فهرست مطالب

مطالعات برنامه درسی - پیاپی 70 (پاییز 1402)

فصلنامه مطالعات برنامه درسی
پیاپی 70 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرتضی نقره ای، مقصود امین خندقی* صفحات 1-40
    مطالعه حاضر با هدف بررسی این پرسش انجام شد: آیا پرسش از خدا در حوزه مطالعات برنامه درسی موضوعیت دارد؟ بدین منظور، مطالعه ای نظرورزانه در پیش گرفته شد و به منظور اتقان بحث، استدلال ها همراه با استنادات معتبر و متعدد در دو محور انجام شد. در ابتدا، پرسش مذکور خارج از حوزه مطالعات برنامه درسی و در محور بعدی، ناظر به حوزه مطالعات برنامه درسی موردمطالعه قرار گرفت. مطالعات خارج از حوزه، برخلاف ادعای رایج علوم مدرن، بیانگر وجود پیش فرض های متافیزیکی- الهیاتی در سراسر عصر مدرن، فلسفه و علوم آن است و در حوزه مطالعات برنامه درسی، آثار مختلف مستند شده در بحث، موید موضوعیت و جایگاه مهم این پرسش الهیاتی در تعیین مواضع صاحب نظران برنامه درسی درگذشته، حال و آینده رشته هستند. این مسیله در کنار لزوم توجه به سنت اسلامی از منظر الهیاتی، عرصه وسیعی را پیش روی ما می گشاید که پرداختن به این عرصه به مطالعات آتی واگذار می شود.
    کلیدواژگان: خدا، الهیات، دین، مطالعات برنامه درسی، نظریه
  • رسول صفرزایی، حسین مومنی مهموئی*، احمد اکبری، تورج فلاح مهنه صفحات 41-70

    هدف پژوهش حاضر بررسی وضع موجود آموزش قرآن کریم در دوره ابتدایی است. این پژوهش با رویکرد کیفی و روش داده بنیاد انجام گرفت. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل کلیه کارگزاران دخیل در برنامه درسی آموزش قرآن کریم در مقطع ابتدایی بودند که از طریق نمونه گیری هدفمند از نوع ملاک محور انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه ی نیمه ساختار یافته با دوازده نفر از معلمان مقطع ابتدایی، هشت نفر از دانش آموزان، پنج نفر از والدین دانش آموزان، شهر زاهدان جمع آوری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری استفاده شد. برای بررسی اصالت و اطمینان پذیری از معیارهای لینکن و کوبا استفاده شد. نتایج در قالب مدل پارادیمی شامل گسست آموزشی در برنامه آموزش قرآن کریم به عنوان مقوله‏ی محوری و شرایط علی (نگاه غیر کارشناسی به برنامه درسی قرآن کریم)، عوامل زمینه ای (عوامل محیطی - زمینه ای)، شرایط تسهیل گر(حمایت بعد رفتاری)، شرایط محدودکننده (چالش های درون سازمانی و برون سازمانی)، راهبردها (بهسازی سازمانی و فرآیند آموزشی) و پیامد (بی انگیزگی و عدم یادگیری مهارت قرآنی) سازمان یافت.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، روخوانی و روان خوانی، مقطع ابتدایی و نظریه داده بنیاد
  • مهدی سعیدی*، محمدحسن کریمی، محبوبه البرزی، رحمت الله مرزوقی صفحات 71-104

    هدف مقاله کشف و اعتباریابی کاربست مولفه های دیدگاه تربیتی رودلف اشتاینر در برنامه درسی دوره ابتدایی بود که با طرح ترکیبی اکتشافی متوالی با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شد. جامعه پژوهش بخش کیفی، تمام تالیفات در دسترس اشتاینر با زمینه ی تعلیم وتربیت و در بخش کمی، متخصصان برنامه ریزی درسی بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. تجزیه وتحلیل در بخش کیفی، شیوه ی تحلیل مضمون و در بخش کمی، تحلیل عاملی تاییدی است. نتایج در بخش کیفی حاکی از شناسایی 30مضمون پایه، 6مضمون سازمان دهنده و یک مضمون فراگیر بود. مضامین سازمان دهنده شامل معرفت شناسی، «من» سه بعدی، نگاه کل گرایانه و تکاملی به انسان، تناظر ابعاد وجودی انسان و هستی، هستی معنوی انسان و سیر تکاملی آگاهی است. بخش کمی نیز اعتبار بالای الگوی پیش گفته را نشان داد. بر پایه ی رهیافت های پژوهش، لزوم اتخاذ نگاه انسان شناسانه در تعلیم وتربیت، بهره گیری از ابعاد و ظرفیت های هنر و توجه به جنبه های معنوی تربیت انسان در ایجاد هماهنگی با هستی در برنامه درسی دوره ابتدایی مورد تایید و حایز اعتبار است.

