فهرست مطالب

روان سنجی - پیاپی 42 (پاییز 1401)

نشریه روان سنجی
پیاپی 42 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید محمدرضا علوی زاده*، ناصر صبحی قراملکی، شهرام مامی، جهانشا محمدزاده، وحید احمدی، سمیه انتظاری صفحه 1
    مقدمه

    خشم یکی ازهیجان‎های اساسی است.که به شکلی گسترده به‎عنوان یک پدیده عمومی شناخته می‎شود. پرخاشگری هرگونه رفتار کلامی یا فیزیکی ناشی از هیجان خشم است که جنبه تخریبی اعم ازتخریب عمدی یاغیرعمدی دارد. این رفتارها می‎تواند بصورت فعالانه یا منفعلانه و بسمت خودیادیگری ابراز شود. هدف از انجام پژوهش حاضرساخت وهنجاریابی پرسشنامه سبک‎های پرخاشگری ورزشی است. این پرسشنامه براساس نظریه شخصیت میلون بسط پیدا کرده است.

    روش

    در این پژوهش 284 نفر ازورزشکاران استان تهران به‎روش نمونه‎گیری گوی‎برفی انتخاب شدند و ازآن میان 99 نفر به شیوه تصادفی ساده از میان شرکت‎کنندگان پرسشنامه سبک‎های پرخاشگری ورزشی رابه‎فاصله دوهفته، دوبارتکمیل کردند؛ داده‎ها درمحیط‎های SPSS، AMOS و SPLS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته‎ ها: 

    نتایج این پژوهش نشان دادکه این پرسشنامه ازهمسانی درونی خوبی برخورداراست که بروش آلفای کرونباخ برای خرده‎مقیاس‎های دگرآزارگر (بیرونی فعال) 62/0، منفعل پرخاشگر (بیرونی منفعل) 84/0، خودآزارگر (درونی فعال) 84/0، پرخاشگر جسمانی‎گر (درونی منفعل) 82/0 به دست آمد. مدل چهارعاملی این پرسشنامه نیزتایید شد. ضریب پایایی این پرسشنامه به فاصله دوهفته برای مولفه ‎ها در دامنه 70/0 تا 81/0 است. درنهایت نتایج نشان دادمقیاس سبک‎های پرخاشگری ورزشی دارای اعتبارهمگرا، اعتبارتشخیصی و پایایی ترکیبی قابل قبولی دارد. 

    نتیجه ‎گیری: 

    باتوجه به نتایج این پژوهش می‎توان نتیجه گرفت که پرسشنامه سبک‎های پرخاشگری ورزشی دارای روایی و پایایی قابل قبولی است. به‎همین دلیل پیشنهاد می‎شود این ابزار که در ایران ساخته شده و برروی ورزشکاران ایرانی استانداردشده است در پژوهش‎ها ومحیط‎های ورزشی و همچنین مشاوره‎ی ورزشی استفاده شود.

    کلیدواژگان: پرسشنامه سبک‎های پرخاشگری ورزشی، روایی سازه، پایایی بازآزمایی، نظریه شخصیت میلون
  • لادن تاج الدینی*، احمد خوشنویس، محمد ایرانمنش صفحه 2

    در این مقاله شاهد پیوند میان معماری و علوم رفتاری در بعد سلامت روان هستیم. این پیوند از این حیث اهمیت دارد که جنبه هایی از محیط فیزیکی با رفتارهای استفاده کنندگان از فضا مطابقت داده می شود. بهبود سلامت روان در محیط های یادگیری مثبت ترین اقدامی است که می توان در این راستا صورت داد. توجه به تاثیر رنگ کلاس های درس مدرسه به عنوان فضایی که دانش اموزان ساعات زیادی را در ان سپری می کنند و ارزیابی تاثیر رنگ بر سلامت روان دانش اموزان به عنوان اینده سازان کشور که باید از سطح سلامت روانی بسیار بالایی برخوردار باشند نواوری ویژه این مقاله است. پرسشنامه سنجش نقاط قوت و ضعف کودک (SDQ) مورد استفاده واقع شده است. این پرسشنامه توسط گودمن ساخته شده و برای سنین 3-16 سال به کار می رود. دارای پنج خرده مقیاس نشانه های هیجانی، مشکلات سلوک، بیش فعالی - کمبود توجه، مشکلات ارتباطی با همسالان و رفتارهای جامعه پسند (نقاط قوت کودک) است. لازم است بگوییم این پژوهش از نوع مداخله ای است و رویکرد حاکم بر این پژوهش «کاربردی» می باشد و می تواند در آینده برای مدارس ایران استفاده گردد.

