فهرست مطالب

نشریه پیکره
پیاپی 32 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدرضا سوداگر صفحات 1-20

    بیان مسئله:

    نقاشی کودک زیرمجموعه ای از هنرکودک و فعالیتی در جهت بهبود تفکر و خلاقیت او است. ذوق محوری این نوع از فعالیت که همواره با بازی های کودکانه همراه بوده، هنربودگی این فعالیت را با چالش مواجه ساخته است. ضمن در نظر گرفتن چالش یاد شده، در این راستا ضرورت دارد تا این موضوع موردکندوکاو آموزشی قرار گیرد؛ بنابراین در پژوهش حاضر سعی بر آن است تا با استفاده از «نظریه رشد» ویگوتسکی به این پرسش پاسخ داده شود که چگونه نقاشی را به کودکان آموزش دهیم تا فعالیت های خلاقه آنان در مسیر طبیعی رشد آسیب نبیند؟

    هدف

    از همین منظر و از آن جهت که ممکن است فعالیت های ذوقی و خلاقه کودکان در نقاشی با آموزش نادرست در معرض آسیب های آموزشی قرار گیرد، با هدف جلوگیری ازآسیب های احتمالی، یکی از نظریات موثر بر رشد و رسش کودکان، شاخص ارزیابی این فعالیت آموزشی می شود تا شاهد بهره برداری مطلوبی در این زمینه باشیم.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر برمبنای تحقیقات بنیادین نظری و از نوع توصیفی-تحلیلی است و درگروه پژوهش های کیفی قرار می گیرد دراین مقاله با استفاده از منابع کتابخانه ای و تجربیات کارگاهی به بررسی میزان فعالیت مربی در آموزش نقاشی پرداخته میشود و پس از تحلیل و ارایه 33 نمونه نقاشی که از میان بیش از سه هزار اثر انتخاب شده اند، راه کار آموزشی مناسب پیشنهاد خواهد شد.

    یافته ها: 

    یافته های این پژوهش نشان می دهد کودکانی که با توجه به نظریه یاد شده با میانجی گری و آموزش صحیح والدین و مربیان در آموزش نقاشی مواجه شده اند، در یک فرآیند اجتماعی و همسو با روند طبیعی رشد، آثاری فراتر از سطح فعلی خودشان ارایه داده اند.

    کلیدواژگان: آموزش هنر، نقاشی کودکان، نظریه مجاور رشد، ویگوتسکی، فبک
  • الهام عبدالله پور، فاطمه ابجدیان صفحات 21-36

    بیان مسئله:

    هنر دوره اسلامی با گستره ای فراتر از مرزهای جغرافیای کشورهای اسلامی، به فراخور کارکرد یا کاربرد آن در همه نقاط جهان، همواره تکثیر و بازنمایی شده و محور کار پژوهشگران مراکز علمی و پژوهشی بوده است. از اشکالی که این پژوهش ها در قالب آن منتشر میشوند مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر است که پایگاه اطلاعاتی بین المللی «اسکوپوس» یکی از آن ها است. براین اساس در پژوهش حاضر سعی بر آن است تا مقالات حوزه هنر اسلامی در مجلات نمایه شده این پایگاه به صورت موضوعی ارزیابی شده، و به سوالاتی چون چیستی موضوعات اصلی پژوهش های حوزه هنر اسلامی و اینکه چه کشورها و سازمان هایی در تولید پژوهش های این حوزه مشارکت داشته اند، پاسخ داده می شود. همچنین معرفی برترین مجلات و مقالات این حوزه موضوعی و وضعیت پژوهش های ایران در پایگاه های اطلاعاتی اسکوپوس از مسایل دیگر این پژوهش است.

    هدف

    شناخت رویکرد موضوعی پژوهشگران حوزه هنر اسلامی و نیز موضوعات اصلی و پرتکرار این حوزه هدف پژوهش حاضر است.

