فهرست مطالب

توسعه اجتماعی - سال هفدهم شماره 4 (تابستان 1402)

فصلنامه توسعه اجتماعی
سال هفدهم شماره 4 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حامد کیانی ده کیانی، سید علیرضا افشانی *، علی روحانی صفحات 1-34

    بی معنایی، به طور معمول به عنوان یکی از پیامدهای عمده از خود بیگانگی مطرح شده که امروزه نگرانی های مربوط به چگونگی ساخت معنا در شرایط اجتماعی را در سازمان های بوروکرات به همراه داشته است. لذا هدف از تحقیق حاضر، تبیین زمینه های شکل گیری بی معنایی در میان پرستاران بیمارستان های دولتی شهر یزد است. با استفاده از رویکرد کیفی و روش نظریه زمینه ای و با نمونه گیری نظری و هدفمند 20 نفر از پرستاران بیمارستان های دولتی شهر یزد انتخاب و با آن ها مصاحبه های عمیقی صورت پذیرفت. فرایند نمونه گیری نظری تا مرحله اشباع داده ها ادامه یافت. داده های گردآوری شده با استفاده از کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. یافته ها شامل 16 مقوله اصلی (از جمله آنها می توان به کاغذبازی: فوبیای گزارش، کنش ارتباطی تحریف شده همراه/پرستار، بحران مدیریت صحنه و کار عاطفی عمودی جنسیتی، عواطف تجربی رهایی بخش، مدیریت سیستمی عمودی، مساله مندی روابط اجتماعی نام برد) و یک مقوله هسته (سازماندهی بی معنایی در بین پرستاران)، مدل پارادایمی و طرح واره نظری بودند.  نتایج حاکی از آن بود که زیست بی معنایی پرستاران به طورعمده به دنبال وضعیت بروکراسی مدرج در بیمارستان ها به وجود می آید و این وضعیت به طور مداوم در حوزه های مختلف بازتولید می شود. مقاومت پرستاران در قالب استراتژی های کنش/واکنش در نهایت به هنجارسازی بی معنایی در میان پرستاران منجر می شود.

    کلیدواژگان: بیگانگی، بی معنایی، نظریه زمینه ای، پرستاران، بیمارستان
  • محسن سعیدی، داریوش بوستانی * صفحات 35-74

    افغانستان همسایه شرقی ایران شاهد چهار دهه جنگ و بحران های گوناگون می باشد، این بحران ها موجب مهاجرت گسترده اتباع افغانستانی به ایران شده است. با توجه به نقش حساس نوجوانان و جوانان در توسعه جامعه، پژوهش حاضر در صدد کندوکاو بافتار و جهان زیست مهاجران نوجوان و جوان افغانستانی مقیم کرمان در جهت فهم شرایط بازتولید بنیادگرایی در منظومه توسعه است. در این پژوهش از روش شناسی کیفی گرندد تیوری جهت فهم عمیق تر موضوع استفاده شده است. میدان مطالعه شهر کرمان است و 14 نوجوان و 16 جوان افغانستانی ساکن در شهر کرمان بعنوان مشارکت کننده با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و نمونه گیری نظری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه نیمه ساخت یافته استفاده شد. کدگذاری داده ها بصورت کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد. برای کسب اعتبار، از تکنیک ارزیابی توسط اعضا، روش ممیزی و مقایسه تحلیلی استفاده شده است. در این پژوهش وابستگی عمیق به سنت های قومی، الگوهای مردسالارانه را ترویج و محرومیت را در جامعه مهاجرین تشدید می کنند. همچنین، مهاجرت و مواجهه با سنت ها از عوامل تشدید بحران درمیان جوانان بود هر یک از این مقوله ها همچون زنجیر به یکدیگر متصل شده اند و رشد بنیادگرایی و توسعه نیافتگی را تشدید کرده است. با توجه به یافته های این پژوهش هشت مقوله اصلی شکل گرفته است که عبارتند از: محرومیت گسترده، چالش کم سوادی، ادراک کم آگاهی، روابط جزیره ای، سنت‎گرایی در عصر مدرن، ادراک فساد فراگیر، چالش دیگر بودگی و شکاف های قومی، تبعیض جنسیتی. در نهایت با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها مقوله هسته "بر هم کنش چالش های سنت گرایی، محرومیت، هویت؛ چرخه معیوب توسعه" استخراج گردید.

