فهرست مطالب

مجله روانشناسی نظامی
پیاپی 54 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدمهدی نصیبی، فاطمه کولیوند، سمانه خزاعی* صفحات 11-24

    سازگاری زناشویی یکی از مهمترین عوامل موثر بر بقاء و دوام خانواده می باشد. بنابراین شناسایی عوامل مرتبط با آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجیگری راهبردهای مقابله ای در ارتباط بین تعارض کار-خانواده و سازگاری زناشویی خانواده های نظامی بود. روش پژوهش همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه پژوهش کلیه خانوارهای نظامی شهر تهران در سال 1401 بود که از بین آنها 200 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سازگاری زناشویی (1976)، پرسشنامه تعارض کار-خانواده (2000) و مقیاس راهبردهای مقابله ای (1990) پاسخ دادند. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که تعارض کار-خانواده تاثیر منفی و مستقیمی بر سازگاری زناشویی دارد همچنین راهبردهای مساله مدار به شکل مثبت و راهبردهای هیجان مدار به شکل منفی با سازگاری زناشویی در ارتباط است. در نهایت فرضیه اصلی پژوهش مبنی بر نقش میانجی راهبردهای مقابله ای در ارتباط بین تعارض کار-خانواده و سازگاری زناشویی موردتایید قرار گرفت و نتایج نشان داد که راهبردهای مقابله ای مساله مدار به شکل مثبت و راهبردهای مقابله ای هیجان مدار به شکل منفی تاثیر میانجی در ارتباط بین دو متغیر مذکور دارند و می توان از نتیجه حاصل در ارتباط با زوجین شاغل برای بهبود سازگاری زناشویی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، تعارض کار-خانواده، سازگاری زناشویی، خانواده های نظامی
  • اشرف سادات تاج زاد قهی، حجت الله مرادی*، حسین بیگدلی صفحات 25-53

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش گروهی مبتنی بر طرحواره های ناسازگار اولیه و ذهن آگاهی بر اجتناب تجربی و تحمل پریشانی در نوجوانان دختر با شاخص توده بدنی بالا انجام شد. روش پژوهش نیمه ‏آزمایشی با طرح پیش‏ آزمون، پس‏ آزمون و پیگیری دو ماهه با گروه‏ گواه بود. جامعه ی آماری پژوهش نوجوانان دختر با شاخص توده بدنی بالا در متوسطه دوم از خانواده نظامیان در یکی از شهرک های نظامی شهر تهران در 1401-1400 بود که از میان آن‏ها با روش نمونه‏ گیری در دسترس 45 نفر انتخاب و در سه گروه 15 نفری گمارش شدند. گردآوری داده‏ ها با چک لیست اطلاعات جمعیت‏ شناختی-فرم محقق ساخته، پرسش‏نامه اجتناب تجربی (باند و همکاران، 2011) و پرسش‏نامه تحمل پریشانی (سیمونز و گاهر، 2005) صورت گرفت.توده بدنی بر اساس BMI ارزیابی شد.آزمودنی‏های هر دو گروه 8 جلسه آموزش دریافت کردند اما آزمودنی ‏های گروه گواه آموزشی دریافت نکردند. داده‏ ها، با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه ‏گیری مکرر نشان داد که در مرحله پس‏آ زمون بین میانگین نمره کل تحمل پریشانی و ابعاد آن و نمره کل اجتناب تجربی در افراد سه گروه از نظر آماری تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P). این تفاوت در مرحله پیگیری نیز از نظر آماری معنادار بود (05/0>P). نتایج آزمون تعقیبی بن‏فرونی نشان داد در میزان اثربخشی دو روش آموزش طرحواره های ناسازگار اولیه و ذهن آگاهی بر اجتناب تجربی تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0<P) اما میزان اثربخشی طرح‏واره در مقایسه با ذهن آگاهی بر تحمل پریشانی در مراحل مختلف سنجش موثرتر بوده است (05/0>P)

    کلیدواژگان: اجتناب تجربی، تحمل پریشانی، طرحواره های ناسازگار اولیه، ذهن آگاهی، شاخص توده بدنی بالا
  • احمدرضا یوسف پور دهاقانی، حمید رجبی*، لیدا مرادی، زهرا رضاسلطانی، داریوش الیاس پور صفحات 55-76

