فهرست مطالب

علوم و فنون نظامی - پیاپی 64 (تابستان 1402)

فصلنامه علوم و فنون نظامی
پیاپی 64 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید بیگدلی*، محمد موسی زاده صفحات 5-32
    هدف
    محیط جنگ یک موقعیت تعارضی است و تحقیق در عملیات یکی از فنون مورد استفاده برای تصمیم سازی و تصمیم گیری در شرایط مختلف نبرد است. در این مقاله برای مدل سازی وضعیت تعارضی از نظریه بازی استفاده شده است که از جمله روش های پر کاربرد در حوزه نظامی است.
    روش
    در این مقاله پس از مدل سازی مساله به صورت بازی ماتریسی، برای تعیین عایدی ‍ ها و اولویت بندی خروجی های بازی، روش تحلیل سلسله مراتبی پیشنهاد شده است. از طرفی با توجه به اینکه در دنیای واقعی اطلاعات به صورت نادقیق و مبهم ارایه می گردند، مجموعه های نوتروسافیک برای بیان این اطلاعات به کار گرفته شده است. یک روش حل مساله تحلیل سلسله مراتبی با داده های نوتروسافیک پیشنهاد شده و سپس حل مساله بازی با خروجی های حاصل از روش تحلیل سلسله مراتبی مورد بحث قرار گرفته است.
    یافته ها
    برای حل مساله بازی ماتریسی با عایدی های نوتروسافیک، مفهوم تقریب نزدیکترین بازه عدد فازی نوتروسافیک مثلثی تعمیم یافته مورد استفاده قرار گرفته و مدل بازی به صورت یک مساله با عایدی های بازه ای نوشته شده است. در ادامه روشی برای حل این مساله بازی پیشنهاد شده است. در نهایت حل یک نمونه مساله کاربردی در مسایل نظامی با روش پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفته است. برای حل این مساله، دو مساله خوش بینانه و بدبینانه برای هر بازیکن پیشنهاد شده است که با حل این مسایل راهکارهای بهینه بازیکنان در دو حالت خوش بینانه و بدبینانه به دست می آید.
    نتیجه گیری
    کارایی و سادگی در روش حل مساله و همچنین قابلیت توسعه روش پیشنهادی به مسایل بازی با عایدی های از نوع بازه ای از جمله نتایج این تحقیق است.
    کلیدواژگان: نظریه بازی، تحلیل سلسله مراتبی، مجموعه فازی نوتروسافیک، تصمیم گیری نظامی
  • محمد قاسمی*، داود آذر، وحید سجادی اصیل صفحات 33-58
    هدف
    این تحقیق با هدف ارایه الگوی  ارزیابی قدرت آفند سایبری ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
    روش
    روش اجرای پژوهش توصیفی است، نوع این تحقیق کاربردی است که با رویکرد آمیخته انجام شده است. جامعه آماری برای مصاحبه، شامل 7 نفر از خبرگان در حوزه سایبری آجا بوده است که به روش هدفمند انتخاب و مصاحبه با ایشان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. جامعه آماری برای پرسش نامه، شامل کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران در طیف درجات افسر ارشد و بالاتر هستند که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در رشته های مرتبط با علوم سایبری بوده و دارای حداقل 10 سال سابقه خدمت در مشاغل مرتبط با فضای سایبر بوده اند. تعداد جامعه آماری 79 نفر است و از روش سرشماری برای توزیع پرسش نامه استفاده گردید. ابتدا با استفاده از ابزار مطالعه اسناد و مدارک و مصاحبه داده ها جمع آوری شد، سپس از ابزار پرسشنامه استفاده شد که پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ تایید گردید. داده های کیفی با روش تحلیل محتوا تجزیه وتحلیل شدند و از نرم افزار SPSS برای تجزیه وتحلیل داده های کمی استفاده گردید.
    یافته ها
    نیروی انسانی، پیچیدگی سایبری، تسلیحات سایبری و آگاهی وضعیتی سایبری مهم ترین مولفه ها در آفند سایبری هستند که  یافته های این پژوهش، احصا 12 شاخص برای ارزیابی قدرت آفند سایبری و ارایه الگوی ارزیابی قدرت آفند سایبری ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
    نتیجه گیری
    الگوی ارایه شده نشان می دهد که خودمختاری سلاح سایبری در طراحی و ساخت تسلیحات سایبری (با بدنه و بدون بدنه) باید مدنظر سازندگان قرارگیرد. از طرفی نیروی انسانی کیفی با طیف گسترده ای از مهارت های فنی، خلاقیت که با آموزش مناسب دارای آگاهی وضعیتی بالایی باشند، برای استفاده از این تسلیحات و غلبه بر پیچیدگی های سایبری لازم است.
    کلیدواژگان: فضای سایبر، قدرت سایبری، آفند سایبری
  • محمدمهدی مهتدی*، محسن کمالی اردکانی صفحات 59-90
    هدف

    قابلیت اطمینان اقلام و تجهیزات دفاعی در صحنه رزم، یکی از عوامل کلیدی موثر بر موفقیت نیروهای نظامی به شمار می آید. تحقیق حاضر با هدف شناسایی آسیب های سیستم نگهداشت تجهیزات دفاعی در یگان های مردم پایه یک سازمان نظامی و تحلیل شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب آن انجام پذیرفته است.

