فهرست مطالب

نشریه زبان و ادب فارسی
پیاپی 55 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی آسمند جونقانی*، فاطمه فرهودی پور صفحات 1-26
    سیدضیاءالدین طباطبایی، یکی از عوامل کودتای اسفند 1299، از سیاستمداران تاثیرگذار تاریخ معاصر ایران است. زندگی سیاسی اش با فعالیت های مطبوعاتی پیوندی تنگاتنگ دارد. از شانزده سالگی، با روزنامه ندای اسلام روزنامه نگاری را آغاز کرد؛ سپس شرق، برق و رعد را (تا کودتای 1299) منتشر کرد. او با زبانی تند و بی پروا به اشاعه اندیشه های انتقادی می پرداخت. دراین مقاله، لایه ی ایدیولوژیک واژگان نویسنده را به روش توصیفی تحلیلی با استناد به منابع روزنامه ای بررسی کرده ایم و با تفکیک سبک نویسنده ایدیولوژی حاکم بر ذهن و زبان او را تحلیل کرده ایم. با توجه به رویه سیاسی او به این نتیجه دست یافتیم که چون مخاطبان اواولیای امور و سیاست گذاران بودند، جهان اندیشگانی او نگرش سیاسی یک طبقه اجتماعی را به عنوان یک کل، هدایت می کند و قلم اعتراضی او در جریانات مشروطه خواهی گزارش مناسبات جامعه و تغییر و تحولات اجتماعی و سیاسی است و زبان او جدی، انتقادی، صریح، تلخ و گزنده بوده است.
    کلیدواژگان: سبک شناسی لایه ای، ایدئولوژی، لایه زبانی سیدضیاءالدین طباطبائی، روزنامه های (شرق، برق و رعد)
  • حمید افتخاری، فروغ کاظمی*، حیدر نصرت زاده صفحات 27-52
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اصطلاحات خویشاوندی در گونه زبانی کردی سنندج از منظر رده شناسی صرفی و صرف زیست محیطی صورت گرفت. داده های این پژوهش، تمامی اصطلاحات خویشاوندی در این گونه زبانی اند. روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای و نیز میدانی از طریق مصاحبه با گویشوران است و روش پژوهش توصیفی-تحلیلی است. بررسی های ساختاری که از دیدگاه رده شناسی صرفی صورت گرفت، حاکی از آن است که %57 این اصطلاحات در طبقه پیوندی و %43 در رده گسسته قرار می گیرند. همچنین، اصطلاحات دارای ساخت ملکی %47.69 از کل اصطلاحات را به خود اختصاص داده اند که همگی راهبرد ملکی هم نهی را نشان می دهند و در این میان، برخی چینش مالک-مملوک و برخی چینش مملوک-مالک را دارا هستند. اما دیگر راهبردهای ملکی ساده یا غیرساده اعم ازحالت نما یا حرف اضافه و غیره در اصطلاحات فوق مشاهده نمی شود. نتایج بررسی ها از لحاظ صرف زیست محیطی نشان می دهد که عوامل جغرافیایی (مناطق مختلف شهر)، عوامل فرهنگی و عوامل جامعه شناختی محیط بویژه جنسیت، معیارهای قومی و نسبی/سببی بودن بر اصطلاحات خویشاوندی این زیست بوم اثرگذار هستند. طبق این رویکرد اقلیم می تواند مهم ترین دلیل وجود تنوع و تفاوت های موجود در اصطلاحات خویشاوندی در این پیکره زبانی باشد.
    کلیدواژگان: رده شناسی، زبان شناسی زیست محیطی، صرف زیست محیطی، اصطلاحات خویشاوندی، کردی سنندج
  • مریم رئیسی، عطامحمد رادمنش*، قربانعلی ابراهیمی صفحات 53-77

