فهرست مطالب

Journal of Epigenetics
Volume:4 Issue: 1, Winter 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • میلاد ملاعلی، سارا جمالی*، ارسلان اوژند، اسحق علی صابری صفحات 1-7
    هدف

    کارسینوم سلول سنگفرشی دهان (OSCC) یک زیرگروه شایع از سرطان دهان با شناسایی و تشخیص دیرهنگام و نرخ مرگ و میر بالا است. آن می تواند از طریق عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد شود و مشکلات متعددی برای بیمار ایجاد کند. نگرانی اصلی درک تعامل بین متغیرها برای درک کردن تنظیم سرطان دهان و همچنین روند وقوع آن است. فاکتور هسته ای کاپا B (NF-κB) متعلق به دسته ای از فاکتورهای رونویسی القایی است که ژن های مختلف مسیول چندین جنبه از التهاب و فرآیندهای ایمنی را کنترل می کند. آن از طریق ژن های مختلفی مانند فاکتور 1 مرتبط با گیرندهTNF (TRAF1) و فاکتور 2 مرتبط با گیرنده TNF (TRAF2) تنظیم می شود. اختلال در این مسیر ممکن است با مشکلات مختلف سلامتی مرتبط باشد.

    مواد و روش ها

    18 بافت پارافینه سرطان دهان و 18 بافت مخاطی دهان برای ارزیابی پروفایل های بیان ژنی NF-κB، TRAF1 و TRAF2 از طریق PCR کمی در زمان واقعی (qRT-PCR) در جمعیتی در جنوب شرق ایران استفاده شد.

    یافته ها

    بیان ژن های NF-κB (95% CI = -0.804 to -0.222, P-value = 0.001)، TRAF1 (95% CI = -3.201 to -1.018, P-value < 0.0001) و TRAF2 (95% CI = -1.802 to -0.86, P-value = 0.019) یک همبستگی قوی با OSCC نشان داد.

    نتیجه گیری

    یافته های ما نشان داد که افزایش سطوح بیان ژنی NF-κB، TRAF1 و TRAF2 ارتباط نزدیکی با تظاهرات بالینی در OSCC دارد.

    کلیدواژگان: کارسینومای سلول سنگفرشی سر و گردن، واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی، NF-کاپا B، فاکتور 1 مرتبط با گیرنده TNF، فاکتور 2 مرتبط با گیرنده TNF، ایران
  • پرنیان زارع دستجردی، سیمین همتی، میلاد ملاعلی، سپیده عیسی زائی، درمحمد کردی تمندانی* صفحات 8-14
    هدف

    سرطان معده (GC) یکی از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش (GI) است و سالانه عامل بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از سرطان می باشد. اعتقاد بر این است که علت GC ناشی از اثرات مخرب تجمعی عوامل ژنتیکی، اپی ژنتیکی و محیطی در طول زندگی فرد می باشد. گیرنده دوپامینD1 (DRD1) به عنوان فراوان ترین گیرنده دوپامین در سیستم عصبی مرکزی (CNS) عمل می کند. چندین مسیر دوپامینرژیک برای انتقال سیگنال های دوپامین تحریک کننده، به این گیرنده وابسته اند. پروژه حاضر به منظور بررسی بیان ژن و پلی مورفیسم DRD1 (rs774034163 A>T) در بیماران ایرانی مبتلا به GC در اصفهان طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    از تکنیک ARMS PCR برای ارزیابی پلی مورفیسم rs774034163 A>T در 91 قالب پارافینی بافت معده (42 بیمار GC و 49 فرد سالم) استفاده شد. علاوه بر این، 41 نمونه (20 بیمار GC و 21 فرد سالم) به طور تصادفی برای ارزیابی بیان ژن DRD1 از طریق تکنیک qRT-PCR انتخاب شد.