    روش

    این تحقیق با توجه به نوع هدف، تحقیقی کاربردی بوده و از منظر نحوه گردآوری، توصیفی تحلیلی محسوب می شود که با روش پیمایشی اجرا می گردد. راهبرد نت مقاومتی پایدار به عنوان مدل پایه انتخاب شده و با توسعه و بومی سازی آن، پرسشنامه ای برای سنجش اهمیت و عملکرد عوامل مندرج در فهرست مزبور توزیع و بین گروه نمونه توزیع شد. جامعه آماری شامل 120 نفر از معاونان آماد و پشتیبانی، مدیران نت و کارشناسان تعمیرات جنگ افزار در یگان های مورد بررسی  می باشد. نمونه آماری پژوهش، 92 نفر می باشد که به صورت نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند. تجزیه وتحلیل داده ها، با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای، آزمون فریدمن و ماتریس شکاف اهمیت-عملکرد صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از وجود آسیب در ابعاد «آموزش و منابع انسانی»، «فرآیندها و نظامات مدیریتی نگهداری و تعمیرات»، «مدیریت بر نگهداری و تامین قطعات و مواد مصرفی»، «مدیریت بودجه و اعتبارات» و «نگهداری و تعمیرات غیر یگانی» در سیستم فعلی نگهداشت جنگ افزار در یگان های مورد مطالعه می باشد. بیشترین آسیب در حوزه بودجه و اعتبارات مشاهده شد. 

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش نتیجه گرفته شد که مسیولان حوزه نگهداری و تعمیرات در یگان های مورد مطالعه باید  اصلاح نظام حقوق و دستمزد کارکنان و  تامین قطعات یدکی مورد نیاز به منظور تامین کافی قطعات یدکی پرمصرف برای انجام تعمیرات رده میانی جنگ افزار را بیش از هر موضوع دیگری در اولویت کاری خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: نگهداشت اقلام دفاعی، نگهداری و تعمیرات جنگ افزار، یگان پیاده، استراتژی نت، نت مقاومتی پایدار، آسیب شناسی
  • رسول رمضانی دهقی*، علی محمد امین زاده صفحات 91-110
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش ارایه الگوی تاب آوری سایبری سامانه های دفاعی و اهداف فرعی آن تبیین تهدیدات سایبری سامانه های دفاعی، تبیین ابعاد، مولفه ها و شاخص های تاب آوری سایبری سامانه های دفاعی است.
    روش
    پژوهش حاضر در زمره تحقیقات توصیفی/تحلیلی با نگاه اکتشافی دسته بندی می گردد. جمع آوری داده ها در این پژوهش با بهره گیری از روش نظریه زمینه ای و ابزار مصاحبه عمیق انجام شده و از ابزار پرسشنامه جهت تعیین میزان اهمیت شاخص ها و انتخاب شاخص های نهایی استفاده گردید. به منظور بررسی معنی دار بودن ارتباط ابعاد، مولفه ها و شاخص ها، از روش تحلیل بارعاملی و نرم افزار اسمارت پی. ال. اس استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل تعداد 30 نفر از خبرگان و صاحب نظران این حوزه و جامعه نمونه به صورت تمام شمار در نظر گرفته شده است.
    یافته ها
    الگوی تاب آوری سایبری سامانه های دفاعی در بعدهای نظارت و راهبری با 4 مولفه اصلی و 21 شاخص، بعد کنترل با 4 مولفه اصلی و 16 شاخص، بعد فرآیند و عملیات با 3 مولفه اصلی و 17 شاخص ارایه گردید. ضرایب بار عاملی برای سه بعدهای یاد شده به ترتیب برابر 921/0، 917/0 و 926/0 به دست آمد که نشانه اهمیت بالای این عوامل در افزایش تاب آوری سایبری است.
    نتیجه گیری
    تاب آوری سایبری سامانه های دفاعی شامل اقداماتی است که سازمان های دفاعی باید برای مقاومت در برابر رخدادهای سایبری و بهبود سریع پس از وقفه های ایجاد شده انجام دهند. براین اساس به منظور توانایی مقاومت در برابر حملات، حوادث یا تهدیدات سایبری، سامانه های دفاعی بایستی در سه بعد راهبری و نظارت، کنترل و اتوماسیون و همچنین بعد فرآیند و عملیات تاب آور شوند.
    کلیدواژگان: تاب آوری سایبری، سامانه های دفاعی، تهدیدات سایبری، آسیب پذیری های سایبری
  • هادی مختاری فر*، جواد شکرریز صفحات 111-141
    هدف

