فهرست مطالب

طلوع بهداشت - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 99، امرداد و شهریور 1402)

نشریه طلوع بهداشت
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 99، امرداد و شهریور 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید سعید مظلومی محمود آباد، حسین مظهری مجد*، حسن زارعی محمودآبادی، محمدرضا میری، مهدی ماندگار صفحات 1-15
    مقدمه

    معمولا مصرف مواد از نوجوانی شروع می شود. گرایش به مواد تحت تاثیر عواملی مثل جنس، سن، عوامل روانشناختی موثر بر هیجان طلبی و ارتباطات اجتماعی است. مدل COM_B شامل طیف کاملی از مفاهیم رفتاری بوده و برای مداخله در پدیده سوء مصرف مواد مناسب است. این پژوهش با هدف ارزشیابی تاثیر آموزش در پیشگیری از گرایش به سوء مصرف مواد  در دانش آموزان اجرا شده است.

    روش بررسی

    مطالعه تجربی از نوع کار آزمایی تصادفی کنترل شده اجرا شد. به روش خوشه ای از مدارس حاشیه شهر دو خوشه به تصادف انتخاب و یک مدرسه به عنوان مداخله و دیگری  به عنوان کنترل با حجم نمونه 50 نفر در هر گروه تعیین شد. با پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن دانش آموزان از نظر هیجان خواهی بررسی شدند و افراد با نمره مثبت با پرسشنامه گرایش سوء مصرف مواد مدل COM-B ارزیابی شدند. مداخلات آموزشی برای گروه مداخله اجرا شد. پس از اتمام و سه ماه پس از مداخله این پرسشنامه توسط هر دو گروه تکمیل گردید.

    یافته ها

    درگروه مداخله نمره ظرفیت فیزیکی (001/0=p)، ظرفیت روانی (001/0=p)، انگیزش انعکاسی (05/0>p)، انگیزش خودکار (05/0>p) و رفتار پیشگیری کننده از سوء مواد در زمانهای بعد از مداخله افزایش یافته است (05/0>p)، اما نمره  فرصت در زمانهای مورد مطالعه اختلاف معنی داری مشاهده نشد. در گروه کنترل نمره هیچ یک از متغیرها در زمانهای مطالعه اختلاف معنی داری نداشته است.

    نتیجه گیری

     اجرای برنامه های آموزشی مبتنی بر مدل COM-B بر کاهش گرایش دانش آموزان به سوء مصرف مواد موثر است.

    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، هیجان طلبی، مدل COM-B، نوجوان، مداخله آموزشی
  • محمد حاجی فروش، بهرام عابدی*، حسین فتح الهی صفحات 16-32
    مقدمه

    کمرین و پنتراکسین 3 در اختلالات متابولیک مرتبط با سن مانند دیابت نوع 2 نقش دارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات ترکیبی (هوازی و مقاومتی) به همراه مصرف مکمل عصاره برگ شاتوت بر سطوح سرمی کمرین و پنتراکسین 3 در مردان سالمند مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    روش بررسی

    در یک کارآزمایی بالینی باطرح یک سوکور 40 مرد سالمند مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی در پنج گروه کنترل، دارونما، عصاره، تمرین و عصاره + تمرین (هر گروه 8 نفر) قرار گرفتند. تمرینات هشت هفته و سه جلسه به مدت 90 دقیقه انجام شد. روزی 3000 میلی عصاره برگ شاتوت در کنار سه وعده غذایی اصلی تجویز شد. مقادیر کمرین و پنتراکسین 3 پیش از مداخله و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شد.

    یافته ها

    در گروه های تمرین، عصاره و تمرین+عصاره کاهش معنادار سطوح کمرین (33/4 درصد) و گلوکز (9/12 درصد) و افزایش معنادار پنتراکسین 3 (12/4 درصد) مشاهده شد (05/0P<). نتایج بین گروهی اختلاف معناداری را در سطح گلوکز(001/0P=)، کمرین (001/0P=) و پنتراکسین3 (001/0P=) نشان داد که این تغییرات در گروه عصاره + تمرین نسبت به گروه های تمرین و عصاره بزرگتر است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تجویز یک برنامه ترکیبی در کنار مصرف عصاره برگ شاتوت در سالمندان دیابتی می تواند تاثیر مثبتی بر بهبود شاخص های التهابی قلبی و عروقی موثر بر دیابت نوع 2 داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، عصاره برگ شاتوت، کمرین، پنتراکسین، سالمندان، دیابت نوع 2
  • سید امین سعادت، محمدحسین فلاح*، سعید وزیری یزدی صفحات 33-49
    مقدمه

