فهرست مطالب

نشریه زن و مطالعات خانواده
پیاپی 60 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اسداله بابایی فرد*، احسان صنعتکار صفحات 7-36
    طلاق عاطفی موضوع مهمی است که در سال های اخیر مورد توجه پژوهشگران علوم اجتماعی قرار گرفته است. پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر بر طلاق عاطفی همسران در شهرستان کاشان پرداخته است. در این پژوهش از نظریات وینچ، هیل، باورمن، استرنبرگ، مارکز و چلبی استفاده شده است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع پیمایشی و ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل زوجین شهرستان کاشان است که بین 330 نفراز آنان، پرسشنامه توزیع شده است. اعتبار تحقیق از نوع اعتبار صوری با توافق متخصصان رشته علوم اجتماعی و روایی مفاهیم موجود در پژوهش بر اساس ضریب آلفای کرونباخ با میزان 859% تایید گردید. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد میزان طلاق عاطفی در دامنه 5-1، 93/1 است که نشان از وضعیت مطلوب دارد. نتایج به دست آمده از آزمون همبستگی نشان می دهد که بین متغیرهای رضایت از زندگی، دینداری، انتظارات از نقش همسری، احترام متقابل همسران، حمایت اجتماعی، شناخت قبل از ازدواج، خشونت در زندگی زناشویی و اعتماد به همسر با طلاق عاطفی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بر اساس تحلیل رگرسیونی از میان متغیرهای وارد شده در معادله ، به ترتیب متغیرهای اعتماد به همسر، دینداری، رضایت از زندگی و حمایت از طرف همسر تاثیرگذارترین متغیرها بر طلاق عاطفی گزارش شده است.
    کلیدواژگان: طلاق عاطفی، اعتماد به همسر، دینداری، رضایت از زندگی، حمایت زوجین
  • پریسا مرادی کلارده*، اکبر عطادخت صفحات 37-56
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی گرایش به بزهکاری با توجه به نقش دشواری تنظیم هیجان و ابعاد خشم در دانش آموزان انجام شد. این پژوهش یک مطالعه مقطعی-توصیفی بوده و جامعه آماری آن تمامی دانش آموزان دختر دبیرستانی ناحیه یک شهر اردبیل بودند که از میان آنان تعداد 279 دانش آموز از چهار دبیرستان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه ابعاد خشم (سیگل، 1986)، مقیاس دشواری تنظیم هیجان (گرتز و رومر، 2004) و پرسشنامه گرایش به بزهکاری (فضلی، 1389) استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که گرایش به بزهکاری با مولفه های خشم انگیختگی، نگرش خصمانه، خشم بیرونی و خشم درونی از ابعاد خشم رابطه مثبت معنادار و با مولفه های دشواری در انجام، دشواری در کنترل تکانه و فقدان شفافیت از دشواری تنظیم هیجان رابطه مثبت و معنادار دارد (01/0 >P). همچنین مولفه های نگرش خصمانه و خشم بیرونی از ابعاد خشم و مولفه دشواری در کنترل تکانه و فقدان شفافیت از دشواری تنظیم هیجان توانستند گرایش به بزهکاری را به صورت معنادار پیش بینی نمایند. نتایج بدست آمده تلویحات مهمی در زمینه شناسایی افراد در معرض خطر بزهکاری داشته و لازم است در تدوین مداخلات پیشگیرانه و درمانی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: گرایش به بزهکاری، دشواری تنظیم هیجان، ابعاد خشم
  • رویا پورشاهیان، مجیدرضا کریمی*، کرامت الله راسخ صفحات 57-99

