فهرست مطالب

نشریه مهندسی مدیریت نوین
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مریم تقوایی یزدی* صفحات 1-18

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه مدیریت استعداد هوشمند با جانشین پروری به منظور اطمینان از تداوم رهبری در منصب های کلیدی، حفظ و توسعه سرمایه معنوی، سرمایه دانش برای آینده و تشویق افراد به توسعه است. روش تحقیق توصیفی با رویکرد پیمایشی است. اطلاعات مورد نیاز برای تحلیل از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن از منابع موجود و نظرات صاحب نظران و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (0/882) تعیین گردید. جامعه آماری این پژوهش اعضاء هیات علمی استادیار به بالا و کارکنان با مدرک فوق لیسانس به بالا در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی که در مجموع 1200 نفر هستند. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای و تعداد 291 نفر به عنوان حجم نمونه آماری انتخاب گردید و یافته های حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی، استراتژی، جذب، ارزیابی و کشف استعداد را به عنوان مولفه های اصلی مدیریت استعداد و یادگیری سازمانی، بسط و تسهیم و خلق دانش را به عنوان مولفه های اصلی مدیریت دانش نشان داد و مولفه کاربرد با ضریب استاندارد (0/87) و مولفه حفظ استعداد با ضریب استاندارد (0/86) به ترتیب بیشترین تاثیر را دارند. همچنین تحلیل عاملی تاییدی رابطه مدیریت استعداد هوشمند و جانشین پروری با ضریب استاندارد (0/93) را تایید کرده وآماره آزمون، شدت (ضریب همبستگی) این رابطه را 0/394 ارزیابی کرده است.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد هوشمند، جانشین پروری، آموزش عالی
  • هدی همتی، شهرام کریم زاده وظیفه خوران*، رامین صدیقی صفحات 19-33
    هدف اصلی این پژوهش ، بررسی رابطه بین کیفیت حسابرسی و محتوای اطلاعاتی سود (توانایی سرمایه گذاران برای پیش بینی بازده) حسابداری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. در این پژوهش، جهت سنجش محتوای اطلاعاتی سود از معیار ضریب واکنش سود استفاده شده است. همچنین، جهت سنجش کیفیت حسابرسی از سه معیار اندازه حسابرس، تخصص حسابرس در صنعت و دوره تصدی حسابرس استفاده شده است. در این پژوهش تعداد 86 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1386 تا 1393 مورد بررسی قرار گرفته اند. در پژوهش حاضر، جهت آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیون خطی چندمتغیره و جهت برآورد مدل پژوهش، از روش پانل دیتا با نرم افزار Stata استفاده شده است. یافته های حاصل از پژوهش، نشان می دهد که رابطه مثبت و معناداری بین کیفیت حسابرسی و محتوای اطلاعاتی سود حسابداری وجود دارد. همچنین تفاوت معناداری بین کیفیت حسابرسی و محتوای اطلاعاتی سود در شرکت های سودده و زیان ده وجود دارد.
    کلیدواژگان: اندازه حسابرس، تخصص حسابرس، ضریب واکنش سود، دوره تصدی حسابرس
  • سید محمدرضا داودی*، سمیه نادری یگانه صفحات 34-49