    عارفان بزرگ هر یک دارای زبان و نظام تصویری و نمادین خاصی هستند. آن هایی که تجربه های ناب شخصی داشته اند، تصاویر و تعابیر شخصی مختص به خود دارند . مولانا از هر چیز و هر کسی، با توجه به تداعی معانی ای که در ذهن او صورت می گرفته است، به واژگان معنی رمزی داده است. وسعت دایره رمزپردازی مولانا شامل حیوانات، گیاهان، صور فلکی، اسطوره ها، پیامبران و... است؛ از این روی، بررسی تمام جنبه های رمزپردازی و اصطلاحات عرفانی در غزلیات مولانا نیازمند تحقیقات بسیار گسترده ای است. در پژوهش حاضر نمادهای خانقاهی در غزلیات مولانا بررسی شده است. این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش است که: آداب و رسوم خانقاهی و نمادهای آن در شعر مولوی چگونه بازتاب یافته است؟ نتایج نشان می دهد که مولانا در ایجاد معانی جدید رمزی از انواع واژگان و اصطلاحات استفاده کرده است. مهم ترین نتیجه پژوهش حاضر نیز در این نکته است که ، با توجه به خلاقیت مولانا در رمزپردازی، غزلیات مولانا را نمی توان با توجه به اصطلاحات عرفانی ای که در کتب صوفیه آمده است، تفسیر نمود؛ زیرا اصطلاحات عرفانی وضع شده، نشان دهنده ذهن آگاه نویسندگانی است که مشرب فکری خاص خود را دارند. برخی از آداب و رسومی که در دیوان شمس معنی نمادین یافته اند ،عبارتند از : پیر، طعام ، فراشی ،سماع و... است . هدف این پژوهش بازتاب نمادهای خانقاهی در دیوان شمس مولوی است. روش تحقیق اسنادی و کتابخانه ای است و تحلیل متن از طریق شواهد به دست آمده است.

    کلیدواژگان: غزلیات شمس، خانقاه، آداب ورسوم، پیر، سماع، طعام
  • سیامک سعادتی* صفحات 78-99
    بینامتنیت به بررسی روابط موجود در بین متون می پردازد. چراکه در هر متنی اشاراتی به آثار پیش از آن وجود دارد؛ به بیان دیگر، متون جدید زاییده متن های پیش از خود هستند. ازاین رو، می توان گفت که هیچ متن جدید و بکری وجود ندارد و هر نویسنده ای برای خلق اثر خود از آثار پیشینیان الهام می گیرد. در بینامتنیت دو متن باهم مقایسه می شوند: یک متن زیر و یک متن زبر. ژارژ ژنت نظریه بینامتنیت را به کمال خود رسانده است. ژنت، بینامتنیت را به سه دسته تقسیم می کند که در قالب: حضور صریح و اعلام شده، پنهان و ضمنی یک متن در متن دیگر، قابل بررسی است. نگارنده در این نوشتار، ابتدا ریشه حکایات و اندیشه های عرفانی مولوی را در دفتر اول مثنوی در آثار عرفانی، داستانی، تفسیری، دواوین شعر و کتب تاریخی فارسی کاویده، سپس این حکایات را بر اساس نظریه بینامتنیت ژنت به سه دسته تقسیم کرده است. در این مرحله، متن زیرین مثنوی مشخص شده است. این متن زیرین باید هم تقدم زمانی و تاریخی بر متون دیگر داشته و هم بیشترین شباهت را با روایت مثنوی داشته باشد. در نهایت شباهت ها و تفاوت های دو متن بررسی شده است. این بررسی نشان می دهد که مولوی بسیاری از کتب تاریخی، تفسیری، داستانی و عرفانی پیش از خود را خوانده و آن ها را در لابه لای مثنوی آورده است. هرچند در همه موارد بررسی شده، وی اندیشه های عرفانی و حکایات پیشین را برای نیل به اهداف عرفانی، کلامی و اخلاقی خود با تغییراتی همراه ساخته است.
    کلیدواژگان: بینامتنیت، خوانش بینامتنی، مثنوی معنوی، شعر فارسی، نثر فارسی
  • اکرم عسگری، فاطمه پاکرو*، حمیدرضا اردستانی رستمی صفحات 100-128
    زمینه وهدف

    سبک،روش نویسنده یا شاعر برای نشان دادن مطالب خاص مورد نظر، شناخت ودیدگاه او است. این آثار،ویژه گی های فکری ،ادبی وزبانی آن را بررس می کند .رمان پا ورقی ،پدیده ای نو وشاخه ای از ادبیات است . این نوع جریان ادبی معاصر،با زبان هنری، مورد توجه مردم و ریشه در ادبیات عامه پسند دارد . ،و بازتابی از مسایل جاری جامعه است . واقعیت های سیاسی، اجتماعی وتاریخی را مانند آیینه در خود منعکس می کند.

    روش مطالعه

    این جستار با روشی توصیفی - تحلیلی به بررسی ،روایت ، زاویه ی دید و محتوای فکری آن پرداخته است.نکته قابل توجه، زاویه دید آن اثر است .