    یکی از مهمترین وظایف مدیریت منابع انسانی در ارتش جمهوری اسلامی ایران، پرورش نیروهای کارآمد و توانمندی است که متناسب با تهدیدات موجود بتوانند نیازهای دفاعی کشور را در زمینه منابع انسانی فراهم آورند. به همین لحاظ کیفیت نیروهای آموزش دیده در این سازمان که بیانگر متناسب بودن این منابع با تهدیدات است، امری مهم در تعیین اثربخشی سازمان می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عوامل سازمانی و برون سازمانی بر توانمندسازی کارکنان انجام گرفته که متغیر یادگیری سازمانی نقش تعدیلگر را در رابطه علی بین عوامل سازمانی و توانمندسازی بازی نموده است.

    روش

    جامعه هدف این تحقیق، شامل کلیه کارکنان مرکز آموزش توپخانه و موشک های نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که 178 نفر از ایشان  انتخاب و از طریق سه ابزار پرسشنامه عوامل سازمانی، یادگیری سازمانی و توانمندسازی مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از استراتژی توصیفی همبستگی و مدل معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای آماری SPSS و Smart PLs3   استفاده شده است.

    یافته ها

    . براساس یافته ها، متغیر یادگیری سازمانی رابطه علی بین متغیر عوامل سازمانی و توانمندسازی تقویت می کند که این امر نشان از اهمیت این متغیر در تعدیل رابطه بین عوامل سازمانی و برون سازمانی و توانمندسازی کارکنان دارد.

    نتیجه گیری

    نتیجه پژوهش نشانگر تایید تاثیر عوامل سازمانی بر توانمندسازی و رد تاثیر عوامل غیرسازمانی برتوانمندسازی کارکنان مورد مطالعه است، ضمنا تعدیلگر یادگیری سازمانی، رابطه علی بین دو متغیر عوامل سازمانی و توانمندسازی را تقویت کرده که این امر نشان از اهمیت این تعدیلگر در روند بهبود توانمندسازی کارکنان دارد.

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، توانمندسازی، تعدیلگر، مرکز آموزش توپخانه و موشک ها
  • عباس روزبهانی*، نیک بخش حبیبی، جمال قیم صفحات 143-173
    هدف

    در این پژوهش به شناسایی و تبیین عوامل موثر بر طراحی سازه های امن هواپیماهای شکاری نهاجا با رویکرد پدافند کالبدی پرداخته شده است.

    روش

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا توصیفی-  موردی زمینه ای و با رویکرد آمیخته می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل همه خبرگان و  صاحب نظران دستگاه های لشکری که آشنا به مباحث پدافند غیرعامل می باشند بوده که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، تعداد 30 نفر به عنوان افراد نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل مصاحبه، پرسشنامه و اسناد و مدارک استانداردی بود که روایی    آن ها از طریق روایی محتوا و  پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ تایید شد

    یافته ها

    بر اساس تحلیل داده ها، بیشترین تاثیر مولفه های متغیر مستقل مکان یابی؛ مربوط به آمایش سرزمینی با میانگین 533/4 و واریانس 315/0و کم ترین تاثیر مربوط به عوامل فنی و مهندسی با میانگین 1/4 و واریانس 83/0، بیشترین تاثیر مولفه های متغیر مستقل اصول و تکنیک های معماری مربوط به طراحی معماری داخلی با میانگین 47/4 و واریانس 38/0 و کم ترین تاثیر مربوط به چند منظوره بودن کاربری با میانگین 13/3 و واریانس 18/1، بیشترین تاثیر مولفه در زمینه ی بهره گیری از تاسیسات برقی با میانگین 43/4 و واریانس 57/0 و کم ترین تاثیر مربوط به بهره گیری از سامانه اعلام و اطفاء حریق با میانگین 33/4 و واریانس 56/0 می باشد

    نتیجه گیری

    عدم رعایت عوامل موثر بر طراحی سازه های امن هواپیماهای شکاری نهاجا با رویکرد پدافند کالبدی علاوه بر آسیب پذیری این اماکن در حین تهدید به بروز خسارات جبران ناپذیر منجر می شود.