    کلیدواژگان: دیدگاه تربیتی، رودلف اشتاینر، برنامه درسی، مدارس والدورف، دوره ابتدایی
  • محمد پناهنده پور*، سید احمد هاشمی، مختار رنجبر، عباس قلتاش صفحات 105-130
    این پژوهش با هدف طراحی الگوی مناسب برنامه درسی دوره پیش دبستانی در ایران مبتنی بر نظریه زیست بوم شناختی برونفن برنر انجام شده است. تحقیق حاضر اکتشافی و مبتنی بر استراتژی پژوهشی کیفی بود. بطوریکه با استفاده از روش تحلیل محتوای قیاسی، ابعاد و مولفه های موثر بر طراحی این الگو بررسی و برنامه درسی مناسب ارایه شد. حوزه پژوهش تحقیق، مشتمل بر بررسی کلیه مقالات علمی معتبر و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری بود. یافته ها نشان داد، در شکل دهی الگوی تحقیق، ابعاد: مدیریت کلان حاکمیتی،توجه به آگاه سازی خانواده ها،تناسب بخشی برنامه های دوره پیش دبستانی با فرهنگ جامعه،امکانات آموزشی، بکارگیری شیوه های خلاقانه تدریس، جامعیت محتوای آموزشی و توجه به محیط آموزشی تاثیرگذارند. سپس مبتنی بر عناصر برنامه درسی کلاین، الگوی برنامه درسی دوره پیش دبستانی در ایران مبتنی بر نظریه زیست بوم شناختی برونفن برنر ارایه شد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، پیش دبستانی، نظریه زیست بوم شناختی برونفن برنر
  • فرزانه پاکدامن*، مهدی دوایی، علی اکبر خسروی، حمیدرضا رضازاده بهادران صفحات 131-156

    با توجه به چندفرهنگی بودن جامعه ایران و تکثر تجارب زیسته قومیتی، نقش تاثیر گذار آموزش و پرورش در ایجاد وفاق و همبستگی ملی در دانش آموزان فرهنگ های مختلف غیر قابل انکار است.هدف این پژوهش بررسی جایگاه تجارب زیسته قومیتی در برنامه درسی پنهان دوره متوسطه اول ایران بود.روش نمونه گیری هدفمند بوده و روش کیفی از نوع پدیدارشناسی میباشد. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل 20 دبیر و30 دانش آموز از اقوام فارس، آذری، کرد، لر و گیلک در دبیرستانی از تهران بودند.در تحلیل داده ها مطابق روش اسمیت، مضامین اصلی شامل (یکسان سازی فرهنگی و توجه به فرهنگ مسلط، تفکرات سطحی نسبت به فرهنگ اقوام، نابرابری آموزشی، بیگانگی با تنوع فرهنگی، غفلت در همزیستی مسالمت آمیز) ظاهر شد. برای اطمینان از صحت یافته ها از سه سوسازی و ارجاع مجدد داده ها به مشارکت کنندگان استفاده شد.براساس یافته های این پژوهش می توان اذعان داشت که جایگاه تجارب زیسته قومیتی در برنامه درسی پنهان دوره متوسطه اول نامطلوب بود.

    کلیدواژگان: برنامه درسی پنهان، تجارب زیسته قومیتی، قومیت، متوسطه اول
  • علی شهرکی*، محمدرضا فدایی صفحات 157-176