    به کارگیری شیوه های تمرین بهبود و سرعت یادگیری افراد مبتدی در مهارت های اجرایی مانند تیراندازی از موضوعات نوین در پژوهش های اخیر است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر یک دوره تمرین مقاومتی و نوروفیدبک بر بهبود شاخص های تیراندازی مرتبط با عملکرد شناختی در افراد مبتدی بود. برای این منظور با بهره گیری از طرح پیش آزمون-پس آزمون و با استفاده از سیستم امتیازدهی الکترونیکی، عملکرد تیراندازی 25 نفر از افراد مبتدی، در گروه های مختلف، قبل و بعد از 12 جلسه تمرینات مقاومتی و نیز تقویت موج SMR در ناحیه C4 و تقویت موج آلفا در ناحیه F3، مورد مطالعه قرار گرفت.تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار گرف پدپریسم9 و با در نظر گرفتن 5 درصد خطای اندازه گیری، انجام و مشخص شد که مداخلات تمرینی موجب افزایش امتیاز تیراندازی در گروه های مقاومتی (P=0.0011)، مقاومتی-نوروفیدبک (p<0.0001) و نوروفیدبک (P=0.0014)؛ کاهش سرعت تیراندازی در گرو های مقاومتی (P=0.0014)، مقاومتی-نوروفیدبک (P<0.0001) و نوروفیدبک (P=0.0372)، افزایش پایداری اسلحه در گروه های مقاومتی (p=0/0005)، مقاومتی-نوروفیدبک (P<0/0001) و نوروفیدبک (P=0.0293) گردید؛ اما میزان ردیابی هدف تغییر معناداری نداشت. همچنین آزمون تعقیبی بین گروهی در پس آزمون نشان داد تغییرات شاخص سرعت تیراندازی در گروه مقاومتی-نوروفیدبک نسبت به گروه مقاومتی (P=0.0124) و شاخص پایداری اسلحه در گروه مقاومتی- نوروفیدبک نسبت به گروه مقاومتی (P=0.0315) و نوروفیدبک (p=0/0001) بهتر بوده است.با توجه به اهمیت قدرت عضلانی و کارکردهای مغز در خصوص عملکرد مناسب فرد تیرانداز و با توجه به نتایج این پژوهش در خصوص ارتقاء شاخص های مرتبط با تیراندازی، می توان گفت به کارگیری شیوه های تمرینی تقویت عضلات و بهبود عملکرد امواج مغز مرتبط با مهارت تیراندازی، بخشی از فرآیند یادگیری و ارتقاء مهارت در این رشته را بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: نوروفیدبک، سرعت تیراندازی، پایداری اسلحه، امتیاز تیراندازی، اندازه گیری مکرر
  • ابراهیم دباغ امینی، مهرداد نوابخش* صفحات 77-99

    حرکت مطلوب جامعه معاصر ایران ازحالت سنتی به مدرن، نیازمند مشارکت سیاسی شهروندان است و انتخابات، پذیرش مسیولیت درجامعه خویش است. هدف از پژوهش حاضر بررسی علل روانی - اجتماعی موثر بر مشارکت مردم استان کهگیلویه و بویراحمد درانتخابات مجلس شورای اسلامی است. لذا ‏تاثیرمتغیرهای مستقلی چون نقش تهدیدات امنیتی و نظامی، وابستگی ایلی- طایفه ای و ایتلاف کاندیداها بر میزان مشارکت مردم در انتخابات بررسی شد. از نظر روش شناسی، این پژوهش با رویکردی کمی و با روش پیمایش، مبتنی بر بهره گیری از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها و نظرات پاسخ گویان، تدوین شده است. نمونه مورد مطالعه دراین پژوهش، تعداد 384 نفر از زنان و مردان بالای هیجده سال شهرستان های بویراحمد و دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و تصادفی، چگونگی انتخاب و توزیع پرسشنامه مشخص شد. همچنین بر مبنای آزمون کولموگروف- اسمیرونف، مشخص گردید داده های متغیرهای ذکر شده از توزیع نرمال برخوردار نیستند لذا از آزمون همبستگی رتبه ای اسپیرمن برای سنجش میزان همبستگی متغیر های مستقل و وابسته استفاده گردید. پس از محاسبه این ضرایب با کمک نرم افزار spss، چنین می توان استنباط نمود که بیشترین تاثیر، به ترتیب به نقش وابستگی ایلی و طایفه ای به میزان 785/0، ایتلاف کاندیداها، 783/0 و تهدیدات امنیتی، 577% بر مشارکت درانتخابات مربوط است.

