فهرست مطالب

نشریه مطالعات رفتاری در مدیریت
پیاپی 34 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امین فروغی، بابک فرهنگ مقدم*، محمدحسن بهزادی، فرزاد موحدی سبحانی صفحات 1-16

    بلایای طبیعی به دلیل ماهیت غیرمنتظره بودن و وسعت وقایع، تنوع و مقدار تدارکات و خدمات مورد نیاز قربانیان، نیازمند بسیج فوری و اقدام ذینفعان متعدد است. تمرکز عملیات های امداد بحران بر طراحی حمل و نقل مواد کمکهای اولیه، غذا، تجهیزات و پرسنل نجات از نقاط عرضه به تعداد زیادی از گره های مقصد که در سراسر ناحیه بحران از نظر جغرافیایی پراکنده شده اند و تخلیه و انتقال سریع افراد آسیب دیده از بحران به مراکز پزشکی و پناهگاه های امن می باشد. لذا از مسایل مهم و کارآمد در حمل و نقل بشردوستانه، مساله مسیریابی وسیله نقلیه امدادی است. در این مقاله، مساله مکان یابی تسهیلات فازی متراکم با ظرفیت چند سطحی در عملیات نجات مبتنی بر پهپاد مورد مطالعه قرار می گیرد. هدف این مساله تعیین بهترین مکان ها برای راه اندازی و سوخت گیری جایگاه ها به گونه ای است که زمان انتظار حادثه دیدگان برای دریافت امداد مورد نیاز از یک آستانه مشخص فراتر نرود. به دلیل ماهیت غیر قطعی بحران در مدل پیشنهادی تقاضا فازی در نظر گرفته شده است سپس این مدل فازی با استفاده از روش خیمنز به مدل قطعی تبدیل شده است. در نهایت مدل ریاضی پیشنهادی با استفاده از الگوریتم NSGA-II حل و نتایج ارایه گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت لجستیک بشردوستانه، عملیات نجات مبتنی بر پهپاد، عدم قطعیت
  • سمر شتابان*، میرمهدی سید اصفهانی، سحر شتابان صفحات 17-42
    امروزه وجود میزان غیرمجاز هوای آلوده، افزایش مصرف دخانیات، غذاهای چرب و آماده و بسیاری موارد دیگر، بیماری های قلبی را به شدت افزایش داده است. بدین منظور با کنترل خطر ابتلا به این بیماری ها، می توان سبب جلوگیری و یا کاهش بروز آن شد. این پژوهش با استفاده از فرایندهای تصمیم گیری مارکوف به دنبال تخمین ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. برای این کار ابتدا ورودی-های مدل با استفاده از ریزشبیه سازی معتبر غربالگری بیماری های قلبی عروقی ایجاد شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران- ایران، با استفاده از الگوریتم ژنتیک مشخص می گردد. سپس با استفاده از آن فاکتورهای ورودی مدل تعریف می شود. با استفاده از این ورودی ها، سه مدل تخمین ریسک، شناسایی شده است. نتایج حاصل از این مدلها از دستورالعمل های WHO حمایت می کند که به LYs مورد انتظار بالا و هزینه های با تخفیف بالای دارو ارایه می شود. در انتها نشان داده می شود که مدل های خطر استفاده شده برای تعیین احتمال عوارض اغلب با یکدیگر در تعارض هستند. به همین علت، برای توسعه روش شناسی MDP مفید است که سیاست هایی را ارایه دهیم که به رغم تفاوت بین مدل ریسک پذیری و ریسک واقعی حاکم بر آن، به خوبی عمل می کند.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی، تخمین ریسک، فرایندهای تصمیم گیری مارکوف و غربالگری بیماری های قلبی عروقی
  • نادیا الله مرادی، مسعود بسطامی*، امیرمحسن مدنی صفحات 43-67