    پژوهش حاضر به تبیین جامعه شناختی رابطه ساختار قدرت و سازگاری زناشویی در خانواده های شهر جهرم پرداخته است. روش به کار رفته در این پژوهش، پیمایش است. جامعه آماری خانواده های (زنان و مردان) ساکن شهر جهرم می باشند که 351 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده اند. ابزار تحقیق، پرسشنامه است که برای تعیین اعتبار آن از روش اعتبار صوری و برای تعیین پایایی، از شیوه هماهنگ درونی به روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. نتایج توصیفی پژوهش، بیانگر آن هستند که میانگین نمره سازگاری زناشویی در شهرجهرم کمی بالاتر از حد متوسط است. یافته های تحلیلی پژوهش نشان می دهد رابطه سازگاری زناشویی (کل) با ساختار قدرت (کل) مثبت و معنادار است. ابعاد ساختار قدرت (ساخت روابط قدرت، شیوه های اعمال قدرت و حوزه ها و قلمرو قدرت) بر توافق زوجین  تاثیر دارند. همچنین ساخت روابط قدرت و شیوه های اعمال قدرت بر رضایت زوجین تاثیر دارند اما حوزه هاو قلمرو قدرت بر رضایت زوجین تاثیر ندارند. روابط قدرت، حوزه ها و قلمرو قدرت و همچنین شیوه های اعمال قدرت روابط معناداری با عشق و محبت زوجین دارند. در بین متغیرهای جمعیتی رابطه سن، تحصیلات، شغل مردان، طول مدت ازدواج، تعداد فرزند، طبقات مختلف با سازگاری زناشویی معنادار است. تبیین متغیر وابسته بر حسب مجموع متغیرهای مستقل، بیانگر آن است که متغیرهای ساختار قدرت (بعد ابراز عشق و محبت)، تحصیلات مردان، ساختار قدرت (بعد ساخت روابط قدرت)، فاصله سنی، طبقه اجتماعی، شغل زنان، درآمد زنان و مردان به ترتیب قوی ترین پیش بینی کننده سازگاری زناشویی هستند  و قادرند 230/0 از تغییرات واریانس سازگاری زناشویی را تبیین کنند.

    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، ساختار قدرت، خانواده ها، شهر جهرم
  • سپیده بادامچی، سهراب یزدانی*، حسین واحدی صفحات 101-123
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سبک های تفکر استرنبرگ و ابعاد سه گانه کمال گرایی با شادکامی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهرستان خوی بود. روش پژوهش براساس هدف، کاربردی و بر حسب گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول شهرستان خوی در سال تحصیلی 1400-1399 بودند که تعداد آن ها براساس گزارش اداره آموزش و پرورش  5300 نفر است. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی- مورگان استفاده شده و تعداد 357 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها، پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ (TSI)، پرسشنامه کمال گرایی هویت و فلت (MPS) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHI) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار Spss24 انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که بین سبک های تفکر و مولفه های آن (سبک تفکر قانونگذار، اجرایی و قضایی) با شادکامی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین کمال گرایی و مولفه های آن (کمال گرایی خودمدار، دیگر مدار و جامعه مدار) با شادکامی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین سبک های تفکر و کمال گرایی قادرند شادکامی را در دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: سبک های تفکر، استرنبرگ، کمالگرایی، شادکامی
  • شیما پرندین* صفحات 126-139

    هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی آسیب پذیری در برابر استرس بر اساس صفات شخصیت و تاب آوری در زنان قربانی خشونت خانگی شهر کرمانشاه می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نوع روش تحقیق توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش مورد نظر را کلیه زنان حاشیه نشین شهر کرمانشاه تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 156 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه های مقیاس نشانگان استرس سید خراسانی و صدقیانی (1377)، فرم کوتاه پرسشنامه پنج عاملی نیو (NEO-FFI)، کاستا و مک کری(1985) و مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) بین آنان توزیع گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش با توجه به فرضیه تحقیق، از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند گانه استفاده شد. نتایج نشان داد که صفات شخصیت و تاب آوری در زنان قربانی خشونت می تواند آسیب پذیری در برابر استرس را در آنها پیش بینی کند. لذا پیشنهاد می شود در حاشیه های شهر به دلیل مشکلات عدیده مانند فقر و اعتیاد زنان مورد حمایت اجتماعی بیشتری قرار بگیرند و مهارت های تاب آوری در آنها آموزش داده شود تا آسیب پذیری در برابر استرس کاهش پیدا کند.