    کلیدواژگان: بنیادگرایی، توسعه، افغانستان، سنت، دین، مهاجرین
  • عبدالحسین رحمتی، نبی الله ایدر *، عبدالرضا هاشمی صفحات 75-98

    پژوهش حاضر، با هدف بررسی رویکرد جامعه شناختی به جهانی شدن و تاثیر آن بر گرایش های قومی مردم استان ایلام بود. تا نشان دهد هویت های قومی ساکن در استان ایلام چه نسبتی با هویت های عام و جهانی دارند. در این پژوهش جامعه آماری کلیه افراد ساکن استان ایلام با جمعیت 580158 نفر، که بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه آماری 270 نفر برآورد شده و روش نمونه گیری به صورت احتمالی ساده، روش پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد. برای سنجش پایایی داده ها از ضریب آلفای کرونباخ و برای سنجش روایی از شیوه روایی صوری استفاده شد، یافته های پژوهش با روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس و رگرسیون، تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که به طور کلی بین جهانی شدن و گرایش های قومی رابطه معناداری وجود دارد و همچنین بین متغیر سبک زندگی و گرایش های قومی رابطه مثبت معناداری وجود دارد بدین معنا که با ورود جوامع سنتی همچون استان ایلام به دنیای مدرن، سبب کاهش احساس تعلق و دلبستگی قومی آنان شده است.

    کلیدواژگان: جامعه شناختی، جهانی شدن، گرایش های قومی، هویت، قومیت
  • حمدالله اکوانی *، جاسب نیکفر، فرود قایدگیوی صفحات 99-136

    عوامل مختلف فرهنگی بر هویت ملی نوجوانان موثرند. نوجوانان در این دوره سنی پایه و اساس تعهد تعمیم یافته و احساس تعلق عاطفی به جامعه خود را کسب کرده و هویت در آنان شروع به شکل یابی می نماید. هویت ملی را شاید بتوان از مهم ترین ابعاد هویت مردم یک جامعه دانست. در این پژوهش به بررسی جامعه شناختی تاثیر عوامل فرهنگی بر بازتولید هویت ملی در نوجوانان شهرستان بهبهان پرداخته شده است. روش این تحقیق از نوع کمی و پیمایشی است. داده های تحقیق از روی جامعه نمونه ای شامل 364 نفر از نوجوانان 16-13 ساله شهرستان بهبهان و با تکنیک پرسشنامه گردآوری شده است. یافته های تحقیق نشان داده بین بازتولید هویت ملی و عوامل فرهنگی رابطه بالایی وجود دارد و نیز این رابطه در پسران بیشتر از دختران بوده است. همچنین رابطه عوامل فرهنگی بر روی نوجوانان ساکن در شهر و روستا نشان می دهدکه نوجوانان ساکن در شهر بیشتر از نوجوانان ساکن در مناطق روستایی تحت تاثیر این عوامل در بازتولید هویت ملی قرار دارند. از این رو عوامل فرهنگی در زمینه بازتولید هویت ملی تاثیری قوی دارند و با تقویت عوامل فرهنگی مخصوصا در مناطق کمتر توسعه یافته می توان به بهبود وضعیت هویت ملی و مخصوصا بازتولید آن دست یافت.