    این تحقیق در راستای بررسی تاثیر رفتار های سبز مدیران بر توسعه مدیریت منابع انسانی راهبردی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان انجام شده است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کمی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق عبارت از کلیه کارکنان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان می باشند که تعداد آنها حدودا 3500 نفر می باشد. روش نمونه گیری در این پژوهش روش نمونه گیری ساده می باشد. از جامعه آماری مذکور با توجه به ضوابط نمونه گیری  براساس شیوه نمونه گیری مندرج در جدول مورگان  تعداد 340 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده و سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در چهار بعد و 32 گویه تنظیم براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت، و گویه های مستخرجه در نمونه آماری تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی نیز، توصیف داده ها در دو بخش متغیرهای زمینه ای و متغیر های اصلی ارایه گردیده و در بخش آمار استنباطی، جهت بررسی فرضیه ها از آزمون رگرسیون خطی استفاده شده است. با توجه به داده های تحقیق می توان گفت، رفتار های سبز مدیران بر توسعه مدیریت منابع انسانی راهبردی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اثر مثبت و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: رفتار های سبز، توسعه مدیریت منابع انسانی راهبردی، دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان
  • الهام محمداسمعیلی، امیرمحسن مدنی*، مرضیه محمدی، عباسعلی قیومی صفحات 68-93

    این تحقیق در راستای بررسی عوامل رفتاری موثر بر ارتقای هویت سازمانی سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران انجام شده است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کمی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق عبارت از کلیه کارکنان سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران می باشند که تعداد آنها حدودا 2500 نفر می باشند. روش نمونه گیری در این پژوهش روش نمونه گیری ساده می باشد. از جامعه آماری مذکور با توجه به ضوابط نمونه گیری (براساس شیوه نمونه گیری مندرج در جدول مورگان) تعداد 308 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده و سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در چهار بعد و 32 گویه تنظیم براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت، و گویه های مستخرجه در نمونه آماری تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی نیز، توصیف داده ها در دو بخش متغیرهای زمینه ای و متغیر های اصلی ارایه گردیده و در بخش آمار استنباطی، جهت بررسی فرضیه ها از آزمون آزمون کا اسکویر (کای دو) استفاده شده است. با توجه به داده های تحقیق می توان گفت ، بین عوامل رفتاری عدالت سازمانی ، رضایت شغلی ، امنیت شغلی و سلامت سازمانی و هویت سازمانی سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان رابطه مثبت و معنی داری وجوددارد.

    کلیدواژگان: هویت سازمانی، عدالت سازمانی، رضایت شغلی، امنیت شغلی و سلامت سازمانی
  • مظاهر بابایی، سید احمد هاشمی*، عباس قلتاش صفحات 93-123

    با توجه به جایگاه مدیریت استعداد، هدف پژوهش حاضر دستیابی به الگوی مدیریت استعداد است. این پژوهش به لحاظ هدف،کاربردی با روش تحقیق، آمیخته اکتشافی انجام شده است. در مرحله کیفی با استفاده از مصاحبه نیمه ساخت یافته در بین 15 نفر از خبرگان حوزه آموزش در جهاد دانشگاهی، با نمونه گیری هدفمند و معیار اشباع داده ها، شناسایی و با تحلیل مضمون تحلیل شده است. جامعه آماری بخش کمی، مدیران حوزه آموزشی جهاد دانشگاهی کشور (650 نفر) بوده که حجم نمونه براساس جدول مورگان 305 نفر و با نمونه گیری طبقهای انتخاب شدند. جمع آوری داده ها مبتنی بر پرسشنامه محقق ساخته مدیریت استعداد و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل انجام شده است. نتایج کیفی نشان داد که نظام مدیریت استعداد در جهاد دانشگاهی در ابعاد برنامه ریزی و سازماندهی، استعدادیابی، حرفه گرایی و توسعه محوری، عدالت محوری، تخصص گرایی و شایسته سالاری، مدیریت منابع انسانی، دانش سازی، ارایه بازخورد، فرهنگ سازی، کادرسازی و معیشت طبقه بندی شده و در بخش کمی نیز برازش، روایی و پایایی این الگوی مدیریت استعداد تایید شده است.