    روش پژوهش:

    این پژوهش از نوع توصیفی بوده که براساس شاخص های علم سنجی، جامعه آماری 475 مدرک در حوزه هنر اسلامی نمایه شده در پایگاه اسکوپوس را بررسی می کند. با استفاده از تحلیل هم واژگانی، موضوعات کلیدی حوزه هنر اسلامی بررسی و نقشه هم رویدادی با نرم افزار «وس ویوور» ترسیم شده و با تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار اکسل، مقاله ها، مجلات، کشورها و نویسندگان برتر این حوزه شناسایی شدند.

    یافته ها:

      پژوهش حاضر نشان داد در این بررسی پرتکرارترین کلمات کلیدی در کل بازه زمانی بررسیشده، به جز هنر اسلامی، موزه، صنایع دستی، هنر و هندسه نقوش بوده و مجله «Hali»به عنوان برترین مجله حوزه هنر اسلامی با دارا بودن بیش ترین انتشار مقالات بوده است. همچنین مشخص گردید که کشور آمریکا بیش ترین تولیدات را در این حوزه و دانشگاه «محمد بن عبداله»، «آکسفورد» و «هنر اسلامی» تبریز رتبه اول را در مشارکت تولیدات این حوزه داشته اند. دیگر نتایج نشان داد روند انتشار پژوهش های حوزه هنر اسلامی صعودی است و بیش ترین تولیدات علمی این حوزه در سال 2016 میلادی منتشر شده است. همچنین کشور ایران رتبه پنجم میزان تولید انتشارات حوزه اسلامی را به خود اختصاص داده است.

    کلیدواژگان: پژوهش های هنر اسلامی، اسکوپوس، پژوهشگران ایرانی، پایگاه اطلاعاتی، ارزیابی موضوعی، علم سنجی
  • مهسا تندرو، علیرضا طاهری صفحات 37-49

    بیان مسئله:

    رویکردهای مختلفی در مطالعات هنر اسلامی وجود دارد که هر یک از این رویکردها، تفاسیر متفاوتی از هنر اسلامی ارایه می دهند. از این میان، رویکرد تاریخی نگر بر دو مولفه بسترمندی و تفسیر تاکید دارد و با استناد بر ویژگی های تسلسل تاریخی به دنبال تبارشناسی هنر اسلامی است. «شیلا بلر» متاثر از این دیدگاه به پژوهش در حوزه مطالعات اسلامی می پردازد و مهمترین محورهای اندیشه او، در مواجهه با هنر اسلامی، توجه به زمینه تاریخی است که اثر در آن شکل می گیرد. بنابراین، پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این سوال است که روش و دیدگاه شیلا بلر چگونه می تواند درک و دریافت آثار هنر اسلامی را آشکار سازد؟

    هدف

    دستیابی به شناخت دیدگاه تاریخی نگر شیلا بلر در زمینه شناسایی و خوانش کتیبه ها در معماری اسلامی هدف این پژوهش است.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده و در آن اطلاعات کتابخانه‎ ای به صورت کیفی تجزیه و تحلیل شده است.

    یافته ها:

     یافته ها نشان می دهد با استفاده از این نوع مطالعه می توان به الگوی مشخصی از تنظیم ساختار کتیبه ها دست یافت که در شناسایی تاریخ آثار بی نام و نشان موثر است. براساس روش تاریخی نگر، بلر هنر و معماری اسلامی را پدیده ای محصول حقیقت تاریخی می داند. بر این اساس، چیزی که در مرحله نخست در روش پژوهش های او ازجمله در کتاب «نخستین کتیبه ها در معماری دوران اسلامی ایران زمین»، مورد اهمیت قرار دارد، شواهدی مادی و عمدتا ملموس هستند و تفاسیر عرفانی و معنوی و ماورایی در نگرش او جایی ندارد. بلر بزرگترین علل حضور کتیبه های دینی را پیام تبلیغی آن ها می داند و در بررسی محتوای کتیبه های مذهبی با تاکید بر جنبه های تاریخی و نگاهی فرمالیستی، به اطلاعات جامعی از این لحاظ دست می یابد. پژوهش های او ازجمله کتاب مورد بررسی، افزون بر اینکه فهرستی از مهمترین کتیبه های دوران اسلامی ایران به دست می دهد، مرجعی بسیار سودمند در آموختن شیوه پرداختن به کتیبه ها می باشد. به طور کلی، بلر با دیدگاهی تاریخی نگر به ضبط کتیبه ها می پردازد و اطلاعات دقیقی در شرح هر کتیبه در زمینه محتوایی، تاریخی و جغرافیایی و تحلیل صوری و خط شناسانه در اختیار پژوهشگران قرار می دهد که ابعاد گسترده ای از آثار هنر اسلامی را برای محققان در این زمینه آشکار می سازد.

