فهرست مطالب

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و هشتم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید ایری، یعقوب فیروزی وند*، سمیه حسین زاده صفحات 77-83
    زمینه مطالعه
    انگل هموپروتیوس متعلق به شاخه آپی کمپلکسا، رده اسپوروزوآ و راسته هموسپورینا می باشد. هموسپوریدیای پرندگان، انگل های تک یاخته ای می باشند که از اکثر پرندگان در سرتاسر جهان به عنوان میزبان استفاده می کنند. بسیاری از گونه های کبوترهای وحشی و اهلی و قمری میزبان طبیعی گونه های مختلف هموپروتیوس می باشند. بندپایان خونخوار ناقل عمده این انگل های خونی می باشند.
    هدف
    بررسی میکروسکوپی و مولکولی تک یاخته هموپروتیوس کولومبه در خون کبوترهای آلوده در شهرستان ترکمن.روش‎کار: برای این منظورگسترش خون و لوله های خون حاوی ماده ضد انعقاد EDTA از تعداد 96 قطعه کبوتر خانگی به صورت تصادفی از 14 کبوترخانه از نقاط مختلف شهرستان ترکمن جمع آوری شد. همچنین کبوترها از نظر آلودگی به میزبان ناقل پسودولینشیا کانارانسیس بازرسی شدند. در مرحله بعد، گسترش های خونی با گیمسا رنگ آمیزی شد و مورد آزمایش میکروسکوپی قرار گرفت. همچنین لوله های خون حاوی EDTA با روش PCR بر روی ژن سیتوکروم b مورد آزمایش قرار گرفتند.
    نتایج
    بررسی میکروسکوپی و مولکولی خون محیطی به ترتیب بیانگر 62 (58/64 درصد) و 73 (04/76 درصد) میزان آلودگی در کبوترها بود. از تعداد 62 کبوتر آلوده به تک یاخته هموپروتیوس تعداد 28 کبوتر (66/66 درصد) نر و تعداد 34 (96/62 درصد) کبوتر ماده بودند همچنین آلودگی به پسودو لینشیا کانارانسیس در تعداد 4 (57/28 درصد) کبوتر خانه مشاهده شد.نتیجه گیری نهایی: بررسی مقدماتی مطالعه حاضر نشانگر میزان آلودگی بالای هموپروتیوس در کبوترهای شهرستان ترکمن بود. مطالعات بیش تر جهت تعیین میزان شیوع و شناسایی دقیق گونه های آلوده کننده کبوترها در این منطقه نیاز به آزمایش PCR همراه با تعیین توالی بر روی نمونه های خون های آلوده کبوتر دارد.
    کلیدواژگان: آلودگی، کبوتر، مولکولی، میکروسکوپی، هموپروتئوس
  • مهدی سلطانی*، کامبیز رخشانی مهر، سید سعید میرزرگر، اشکان زرگر، پولین شهره، سپیده اسدی صفحات 85-96
    زمینه مطالعه
    بیماری های عفونی و مقاومت میکروبی از جمله معضلات پرورش ماهی می باشند که سالانه خسارات زیادی به این صنعت وارد می کنند. غیر از ضررهای اقتصادی ناشی از این عفونت ها، برخی از این عوامل زیونوز بوده و ممکن است به انسان منتقل شوند.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل باکتریایی شایع در مزارع پرورش قزل آلا و تعیین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها به برخی آنتی بیوتیک های رایج مورد استفاده در این صنعت می باشد.روش‎کار: نمونه گیری ها در فصول بهار، تابستان و پاییز سال 1400 از طریق مراجعه و بازرسی مزارع و اخذ ماهیان با علایم بیماری در استان های مازندران، لرستان، چهارمحال و بختیاری و زنجان و کشت باکتریایی از اندام های کلیه قدامی یا طحال انجام و با آزمایش های فنوتایپینگ، بیوشیمیایی و مولکولار شناسایی شد. سپس مقاومت آنتی بیوتیکی به روش های انتشار از دیسک و تعیین حداقل دوز ممانعت کنندگی از رشد باکتری ها و با استفاده از آنتی بیوتیک های اریترومایسین، اکسی تتراسایکلین، فلورفنیکل، انروفلوکساسین و نیتروفورانتویین مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    تعداد 74 جدایه باکتریایی از نوع کوکسی گرم مثبت و یا کوکوباسیل گرم منفی جداسازی گردید، که در آزمایش های فنوتایپینگ، بیوشیمیایی و مولکولار (Polymerase chain reaction) تعداد 12 جدایه (2/16 درصد) لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae)، 9 جدایه (2/12 درصد) آیروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila)، 17 جدایه (23 درصد) استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)، 20 جدایه (27 درصد) استرپتوکوکوس آگالاکتیه (Streptococcus agalactiae) و 16 جدایه (7/21 درصد) یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) تشخیص داده شد و بیشترین موارد جداسازی مربوط به مازندران بود. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به اریترومایسین و اکسی تتراسایکلین با 8/87 درصد بود در حالی که کمترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به انروفلوکساسین با 3/24 درصد به دست آمد. میزان مقاومت آنتی بیوتیکی برای فلورفنیکل و نیتروفورانتویین نیز به ترتیب 2/43 و 4/44 درصد به دست آمد. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب در باکتری های لاکتوکوکوس گارویه، آیروموناس هیدروفیلا، استرپتوکوکوس اینیایی، استرپتوکوکوس آگالاکتیه و یرسینیا راکری مورد ارزیابی قرار گرفت.نتیجه گیری نهایی: مطالعه حاضر نشان داد گسترش بیماری های استرپتوکوکوزیس، لاکتوکوکوزیس، یرسینیوزیس و سپتی سمی آیروموناسی و درمان های مکرر علیه این بیماری ها، منجر به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی به ویژه علیه داروهای رایج، نظیر اریترومایسین و اکسی تتراسایکلین شده است.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوزیس، آئرومونازیس، قزل آلا، لاکتوکوکوزیس، یرسینیوزیس
  • سینا مقدم، صمد لطف الله زاده*، تقی زهرایی صالحی، علی حسن پور، حمید توانایی منش، حسام الدین اکبرین صفحات 97-107
    زمینه مطالعه