    نتایج

    ازآنجاکه سطح معنی داری برای پسران کمتر از سطح معنی داری 05/0 است، بنابراین با 95 درصد اطمینان می توان گفت میانگین نشانه های بیش فعالی دانش آموزان پسر قبل و بعد از رنگ آمیزی با هم متفاوت است . اما سطح معنی داری برای دختران بزرگتر از سطح معنی داری 05/0 است، بنابراین با 95 درصد اطمینان می توان گفت میانگین نشانه های بیش فعالی دانش آموزان دختر قبل و بعد از رنگ آمیزی با هم متفاوت نیست .یعنی میتوان نتیجه گیری کرد که رنگ آمیزی کلاسها بر نشانه های بیش فعالی پسران دانش آموز، اثرگذار بوده ولی بر نشانه های بیش فعالی دختران دانش آموز، اثرگذار نبوده است.

    کلیدواژگان: رنگ، کلاس درس، بیش فعالی، سلامت روان، دانش آموزان
  • محراب بشیرپور*، عبدالله شفیع آبادی، فریده دوکانه ای فرد صفحه 3

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و تعیین ویژگی های روان سنجی مقیاس گرایش به خیانت زناشویی انجام شد. در تحقیق حاضر از روش پژوهش کیفی- کمی استفاده شده است. با توجه به جامعه آماری از سه نوع روش نمونه گیری (خوشه ای چندمرحله ای به روش تصادفی) در مصاحبه با زوجین(28 نفر)(هدفمند) در مصاحبه با متخصصان(14 نفر) و خوشه ای در بررسی ویژگی های روانسجی(528 نفر از دبیران) استفاده شد. بر اساس مفاهیم و مقولات بدست آمده از مصاحبه ها سه عامل فردی، زناشویی و اجتماعی از عوامل گرایش افراد به خیانت زناشویی هستند. بر اساس مصاحبه های صورت گرفته مقیاس اولیه گرایش به خیانت زناشویی با 79 سوال تدوین و پس از بررسی روایی صوری و محتوا، تعداد سوالات به 69 رسیدو سپس بر روی 51 نفر از دبیران متوسطه دوره اول اجرا شد و در بررسی آلفای کرونباخ، 11 سوال حذف شدند و 58 سوال باقی مانده روی 528 نفر از دبیران متوسطه دوره اول تبریز اجرا شد و پس از تحلیل عاملی اکتشافی، 13 سوال دیگر حذف شد. نتایج نشان داد که در مقیاس مذکور، سه عامل فردی، خانوادگی و اجتماعی وجود دارد. محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، موید همسانی درونی بالای پرسشنامه(9/0) بود. یافته ها حاکی از آن است که پرسشنامه گرایش به خیانت زناشویی با 45 عبارت و وجود ویژگیهایی نظیر طراحی ابزار براساس درک مفهوم گرایش به خیانت از دیدگاه متخصصان حوزه خانواده و دبیران مقطع متوسطه دوره اول تبریز مبتنی بر تجارب آنان، تبیین کلیه اشکال خیانت زناشویی، نمره گذاری ساده، پایایی و روایی مناسب ابزاری مناسب جهت بررسی گرایش به خیانت زناشویی میباشد.

