فهرست مطالب

نشریه سلامت معنوی
سال دوم شماره 1 (پیاپی 4، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین شیروانی، فتح الله احمدپور، غلامرضا فرنوش* صفحات 1-3
  • ابوالقاسم عیسی مراد، زهرا نفر*، فاطمه فاطمی صفحات 4-16
    زمینه و هدف

    با توجه به بحران های زندگی بشر در دنیای امروز، لزوم توجه و شناسایی عوامل موثر بر پیشگیری، مداخله و حل بحران ضروری است. تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر پیشگیری، مداخله و حل بحران با تمرکز بر سلامت معنوی در ایران از دیدگاه صاحب نظران انجام شده است.

    روش ها

    پژوهش حاضر بر اساس هدف در حیطه تحقیقات، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری و ماهیت پژوهش، آمیخته و از نوع اکتشافی متوالی بود که در دو بخش کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی با تکیه بر تکنیک فراترکیب، ابعاد و عوامل مقدماتی استخراج شد. در ادامه با استفاده از روش دلفی، پرسشنامه باز و بسته که شامل تمامی شاخص های مستخرج از مطالعه متون بود به  15 نفر از خبرگان که تخصص علمی و تجربه عملی مشترکی داشتند ارایه شد. در بخش کمی با توجه به مطالعه و ارزیابی عوامل مختلف مدیریت بحران و سلامت معنوی-اسلامی، پرسشنامه 57 گویه ای طراحی شد و به منظور پاسخ به سوالات تحقیق بین 50 نفر از متخصصان ارایه شد.

    یافته ها

    در سطح پیشگیرانه، راهکارهایی مانند باورهای دینی و عقلانی، پیوند معنوی با خدا، دانش ورزی و تخصص گرایی، کارکرد حکومتی، ارتباطات کارآمد اجتماعی و روان شناسی مثبت؛ در سطح مداخله و درمان، راهکارهایی چون تقویت باورها و ارزش های دینی، ارتباطات کارآمد اجتماعی، دانش محوری و اندیشه ورزی، کاربست مداخلات روان شناختی، کارکرد مثبت حکومت، توانمندی فردی و کاربرد فن آوری های دیجیتالی و در سطح حل مسیله، راهکارهایی مانند کاربرد دانش و تخصص علمی، عملکرد حکومتی و سازمانی، تعاملات مثبت اجتماعی و خانوادگی، توانمندسازی فردی، تقویت باورهای معنوی و دینی، کاربرد فناوری های دیجیتالی و روان شناسی مثبت از بیشترین اهمیت برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش گویای این است که سلامت معنوی و عوامل آن، راه حل اصلی در  پیشگیری، مداخله و حل بحران ها است و افزایش سلامت معنوی و خردورزی مردم و مسیولین می تواند باعث نهادینه شدن بیش از پیش فضایل اخلاقی در بین مردم و مسیولین در مقابله و حل مسیله با بحران شود.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، سلامت معنوی، راهبردهای پیشگیری، راهبردهای مداخله ای
  • مینو اسدزندی*، علی سیدکلال صفحات 17-28
    زمینه و هدف

    تربیت معنوی نیازمند آموزش الگو محور، توجه والدین، معلمان و مبلغان دینی به مراحل رشد شناختی، هیجانی، اجتماعی و نیاز فراگیران به امنیت، عشق، احترام است. این مطالعه با هدف ارایه الگوی آموزشی تربیت معنوی مبتنی بر نظریه قلب سلیم انجام شد.

    روش ها

    در مطالعه ترکیبی، مبتنی بر مدل کروسل و همکاران (2003) با رویکرد اکتشافی-تبیینی، داده های کیفی مرور غیرنظامند و تحلیل محتوای قراردادی شواهد علمی مربوط به مراحل رشد ایمان، هویت دینی، تربیت دینی و چارچوب پنداشتی نظریه قلب سلیم با داده های کمی کاربردهای بالینی مدل، تلفیق شدند. اعتبار فرا استنباط های تحقیق، در بخش داده های کمی از طریق اعتبار درونی-بیرونی، در بخش داده های کیفی با اعتمادپذیری یا شاخص قابلیت سنجیده شدند.