    یافته ها

    رمان های پا ورقی به عنوان یک رمان اجتماعی در کنار رشد وغنای جریان ادبی مورد توجه مردم با زبان ساده وساختار کلی نقاط ضعف ونقص های فرهنگی جامعه را نمایان می سازد .

    نتیجه گیری

    با آشفتگی های سیاسی ،اجتماعی وفرهنگی اواخر دوره قاجار نویسندگان تصمیم گرفتند تا ، پلشتیهای جامعه را عریان بازگو نمایند.نخست مشفق کاظمی رمان پاورقی"تهران مخوف" را با محوریت عشق،به نثر ساده ی روزنامه ای به زبان گزارش گونه، با هدف بیان مصایب، مشکلات و فساد حکومتی آن دوره ، چاپ کرد.. در محتوا مضامینی چون استبداد ، آزادی ، عشق ،مرگ،شکست و پیروزی ، هسته ی مرکزی بررمان را شکل می دهد .بازتاب رخداد های ،سیاسی ، اجتماعی وفرهنگی در داستان نیزنقش به سزایی دارد .

    کلیدواژگان: سبک شناسی، رمان پاورقی عامه پسند، جریان ادبیات معاصراجتماعی، سیاسی، زاویه دید
  • الهام غلام کلیسانی، مهرداد چترایی عزیز آبادی*، مرتضی رشیدی صفحات 129-153
    در بین شاعران ایرانی به ویژه بعد از دوره صفوی، گروهی از پیشه وران به تدریج حضور یافته و عده ای خوش درخشیده اند. کاربرد ابزار و مشاغل در شعر شاعران، قدمتی دیرینه دارد. این کاربرد ضمن اطلاعات مفیدی که از مشاغل مختلف روزگار می دهد، در شناخت بهتر روزگار قدیم ایران در دوره های متفاوت که چه نگرشی در ارتباط با حرفه های گوناگون وجود داشته است، هدایت گری می نماید. رویکرد ادبی این مشاغل در نوع ادبی شعر، که تنوع و تعداد آن ها هم قابل توجه است در شهر آشوب ها دیده می شود. از مهمترین خصوصیات شهرآشوب ها علاوه بر وصف معشوق، بیان پیشه هایی است که در زمان و مکان شاعر و اجتماع آن رواج داشته است. در این تحقیق از میان شاعران صاحب پیشه به قصاب کاشانی پرداخته ایم. قصاب از شاعران نیمه دوم قرن یازدهم و اوایل قرن دوازدهم هجری است که توانسته است با توجه به سطح آگاهی و دانش خود اشعاری قابل تحسین علاوه بر مضامین عرفانی و غنایی در مضمون آفرینی پیشه خود، ابتکاری داشته باشد و ابزار و واژه های صنفی را در سخن خود بیاورد. این پژوهش که به شیوه توصیفی - تحلیلی و روش کتابخانه ای تنظیم شده است بر آن است، به بررسی چگونگی کاربرد ابزار و اصطلاحات شغلی ذی ربط در دیوان قصاب کاشانی بپردازد و با تحلیل یافته ها، کاربرد ابزار در شعر قصاب بیان نماید و توانایی شاعر در تلفیق پیشه خود با قریحه شاعری و ویژگی های اجتماعی روزگارش را نشان دهد و به این پرسش پاسخ دهد که بازتاب ابزار و واژه های مربوط به پیشه قصابی در سخنان قصاب کاشانی چگونه است؟
    کلیدواژگان: واژه های صنفی، قصاب کاشانی، قرن دوازدهم، شهرآشوب، عصر صفوی
  • سید حسین موسوی، شمس الحاجیه اردلانی*، سید جعفر حمیدی صفحات 154-176
    فرشتگان موجوداتی نامحسوس هستند که خداوند آنان را خلق کرده تا در راسته فرامین وی انجام وظیفه نمایند. سویی دیگر بینامتنیت قرار دارد که روش همگرایی متون با توجه به اثرپذیری از متون قبل و تاثیرگذاری بر متون بعد است. پژوهش حاضر، پژوهشی کیفی با روش توصیفی- تحلیلی بر اساس منابع کتابخانه ای و با هدف بررسی حضور فرشتگان در شعر حافظ شیرازی و امام خمینی با تکیه بر بینامتنیت قرآنی تدوین گردیده است. حافظ و امام خمینی هر دو دارای گرایش هایی عرفانی بوده و با عنایت به اینکه ایشان آشنایی کامل به کلام حق داشته اند، بنابراین مضمون غالب اشعار این دو بر مبنای عرفان است. فرشتگان به عنوان مجریان اوامر خداوند که بیشتر از هویت تکوینی برخوردار هستند به خوبی مورد توجه حافظ و امام خمینی قرار گرفته اند. ایشان به طیف گسترده ای از فعالیت های فرشتگان اشاره کرده اند؛ هم جوانب رحمت، هم جوانب غضب و هم بینابین که بسته به واکنش به رفتار انسان، مورد توجه بوده است.
    کلیدواژگان: قرآن، فرشته، بینامتنیت، حافظ، امام خمینی
  • فرزانه مهریار، شهرزاد نیازی*، مرتضی رشیدی آشجردی صفحات 177-199
    سه نگاره مربوط به گنبدهای زرد و سبز و سرخ در منظومه هفت پیکر از نسخه خطی مصور خمسه نظامی موجود در کتابخانه مدرسه عالی شهید مطهری، چنان به یکدیگر شبیهند که به صورت برگردان یکدیگر دیده می شوند. هدف این پژوهش آن است که علت این شباهت را در ارتباط با متن منظومه نشان دهد. در روش نقد ساختارگرایانه، منظومه داستانی هفت پیکر، از واحد روایی واحدی برخوردار است که این ساختار روایی واحد، در کل منظومه به ویژه هفت گنبد تکرار می شود و این واحد روایی تکرارشونده، حامل پیام داستان هفت پیکر، یعنی بن مایه آزمون و تکامل معنوی بهرام گور است. با فرض این که تکرار ساختار نگاره ها و مشابهت ساختاری آن ها با تکرار بن مایه داستان در ساختار واحد متن هفت پیکر، ارتباط دارد، اجزای نگاره های مذکور با شاخصه های ساختاری منظومه هفت پیکر در داستان های هفت گنبد، مطابقت داده می شود و ارتباط نگاره های مربوط به گنبدهای زرد و سبز و سرخ در نسخه مذکور با مفهوم داستانی منظومه، به روش توصیفی- تحلیلی بررسی می گردد، تا به چرایی مشابهت در ساختار این نگاره ها و منظور نگارگر از این طراحی پی ببرد و نتیجه می گیرد، نگارگر با وقوف به پیام منظومه، هم در جهت انتقال پیام منظومه و تاکید بر آن، این نگاره ها را مشابه طراحی نموده و هم برای نشان دادن عظمت دربار صفوی، مقطع آغازین هر گنبد را در سه نگاره، تکرار کرده تا شوکت دربار را تصویر نماید.