    کلیدواژگان: استعداد، منابع انسانی، آموزش، سازمان، مدیریت
  • محمود براتی، مجتبی معظمی* صفحات 124-144
    هدف و زمینه

    این پژوهش با هدف ارایه الگوی مدیریت دانش و توانمند سازی کارکنان بانک ها مطالعه موردی بانک ملی صورت پذیرفته است.

    روش پژوهش:

     ابزار این پژوهش با روش مصاحبه نیمه ساختار یافته می باشد، جامعه آماری این پژوهش خبرگان و مدیران ارشد بانک ملی می باشد که به روش نمونه گیری گلوله برفی 11 نفر تا رسیدن به مرحله اشباع نظری انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل از نوع کیفی و روش داده بنیاد است. نرم افزار مورد استفاده MAXQDA می باشد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که عوامل ایجاد فضای سالم و شاد آموزشی، ایجاد بسترهای هوشمند سازی سازمان، ایجاد بستر گسترش فناوری اطلاعات، ایجاد شفافیت در ماموریتها و اهداف و چشم اندازهای سازمان بعنوان عوامل زمینه ای ، توسعه فردی کارکنان و یادگیری محیط بانک بعنوان پیامد نهایی ، آموزش آنلاین و آموزش منسجم و ایجاد شورای یادگیری بعنوان راهبردها، اخذ تعهد مدیرعامل و مدیران ارشد در خصوص تدوین برنامه توسعه فردی برای کارکنان و منابع مالی بعنوان عوامل مداخله گر، شخصی سازی آموزش و تاکید بر یادگیری حین کار مقوله های محوری این مدل پارادایمی شناخته شدند.

    نتیجه گیری

    توجه به مقوله آموزش و توانمندسازی کارکنان در حوزه های مختلف و شایستگی های مورد انتظار برای آنها، طی فرآیند توسعه فردی بویژه در حوزه مدیریت منابع انسانی در بانک ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، توانمندسازی کارکنان، بانک ملی، یادگیری محیط کار، توسعه فردی کارکنان
  • محمد یادگاری، بابک رضایی* صفحات 145-168

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل عوامل درون سازمانی موثر بر پیاده سازی مدل مدیریت استعداد (مورد مطالعه گروه صنعتی ایران خودرو) انجام گرفت. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی- توسعه ای، از نظر روش گردآوری توصیفی- پیمایشی، از نظر زمان مقطعی و از نظر ماهیت گردآوری داده ‎ها آمیخته (کیفی-کمی) می‎باشد. برای جمع‎ آوری اطلاعات در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان و مدیران بخش میانی و کلان گروه صنعتی ایران خودرو و در بخش کمی شامل کارکنان، کارشناسان و مدیران میانی گروه صنعتی ایران خودرو به تعداد 1500 نفر بود. حجم نمونه در بخش کیفی 15 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 306 نفر بود که به ترتیب بر اساس روش نمونه ‎گیری هدفمند (قضاوتی) و نمونه‎ گیری خوشه ‎ای انتخاب شدند. یافته ‎ها نشان داد که چهار عامل درون سازمانی شامل جذب استعداد، ارزیابی و کشف استعداد، توسعه و آموزش استعداد و حفظ استعداد در پیاده‎ سازی مدیریت استعداد تاثیر دارند. در جذب استعداد سه مولفه به ترتیب اولویت شامل به کارگماری، انتخاب و کارمند یابی شناسایی شدند. در بعد ارزیابی و کشف استعداد مولفه مدیریت عملکرد و مراکز ارزیابی معرفی شدند. در بعد توسعه و آموزش استعدادها دو مولفه مدیریت کار راهه و توسعه و آموزش و در بعد حفظ استعداد دو مولفه انضباط و جبران خدمات شناسایی و اولویت بندی شدند.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، جذب استعداد، حفظ استعداد، ارزیابی، گروه صنعتی ایران خودرو
  • رضا بیدآبادی امین، کیومرث احمدی*، عادل صلواتی صفحات 169-193