    اخیرا برخی از متخصصان آموزش ریاضی اذعان کرده اند که، گنجاندن جنبه های فرهنگی در برنامه درسی ریاضیات، مزایای بلند مدتی برای پیشرفت تحصیلی ریاضیات دانش آموزان دارد، چون این جنبه ها در مفهومی نقش دارند که ریاضیات بخشی از زندگی روزمره ماست و معتقدند که یکی از علل سرخوردگی ها، اضطراب و عدم موفقیت دانش آموزان در درس ریاضی، عدم استفاده از زمینه های فرهنگی پیرامون خود دانش آموزان در جریان یاددهی_ یادگیری می-باشد. لذا عدم توجه به این زمینه ها ما را بر آن داشت تا در زمینه حفر قنات که قدمتی چندین هزار ساله در ایران دارد، به طراحی مسایل ریاضی بپردازیم و پلی بین ریاضیات رسمی دانش آموزان و فرهنگ و فعالیت‏های روزانه آنها ایجاد کنیم . بنابراین بر اساس چارچوب نظری ریاضیات قومی و با بهره گیری از قوم نگاری، داده ها را تجزیه و تحلیل کردیم. نتایج حاصله، نشان می دهد که گذشتگان برای حل وفصل کردن مسایل روزمره شان از فعالیت های ریاضی استفاده می کرده اند که گنجاندن این فعالیت ها در برنامه درسی ریاضی می تواند جریان یاددهی-یادگیری را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، ریاضیات قومی، قوم نگاری
  • مریم سادات فخیم پور*، مریم شفیعی سروستانی، مهدی محمدی، بابک شمشیری، جعفر جهانی صفحات 177-210

    هدف پژوهش حاضر ارایه چارچوب محتوای برنامه درسی آموزش شایستگی های دوست داشتنی ترین خویشتن برای تربیت معلمان بود.طرح سنتزپژوهی حاضر با رویکرد کیفی و به روش فراترکیب مبتنی بر الگوی سندلوسکی و باروسو انجام شده است. 44 مقاله تحقیقاتی از پایگاه داده ها بازیابی شد و از این تعداد 33 مقاله برای اهداف پژوهش استفاده گردید. براساس تحلیل فراترکیب انجام شده، 93 کداولیه، 18 مقوله و 3 بعد شناسایی شدند. مولفه های محتوای برنامه درسی دوست داشتنی ترین خویشتن معلمان در سه بعد نگرشی (خودمختاری،ذهن آگاهی یا اکنون زیستی، خودتاییدی و...) ، مهارتی (تصویرسازی تجربیات، تصویر سازی فردی، اتوبیوگرافی،...) و دانشی (آشنایی با پیوندهای اجتماعی و راهبردهای داستان سرایی و روایت گویی، راهبردای ارتقاء و توسعه خویشتن،راهبردهای ساخت و بازسازی دانش ،...) نام گذاری گردیدند.درنهایت مبتنی بر یافته های پژوهش، یک چارچوب محتوایی برای آموزش شایستگی های دوست داشتنی ترین خویشتن به معلمان استخراج گردید، تا به عنوان یک نقشه راه برای تولید محتوا در برنامه درسی تربیت معلمان مورد استفاده برنامه ریزان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: محتوای برنامه درسی معلمان، دوست داشتنی ترین خویشتن، تربیت معلمان
  • سمیه کیانی، محمدحسین حیدری*، فریدون شریفیان صفحات 211-236

    هدف این پژوهش بازشناسی و تبیین مولفه های معلم فضیلت مند از دیدگاه فضیلت گرای معاصر «دیوید کار» است که با روش تحلیل محتوای کیفی و رویکرد استقرایی انجام شده است. در فرایند تربیت اخلاقی، کار ضمن تاکید بر رشد منش و فضیلت معتقد است معلمان به عنوان عاملان و الگوهای اخلاقی بایستی واجد طیف وسیعی از ارزش ها و فضایل باشند. یافته های این تحقیق نشان داد بر اساس دیدگاه کار، مولفه های معلم فضیلت مند در سه محور منش فردی، منش آموزش گری و منش اجتماعی قرار می گیرند. مولفه های محور منش فردی عبارت اند از جلوه های معلم فضیلت مند؛ باورهای معلمی؛ در محور منش آموزش گری: مولفه ی تدریس اثربخش و در محور منش اجتماعی: مولفه های همدلی با دیگران؛ و مسیولیت پذیری شناسایی شد. این نتایج نشان از ارتباطی وثیق و متقابل میان هر سه محور منش فردی، آموزش گری و اجتماعی داشته و از نظر دیوید کار معلم فضیلت مند، در زندگی شخصی خود نیز باید هماهنگ با زندگی حرفه ای خود رفتار کند.