    یکی از راه های ارتقای فرهنگ و ارزش های جامعه اسلامی در ایران شناسایی و معرفی مولفه های انتخاب همسر است. شناخت این مولفه ها می تواند موجب انتخاب همسرگزینی مناسب و پیشگیری از خطاهای متداول در این زمینه گردد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی مولفه های آموزشی انتخاب همسر در جامعه ایرانی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع کیفی و با ماهیت اکتشافی-توصیفی بود که با استفاده از نظریه داده بنیاد و به کارگیری روش نظام مند استراوس و کوربین به طور همزمان به گردآوری، اجرا و تحلیل داده ها پرداخته شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مشاوران خانواده، اساتید هییت علمی و مدیران مراکز مشاوره دخیل در زمینه آموزش و مشاوره ازدواج شهرستان یزد در سال 1401 بود. از این رو، برای نمونه پژوهش، 32 مشارکت کننده با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها نیز از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند و ضبط مصاحبه ها گردآوری شد.

    یافته ها

    نتایج کدگذاری باز نشان داد از 254 گزاره استخراج شده، 27 مفاهیم در قالب 11 مقوله به دست آمد. کدگذاری محوری با ادغام و ارتباط بین مقولات، پنج مولفه اصلی (آگاهی از فلسفه ازدواج، انتخاب هوشمند، سواد ازدواج، راهبردهای عقلانی-هیجانی و سبک ارزشمند ازدواج) را مطرح نمود. کدگذاری انتخابی نیز با طراحی چارچوب پارادایم به صورت ترسیمی، نظریه نهایی خود را به نمایش گذاشت.

    نتیجه گیری

    شناسایی ابعاد و مولفه های همسرگزینی می تواند راهگشای سنجش و ارزیابی جوانان در شرف ازدواج توسط مشاوران پیش از ازدواج و زوج درمانگران باشد؛ زیرا موجب گرفتن تصمیمات حیاتی و مهم در انتخاب شریک زندگی برای جوانان خواهد بود.

    کلیدواژگان: انتخاب همسر، ازدواج، فرهنگ، نظریه داده بنیاد
  • مجتبی جوکار، احمد معصومی، منصوره جوکار، حسن حقانی نژاد، عارفه اکابری، ناهید اردیان* صفحات 50-60
    مقدمه

    یکی از عوامل تاثیر گذار بر پرخاشگری نوجوانان استفاده از بازی های رایانه ای خشونت آمیز است. بازی های رایانه ای به عنوان یک پدیده اجتماعی در کنار سایر رسانه های صوتی و تصویری در دنیای امروز بدلیل رشد و جاذبه ای حیرت انگیز، عمده ترین مخاطبانشان کودکان و نوجوانان می باشند اما مساله قابل تامل این است که  آیا بازی های رایانه ای خصوصا نوع خشن و جنگی آنها آثاری زیان بار برکودکان و نوجوانان دارد یا بزرگ نمایی رخ داده است .

    روش بررسی: 

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی دانش آموزان پسر  مقطع اول متوسطه شهرقم به تعداد 100 نفر که به صورت تصادفی در چند مرحله به روش تصادفی برگزیده شدند. روش گردآوری اطلاعات میدانی و ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه پرخاشگری باس و پری بود. از آزمون های فراوانی، میانگین و انحراف معیار و  آزمون های آماری توصیفی و ANOVA استفاده شده و سطح اطمینان این آزمون ها ، 95% در نظر گرفته شد. آنالیز توسط نرم افزار آماری SPSS23 انجام شده است.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، نوجوانان، بازی های رایانه ای، آموزش، هیجان
  • علی روحانی*، عباس عسکری ندوشن، گلنوش دخیل عباسی، علیرضا زارعی محمود آبادی صفحات 61-76
    مقدمه

    کار عاطفی به عنوان یکی از مولفه های مهم محیط های کاری شناخته می شود که در آن کارکنان بایستی از راهبردهای گوناگون برای مدیریت و کنترل احساسات در تعامل با ارباب رجوع استفاده کنند.یکی از مولفه های مهم اثرگذار بر کار عاطفی، سلامت عمومی کارکنان است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه سلامت عمومی و کارعاطفی در بین پرستاران بیمارستان های دولتی و خصوصی کشور انجام شد.