    مسیولیت پذیری و رفتار مسیولانه همواره به عنوان برنامه ای برای توسعه و رشدیافتگی پایدار در سازمان ها مورد توجه مدیران و برنامه ریزان سازمانی بوده است، لذا هدف از پژوهش ارایه طرح واره مسیولیت پذیری رفتار حرفه ای کارکنان ادارات دولتی با تاکید بر بند 20 سیاست های کلی نظام ادرای بود. پژوهش از نظر فلسفه ساخت گرایانه و به لحاظ صبغه پژوهش، کیفی با رویکرد استقرایی و به لحاظ ماهیت، اکتشافی است. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل 15 نفر از صاحب نظران حوزه مدیریت دولتی، اعضای هییت علمی که دارای سابقه اجرایی در سازمان های دولتی بودند. نمونه گیری به شیوه هدفمند و تا اشباع نظری ادامه یافت. تحلیل داده ها براساس روش استراس و کوربین انجام شد. مرحله کدگذاری 143 مفاهیم اولیه و 33 مفهوم محوری شناسایی شدند. ابعاد شش گانه طرحواره شرایط علی (7 کد) شرایط زمینه ای (3 کد)، راهبردها (7کد)، پدیده محوری (6کد) شرایط مداخله گر (3 کد) و پیامدها (7 کد) احصا گردید. لذا جهت ایجاد مسیولیت پذیری کارکنان لازم است فرهنگ سازمانی، مسایل قانونی و وابستگی سازمانی تقویت گردد. مدیران اهتمام ویژه ای به مبارزه با بی تفاوتی و تدوین فرهنگ سازمانی مبتنی بر اخلاق حرفه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری، اخلاق حرفه ای، تعهد کاری، قانون توسعه کشور
|
  • Amin Foroughi, Babak Farhang Moghaddam *, MohammadHassan Behzadi, Farzad Movahedi Sobhani Pages 1-16

    Due to the nature of the unexpected and the magnitude of the events, the variety and the amount of supplies and services needed by the victims, natural disasters require immediate mobilization and action of multiple stakeholders. Crisis relief operations focus on planning the transportation of first aid materials, food, equipment and rescue personnel from supply points to a large number of destination nodes that are geographically dispersed throughout the crisis area and the rapid evacuation and transfer of people affected by the crisis to centers. Medicine and safe shelters. Therefore, one of the most important and efficient issues in humanitarian transportation is the issue of routing the relief vehicle. In this article, the location problem of dense fuzzy facilities with multi-level capacity in UAV-based rescue operations is studied. The purpose of this problem is to determine the best places to set up and refuel the stations so that the waiting time of the victims to receive the needed assistance does not exceed a certain threshold. Due to the non-deterministic nature of the crisis, fuzzy demand is considered in the proposed model, then this fuzzy model is converted into a deterministic model using the Jimenez method. Finally, the proposed mathematical model was solved using NSGA-II algorithm and the results were presented.

    Keywords: humanitarian logistics management, UAV-based rescue operations, Uncertainty
  • Samar Shetaban *, Mirmehdi Esfehani, Sahar Shetaban Pages 17-42
    Today, air pollution, smoking, use of fatty and ready-made foods, etc., have exacerbated heart disease. For this purpose, controlling the risk of such diseases can prevent or reduce their incidence. The present study aimed at using Markov decision processes (MDP) to estimate the risk of cardiovascular disease. For this purpose, model inputs were first determined using a validated micro-simulation model for screening cardiovascular disease developed at Tehran University of Medical Sciences, Iran using genetic algorithm. The model input factors were then defined accordingly and using these inputs, three risk estimation models were identified. The results of these models support World Health Organization guidelines that provide medicine with high discount to patients with high expected Life Years. Finally, conflicts are usually observed in the risk models determining the likelihood of complications. Hence, to develop Markov Decision Processes methodology, policies should be adopted that work well despite the difference between the risk model and the actual risk.
    Keywords: Heart disease, Risk Estimation, Markov Decision Processes, Cardiovascular Disease Screening
  • Nadia Allah Moradi, Masoud Bastami *, Amirmohsen Madani Pages 43-67