    کلیدواژگان: انتخابات، مشارکت سیاسی، مجلس شورای اسلامی، ائتلاف
  • سید اصغر فغانی تولون، مرتضی گلستانی پور*، سیده زهرا ساداتی صفحات 101-118
    هدف

    شارکوت ماری توث، بیماری ارثی است که در آن اعصاب محیطی آسیب دیده و همچنین به عنوان نوروپاتی حسی و حرکتی ارثی شناخته می شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر درمان اگزیستانسیالیسم و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تاب آوری و اضطراب وجودی جانبازان مبتلا به بیماری شارکو ماری توث انجام شد.

    روش

    طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه‬ کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه جانبازان دارای بیماری شارکو ماری توث شهر تهران می باشد و پس از هماهنگی های لازم با جانبازان مبتلا به شارکو ماری توث که شرایط لازم برای شرکت داشتند 30 نفر در گروه های آزمایش (هر گروه 15 نفر) و 15 نفر در گروه کنترل به صورت تصادفی جایگزین و انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل سوالات و فرضیات پژوهش از از تحلیل کوواریانس تک متغیره (آنکوا) جهت بررسی فرضیه‎ها و همچنین از آزمون های آماری t مستقل و MANOVA برای مقایسه گروه ها در متغیرهای پژوهش استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد هر دو رویکرد درمان اگزیستانسیالیسم و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تاب آوری و اضطراب وجودی جانبازان مبتلا به شارکو ماری توث تاثیر دارد. (05/0< P) .

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می تواند برای گروه بیماران خاص از درمان های وجودی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بهره برد و در کاهش دردهای روانی این بیماران گام موثری برداشت.

    کلیدواژگان: درمان اگزیستانسیالیسم، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تاب آوری، اضطراب وجودی، بیماران، شارکو ماری توث
  • مهدی شیخی*، ذبیح پیرانی، رضا احمدی صفحات 119-138

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی و شخصیت بر تعهد سازمانی با واسطه گری نقش رضایتمندی روانی انجام گرفت.روش این پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری آن کارکنان نیروی انتظامی استان مرکزی بودند که تعداد 154 نفر از آنها با استفاده از جدول مورگان به روش نظام مند به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های با استفاده از پرسشنامه های رضایتمندی روانی ریف (2006)، تعهدسازمانی آلن (1997)، فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) و پرسشنامه نیوNE0-FFI بدست آمد برای تجزیه و تحلیل داده ها تحلیل مسیر.و برای آزمایش معنی دار بودن ضریب مسیر از آزمون T استفاده شد. نتایج نشان داد که فرهنگ سازمانی ، شخصیت و رضایتمندی روانی تاثیر مستقیم بر تعهد سازمانی دارند. همچنین فرهنگ سازمانی و شخصیت با واسطه ای رضایتمندی روانی تاثیرات غیرمستقیم وقابل توجهی بر تعهد سازمانی کارکنان دارند. بنابراین ، نقش رضایتمندی روانی به عنوان یک متغیر میانجی تایید شد ویک مدل تحقیق مناسب در مورد نقش رضایتمندی روانی به عنوان یک متغیر میانجی گر با استفاده از روش تحلیل مسیر مدل علی نظری بدست آمد. نتایج نشان داد که مدل بدست آمده از این مطالعه می تواند به عنوان مدلی برای پیش بینی تعهد سازمانی از فرهنگ سازمانی و شخصیت با میانجی گری رضایتمندی روانی مورد استفاده قرار بگیرد. این مطالعه ،نشان دادکه برای افزایش تعهد سازمانی کارکنان باید به نقش ورابطه عوامل موثر در رضایتمندی روانی کارکنان توجه ویژه ای معطوف داشت.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، فرهنگ سازمانی، شخصیت|، رضایتمندی روانی
  • معین صادقی*، تکتم عباسیان شوراب، احمد تارک، ایوب مرادی، رضا فرجی صفحات 139-156