    روش بررسی

    داده های پژوهش از روش پیمایش و به صورت مقطعی جمع آوری شد. جامعه پژوهش 480 نفر از پرستاران بیمارستان های خصوصی و دولتی کل کشور بودند که به روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل یافته‏های تحقیق، با استفاده از نرم افزار22SPSS  و به کمک آزمون های آماری دومتغیره و چند متغیره انجام گردید.

    یافته‏ ها: 

    نتایج نشان داد متغیرهای مستقل تحقیق شامل بی خوابی، تحت فشار بودن، احساس ناراحتی و افسردگی، خوشحالی وخوش بینی تاثیرمعنی دار بر متغیر وابسته داشته اند که از این میان متغیراحساس ناراحتی و افسردگی با بتای (178/0) و سطح معناداری (002/0) بیشترین تاثیر را بر روی متغیر کارعاطفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد که متغیرهای مستقل، 17درصد از واریانس متغیروابسته را تبیین کرده اند.

    نتیجه گیری

    بهبود و ارتقاء سلامت عمومی پرستاران باعث افزایش مهارت آنها در کارعاطفی می شود که به آنها در شکل گیری روابط موفق انسانی و ایجاد روابط موثر درمانی با بیماران کمک شایانی می کند.در همین راستا پیشنهاد می شود تمهیدات لازم برای حفظ و ارتقای سلامت عمومی پرستاران از قبیل معاینات و مشاوره های منظم و برگزاری جلسات متعدد برای افزایش روحیه و انگیزه کاری و تقویت باورهای فکری و ارزشی، استفاده از برنامه های مفرح ورزشی، فرهنگی و مذهبی همراه با اعطای امتیازات ویژه مالی و غیرمالی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: کارعاطفی، سلامت عمومی، پرستاران، مدیریت عواطف
  • بی بی نرجس رئیس الساداتی، محمدحسین فلاح*، سعید وزیری، ابوالقاسم عاصی صفحات 77-95
    مقدمه

    نظام های روان درمانی گوناگون، براساس تعریف خود از ماهیت انسان تعاریفی برای آسیب شناسی ارایه داده اند. اسلام کاملترین دین و شامل تمام جنبه های زندگی بشر می باشد؛ برهمین اساس این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل مفاهیم وسازه های مرتبط با آسیب شناسی روانی با رویکرد اسلامی انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، کیفی، و با استفاده از نظریه برخاسته از داده ها(داده بنیاد) می باشد. پس از بررسی آیات قرآن و متون مربوطه، مفاهیم دسته بندی و کد گذاری شدند.جهت استخراج مفاهیم و سازه های مرتبط با آسیب شناسی روانی، با استفاده از شیوه کدگذاری باز، محوری، مفاهیم دسته بندی شدند.

    یافته ها

    پس از بررسی آیات قرآن و متون مربوطه، مفاهیم دسته بندی شده و مضامین مشابه به صورت یک کد در دسته بندی نهایی قرارداده شدند. پس از دسته بندی کدها  به  173 کد و 22 خرده مضمون و 4 مضمون اصلی دست یافتیم. خرده مضمون ها عبارتند از: بیماری های قلب، مرض، زیغ، جنون، جهل و نادانی، ابتلا، خبل، سفیه، مس، رین، زیغ، ریب، غلف، قفل، حمق، افراط و تفریط، طبع، ختم، شرک، نفاق، شک، دنیاطلبی و دنیاپرستی. مضامین اصلی که از دل این خرده مضمون ها بدست آمدند عبارتنداز: جهل، قلب مریض، طبیعت گرایی، ابتلا.