    The aim of the current applied, descriptive and correlational study was to investigate the effect of Green behaviors of managers on Human resource management strategic developement at medical science university in Kurdistan. The research population comprised 3500 employees in medical science university in Kurdistan out of whom a sample 340 was randomly selected, based on Morgan Table, to participate in the study. The research data were collected using a researcher-made five-point level Likert scale questionnaire comprising 4 factors and 32 items tapping the participants’ responses were. Therefore, 340 questionnaires were distributed among members of the target population. Having distributed and collected the questionnaires, we analyzed descriptively and inferentially. Descriptively, features like absolute and relative frequency, mean, standard deviation and variance of background and main variables were estimated. Inferentially, correlational tests, multiple regression and F-Test used indicated that of Green behaviors of managers had a significant effect on Human resource management strategic developement at medical science university in Kurdistan.

    Keywords: green behaviors, Human resource management strategic, medical science university in Kurdistan
  • Elham Mohammadesmaeily, Amirmohsen Madani *, Marzieh Mohammadi, Abbas Ali Ghaiyoomi Pages 68-93

    This research was conducted in order to investigate the behavioral factors affecting the promotion of the organizational identity of the Organization of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts of Tehran Province. The research method used in this study is descriptive and correlational in terms of its applied purpose, quantitative in terms of data type, and in terms of data collection method. The statistical population of this research consists of all employees of the Organization of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts of Tehran Province, whose number is about 2500 people. The sampling method in this research is a simple sampling method.From the mentioned statistical population, according to the sampling criteria (based on the sampling method listed in Morgan's table), 308 people were selected as the research sample, and then using a researcher-made questionnaire in four dimensions and 32 items, adjusted according to a five-point Likert scale. , and the extracted items have been questioned in the statistical sample of the research. In the descriptive statistics section, the description of the data is presented in two sections, background variables and main variables, and in the inferential statistics section, in order to check the hypotheses from the K-test Square (Chi-square) has been used. According to the research data, it can be said that there is a positive and significant relationship between the behavioral factors of organizational justice, job satisfaction, job security and organizational health and the organizational identity of the Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts Organization of the province. .

    Keywords: organizational identity, Organizational Justice, Job satisfaction, Organizational Healthiness, job security
  • Mazaher Babaee, Seyed Ahmad Hashemi *, Abbas Gholtash Pages 93-123

      Considering the Position of Talent Management, the Aim of the Current Research is to Achieve the Model of Talent Management. In terms of Purpose, This Research is Applied With a Mixed Exploratory Research Method. In the Qualitative Stage, Using Semi-Structured Interviews Among 15 Experts in the Field of Education in ACECR*, It has been Identified and Inalyzed by Thematic Analysis With Purposeful Sampling and Data Saturation Criteria. The Statistical Population of the Quantitative Part Was the Managers of the Educational Field of the ACECR of the Country (650 People), and the Sample Size Was 305 People Based on the Morgan Table and Were Selected by Stratified Sampling. Data Collection is Based on a Researcher-made Talent Management Questionnaire and Data Analysis is Done Using Lisrel Software. Qualitative Results Showed that the Talent Management System in ACECR in the Dimensions of Planning and Prganization, Talent Search, Professionalism and Development-Oriented, Justice-oriented, Specialization and Meritocracy, Human Resource Management, Knowledge Creation, Providing Feedback, Culture Creation, Staffing and Livelihood are Classified in the Section The Fit, Validity and Reliability of this Talent Management Model Have Also been Verified.

    Keywords: talent, Human Resources, education, Organization, Management
  • Mahmoud Barati, Mojtaba Moazzami * Pages 124-144
    Purpose and background

    This research was conducted with the aim of presenting a model of knowledge management and empowering bank employees, a case study of National Bank.