    استرپتوکوک های بتا همولیتیک بیماریزای دستگاه تنفس در اسب ها شامل موارد زیر  استرپتوکوکوس اکویی تحت گونه اکویی عامل بیماری گورم، استرپتوکوکوس اکویی تحت گونه زواپیدمیکوس از علل مهم بیماری تنفسی و استرپتوکوکوس دیس گالاکتیه تحت گونه اکویی سیمیلیس از سواب های بینی اخذ شده از اسب هایی با تاریخچه بیماری های تنفسی جدا شده‎اند.

    هدف

    تعیین فراوانی و مولفه های خطرساز عفونت های دستگاه تنفس با منشا استرپتوکوک های بتاهمولیتیک در استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل.روش‎کار: در مطالعه حاضر از 121 راس اسب دارای علایم بالینی تنفسی نمونه برداری انجام گرفت. پس از انجام معاینات بالینی و ثبت نشانه های کلینیکی در کار برگ های مخصوص، نمونه برداری از قسمت فوقانی دستگاه تنفسی با استفاده از سواب های بینی- حلقی انجام و نمونه ها در محیط انتقالی استاندارد و با رعایت زنجیره سرد به آزمایشگاه ارسال گردیدند.  

    نتایج

    در کشت باکتریایی انجام شده بر روی 121 نمونه اخذ شده از باشگاه های پرورش اسب از 10 منطقه مختلف شمال غرب ایران 51 نمونه از نظر استرپتوکوک های بتاهمولیتیک منفی بودند در صورتی که نتایج برای 70 نمونه اخذ شده دیگر مثبت بود (001/0P<). در مورد نمونه های مثبت از نظر استرپتوکوک بتاهمولیتیک نتایج کشت تفریقی به شرح زیر بود: 8 مورد استرپتوکوکوس اکویی تحت گونه اکویی، 57 مورد استرپتوکوکوس اکویی تحت گونه زواپیدمیکوس، 5 مورد استرپتوکوکوس دیس گالاکتیه تحت گونه اکویی سیمیلیس. فراوانی عفونت های استرپتوکوکوس بتاهمولیتیک در اسب های مبتلا به درگیری تنفسی با متغیرهای جنس، نژاد و منطقه جغرافیایی ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). اما آزمون آماری نشان داد که بین فراوانی عفونت با این باکتری ها و متغیر علایم بالینی ارتباط معنی داری وجود دارد (001/0P<). همچنین فراوانی عفونت های استرپتوکوکوس بتاهمولیتیک با متغیر سن ارتباط معنی دار داشت (05/0P<).نتیجه گیری نهایی: از نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر چنین نتیجه گیری می شود که عامل باکتریایی بیشتر عفونت های دستگاه تنفسی در اسب های مبتلا و نمونه برداری شده در استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل در زمان نمونه برداری استرپتوکوکوس اکویی تحت گونه زواپیدمیکوس بوده و این باکتری به عنوان یکی از اجرام بیماریزای بالقوه برای بیماری های دستگاه تنفس در اسب در این استان ها می باشد.

