فهرست مطالب

نشریه مهندسی مدیریت نوین
سال هشتم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدامین جمشیدیان* صفحات 1-15
    زمینه

    در جهان رقابتی امروزی، یکی از ابزارهای مهم برای ایجاد تحول و بقای سازمان و دستیابی به اهداف موردنظر، عنصر انسان و توجه به قابلیت ها و ظرفیت های مثبت کارکنان است.

    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر اقدامات مدیریت منابع انسانی بر اشتیاق شغلی کارکنان با تاکید بر نقش میانجی سرمایه روان شناختی مثبت در اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی است.

    روش ها

    پژوهش حاضر ازلحاظ هدف، کاربردی و ازلحاظ ماهیت و روش در زمره تحقیقات علی است. جامعه آماری، کارکنان اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی است. به منظور برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است که حجم نمونه برابر با 150 نفر محاسبه گردید. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه است.

    یافته ها

    نتایج در خصوص فرضیه اول نشان داد اقدامات مدیریت منابع انسانی تاثیر مثبت (0/66) بر اشتیاق شغلی کارکنان دارد. نتایج در خصوص فرضیه دوم نشان داد اقدامات مدیریت منابع انسانی تاثیر مثبت (0/81) بر سرمایه روان شناختی مثبت دارد. نتایج در خصوص فرضیه سوم نشان داد سرمایه روان شناختی مثبت تاثیر مثبت (0/39) بر اشتیاق شغلی کارکنان دارد. نتایج در خصوص فرضیه چهارم نشان داد اقدامات مدیریت منابع انسانی از طریق متغیر میانجی سرمایه روان شناختی مثبت بر اشتیاق شغلی کارکنان تاثیر مثبت (0/97) دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت اقدامات مدیریت منابع انسانی بر اشتیاق شغلی کارکنان از طریق متغیر میانجی سرمایه روان شناختی مثبت، مدیران سازمان می توانند با افزایش مهارت، انگیزه، فرصت های شغلی و شرایط کاری مطلوب از طریق اقدامات مدیریت منابع انسانی و تقویت مولفه های سرمایه روان شناختی مثبت، سطح اشتیاق شغلی کارکنان را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، اشتیاق شغلی، سرمایه روان شناختی مثبت
  • علی حمیدی زاده، رسول ثانوی فرد*، مهسا اسدالله صفحات 16-30

    امروزه سازمان ها می بایست با مسیولیت اجتماعی به خوبی آشنا باشند تا ضمن بدست آوردن شهرت در بازار، تصویر مثبتی از خود در ذهن مشتریان، کارکنان و سایر ذینفعان و سهامداران ایجاد کنند. هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی تاثیر مسیولیت اجتماعی بانک ها بر عملکرد کارکنان و رضایت و وفاداری مشتریان می باشد. در این پژوهش به دلیل حفظ محرمانگی اطلاعات از ذکر نام بانک مربوطه خودداری شده است. برای آزمون فرضیات پژوهش از روش میدانی و پرسشنامه های استاندارد دارای روایی و پایایی استفاده گردیده است. حجم نمونه متشکل از 189 نفر از مشتریان بانک است که از روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار وارپ PLS و روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان می دهد مسیولیت اجتماعی بر روی عملکرد کارکنان و کیفیت ادراک شده خدمات تاثیر گذار است ولی بر روی رضایت مشتریان فاقد تاثیر مستقیم است. همچنین عملکرد کارکنان بر روی رضایت مشتریان تاثیر گذار است و رضایت مشتری نیز منجر به وفاداری نگرشی و رفتاری آنان می گردد.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، رضایت مشتری، وفاداری مشتری، کیفیت ادراک شده خدمات، عملکرد کارکنان
  • سید فخرالدین فخرحسینی*، میثم کاویانی صفحات 31-42

    مبنای تصمیم گیری مشارکت کنندگان در بازارهای اوراق بهادار اطلاعاتی است که توسط ناشران و واسطه های فعال در این بازارها منتشر می شود. بهره گیری از این اطلاعات و به عبارتی تصمیم گیری صحیح در بازار اوراق بهادار زمانی امکان پذیر است که اطلاعات مزبور به موقع، مربوط، بااهمیت و نیز کامل و قابل فهم باشد. هدف مقاله حاضر بررسی رابطه  خطی مدیریت سود و میزان افشای اطلاعات مالی با عملکرد مالی واقعی   در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. براین اساس اطلاعات مالی 94 شرکت پذیرفته موجود در بازار سرمایه کشور در بازه زمانی 1393 الی 1399 مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج نشان داد که مدیریت سود رابطه مثبت و معناداری با بازده دارایی ها دارد و بر بازده حقوق صاحبان سهام تاثیر معناداری نداشته است. نتایج نشان می دهد که رابطه غیرخطی و معناداری بین افشا و عملکرد واقعی شرکت وجود داشته است که بیانگر آن است که لزوما افزایش افشاگری منجر به بهبود عملکرد شرکت نمی شود.