    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، پدافند کالبدی، سازه امن، نیروی هوایی
  • حسین حسنی سعدی*، محمدرضا حافظ نیا، غلامعلی رشید، ابراهیم رومینا صفحات 175-210
    هدف

    موقعیت ممتاز جغرافیایی و ژیوپلیتیکی مناطق ساحلی اقیانوسی، نقش مهمی در ارتقای قدرت و تامین امنیت کشورها ایفا می‎کند. امروزه اهمیت ژیوپلیتیکی و ژیواستراتژیکی مناطق ساحلی اقیانوسی رو به افزایش است. این مناطق تاثیر چشمگیری بر منزلت ژیوپلیتیکی و جایگاه آنها در مناسبات بین المللی بر جای می گذارند. این پژوهش با هدف تبیین نقش منطقه ساحلی ایران در اقیانوس هند بر امنیت ملی انجام شده است.

    روش

    تحقیق از نوع بنیادی و کاربردی بوده، روش آن توصیفی- تحلیلی است. برای گردآوری داده ها و اطلاعات، از روش ترکیبی (کتابخانه ای و میدانی)، با بهره گیری از ابزارهای فیش برداری، پرسشنامه و مشاهده استفاده شده است.

    یافته ها

    در روش میدانی، جامعه آماری اعتبار سنجی مشتمل بر 12 نفر از اعضای هییت علمی متخصص در حوزه تحقیق و جامعه آماری سنجش مشتمل بر 54 خبره بوده است. تحلیل داده و اطلاعات با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام شده است

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد که ویژگی های جغرافیایی و ژیوپلیتیکی مناطق ترکیبی ساحلی اقیانوسی (آبی و خشکی)، از طریق تاثیر بر شاخص های توسعه و نیز تغییر برایند قدرت ملی کشور، در قالب هفت عامل مکانی- فضایی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و نظامی بر امنیت ملی تاثیر گذارند. ابعاد، مولفه ها و شاخص های تاثیر منطقه ساحلی اقیانوسی ایران بر امنیت ملی در قالب 79 شاخص احصا شده، وزن دهی، رتبه بندی و در قالب مدل معادلات ساختاری ترسیم شده است.

    کلیدواژگان: منطقه ساحلی اقیانوسی، امنیت ملی، جنوب شرق ایران، ژئوپلیتیک
  • حمید آروند*، امیر حمزه عالی نژاد، رضا روشنی صفحات 211-234
    هدف

    در جنگ های ترکیبی، لجستیک نقش اساسی و کلیدی در ارتقاء آمادگی رزمی و برتری عملیاتی نیروها در میدان نبرد دارد. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر، بررسی و شناسایی عوامل موثر بر ارتقاء آمادگی لجستیکی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ های ترکیبی آینده است.

    روش

    پژوهش حاضر با توجه به اینکه به دنبال مفهوم سازی و تکمیل مبانی نظری پدیده موردمطالعه است، از حیث هدف اکتشافی بوده و از حیث روش شناسی، کیفی  با روش فرا ترکیب می باشد. جامعه آماری پژوهش نیز متشکل از مطالعات کیفی معتبر در حوزه آمادگی لجستیک نظامی از سال 2010 تا 2022 میلادی می باشد.

    یافته ها

    بر اساس تجزیه وتحلیل داده ها، تعداد 5 مولفه شامل بسیج منابع یکپارچه، خبرگی در طرح ریزی عملیاتی، پایداری زنجیره تامین، آمادگی ذهنی و چابکی عملیاتی به عنوان عوامل موثر بر ارتقاء آمادگی لجستیکی آجا در جنگ های ترکیبی آینده استخراج گردید.

    نتیجه گیری

    در جنگ های ترکیبی، آمادگی لجستیکی از طریق برنامه ریزی هدفمند منابع و امکانات لجستیکی و ایجاد سیستم لجستیک ترکیبی مبتنی بر ملاحظات و شاخص های جنگ ترکیبی ازجمله ارتقاء آمادگی ذهنی سرمایه انسانی، یکپارچگی، سرعت عمل، انعطاف پذیری و ایمنی در عملیات، قابل دستیابی است. بنابراین برای جنگ های آینده، آمادگی لجستیک نظامی نیازمند تحول پارادایمی و عبور از تفکر فرماندهی لجستیک کلاسیک به لجستیک ترکیبی است.

    کلیدواژگان: جنگ های ترکیبی، آمادگی لجستیکی، فرا‍ترکیب
  • نیما فرزام نیا، بهنام عبدی*، علی رضائیان صفحات 235-261
    هدف

    پژوهش حاضر به دنبال چارچوبی برای معماری حاکمیت امنیت سایبری در سازمان های دفاعی و با نگاهی متوازن مدیریتی و فنی است که امنیت سایبری را نه فقط یک مجموعه از تکنیک ها و ابزارهای جدید دیدگاه فنی و مهندسی می داند و نه صرفا با دیدگاه مدیریتی به امنیت سایبری می پردازد.