    کلیدواژگان: اسب، استرپتوکوک های بتاهمولیتیک، سواب بینی- حلقی، عفونت های دستگاه تنفس، کشت باکتریایی
  • پگاه مختاری، علیرضا جلالی زند*، اسماعیل محمودی، غلامرضا قلمکاری صفحات 109-118
    زمینه مطالعه
    صنعت مرغداری یکی از بزرگ ترین بخش‫های تولیدی و اقتصادی در حوزه کشاورزی به شمار می‫آید که وجود آلودگی‫های باکتریایی و فعالیت سوسک‫های شب‫رو (Darkling beetles) به عنوان مخزن احتمالی سالمونلا در مرغداری‫های گوشتی، سبب بروز آسیب‫های مستقیم و غیرمستقیم می‫گردد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف شناسایی سوسک‫های سیاه شب‫رو و آلودگی‫های باکتریایی خانواده انتروباکتریاسه همراه آن ها در مرغداری‫های شهرستان اصفهان انجام شد.روش‎کار: سوسک‫های سیاه شب‫رو بر اساس شکل ظاهری از قسمت‫های مختلف 16 مرغداری (چهار مرغداری از هر منطقه جغرافیایی) شهرستان اصفهان جمع‫آوری و شناسایی شدند. سپس 80 نمونه از سوسک‫های سیاه شب‫رو به روش هموژنیزه و غنی‫سازی روی محیط‫های کشت انتخابی-افتراقی باکتری‫های خانواده انتروباکتریاسه کشت شدند و باکتری‫های جدا شده بر اساس ویژگی‫های فیزیولوژیکی و مولکولی شناسایی شدند. همچنین برای تعیین گروه‫های سرولوژیکی باکتری‫های مورد نظر از آنتی‫سرم‫های اختصاصی استفاده شد.
    نتایج
    تمام نمونه‫های جمع‫آوری شده از سوسک‫های سیاه شب‫رو متعلق به گونه‫ Alphitobius diaperinus بودند و از نمونه‫های کشت میکروبی انجام شده از بدن سوسک‫ها، باکتری‫های جداسازی شده متعلق به جنس‫های .Escherichia sp (تعداد 20 نمونه، 25 درصد)، .Klebsiella sp (تعداد 8 نمونه، 10 درصد)، .Proteus sp (تعداد 22 نمونه، 5/27 درصد) و .Salmonella sp (تعداد 30 نمونه، 5/37 درصد) بودند که از این میان، باکتری Salmonella sp. بیشترین درصد آلودگی سوسک‫ها را به خود اختصاص داد. در آزمون تعیین گروه های سرولوژیکی، سالمونلاهای جدا شده در دو گروه سرمی A (23 نمونه، 67/76 درصد) و C (C2 و C3) (7 نمونه، 33/23 درصد) قرار گرفتند که گروه سرمی A بیشترین فراوانی را داشت.نتیجه گیری نهایی: در مطالعه حاضر سوسک A. diaperinus برای نخستین بار از مرغداری‫های شهرستان اصفهان جداسازی و شناسایی شد. همچنین این حشره با درصد بالای آلودگی به باکتری سالمونلا، به عنوان یکی از منابع پایداری آلودگی‫های باکتریایی در مزارع پرورش مرغ گوشتی معرفی می‫شود.
    کلیدواژگان: انتروباکتریاسه، سالمونلا، کلبسیلا، مرغداری‬، Alphitobius diaperinus
  • آیسان اشرفی، حمید استاجی*، کیوان کرامتی صفحات 119-129
    زمینه مطالعه
    هپارین یک گلیکوزآمینوگلیکان سولفاته است. خون یک منبع متداول برای ردیابی DNA موجود در انواع نمونه ها می باشد که برای جلوگیری از انعقاد آن از ضد انعقادهایی چون هپارین و  EDTAاستفاده می شود. هپارین به علت داشتن اثر مهارکنندگی شدید برروی PCR در نمونه هایی که قرار است مورد ردیابی DNA قرار بگیرند، بکار نمی رود. جهت حذف اثر مهاری هپارین بر آزمون PCR، روش های فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی وجود دارد.
    هدف
    مطالعه حاضر ابتدا با هدف مقایسه شدت اثر مهارکنندگی دو ضد انعقاد هپارین وEDTA  بر Real-TimePCR(qPCR)، سپس بررسی اثر آنزیم هپاریناز موجود در عصاره محیط کشت باکتری سودوموناس آیروژینوزا بر رفع اثر مهار کنندگی هپارین طی Real-TimePCR صورت گرفت.روش‎کار: در مطالعه حاضر ابتدا دو نمونه خون هپارینه و EDTAدار جهت بررسی شدت اثر مهارکنندگی مورد آزمون Real-TimePCR قرار گرفتند. سپس در ادامه به نمونه خون هپارینه آلوده به باکتری اشیرشیاکلی در دو گروه با شرایط مختلف، عصاره محیط کشت باکتری سودوموناس آیروژینوزا اضافه شد. در گروه اول ابتدا DNA موجود در نمونه خون هپارینه، توسط روش فنول-کلروفرم ایزوآمیل الکل استخراج شد. سپس‎ گرمخانه گذاری این نمونه ها با عصاره محیط کشت باکتری سودوموناس آیروژینوزا در ساعات مختلف صورت گرفت، اما درگروه دوم، نمونه ها قبل از استخراج DNA، در ساعات مختلف گرمخانه گذاری شدند. همچنین غلظت DNA موجود در هر دو گروه توسط دستگاه نانودرآپ انداز ه گیری شد و در نهایت تمام نمونه ها مورد آزمون Real-TimePCR قرارگرفتند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از نمونه های مورد پژوهش نشان داد که نمونه خون هپارینه با وجود این که غلظت DNA بیشتری را نسبت به نمونه خون EDTAدار شامل می شود، اما به طور کامل مانع تکثیر ژنوم می شود. همچنین تیمار خون هپارینه به همراه عصاره محیط کشت باکتری سودوموناس آیروژینوزا قبل از استخراج DNA به مدت زمان بیشتر از 24 ساعت، موجب رفع اثر مهاری هپارین طی آزمون Real-TimePCR، حتی در چرخه آستانه (CT:Cycle thershold) پایین تر از نمونه EDTAدار می شود.نتیجه گیری نهایی: استفاده از عصاره محیط کشت باکتری سودوموناس آیروژینوزا ممکن است محققین را قادر سازد، بتوانند بدون نیاز به استفاده از آنزیم هپاریناز تجاری گران بها و محدود، از نمونه خون هپارینه در راستای تقویت و تشخیص ژنوم استفاده کنند.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، گلیکوزآمینوگلیکان سولفات، هپاریناز، EDTA، qPCR