    کلیدواژگان: مدیریت سود، افشا، عملکرد مالی واقعی
  • کاوه پرندین، احسان مهری، سید حسام وقفی* صفحات 43-60

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر کیفیت حسابرسی بر پایداری سود در شرکت های دارویی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. برای دستیابی به اهداف پژوهش، جامعه و نمونه آماری پژوهش شامل 25 شرکت دارویی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که در صنعت دارو فعالیت داشته اند را در طی یک دوره 7 ساله از سال 1390 تا 1396 مورد بررسی قرارگرفته است. جهت آزمون فرضیه های پژوهش ازیک مدل رگرسیونی تک متغیره با بکارگیری نرم افزار spss استفاده شده است و در نهایت یک مدل کلی رگرسیون چند متغیره ارایه شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که کیفیت حسابرسی می تواند بر پایداری سود شرکت ها تاثیر داشته باشد. رابطه بین متغیرهای کیفیت حسابرسی و پایداری سود بصورت یک رابطه مثبت و معنا دار می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد شرکت هایی که از حسابرسان با کیفیت بالا استفاده می کنند می توانند در آینده تاثیر آن را برروی پایداری سود خود مشاهده نمایند.

    کلیدواژگان: کیفیت حسابرسی، پایداری سود، اندازه موسسه حسابرسی، قدمت موسسه حسابرسی و شهرت موسسه حسابرسی
  • صدیقه طوطیان*، شهرزاد طیاران، امید درویش زاده صفحات 61-73

    در دنیای رقابتی امروز مشتریان در کانون اصلی توجه سازمان ها قرار دارند. وفاداری آنهاونحوه ارایه کیفیت خدمات به آنهاعامل اصلی کسب مزیت رقابتی می باشد.بنابراین پژوهشگران این تحقیق را با هدف تبین تاثیر شهرت سازمانی و کیفیت خدمات بر وفاداری مشتریان شرکت خودروسازی ایران خودرو در سطح شهر تهران انجام داده ه اند.روش تحقیق بر اساس هدف ،کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی است.روش گردآوری داده ها در بخش نظری مطالعات کتابخانه ای و در بخش میدانی از پرسشنامه های کاروانا و ایوینگ (2010) برای وفاداری مشتری، یانگ (2016)برای شهرت سازمانی و دوارته و همکاران (2016) برای کیفیت خدمات مورد استفاده قرار گرفت. مشتریان شرکت خودروسازی ایران خودرو در سطح شهر تهران به عنوان جامعه آماری و تعداد 385 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ضمن اینکه برای سنجش داده های پژوهش از نرم افزارهای Spss و Lisrel استفاده شد. یافته های پژوهش نشان دادکه شهرت سازمانی و کیفیت خدمات دارای اثر مثبت و معناداری بر وفاداری مشتری می باشد. این موضوع در مورد تک تک شاخص های در نظر گرفته شده برای شهرت سازمانی و کیفیت خدمات مورد تایید قرار گرفت. با توجه به یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت افزایش شهرت سازمانی با بهبود تصویر سازمانی همراه بوده و این امر می تواند تصویر ذهنی مشتریان را ارتقا بخشد و آنها را وفادارتر سازد.