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مولفه های مثبت روانشناختی بر خودارزشمندی و باورهای فراشناختی فرزندان جانبازان مبتلا به PTSD انجام گرفت و از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی بود. نمونه پژوهشی در این بررسی شامل 40 نفر از نوجوانان فرزند جانبازان شهرستان کرمانشاه در سال 1400 بود که به روش نمونه گیری داوطلبانه با جایگزینی تصادفی بر اساس ملاک های ورود انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و گواه قرار داده شدند. داده های تحقیق از طریق پرسشنامه های خودارزشمندی کروکر و همکراان (2003) و پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز (MCQ-30) جمع آوری گردید. یافته های پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-20 و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین میانگین نمرات پس آزمون خودارزشمندی (14/0=ἡ، 05/0˂P، 09/6=(1و35) F) و باورهای فراشناختی (39/0=ἡ، 01/0˂P، 65/22= (1و35) F) بعد از حذف اثر پیش آزمون، در گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری وجود دارد و آموزش مولفه های مثبت روانشناختی منجر به ارتقای خودارزشمندی و کاهش باورهای فراشناخت منفی در اعضای گروه آزمایش در مرحله پس آزمون، در مقایسه با گروه کنترل شده است. بر اساس نتایج حاصله می توان گفت که آموزش مولفه های مثبت روانشناختی منجر به ارتقای وضعیت روانشناختی و خودارزشمندی فرزندان جانبازان شد.

    کلیدواژگان: مولفه های مثبت روانشناختی، خودارزشمندی، باورهای فراشناختی، فرزندان جانبازان، PTSD
  • زهرا رمضانی خوشنامه*، محسن جدیدی صفحات 157-172

    این پژوهش با هدف پیش‏بینی خودشیفتگی براساس نیازهای خود-شی، طرحواره های ناسازگار و مکانیسم ‏های دفاعی در فرزندان نظامیان انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی-پیمایشی بود، جامعه آماری شامل تمامی فرزندان نظامیان در دانشگاه‏های تهران است که تعداد 350 نفر به‏صورت هدفمند در دسترس انتخاب شدند. جهت سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه ‏های طرحواره‏ های ناسازگار اولیه یانگ، شخصیت خودشیفته آدامز (NPI-16)، پرسشنامه خود-شیء آربل (2014) و سبک‏های دفاعی اندرز (DSQ-40) استفاده شد. داده‏های به‏دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-25 تحلیل شدند. نتایج بررسی‏ها نشان داد که نیازهای خود-شی با به میزان 2/24 درصد نقش معنادار بر خودشیفتگی دارد. متغیر طرحواره‏ های ناسازگاراولیه بر خودشیفتگی در دانشجویان پسر و دختر با آزمون رگرسیون چندگانه با اندازه اثر در طرحواره بریدگی/ طرد بر خودشیفتگی، 5/34 درصد و حوزه خودگردانی مختل 41 درصد، حوره محدودیت های مختل 8/32 درصد، حوزه دیگر جهت مندی 3/39 درصد و حوزه گوش بزنگی/ بازداری 7/38 درصد بر خودشیفتگی نقش دارند. نقش مکانیسم‏های دفاعی بر خودشیفتگی فرزندان نظامیان با اندازه اثر این متغیرها برای متغیر سبک دفاعی رشد نایافته 115/0 و برای متغیر سبک دفاعی رشدیافته 217/0 و برای متغیر سبک دفاعی روان آزرده 327/0 به‏ دست آمد. با توجه به نتایج پژوهش خودشیفتگی یک راهبرد جبران برای طرحواره های ناسازگاراولیه به شمار می آید بر این اساس می توان طرحواره های ناسازگاراولیه را یکی از سازوکارهای موثر در تحول صفت شخصیتی خودشیفتگی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: خودشیفتگی، نیازهای خودشی، طرحواره های ناسازگار، مکانیسم های دفاعی، دانشجویان
  • سیده مونس حسینی، سجاد باقری*، زهرا سرمست شوشتری، علی قربان نژاد صفحات 173-198