    نتیجه گیری

    برپایه یافته های پژوهش به سازه های جهل، قلب مریض، طبیعت گرایی و ابتلا و خرده مضمون های آن  دست یافتیم که می توانند در تشخیص آسیب های روانی به ما کمک کنند. این سازه ها برگرفته از آیات قرآن و روایات می باشد و می تواند برای همه انسانها و در تمام زمانها مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی روانی، رویکرد اسلامی، جهل، قلب مریض، طبیعت گرایی، ابتلا
  • محمدرضا صادقیان شاهی*، سهیلا رضایی، حسین صمدی صفحات 96-111
    مقدمه

    اخیرا گرایش به استفاده از رویکردهای درمانی نوین برای بهبود کارکردهای اجرایی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. هدف پژوهش، بررسی اثربخشی تمرینات پاریاد بر بازداری پاسخ، انعطاف پذیری شناختی و بازتولید زمان در کودکان 12-8 ساله دارای اختلال هماهنگی رشدی بود.

    روش بررسی

     پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود. 30 پسر 8 تا 12 ساله مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی به طور تصادفی در دو گروه گواه و تجربی گمارده شدند. ابزار پژوهش حاضر شامل سیاهه اختلال هماهنگی رشدی مخصوص والدین، سیاهه مشاهده حرکتی مخصوص آموزگاران، آزمون هوش ریون کودکان، آزمون برو/نرو، آزمون استروپ و بازتولید زمان بود. آزمودنی های گروه تجربی برنامه تمرینات ادراکی - حرکتی پاریاد را به مدت 20 جلسه سی دقیقه ای انجام دادند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‎گیری مکرر و ویلکاکسون و در نرم افزار SPSS با سطح معناداری 05/0 صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که تمرینات پاریاد بر بازداری پاسخ و ادراک زمان تاثیر معناداری دارد (005/0>p)، اما بر مولفه انعطاف پذیری شناختی تاثیر معناداری نداشت (005/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی تمرینات پاریاد بر بازداری پاسخ و بازتولید زمان کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی، پیشنهاد می گردد این تمرینات به عنوان یک روش مداخله مناسب برای بهبود برخی کارکردهای اجرایی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی می تواند مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اختلال هماهنگی رشدی، ادراک زمان، انعطاف پذیری شناختی، بازداری پاسخ، تمرینات ادراکی- حرکتی پاریاد
  • حمیدرضا فرحزادی، محمدحسن احرامپوش*، غلامحسین حلوانی، فریماه شمسی صفحات 112-124
    مقدمه

    آزردگی صوتی ناشی از ترافیک یکی از پیامدهای زندگی شهرنشینی است که می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامتی انسان از جمله کیفیت خواب افراد داشته باشد. پژوهش حاضر میزان آزردگی صوتی و ارتباط آن با کیفیت خواب ساکنین مجاور معابر پرترافیک و کم ترافیک شهر یزد در سال 1399  را مورد بررسی قرار می دهد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مقطعی -تحلیلی است که در سال 1399 در شهر یزد انجام شده است. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد ارزیابی آزاردگی صوت و کیفیت خواب پیتزبورگ، از ساکنان اطراف 10 معبر پرترافیک و کم ترافیک  شهر یزد جمع آوری شد که جمعا تعداد  200  نمونه  بصورت تصادفی بدست آمد.

    یافته ها

    میانگین نمره کیفیت خواب در کل افراد شرکت کننده برابر 25/5 ± 53/11 و متوسط نمره آزردگی صوتی برابر 9/1 ± 73/3 بوده است.  اختلاف معنی داری بین میانگین کیفیت خواب برحسب نوع معبر و همچنین نمره آزردگی صوتی برحسب نوع معبر وجود دارد (001/0 P≤).  همبستگی معنی دار و مستقیمی نیز بین آزردگی صوتی و کیفیت خواب بطور کلی مشاهده شد (569/0 r= ، 001/0 p=) اما همبستگی این دو متغیر با تفکیک نوع معبر معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر کیفیت خواب ساکنین اطراف خیابان های پرترافیک در حد متوسط می باشد که استنباط می شود آزردگی صوتی ناشی از ترافیک بر کیفیت خواب  افراد تاثیر گذار است.  به عبارتی، آزردگی صوتی تولید شده ناشی از ترافیک سبب کاهش کیفیت خواب در افراد ساکن معابر پر ترافیک شده است.