    یافته ها

    تربیت معنوی خانواده-محور نیازمند الگوی آموزشی مبتنی نظری ه ای جامعه نگر است. مشاوران معنوی در مراکز ارایه مراقبت های سلامت موظف به تعمیق معنویت در جامعه هستند. لازم است ایشان در جایگاه منتور معنوی، با برقراری ارتباط معنوی به کمک هنر و رسانه، با توجه به تاثیر شناخت از دین، رفتار خانواده، مربیان و مبلغان، دیدگاه همسالان، فضای مجازی، عرف و الگوهای اجتماعی بر تربیت معنوی، اقدام به ایجاد نگرش معنوی به جهان و تقویت انگیزه های معنوی نمایند. با ایجاد تصور مثبت از خدا، دلبستگی ایمن به خدا با پیروی از امام معصوم، اقدام به تقویت ارتباط با خدا، خود آگاهی معنوی و شفقت به خود، توسعه ارتباط با خلق بر مبنای احسان، مهرورزی به موجودات طبیعت نمایند. مبتنی بر سیره پیامبر اقدام به اصلاح رفتار خانواده، عملکرد معنوی مربیان و مبلغان، تعدیل دیدگاه همسالان، اصلاح خطاهای عرف اجتماعی و کاهش تاثیر الگوهای مخرب اجتماعی نموده، والدین و مربیان را به خود مراقبتی معنوی تشویق کنند. در دوران کودکی، بر ایجاد تصور مثبت از خدا و دلبستگی ایمن به خدا همراه ایجاد امنیت و عشق درکودکان توسط والدین و مربیان تاکید کنند، تا والدین و معلمان با ابراز خشنودی و احترام به نوجوانان، امکان اصلاح مشفقانه خطاهای شناختی، کاهش تاثیر گروه همسالان را فراهم کنند. به جوانان فرصت تبیین دلیل انتخاب ها، باورها و نگرش های خود را بدهند. جوانان را برای دستیابی به قلب سلیم با حکمت، پاکدامنی، شجاعت، عدالتخواهی، سخاوت و مهرورزی حمایت کنند.

    نتیجه گیری

    به دلیل تاثیر آموزش الگو محور و دلبستگی ایمن به خدا در تربیت، لازم است والدین و مربیان ضمن تامین احساس امنیت، عشق و احترام کودکان، نوجوانان و جوانان، در مداخلات تربیت معنوی از ایجاد تصور منفی از خدا و اعمال خشونت جدا اجتناب کنند.

    کلیدواژگان: ایمان، تربیت معنوی، تصور از خدا، دلبستگی به خدا، قلب سلیم، معنویت
  • لیلا محمدی نیا* صفحات 29-35
    زمینه و هدف

    تاب آوری معنوی یکی از معیارهای سنجش تاب آوری فردی است که در جوامع اسلامی بیشتر مد نظر است. این مطالعه به منظور ارزیابی سطح تاب آوری معنوی دانش آموزان مناطق سیل زده استان گلستان در سال 1396 انجام شده است.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی است. جامعه مورد مطالعه دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم در مناطق سیل زده استان گلستان بود. نمونه گیری به صورت خوشه ای از بین رشته های مختلف مدارس دخترانه و پسرانه (ریاضی، تجربی و انسانی) انتخاب شدند. جهت ارزیابی سطح تاب آوری معنوی دانش آموزان از ابزار "سنجش تاب آوری نوجوانان در بلایا" با روایی و پایایی و آلفای کرونباخ 0/86 استفاده شد. تحلیل آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (همبستگی پیرسون، ANOVA، آزمون T) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد دختران میزان تاب آوری معنوی بیشتری نسبت به پسرها دارند. سن، جنس، سطح تحصیلات، منطقه زندگی ازجمله عامل های تاثیرگذار در تاب آوری نوجوانان در بلایا است.

    نتیجه گیری

    تاب آوری معنوی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سطح تاب آوری کل دانش آموزان موثر است. سطح تاب آوری نوجوانان در زمان حوادث و بلایا می تواند به سلامت روحی ایشان کمک کند.

    کلیدواژگان: تاب آوری معنوی، حوادث و بلایا، نوجوانان
  • علیرضا زینالو، الهام حسن نیا، فاطمه صفری الموتی، اکرم مطلبی، حسین رفیعی* صفحات 36-42
    زمینه و هدف

    مطالعات گذشته نشان داده اند که اضطراب در بین خانواده بیماران بستری در بخش های ویژه شایع است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح اضطراب و ارتباط آن با سلامت معنوی در خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که در شهر قزوین انجام شد. نمونه مطالعه حاضر را 150 عضو خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های آموزشی شهر قزوین تشکیل داد. منظور از عضو خانواده، پدر، مادر، فرزند، همسر، برادر و یا خواهر بیمار که سن بالای 18 سال داشتند بود. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از چک لیست متغیرهای زمینه ای، پرسشنامه اضطراب آشکار و پنهان اشپیل برگر و پرسشنامه سلامت معنوی پولتزن و الیسون استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 انجام شد.