    کلیدواژگان: تاریخی نگری، شیلا بلر، هنر و معماری اسلامی، کتیبه نگاری
  • زهرا السادات فیروزآبادی، ایرج داداشی صفحات 50-70

    بیان مسئله:

    با نگاه به تحولات نگارگری در ایران شاهد رواج رقم نگارگر یا درج نام و نشان وی از دوران تیموری در ایران و سرزمین های متاثر از فرهنگ پارسی همچون هند گورکانی هستیم. از میان آثار این دوران، «مرقع گلشن» به دلیل نظارت مستقیم جهانگیرشاه (گورکانی) در گردآوری قطعات، از دو جنبه تعداد آثار مرقوم و شیوه رقم زنی متفاوت با مکتب اصفهان، جایگاه ویژه ای دارد. سوال اصلی این است که در مرقع گلشن و در بستر فرهنگی دوران جهانگیرشاه، نگارگران به کدام صورت و در چه ساختار ترکیب بندی رقم یا امضای خویش را نگاشته و در فرم رقم آنان چه معانی ای مستتر است؟

    هدف

    شناخت شیوه قرارگیری رقم در نگاره های مرقع گلشن به لحاظ صوری و ساختاری و کشف معانی پنهان آن؛ ازجمله آشکار کردن ارتباط میان نحوه ترکیب بندی رقم در اثر، با انگیزه نگارگر در بازنمود موقعیت اجتماعی خویش و برقراری روابط تعاملی (بینافردی)  با بیننده به واسطه شیوه رقم زنی است.

    روش پژوهش: 

    در پژوهش حاضر با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و مشاهده مستقیم نگاره ها و حاشیه های مرقوم در مرقع گلشن، اطلاعات گردآوری؛ سپس پنج نمونه غیرتصادفی از آثار مرقوم انتخاب و هر یک متناسب با اهداف پژوهش به روش خوانش تصویری بر پایه سه فرانقش ترکیبی، بازنمودی و تعاملی، تحلیل شد.

    یافته ها:

     در بررسی نگاره های مرقوم سه نتیجه حاصل گردید: ابتدا پنج الگوی ترکیب بندی به لحاظ ساختاری در رقم نگاره های مرقع مشخص شد؛ دوم ارتباط روایی و مفهومی میان نحوه ترکیب بندی و محتوا کلامی رقم ها با جایگاه اجتماعی نگارگران در دربار و نسبت آنان با تولید مرقع نمایان شد و در نهایت، با مشاهده طرز چینش رقم نگاره ها در زاویه، فاصله و اندازه متفاوت، انگیزه نگارگران در تعامل با بیننده آشکار گردید.