    کلیدواژگان: هویت ملی، عوامل فرهنگی، بازتولید، دانش آموزان، بهبهان
  • مراد روشنی، ایرج نیک پی *، ابراهیم پور حسینی صفحات 137-160

    امروزه یکی از مباحث مهم حوزه توسعه سازمانی، هوش عاطفی اجتماعی مدیران است. بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر طراحی مدل هوش عاطفی اجتماعی مدیران آموزش و پرورش لرستان بود. روش پژوهش حاضر کیفی با تحلیل مضمون بود. جامعه پژوهش شامل 17 خبرگان دانشگاهی آشنا با هوش عاطفی اجتماعی در سال 1400 در شهر خرم آباد بودند که به صورت هدفمند و بر اساس روش اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه های نیمه ساختاریافته بودند که اعتبار آن با دیدگاه صوری و وارسی مجدد فرایند گذاری و پایایی نیز با ضریب توافق کدگذاری انجام شد که مقدار آن 88/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد 54 مضمون فرعی و 6 مضمون محوری شامل انگیزش، خودآگاهی، دگر آگاهی، انطباق پذیری، مهارت ارتباطی و مهارت اجتماعی برای مدل هوش عاطفی اجتماعی مدیران شناسایی شدند. می توان نتیجه گرفت مدل هوش عاطفی اجتماعی مدیران دارای 6 مضمون محوری است که برنامه ریزان جهت ارتقای هوش عاطفی اجتماعی مدیران باید به تمام این محورها توجه نمایند.

    کلیدواژگان: هوش، عاطفی، اجتماعی، مدیران، روش کیفی، آموزش و پرورش
  • مهدی قادری *، یعقوب احمدی، بی نظیر جلالی صفحات 161-200

    پژوهش حاضر با هدف مطالعه تفسیری پیامدهای اقتصاد غیر رسمی از منظر کنش گران درگیر در این پدیده به نگارش در آمده است. داده ها با استفاده از تکنیک مصاحبه عمیق، مشاهده و بررسی اسناد و مدارک جمع آوری شدند. از طریق روش نمونه گیری هدفمند مصاحبه با 55 نفر از مطلعین کلیدی (شامل: کولبران، کاسبان عمده، کاسبکاران سطح خرد و رانندگان) به عمل آمد تا اشباع نظری حاصل گردد. داده های گردآوری شده در قالب 6 مقوله عمده شامل: هنجارمندی بی هنجاری، وابستگی مضاعف، امنیت نسبی، دگردیسی فرهنگ سنتی و بومی، فضای مخاطره آفرین و ترویج نابسامانی کدگذاری و تحلیل شده اند. نتایج بر این امر دلالت دارد که اقتصاد غیر رسمی پدیده یا واقعیتی اجتماعی است که بازتاب محدویت منابع رسمی اشتغال، ناکارآمدی نهاد اقتصاد و سیاست های مرکز محور توسعه از جمله در راستای تلقی مرز به عنوان تهدید و نه فرصت بوده است. این پدیده صرف نظر از تعابیر اقتصادی، دارای وجوه فرهنگی اجتماعی است که از تصورات و تجارب زیسته متنوع شکل یافته و معنای محتوم در پس پیامدهای آن در واقع گسترش نوعی "توسعه ناموزون و ساختار زیست بحرانی" بوده است. به عبارتی، گر چه ممکن است گسترش اقتصاد غیر رسمی منافع اقتصادی را به دنبال داشته باشد و رضایت نسبی فعالان اقتصادی را تامین کند. اما، وسعت پیامدها و چالش های اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و زیستی محیطی موجب خلق فضایی آنومیک و ساختار زیست بحرانی در نواحی مرزی است.

    کلیدواژگان: هنجارمندی بی هنجاری، وابستگی مضاعف، امنیت نسبی، فضای مخاطره آفرین، ترویج نابسامانی
  • جلال محمدی، افسانه زمانی مقدم *، علی تقی پور ظهیر، مصطفی اجتهادی صفحات 201-224

    هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر ارتقای کیفی توسعه علم و پژوهش در دانشگاه های آزاد کرمانشاه و سنندج بود. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و کرمانشاه سال 1400 (298 نفر) بودند که تعداد 222 نفر به عنوان حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری و محتوایی و پایایی آن ها با اجرای آزمایشی پرسشنامه در نمونه ای با حجم 30 نفر از طریق آلفای کونباخ 878/0 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS22 استفاده شد. نتایج نشان داد که از دیدگاه پژوهشگران و اعضای هیات علمی به ترتیب موله های آموزش، منابع مالی، منابع انسانی متخصص، فرهنگ سازمانی دانشگاه و مدیریت بر ارتقای کیفی پژوهش در دانشگاه تاثیر دارند. در این میان شاخص ها و عواملی همچون ارزیابی کیفیت دانش آموختگان از طریق اخذ نظر سازمان های ذینفع، کارفرمایان و سایر سازمان ها ، شرکت ها، انتخاب پژوهشگران علاقه مند و با استعداد جهت تشویق دانشجویان، ایجاد زیرساخت فناوری اطلاعت در جهت سهولا در دستیابی به اطلاعت علمی و فنی در سطح جهانی، برنامه مشخصی به منظور خودگردان کردن بخش هایی از دانشگاه با هدف استقلال مالی و افزایش درآمدها و تمرکززدایی مدیریت مالی در صدر گویه های مربوط به عوامل مذکور قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: پژوهش، تولید علم، کیفیت، آموزش عالی
  • سهیلا لشکری *، عبدالرضا نواح صفحات 225-248

    امروزه یکی از شاخص های اصلی موفقیت در هر سازمانی میزان تعهد سازمانی کارکنان آن سازمان است. تعهد سازمانی عامل موثری در رفتار سازمانی کارکنان و بازده سازمان ها است. پژوهش حاضر با هدف بررسی جامعه شناختی تاثیر بیگانگی از کار و تعهد سازمانی در میان کارکنان امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال 1394انجام شده است. در بعد نظری برای رسیدن به اهداف تحقیق از نظریه سیستمی پارسونز استفاده شد. تحقیق به روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسش نامه انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به تعداد آنها 1277 نفر بود. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به تعداد 300 نفر تعیین شد و از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم برای انتخاب نمونه در این پژوهش استفاده شد. یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که بین بیگانگی از کار و تعهد سازمانی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. علاوه بر این بین متغیرهای جمعیت شناختی شامل سن، وضعیت تاهل، وضعیت استخدامی و پست سازمانی با تعهد سازمانی رابطه معناداری وجود داشت. اما بین متغیرهای جنس و تعهد سازمانی رابطه معناداری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: بیگانگی از کار، تعهد سازمانی، کارکنان امور فنی، مناطق نفت خیز جنوب
|
  • Hamed Kiani-Dehkiani, Seyed Alireza Afshani *, Ali Ruhani Pages 1-34

    Meaninglessness is generally argued as a major consequence of alienation, which brings concerns about how meaning is made in the social construction of bureaucratic organizations. A grounded theory method was employed to explore meaninglessness formation context among nurses in public hospitals in Yazd. Through theoretical and purposeful sampling, 20 nurses in public hospitals in the city were selected to participate in in-depth interviews. The theoretical sampling process continued until data saturation was obtained. The collected data were analyzed through open, axial and selective coding. The results yielded 16 main categories (e.g., paperwork, phobia from reporting, distorted communication between companion/patient, impression management crisis and vertical gender emotional labor, experience of emancipatory emotions, vertical system management, problematic of social relations etc.), a core category (organizing of meaninglessness among nurses), the paradigmatic model, and the theoretical schema. The findings indicated that nurses' meaninglessness mainly stemmed from the graded bureaucratic structure in the hospitals and is constantly reproduced in different domains. Nurses' resistance through action/reaction strategies ultimately leads to the normalization of meaninglessness among them.