    یافته ها

    از 150 شرکت کننده در مطالعه حاضر، 78 نفر آقا و 72 نفر خانم بودند. از نظر نسبت با بیمار بیشتر شرکت کنندگان همسر (62 نفر) و فرزند (48 نفر) بیمار بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه حاضر 12/6±37/9 سال بود. میانگین نمره اضطراب آشکار 9/4±50/1 و پنهان 9/1±47/5 بود. میانگین نمره سلامت وجودی، مذهبی و سلامت معنوی کل به ترتیب 8/7±38/9، 7/7±45/8 و 16/1±84/1 بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معکوس و معناداری را بین نمره سلامت معنوی با اضطراب آشکار (0/566-=r، 0/001=P) و اضطراب پنهان (0/516-=r، 0/001=P) نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که بین سطح سلامت معنوی و سطح اضطراب ارتباط معکوس وجود دارد به گونه ای که میانگین نمره اضطراب در افرادی که نمره سلامت معنوی بالاتری داشتند کمتر بود. این موضوع اهمیت توجه بیشتر به بعد معنوی را در خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه و نقش آن در کاهش اضطراب اعضای خانواده بیماران در بخش های ویژه را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: اضطراب، سلامت معنوی، خانواده، بخش مراقبت های ویژه
  • هایده حیدری* صفحات 43-49
    زمینه و هدف

    آگاهی تیم مراقبتی از رفتارهای تطابقی والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی و آموزش آموزه های مرتبط با تقویت باورها و اعتقادات دینی والدین در سازش آنان با استرس و بحران کمک می کند. بنابراین هدف این مطالعه تحلیل رفتارهای تطابقی والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی همراه با تفسیر آموزه های قرآنی مرتبط است.

    روش ها

    این مطالعه در دو مرحله و با دو روش انجام شد. روش مورد استفاده در این تحقیق تحلیل محتوا برای تحلیل رفتارهای تطابقی والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی بود و جهت کاربرد آموزه های قرآنی مرتبط، از روش کتابخانه ایی با مرور منابع معتبر دینی و قرآن کریم استفاده شد.

    یافته ها

    پس از تجزیه و تحلیل داده ها سه طبقه به دست آمد. طبقه جستجوی امید و توکل بر خدا مطابق با سوره کهف آیه 23 "ولا تقولن لشیء إنی فاعل ذلک غدا"، و سوره غافر آیه 44 "فستذکرون ما اقول لکم و افوض امری إلی الله إن الله بصیر بالعباد"، طبقه جستجوی اطلاعات منطابق با سوره نحل آیه 43 و سوره انبیاء آیه 7 "ومآ ارسلنا من قبلک إلا رجالا نوحی إلیهم فسیلوا اهل الذکر إن کنتم لا تعلمون" و طبقه معنویت و سازش با بیماری کودک مطابق با تفسیر سوره رعد آیه 28 "الذین آمنوا و تطمین قلوبهم بذکر الله الا بذکر الله تطمین القلوب" مشخص شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش بینش جدیدی به تیم درمانی ارایه می کند و به آنان کمک می کند تا منابع معنوی چون امید و توکل بر خدا، جستجوی اطلاعات و معنویت و سازش با بیماری را شناسایی کنند. همچنین آموزش آموزه های قرآنی به والدین نقش مهمی در سازش والدین دارای کودک مبتلا به تالاسمی دارد.