    کلیدواژگان: رقم در نگارگری، نگارگری گورکانی، مرقع گلشن، خوانش تصویر، گونتر کرس و تئو ون لیوون
  • مریم فدایی تهرانی صفحات 71-87

    بیان مسئله:

    طراز اسلامی، تراز ساسانی، کلاووس- تابلیون مسیحی بافته هایی هستند که در گذشته به دلیل اعتبار اجتماعی و سیاسی به اشخاص خاص روحانی، درباری، به ویژه خلفای اسلامی، شاهان ساسانی و امپراتوران مسیحی، تعلق داشت. شیوه نقش اندازی و ساخت طراز اسلامی نشانگر تاثیر و تداوم هنر ساسانی و مسیحی است که تاکنون برای انتساب تاریخی آن پژوهشی انجام نشده است. پژوهش حاضر به دو پرسش نقاط تشابه و تفاوت طراز اسلامی با تراز و کلاووس- تابلیون مسیحی چیست؟ و کدام طرح و نقش تراز ساسانی و کلاووس- تابلیون بر طراز اسلامی تاثیر گذاشته است؟ پاسخ می دهد.

    هدف

    هدف این پژوهش توصیف و شناخت تراز ساسانی، کلاووس- تابیلون مسیحی، به منزله شواهدی بر تاثیرپذیری طراز اسلامی، است.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش حاضر توصیفی- تاریخی است. داده ها از راه کتابخانه ای و سایت موزه ها گردآوری شده است. در ابتدا بافته های اسلامی، ساسانی و مسیحی بر پایه منابع تاریخی و تصویری توصیف و سپس برمبنای اشکال، نقوش و طرح ها، میزان تاثیرپذیری طراز اسلامی مشخص و در بخش ارزیابی پژوهش تحلیل کیفی شده است.

    یافته ها:

     طراز اسلامی به لحاظ ساختار و عناصر تزیینی ادامه دهنده سنت پارچه بافی ساسانی و مسیحی است. به این مفهوم که ابتدا از لحاظ نوع بافت، شیوه تولید و نقش اندازی از تراز ساسانی پیروی کردند و سپس در مسیر نهایی تحول و تغییر خود از اشکال کلاووس- تابلیون مسیحی الگو گرفتند. با این تفاوت که خطوط اولیه اسلامی به جای عناصر مسیحی در طراز اسلامی قرار گرفت. طراز اسلامی همانند تراز ساسانی و تابلیون از اهمیت مادی و معنوی بالایی برخوردار بوده است و همانند تابلیون مسیحی شکل تغییر یافته نوارهای تزیینی کلاووس قبطی مسیحی می باشد.

    کلیدواژگان: طراز اسلامی، ترازساسانی، کلاووس- تابلیون مسیحی، پارچه ساسانی، پارچه مسیحی
  • علیرضا شیخی، راضیه سالمی صفحات 88-106

    بیان مسئله:

    آینه کاری یکی از هنرهای ظریف و پرکار وابسته به معماری است که از کنار هم گذاشتن قطعات کوچک و بزرگ آینه به وجود می آید. آرایه یاد شده معمولا در بخش های درونی بناهای مختلف ازجمله اماکن متبرکه، کاخ ها و همچنین منازل مسکونی مورد استفاده قرار گرفته که علاوه بر بعد تزیینی دارای جنبه های مهم کاربردی نیز هست. این هنر که اوج آن در بناهای دوره قاجار بود، رد پای آن در بناهای مختلف دوره صفوی دیده شده است. در پژوهش حاضر، مطالعات فنی و تحلیل محتوایی نقوش و نمادهای آینه کاری در پانزده بنای شهر اصفهان، با توجه به محدوده زمانی، انجام شده است. از این رو، پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش هاست: که ویژگی های تزیینات آینه کاری شهر اصفهان از دوره صفوی تا معاصر چیست ؟ و فنون به کار گرفته شده در ابنیه تاریخی اصفهان کدام است؟

    هدف

    بررسی فنون و نقوش تزیینی آینه کاری های اصفهان هدف پژوهش حاضر است.

    روش پژوهش:

     در پژوهش حاضر، روش تحقیق کیفی و تحلیلی است. گردآوری اطلاعات با استفاده از منابع کتابخانه ای و مشاهدات میدانی بوده است.