    کلیدواژگان: نگاره، ساختار، هفت پیکر، هفت گنبد، نسخه مصور، مدرسهشهیدمطهری
|
  • Ali Asmandjounegani *, Fatemeh Farhoodipor Pages 1-26
    Seyedziauddin Tabatabai Yazdi, one of the agents of the March 1299 coup, is one of the most influential politicians in Iran's contemporary history, although his political life is closely linked with press activities, but his political face casts a shadow over his pen face.At the age of sixteen, he started working as a journalist with the newspaper Nedaya Islam (1288); Then he published Sharq (1327) and Barq (1328) and Raad (until the coup of 1299).By foreclosing one newspaper, he started another newspaper and spread critical thoughts with harsh and reckless language.In this article, while introducing the newspapers and written works of Seyyedziaddin Tabatabai, using the "layered stylistics" method, his lexical style was examined in a descriptive and analytical method by referring to the aforementioned newspaper sources. We have done and have tried to analyze the ideology ruling his mind and language by separating the style of this period from the individual style of the writer and considering the requirements of the time.Paying attention to the political attitude of Seyedzia's newspapers, we came to the conclusion that because his audience was mostly leaders of affairs and policymakers, his intellectual world guides the political attitude of a social class as a whole.And in this target group, his protest in the currents of constitutionalism is reporting on the relations of society and social and political changes and developments, and his language has been more serious than populist newspapers with a critical, frank, serious, bitter and sharp language
    Keywords: layered stylistics, ideology, linguistic layer of Seyyedziauddin Tabatabai, newspapers (Sharq, Barq, Raad)
  • Hamid Eftekhari, Foroogh Kazemi *, Heidar Nosratzadeh Pages 27-52
    This study was conducted with the aim of investigating the Terminology of Kinship in Sanandaj Kurdish based on Ecological and Typological approaches. The data are all the Terminology of Kinship in this language variety. The method of data collection is library and field through interviews with speakers and the research method is descriptive-analytical. The structural investigations that were carried out from the point of view of typological approache indicate that 52.31% of these terms are in the agglutinative and 52.31% are in the isolating types. Also, terms with possessive structure have occupied 26.15% of the total, all of which indicate the strategy of juxtaposition, and among them, some have possessor-possessum and some have possessum-possessor arrangement. However, other simple or non-simple possessive strategies, including case maker or adposition, etc., are not observed in the terms. The results of ecological surveys show that geographical factors (different areas of the city), cultural factors and sociological factors of the environment, especially gender, ethnic criteria and relative and casual terms have an effect on the Terminology of Kinship of this ecology. According to this approach, aera can be the most important reason for the diversity and differences in Terminology of Kinship in this linguistic corpus.
    Keywords: Typology, Ecological Linguistics, Ecological morphology, Terminology of Kinship, Sanandaj Kurdish
  • Maryam Raisi, Ata Mohammd Radmansh *, Gorbanali Ebrahimi Pages 53-77