  • ساره آذرمی، مسعود طالب خان گروسی*، پرویز تاجیک، خسرو حسینی پژوه، فرهنگ ساسانی، نوید جهان روشن صفحات 131-144
    زمینه مطالعه
    حفاظت از آسیب های تولید مثلی در مصرف داروهای شیمی درمانی بیماران سرطانی الزامی است.
    هدف
    تاثیر کورکومین بر ساختار تخمدان موش پس از درمان با داروی Goserelin و Cyclophosphamide.روش‎کار: یک صد و ده سر موش ماده بالغ نژاد بالب/سی با 3 دوره متوالی منظم سیکل استروس به 11 گروه 10 تایی تقسیم شدند. در گروه کنترل دارویی استفاده نشد. گروه درمان شامل: 1-سیکلوفسفامید، گروه های 2 تا 5، سیکلوفسفامید همراه با کورکومین به ترتیب با دز 100، 200، 300 و 400 میلی گرم/کیلوگرم، 6-گوسرلین، گروه های 7 تا 10 گوسرلین همراه با کورکومین با دز 100، 200، 300 و 400 میلی گرم/کیلوگرم. FSH و LH سرم خون با روش الایزا ارزیابی شد. مرفولوژی و مرفومتری ساختار تخمدان ها ارزیابی شد.
    نتایج
    تعداد کل فولیکول ها، فولیکول های اولیه، ثانویه، پره آنترال و آنترال و کیفیت زونا پلوسیدا و تعداد تخمک در گروه گوسرلین و سیکلوفسفامید در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار داشت (05/0>P). سیکلوفسفامید و گوسرلین با دزهای مختلف کورکومین در مقایسه با گروه درمان سیکلوفسفامید و گوسرلین به تنهایی افزایش معنی دار تعداد کل فولیکول ها، فولیکول اولیه، پره آنترال و آنترال را نشان داد (05/0>P). دزهای 200، 300 و 400 میلی گرم/ کیلوگرم کورکومین همزمان با سیکلوفسفامید در مقایسه با گروه سیکلوفسفامید موجب افزایش معنی دار کیفیت زونا پلوسیدا گردید (05/0>P). سیکلوفسفامید و گوسرلین موجب کاهش معنی دار FSH وLH گردید (05/0>P). سیکلوفسفامید با دزهای مختلف کورکومین در مقایسه با گروه درمان سیکلوفسفامید به تنهایی افزایش معنی دار LH را نشان داد (05/0>P). گوسرلین با دز 400 میلی گرم/کیلوگرم کورکومین در مقایسه با گوسرلین به تنهایی افزایش معنی‎دار LH داشت (05/0>P). مقدار FSH در گروه های سیکلوفسفامید با کورکومین، در مقایسه با سیکلوفسفامید به تنهایی افزایش معنی داری داشت (05/0>P). گروه های گوسرلین با کورکومین در مقایسه با گروه گوسرلین به تنهایی افزایش معنی دار FSH را نشان داد (05/0>P).نتیجه گیری نهایی: کورکومین می تواند سیستم تولید مثلی موش را از آسیب های ناشی از تجویز سیکلوفسفامید و گوسرلین محافظت نماید.
    کلیدواژگان: تخمدان، سیکلوفسفامید، کورکومین، گوسرلین، موش
  • حمید موسی حسنخانی، مهرداد شمس الدینی بافتی*، نادیا کاظمی پور، مجتبی علی ملایی، فرخ رخ بخش زمین صفحات 145-156
    زمینه مطالعه
    کلستریدیوم پرفرنجنس باسیل گرم مثبت بی هوازی و دارای اسپور است که بیوتایپ A آن مسیول انواع بیماری ها از جمله التهاب روده، اسهال خونی و قانقاریای گازی و یکی از عوامل اصلی سندرم خونریزی دهنده روده گاوها می باشد. تنوع ژنتیکی می تواند بیشترین تنوع فنوتیپی، توزیع جغرافیایی، ویژگی میزبانی، بیماریزایی، مقاومت آنتی بیوتیکی و حدت را در باکتری ها توضیح دهد. روش مولکولی مبتنی بر الگوی باندهایDNA ، باکتری را بر اساس اندازه قطعات تولید شده توسط هضم آنزیمی ژنوم طبقه بندی می کند.
    هدف
    استاندارد سازی و کاربرد تکنیک PCR-RFLP در شناسایی تنوع ژنتیکی جدایه های کلستریدیوم پرفرنجنس بیوتایپ A.روش‎کار: استخراج DNA ژنومی سویه ها و سنتز توالی کامل لوکوس ژنی توکسین آلفا با استفاده از پرایمرهای اختصاصی طراحی شده با تکنیک PCR انجام شد. برش آنزیمی آمپلیکون های سنتز شده با آنزیم محدودالاثر Mse1 انجام و قطعات حاصل با تکنیک الکتروفورز از یکدیگر تفکیک شدند و توسط نرم افزار های ImageJ وNTSYSPC  مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته های به دست آمده نشان داد که توالی لوکوس ژنی توکسین آلفا ممکن است تغییرکند و حفاظت شده نباشد. در مطالعه حاضر چهار الگوی مختلف بر مبنای برش آنزیمی شناسایی شد. جهش در این لوکوس می تواند منجر به ایجاد تنوع در کلستریدیوم پرفرنجنس بیوتایپ A و ایجاد سویه های جدید شود.نتیجه گیری نهایی: لوکوس ژنی توکسین آلفا می تواند یک نشانگر مولکولیDNA  در کلستریدیوم پرفرنجنس محسوب شود و تکنیک PCR-RFLP به عنوان ابزاری برای تایپینگ این باکتری و تخمین میزان روابط فیلوژنتیکی از طریق مطالعات مقایسه ای توالی های نوکلیوتیدی کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: تایپینگ، توکسین آلفا، ژنوم، سندرم خونریزی دهنده روده، کلستریدیوم پرفرنجنس
|
  • Saeid Iri, Yaghoub Firouzivand *, Somayyeh Hosseinzadeh Pages 77-83
    BACKGROUND
    The protozoan Haemoproteus belongs to the Phylum Apicomplexa, Class Sporozoa, and Order Haemosporina. Avian haemosporidian are protozoan parasites that use birds as hosts around the world. Many species of wild and domestic doves are natural hosts of different species of Haemoproteus. Blood-sucking arthropods are the main vectors of these blood parasites.