    روش

    روش تحقیق ترکیبی (کیفی و کمی) است که فاز کیفی آن به وسیله تحلیل محتوا و فاز کمی آن بر مبنای یافته های فاز کیفی و با ابزار پرسشنامه انجام شده است و یافته ها در یک چارچوب زکمن قرار می گیرند.

    یافته ها

    در جهان امروز و به تبع آن در سازمان ها؛ سرمایه ها، دارایی ها و منابع سازمان ها، در حال تبدیل و تغییر ماهیت به سمت سرمایه های سایبری است، لذا دولت ها و سازمان ها به نقش و اهمیت روزافزون این سرمایه ها به خوبی واقف شده و تلاش قابل توجهی در این رابطه دارند. از سوی دیگر تهدیدهای سایبری فراگیر، رو به رشد و واقعی هستند و همانطور که اخیرا در کشور ما نیز مصداق هایی مشاهده شد، مناقشات سایبری در بین کشورها و دولت ها در حال گسترش و بسیار تعیین کننده است. این مهم در سازمان های دفاعی اهمیت بسیار بیشتر و جدی تری دارد.

    نتیجه گیری

    در نهایت یک چارچوب معماری حاکمیت امنیت سایبری در سازمان های دفاعی ارایه می گردد تا این سازمان ها بتوانند با نگاهی جامع و ساختاری و پیش کنش گرانه و فراتر از دیدگاه های مدیریتی، فنی و محدود، به برقراری امنیت سازمان در فضای سایبری دست یابند و عدم همگرایی موجود را به سمت یکپارچگی و نظام مندی سوق دهند.

    کلیدواژگان: فضای سایبری، امنیت، چهارچوب معماری حاکمیت امنیت سایبری، سازمان های دفاعی جمهوری اسلامی ایران، سطوح سازمانی
  • میثم دهقانی زاده*، حبیب هنری، علی محمد صفانیا، رضا نیکبخش صفحات 263-291
    هدف
    بنا به مقتضیات شغلی و ماموریتی نظامیان، آن ها باید به فعالیت های جسمانی و ورزشی بپردازند. لذا، این تحقیق در پی پاسخ به این سوال است که مدل مناسب حفظ و ارتقاء توان رزمی کارکنان نیروهای مسلح ایران با محوریت آمادگی جسمانی چگونه است؟
    روش
    این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی، و روش انجام آن به صورت آمیخته است. مشارکت کنندگان در این پژوهش، مدیران و فرماندهان خبره حوزه ورزش درنیروهای مسلح بودند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود. برای برآورد حجم نمونه از روش اشباع نظری استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل مصاحبه و پرسشنامه بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کیفی و معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد عوامل علی شامل: مالی، اسنانی، علمی و پزوهشی، آموزشی و پژوهشی و برنامه ریزی؛ شرایط زمینه ای شامل روانشناسی، جمعیتی، ساختاری و رفتاری؛ محور اصلی شامل توان رزمی و ورزش قهرمانی و همگانی است. در حالی که شرایط مداخله گر شامل تجهیزات و امکانات و فناوری؛ راهبردها شامل ساختاری، اقتصادی، اجتماعی، بین المللی، حقوقی و قانونی و استاندارسازی است. این عوامل سبب ایجاد 12 پیامد مطلوب خواهند شد.
    نتیجه گیری
    ایجاد بستر مناسب جهت رشد کارکنان در حوزه ورزش، توسعه زیر ساخت های ورزشی، توسعه ورزش همگانی بر پایه اصول علمی و تدوین شاخص های آمادگی جسمانی می تواند از عوامل کمک به حفظ و افزایش آمادگی جسمانی کارکنان در ارتقاء توان رزمی نیروهای مسلح ایران باشد.
    کلیدواژگان: حفظ و ارتقاء توان رزمی، نیروهایمسلح ایران، آمادگی جسمانی
|
  • Hamid Bigdeli *, Mohammad Mousazadeh Pages 5-32
    Objective
    The war environment is a conflict situation and operations research is one of the used techniques to make decisions in different battle conditions. In this article, game theory is used to model the conflict situation, which is one of the widely used methods in the military field.
    Method
    In this article, after modeling the problem as a matrix game, a hierarchical analysis method is proposed to determine the payoffs and prioritize the outputs of the game. On the other hand, due to the fact that in the real world information is presented in an imprecise and ambiguous way, Neutrosaphic collections have been used to express this information. A method of solving the hierarchical analysis problem with Neutrosaphic data is proposed and then solving the game problem with the outputs of the hierarchical analysis method is discussed.
    Findings
    To solve the matrix game problem with neutrosaphic payoffs, the concept of nearest interval approximation of the generalized triangular neutrosaphic fuzzy number is used and the game model is written as a problem with interval payoffs. In the following, a method is proposed to solve this game problem. Finally, the solution of a practical example in military problems has been investigated with the proposed method. To solve this problem, two optimistic and pessimistic problems have been proposed for each player, and by solving these problems, the optimal solutions of the players are obtained in two optimistic and pessimistic states.
    Conclusion
    Efficiency and simplicity in the problem solving method as well as the ability to develop the proposed method to game problems with interval-type payoffs are among the results of this research.
    Keywords: Game Theory, Analysis hierarchy, Neutrosophic fuzzy set, Military decision making
  • Mohammad Ghasemi *, Davod Azar, Vahid Sajadi Asil Pages 33-58
    Objective
    This research was carried out to provide a model for evaluating the cyber offensive power of the army of the Islamic Republic of Iran.
    Method
    The implementation method of this research is descriptive, by applied type, which is done with a mixed approach. Seven experts from the army's cyberspace were selected for interviews to theoretical saturation by purposeful sampling. The statistical population for the questionnaire included some staff of the army of the Islamic Republic of Iran with at least a bachelor's degree in the cyber science. In addition, they have served at least 10 years in cyber career positions. the statistical population included 79 people, so the census method was used to distribute the questionnaires. First, document study and interviews were used to collect data. After that, the questionnaire was used. The reliability of the questionnaire was confirmed with Cronbach's alpha. Qualitative data analysis was done using content analysis method and quantitative data was analyzed using SPSS software       
    Findings
    Manpower, cyber complexity, cyber weapons and cyber situational awareness are the most important components that the finding of this research were 12 indicators for evaluating cyber offensive power. It also provided a model to evaluate the cyber offensive power of the army of the Islamic Republic of Iran.   
    Conclusion
    This model illustrates that the autonomy of the cyber weapon should be considered by the manufacturers in the design and construction of cyber weapons (embodied and disembodied). On the other hand, quality of manpower with a wide range of technical skills, creativity, who have high situational awareness with proper training, is necessary to use these weapons and overcome cyber complexities.
    Keywords: Cyberspace, Cyber Power, Cyber Offensive
  • MohammadMahdi Mohtadi *, Mohsen Kamali Ardekani Pages 59-90
    Objective