    یافته ها

    ژنوتیپ rs774034163 ‘AT’ با GC ارتباط معنی داری نداشت (OR = 0.65، 95% CI = 0.214-1.970 و p-value = 0.446)؛ ژنوتیپ ‘TT’ نیز در جمعیت ما مشاهده نشد. با توجه به فراوانی آللی، آلل ‘T’ با GC همبستگی ندارد (OR = 0.469 ،95% CI = 0.235-1.948 و p-value = 0.667). علاوه بر این، بیان ژن DRD1 در بیماران و افراد سالم تفاوت قابل توجهی نشان نداد (p-value = 0.835).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، پلی مورفیسم rs774034163 A>T از نظر ژنوتیپی و آللی با GC مرتبط نیست. همچنین، هیچ ارتباطی بین افزایش سطح بیان ژن DRD1 و بیماری زایی GC وجود ندارد.

    کلیدواژگان: نئوپلاسم های معده، گیرنده های دوپامین D1، واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی، تغییر ژنتیکی، ایران
  • مجید نادری*، ایلیا میرزایی، سعیده یعقوبی، سید قادر عزیزی صفحات 15-23
    بیماری گوشه بیشتر در فرزندان ازدواج های خانوادگی رخ می دهد. با طیف گسترده ای از ارایه ها، لیست طولانی آزمایش های مورد نیاز برای تایید GD علاوه بر آزمایش های مورد نیاز برای رد سایر موارد، بار مالی سنگینی را بر بیماران وارد می کند، به ویژه در مناطقی که اکثریت آنها زیر خط فقر زندگی می کنند. بنابراین، در این مطالعه، ما یک روش غربالگری خانوادگی را در بیمارانی که بستگانشان موارد GD تایید شده دارند، ارایه می کنیم، با این فرض که این رویکرد ممکن است روند را تسهیل کند.در این مطالعه 26 بیمار از 217 بیمار که اعضای خانواده آنها بیماران GD و دارای علایم مرتبط با GD بودند انتخاب شدند. سطوح آنزیمی با استفاده از نمونه های خون خشک از 3 میلی لیتر نمونه اندازه گیری شد. افرادی که سطح آنزیمی پایینی داشتند با توالی یابی ژن GBA برای تایید تشخیص بیشتر مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل از تعیین توالی 5 ناقل و 1 بیمار GD را نشان داد. مشاوره ژنتیک برای GD در سطح شخصی در منطقه جدید است که همه بیماران ما آن را دریافت کردند و به آن پاسخ مثبت دادند. در نتیجه، این فرآیند تشخیص را آسان می کند و بار کلی GD را کاهش می دهد و در عین حال مشاوره ژنتیکی را برای بیماران حفظ می کند، که مراقبت بهتری را ارایه می دهد و امکانات یک سیستم ثبت را برای بیماران GD و افراد مستعد در کشورهای کم درآمد باز می کند.
    کلیدواژگان: بیماری گوشه، غربالگری خانواده، سابقه خانوادگی، مقرون به صرفه بودن، مشاوره ژنتیک، توالی ژنومی
  • ناهید عسکری*، سپیده پرویزپور، کیان آقاعباسی، مرتضی هادی زاده صفحات 24-32
    سیگنال دهی Wnt/β-catenin یک مسیر درگیر در اپی ژنتیک و سرطان است که در فرآیندهای سلولی و بدخیمی در سلول های سرطانی پروستات نقش دارد. سیگنال دهی Wnt/β-کاتنین تحت تاثیر مکانیسم های اپی ژنتیکی مانند متیلاسیون DNA، تغییرات هیستون و RNA های غیر کدکننده قرار می گیرد. بنابراین، هدف قرار دادن سیگنالینگ Wnt/β-کاتنین و اپی ژنتیک ممکن است یک استراتژی امیدوارکننده برای درمان سرطان پروستات باشد. Blepharis persica (B. persica) گیاهی با ترکیبات فنلی و فلاونوییدی است که خاصیت ضد سرطانی دارد. با این حال، مکانیسم عمل آن نامشخص است.ما اثرات عصاره B. persica بر سیگنال دهی Wnt/β-catenin در سلول های سرطان پروستات (PC-3) را بررسی کردیم. ما از روش MTT، GC-MS، RT-qPCR، و داکینگ مولکولی برای ارزیابی سمیت سلولی، ترکیب، بیان ژن و برهمکنش های پروتیین-لیگاند عصاره B. persica بر روی سلول های PC-3 استفاده کردیم. ما دریافتیم که عصاره B. persica زنده مانی سلول های PC-3، بیان ژن های (CTNNB1 و SNAIL) در مسیرهدف Wnt را کاهش و بیان ژن های (APC و AXIN) را در مسیر Wnt افزایش می دهد. علاوه بر ایننتایج نشان داد که چهار ترکیب B. persica می توانند FZD7 به عنوان یک گیرنده در مسیر Wnt را مهار کنند.این نتایج نشان می دهد که عصاره B. persica می تواند سیگنالینگ Wnt/β-catenin و اپی ژنتیک را در سلول های PC-3 تعدیل کند و ممکن است پتانسیل درمانی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سلولهایPC-3، سرطان پروستات، خارسنبل، FZD7مسیر سیگنال دهی
  • سجاد رفیعی کماچالی، فرزام عجمیان، فرهاد مشایخی، شاهین کوه منائی، زیور صالحی* صفحات 33-39
    زمینه و هدف
    کم کاری مادرزادی تیرویید یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز است که در اثر کم کاری غده تیرویید رخ می دهد و می تواند منجر به اختلال در رشد ذهنی و جسمی شود. هورمون تیرویید برای رشد طبیعی سیستم عصبی ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم FOXE1 و PDE8B در بیماران مبتلا به کم کاری مادرزادی تیرویید بود.
    روش ها
    پلی مورفیسم FOXE1 و PDE8B در 100 نمونه خون به عنوان گروه شاهد و مورد از طریق پلی مورفیسم طول قطعه محدودکننده واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR-RFLP) و AS-PCR آنالیز شد. از افراد سالم و بیماران نمونه خون گرفته شد که شامل 50 بیمار و 50 نمونه شاهد بود.نتایج; مقایسه ژنوتیپ ها در این مطالعه تفاوت آماری قابل توجهی را بین نمونه های بیمار و شاهد نشان نداد. مطالعات زیر تایید می کند که با توجه به محاسبه OR (OR > 1) و CI (کمترین CI 95% کمتر از یک بود)، هیچ ارتباط معنی داری بین دو گروه افراد سالم و بیماران برای پلی مورفیسم rs4704397 در PDE8B و پلی مورفیسم rs1867277 در FOXE1 با بروز کم کاری تیرویید مادرزادی در جمعیت مورد مطالعه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که پلی مورفیسم rs1867277 FOXE1 و rs4704397 PDE8B با کم کاری مادرزادی تیرویید مرتبط نبوده و به عنوان یک عامل خطر برای بیماری تایید نمی شود.
    کلیدواژگان: کم کاری مادرزادی تیروئید، جهش، ژن، پلی مورفیسم، هورمون
  • بهار عطایی*، شهرزاد بنویدی، پرناز صوری، شهاب بختیاری صفحات 40-45