    کلیدواژگان: معابر ترافیکی، آزردگی صوتی، کیفیت خواب
|
  • Saeed Mazloumi Mahmoud Abad, Hossein Majd*, Hassan Zareei, Mohammad Reza Miri, Mehdi Mandegar Pages 1-15
    Introduction

    Drug abuse usually starts in adolescence; it is influenced by factors such as gender, age, psychological factors affecting sensation seeking and social communication. The COM-B model includes a full range of behavioral concepts and is suitable for intervention regarding substance abuse. This research was carried out with the aim of evaluating the impact of education on the prevention of substance abuse among students.

    Methods

    An experimental study with a randomized controlled trial type was carried out. Using cluster method, two clusters were randomly selected from trhe schools on the outskirts of the city; one school was determined as intervention, and the other as control with a sample size of 50 people in each group. With Zuckerman's sensation seeking questionnaire, students were examined, and those with a positive score were evaluated with the COM-B substance abuse tendency questionnaire. Educational interventions were implemented for the intervention group. After completion of the intervention and three later, this questionnaire was completed by both groups.

    Results

    In the intervention group, the scores of physical capacity (p=0/001), mental capacity (p=0/001), reflective motivation (p<0/05), automatic motivation (p<0/05), and preventive behavior against substance abuse increased after the intervention (p<0/05), but no significant difference was observed in the opportunity score in the studied times. In the control group, there was no significant difference in the scores of any of the variables during the study.

    Conclusion

    The implementation of educational programs based on COM-B model is effective in reducing the tendency of students to abuse drugs.

    Keywords: Substance Abuse, Sensation Seeking, COM-B Model, adolescent, Educational Intervention
  • Mohammad Hajiforoosh, Bahram Abedi*, Hoseyn Fatolahi Pages 16-32
    Introduction

    Chemerin and pentraxin 3 are involved in age-related metabolic disorders such as type 2 diabetes. The purpose of this study was to investigate the effect of  8 weeks of combined exercises (aerobic and resistance) along with the consumption of mulberry leaf extract supplement on the serum levels of chemerin and pentraxin 3 in elderly men with type 2 diabetes.

    Methods

    In a clinical trial with a single-blind design, 40 elderly men with type 2 diabetes were randomly assigned to five groups: control, placebo, extract, exercise, and extract + exercise (8 people in each group). The exercises were done for eight weeks and three sessions for 90 minutes. 3000 ml of mulberry leaf extract per day was prescribed along with three main meals. Camerin and pentraxin 3 values were measured before the intervention and 48 hours after the last training session.

    Results

    In the exercise, extract and exercise+extract groups, a significant decrease in the levels of chemerin (4/33%) and glucose (12/9%) and a significant increase in pentraxin 3 (4/12%) were observed (P<0/05). The results between groups showed a significant difference in the level of glucose (P=0/001), Chemerin (P=0/001) and Pentraxin 3 (P=0/001) and these changes in the extract + training group compared to the training groups And the extract isbigger.

    Conclusion

    It seems that the administration of a combined program along with the consumption of mulberry leaf extract in diabetic elderly can have a positive effect on the improvement of cardiovascular inflammatory indicators affecting type 2 diabetes

    Keywords: Combined Exercises, Mulberry leaf extract, Chemerin, Pentraxin, elderly, Type 2 diabete
  • Saadat, Mohammad Hosein Fallah*, Saeid Vaziri Yazdi Pages 33-49
    Introduction

    Among the ways to improve the culture and values of Islamic society in Iran is identifying and introducing important components of spouse selection. Understanding these components can lead to the selection of a suitable spouse and prevent common mistakes in this area. Therefore, the present study aims to examine educational components of spouse selection in Iranian society.

    Methods

    This qualitative study had an exploratory-descriptive nature and used the grounded theory and systematic Strauss and Corbin methods simultaneously to collect, execute, and analyze data. The research population included all family counselors, faculty members, and managers of counseling centers involved in marriage education and counseling in Yazd in 2022. Therefore, 32 participants were selected using purposive sampling as the research sample. The data was collected through semi-structured interviews which were recorded.