    OBJECTIVES
    The aim of this study was the microscopic and molecular investigation of the protozoan Haemoproteus columbae in the blood of infected pigeons in Torkaman County, Iran.
    METHODS
    Blood samples and tubes containing ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA) anticoagulant were collected from 96 domestic pigeons randomly from 14 pigeon lofts and different parts of Torkaman County.Pigeons were also inspected for infection with the host-vector Pseudolynchia canariensis. In the next step, blood smears were stained with Giemsa and examined microscopically. Also, blood tubes containing EDTA were tested by PCR method on the cytochrome b gene.
    RESULTS
    Microscopic and molecular examination of peripheral blood showed that 62 (64.58 %) and 73 (76.04 %) of the investigated pigeons were contaminated, respectively. Of the 62 infected pigeons infected with the Haemoproteus, 28 pigeons (66.66 %) were male, and 34 (62.96 %) were female. Also, the infestation with Pseudolynchia canariensis was observed in 4 (28.57 %) pigeon lofts.
    CONCLUSIONS
    The preliminary investigation shows the high rate of Haemoproteus infection in pigeons in Torkaman County. Further studies to determine the prevalence and accurate identification of the species infecting pigeons in this region require PCR testing and sequencing of infected blood samples.
    Keywords: Homoproteus, infection, Microscopic, Molecular, pigeon
  • Mahdi Soltani *, Kambiz Rakhshanimehr, Seyed Saeed Mirzargar, Ashkan Zargar, Poulin Shohreh, Sepideh Asadi Pages 85-96
    BACKGROUND
    Infectious diseases and microbial antibiotic resistance are the major problems of fish farming industry annually causing remarkable losses. Apart from the economic losses caused by these infections, some of these agents are zoonotic and may be transmitted to humans.
    OBJECTIVES
    This study was aimed to identify the common causative agents of infections in rainbow trout farms and to determine their antibiotic resistance toward some common antibiotics.
    METHODS
    Sampling was performed during a nine-month period between March and December 2021 by visiting and inspecting rainbow trout farms and the affected fish with disease symptoms were obtained from the farmed fish in Mazandaran, Lorestan, Chaharmahal and Bakhtiari and Zanjan provinces. Bacterial culture was undertaken from anterior kidney or spleen organs and the isolated bacterial strains were identified by phenotyping, biochemical and molecular assays. Antibiotic resistance pattern was evaluated by disk diffusion method (DDM) and minimum inhibition concentration against erythromycin, oxytetracycline, florfenicol, enrofloxacin and nitrofurantoin.
    RESULTS
    Seventy-four bacterial isolates of Gram-positive cocci or Gram-negative coccobacilli were isolated. In phenotyping, biochemical and molecular (PCR) assays Lactococcus garvieae (12 isolates, 16.2 %), Aeromonas hydrophila (9 isolates, 12.2 %), Streptococcus iniae (17 isolates, 23 %), Streptococcus agalactiae (20 isolates, 27 %), and Yersinia ruckeri (16 isolates, 21.7 %) were identified. The majority of these isolates were obtained from the fish farms in Mazandaran province. Erythromycin and oxytetracycline with 87.8 % resistance were antibiotics with the highest resistance, while enrofloxacin with 24.3 % resistance revealed the lowest level of resistance. Antibiotic resistance rates for florfenicol and nitrofurantoin were also 43.2 % and 44.4 %, respectively. The highest antibiotic resistance was detected in the bacterial isolates of Lactococcus garvieae, Aeromonas hydrophila, Streptococcus iniae, Streptococcus agalactiae and Yersinia ruckeri, respectively.
    CONCLUSIONS
    This study shows that the spread of streptococcosis, lactococcosis, yersiniasis and Aeromonas septicemia and their frequent treatments has led to an increase in antibiotic resistance, especially against commonly used drugs such as erythromycin and oxytetracycline.
    Keywords: Aeromonasis, Lactococcosis, streptococcosis, Trout, Yersiniasis
  • Sina Moghaddam, Samad Lotfollahzadeh *, Taghi Zahraei Salehi, Ali Hassanpour, Hamid Tavanaei Manesh, Hesameddin Akbarein Pages 97-107
    BACKGROUND