    کلیدواژگان: روانسنجی، مقیاس، خیانت زناشویی
  • سعید الماسی، ریتا لیاقت، مرتضی حسینی* صفحه 4

    استفاده بیش از حد و نادرست از اینترنت خطر "اعتیاد به اینترنت " را به دنبال دارد (یانگ ، 1998). بدلیل اهمیت موضوع اعتیاد به اینترنت، در این پژوهش به تعیین ویژگی های روان سنجی آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ و رابطه آن با پرخاشگری جوانان 20 تا 30 ساله شهر تهران پرداختیم. از بین کلیه جوانان 20 تا 30 ساله شهر تهران که در سال 1394 در یکی از مناطق تهران زندگی می کردند، به روش نمونه گیری در دسترس 424 نفر در پژوهش شرکت نمودند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های دموگرافیک، اعتیاد به اینترنت یانگ و پرخاشگری باس و پری و جهت تحلیل داده ها از روش های همسانی درونی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و همبستگی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده گردید. مقدار ضریب آلفای کرونباخ کل آزمون برابر با 94/0 نشان دهنده همسانی درونی و به بیانی اعتبار بسیار عالی اعتیاد به اینترنت است. جهت تعیین عامل ها تحلیل عاملی اکتشافی انجام گردید و در نهایت سه عامل به نام های دشواری در کنترل، مشکلات اجتماعی و اختلال در کنترل استخراج گردید. جهت تعیین بهترین مدل برای داده های این پژوهش از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید و با توجه به شاخص های برازش نتیجه گرفتیم که مدل 3 عاملی استخراجی این تحقیق برازش بهتری با داده ها دارد. در نهایت طبق یافته های این پژوهش باید گفت که آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ از ویژگی های روان سنجی خوبی برخوردار است، اما با پرخاشگری رابطه ای ندارد.

    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ، اعتبار، روایی، پرخاشگری
  • عاطفه حسینلو*، هومن نامور صفحه 5

    این پژوهش با هدف اعتباریابی و هنجارسازی پرسشنامه رشد و تحول پس از رخداد آسیب زا در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از حادثه شهر ساوه مورد بررسی قرار گرفت. به دلیل محدودیت حجم جامعه کلیه جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از حادثه ساکن شهر ساوه که تعداد آنها 300 نفر بود به روش سرشماری به عنوان واحدهای نمونه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسشنامه رشد و تحول پس از رخداد آسیب زا (تدسکی و کالهون، 1996) پاسخ دادند. پرسشنامه رشد و تحول پس از رخداد آسیب زا شامل 21 سوال است که پس از اجرای تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزار اموس دو تا از سوال ها حذف شد و ضریب اعتبار آن از طریق فرمول کلی ضریب آلفای کرونباخ 85/0 بدست آمد. برای بررسی روایی سازه از روش تحلیل عاملی مولفه های اصلی استفاده شد. نتایج حاصل از آن نشان داد که پنج عامل استخراج شده، 53/79 درصد کل واریانس متغیرها را تبیین می کند. 5 عامل مشتمل بر شیوه های جدید، ارتباط با دیگران، قدرت شخصی، ارزش زندگی و تغییر معنوی است. آزمون رشد و تحول پس از رخداد آسیب زا از اعتبار و روایی مناسبی برای ارزیابی پاسخ های انطباقی افراد پس از وقوع رخداد آسیب زا برخوردار است.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، هنجارسازی، رشد و تحول پس از رخداد آسیب زا، جانبازان، استرس پس از حادثه
  • مقایسه تنظیم هیجانی مثبت و منفی، توانایی شناختی و خود ارزشمندی در نوجوانان تیزهوش و عادی
    سهراب امیری* صفحه 6