    Keywords: Alienation, Grounded Theory, Nurses, Hospital
  • mohsen saeedi, Dariush Boostani * Pages 35-74

    Afghanistan's eastern neighbor Iran is witnessing four decades of war and various crises, which have led to the mass immigrant of Afghans to Iran. Considering the sensitive role of adolescents and youth in the development of society, the present study seeks to explore the context and life world of Afghan immigrants in order to understand the conditions for the reproduction of fundamentalism in the development system. In this research, the qualitative methodology of Grand Theory has been used for understanding of the subject. The study focuses on Kerman where 14 Afghan adolescentsand 16 young youths were selected as participants using purposive sampling and theoretical sampling. Semi-structured interviews were carried out to collect the data. Data coding was done in open, axial and selective coding .Also, in order to gain credibility, the evaluation technique by members, audit method and analytical comparison have been used. Deep attachment to ethnic traditions promotes patriarchal patterns and exacerbates deprivation in the immigrant community. Also, migration and confrontation with traditions were among the factors exacerbating the crisis among young people. According to the findings of this study, eight main categories have been formed, which are as follows: widespread deprivation - illiteracy - lack of awareness - isolated relationships -traditionalism in the modern age -the perception of pervasive corruption - multiple identity and ethnic divisions - gender discrimination. According to the results of this study, finally the core category of "the interaction of the challenges of traditionalism, deprivation, identity; the vicious cycle of development" was extracted.

    Keywords: Fundamentalism, Development, Afghanistan, Tradition, Religion, Immigran
  • abdol hosein rahmati, Nabiollah Ider *, Abdoreza Hashemi Pages 75-98

    The aim of this study was to investigate the sociological approach to globalization and its impact on the ethnic tendencies of the people of Ilam province.To show the relationship between ethnic identities living in Ilam province and general and global identities.In this study, the statistical population of all people living in Ilam province with a population of 580, 158 people, which according to Cochran's formula, the statistical sample size is 270 people and the sampling method is probably simple, survey method and data collection tool is a questionnaire.Cronbach's alpha coefficient was used to measure the reliability of the data and face validity method was used to measure the validity. The research findings were analyzed by Pearson correlation coefficient, analysis of variance and regression statistical methods.Ethnic tendencies have a significant relationship and also there is a significant positive relationship between lifestyle variables and ethnic tendencies, which means that with the entry of traditional societies such as Ilam province into the modern world, has reduced their sense of belonging and ethnic attachment.

    Keywords: Sociological, Global Globalization, Ethnic Trends
  • Hamdallah Akvani *, Jaseb Nikfar, forood ghaydgivi Pages 99-136

    Diverse cultural factors affect the national identity of adolescents. Recognizing these factors and planning for the optimal use of these factors provide the basis for preventing identity crisis in adolescents. Adolescents, at this age acquire the basis of generalized commitment and a sense of emotional belonging to their community, and in this time, identity begins to take shape in them. Consider national identity as one of the most important dimensions of the identity of the people of a society. In this study, we have sociologically investigated the effect of cultural factors on the reproduction of national identity in adolescents in Behbahan city. This research has been quantitatively done and there was a survey, conducted with 364 adolescents aged 13-16 years in Behbahan city using a questionnaire technique. Reproduction of national identity among adolescents studied based on multivariate regression analysis and Pearson correlation coefficient shows that there is a high positive and negative relationship between reproduction of national identity and cultural factors. Also, this relationship was felt more in boys than girls. The relationship between cultural factors and adolescents living in urban and rural areas also shows that adolescents living in urban areas more affected by these factors in the reproduction of national identity than adolescents living in rural areas are. Cultural factors have a strong relationship in the field of reproduction of national identity and it is viable to improve the status of national identity and especially its reproduction by strengthening cultural factors, especially in deprived and less developed areas.

    Keywords: Cultural Factors, Reproduction, National Identity, Behbahan City
  • Morad Roshani, iraj nikpay *, Ebrahem Pourhosseini Pages 137-160

    Today, one of the most important issues in the field of organizational development is the emotional-social intelligence of managers. Therefore, the main purpose of this study was to design a model of emotional-social intelligence of Lorestan education managers. The method of the present study was qualitative with thematic analysis. The study population consisted of 17 academic experts familiar with emotional-social intelligence in 2021 in Khorramabad who were purposefully selected based on theoretical saturation method. The research tools were semi-structured interviews that were validated with a formal view and process review and reliability was done with a coding agreement coefficient of 0.88. Coding method was used to analyze the data. Data analysis showed that 54 sub-themes and 6 central themes including motivation, self-awareness, other awareness, adaptability, communication skills and social skills were identified for the managers' emotional-social intelligence model. It can be concluded that the model of emotional-social intelligence of managers has 6 central themes that planners to improve the emotional-social intelligence of managers should pay attention to all these axes.