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجی گری باورهای ارتباطی در رابطه بین انتظارات زناشویی با کیفیت زندگی زناشویی در خانواده های نظامیبود. روش پژوهش همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه پژوهش خانوارهای نظامی شهر تهران در سال 1401 بود که از بین آنها 204 نفر با روش نمونه گیری در هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر را پرسشنامه انتظارات زناشویی امیدوار و همکاران (1387، پرسشنامه کیفیت زناشویی باسبی، کران، لارسن و کریستنسن (2005) و باورهای غیرمنطقی در زندگی زناشویی ایدلسن و اپستین (1981) تشکیل دادند. نتایج حاصل از تحلیل داده ها شان می دهد اثر مستقیم انتظارات زناشویی (41/0-=β) و باورهای ارتباطی (36/0-=β) بر کیفیت زندگی مورد تایید قرار گرفت (05/0<p) و انتظارات زناشویی بر باورهای ارتباطی (05/1=β) اثر مستقیم دارند (05/0<p). همچنین اثر غیرمستقیم انتظارات زناشویی (38/0-=β) بر کیفیت زندگی زناشویی زوجین نظامی در سطح 05/0 معنی دار است. بنابرین نتایج پژوهش حاکی از برازش مطلوب مدل تحلیل مسیر نقش میانجی گری باورهای ارتباطی در رابطه بین انتظارات زناشویی با کیفیت زندگی زناشویی در خانواده های نظامی است.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی زناشویی، باورهای ارتباطی، انتظارات زناشویی، خانواده های نظامی
|
  • MohammadMehdi Nasibi, Fatmeh Kolivand, Samaneh Khazaei * Pages 11-24

    Marital compatibility is one of the most important factors affecting the survival and durability of the family. Therefore, identifying factors related to it is of particular importance. The purpose of this study was to investigate the mediating role of coping strategies in the relationship between work-family conflict and marital adjustment of military families. The method of correlational research was path analysis. The research population was all the military households in Tehran in 2022, from which 200 people were selected using the available sampling method, and the research tools included the Marital Compatibility Questionnaire (1976), the Work-Family Conflict Questionnaire (2000) and the Coping Strategies Scale. (1990) answered. The results of data analysis showed that work-family conflict has a direct and negative effect on marital adjustment, and problem-oriented strategies are positively and emotion-oriented strategies negatively related to marital adjustment. Finally, the main hypothesis of the research based on the mediating role of coping strategies in the relationship between work-family conflict and marital adjustment was confirmed and the results showed that problem-oriented coping strategies positively and emotion-oriented coping strategies positively The negative form has a mediating effect in the relationship between the two mentioned variables, and the result can be used in relation to working couples to improve marital compatibility.

    Keywords: coping strategies, Work-Family Conflict, marital adjustment, Military Families
  • Ashraf sadat Tajzadghehi, Hojjatalah Moradi *, Hossein Bigdeli Pages 25-53

    This research was conducted with the aim of comparing the effectiveness of group training based on early maladaptive schemas and mindfulness on experiential avoidance and distress tolerance in female adolescents with high body mass index.The method was semi-experimental with a pre-test, post-test and two-month follow-up plan with a control group.The statistical population was adolescent girls with high body mass index who were studying in the second secondary school from military families in one of the military settlements of Tehran in 1401-1400, from among them by available sampling 45 people were selected and assigned randomly in three groups of 15 people.Data collection was done with a researcher-made demographic information checklist, experiential avoidance questionnaire (Bond et al., 2011) and distress tolerance questionnaire (Simmons and Gaher,, 2005).Body mass was assessed based on BMI.The subjects of both groups received 8 sessions of training, but the control group did not receive any .The data was conducted using analysis of variance with repeated measurements and showed in the post-test stage, there is a statistically significant difference between the average score of distress tolerance and its dimensions and the total score of experimental avoidance in three groups(P<0.05).This difference in the follow-up phase was also statistically significant (P<0.05).Tthe results of Benferroni's post hoc test showed that there is no significant difference in the effectiveness of training early maladaptive schema and mindfulness therapy on experimental avoidance (P<0.05), but the effectiveness of schema compared to mindfulness. It has been more effective on stress tolerance in different stages of measurement (P<0.05).

    Keywords: experiential avoidance, distress tolerance, early maladaptive schema, mindfulness, body mass index
  • Ahmadreza Yousefpour Dehaghani, Hamid Rajabi *, Lida Moradi, Zahra Reza Soltani, Dariush Eliaspour Pages 55-76

    Modern training methods to improve the learning of beginners in executive skills such as shooting is one of the topics of interest in recent researches. The purpose of this study was to determine the effect of a course of resistance training and neurofeedback on shooting indices related to psychological performance in military beginners. By using pretest -posttest plan and using the electronic scoring system, the shooting performance of 25 beginners, before and after 12 sessions of resistance training and reinforcement of SMR wave in C4 and reinforcement of alpha wave in F3 was studied .Statistical analysis was done using Graph Pad Prism 9 software and considering 5% measurement error, and it was found that training interventions increased the shooting score in resistance(P=0.0011), resistance-neurofeedback(p<0.0001) and neurofeedback(P=0.0014) groups; decrease in shooting speed in resistance (P=0.0014), resistance-neurofeedback(P<0.0001) and neurofeedback(P=0.0372) groups, increased stability in resistance(P=0.0005), resistance-neurofeedback(P<0.0001) and neurofeedback(p=0.029) groups. But accuracy did not change significantly. Also, the follow-up test between groups in the post-test showed the changes in the shooting speed in the resistance-neurofeedback group compared to the resistance group(P=0.0124) and the stability in the resistance-neurofeedback group compared to the resistance group(P=0.0315) and neurofeedback(p =0.0001) has been better.