    Respiratory pathogenic beta-hemolytic streptococci in horses, including Streptococcus equi subsp. equi, the causative agent of strangles disease, Streptococcus equi subsp. zooepidemicus is an important cause of respiratory disease and Streptococcus dysgalactiae subsp. equisimilis has been isolated from nasal swabs taken from horses with a history of respiratory disease.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to determine the frequency and risk factors of respiratory tract infections originating from beta-hemolytic streptococci in the provinces of West Azerbaijan, East Azerbaijan, and Ardabil.

    METHODS

    During this study, 121 horses with clinical respiratory symptoms were sampled. After performing clinical examinations and recording clinical signs in special worksheets, sampling of the upper part of the respiratory tract was performed using nasopharyngeal swabs. The samples were sent to the laboratory in a standard transfer medium with cold chain.

    RESULTS

    In this study, out of 121 samples collected from horse breeding clubs from 10 different regions of northwestern Iran, 51 were negative for beta-hemolytic streptococci while the results were positive for the other 70 samples (P<0.001). Regarding the positive samples for beta-hemolytic streptococci, the results of differential cultures were as follows: eight cases of Streptococcus equi subsp. equi, 57 cases of Streptococcus equi subsp. zooepidemicus, and five cases of Streptococcus dysgalactiae subsp. equisimilis. There was no significant relationship between the frequency of beta-hemolytic infections with variables of gender, race, and geographical area (P>0.05). Meanwhile, the statistical test showed a significant relationship between the frequency of infection with these bacteria and the variable of clinical symptoms (P<0.001). Moreover, the frequency of beta-hemolytic streptococcal infections was significantly associated with age (P<0.05).

