Results
    Investors’ short-sightedness has a significantly negative impact on research and development costs. It means that as investors’ short-sightedness increases, research and development costs decline. The results also showed that the size of the corporation's auditing committee has a significantly decreasing impact on the negative relation between investors' short-sightedness and research and development costs and makes the correlation between those two variables positive. The autonomy of the corporation's auditing committee has a moderating effect on the negative correlation between investors' short-sightedness and research and development costs and decreases its intensity. It means that the decrease in the size and autonomy of the auditing committee decreases the negative relation between investors' short-sightedness and research and development costs.
    Conclusion
    Considering the negative effect of investors' short-sightedness on research and development costs that encourages the directors to decrease long-term investment in future research and development, it is suggested to the managers to regard long-term consequences of decreasing investment in this field because they will decline the corporation's performance and competitive strength in long-term. Furthermore, it is recommended to short-sighted investors who have short-term perspective to pay more attention to the real and long-term performance of the company rather than its short-term interests because investors' short-sightedness causes that fundamental factor and long-term perspective in terms of investment in stock exchange be forgotten and replaced with obtaining just daily profit. Therefore, investors' short-sightedness has caused one of the greatest problems in the stock exchange and in the long term leads to its inefficiency.
    Keywords: Auditing Committee, Investors’ Short-Sightedness, Research, Development Costs
  • Abdolrasoul Rahmanian Koushkaki *, Arash Badyab Pages 89-114
    Purpose
    The purpose of the present study is to present some evidence about the impact of corporate governance, profitability, and firm size on firm value and also determine the intervening role of intellectual capital in this relationship.
    Methods
    To substantiate the research objectives, Tobin’s Q index was used to measure firm value. Also, some other indices such as the size and independence of board of directors as well as the presence of women among them were used as variables of corporate governance. Indices of return on asset, return on equity, and return on sales were used as profitability variables. Firm size variable was also included in the model by the natural logarithm of all assets, sales, and market value. Finally, the efficiency of intellectual, structural, and human capital was used as variables for intellectual capital. By structural equation modeling, the research hypotheses were tested through a sample consisting of 142 companies accepted in Tehran Stock Exchange from 2012 to 2020.
    Findings
    The obtained results indicate that corporate governance had no significant impact on intellectual capital and firm value. Moreover, the effect of profitability on intellectual capital and firm value was confirmed. Firm size also had a significant impact on firm value but its effect on intellectual capital was not confirmed. Finally, the results showed that the intervention of intellectual capital is not acceptable in the impact of corporate governance, profitability, and firm size on firm value.
    Conclusion
    Firm size is a reflection of corporate total assets. It is effective on investors’ expectation of corporate dividends and as a result of increase in demand, the corporations will be able to increase the price of their shares in the market. In corporations under study in this research, physical assets and capital have a basic role to determine firm value and therefore, intellectual capital has been neglected. Suitable corporate governance can facilitate attraction of intellectual capital and since it is a source of knowledge in terms of invisible assets, it can improve firm value, too. Yet, it has a relatively less significant importance compared to physical capital to determine firm size and value.
    Keywords: Firm Value, Firm Size, Corporate Governance, Intellectual Capital, profitability
  • Ali Tarkhorani, Seyed Abbas Borhani *, Mostafa Ezadpour, Fatemeh Geramirad Pages 115-136
    Purpose
    The purpose of the present research is to review content features of articles published in 1ssue 1 to 13 of the Biannual Journal of Value and Behavioral Accounting.
    Method
    This research is descriptive and it deals with content analysis of 136 papers published in 13 issues of the above mentioned journal from 2016 to 2020.
    Findings
    The results indicate that 384 authors had a role in writing articles of the journal among whom 76% were men and 24% were women. 97% of the papers were written jointly and 3% were written individually. The authors who were associate professors (28%) have written the most articles. With respect to author affiliation, Islamic Azad University (Science and Research Branch) was the most active university and then Tehran University and Azad University in Karaj were respectively in the next stage of article production. Mr. Bani Mahd and Ro'yaii have written the most articles. In terms of topic, 45% of the articles were about behavioral accounting, 29% were about morality in the accounting and auditing process, 21% about sustainable development, and 5% were about Islamic accounting and auditing. The most frequent key words include: accounting, social, moral, behavior, profession, accountability, and performance.
    Keywords: Content Analysis, Bibliometrics, Journal of Value, Behavioral Accounting, Scientometrics, Scientific Journals, Accounting Journals
  • Hassan Chenari * Pages 137-164
    Purpose

    The purpose of the present study is to review the effect of the accounting theory on the conceptual framework and its consequences.

    Method

    The research method is historical cognition within the framework of library studies and it is considered a theoretical-analytical research based on other studies related to the subject.

    Results

    Accounting theory has had an important effect on the conceptual framework and accounting theorists such as Charles Sprague, Henry Rand Hatfield, William Paton, A. C. Littleton, George O. May, Maurice Moonitz, George Sorter, and Robert Sprague have had a significant role in this regard. The conceptual framework is often regarded as the output of a technocrat process but the impact of accounting theorists on the conceptual framework is evident. Accounting procedures and standards affect the behavior of corporations, governments, and individuals. Therefore, it is important to know how the process of standards formation, from dependence to accounting theory until the next stage of formation of accounting standards based on conceptual framework and the significance of this change, is developed.

    Conclusion

    Although the main purpose of the conceptual framework is to expand a series of concepts and principles to compile accounting standards, decreasing variation in accounting procedures and moving towards integrity within widespread layers can be regarded as some other objectives in this field.

    Keywords: Financial Accounting, Accounting Theory, Accounting Standards, Financial Accounting Standards Board