    Keywords: Intelligence, Emotional, Social, Managers, Qualitative Method, Education
  • Mehdi Ghaderi *, Yaghou Ahmadi, binazir jalali Pages 161-200

    The aim of this research is to interpret the consequences of informal economic from the perspective of the actors involved in this phenomenon. Data were collected using in-depth interviews, observation and document review. Through purposeful sampling method 55 key informants (including Kolbers wholesalers, retailers and drivers) were interviewed to achieve theoretical saturation. The collected data were coded and analyzed in the form of 6 main categories: normativity of abnormality, deep dependency, and relative security, metamorphosis of traditional and indigenous culture, risky space and diffusion of disorder. The results indicate that informal economic is a phenomenon or social reality that reflects the limitations of official employment resources, inefficiency of the institution of economy, centralized development policy, and the perception of boundary as a threat rather than an opportunity. Regardless of economic interpretations, this phenomenon has socio-cultural dimensions formed out of diverse perceptions and lived experiences and the meaning of its consequences has actually been the expansion of “inharmonious development and the crisis-ridden life structure”. In other words, although the expansion of the informal economy my lead to economic benefits and bring relative satisfaction to economic actors, The dispersion of social, cultural, security and environmental consequences and challenges creates an anomic atmosphere and a crisis-ridden life structure in the border regions.  

    Keywords: Normativity of Abnormality, Deep Dependency, Relative Security Risky Space, Diffusion of Disorder
  • jalal Mohammadi, Afsaneh Zamani Moghadam *, Ali Taghipour Zahir, Mostafa Ejtehadi Pages 201-224

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the qualitative promotion of science and research development in Kermanshah and Sanandaj Azad Universities. The research method was applied in terms of purpose and survey in terms of data collection. The statistical population of the study included all faculty members of Islamic Azad University, Sanandaj and Kermanshah branches (298 people), of which 222 people were selected as the sample size using simple random sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The validity of the questionnaire was estimated through face and content validity and their reliability by experimental implementation of the questionnaire in a sample of 30 people through Cronbach's alpha 0.878. SPSS 22 software was used to analyze the data. The results of Friedman test showed that from the perspective of researchers and faculty members, the components of education, financial resources, specialized human resources, university organizational culture and management, respectively; affect the quality of research in the university. Among these indicators and factors such as evaluating the quality of graduates by obtaining the opinion of stakeholders, employers and other organizations and companies, selecting interested and talented researchers to encourage students, creating information technology infrastructure to facilitate access to scientific information and Technically, a specific program in order to self-govern parts of the university with the aim of financial independence and increase revenue and decentralization of financial management topped the items related to these factors.

    Keywords: Research, Science Production, Quality
  • soheila lashkari *, Abdolreza Navah Pages 225-248

    Today, one of the main indicators of success in any organization is organizational commitment. Organizational commitment is an effective factor in the organizational behavior of employees and the efficiency of organizations. The present study was conducted with the aim of sociologically investigating the effect of alienation from work on organizational commitment among the technical affairs employees of the National Company of Southern Oil Regions in 2014. In the theoretical dimension, Parsons' systemic theory was used to achieve the research goals. The research was conducted using a survey method and using a questionnaire tool. The statistical population of this research was 1277 employees of the technical affairs of the National Company of Southern Oil Regions. The statistical population of this research was all the employees of the technical affairs of the Southern Oil Regions Company, whose number was 1277, and it was carried out in 2014. The results of the research showed that there is a negative and significant relationship between alienation from work and organizational commitment (r=0.188 and sig=0.001). In addition, there is a significant relationship between demographic variables including age, marital position, employment position and organizational position with organizational commitment. But there is no significant relationship between gender variables and organizational commitment.

    Keywords: Quality of Work Life, Organizational Commitment, Technical Affairs Staff, Southern Oil Regions