    کلیدواژگان: استرس، صفات شخصیت، خشونت، تاب آوری، زنان حاشیه نشین
  • فریبا نریمانی، معصومه آزموده*، شعله لیوارجانی، جواد مصرآبادی صفحات 165-181
    این پژوهش با هدف بررسی مقایسه اثربخشی آموزش گروهی روانشناسی مثبت گرا و آموزش گروهی فراشناخت بر میزان انگیزه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه ناحیه یک تبریز انجام شد. روش پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی و به صورت طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره دوم آموزش و پرورش ناحیه یک تبریز در سال تحصیلی 1400-1399 بود. مجموعا 90 نفر دانش آموز با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش آموزش فراشناخت، به شکل ترکیبی بسته آموزشی ولز و رابینیا را در هشت جلسه 90 دقیقه ای گروهی به صورت هفتگی و گروه آزمایش روانشناسی مثبت گرا، بسته ترکیبی چراغیان (1393) و بسته آموزشی (AFMAS) را در 9 جلسه 90 دقیقه ای گروهی به صورت هفتگی دریافت کردند. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. هر سه گروه در دو مرحله پیش آزمون، پس آزمون با پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس (1970) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت داده ها با استفاده از روش آماری کوواریانس تک راهه ANCOVA تحلیل شد. یافته ها نشان دادند که آموزش گروهی روانشناسی مثبت گرا (P<0/05) و آموزش گروهی فراشناخت (05/0>P) هر دو بر میزان انگیزه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان موثر بودند و در میزان تاثیر بین دو آموزش تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بنابراین نتیجه گیری شد هر دو آموزش مثبت گرا و فراشناخت موجب افزایش انگیزه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان شدند.
    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت تحصیلی، روانشناسی مثبت گرا، فراشناخت، قرنطینه
  • ماریا پاشایی، محمود علمی*، داود ابراهیم پور صفحات 183-201

    شرط بقا و استمرار فرهنگی جوامع، انسجام و یکپارچگی افرادی است که ریشه های هویتی خود را به آن فرهنگ متعلق می دانند . هویت یابی و همسویی با هویت های جمعی مانند هویت ملی و هویت قومی در بین زنان که هم نصف جمعیت هستند و هم در هویت یابی نصف دیگر نقش بسزایی دارند، حایز اهمیت است. هدف کلی تحقیق حاضر ، تعیین میزان پایبندی زنان جوان ترک و کرد شهرهای تبریز و بوکان به هویت ملی و قومی می باشد. روش تحقیق، پیمایش از نوع همبستگی بود . جامعه آماری، جوانان گروه سنی 18 تا 30 سال شهر تبریز و بوکان و حجم نمونه بترتیب 384 و 380 نفر بود . نتیجه آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که میزان پایبندی به هویت ملی در بین زنان جوان ترک و کرد شهرهای تبریز و بوکان در سطح بالایی است و تفاوت معنی داری میان آنها وجود ندارد . پایبندی به هویت های ملی و قومی در بین زنان جوان ترک و کرد نشان دهنده ریشه های غنی هویت قومی و ملی در جامعه ایران  است .