    Keywords: Neurofeedback, Shooting speed, Stability, Shooting score, Accuracy
  • Ebrahim Dabbagh Amini, Mehrdad Navabakhsh * Pages 77-99

    he favorable movement of contemporary Iranian society from the traditional to the modern state requires the political participation of citizens, And elections are the acceptance of responsibility in one's own society.The purpose of this study is to study the sociological factors affecting the participation of the people of Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad provinces in the elections of the Islamic Consultative Assembly. Therefore, the effect of independent variables such as the role of the coalition of candidates, ethnic-tribal affiliation and the role of external threats on the turnout in the elections was examined. Methodologically, this research has been compiled with a quantitative approach and a survey method, based on the use of questionnaire tools to collect data and opinions of respondents. The sample studied in this study is 384 men and women over the age of eighteen in Boyer-Ahmad and Dena counties in Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad provinces. Using multi-stage cluster sampling and random sampling, how to select and distribute The questionnaire was identified.Also, based on the Kolmogorov-Smirnov test, it was found that the data of the mentioned variables do not have a normal distribution. Therefore, Spearman rank correlation test was used to measure the correlation of independent and dependent variables. After calculating these coefficients with the help of SPSS software, it can be inferred that the greatest impact is related to the role of tribal affiliation of 0.785, coalition of candidates 0.783 and foreign threats 577% on participation in the elections, respectively.

    Keywords: Election, political participation, Parliament, Coalition
  • Asghar Faghani, Morteza Gholestani Por *, Seyedeh Zahra Sadati Pages 101-118
    Objective

    Charcot-Marie-Tooth is a hereditary disease in which peripheral nerves are damaged, also known as hereditary sensory and motor neuropathy. The present study was conducted with the aim of comparing the effect of existentialism therapy and therapy based on acceptance and commitment on the resilience and existential anxiety of veterans with Charcot-Marie-Tooth disease.

    Method

    The design of the current research was semi-experimental with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population of this research is all the veterans with Charcot-Marie-Tooth disease in Tehran, and after the necessary coordination with the veterans with Charcot-Marie-Tooth who had the necessary conditions to participate, 30 people were in the experimental groups (15 people in each group) and 15 people in the experimental group. The control group was replaced and selected randomly. To analyze the questions and hypotheses of the research, univariate covariance analysis (ANCOA) was used to examine the hypotheses, as well as independent t-tests and MANOVA to compare the groups in the research variables.

    Findings

    The findings of the research showed that both the existentialism treatment approach and the treatment based on acceptance and commitment have an effect on resilience and existential anxiety of Charcot-Marie-Tooth veterans. (P < 0.05

    Conclusion

    According to the obtained results, it is possible to benefit from existential treatments and treatment based on acceptance and commitment for a specific group of patients and take an effective step in reducing the mental pain of these patients.

    Keywords: Existentialism therapy, therapy based on acceptance, commitment to resilience, Existential Anxiety, Veterans, Charcot-Marie Toth
  • Mehdi Sheikhi *, Zabih Pirani, Reza Ahmadi Pages 119-138

    The present study was conducted with the aim of investigating the effect of organizational culture and personality on organizational commitment through the mediation of the role of psychological well-being. The method of this research was descriptive-correlational and its statistical population was the employees of the police 154 of whom were identified using Morgan's table. They were selected as samples in a systematic way. The data were obtained using Psychological well-being questionnaires of Rief , organizational commitment of Allen, organizational culture of Denison (2000) and the NE0-FFI questionnaire to analyze the data, path analysis, and to test the significance of the path coefficient. T test was used. The results showed that organizational culture, personality and psychological satisfaction have a direct effect on organizational commitment. Also, organizational culture and personality through psychological well-being have indirect and significant effects on employees' organizational commitment. Therefore, the role of as a mediating variable Psychological well-being was confirmed and a suitable research model was obtained on the role of psychological well-being as a mediating variable using the path analysis method of the theoretical causal model. The results showed that the model obtained from this study can be used as a model to predict organizational commitment from organizational culture and personality with the mediation of psychological. well-being this study showed that in order to increase the organizational commitment of employees, special attention should be paid to the role and relationship of effective factors in Psychological well-being of employees.