    کلیدواژگان: استرس، سازگاری، آموزه های قرآنی، رفتارهای تطابقی، تالاسمی
  • علی فضلی* صفحات 50-57

    از نگاه فلسفی و دینی همچنان که سلامت جسمانی بر عهده طب جسمانی است، سلامت قلبی و معنوی بر عهده طب روحانی است. لیک پرسش این است که آیا سلامت معنوی بر سلامت جسمانی تاثیر دارد و در نتیجه طب روحانی در سلامت جسمانی نقش آفرین است؟ برای پاسخ نخست باید از منظر فلسفی به ملاک تاثیر نفس بر بدن دست یافت؛ دوم از منظر طب سنتی و طب نوین به چگونگی این تاثیر دست یافت؛ سوم نیز باید بر پایه روایات علومی به این تاثیر رسید و شواهدی از آن را به دست داد. این مقاله، از سه روش در سه ساحت بهره برد: یکی روش فلسفی، دوم روش طبی و تجربی و سوم روش نقلی و اجتهادی. با توجه به آن که نفس و بدن ارتباط وجودی دارند، نخست به چگونگی تاثیر نفس بر بدن از نگاه حکمای مشاء، حکمای اشراق و حکمای متاله پرداخت. پس از آن حلقه ارتباطی نفس و بدن که در طب سنتی روح بخاری و در طب نوین دستگاه عصبی و هورمون ها هستند، مورد بررسی قرار داد و از این طریق نقش طب روحانی در طب جسمانی را روشن نمود. آنگاه از کتاب و سنت بویژه احادیث علوی شواهدی بر تاثیر سلامت معنوی بر سلامت جسمانی ذکر نمود. البته این شواهد بر دو قسم هستند: اول شواهد کلی که به تاثیر کلی سلامت معنوی بر سلامت جسمانی و سقامت معنوی بر سقامت جسمانی و سلامت معنوی در درمان سقامت جسمانی اشاره دارند. مانند تقوای دل عامل تندرستی و شفای بیماری تن است. دوم شواهد جزیی که به سلامت های جزیی یا بیماری های جزیی اشاره دارند و از تاثیر بیماری خاص معنوی بر بیماری جسمانی پرده برمی دارند. برای نمونه کم بودن حسادت عامل تندرستی است؛ چنان که خوش بینی مایه راحتی جان و سلامتی تن است. بر پایه مبانی فلسفی و روایات علوی سلامت معنوی از راه ارتباط نفس و بدن، بر سلامت جسمانی تاثیر می گذارد و در روند بهبودی بیماری های جسمانی موثر هستند.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، سلامت جسمانی، فلسفه، حکمت
  • گلاویژ محمدی، سید علی شریفی فرد*، روح الله صدیق، اعظم نیکوکار، گلنار علی بابائی صفحات 58-67
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت کنترل و کاهش رفتارهای پرخطر (آسیب های اجتماعی) در سلامت عمومی و اجتماعی، و همچنین، سبک های دلبستگی در تمامی مراحل و ابعاد زندگی، مطالعه پیش رو با هدف بررسی رابطه بین سبک های دلبستگی و رفتارهای پرخطر با نقش میانجی گری ابعاد معنویت انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری، تمامی دانشجویان دانشگاه های تهران بودند (از مقطع کارشناسی تا دکتری) که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای نمونه ای با حجم 420  شرکت کننده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها نیز از سنجه ها شامل: مقیاس دلبستگی بزرگسالی بازبینی شده (AAI-15)، پرسشنامه معنویت (SQ-29)، و مقیاس کوتاه رفتارهای پرخطر جوانان (YHBSS-14) استفاده شد. در نهایت، 393 شرکت کننده وارد تحلیل شدند (نمونه نهایی).

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مدل تبیین سبک های دلبستگی و رفتارهای پرخطر با نقش میانجی گری ابعاد معنویت از برازش مطلوبی برخوردار است. مبتنی بر نتایج، اثر مستقیم سبک دلبستگی ایمن بر معنویت و رفتارهای پرخطر مثبت و معنادار بود (0/01<p). همچنین، اثر مستقیم سبک های اجتنابی و اضطرابی بر معنویت و رفتارهای پرخطر، منفی و معنادار بود (0/01<p). اثر مستقیم معنویت بر رفتارهای پرخطر نیز منفی و معنادار بود (0/01<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان بیان کرد که افزایش معنویت می تواند منجر به کاهش رفتارهای پرخطر (آسیب های اجتماعی) گردد. در اصل، معنویت در نقش یک ضربه گیر برای رفتارهای پرخطر عمل می کند که در نهایت می تواند سلامت عمومی و اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، رفتارهای پرخطر، آسیب های اجتماعی، معنویت
|
  • Hossein Shirvani, Fathollah Ahmadpour, Gholamreza Farnoosh* Pages 1-3
  • Abolqasem Isamorad, Zahra Nafar*, Fateme Fatemi Pages 4-16
    Background and Aim

    Considering the human life crises in today's world, it is necessary to pay attention and identify the effective factors for crisis prevention, intervention, and resolution. Therefore, the current study was performed with the aim of investigating the effective factors of crisis prevention, intervention, and resolution, focusing on spiritual health in Iran from the perspective of experts.