     The great mystics each have their own language and pictorial and symbolic system. Those who have had pure personal experiences have their own personal images and interpretations. Rumi has given a secret meaning to the words of everything and everyone, according to the association of meanings that took place in his mind. The scope of Rumi's cryptography includes animals, plants, constellations, myths, prophets, etc.; Therefore, the investigation of all aspects of cryptography and mystical terms in Rumi's Ghazals requires extensive research. In the present research, monastic symbols in Rumi's Ghazals have been investigated. This research seeks to answer the question: How are monastic customs and symbols reflected in Molavi's poetry? The results show that Rumi has used a variety of words and terms in creating new symbolic meanings. The most important result of the present research is that, due to Rumi's creativity in cryptography, Rumi's sonnets cannot be interpreted according to the mystical terms found in Sufi books; Because the mystical terms used show the conscious mind of the writers who have their own intellectual style. Some of the customs and traditions that have found symbolic meaning in Diwan Shams are: pir, food, farashi, sama, etc. The purpose of this research is to reflect monastic symbols in Diwan Shams Molavi. The research method is documentary and library, and text analysis is obtained through evidence.

    Keywords: Ghazliat Shams, Khanqah, Adaab Versoom, Pir, Sama, Nac
  • Siamak Saadati * Pages 78-99
    Intertextuality examines the relationships between texts. Because in every text there are references to earlier works; In other words, new texts are the offspring of earlier texts. Hence, it can be said that there is no new and original text and every writer is inspired to create his work from the works of his predecessors. In intertextuality, two texts are compared: a text below and a rough text. Gérard Genette has perfected the theory of intertextuality. Genette divides intertextuality into three categories, which can be examined in the form of: the explicit, implicit and implicit presence of one text in another. In this article, the author first explores the roots of Rumi's mystical anecdotes and thoughts in the first book of Masnavi in mystical, fictional, interpretive works, Poetry Courts and Persian historical books. Then he divides these anecdotes into three categories based on Genet's theory of intertextuality. At this stage, the following text of Masnavi is specified. This text below should have both chronological and historical precedence over other texts and should be most similar to Masnavi narration. This study shows that Rumi had read many Arabic historical, interpretive, fiction and mystical books before him and brought them to the margins of Masnavi. However, in all the cases studied, he has changed mystical thoughts and previous anecdotes to achieve his mystical, theological and moral goals.
    Keywords: intertextuality, Intertextual Reading, Rumi's Masnavi, Persian Poem, Persian prose
  • Akram Asgari, Fatemeh Pakroo *, HamidReza Ardestanirostami Pages 100-128
    Context and purpose

    style is the author's or poet's method to show the specific desired content, knowledge and his point of view. These works examine its intellectual, literary and linguistic features. Pa Varagi novel is a new phenomenon and a branch of literature. This type of contemporary literary flow, with its artistic language, attracts people's attention and has its roots in popular literature. and is a reflection of the current issues of the society. It reflects political, social and historical realities like a mirror.

    Study method

    This essay has investigated the narration, perspective and intellectual content with a descriptive-analytical method. The noteworthy point is the perspective of the work.