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه تنظیم هیجانی مثبت و منفی، خود ارزشمندی و توانایی شناختی در دو گروه نوجوانان تیزهوش و عادی صورت گرفت. به این منظور 120 نفر از دانش آموزان مدارس تیزهوشان و عادی بر اساس نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از مدارس سطح شهر بوشهر انتخاب شدند. در نهایت دانش آموزان به طور انفرادی در توانایی های شناختی، تنظیم هیجان و خود ارزشمندی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تفاوت بین دو گروه نوجوانان تیزهوش و عادی در ابعاد توانایی شناختی، تنظیم هیجان و خود ارزشمندی بود، به طوری که نوجوانان تیزهوش بیش از نوجوانان عادی خود ارزشمندی مشروط را تجربه می کردند. به نظر می رسد خود ارزشمندی مشروط در مقایسه با ابعاد شناختی و تنظیم هیجان نقش بارزتری در تبیین تفاوت های تحصیلی دانش آموزان تیزهوش و عادی دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تنظیم هیجانی مثبت و منفی، خود ارزشمندی و توانایی شناختی در دو گروه نوجوانان تیزهوش و عادی صورت گرفت. به این منظور 120 نفر از دانش آموزان مدارس تیزهوشان و عادی بر اساس نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از مدارس سطح شهر بوشهر انتخاب شدند. در نهایت دانش آموزان به طور انفرادی در توانایی های شناختی، تنظیم هیجان و خود ارزشمندی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تفاوت بین دو گروه نوجوانان تیزهوش و عادی در ابعاد توانایی شناختی، تنظیم هیجان و خود ارزشمندی بود، به طوری که نوجوانان تیزهوش بیش از نوجوانان عادی خود ارزشمندی مشروط را تجربه می کردند. به نظر می رسد خود ارزشمندی مشروط در مقایسه با ابعاد شناختی و تنظیم هیجان نقش بارزتری در تبیین تفاوت های تحصیلی دانش آموزان تیزهوش و عادی دارد.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، خود ارزشمندی، توانایی شناختی
  • بهناز عبایی* صفحه 7

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روانسنجی فرم کوتاه سیاهه ویژگی های شخصیت 2013 APA در نمونه ای از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن انجام شد. روش پژوهش کاربردی حاضر توصیفی و همبستگی بود. نمونه این پژوهش شامل 300 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رودهن بودند که به صورت دردسترس انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از مقیاس 60 سوالی نیو و فرم کوتاه سیاهه ویژگی های شخصیت 2013 APAگرداوری شد و پس از غربالگری ابتدایی 280 پرسشنامه برای تحلیل نهایی باقی ماند. یافته های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی حکایت از وجود 5 عامل و 24 سوال مناسب داشت که حاکی از روایی سازه ابزار داشت. همچنین همبستگی های معنادار بین مولفه های نیو و ویژگی های شخصیت نشان از روایی همزمان ابزار داشت. همچنین مقادیر شاخص آلفای کرونباخ و لامبدا2ی گاتمن حکایت از پایایی مناسب ابزار داشت. به این ترتیب می توان گفت فرم کوتاه سیاهه ویژگی های شخصیت 2013 APA دارای ویژگی های روانسنجی مناسبی در پژوهش حاضر بود. نتایج این پژوهش میتواند به کاربست این ابزار در محیط های کلینیکال و سابکلینیکال منجر شود.

    کلیدواژگان: ویژگی روانسنجی، ویژگی های شخصیت، پایایی، روایی
|
  • S. Mohammadreza Alavizadeh *, Naser Qara Maleki, Shahram Mami, Jahansha Mohammadzadeh, Vahid Ahmadi, Somaye Entezari Page 1
    Introduction

    Anger is a basic emotion that it is known as popular phenomenon. Aggression is any verbal or physical behavior that proceed from anger and it has intentional or unintentional destructive dimension. These behavior can express to self or another object actively or passively. The aim of present study was development and validation of Sport Aggression Style Inventory (SASI). This instrument have developed based on Millon personality theory.

    Method

    The sample include 99 participants that they randomly selected from 284 athletes which they selected in snowball sampling method, and they completed Sport Aggression Style Inventory (SASI) twice in two week. Data were analyzed in SPSS, AMOS and Smart-PLS environments.

    Findings

    The results of this study illustrate, the inventory has good internal consistency according to Cronbach's alpha for subscale as sadistic aggression style (external-active, ά=0.62), passive aggression style (external-passive, ά=0.84), masochistic aggression style (internal-active, ά=0.84), somatic aggression style (internal-passive, ά=0.82), and total score (ά=0.72); and good test-retest reliability in the SASI's subscales in a 2-week period (0.70-0.81). The Confirmatory Factor Analysis supported four factors model of SASI; and finally the results indicate that the SASI has acceptable convergent validity, discriminant validity, and composite reliability.