    Methods

    This was an applied study using a mixed-methods sequential exploratory design, which was carried out in two parts, qualitative and quantitative. In the qualitative part, preliminary dimensions and factors were extracted using the meta-combination technique. Then, using the Delphi method, an open-ended and closed-ended questionnaire that included all the indicators extracted from the literature study was presented to 15 experts who had common scientific expertise and practical experience. In the quantitative part, considering the study and evaluation of various factors of crisis management and Spiritual-Islamic health, a 57-item questionnaire was designed and presented to 50 experts in order to answer the research questions.

    Results

    Religious and rational beliefs, spiritual connection to God, education and specialization, governmental function, efficient social communication, and positive psychology at the preventive level; Strengthening religious beliefs and values, effective social communication, knowledge-oriented thinking, the use of psychological interventions, positive functioning of the government, individual empowerment and the use of digital technologies at the level of intervention and treatment, and the use of scientific knowledge and expertise, governmental and organizational performance, positive social interactions and Family, individual empowerment, strengthening of spiritual and religious beliefs, application of digital technologies and positive psychology at the problem-solving level were the most important solutions.

    Conclusion

    The results of this research show that spiritual health and its factors are the main solutions in preventing, intervening, and solving crises, and increasing the spiritual health and wisdom of people and officials can cause more institutionalization of moral virtues among people and officials in confronting and solving the problem with the crisis.

    Keywords: Crisis Management, Spiritual Health, Prevention Strategies, Intervention Strategies
  • Minoo Asadzandi*, Ali Seyed Kalal Pages 17-28
    Background and Aim

    Spiritual training requires model-oriented education, the attention of parents, teachers, and religious missionaries to the stages of cognitive-emotional-social development, need for security, love, and respect. This study was carried out to provide an educational model of spiritual training based on the Sound Heart Model.

    Methods

    In the combined study, based on the Creswell et al. model (2003) with a discovery-explanatory approach, Qualitative data of unsystematic review and contractual content analysis of scientific evidence related to faith development, religious identity, religious education and conceptual framework of the Sound Heart model with Quantitative data from the clinical applications of the model were integrated. The validity of meta-inferences was measured: - in the quantitative data section through internal-external validity, - in the qualitative data section with "reliability" or "capability index".

    Results

    Family-centered spiritual training requires an educational model based on society-oriented theory. Spiritual counselors in health care centers are obliged to deepen spirituality in society. They should act as spiritual mentors and create spiritual attitude and motivation by establishing spiritual communication with art and media, paying attention to the effect of knowledge of religion, the behavior of family, educators, and missionaries, the views of peers, virtual space, customs, and social models on spiritual training. They should strengthen their relationship with God by creating a positive image of God, secure attachment to God and following the infallible Imam, creating spiritual self-awareness with self-compassion, and developing relationships with people and nature based on love and forgiveness. They should modify the behavior of the family, the spiritual performance of educators and missionaries, adjust the views of peers, correct the errors of social customs and reduce the impact of destructive social patterns based on the life of the Prophet. Encourage parents and teachers to spiritual self-care. They should emphasize creating a positive image of God and secure attachment to God by parents and educators along with creating security and love in children. They should provide the possibility of compassionately correcting cognitive errors, reducing the influence of the peer group by expressing satisfaction and respect to teenagers. Give young people the opportunity to explain the reason for their choices, beliefs, and attitudes. Support the youth to achieve a sound heart with wisdom, chastity, courage, justice, generosity, and kindness, in the stages of faith growth.

    Conclusion

    Due to the effect of model-oriented education and secure attachment to God in training, it is necessary for parents and educators to provide a sense of security, love, and respect for children, teenagers, and young people, and avoid creating a negative image of God and violence.

    Keywords: Faith, Spiritual Training, Conception of God, Attachment to God, Sound Heart, Spirituality
  • Leila Mohammadinia* Pages 29-35
    Background and Aim

    Spiritual resilience is one of the criteria for measuring individual resilience most considered in Islamic societies. The study aimed to evaluate the spiritual resilience level of flooded areas in 2018.