    بسیاری از سیستم های پیچیده مانند اینترنت، شبکه جهانی وب، مغز و علل بیماری ها را می توان توسط شبکه هایی با گره هایی که نماینده ها و پیوندهایی نشان دهنده روابط یا تعاملات بین گره ها هستند، توصیف کرد. علیرغم اینکه این سیستم ها در نگاه اول کاملا متفاوت به نظر می رسند، همه آن ها از اجزای متقابل تشکیل شده اند. اشیاء منفرد در این نوع سیستم جدا نیستند بلکه از طریق پیوندها یا روابط به هم متصل می شوند RNA .های طولانی غیر کد کننده (LncRNAs) که یکی از عوامل مرتبط با بسیاری از بیماری ها هستند، ژن های خاصی در ژنوم انسان هستند که در کنترل بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی مختلف شرکت می کنند. نشان داده شده است که LncRNA ها توسعه و بروز سرطان را تنظیم می کنند. ما از ابزارهای بیوانفورماتیک پیش بینی پیوند برای شناسایی LncRNAهای موثر بر انواع سرطان ها استفاده کردیم. برای دستیابی به این هدف، از شبکه های دو بخشی با استفاده از الگوریتم های CN همسایگان مشترک  AA (Adamic/Adar)، PA (پیوست ترجیحی) و JC (ضریب جاکارد) استفاده شد. نتایج نشان داد که تمام LncRNA های به دست آمده با امتیاز بالا در مقالات تحقیقاتی دیگر مورد بررسی قرار گرفته اند که این نشان از درستی الگوریتم های ما بود. 5/4 درصد از نتایج به دست آمده فاقد مطالعات علمی و پژوهشی بودند که همگی امتیاز بالایی برای مطالعات آینده داشتند. علاوه بر این، در یک مورد با امتیاز بالا و جایگاه اول در فایل اکسل که با استفاده از الگوریتم ضریب جاکارد به دست آمد، LncRNA با نماد AC09510.3 با آدنوکارسینوما همراه بود، اما این پیوند احتمالی هنوز در هیچ مقاله ای بررسی نشده است. نتیجه گیری مطالعه حاضر ممکن است LncRNA های جدید دخیل در آدنوکارسینوما، کارسینومای سلول سنگفرشی، کارسینومای سلول بازال، کوریوکارسینومای حاملگی، کارسینومای سلول کلیوی کروموفوب، سرطان مغز، سرطان پانکراس، کارسینومای سلول کبدی، سرطان پروستات، سرطان سلول زایا ، سرطان جنینی و کوریوکارسینوما را شناسایی کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین عملکردهای بالقوه این LncRNA ها در سرطان های ذکر شده در بالا مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: سرطان، LncRNA، پیش بینی پیوند، aa، JC، PA، CN
|
  • Milad Mollaali, Sara Jamali *, Arsalan Augend, Eshaghali Saberi Pages 1-7
    Objective