    The current research was carried out with the aim of  pathology f the defense equipment maintenance system in the popular  units of a military organization and analyzing the gap between the current and desired situation.

    Method

    According to the purpose, this article is an applied research, and from the point of view of the way it was collected, it is considered descriptive and analytical, which is carried out with a survey method. The sustainable resistance maintenance strategy was chosen as the based model and with its development and localization, a questionnaire was distributed to measure the importance and performance of the factors included in the aforementioned list and distributed among the sample group. The statistical population includes 120 people from the deputies of readiness and support, network managers and munitions repair experts in the investigated units. The statistical sample of the research is 92 people who were selected by stratified sampling. Data analysis was done using one-sample t-test, Friedman test and importance-performance gap analysis.

    Findings

    The findings of the research indicate the existence of pathology in the dimensions of "training and human resources", "maintenance and repair management processes and systems", "management of maintenance and supply of parts and consumables", "budget and credit management" and "non-unit maintenance and repairs". "In the current system of keeping weapons in the units under study. The most problem was observed in the area of ​​budget and credits.

    Conclusion

    Based on the findings of the research, it was concluded that the commanders and maintenance  department managers in the studied units should improve the salary structure and provide the required spare parts in order to provide enough spare parts for middle level maintenance of the military equipment more than any other issue.

    Keywords: Maintenance of defense items, maintenance, repairs of weapons, grassroots unit, repairs strategy, sustainable resistance network, pathology
  • Rasool Ramezani Dehaghi *, Ali Mohammad Aminzadeh Pages 91-110
    Objective
    The main goal of this research is to present the model of cyber resilience of defense systems and its sub-goals are to explain the cyber threats of defense systems, and to explain the dimensions, components and indicators of cyber resilience of defense systems.
    Method
    The current research is categorized as descriptive/analytical research with an exploratory perspective. Data collection was done using the grounded theory method and interview tool, and the questionnaire tool was used to determine the importance of the indicators and select the final indicators. In order to check the significance of the relationship between dimensions, components and indicators, factor analysis method and Smart P.L.S. software was used. The statistical population of the research includes 30 experts in this field and the sample population is considered as a whole number.
    Findings
    The cyber resilience model of defense systems was presented in the dimensions of supervision and leadership with 4 components and 21 indicators, control dimension with 4 components and 16 indicators, process and operation dimension with 3 main components and 17 indicators. The factor loading coefficients for the three mentioned dimensions were obtained as 0.921, 0.917 and 0.926, respectively, which is a sign of the high importance of these factors in increasing cyber resilience.
    Conclusion
    Cyber resilience of defense systems includes measures that defense organizations must take to resist cyber incidents and recover quickly after interruptions. Therefore, in order to be able to resist attacks, incidents or cyber threats, defense systems must be resilient in the three dimensions of supervision and leadership, control and automation, as well as the dimension of process and operations.
    Keywords: Maintenance of defense items, maintenance, repairs of weapons, grassroots unit, maintenance, repairs strategy, sustainable resistance network, pathology
  • Hadi Mokhtari Far *, Javad Shekarriz Pages 111-141
    Objective