    کلیدواژگان: وفاداری مشتریان، شهرت سازمانی، کیفیت خدمات
  • غلامرضا کاشانی*، افشین عرفانی صفحات 74-87

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک رهبری اخلاقی ادراک شده توسط کارکنان با توانمند سازی روانشناختی و نقش تعدیل کنندگی خستگی هیجانی در این رابطه است. جامعه آماری تحقیق شرکت ایساکو در شهر تهران است و تعداد نمونه از طریق جدول مورگان به تعداد 265 نفر به صورت تصادفی ساده با استفاده از جدول اعداد تصادفی بدست آمد. برای اندازه گیری توانمند سازی روانشناختی از پرسشنامه اسپرایتزر (1995) با 12 گویه، برای اندازه گیری رهبری اخلاقی از پرسشنامه براون و همکاران (2005) با 10 گویه و برای جمع آوری داده های مربوط به خستگی هیجانی از پرسشنامه ماسلاج و جکسون (1981) مشتمل بر 9 سوال استفاده شد. روایی (همگرا و واگرا) و پایایی (بارعاملی، ضریب پایایی مرکب و ضریب آلفای کرونباخ) بدست آمده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری حاکی از آن است که ابزار اندازه گیری از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است. تحلیل داده ها با نرم افزار پی ال اس و معنی داری روابط میان متغیرهای مکنون با استفاده از آماره تی صورت گرفت. نتایج نشان داد بین سبک رهبری اخلاقی ادراک شده با توانمند سازی روانشناختی کارکنان رابطه معنی دار از نوع مثبت وجود دارد که با حضور خستگی هیجانی در کارکنان این رابطه تضعیف شد. شدت اثر تعدیل گری معادل 18/0 می باشد که نشان از اثر متوسط متغیر تعدیل گر خستگی هیجانی در رابطه بین سبک رهبری اخلاقی با توانمند سازی روانشناختی دارد

    کلیدواژگان: رهبری اخلاقی، توانمند سازی روانشناختی، خستگی هیجانی، مدل سازی معادلات ساختاری
|
  • MohammadAmin Jamshidian Pages 1-15
    Background

    In today's competitive world, one of the important tools for the development and survival of the organization and the achievement of goals, is the human element and attention to the capabilities and positive capacities of employees.

    Purpose

    The purpose of this research is to examine the effect of human resource management practices on employees’ job engagement with an emphasis on the mediating role of positive psychological capital in the headquarters of roads and urban development markazi province.

    Methodology

    The present research in terms of goal is an applied type and in terms of the nature and method is causal. The statistical population was employees in the headquarters of roads and urban development markazi province. In order to estimate the sample size of Cochran formula has been used that the sample size of 150 was calculated. In this research, simple random sampling method is used. The data collection tool is a questionnaire.

    Findings

    The results of the first hypothesis showed that HRM practices have a positive effect (0/66) on job engagement. The results of the second hypothesis showed that HRM practices have a positive effect (0/81) on positive psychological capital. The results of the third hypothesis show that positive psychological capital has a positive effect (0/39) on job engagement. The results of the fourth hypothesis showed that HRM practices have a positive effect (0/97) on job engagement through the mediating variable of positive psychological capital.

    Conclusion

    Regarding the positive effect of HRM practices on Employees’ Job Engagement through the mediating variable of positive psychological capital, Managers can increase the level of Employees’ Job Engagement by increasing their skills, motivation, job opportunities and desirable working conditions through HRM practices and strengthening the components of positive psychological capital.

    Keywords: Human Resource Management, Job Engagement, Positive Psychological Capital
  • A.Hamidizadeh, R.Sanavifard, M.Asadollah Pages 16-30

    Corporate social responsibility has attracted many researchers over the past decade. Since the organizations need to serve different kinds of people (such as shareholders, customers and employees), It is important for them to be familiar with social responsibility because it creates great opportunities for growth and prosperity in the market and among customers. In this way, they would have the ability to acquire a good reputation in the market, and create a positive image of themselves in customers’ mind. The main objective of this study is to investigate the influence of social responsibility of the bank on employee performance and customer satisfaction and loyalty. Statistical universe of the research included customers of a private bank (whose name has not been mentioned in this study due to confidentiality). In this research, by using random sampling method, 189 people from Tehran branches of the bank were selected. Finally, after distributing 200 copies of questionnaire in the statistical universe, 189 questionnaires were accepted to analyze. Further, to analyze data, we employed structural equations modelling (SEM) using Warp PLS software. Results show that social responsibility affects employee performance and perceived quality of services however it does not have any significant impact on customer satisfaction. In addition, employee satisfaction has a significant impact on customer satisfaction contributing to customer behavioral and attitudinal loyalty.