    Oral squamous cell carcinoma (OSCC) is a frequently prevalent subtype of oral cancer with late detection and diagnosis and an elevated mortality rate. It can be triggered via genetic and environmental factors, creating several patient difficulties. The main concern is to comprehend the interaction between variables to explain the regulation of oral cancer, as well as the process of its occurrence. Nuclear factor kappa B (NF-κB) belongs to a class of induced transcription factors, controlling various genes responsible for several aspects of inflammation and immunological processes. It is regulated through diverse genes, such as TNF receptor-associated factor 1 (TRAF1) and TNF receptor-associated factor 2 (TRAF2). The disruption of this pathway may contribute to various health problems.

    Materials and Methods

    Eighteen paraffin-embedded oral cancer tissues and 18 oral mucosae tissues were applied to evaluate gene expression profiles via quantitative real-time PCR (qRT-PCR) in a population in Southeast Iran.

    Results

    NF-κB (95% CI = -0.804 to -0.222, p-value = 0.001), TRAF1 (95% CI = -3.201 to -1.018, p-value < 0.0001), and TRAF2 (95% CI = -1.802 to -0.86, p-value = 0.019) gene expressions were revealed a strong correlation with OSCC.

    Conclusion

    Our findings revealed that the increased gene expression levels of NF-κB, TRAF1, and TRAF2 are closely linked to clinical manifestations in OSCC.

    Keywords: Squamous Cell Carcinoma of Head, Neck, Real-Time Polymerase Chain Reaction, NF-kappa B, TNF Receptor-Associated Factor 1, TNF Receptor-Associated Factor 2, Iran
  • Parnian Zare Dastjerdi, Simin Hemati, Milad Mollaali, Sepideh Eisazaei, Dor Mohammad Kordi-Tamandani * Pages 8-14
    Objective

    Gastric cancer (GC) ranks among the most prevalent cancers of the gastrointestinal (GI) tract and is responsible for many cancer deaths annually. The etiology of GC is believed to result from the cumulative damaging effects of genetic, epigenetic, and environmental factors during the individual’s lifetime. Dopamine receptor D1 (DRD1) represents the most abundant dopamine receptor in the central nervous system (CNS). Several dopaminergic pathways depend on the receptor to convey stimulatory dopamine signals. The current project has been designed to assess the gene expression and polymorphism of DRD1 (rs774034163 A>T) among Iranian patients suffering from GC in Isfahan.