    کلیدواژگان: معلم فضیلتمند، دیوید کار، منش فردی، منش آموزش گری، منش اجتماعی
  • میرحکیم الله سیدی، زهرا گویا*، سهیلا غلام آزاد صفحات 237-264
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی چالش های یادگیری ریاضی دانشجویان دانشگاه البیرونی افغانستان بود. در این پژوهش از روش آمیخته استفاده شد و در آن، هشت مدرس ریاضی و 45 دانشجو در نیم سال اول تحصیلی 1401-1400 شرکت کردند و داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و یک پرسش نامه جمع آوری شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های تفسیری و آمار توصیفی استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داد که مهم ترین چالش های یادگیری ریاضی دانشجویان در دانشگاه البیرونی، کنکور سراسری، به روز نبودن منابع درسی، کمبود مدرسان متخصص ریاضی، پیشینه ضعیف ورودی ها به رشته ریاضی و کمبود امکانات دانشگاه و در راس آن-ها، مشکل اینترنت و منابع آموزشی و جنگ و شرایط سیاسی و اجتماعی است. برای رویارویی با این چالش ها، پیشنهاد می شود که در نحوه جذب اعضای هییت علمی ریاضی، برنامه درسی ریاضی و روش های تدریس و ارزشیابی، دوباره نگری اساسی صورت بگیرد و تصویر روشن تری از آینده شغلی دانشجویان ارایه شود تا دانشجویان علاقه مندتری با پیشینه علمی قوی، وارد رشته دبیری ریاضی شوند.
    کلیدواژگان: کنکور سراسری، دانشجویان ریاضی، منابع درسی، استادان ریاضی، چالشهای یادگیری ریاضی
  • آمنه سورانی یانچشمه، افسانه کلباسی*، سید مهدی میرهادی صفحات 265-302

    هدف پژوهش حاضر، ارزیابی عملکرد حرفه ای نو معلمان مدارس ابتدایی استان اصفهان به روش توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری 533 دانش آموخته دانشگاه فرهنگیان بود. 255 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای مبتنی بر منطقه تدریس انتخاب و عملکرد آن ها توسط مدیران و معاونین ارزیابی شد. ابزار پژوهش پرسشنامه بود که بر اساس مدل قهرمانی فرد و سید عباس زاده (1397) تنظیم شد. روایی پرسشنامه توسط متخصصین و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از 8/0 تایید شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. نتایج نشان داد، عملکرد حرفه ای نو معلمان در مولفه های محیط یادگیری، رهبری، دانش و مهارت های برنامه ریزی و طراحی، دانش و مهارت های تدریس، نظارت و ارزشیابی، استفاده از فناوری، مسیولیت های قانونی، اخلاقی و دانش و مهارت های توسعه حرفه ای از حد متوسط بالاتر بود؛ اما با وضعیت مطلوب فاصله داشت. لذا آموزش دانشجومعلمان و همچنین آموزش نومعلمان در سال های اولیه خدمت نیازمند بذل توجه به استانداردهای تدریس کیفی و اثربخش می باشد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد حرفه ای، نومعلمان، دانشگاه فرهنگیان
|
  • Morteza Noghrei, Maghsoud Amin Khandaghi * Pages 1-40
    The purpose of this study was to investigate this question: Is the question of God relevant in the field of curriculum studies? For this purpose, a speculative study was conducted and in order to convince of the discussion, the arguments along with valid and numerous citations done in two basic axes. Initially, the question was examined outside the field of curriculum studies, and in the next axis, was studied in the field of curriculum studies. studies outside the field, contrary to the common claim of modern science, indicate the existence of metaphysical-theological presuppositions throughout the modern era, its philosophy and sciences, and in the field of curriculum studies, various works documented in the discussion , Confirm the relevance and the important place of this theological question in determining the positions of curriculum experts in the past, present and future of the field. This issue, along with the need to pay attention to the Islamic tradition from a theological point of view, opens a wide field to us which Entering this field, is left to future studies.
    Keywords: God, Theology, religion, curriculum studies, theory
  • Rasul Safarzai, Hosein Momenimamouei *, Ahmad Akbari, Turaj Falah Mehne Pages 41-70

    The purpose of the present study is to investigate the current situation of teaching the Holy Quran in the elementary school. This research was conducted with a qualitative approach and data-based method. The participants in the research included all agents involved in the curriculum of teaching the Holy Qur'an at the primary level, who were selected through purposeful sampling of the criterion-oriented type. Data were collected through semi-structured interviews with twelve primary school teachers, eight students, and five students' parents in Zahedan city. In order to analyze the data, the coding method was used. Lincoln and Cuban criteria were used to check authenticity and reliability. The results in the form of a paradigmatic model include the educational gap in the teaching program of the Holy Quran as a central category and causal conditions (a non-expert view of the curriculum of the Holy Quran), contextual factors (environmental-contextual factors), facilitating conditions. (behavioral support), limiting conditions (intra-organizational and extra-organizational challenges), strategies (organizational improvement and educational process) and consequences (lack of motivation and lack of learning Quranic skills) were organized.