    Results

    The results of open coding showed that out of 254 extracted propositions, 27 concepts were obtained in the form of 11 categories. Through axial coding, 5 main components (awareness of the philosophy of marriage, smart selection, literacy about marriage, rational-emotional strategies, and valuable style of marriage) were identified by integrating and connecting the categories. Selective coding also presented its final theory by designing a paradigmatic framework in a diagrammatic form.

    Conclusion

    Identifying dimensions and components of spouse selection can facilitate the assessment and evaluation of young individuals on the brink of marriage by pre-marital counselors and couple therapists. This will help the young people make vital and important decisions in choosing a life partner.

    Keywords: Spouse Selection, Culture, Marriage, Grounded Theory
  • Mojtaba Jokar, Ahmad Massoumi, Mansoureh Jokar, Hasan Haghaninejad, Arefe Akaberi, Nahid Ardian* Pages 50-60
    Introduction

    One of the factors affecting adolescent aggression is the use of violent computer games. Computer games as a social phenomenon, along with other audio and video media in today's world, are the main audiences of children and adolescents because of their stunning growth and attraction, but the question is whether computer games, especially the type Their violent and combat effects have harmful effects on children and adolescents or have been magnified. Therefore, this study was aimed at determining the impact of using computer games on aggression in adolescents.

    Methods

    In this descriptive study, the first high school male students were selected by 100 people by random clustered. The method of gathering field information and the data collection tool was the aggressive and fairy questionnaire. The confidence level of these tests was 95%. The analysis was performed by the 23 SPSS statistical software.

    Results

    The average age of students was 0/82 and 13/82 years old and most interest in fighting and violent games. The results showed that there was a significant difference between aggression and students' grade point average (p=0/013), the Anova statistical test found that the relationship between the aggression questionnaire score and the type of games and the birth rate of the meaning is significant. The highest frequency of games was reported in rough fighting games with 45 abundance and the lowest in the creative computer game with 15 abundance.

    Conclusion

    The results of the present study showed that the most popular game as well as the highest rate of adolescent aggression in relation to combat games and the lowest aggression in the creative intellectual game group. Students and adolescents with average academic status had the most aggressive impact on computer games.

    Keywords: aggression, teens, computer games
  • Ali Ruhani*, Abbas Askari Nodoushan, Golnoosh Dakhil Abbasi, Alireza Zarei Mahmudabadi Pages 61-76
    Introduction

    Emotional labor is known as one of the important components of work environments in which employees must use various strategies to manage and control emotions in interaction with clients. One of the important components affecting emotional labor is the general health of employees. This study aimed to investigate the relationship between general health and emotional labor among nurses in public and private hospitals of the country.

    Methods

    The study data were collected through a cross-sectional survey method. The research population was 480 nurses from private and public hospitals of the whole country, who were selected by non-random sampling method. The analysis of research findings was done using SPSS 22 software using bivariate and multivariate statistical tests.

    Results

    The results showed that the independent research variables, including insomnia, being under pressure, feeling of discomfort and depression, happiness and optimism, had a significant effect on the dependent variable. The variable of feeling of discomfort and depression with beta 0/178 and significance level of 0/002 had the greatest effect on the emotional labor variable. The results of the regression analysis showed that the independent variables explained 17% of the variance of the dependent variable.

    Conclusion

    Improving and promoting the general health of nurses increases their skills in emotional labor, which helps them in forming successful human relationships and creating effective therapeutic relationships with patients. In this regard, it is suggested to take the necessary measures to maintain and improve the general health of nurses, such as regular examinations and consultations and holding numerous meetings to increase morale and work motivation and strengthen intellectual and value beliefs, using  fun sports, cultural, and religious programs along with granting special financial and non-financial privileges.

    Keywords: General Health, Emotional Regulation, Nurses, Emotional Labor
  • Bibi Narjes Raeissadati, Mohammad Hossein Fallah*, Saeed Vaziri, Abolghasem Asi Pages 77-95
    Introduction

    Various psychotherapy systems have provided definitions for pathology based on their definition of human nature. Islam is the most complete religion and includes all aspects of human life; therefore, this study was conducted with the aim of identifying and analyzing the concepts and structures related to psychopathology with an Islamic approach. 