    کلیدواژگان: هویت ملی، هویت قومی، زنان جوان ترک و کرد
  • مریم ولی پور، مرضیه علیوندی وفا*، علی خادمی صفحات 203-225
    خانواده ها در سلامت روان دختران نوجوان که در آینده زنان جامعه را تشکیل خواهند داد، نقش بسزایی را ایفا می کنند. هدف از پژوهش حاضر، نقش تحول روانی اجتماعی و الگوهای سرشت و منش شخصیت با روان درستی در نوجوانان دختر بود. بدین منظور تعداد 400 نفر از نوجوانان دانش آموز دختر شهر تبریز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف، پرسشنامه تحول روانی اجتماعی و پرسشنامه سرشت و منش استفاده شد. روش تحقیق مطالعه حاضر از نوع همبستگی می باشد و برای تحلیل اطلاعات از روش همبستگی و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که رابطه معنی داری بین سه متغیر مستقل تحول روانی اجتماعی، الگوهای سرشت و الگوهای منش با روان درستی مشاهده شد. جهت رابطه بین سه متغیر مستقل با روان درستی، مثبت بود که نشان داد افزایش هرکدام از متغیرهای تحول روانی اجتماعی، الگوهای سرشت و الگوهای منش با افزایش روان درستی همراه بود. با توجه به نتایج به دست آمده تحول روانی اجتماعی و الگوهای سرشت و منش در رواندرستی نوجوانان دختر، نقش دارند.
    کلیدواژگان: تحول روانی اجتماعی، الگوهای سرشت شخصیت، الگوهای منش شخصیت، رواندرستی
  • نفیسه درخشان*، عبدالله شفیع ابادی، ابراهیم نعیمی صفحات 227-244
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر تداوم خانواده در بین زوجین نابارور دارای رضایت زناشویی بود. جامعه آماری مورد مطالعه، زوجین نابارور دارای رضایت زناشویی شهر اصفهان و نمونه براساس فرآیند اشباع مقوله، شامل 9 زوج نابارور دارای رضایت زناشویی بوده که پس از تکمیل پرسشنامه رضایت زناشویی (ENRICH) مورد مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از روش کیفی و مبتنی بر تجزیه و تحلیل داده ها در روش نظریه زمینه ای مورد تحلیل قرار گرفتند. براساس یافته های محوری به دست آمده از مصاحبه های زوجین نابارور دارای رضایت زناشویی، عوامل تداوم بخش خانواده شامل عوامل فردی، اعتقادات مذهبی، استقلال مالی، حمایت خانواده ها، عقاید همسو، مشاوره، رابطه جنسی موفق، در اولویت نبودن فرزندآوری، نگرش منفی نسبت به طلاق، توجه به دیگر ابعاد زندگی، ازدواج اختیاری، مدیریت رابطه و پذیرش مشکل است. انتظار می رود توجه به این عوامل در تشکیل خانواده و ایجاد یا تقویت آن ها در زندگی زوجین نابارور، موجب افزایش رضایت زناشویی و تداوم زندگی گردد.
    کلیدواژگان: تداوم خانواده، زوجین نابارور، رضایت زناشویی
  • فهیمه ریواده*، محمدعلی قره، الهام کریمی طرقبه، راحله کاردوانی صفحات 245-270

    پژوهش حاضر باهدف ارایه مدل و تبیین راهکارهای همگانی شدن ورزش بانوان، از دیدگاه اساتید علوم ورزشی و بانوان کارمند شهر مشهد انجام شده است. روش انجام تحقیق از نوع تحلیل محتوی بوده است. که با توجه به انجام تحقیق در ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، از عناصر تشکیل دهنده موانع و راهکارهای همگانی شدن ورزش بانوان را شناسایی 45 مقاله مرتبط و مصاحبه عمیق با 20 خبره حرفه ای و علمی، جهت استخراج عناصر و گروه بندی آن ها از روش تحلیل تم استفاده گردید. خروجی این مرحله شناسایی 34 راهکار بود. برای تعیین روایی از اعتبار همگرا و واگرا استفاده شد که نتایج و ضرایب بالای 70% به دست آمد. نتایج نشان داد، توسعه ورزش در بین بانوان را نیازمند بهبود باورهای اجتماعی، نگاه عادلانه و منصفانه در هییت ها، حس ورزش خواهی بانوان و اجرای طرح های انگیزشی است. اجرای طرح هایی نظیر جشنواره های اوقات فراغت و جام نشاط و تندرستی برای بانوان بهتر برنامه ریزی شود تا علاقه بانوان به ورزش افزایش پیدا کند.