    One of the most important tasks of human resources management in the army is to cultivate efficient and capable forces that can provide the defense needs of the country in the field of human resources according to the existing threats. In this sense, the quality of the trained forces in this organization, which indicates the proportionality of these resources with threats, is an important factor in determining the effectiveness of the organization. This study was conducted with the aim of investigating the effect of organizational and extra-organizational factors on employee empowerment, and the organizational learning variable played a moderating role in the causal relationship between organizational factors and empowerment.

    Method

    The target population of this research includes all the employees of the Artillery and Missile Training Center of the Islamic Republic of Iran Army, 178 of whom were selected and studied through three questionnaire tools: organizational factors, organizational learning, and empowerment. For data analysis, descriptive correlation strategy and structural equation model were used with the help of SPSS and Smart PLs3 statistical software.

    Findings

    Based on the findings, the variable of organizational learning strengthens the causal relationship between the variable of organizational factors and empowerment, which shows the importance of this variable in adjusting the relationship between organizational and external factors and empowering employees.

    Conclusion

    The result of the research indicates the confirmation of the effect of organizational factors on empowerment and the rejection of the effect of non-organizational factors on the empowerment of the studied employees. Meanwhile, the moderator of organizational learning has strengthened the causal relationship between the two variables of organizational factors and empowerment, which shows the importance of this moderator in the process of improving employee empowerment. Has it

    Keywords: Organizational learning, empowerment, Facilitator, artillery, missile training center
  • Abbas Roozbehani *, Nikbakhsh Habibi, Jamal Ghayem Pages 143-173
    Objective

    By using effective factors in the design of safe structures, it is possible to create a suitable level of protection for Nahaja fighter planes in the environment of future battles; in such a way that they are hidden and safe from detection and damage sensors and advanced weapons of the enemy. Therefore, in this research, the factors affecting the design of the safe structures of Nahaja fighter planes have been identified and explained with the approach of physical defense.

    Method

    The type of applied-developmental research is a descriptive-case study method with a mixed approach. The statistical population of the study included all experts and experts of the military apparatus who are familiar with the topics of passive defense. Using purposive sampling method, 30 people were selected as the sample. Data collection tools included interviews, questionnaires, and standard documents whose validity was confirmed by content validity and their reliability by Cronbach's alpha.

    Findings

    Based on the data analysis, the most influential components of the independent variable are location; Related to territorial planning with an average of 4/533 and a variance of 0/315, and the lowest impact related to technical and engineering factors with an average of 4/1 and a variance of 0.83, the highest impact of independent variable components of architectural principles and techniques related to interior architecture design with an average of 47 4.4 and variance 0.38 and the lowest effect related to multi-purpose use with an average of 3.13 and variance 1.18, the highest effect of the component in the field of using electrical facilities with an average of 4.43 and variance 0.57 and the lowest effect related to using the fire alarm system with a mean of 4.33 and a variance of 0.56.

    Conclusion

    Failure to observe the factors affecting the design of safe structures of  Nahaja fighter jets with the physical defense approach, in addition to the vulnerability of these places during the threat, leads to irreparable damage.

    Keywords: Passive defense, Physical Defense, Safe structure, Air Force
  • Hosein Hasani Sadi *, MohammadReza Hafeznia, Gholamali Rashid, Ebrahim Romina Pages 175-210
    Objective

    The privileged geographical and geopolitical position of the oceanic coastal areas plays an important role in enhancing the power and ensuring the security of countries. Today, the geopolitical and geostrategic importance of oceanic coastal areas is increasing. These regions have a significant impact on their geopolitical status and position in international relations. This research has been done with the aim of explaining the role of Iran's coastal region in the Indian Ocean on national security.

    Method

    The research is fundamental and applied, its method is descriptive-analytical. In order to collect data and information, a combined method (library and field) has been used, using survey tools, questionnaire and observation.