    یافته ها: 

    با توجه به پژوهش صورت گرفته در مجموع، متداول ترین آینه کاری از دوره صفوی تا معاصر، تکنیک آینه کاری برجسته و نیم برجسته، به صورت آینه کاری روی گچ، است. همچنین، در ارتباط با نقوش، نقوش «شمسه» و «قاب آینه» از میان هندسی ها و ترنج های تزیینی و «گلدان»، از بین دسته گیاهی، پرکاربرد تشخیص داده شدند. در بین نقوش، «گل زنبق زرد» و «دم جنبانک» نیز جزو نقوش بومی مرتبط با اقلیم اصفهان است که در خانه های صفوی و قاجاری مشاهده گردید.

    کلیدواژگان: آینه کاری، آینه کاری اصفهان، بناهای تاریخی شهر اصفهان، تزیینات آینه کاری
|
  • MohamadReza Sodagar Pages 1-20

    Problem Definition:

    The child's painting is a subset of his various activities in children's art. The central taste of this type of activity, which has always been associated with children's games, has challenged the artistry of this activity. While considering the mentioned challenge, painting is an activity aimed at improving children's thinking and creativity, and in this regard, it is necessary to be studied educationally. Therefore, in the present study, an attempt is made to use Vygotsky's «theory of development» to answer the question of «How to teach drawing to children so that their creative activities are not harmed in the natural path of development»?

    Objective

    From the above-mentioned point of view, children's tasteful and creative activities in painting may be exposed to educational damages with incorrect training. Having the aim of preventing possible damages, one of the effective theories on the development and achievement of children is the evaluation index of this educational activity to witness favorable exploitation in this field.

    Research Method

    The present study is based on fundamental theoretical research (Vygotsky's socio-cultural theory of «Zone of Proximal Development») and is of a descriptive-analytical type. The research is included in the group of qualitative investigations. The painting will be taught, and after analyzing and presenting 33 painting samples selected from over three thousand works, a suitable educational solution will be suggested.

    Results

    The findings of this research show that children who, according to the mentioned theory, have faced the mediation and proper training of parents and trainers in teaching painting. Accordingly, they have presented painting works beyond their current level in a social process in line with the natural process of development.

    Keywords: Art Education, Children's Painting, Zone of Proximal Development, Vygotsky, P4C
  • Elham Abdolahpour, Fatemeh Abjadian Pages 21-36

    Problem Definition:

    The art of the Islamic period, with a scope beyond the geographical borders of the Islamic countries, has always been reproduced and represented under its function or application in all parts of the world and has been the focus of the work of researchers of scientific and research centers. Among the forms in which these studies are published are articles indexed in reliable databases, of which the international database «Scopus» is outstanding. Therefore, the current research seeks to evaluate the Islamic Art articles in the indexed journals of this database thematically, and to answer the following questions: «How the publication process is?», «What are the main topics of research in Islamic Art?», and "What countries and organizations are involved in the production of this research?". Also, introducing the best journals and articles in this subject area and the status of Iranian studies in the Scopus databases are other problems of this research.

    Objective

    The aim is to identify the thematic approach of researchers in Islamic Art as well as the main and frequent topics of this area in the Scopus citation database.

    Research Method

    This research is descriptive, and based on Scientometric indicators, it examines the statistical community of 475 Islamic Art documents indexed in the Scopus database. Using co-word analysis, the key Islamic Art topics were investigated and a co-occurrence map was drawn using "VOSviewer" software, and by analyzing the data in Excel software, the articles, journals, countries, and the top authors of this area were identified.

    Results

    The present research showed that most Islamic Art studies have been conducted on topics such as Islamic Art, museums, handicrafts, art, and geometry of motifs. «Haill» was introduced as the best journal in Islamic Art with the most published articles in this area. It was also found that the United States had the most productions in this area and «Mohammed Bin Abdullah», «Oxford» and «Islamic Art» University of Tabriz had the first rank in the co-ownership of productions in this field. The results showed that the trend of publishing Islamic Art studies is upward, and in 2016, it had the most scientific productions in this field. Also, Iran ranks fifth in the production of publications in this area.