    Materials and Methods

    ARMS PCR technique was used to assess rs774034163 A>T polymorphism in 91 paraffin blocks of stomach tissues (42 GC patients and 49 healthy subjects). Additionally, 41 samples (20 GC patients and 21 healthy subjects) were selected randomly to assess DRD1 gene expression using the qRT-PCR technique.

    Results

    The ‘AT’ genotype of rs774034163 was not significantly associated with GC (OR = 0.65, 95% CI = 0.214-1.970, and p-value = 0.446); the ‘TT’ genotype was also not observed in our population. Regarding allele frequency, the ‘T’ allele is not correlated with GC (OR = 0.677, 95% CI = 0.235-1.948, and p-value = 0.469). Furthermore, the expression of the DRD1 gene in patients and healthy individuals demonstrated no noticeable difference (p-value = 0.835).

    Conclusions

    According to the results, rs774034163 A>T polymorphism is not associated with GC genotypically or allelically. Also, there is no correlation between increased gene expression levels of DRD1 and the pathogenesis of GC.

    Keywords: Stomach Neoplasms, Receptors, Dopamine D1, Real-Time Polymerase Chain Reaction, Genetic Variation, Iran
  • Majid Naderi *, Ilia Mirzaei, Saeedeh Yaghoubi, Seyed Ghader Azizi Pages 15-23
    Gaucher Disease occurs more frequently in the offspring of familial marriages. With a wide variety of presentations, the long list of tests required to confirm GD in addition to those needed to rule out others puts a heavy financial burden on the patients, especially in regions where the majority live below the poverty line. Thus, in this study, we provide a familial screening method in patients whose relatives are confirmed GD cases, assuming that this approach might ease up the process.In this study, 26 patients out of 217, whose family members were GD patients and had symptoms associated with GD were selected. Enzyme assay levels using Dried-Blood Samples from 3ml of samples were measured. Those with low levels of enzyme assay were further tested with GBA gene sequencing to confirm the diagnosis. The results of the sequencing revealed 5 carriers and 1 GD patient. Genetic counseling for GD on a personalized level is novel in the region, which all our patients received and responded positively to. In conclusion this process eases the diagnosis and reduces the overall burden of GD while keeping genetic counseling for the patients, which provides better care and opens up the possibilities of a registry system for GD patients and susceptible individuals in low-income countries.
    Keywords: Gaucher’s Disease, family screening, family history, cost-effectiveness, genetic counseling, genome sequencing
  • Nahid Askari *, Sepideh Parvizpour, Kian Aghaabbasi, Morteza Hadizadeh Pages 24-32
    Wnt/β-catenin signaling is a pathway involved in epigenetics and cancer. It regulates cell processes and malignancy in prostate cancer cells. Wnt/β-catenin signaling is also influenced by epigenetic mechanisms, such as DNA methylation, histone modifications, and non-coding RNAs. Therefore, targeting Wnt/β-catenin signaling and epigenetics may be a promising strategy for prostate cancer therapy. Blepharis persica (B. persica) is a plant with phenolic and flavonoid compounds that has anti-cancer properties. However, its mechanisms of action are unclear.We studied the effects of B. persica extract on Wnt/β-catenin signaling in prostate cancer cells (PC-3). We used MTT assay, GC-MS, RT-qPCR, and molecular docking to evaluate the cytotoxicity, composition, gene expression, and protein-ligand interactions of B. persica extract on PC-3 cells. We found that B. persica extract reduced PC-3 cell viability, down-regulated Wnt target genes (CTNNB1 and SNAIL), and up-regulated Wnt antagonists (APC and AXIN). Moreover, molecular docking analysis suggested that four compounds from B. persica extract, namely blepharone A, blepharone B, blepharone C, and blepharone D, had favorable binding energies and interactions with FZD7 protein. These results suggest that these compounds may act as potential inhibitors or modulators of FZD7 protein and thus affect the epigenetic regulation of Wnt signaling in PC-3 cells. These findings provide new insights into the molecular mechanism of B. persica extract on prostate cancer cells and suggest its potential as a natural modulator of Wnt signaling and epigenetics in prostate cancer therapy. epigenetics in PC-3 cells and may have therapeutic potential.
    Keywords: PC-3 cells, Prostate cancer, Belpharis persica, FZD7, signaling pathway
  • Sajad Rafiee Komachali, Farzam Ajamian, Farhad Mashayekhi, Shahin Koohmanaee, Zivar Salehi * Pages 33-39
    Background and aim
    Congenital hypothyroidism is one of the most common endocrine diseases that occur as a result of the inactivity of the thyroid gland and, can lead to impaired mental and physical development. The thyroid hormone is essential for the normal development of the nervous system. The aim of this study was to investigate the relationship between FOXE1 and PDE8B polymorphism in patients with congenital hypothyroidism.
    Methods
    FOXE1 and PDE8B polymorphism were analyzed in 100 blood samples as control and case groups via polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) and AS-PCR. Blood samples were taken from healthy people and patients, which included 50 patients and 50 control samples.
    Results
    The results of genotype comparison in this study showed no statistical difference between case and control samples. The following studies confirm that according to calculation of OR (OR >1) and CI (the least CI 95% was less than one), there was no significant correlation between the two groups of healthy subjects and patients for rs4704397 polymorphism in PDE8B and rs1867277 polymorphism in FOXE1 with the incidence of congenital hypothyroidism in the population.
    Conclusion
    This study shows that rs1867277 polymorphism of FOXE1 and rs4704397 of PDE8B were not associated with congenital hypothyroidism and are not endorsed as a risk factor for the disease.
    Keywords: Congenital hypothyroidism, Mutation, Gene, Polymorphism, Hormone
  • Bahar Ataei *, Shahrzad Benvidi, Parnaz Soori, Shahab Bakhtiari Pages 40-45