    Findings

    Pa Varagi's novels as a social novel along with the growth and richness of the literary stream that people pay attention to show the weaknesses and cultural defects of the society with simple language and general structure.

    Findings

    Pavaragi novels as a social novel along with the growth and richness of the literary stream that people pay attention to show the weaknesses and cultural defects of the society with simple language and overall structure.

    Conclusion

    With the political, social and cultural upheavals of the late Qajar period, the writers decided to tell the nakedness of the society. Mushfiq Kazemi's first footnote novel "Tehran Makhuf" centered on love, in simple prose of a newspaper in the language of reportage. , with the aim of expressing the sufferings, problems and corruption of the government of that period, he published it.

    Keywords: stylistics, popular footnote novel, current of contemporary social, political literature, point of view
  • Elham Gholamkelisani, Mehrdad Chatraeiazizabadi *, Morteza Rashidi Pages 129-153
    Among Iranian poets, especially after the Safavid period, a group of professionals gradually appeared and some of them have shone. The use of tools and occupations in poets' poetry has a long history. This application, along with the useful information that it provides about different occupations, provides guidance in better understanding the old days of Iran in different periods The literary approach of these occupations can be seen in the literary type of poetry, One of the most important features of the city of riots, in addition to the description of the beloved, is the expression of the professions that were popular in the time and place of the poet and its community. In this research, among the professional poets, we have focused on the butcher of Kashani. Kassab is one of the poets of the second half of the 11th century and the beginning of the 12th century of Hijri, who has been able to write admirable poems in addition to the mystical and lyrical themes in the creative theme of his profession, considering the level of his awareness and knowledge. Bring in your speech. aims to investigate the use of tools and related job terms in Kassani's butcher's court, and by analyzing the findings, explain the use of tools in Kassab's poetry. and show the poet's ability to combine his profession with the poetry and social characteristics of his time, how are the tools and words related to the butcher's profession reflected in the words of Kashani's butcher?
    Keywords: trade terms, Kashani butcher, twelfth century, Chaos city, Safavid era
  • Sayyed Hossein Mousavi, Shamsalhajeyah Ardalani *, Sayyed Jafar Hamidi Pages 154-176
    Angels are inconspicuous beings that god created them to serve through his orders. On the other hand, it is intertextuality which is the method of text convergence, based on impressionability from previous texts and the influence on later texts. The current research is qualitative research with the descriptive-analytical method based on library resources and with the aim of investigating the role of angels in the poetry of Hafez of Shiraz and Imam Khomeini, it has been compiled based on Quranic intertextuality. Both Hafez and Imam Khomeini had mystical tendencies and regarding the fact that they had complete familiariaty with the word of God, therefore the dominant theme of their poems is based on mysticism. Angels as executors of God's orders, which mostly have a formative identity, are well considered by Hafez and Imam Khomeini. They pointed to a wide range of angel's activities; both aspects of mercy and wrath and also in between which depend on reaction to human behavior, were regarded.
    Keywords: Quran, Angel, intertextuality, Hafez, Imam Khomeini
  • Farzaneh Mehryar, Shahrzad Niazi *, Mortaza Rashidi Ashjerdi Pages 177-199
    The three paintings related to the yellow, green and red Gonbads in the Haftpeykar’s collection of the illustrated manuscript of KhamsehNezami in the library of ShahidMotahari School are so similar to each other which are seen as photocopies of each other.The purpose of this research is to show the reason for the similarity of the illustrated. In the method of structuralist critique, the Haftpeykar narrative system has a single narrative unit that is repeated throughout the story, especially the seven Gonbads and this repetitive narrative unit carries the message of the story, which is the basis of BahramGour's test and spiritual evolution. Assuming that the repetition of the structure of the illustrateds is related to the repetition of the story representation in the single structure of the text of the poem, the components of these illustrated is compared to the structural features of the story and the relationship between the mentioned illustrates and the narrative concept of the system is investigated by a descriptive-analytical method to understand a similar concept in the structure of the illustrateds and the purpose of the painter of this design and concludes that the painter recognizing the message of the system, in order to convey the message of the system, designed similar drawings to emphasize the message of the story and To show the greatness of the Safavid court, he repeated the initial section in three drawings to depict the glory of the court.
    Keywords: Illustrated, structure, haftpeykar, Gonbad, manuscript, shahidmotahari’s school