    کلیدواژگان: راهکارها، همگانی شدن ورزش بانوان، اساتید علوم ورزشی، بانوان کارمند شهر مشهد، تحلیل محتوی
|
  • Assadollah Babaeifard *, Ehsan Sanatkar Pages 7-36
    Emotional divorce is an important issue that has been considered by social scientists in recent years. The present study investigated  the factors affecting the emotional divorce of spouses in Kashan city. In this research, the theories of Winch, Hill, Bowerman, Sternberg, Marquez and Chalabi have been used. The research method in this research was survey and the research tool was a researcher-made questionnaire. The statistical population of the study included  couples in Kashan city and a questionnaire was distributed among 330 of them. The validity of the research was confirmed by the agreement of experts in the field of social sciences and the reliability of the concepts in the research based on Cronbach's alpha coefficient of 859%. The findings of the present study show that the rate of emotional divorce in the range of 1-5 is 1.93, which indicates a favorable situation. The results of the correlation test show that there is a significant relationship between life satisfaction, religiosity, expectations of the role of spouse, mutual respect between spouses, social support, premarital knowledge, violence in marital life and trust in the spouse with emotional divorce . Also, based on regression analysis, among the variables included in the equation, the variables of trust in spouse, religiosity, life satisfaction and support from the spouse have been reported as the most influential variables on emotional divorce.
    Keywords: emotional divorce, trust in spouse, religiosity, life satisfaction, support of spouses
  • Parisa Moradikelardeh *, Akbar Atadokht Pages 37-56
    The aim of this study was to predict Tendency toward Delinquency due to the Role of Difficulties in Emotion Regulation and Anger Dimensions in Female Students. This study was cross-sectional descriptive and its statistical population was all Female high school students in the one district of Ardabil city, that 279 students from four high schools were selected using multi-stage clusters sampling method. In order to collect data, Dimensions of Anger Questionnaire (Sigel, 1986), Difficulties in Emotion Regulation Scale (Gratz and Roemer, 2004) and Attitude toward Delinquency Questionnaire (Fazli, 2010) were used. The collected data were analyzed using Pearson correlation test and stepwise regression. The results showed that tendency toward delinquency had a significant positive relationship with the components of anger arousal, hostile attitude, anger-out and anger-in from the dimensions of anger and had positive relationship with components in doing, difficulty in impulse control and lack of transparency from difficulties in emotion regulation (p<0.01). Also, the components of hostile attitude and anger-out from the dimensions of anger and the component of difficulty in impulse control and lack of transparency from the difficulties in emotion regulation could significantly predict the tendency toward delinquency. Therefore, the results of this study have important implications for identifying individuals at risk of delinquency and need to be considered in development of preventive and therapeutic interventions.
    Keywords: Attitude Toward Delinquency, Difficulty in Emotion Regulation, Dimensions of Anger
  • Roya Pourshahian, Majid Reza Karimi *, Keramatallah Rasekh Pages 57-99

    The present study has sociologically explained the relationship between power structure and marital adjustment in families in Jahrom. The method used in this research was survey. The statistical population included  families (men and women) living in Jahrom that 351 people from among them  were selected as a sample and using multi-stage random sampling method. The research instrument was a questionnaire and its validity has been determined through considering its face validity and and to determine its reliability, Internal consistency of the test through Cronbach’s alpha has been calculated The descriptive results of the study indicate that the average score of marital adjustment in Jahrom is slightly higher than average. The analytical findings of the study show that the relationship between marital adjustment (total) and power structure (total) is positive and significant. Dimensions of power structure (construction of power relations, ways of applying power and spheres and realm of power) affect the agreement of the couples. Also, the construction of power relations and the methods of applying power affect the satisfaction of the couples, but the domains of power do not affect the satisfaction of the couples. Power relations, spheres and realms of power as well as the ways of applying power have significant relationships with the love and affection of couples. Among the demographic variables, the relationship between age, education, men's occupation, duration of marriage, number of children, different classes with marital adjustment is significant. Explaining the dependent variable in terms of the sum of independent variables indicates that the variables of power structure (dimension of love and affection), men's education, power structure (dimension of building power relations), age distance, social class, women's occupation, women's and men's income are respectively the strongest predictor of marital adjustment and are able to explain 0.230 changes in variance of marital adjustment