    Keywords: Social Responsibility, Customer Satisfaction, Customer Loyalty, Perceived Quality, EmployeesPerformance
  • Meysam Kaviani, Seyed Fakhreddin Fakhrehosseini Pages 31-42

    The basis for decision-makers in securities markets is information provided by publishers and intermediaries active in these markets. The use of this information, in other words, the correct decision in the securities market, is possible when the information is timely, relevant, relevant, and complete and comprehensible. The purpose of this paper is to examine the linear relationship between earnings management and the disclosure of financial information with True financial performance (TFP) in listed companies in Tehran Stock Exchange. Based on this, financial information of 94 companies accepted in the capital market of Iran during the period from 2011 to 2016 has been tested. The results showed that earnings management has a positive and significant relationship with asset returns and has no significant effect on return on equity. The results show that there is a non-linear and significant relationship between the disclosure and the True performance of the company, which indicates that necessarily increasing disclosure does not improve the performance of the company.

    Keywords: Earnings management, disclosure, True financial performance
  • Kaveh parandi, Ehsan mehri, Seyed Hesam Vaghfi Pages 43-60

    The aim of this study was to inestigate the effect of audit guality onearnings persistence in Pharmaceutical companies listed on the Tehran Stock ExchangeThis research is based on objective, Applied And after the event through information using the approach in the pas.To achieve its objectives, the community and the sample consists of 25 pharmaceutical company listed on the Tehran Stock Exchange were active in the pharmaceutical industry Over a period of 7 years from 1390 to 1396 were investigated. To test Hypotheses of univariate regression uses spss software is used finally a General Multivariate regression model is presented.The results indicate that audit quality can be affected by corporate earningspersistence. The relationship between audit quality and earnings persistence has a positive and significant relation is. The results of this study indicate that high-quality firms of auditors could impact on the future stability of their own earnings per sistence has a positive and significant relation is. the results of this study indicate that high-quality firms of auditors, could impact on the future stability of their own earnigs per sistance.

    Keywords: Audit quality, earnings persistence, Size Of institution, Antiquity Of institution, Fame Of institution, LegalClaims Of institution
  • Pages 61-73

    Given the importance of customer loyalty in the manufacturing and service sectors and the role of these variables influencing and being influenced by other organizational variables, This paper investigates the impact of organizational reputation and service quality on customer loyalty were discussed. To this end all customers carmaker Iran Khodro in Tehran as population and 385 subjects were selected by using simple random sampling. Also, Data collection instrument was a questionnaire to arrange the questionnaires Caruana and Irving (2010) for customer loyalty, Yang for corporate reputation and Duarte et al (2016) were used for quality of service. In this way, and the effect of corporate reputation on customer loyalty and the impact of service quality on customer loyalty were measured. While research data to measure and Lisrel Spss software was used. The results obtained in this study indicate both corporate reputation and quality of service has a significant positive effect on customer loyalty. This applies to every single indicator is intended for corporate reputation and quality of service was approved.

    Keywords: customer loyalty, corporate reputation, quality of service
  • Gholamreza Kashani *, Afshin Erfani Pages 74-87

    Psychological empowerment as an internal stimulus allows employees to build self-efficacy using their sense of self-confidence and autonomy in their jobs. According to the theory of social learning, the extraction of information from the observed behaviors of organization leaders in understanding the meaningfulness and the effect of job occupation, which is one of the important dimensions of psychological empowerment, plays a significant role. Moreover, emotional exhaustion of employees may cause fewer employees to absorb and Allowing psychological empowerment resources to be desirable and not an attempt to decode codes derived from an ethical leadership style. The purpose of this study was to investigate the relationship between the perceived ethical leadership style of the staff with psychological empowerment and the role of emotional exhaustion moderator in this regard. The statistical population of the research is Isako Company in Tehran, and a sample of 265 people was randomly assigned to the Morgan table using a random number table. For measurement of psychological empowerment, the Spritezer questionnaire (1995) with 12 items was used to measure ethical leadership from the questionnaire of Brown and et al. (2005) with 10 items. To collect emotional exhaustion data, Maslach and Jackson (1981) Includes 9 questions. Validity (convergent and divergent) and reliability (composite reliability coefficient and Cronbach's alpha coefficient) obtained from the structural equation modeling technique indicate that the instrument has good validity and reliability. Data analysis was performed using PLS software and significant relationships between the variables were performed using T statistics. The results showed that there is a significant positive correlation between the perceived ethical leadership style and the psychological empowerment of the staff, which is weakened by the presence of emotional exhaustion in the staff. The moderate effect of moderating its effect was evaluated.

    Keywords: Ethical Leadership, Psychological Empowerment, Emotional exhaustion, Modeling of StructuralEquations