    Keywords: the Holy Qur'an, reciting, elementary level, data theory of the foundation
  • Mahdi Saeedi *, MohammadHasan Karimi, Mahboobeh Alborzi, RahmatAllh Marzoghi Pages 71-104

    The purpose of the present study was to discover and validate the application of the components of Rudolf Steiner's educational perspective in the primary school curriculum. This study benefits from an exploratory sequential mixed methods design. The research community of the qualitative section has been all of Steiner's available writings in the field of education, and in the quantitative section, were curriculum planning specialists, who were purposefully selected. Thematic analysis was used to analyze the qualitative part data and confirmatory factor analysis was used in the quantitative part. The results of the qualitative part indicated the identification of 30 basic themes, 6 organizing themesand one Global theme. The organizing themes include epistemology, three-dimensional "I", holistic and evolutionary view of humans, the correspondence between the existential dimensions of man and existence, the spiritual existence of man and its importance and the evolutionary process of consciousness. The quantitative part also showed the high validity of the mentioned model. Based on the results, in the curriculum of the elementary school, the anthropological view in education, using the dimensions and capacities of art and paying attention to the spiritual aspects of human education in creating harmony with existence has validity.

    Keywords: Educational Perspective, Rudolf Steiner, Curriculum, Waldorf schools, Elementary School
  • Mohammad Pahanhandepour *, Seyyed Ahmad Hashemi, Mukhtar Ranjbar, Abbas Gholtash Pages 105-130
    This research was carried out with the aim of designing a suitable model for preschool curriculum in Iran based on Bronfenbrenner's bio-ecological theory. The current research was exploratory and based on a qualitative research strategy. By using the comparative content analysis method, the dimensions and components affecting the design of this model were examined and a suitable curriculum was presented. The scope of the research included the review of all valid scientific articles and using the purposeful sampling method until reaching theoretical saturation. The findings of research showed that, in shaping of the research model, dimensions: macro-governance management, attention to informing families, proportionality of preschool programs with society's culture, educational opportunities, use of creative teaching methods, comprehensiveness of educational content and attention to the educational environment is effective. Then, based on the elements of Klein's curriculum, the model of preschool curriculum in Iran based on Bronfenbrenner's bio-ecological theory was presented.
    Keywords: Curriculum, Preschool, Bronfenbrenner's bio-ecological theory
  • Farzaneh Pakdaman *, Mehdi Davaei, AliAkbar Khosravi Babadi, Hamidreza Rezazadehbahadoran Pages 131-156

    Given the multicultural nature of Iranian society, and the multiplicity of lived ethnic experiences, the effective role of education in creating national harmony and solidarity among students of different cultures is undeniable. The purpose of this study was to investigate the place of lived ethnic experiences in the hidden curriculum of the first high school in Iran. The sampling method was purposeful and the qualitative method was phenomenological and the participants in the study included 20 teachers and 30 students from Fars, Azeri, Kurdish, Lor and Gilak in a high school in Tehran. In data analysis based on Smith method, the main themes appeared (cultural homogenization and attention to dominant culture, superficial thoughts about ethnic culture, educational inequality, alienation from cultural diversity, neglect of peaceful coexistence). Three confirmations and data referrals to participants were used to ensure the accuracy of the findings. Based on the findings of this study, it can be acknowledged that the place of lived ethnic experiences in the hidden curriculum of the first high school was unfavorable.

    Keywords: hidden curriculum, Ethnic Lived Experiences, ethnicity, First high school
  • Ali Shahraki *, MohammadReza Fadaee Pages 157-176

    Recently, some mathematics education experts have acknowledged that incorporating cultural aspects into the curriculum has long-term benefits for students' academic progress in mathematics. It is believed that one of the reasons for students' disillusionment, anxiety, and failure in mathematics is the disuse of the cultural backgrounds around students themselves in the process of teaching-learning. Therefore, not paying attention to values, traditions, beliefs, language and habits, reflection of students’ culture prompted us to design mathematical problems in the field of digging qanat (aqueducts), which goes back to several thousand years ago in Iran. We tried to bridge the gap between students' formal mathematics and their culture and daily activities by using the mathematics which our ancestors used to solve their problems. Thus, we analyzed the data based on the theoretical framework of ethnic mathematics and using ethnography. The results show that our ancestors used mathematical works to solve their everyday problems and that incorporating their experiences into the mathematics curriculum could improve the teaching and learning process.