    Keywords: marital adjustment, power structure, families, Jahrom city
  • Sepideh Badamchi, Sohrab Yazdani *, Hossein Vahedi Pages 101-123
    The aim of this study was to investigate the relationship between Sternberg thinking styles and the three Dimensions of Perfectionism with the happiness of female high school students in Khoy. The research method was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection. The Statistical population of the present study included female high School students in Khoy city in the 1399-1400 academic year, with a number of 5300 according to the report of the Department of Education. Multi-stage cluster random sampling method was used to select the sample. Krejcie and Morgan sampling table was used to determine the sample size and 357 people were selected as the sample. Data collection tools were the Sternberg Thinking Styles Inventory (TSI), the Multidimensional Perfectionism Scale (MPS) and the Oxford Happiness Inventory (OHI). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and Multiple regression analysis. The results showed that, there is a positive and significant relationship between thinking styles and its components (legislative, executive and judicial thinking styles) with the happiness of female high School students. Also there is a negative and significant relationship between perfectionism and its components (self-centered, other-oriented and community-oriented perfectionism) with the happiness of female high school students. In addition, thinking styles and perfectionism are able to predict happiness in students. .
    Keywords: Sternberg, thinking styles, perfectionism, happiness
  • Shima Parandin * Pages 126-139

    The aim of this study was to predict vulnerability to stress based on personality traits and resilience in women victims of domestic violence in Kermanshah. The present research is applied in terms of purpose and is a descriptive-survey correlational research method. The statistical population of the study consists of all marginalized women in Kermanshah. Using cluster sampling method, 156 people were selected as the sample. The NEO-FFI by Costa and McCray (1985) and the Connor and Davidson (2003) resilience scale were distributed among them. Pearson correlation and multiple regression analysis were used to analyze the data in this study according to the research hypothesis. The results showed that personality traits and resilience in women victims of violence can predict their vulnerability to stress. Therefore, it is suggested that in the suburbs due to many problems such as poverty and addiction, women should be given more social support and resilience skills should be taught to reduce vulnerability to stress.

    Keywords: Stress, Personality traits, Violence, resilience, Women
  • FARIBA NARIMANI, Masoumeh Azmoudeh *, Sholeh Livar Jani, Javad Meseraabadi Pages 165-181
    This research was conducted in order to compare the effectiveness of the positive psychology group education and metacognition group education on the academic achievement motivation of the female high school students in district one of Tabriz. The research method was quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population consisted of all female students of the second grade in district one of Tabriz in the academic year 2021-2020. A total of 90 students were selected by multi-stage cluster random sampling method and randomly assigned to three equal groups. The first experimental group received metacognition training in eight 90-minute sessions in combination with the weekly Wales and Robinia training package, and the second experimental group received positive psychology training adapted by (Cheraghian 2014) and the Afmas training package in nine 90-minute weekly sessions. The control group did not receive any intervention. The data measurement tool was the Hermans (1970) Progress Motivation Questionnaire. Finally, the data were analyzed using  ANCOVA one-way covariance. The results showed that positive psychology (P<0.05) and metacognition group education (P<0.05) were both effective on the motivation of students' academic achievement and there was no significant difference in the effect between the two treatments. Therefore, it was concluded that utilization of both positive and metacognition trainings increased motivation of students’ academic achievement.
    Keywords: academic achievement motivation, Positive Psychology, Metacognition, quarantine
  • Maria Pashaei, Hadollah Jafar Pour *, Davood Ebrahimpour Pages 183-201