    Many complex systems such as the Internet, the World Wide Web, the brain, and the causes of diseases can be described by networks with nodes representing agents and links representing relationships or interactions between nodes. Despite these systems seeming utterly different at first glance, they are all made up of interacting parts. Individual objects in this type of system are not isolated but connected through links or relationships. Long non-coding RNAs (LncRNAs), one of the factors related to many diseases, are specific genes in the human genome that control many different biological processes. lncRNAs have been shown to regulate cancer development and occurrence. We used link prediction bioinformatics tools to identify lncRNAs affecting various types of cancers. To achieve this goal, two-part networks were used using CN (Common Neighbors), AA (Adamic/Adar), PA (Preferential Attachment), and JC (Jaccard's Coefficient) algorithms. The results indicated that all the obtained lncRNAs with a high score had been reviewed in other research articles, which was a sign of the correctness of our algorithms. 4.5% of the obtained results lacked scientific and research studies, all with a high score for future studies and included lncRNA H19 and SPRY4-IT1. In addition, in one case with a high score and first position in the Excel file obtained using the Jaccard coefficient algorithm, lncRNA with the symbol AC09510.3 was associated with adenocarcinoma. Still, this possible link has not been investigated in any article yet. Conclusion The current study may identify novel lncRNAs implicated in Adenocarcinoma, vulva squamous cell carcinoma, basal cell carcinoma, gestational choriocarcinoma, chromophobe renal cell carcinoma, brain cancer, pancreatic cancer, hepatocellular carcinoma, prostate cancer, embryonal cancer, germ cell cancer, and choriocarcinoma; however, further research is required to determine the potential functions of this lncRNAs in cancers mentioned above.

    Keywords: cancer, LncRNA, Link prediction, aa, JC, PA, CN