    از آنجا که دانشگاه ها نقش مهمی در اقتصاد دانش بنیان بازی می کنند، تجاری سازی دانش تولید شده اهمیت فراوانی پیدا کرده و زمانی کاربردی میشود که از طریق آن ها، دانشگاه به دانشگاه کارآفرین تبدیل شود. هدف اصلی این پژوهش شناسایی و اولویت بندی مولفه های تجاری سازی دانش در دانشگاه آزاد قم با توجه به رویکرد ایجاد دانشگاه نسل سوم جهت پیشنهاد یک مدل مناسب می باشد. جهت گردآوری داده ها از روش ترکیبی استفاده شده است. پس از جمع آوری اطلاعات موجود در مورد موضوع پژوهش، با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 18 نفر از گروه انتخاب شده اطلاعاتی در مورد راهکار ها و مراحل تجاری سازی دانش جمع آوری گردیده است. برای دست یابی به یک الگوی پارادایمی از راهبرد سیستماتیک نظر یه داده بنیاد استفاده شده است. بر اساس تحلیل مصاحبه های صورت گرفته تعداد 214 کد باز اولیه شناسایی شد که این کد ها به 24 کد محوری و 6 کد منتخب کاهش داده شدند. سپس کد های شناسایی شده در شش طبقه هسته ای شامل پدیده ی محوری، شرایط علی، شرایط زمینه ای، عوامل مداخله گر، راهبردهای تعاملی و پیامد ها حول پدیده تجاری سازی دانش در ایجاد دانشگاه نسل سوم دسته بندی شدند و به صورت یک الگوی پارادایمی به هم مرتبط گردیدند. به منظور اولویت بندی مقوله های بدست آمده از آنتروپی شانون استفاده شده است.

    کلیدواژگان: تجاری سازی دانش، دانشگاه نسل سوم، رویکرد داده بنیاد، آنتروپی شانون
  • تبسم مظاهری، حرمت اصغری*، وحید رضایی تبار صفحات 50-65

    هدف اصلی این پژوهش « بررسی تاثیر رهبری تحول گرا از طریق توانمندسازی بر نگرش شغلی کارکنان با توجه به نقش تعدیلگرتوانمندسازی روانشناختی در سازمان نقشه برداری کشور» می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان سازمان نقشه برداری کشور در تهران می باشد که از طریق جدول مورگان تعداد 181 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی با رویکرد کاربردی می باشد. روش گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و پیمایشی است. روش آزمون فرضیات تحقیق از طریق تحلیل عاملی و معادلات ساختاری می باشد.نتایج مربوط به آزمون فرضیات اول و دوم نشان می دهد مولفه های رهبری تحول گرا بر نگرش شغلی کارکنان و توانمندسازی کارکنان تاثیر مستقیم و معناداری دارد. نتایج فرضیه سوم نیز نشان داد توانمندسازی کارکنان موجب تقویت تاثیر رهبری تحول گرا بر نگرش شغلی کارکنان می گردد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی کارکنان، رهبری تحول گرا، نگرش شغلی کارکنان
  • عزیز الله سلطانی، رضا احتشام راثی*، صادق عابدی صفحات 66-75

    امروزه توجه به کیفیت و هزینه های آن یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در بازارهای رقابتی است و تحولات جهانی صورت گرفته در دهه های اخیر، کیفیت را به یک ضرورت تبدیل نموده است. از این رو در تحقیق پیش رو، از مدل P-A-F جهت شناسایی هزینه های کیفیت در صنعت تولید قطعات خودرو استفاده شده است. در این تحقیق از رویکرد سیستم های پویا جهت بررسی تاثیر کاهش یا افزایش هزینه های کیفیت بر یکدیگر استفاده و به منظور تعیین روابط بین هزینه های کیفیت و فرضیه-های دینامیکی، نظرات خبرگان (مدیران و کارشناسان فنی با سابقه صنعت خودرو) در حوزه تولید قطعات خودرو بکار گرفته شده است. هدف این مقاله شناسایی عوامل موثر بر هزینه های کیفیت و همچنین بررسی تاثیر این عوامل با رویکرد دینامیکی و با استفاده از تعاملات مرتبط و اثرگذار است. تحقیق حاضر از نوع هدف کاربردی و با توجه به شناسایی هزینه های کیفیت تحقیق اکتشافی می باشد.جامعه آماری پژوهش، خبرگان شامل مدیران و کارشناسان فنی با سابقه صنعت خودرو و قطعات خودرو می باشند. در این تحقیق، از آزمون های ساختاری جهت اعتبارسنجی مدل استفاده و در در نهایت مدل تحقیق در نرم افزار Vensim شبیه سازی شده و نتیجه اجرای شش سیاست تغییر هزینه در هزینه کل کیفیت بررسی گردیده است.