    Research method

    The tool of this research is a semi-structured interview method, the statistical population of this research is the experts and senior managers of the National Bank, 11 people were selected by snowball sampling until reaching the theoretical saturation stage. The method of analysis is of qualitative type and foundational data method. The software used is MAXQDA.

    Findings

    The findings of the research showed that the factors of creating a healthy and happy educational environment, creating platforms for making the organization smarter, creating a platform for the expansion of information technology, creating transparency in the missions and goals and visions of the organization as background factors, individual development of employees and learning environment. Bank as the final result, online education and coherent education and the creation of a learning council as strategies, obtaining the commitment of the CEO and senior managers regarding the development of an individual development plan for employees and financial resources as intervening factors, personalization of education and emphasis on on-the-job learning are the categories were recognized as central to this paradigmatic model.

    Conclusion

    It is very important to pay attention to the training and empowerment of employees in different fields and the competencies expected for them during the process of individual development, especially in the field of human resources management in banks.

    Keywords: Knowledge Management, Employee Empowerment, National Bank, workplace learning, personal development of employees
  • Mohammad Yadegari, Babak Rezaei * Pages 145-168

    The current research was conducted with the aim of providing a model of internal organizational factors affecting the implementation of the talent management model (case study of Iran Khodro Industrial Group). The research method is in terms of applied-developmental purpose, in terms of descriptive-survey collection method, in terms of cross-sectional time, and in terms of the nature of data collection, it is mixed (qualitative-quantitative). Semi-structured interviews were used in the qualitative part and researcher-made questionnaires in the quantitative part to collect information. The statistical population in the qualitative part included experts and managers of the middle and large departments of Iran Khodro Industrial Group, and in the quantitative part it included employees, experts and middle managers of Iran Khodro Industrial Group in the number of 1500 people. The sample size was 15 people in the qualitative section andbased on Cochran's formula 306 people in the quantitative section , which were selected based on the purposeful (judgmental) sampling method and cluster sampling, respectively. The findings showed that four internal organizational factors including talent attraction, talent evaluation and discovery, talent development and training, and talent retention have an effect on the implementation of talent management. In attracting talent, three components were identified in the order of priority, including recruitment, selection and recruitment. In the assessment and talent discovery dimension, the performance management component and evaluation centers were introduced. In the dimension of talent development and training, two components of career management and development and training, and in the dimension of talent retention, two components of discipline and service compensation were identified and prioritized.Key words: Talent management, talent attraction, talent retention, Iran Khodro Industrial Group.

    Keywords: talent management, absorpation talent, preservation talent, Assessment, Iran Khodro Industrial Group
  • Reza Bidabadi Amin, Kumars Ahmadi *, Adel Salavati Pages 169-193

    Responsibility and responsible behavior have always been considered by managers and organizational planners as a plan for sustainable development and growth in organizations. The purpose of this study was to develop a paradigm model Professional Behavior Responsibility of Employees with emphasis on the twentieth paragraph of the general policies of the administrative system. Research in terms of constructivist philosophy and in terms of the nature of research is qualitative with inductive approach and in terms of nature, it is exploratory research. Participants in the study included 15 specialists and experts in the field of public administration, faculty members of universities who had executive experience in government organizations. Sampling was performed in a targeted manner. The study continued until theoretical saturation. Data analysis was performed based on Strauss and Corbin method. Interview analysis was performed using MAXQDA, 12 software. Coding stage 143 basic concepts and 33 pivotal concepts were identified. The six dimensions of the paradigm model of causal conditions (7 codes), contextual conditions (3 codes), strategies (7 codes), axial phenomenon (6 codes) intervening conditions (3 codes) and consequences (7 codes) were calculated. So, for establish the responsibility, managers should pay special attention to combating indifference and developing an organizational culture based on professional ethics

    Keywords: responsibility, Behavior Ethics, Work Commitment, Country Development Law