    Findings

    In the field method, the validation statistical population consisted of 12 faculty members specializing in the field of research, and the evaluation statistical population consisted of 54 experts. Data and information analysis has been done using SmartPLS software

    Conclusion

    The results of the research show that the geographical and geopolitical characteristics of the combined oceanic coastal areas (water and land), through the influence on the development indicators and also change the national power of the country, in the form of seven spatial-spatial, political, economic, cultural, social, and environmental factors. and military influence on national security. The dimensions, components and indicators of the impact of Iran's oceanic coastal region on national security have been counted, weighted, ranked and drawn in the form of a structural equation model in the form of 79 indicators.

    Keywords: Oceanic coastal region, National Security, Southeast Iran, geopolitics
  • Hamid Arvand *, Amir Hamzeh Alinejad, Reza Roshani Pages 211-234
    Objective

    In Hybrid warfare, logistics plays a fundamental and key role in improving combat readiness and the operational superiority of forces on the battlefield. Therefore, the aim of the current research is to identify the effective factors on improving the logistical readiness of the Islamic Republic of Iran Army in future combined wars.

    Methodology

    Considering that the present research seeks to conceptualize and complete the theoretical foundations of the studied phenomenon, it is exploratory in terms of its purpose, and in terms of methodology, it is qualitative with meta-synthesis method. The statistical population of the research consists of valid qualitative studies published in the field of military logistics preparation from 2010 to 2022.

    Findings

    Based on the data analysis, 5 components including mobilization of integrated resources, expertise in operational planning, stability of the supply chain, mental preparation and operational agility were extracted as effective factors in improving the logistics readiness of AJA in future combined wars.

    Originality:

     In combined wars, logistics readiness can be achieved through targeted planning of logistics resources and facilities and the creation of a combined logistics system based on the considerations and indicators of combined warfare, including the improvement of the mental readiness of human capital, integration, speed of action, flexibility and safety in operations. therefore, military logistics readiness requires a paradigm shift and a transition from the classic logistics command to mixed logistics

    Keywords: Hybrid warfare, logistics readiness, metasynthesis
  • Nima Farzamnia, Behnam Abdi *, Ali Rezaeian Pages 235-261
    Objective

    The current research is looking for a framework for cyber security governance architecture in defense organizations with a balanced managerial and technical view that considers cyber security not only a set of new techniques and tools from a technical and engineering point of view and does not deal with cyber security only from a managerial point of view.

    Methodology

    The research method is a combination (qualitative and quantitative) whose qualitative phase is done by content analysis and its quantitative phase is based on the findings of the qualitative phase and with the questionnaire tool, and the findings are placed in a Zackman framework.

    Findings

    In today's world and accordingly in organizations; Capitals, assets and resources of organizations are transforming and changing their nature towards cyber capitals, so governments and organizations are well aware of the increasing role and importance of these capitals and are making significant efforts in this regard. On the other hand, cyber threats are widespread, growing and real, and as examples were seen recently in our country, cyber disputes among countries and governments are expanding and are very decisive. This matter is much more important and serious in defense organizations.

    Originality: 

    Finally, an architectural framework of cyber security governance in defense organizations is presented so that these organizations can achieve the security of the organization in the cyberspace with a comprehensive, structural and proactive view and beyond the managerial, technical and limited perspectives and the existing lack of convergence towards To promote integrity and orderliness.

    Keywords: Cyber Space, Security, cyber security governance architectural framework, defense organizations of the Islamic Republic of Iran, organizational levels
  • Maysam Dehghan *, Habib Honari, Alimohamd Safania, Reza Nikbakhsh Pages 263-291
    Objective
    According to the job and mission requirements of the military, they should engage in physical and sports activities. Therefore, this research seeks to answer this question, what is the appropriate model for maintaining and improving the combat power of the Iranian armed forces personnel with a focus on physical fitness?
    Methodology
    This research is mixed in terms of the purpose of application and the method of doing it. The participants in this research were managers and expert commanders in the field of sports in the armed forces. The sampling method was purposeful. The theoretical saturation method was used to estimate the sample size. Data collection tools included interviews and questionnaires. Qualitative analysis and structural equations were used to analyze the data.
    Findings
    The findings showed that the causal factors include: financial, humanitarian, scientific and scientific, educational and research and planning. background conditions including psychological, demographic, structural and behavioral; The main axis includes martial power and championship sports. While the intervening conditions include equipment and facilities and technology; Strategies include structural, economic, social, international, legal, and standardization. These factors will create 12 desirable outcomes.
    Conclusion
    Creating a suitable platform for the development of employees in the field of sports, development of sports infrastructure, development of public sports based on scientific principles and compilation of physical fitness indicators can be among the factors that help maintain and increase the physical fitness of employees in improving the combat power of Iran's armed forces.
    Keywords: Preservation, promotion of military power, Iran's armed forces, Physical Readiness