    CONCLUSIONS

    The results herein suggested that the bacterial cause of the majority of respiratory infections in infected and sampled horses in the provinces of West Azerbaijan, East Azerbaijan, and Ardabil at the time of sampling was Streptococcus equi subsp. zooepidemicus and that this organism is a potential pathogen for respiratory diseases in horses in these provinces.

    Keywords: bacterial culture, Beta-hemolytic streptococci, Horse, Nasopharyngeal swabs, Respiratory tract infections
  • Pegah Mokhtari, Alireza Jalalizand *, Esmaeil Mahmoudi, Gholamreza Ghalamkari Pages 109-118
    BACKGROUND
    Poultry farming is one of the most productive and economic agricultural sectors. However, the bacterial contamination and the activity of darkling beetles (Tenebrionidae) as a potential reservoir of Salmonella in meat poultry farms can inflict direct and indirect damages.
    OBJECTIVES
    The present study aimed to identify the darkling beetles and their accompanying Enterobacteriaceae contamination in Isfahan chicken farms.
    METHODS
    Darkling beetles were collected and identified based on their morphological aspects from different parts of 16 poultry farms (4 from each geographical area) in Isfahan Province, Iran. Then, 80 samples of darkling beetles were cultured on selective-differential media culture of the Enterobacteriaceae family using the homogenization and enrichment method. The isolated bacteria were identified based on physiological and molecular characteristics. Also, specific antisera were used to determine serological groups.
    RESULTS
    The results revealed that all collected darkling beetles’ samples belonged to the species Alphitobius diaperinus (Col., Tenebrionidae), and from 80 microbial culture samples from the beetles, isolated bacteria belonged into 4 genera: Escherichia sp. (20 isolates, 25 %), Klebsiella sp. (8 isolates, 10 %), Proteus sp. (22 isolates, 27.5 %), and Salmonella sp. (30 isolates, 37.5 %). Among them, the Salmonella genus accounted for the highest percentage of darkling beetles’ contamination. In the serological assay, the isolated Salmonella were classified into two serogroups, A (23 isolates, 76.67 %) and C (C2 and C3) (7 isolates, 23.33 %), which the A serogroup was the most frequent.
    CONCLUSIONS
    In this study, the A. diaperinus species was isolated and identified for the first time from poultry farms, and this pest, with a high percentage of Salmonella infection, is introduced as one of the reservoir sources of bacterial contamination in the broiler farms.
    Keywords: Alphitobius diaperinus, Entrobacteriaceae, Klebsiella, Salmonella, poultry farm
  • Aysan Ashrafi, Hamid Staji *, Keyvan Keramati Pages 119-129
    BACKGROUND
    Heparin is a sulfated glycosaminoglycan. Blood is a common source for DNA detection in all kinds of samples, and anticoagulants such as heparin and ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA) are used to prevent coagulation. Because heparin has a strong inhibitory effect on polymerase chain reaction (PCR), it is not used in samples that will be tracked by DNA. There are physical, chemical, and enzymatic methods to eliminate the inhibitory effect of heparin on PCR test.
    OBJECTIVES
    First, to compare the intensity of the inhibitory effect of two anticoagulants, heparin, and EDTA, on the Real-Time PCR (qPCR), and then to investigate the impact of the heparinase enzyme present in the medium culture extract of Pseudomonas aeruginosa, on removing the inhibitory effect of heparin during the real-time PCR.
    METHODS
    In the present study, two blood samples containing heparin and EDTA were subjected to a real-time PCR test to check the intensity of the inhibitory effect. Then, the medium culture extract of Pseudomonas aeruginosa was added to the heparinized blood sample infected with Escherichia coli bacteria in two groups with different conditions. In the first group, the DNA in the heparinized blood sample was extracted by the phenol-chloroform isoamyl alcohol method. Then, these samples were incubated with the extract of Pseudomonas aeruginosa bacteria culture medium at different hours, but in the second group, the samples were incubated at different hours before DNA extraction. Also, the DNA concentration in both groups was measured by a Nanodrop device, and finally, all samples were subjected to a real-time PCR test.
    RESULTS
    The results of the research samples showed that although the heparinized blood sample contains more DNA concentration than the EDTA blood sample, it completely prevents genome replication. Also, incubating heparinized blood with Pseudomonas aeruginosa culture medium extract before DNA extraction for more than 24 hours removes the inhibitory effect of heparin during the real-time PCR, even at a lower cycle threshold than the EDTA-containing sample.