    Keywords: Islamic Art Studies, Scopus, Iranian Researchers, Database, Thematic Evaluation, Scientometrics
  • Mahsa Tondro, Alireza Taheri Pages 37-49

    Problem Definition:

    There are different approaches in the study of Islamic art, each of which offers different interpretations of Islamic art. Among these, the historical approach emphasizes the two components of contextualization and interpretation and seeks the genealogy of Islamic art by referring to the characteristics of the historical sequence. Influenced by this point of view, «Sheila Blair» investigates Islamic studies, and the most important orientation of her thought, when dealing with Islamic art, is to pay attention to the historical context in which the work is formed. Therefore, the current research seeks to answer the following question: «How can Sheila Blair's method and perspective reveal the understanding and acceptance of Islamic artworks»?

    Objective

    This research aims to pinpoint the historical perspective of Sheila Blair in the identification and reading of inscriptions in Islamic architecture.

    Research Method

    The current research was carried out using a descriptive-analytical method and qualitatively analyzed library information and documents.

    Results

    The results show that by using this type of study, it is possible to achieve a specific pattern of establishing the structure of the inscriptions, which is effective in identifying the date of anonymous works. Based on the historicist method, Blair considers Islamic art and architecture as a phenomenon that is the product of historical truth. Based on this, what is important in the first stage of his research method, including in the book entitled «The first inscriptions in the architecture of the Islamic period of Iran», are material and mostly tangible evidence, and mystical, spiritual, and transcendental interpretations have no place in her attitude. Blair considers the main reasons for the presence of religious inscriptions to be their preaching message and, in examining the content of religious inscriptions with an emphasis on historical aspects and a formalistic view, she obtains comprehensive information in this regard. Her research, including the book under review, besides providing a list of the most important inscriptions of the Islamic era of Iran, is a very useful reference for learning how to deal with inscriptions. In general, Blair records the inscriptions with a historical perspective and provides researchers with detailed information on the description of each inscription in terms of content, history, and geography, as well as formal and calligraphic analysis, which reveals a wide range of Islamic artworks for researchers in this field.

    Keywords: Historicism, Sheila Blair, Islamic art, architecture, inscriptions
  • Zahra Sadat Firouzabadi, Iraj Dadashi Pages 50-70

    Statement of the Problem: 

    Looking at the developments of painting in Iran, we have witnessed the spread of the painter's signature or the insertion of his name since the Timurid period in Iran and the lands influenced by Persian culture such as Gurkan India. Among the works of this period, "Gulshan Album (Muraqqa'-e Gulshan)" has a special place because of the direct supervision of Jahangirshah (Gurkan) in the collection of pieces, from the two aspects of the number of signed works and the method of signature, which differs from the Isfahan school. The key question is "In "Gulshan Album (Muraqqa'-e Gulshan)" and in Jahangirshah's era, in which way and in what structure did the painters design their signature and what meanings hide in their signature form"?

    Objective

    To identify the placement method of the signature in Gulshan Album's paintings in terms of form and structure and to discover its hidden meanings which is to reveal the relationship between the composition of signatures in the work, with the artist's motivation in representing his social position and establishing interactive (interpersonal) relationships with the viewer through the signature method.

    Research Method

    In the current research, by using library resources and directly observing the paintings and signed margins of the inscriptions in the Gulshan Album, the data was collected; Then, five non-random samples of signed works were selected, and each one was analyzed according to the research objectives by visual reading method based on the three metafunctions of composition, representation, and interaction.

    Results: 

     Three results were obtained in the examination of signed paintings. First, five compositional patterns were identified in terms of structure in the signed paintings; Second, the narrative and conceptual relationship between the composition method and the verbal content of the signatures with the social position of the painters in the court and their relationship with the production of Gulshan Album was revealed. Finally, by observing the arrangement of signed paintings in different dimensions, distances, and sizes, the motivation of the painters in interacting with the viewer was revealed.