    کلیدواژگان: هزینه کیفیت، سیستم پویا، هزینه شکست
  • امیرمحمد اخوان صراف*، دریا آقائی، متین عزیزی صفحات 67-80

    در این مقاله به بررسی شاخص های محله پایدار و رابطه آن با جهانی شدن پرداخته شده است. ضمن بررسی دیدگاه های مختلف و پژوهش های صورت گرفته و همچنین با بررسی نمونه های موردی که هر کدام در کشورها و قاره های مختلفی قرار دارند دریافتیم که توسعه پایدار محلی هم در تعامل و هم در تقابل با توسعه پایدار جهانی است به گونه ای با توجه به موقعیت های جغرافیایی مختلف می تواند اثرگذاری متفاوتی داشته باشد. این در حالی است که یکی از اصلی ترین عوامل موفقیت توسعه پایدار، جهانی شدن و فرایند هم پیوندی جهانی بدون مرز می باشد و با وابستگی کشورها به یکدیگر است که توسعه پایدار می تواند محقق شود اما این موضوع در مقیاس محله متفاوت است و می تواند آسیب هایی به آن وارد کند. جهانی شدن توسعه پایدار در حالی می تواند موفقیت آمیز باشد که تهدیدی برای ویژگی های بومی محله به حساب نیاید و از نظر اقتصادی،اجتماعی و زیست محیطی آن را تهدبد نکند.توسعه پایدار محلی را می توان با شاخص های متنوعی بهبود بخشید و این شاخص ها با توجه به نیازها و دارایی های هر محله منتخب و در نهایت منجر به نتایج متفاوتی می شود.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار محلی، پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، سرمایه اجتماعی، جهانی شدن
|
  • Maryam Taghvaee yazdi Pages 1-18

    The purpose of this study is to investigate the relationship between smart talent management and surrogacy in order to ensure continuity of leadership in key positions, retention and development of spiritual capital, knowledge capital for the future, and encouraging people to develop. The research method is descriptive with survey approach. The data needed for analysis of the researcher-made questionnaire whose validity from existing sources and the opinions of experts and its reliability were determined by calculating Cronbach's alpha coefficient (0.882). The statistical population of this study was faculty members of the faculty of higher education and postgraduate staff in the Islamic Azad University of Khorasan Razavi. The stratified random sampling method and 291 individuals were selected as the statistical sample size and the findings of exploratory factor analysis, strategy, recruitment, evaluation and discovery as key components of talent management and organizational learning, development and He identified knowledge sharing and creation as the main components of knowledge management and the application component with standard coefficient (0.87) and talent retention component with standard coefficient (0.86) had the most impact. Confirmatory factor analysis confirmed the relationship between intelligent talent management and surrogacy with standard coefficient (0.93) and the test statistic estimated the severity (correlation coefficient) of this relationship as 0.394.

    Keywords: Smart talent management, Substitution, Higher education
  • MohammadReza Davodi, Somaye Naderi Yeganeh Pages 34-49
    Background

    The importance of the issue is due to the fact that today the economic development of countries is formed in the knowledge-based group. Because universities play an important role in the knowledge-based economy, the commercialization of the knowledge produced in universities becomes very important and is applied when, through them, the university becomes an entrepreneurial university.

    Purpose

    . The main purpose of this study is to identify and prioritize the components of knowledge commercialization in Qom Azad University according to the approach of becoming a third generation university to propose a suitable model.

    Methodology

    A combined method has been used to collect data. First, the existing information on the research topic has been collected through the library method. Then, using semi-structured interviews with 18 experts and the selected group, information about strategies and steps of knowledge commercialization was collected

    Findings

    To achieve a paradigm model, a systematic strategy based on a data base has been used. Based on the analysis of the interviews, 214 initial open codes were identified, which were reduced to 24 core codes and 6 selected codes. The codes identified in the six nuclear classes, including the central phenomenon, causal conditions, contextual conditions, intervening factors, interactive strategies and consequences around the phenomenon of knowledge commercialization in the creation of the third generation university, were categorized as a paradigm model. They became connected. Shannon entropy was used to prioritize the obtained categories. Through that, the rank of each category was identified first in the main concept and then among all the codes.