    Conclusion

    According to the present findings, The SASI has acceptable validity and reliability. Implications for research and clinical applications of the SASI in an Iranian athletic population is discussed.

    Keywords: Sport Aggression Style Inventory, Construct Validity, test-retest reliability, Millon’s personality theory
  • Ladan Tajaddini *, Ahmad Khoshnevis, Mohammad Iranmanesh Page 2

    In this article, we see the connection between architecture and behavioral sciences in the field of mental health. This connection is important in that aspects of the physical environment conform to the behaviors of space users. Improving mental health in learning environments is the most positive thing that can be done in this regard. Paying attention to the effect of color in school classrooms as a space in which students spend many hours and evaluating the effect of color on students' mental health as the future makers of the country who should have a very high level of mental health. Is. The Child Strengths and Weakness Questionnaire (SDQ) was used. This questionnaire was developed by Goodman and is used for ages 3-16. It has five subscales of emotional symptoms, behavioral problems, attention deficit hyperactivity disorder, communication problems with peers, and sociable behaviors (child strengths). It is necessary to say that this research is an interventional type and the approach of this research is "applied" and can be used for Iranian schools in the future.

    Results

    Since the level of significance for boys is less than the significance level of 0.05, so with 95% confidence we can say that the mean signs of hyperactivity in male students before and after staining are different. But the level of significance for girls is greater than the level of significance of 0.05, so with 95% confidence we can say that the average symptoms of hyperactivity of female students before and after coloring are not different. Symptoms of hyperactivity in male students were effective but did not affect the symptoms of hyperactivity in female students.

    Keywords: Color, Classroom, Hyperactivity, Mental Health, Students
  • Mehrab Bashirpour *, Abdollah Shafiabadi, Farideh Dokaneifard Page 3

    The purpose of this study was to design and characterize the psychometric properties of the scale of tendency towards marital infidelity and qualitative-quantitative method was used. According to the statistical society, three types of multi-stage cluster sampling (randomized) were used in interviews with couples (28 people) (targeted) in interviews with experts (14 people) and clustering in the study of lavage characteristics (528 From secretaries). According to interviews, the three factors of individual, marital and social are factors of tendency toward betrayal. Based on interviews, the initial scale of marital infidelity was 79, and after reviewing the content validity and content, Cronbach's alpha and exploratory factor analysis, the number of questions was 45. The results showed that there are three personal, familial and social factors on the scale. Calculation of Cronbach's alpha coefficient was the basis for the internal consistency of the questionnaire (0.9). The findings indicate that the questionnaire for marital infidelity with 45 phrases and the existence of features such as tool design based on the concept of tendency to betrail from the viewpoint of family specialists and secondary school teachers of Tabriz based on their experiences, the explanation of all forms of marital infidelity, Simplicity, reliability, and validity are a suitable tool for investigating the tendency toward marital infidelity.

    Keywords: Psychometric, Scale, Marital Infidelity
  • Saeed Almasi, Rita Liaghat, Morteza Hoseini * Page 4

    The excessive and inaccurate use of the Internet poses the risk of "Internet addiction" (Young, 1998). The purpose of this study was to determine the psychometric properties of Young's Internet addiction test and its relationship with aggression among 20-30-year-old youth in Tehran. For this purpose, all of the 20-30 year-olds in Tehran who were living in one of Tehran's districts in 1394 participated in this study and424 people selected by available sampling method. For data collection, demographic questionnaire, Yang's Internet addiction and bass and perception aggression were used. For data analysis, internal consistency, exploratory, confirmatory factor analysis and correlation analysis were used by SPSS and AMOS software. The Cronbach's alpha coefficient of the whole test is 0.94 indicating the intrinsic consistency and expression of the excellent value of Internet addiction. To determine the factors, exploratory factor analysis was performed and finally, three factors were named as difficulty in control, social problems and control impairment. To determine the best model for data of this research, a confirmatory factor analysis was used and according to the fit indices it was concluded that the 3 factor extractive model of this research is better fitted with the data. Finally, according to the findings of this study, Young's Internet addiction test has good psychometric properties, but has no relation to aggression.