    Keywords: Signature in Paintings, Gurkan Paintings, Gulshan Album (Muraqqa'-e Gulshan), Reading Images, Gunther Kress, Theo van Leeuwen
  • Maryam Fadaei Tehrani Pages 71-87

    Statement of the Problem:

     Islamic Ornamental Textiles or Sassanid Designed Textiles, Christian Clavos-Tablion are weavings that, in the past, belonged to certain spiritual and courtiers, especially Islamic caliphs, Sasanid kings, and Christian emperors, because of their social and political prestige. The design and making of the Islamic Ornamental Textiles show the influence and continuity of Sasanid and Christian art, which has not been researched for its historical attribution. The present research addresses two questions: “What are the points of similarity and difference between Islamic Ornamental Textiles or Sassanid Designed Textiles and Christian Clavos-Tablion?” and “Which design of the Sassanid style and Clavos-Tablion has influenced the Islamic Ornamental Textiles?”

    Objective

    This research aims to describe and recognize Sassanid Designed Textiles, Christian Clavos-Tablion, as evidence to influence the Islamic Ornamental Textiles.

    Research Method

    The current research method is descriptive-historical. The data has been collected through library and museum websites. First, the Islamic, Sassanid, and Christian textiles are described based on historical and visual sources, and then according to the shapes, motifs, and designs, influence of the Islamic Ornamental Textiles has been determined and qualitatively analyzed in the evaluation section of the research.

    Results

     In terms of structure and decorative elements, the Islamic Ornamental Textile continues the tradition of Sassanid and Christian textile weaving. They first followed the Sassanid style in terms of the type of textile, production method, and design, and then, in the final path of their transformation and change, they modeled themselves on the Christian Clavos-Tablion forms, with the difference that the early Islamic scripts were placed in the Islamic Ornamental Textile instead of the Christian elements. Like Sassanid Designed Textiles and Tablion, the Islamic Ornamental Textile has a prime material and spiritual importance, and like the Christian Tablion, it is a modified form of the Christian Coptic Clavos decorative strips.

    Keywords: Islamic Ornamental Textiles, Sassanid Designed Textiles, Christian Clavos-Tablion, Sassanid Fabric, Christian Fabric
  • Alireza Sheikhi, Razieh Salemi Pages 88-106

    Statement of the Problem: 

    Mirrorwork is one of the delicate and productive arts related to architecture, which is created by putting together small and large mirror pieces. The mentioned array is usually used in the interior parts of various buildings, including sacred places, palaces, and residential houses, which besides the decorative dimension, also has important practical aspects. Traces of this art were observed in various buildings of the Safavid period, and its development and peak can be seen in the buildings of the Qajar period. In the current research, technical studies and content analysis of motifs and symbols of mirrorwork in fifteen buildings of Isfahan City have been carried out, according to the time frame. Therefore, the present research seeks to answer these questions: 1. What are the characteristics of the mirror work decorations in Isfahan from the Safavid period to the present? 2. What are the techniques used in the historical building of Isfahan?

    Objective

    This study aims to investigate the techniques and decorative motifs of Isfahan mirrorwork.

    Research Method

    In the current study, the research method is qualitative and analytical. The data was collected using library sources and field observations.

    Results

    According to the research conducted the most common mirrorwork from the Safavid period to the present is the embossed and semi-embossed mirroring technique, as mirrorwork on plaster. Also, concerning the motifs, the motifs of "Shamsa" and "mirror-frame" among the geometric and decorative medallions and "pot" among the plant category were found to be the most widely used. Among the motifs, "yellow lily flower" and "Motacilla" are among the local motifs related to the region of Isfahan, which were observed in Safavid and Qajar houses.

    Keywords: Mirrorwork, Isfahan Mirrorwork, Historical Buildings of Isfahan City, Mirrorwork Decorations