    Conclusion

    Among the 26 core codes identified, rapid discovery of new opportunities in the market in the category of background conditions, absence of laws and bureaucracy in the category of core phenomena, communication networks between investors, industrial owners and universities in the category of causal conditions, creation of entrepreneurship centers, Growth, technology, etc. in the category of strategies, technological infrastructures in the category of intervening conditions and foundation for creating an entrepreneurial university were identified as the first priorities of the main categories.

    Keywords: knowledge commercialization, third generation university, data foundation approach, Shannonentropy
  • Pages 50-65

    The main purpose of this study is "Effects of transformational leadership through empowerment on job attitudes regarding the moderating role of psychological empowerment of the National Cartographic Center ". In this study, job attitudes as the dependent variable and transformational leadership attributes as independent variables. Empowerment is as a mediator variable in the research. The population is all employees of Country mapping organization in Tehran via 181 persons Morgan has been selected as the sample. The method of research is descriptive and functional approach. Data collection is Libraries and survey data. Methods of test hypotheses through are factor analysis and structural equation. The results of first and second hypothesis testing shows components of transformational leadership has direct and significant impact on job attitudes and empowering employees. The third hypothesis results showed empowering employees have to enhance the impact of transformational leadership on job attitudes.

    Keywords: transformational leadership, job attitudes, empowerment
  • Azizalah Soltani, Reza Ehtesham Rasi *, Sadegh Abedi Pages 66-75

    Nowadays attention to quality and costs is one of the most important factors of success in competitive markets and global developments have made quality as a necessity in recent decades. Therefore, in the forthcoming research, the P-A-F model is used to identify the cost of quality in the automotive parts industry. In this research, a dynamic system approach is used to examine the effect of decreasing or increasing the cost of quality on each other. In order to determine the relationship between quality costs and dynamic hypotheses, the opinions of experts (managers and technical experts with a history of automotive industry) in the field of automotive parts production. The purpose of this paper is to identify the factors affecting the cost of quality as well as the impact of these factors on the dynamic approach and using relevant and effective interactions. The present research is an applied target type and with regard to the identification of the cost of exploratory research quality. The statistical society of the research consists of experts and experts in the field of automotive and automotive parts. In this research, structural tests were used to validate the model and in the end, the research model was simulated in Vensim software and the result of the implementation of six policy of cost change at the cost of the total quality has been examined.

    Keywords: Cost of Quality, dynamic system, failure cost
  • Pages 67-80

    In this article, the indicators of the sustainable neighborhood and its relationship with globalization have been investigated. While examining different perspectives and researches, and also by examining case examples, each of which are located in different countries and continents, we found that local sustainable development is both in interaction and in opposition to global sustainable development. A species can have different effects according to different geographical locations. This is despite the fact that one of the main success factors of sustainable development is globalization and the process of global integration without borders, and it is with the dependence of countries on each other that sustainable development can be achieved, but this issue is different at the neighborhood scale. And it can damage it. The globalization of sustainable development can be successful when it is not considered a threat to the local characteristics of the neighborhood and does not threaten it economically, socially and environmentally. Local sustainable development can be improved with various indicators. and these indicators according to the needs and assets of each selected neighborhood and ultimately lead to different results. Conclusion Sustainable neighborhood development can have different results in different countries and situations. Despite these stable dimensions, always for everything, but in different positions where the components are placed more. Attention to environmental factors in neighborhood design, use of barren areas and uninhabitable buildings, use of appropriate vegetation and environmental neighborhood design are among the most important development factors.

    Keywords: neighborhood, sustainable development, local sustainable development, economic sustainability, social sustainability, social capital, globalization