    Keywords: culture, ethno-mathematics, Ethnography
  • Maryam Sadat Fakhimpour *, Maryam Shafiee, Mehdi Mohammadi, Babak Shamshiri, Jafar Jahani Pages 177-210

    The purpose of the current research was to present the content framework of the curriculum for teaching the competencies of the best-loved self for the training of teachers. The content of the curriculum of best-loved self-included various skill, attitudinal and knowledge dimensions. The current research is a synthesis research design that was carried out with a qualitative approach, using a meta-synthesis method based on the model of Sandelowski and Barroso.44 research articles were retrieved from the database and 33 of these articles were used for research purposes. Based on meta- synthesis analysis, 93 codes,18 concepts and 3 dimensions were identified. The curriculum content of the teachers' best-loved self in three dimensions , attitudinal dimension (autonomy, mental awareness or present life, self-affirmation and ...), skill-practical (imagination Experiences, personal imagery, autobiography,...)and knowledge dimension( familiarity with social links and storytelling and narrative strategies, strategies self -promotion and development, knowledge construction and reconstruction strategies...) ,were named. Finally, based on the findings of the research, a content framework for teaching the competencies of the best-loved self of teachers was extracted, to be used by planners as a roadmap for content creation in the teacher training curriculum.

    Keywords: teachers' curriculum content, the best-loved self, Teacher Training
  • Somayeh Kiani, MohammadHosein Heidari *, Fereydoon Sharifian Pages 211-236

    The purpose of this paper is to identify and explain the components of the virtuous teacher from the contemporary virtuous perspective of Carr which has been done by qualitative content analysis and inductive approach. In the process of moral education, he, while emphasizing the growth of character and virtues, believes teachers, as moral agents must have a wide range of values and virtues. The findings of this study showed that according to his views, the components of a virtuous teacher fall into three domains: personal character, educational character and social character. The core components of personal character are the appearances of a virtuous teacher; teacher beliefs; In the domain of educational character, the most important component is: of effective teaching; and in the domain of social character: of the components of Empathy with others; and responsibility were among the main components was identified. These results show a close and mutual relationship between all three domains of personal, educational and social character, and according to David carr, a virtuous teacher should behave in harmony with her professional life in her personal life.

    Keywords: virtuous teacher, David Carr, personal character, educational character, social character
  • Mirhakimullah Seyedi, Soheila Gholamazad Pages 237-264
    The purpose of the present study was to investigate the challenges of mathematics learning of students in Alberoni University in Afghanistan. The approach to research was mixed method in which, eight mathematics instructors and 45 students voluntarily participated in, and the data were collected using semi-conducted interviews and a questionnaire with 14 items. to conduct. The data were analyzed using interpretive methods and descriptive statistics. The findings indicated that the main challenges of mathematics learning included national university entrance examination, outdated teaching material, shortage of instructors specializing in mathematics, students’ insufficient knowledge of mathematics prior to enrolling to the university, and the lack of reliable internet and library at the Alberoni University, and political and social situations of the country. Based on these findings, the study concludes that there is an immediate need to relook at the recruiting mathematics instructors, syllabus, teaching methods. As well, depicting a clearer professional future for students who will be teaching at high school. To do this, establishing “mathematics department” at Alberoni University is a must.
    Keywords: National University Entrance Examination, Mathematics Students, Mathematics instructors, Challenges of Mathematics Learning
  • Ameneh Soorani Yancheshmeh, Afsaneh Kalbasi *, Sayed Mahdi Mirhadi Pages 265-302

    The purpose of this study was to evaluate the professional performance of novice teachers in Isfahan province by descriptive-survey method. The statistical population was 533 novice teachers in Isfahan province. 255 people were selected by random stratified sampling method. The research tool was a questionnaire based on Gharemani Fard and Seyyed Abbaszadeh's model (2017). The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was confirmed with Cronbach's alpha coefficient higher than 0.8. Data analysis was done using descriptive and inferential statistics .The results showed that the average professional performance of novice teachers, in all nine components of the learning environment, classroom leadership, teaching planning and design knowledge and skills, teaching knowledge and skills and presentation Opportunities for learning, monitoring and evaluation and feedback in the classroom, knowledge and skills of using technology in the classroom, legal, ethical and professional responsibilities and knowledge and skills of professional growth and development of the teacher were above average; But it was far from ideal. The training of student teachers in Farhangian University as well as the training of novice teachers in the early years of service requires paying attention to quality and effective teaching standards.

    Keywords: professional performance appraisal, novice teachers, Farhangian University