    Keywords: organizational commitment, culture, Personality, psychological well-being
  • Moein Sadeghi *, Toktam Abbasian Shourab, Ahmad Tarak, Ayoub Moradi, Reza Faraji Pages 139-156

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of positive psychological components on self-worth and metacognition beliefs of children of veterans and was a quasi-experimental study. The research sample in this study included 40 children of veterans in Kermanshah city in the year of 2019 that were selected by seventeen sampling method with random replacement and placed in two experimental and control groups. Research data were collected through Scherer and Maddox (GSE) Psychological Self-Worth Questionnaire (1982) and the Wells Metacognitive Beliefs Questionnaire (MCQ-30). Findings were analyzed using SPSS-20 statistical software and analysis of covariance. The results showed that between the mean scores of self-worth post-test (P˂0.05) and metacognition (P˂0.01) After eliminating the effect of pre-test, there is a significant difference in experimental groups and training of positive psychological components leads to improving self-worth and reducing negative metacognitive beliefs in experimental group members in the post-test phase. Comparison with the controlled group. Based on the results, it can be said that education related to positive psychological components is a new educational model that can have positive effects on children of veteran's psychological status.

    Keywords: Positive psychological components, self-worth, metacognition beliefs, children of veterans, PTSD
  • Zahra Ramezani Khoshnameh *, Mohsen Jadidi Pages 157-172

    This research was conducted with the aim of predicting narcissism based on self-object needs, maladaptive schemas and defense mechanisms in military children. In terms of the purpose, the current research was among applied-survey research, the statistical population includes all the children of military personnel in Tehran universities, 350 of whom were purposefully selected. In order to measure research variables, Yang's early maladaptive schema questionnaires, Adams' narcissistic personality (NPI-16), Arbel's Self-Object Questionnaire (2014) and Enders' defensive styles (DSQ-40) were used. The obtained data were analyzed using SPSS-25 statistical software. The research results showed that self-object needs have a significant role on narcissism with a rate of 24.2%. The variable of primary maladaptive schemas on narcissism in male and female students with multiple regression test with the effect size in cut/rejection schema on narcissism, 34.5% and the domain of impaired self-management 41%, the domain of impaired limitations 32.8%, the domain of other orientation 39.3% and the domain of eavesdropping/inhibition have a role of 38.7% on narcissism. The role of defense mechanisms on the narcissism of military children with the effect size of these variables was 0.115 for the underdeveloped defensive style variable, 0.217 for the developed defensive style variable, and 0.327 for the neurotic defensive style variable. According to the research results of narcissism, a compensation strategy for primary maladaptive schemas, primary maladaptive schemas can be considered as one of the effective mechanisms in the transformation of the narcissistic personality trait.

    Keywords: narcissism, narcissistic needs, maladaptive schemas, defense mechanisms, students
  • Seyedeh mones Hosseini, Sajjad Bagheri *, Zahra Sarmast Shushtari, Ali Ghorban Nezad Pages 173-198

    he purpose of this study was to investigate the mediating role of communication beliefs in the relationship between marital expectations and the quality of marital life in military families. The method of correlational research was path analysis. The research population was the military households of Tehran in 1401, from which 204 people were selected by purposive sampling. The tools of the present research were the Marital Expectations Questionnaire of Omdered et al. (2017), the Marital Quality Questionnaire of Busby, Karan, Larsen, and Christensen (2005) and Idelsen and Epstein's Irrational Beliefs in Marital Life (1981). The results of the data analysis show The direct effect of marital expectations (β=-0.41) and communication beliefs (β=-0.36) on quality of life was confirmed (P<0.05) and marital expectations on communication beliefs (β=1.05) directly (P<0.05). Also, the indirect effect of marital expectations (β=-0.38) on the quality of married life of military couples is significant at the level of 0.05. Therefore, the results of the research indicate the favorable fit of the path analysis model of the mediating role of beliefs. There is a relationship between marital expectations and the quality of marital life in military families.

    Keywords: Marital life quality, communication beliefs, marital expectations, Military Families