    CONCLUSIONS
    The Pseudomonas aeruginosa culture medium extract may enable researchers to use heparinized blood samples for genome amplification and diagnosis without using expensive and limited commercial heparinase enzyme.
    Keywords: EDTA, Glycosaminoglycan sulfate, Heparinase, Pseudomonas aeruginosa, qPCR
  • Sareh Azarmi, Massoud Talebkhan Garoussi *, Parviz Tajik, Khosro Hosseini Pajooh, Farhang Sasani, Navid Jahanroshan Pages 131-144
    BACKGROUND
    Protection from reproductive damage is essential in chemotherapy medicines for cancer patients.
    OBJECTIVES
    This study aims to examine the effect of curcumin on the structure of the ovary of mice after treatment with goserelin and cyclophosphamide.
    METHODS
    One hundred and ten BALB/C mice with 3 regular consecutive periods of the estrous cycle were divided into 11 groups of 10 each. No medicine was used in the control group. The treatment groups were as follows: 1) cyclophosphamide, 2 to 5) cyclophosphamide with curcumin with a dose of 100, 200, 300, and 400 mg/kg, respectively, 6) goserelin, 7 to 10) goserelin together with curcumin with a dose 100, 200, 300, 400 mg/kg, respectively. The luteinizing hormone (LH) and follicle-stimulating hormone (FSH) of serums were evaluated using ELISA. Morphologic and morphometric of ovaries were assessed.
    RESULTS
    The total number of follicles, primary, secondary, periantral, and antral follicles, in the goserelin and cyclophosphamide group, was significantly reduced compared with the control group (P<0.05). Cyclophosphamide and goserelin with different doses of curcumin showed a significant increase in the total number of follicles, primary, periantral, and antral follicles compared to the group treated with cyclophosphamide and goserelin alone (P<0.05). Curcumin (200, 300, and 400 mg/kg) and cyclophosphamide, compared to the cyclophosphamide group, significantly increased the quality of zona pellucida (P<0.05). Cyclophosphamide and goserelin caused a significant decrease in FSH and LH (P<0.05). Cyclophosphamide with different doses of curcumin showed a significant increase in LH compared to the group treated with cyclophosphamide alone (P<0.05). Goserelin with a 400 mg/kg curcumin dose significantly increased LH compared to goserelin alone (P<0.05). The amount of FSH in the cyclophosphamide groups with curcumin increased compared considerably to cyclophosphamide alone (P<0.05). The groups of goserelin with curcumin showed a significant increase in FSH compared to those of goserelin alone (P<0.05).
    CONCLUSIONS
    Curcumin can protect the reproductive system of mice from the damage caused by the administration of cyclophosphamide and goserelin.
    Keywords: Curcumin, Cyclophosphamide, Goserelin, mouse, ovarian
  • Hamid Mosahasankhani, Mehrdad Shamsaddini Bafti *, Nadia Kazemipour, Mojtaba Alimolaei, Farokh Rokhbakhsh-Zamin Pages 145-156
    BACKGROUND
    Clostridium perfringens (C. perfringens) is an anaerobic Gram-positive bacillus with spores, whose biotype A is responsible for a variety of diseases, including intestinal inflammation, bloody diarrhea, and gas gangrene, and hemorrhagic bowel syndrome. Genetic variety can explain the bacteria’s phenotypic diversity, geographic distribution, host specificity, pathogenicity, antibiotic resistance, and virulence. A molecular method using the pattern of DNA bands classifies bacteria based on the size of fragments produced by enzymatic digestion of the genome.
    OBJECTIVES
    This study aims to standardize the polymerase chain reaction (PCR)- restriction fragment length polymorphism (RFLP) method in identifying the genetic diversity of C. perfringens biotype A isolates.
    METHODS
    The genomic DNA of the investigated strains was extracted, and the complete sequence of the alpha toxin gene locus was synthesized using specific primers designed by PCR technique. Enzymatic cleavage of the synthesized amplicons was performed with the Mse l restriction enzyme, and the resulting fragments were separated by electrophoresis and analyzed by ImageJ and NTSYSPC software.
    RESULTS
    The findings showed that the alpha toxin gene locus sequence may change and is not conserved. In this research, 4 different patterns were identified based on enzymatic cleavage. Mutations in this locus can lead to diversity in C. perfringens biotype A and the creation of new strains.
    CONCLUSIONS
    The results of this research showed that the alpha toxin gene locus could be considered a DNA molecular marker in C. perfringens, and the PCR-RFLP technique can be used as a tool for typing this bacterium and estimating the phylogenetic relationships through comparative studies of nucleotide sequences.
    Keywords: Alpha Toxin, Clostridium perfringens, Genome, Hemorrhagic Bowel Syndrome, Typing