    Keywords: psychometric properties, internet addiction test, Reliability, Validity, aggression
  • Atefeh Hosseinloo *, Hooman Namvar Page 5

    The present research aims at Validity & Reliability of Post-traumatic Growth Questionnaire in veterans by Post-traumatic Stress Disorder in the City of Saveh. Due to restrictions & limitations regarding the population of injured devotees affected by Post-traumatic Stress Disorder in the City of Saveh, 300 individuals were chosen by the Census Method. Participants completed questionnaire of post-traumatic growth (Tedeschi & Calhoun, 1996). The questionnaire regarding Post-traumatic Growth Questionnaire Which Occurred to Devotees consists of 21 questions, in which two questions were omitted after Factor analysis using AMOS software, and the credit coefficient was estimated as 0.85 by using Cronbach's Alpha Coefficient. For validity of the agent, Factor analysis Method was applied. The findings of the study indicate that five factors have been extracted which demonstrate 79/53 percentage of total variance. These five factors include Personal strength, New possibilities, Relating to Others, Appreciation of life, Spiritual change. Validity & Reliability of Post-traumatic Growth Questionnaire Which Occurred to Devotees Affected by Post-traumatic Stress Disorder in the City of Saveh enjoys a proper validity for measuring responses of all individuals after the trauma.

    Keywords: Validity, Reliability posttraumatic growth, veterans, PTSD
  • The comparsion of positive and negative emotional regulation, cognitive ability and Contingencies of self-worth in Gifted and normal adolescents
    Sohrab Amiri * Page 6

    The purpose of the present study was to compare positive and negative emotional regulation, cognitive ability and Contingencies of self-worth in two groups of gifted and normal adolescents. For this purpose, 120 persons of gifted and normal students, based on multi-stage cluster sampling were selected from schools in the city of Bushehr. Finally, the students individually in cognitive abilities, emotional regulation and Contingencies of self-worth were studied. The results showed differences between the two groups of gifted and normal adolescents, So that gifted adolescents were experiencing more than normal adolescent's contingent self-worth. It seems that the Contingencies of self-worth ompared with cognitive dimensions and emotion regulation, more prominent role in explaining educational differences Gifted and normal students.The purpose of the present study was to compare positive and negative emotional regulation, cognitive ability and Contingencies of self-worth in two groups of gifted and normal adolescents. For this purpose, 120 persons of gifted and normal students, based on multi-stage cluster sampling were selected from schools in the city of Bushehr. Finally, the students individually in cognitive abilities, emotional regulation and Contingencies of self-worth were studied. The results showed differences between the two groups of gifted and normal adolescents, So that gifted adolescents were experiencing more than normal adolescent's contingent self-worth. It seems that the Contingencies of self-worth ompared with cognitive dimensions and emotion regulation, more prominent role in explaining educational differences Gifted and normal students.

    Keywords: emotional regulation, self-worth, cognitive ability
  • BEHNAZ ABAIE * Page 7

    The present study aims to investigate the psychometric properties of the APA 2013 Personality Characteristics short form profile in a sample of students at Islamic Azad University, Roudhen Branch.The applied research method was descriptive and Correlational. The sample consisted of 300 students from the Islamic Azad University of Roodehen who were selected by hand. The research data were collected using the Neo-60 questionnaire and the APA Personality Characteristics Short Person Profile Form (APA 2013).After initial screening, 280 uestionnaires remained for the final analysis.The findings of exploratory factor analysis revealed that there were 5 factors and 24 questions that indicated the validity of the tool structure. Also, the Cronbach's alpha and Gatman's Lambda 2 showed an appropriate instrumental reliability. In this way, the APA Personality Characteristics Short Form (APA) short form has appropriate psychometric properties in the present study. The results of this research can lead to the use of this tool in clinical and subclinical environments.

    Keywords: Psychometric properties, Personality Characteristics, Reliability, Validity