    Methods

    The present study is qualitative, using data-driven theory (grounded theory). After examining the verses of the Quran and related texts, the concepts were categorized and coded. In order to extract the concepts and structures related to psychopathology, the concepts were categorized using open, axial, (selective) coding method.

    Results

    After reviewing Quranic verses and related texts, categorized concepts and similar themes were placed in the final category as a code. After categorizing the codes, we obtained 173 codes, 22 sub-themes, and 4 main themes. Sub-themes included heart disease, disease, zigzag, madness, ignorance, affliction, khabal, idiot, copper, rhinoceros, zig-zag, rib, ghafl,  lock, stupidity, overdoing , underdoing, nature, termination, polytheism, hypocrisy, doubt, worldliness and mamonism. The main themes that emerged from the heart of these sub-themes are: ignorance, sick heart, naturalism, affliction.

    Conclusion

    Based on the findings of our research, we found the constructs of ignorance, sick heart, naturalism and affliction, and its sub-themes that can help us in diagnosing psychological injuries. These structures are derived from the verses of the Quran and hadiths and can be used for all people at all times.

    Keywords: Mental Pathology, Islamic Approach, Ignorance, Sick Heart, Naturalism, Affliction
  • Mohammadreza Sadeghian Shahi*, Soheila Rezaee, Hossein Samadi Pages 96-111
    Introduction

    Recently, the use of new therapeutic approaches to improve the executive functions of children with developmental coordination disorder (DCD) has attracted the attention of researchers. The aim of this research is to investigate the effectiveness of paaryaad exercises on response inhibition, cognitive flexibility and time reproduction in 8-12-year-old children with DCD.

    Methods

    The current research was a semi-experimental type with a pre-test-post-test design. The statistical population of the research was all the male students aged 8 to 12 years old in Maroodasht city schools in 2018, 30 of whom were randomly assigned to two experimental and control groups. The intervention included perceptual-motor paaryaad exercises for 20 thirty-minute sessions at the gym. Data were collected using GO/NOGO and Stroop software, and time reproduction. Data analysis was done using repeated measure analysis of variance and Wilcoxon test in SPSS 24 software.

    Results

    The results of the research showed that the scores of the experimental group regarding the variables of cognitive flexibility and response inhibition increased and the scores of time reproduction decreased. However, the scores of the control group did not change in the studied variables. Moreover, the findings of the research showed that Paaryaad perceptual motor exercises have a significant effect on response inhibition and time reproduction (p<0/005), but did not have a significant effect on the cognitive flexibility component (p<0/005).

    Conclusion

    Considering the effectiveness of Paaryaad exercises on response inhibition and time reproduction of children with DCD, it is suggested that these exercises be used as a suitable intervention method to improve some executive functions.

    Keywords: Developmental Coordination Disorder, Perceptual-Motor Exercises, Executive Functions
  • Hamid Reza Farahzadi, Mohammad Hasan Ehrampoosh*, Gholam Hossein Halvani, Farimah Shamsi Pages 112-124
    Introduction

    Traffic noise annoyance is one of the consequences of urban life which can have adverse effects on human health including sleep quality. The present study intends to investigate the extent of noise annoyance and its relationship with sleep quality of residents adjacent to high- and low-traffic roads in Yazd city in 1399.

    Methods

    This was a cross-sectional study conducted in 1399 in Yazd. Data were collected using two standard questionnaires of assessing noise annoyance and Pittsburgh sleep quality. Responses were collected from residents around 10 high- and low-traffic roads, and a total of 200 samples were obtained randomly.

    Results

    The mean score of sleep quality for all participants was 11.5 ± 35.25, and the mean score of noise annoyance was 3.73± 1.9. There was a significant difference between the average quality of sleep and the score of noise annoyance in terms the type of road (P/00.001). In general, there was also a significant and direct correlation between noise annoyance and sleep quality (r = 0.569, P = 0.001). But, the correlation between these two variables was not significant with the separation of the types of roads.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the quality of sleep of residents around high traffic roads is moderate, which suggests that noise annoyance caused by traffic affects the quality of sleep. In other words, the noise annoyance caused by traffic has reduced the quality of sleep in people living adjacent to high-traffic roads.

    Keywords: Traffic Roads, High Traffic, Low Traffic, Yazd, Noise Annoyance, Sleep Quality