    The condition for the survival and cultural continuity of societies is the cohesion and integration of people who consider their identity roots to belong to that culture. Identification and alignment with collective identities such as national identity and ethnic identity are important among women who are both half of the population and play an important role in identifying the other half. The general purpose of this study was to determine the degree of adherence of young Turkish and Kurdish women in the cities of Tabriz and Buchan to national and ethnic identity. The research method was correlational survey. The statistical population included the youth of 18 to 30 years old in Tabriz and Buchan and the sample size consisted of 384 and 380 people, respectively. The results of Pearson correlation test showed that the level of adherence to national identity among young Turkish and Kurdish women in Tabriz and Buchan is high and there is no significant difference between them. Adherence to national and ethnic identities among young Turkish and Kurdish women reflects the rich roots of ethnic and national identity in Iranian society.

    Keywords: National Identity, Ethnic identity, young Turkish, Kurdish women
  • Maryam Valipour, Marziyeh Alivandi Vafa *, Ali Khademi Pages 203-225
    Families are playing the key role in adolescent girls’ psychological health, who will the women’s community in the future. The aim of the present study was to investigate the role of socio-psychological development and patterns of treatment and character in adolescent girls’ well being. Hence, (n=400) girl students of Urmia city were selected as statistical population of the study based on available sampling method. Variables were evaluated using Rif’s psychological well being questioner, socio- psychological development inquiry and treatment and character questioner. Research methodology of the present investigation was correlation and the data were analyzed using multivariate regression and correlation methods. Results of the study indicated that there is a significant relationship among the three independent variables of  socio-psychological development, patterns of treatment  and character with well being. A positive meaningful relationship was observed among the three variables and well being. This shows that increase of each of the three variables of -psychological development, patterns of treatment and character results in increased well being. Considering the results obtained from the present study,  socio-psychological development and patterns of treatment and character are playing a key role in adolescent girls’ well being
    Keywords: Socio-psychological Development, Patterns of Treatment, Patterns of Character, well-being
  • Nafiseh Derakhshan *, Abdollah Shafiabadi, Ebrahim Naeimi Pages 227-244
    The aim of this study was to investigate the factors affecting family continuity among infertile couples with marital satisfaction. The statistical population of the study included  infertile couples with marital satisfaction in Isfahan and the the sample was selected based on the process of saturation, including 9 infertile couples with marital satisfaction whose ideas were questioned through a semi-structured interview….after completing the Marital Satisfaction Questionnaire (ENRICH).The obtained data were analyzed using a qualitative method based on data analysis in the field theory method. Based on the key findings from interviews with infertile couples with marital satisfaction, continuing family factors include personal factors, religious beliefs, financial independence, family support, similar beliefs, counseling, successful sex, lack of childbearing priority, negative attitude toward divorce, attention to Other aspects of life, are involuntary marriage, relationship management, and difficult acceptance. It is expected that paying attention to these factors in forming a family and creating or strengthening them in the life of infertile couples will increase marital satisfaction and life expectancy
    Keywords: Family continuity, Infertile couples, marital satisfaction
  • Fahimeh Rivadeh *, MohamadAli Ghare, Elham Karimi Torghabe, Rahele Kardavani Pages 245-270

    The aim of this study was to present a model and explain the solutions for popularizing women's sports from the perspective of sports science professors and female employees in Mashhad. The research method was content analysis. According to the Purpose of the research, using library including, 45 related articles and in-depth interviews with 20 professional and scientific ome elements were extracted, grouped and indentified as…elements of obstacles and solutions for popularization of women's sports. Theme analysis was used. The output of this step was to identify 34 solutions. Convergent and divergent validity was used to determine the validity, which yielded results and coefficients above 70%. The results showed that the development of sports among women requires the improvement of social beliefs, a fair and equitable view in the staff, a sense of women's desire for sports and the implementation of motivational plans. Implementation of projects such as leisure festivals and the Joy and Health Cup should be better planned for women to increase women's interest in sports.

    Keywords: Solutions, popularization of women's sports, professors of sports sciences, female employees of Mashhad, Content Analysis