    Methods

    This was a descriptive-analytical cross-sectional study. The studied population was first and second-high school students in flood-stricken areas of Golestan province. Sampling was done as a cluster from different disciplines of girls' and boys' schools. To evaluate students' spiritual resilience level, the tool "Adolescent Resilience in Disasters" was used with Cronbach's alpha of 0.86. Descriptive (mean and standard deviation) and analytical (Pearson correlation, ANOVA, T-test) statistical analysis was performed using SPSS version 22 software.

    Results

    The results showed that girls have more spiritual resilience than boys. Age, gender, level of education, and living area are among the influential factors in the resilience of adolescents in disasters.

    Conclusion

    Spiritual resilience affects the level of students' resilience directly and indirectly. The level of resilience in adolescents during accidents and disasters can help their mental health.

    Keywords: Spiritual Resilience, Accidents, Disasters, Adolescents
  • Alireza Zeinaloo, Elham Hassannia, Fatemeh Safarialamooti, Akram Motalebi, Hossein Rafiei* Pages 36-42
    Background and Aim

    Previous studies have shown that anxiety is prevalent among the families of patients hospitalized in Intensive Care Units (ICU). The aim of this study was to investigate the prevalence of anxiety and its relationship with spiritual health in the families of patients hospitalized in ICU.

    Methods

    This was a descriptive and analytical study in Qazvin City. The studied population included 150 family members of patients hospitalized in ICU. Family member means the patient's father, mother, friend, spouse, brother, or sister who was over 18 years old. Data collection was done using contextual variables checklist, Spielberger's overt and covert anxiety questionnaire, and Poltzen and Ellison's spiritual health questionnaire. The data were analyzed using SPSS version 23 software.

    Results

    Out of 150 participants in this study, 78 were men and the rest were women. About the patient, most of them were the patient's wife and child. The average age of the participants in the present study was 37.9 years. The mean score of overt anxiety was 50.1±9.4 and hidden anxiety was 47.5±9.1. The mean score of spiritual health was 84.1±1.16. The results of the Pearson correlation test showed an inverse and significant relationship between the score of spiritual health and overt anxiety (P=0.001, r=-0.566) and spiritual health with hidden anxiety (P=0.001, r=-0.516).

    Conclusion

    The results showed that the anxiety of the family of patients hospitalized in ICU is related to their spiritual health. This issue depicts the importance of paying more attention to the spiritual dimension in the families of patients hospitalized in ICU and its role in reducing their anxiety.

    Keywords: Anxiety, Spiritual Health, Family, Intensive Care Unit
  • Haydeh Heidari* Pages 43-49
    Background and Aim

    The care team's awareness of the adaptive behavior of parents having a child with thalassemia and the teaching of teachings related to strengthening parents' religious beliefs and beliefs helps them adapt to stress and crisis. Therefore, this study aims to analyze the religious behavior of parents of a child with thalassemia along with the interpretation of related Quranic teachings.

    Methods

    This study was done in two steps with two methods. Content analysis was used to analyze the adaptive behaviors of parents having a child with thalassemia, and a library method was used by reviewing authentic religious sources and the Holy Quran to apply relevant Quranic teachings.

    Results

    After analysis of the data, three categories were obtained. The category of searching for hope and trust in God was according to the interpretation of Surah al-Kahf verse 23 and Surah Ghafir verse 44, the seeking information category was according to the interpretation of Surah an-Nahl verse 43 and Surah al-Anbiya verse 7, and the category of spirituality and compromise with child illness was according to the interpretation of Surah Ar-Ra'd verse 28.

    Conclusion

    The results of this research provide new insight to the treatment team and help them to identify spiritual resources such as hope and trust in God, search for information and spirituality, and compromise with the disease. Also, teaching Quranic teachings to parents plays an important role in the adaptation of parents of a child with thalassemia.

    Keywords: Stress, Adaptation, Quranic Teachings, Adaptive Behaviors, Thalassemia
  • Ali Fazli* Pages 50-57

    Within the view of philosophy and religion, spiritual medicine is responsible in the role of maintaining spiritual health, in the same way physical medicine is responsible for maintaining physical health. But does spiritual health effects one’s physical health? Does spiritual medicine play a role in physical health? First, we should discuss the effects of the soul on the body from a philosophical point of view pointing at how the soul and the body are one, and elaborate on the extent of the soul’s influence on the body from the point of view of Islamic philosophy. By examining the relationship between the soul and the body in spiritual medicine and physical medicine, we would be able to understand the role spiritual medicine plays in physical medicine. Then afterward, we would explain the evidence for the effects of spiritual health on physical health in the Qur’an and the Sunnah. There is evidence of two kinds: The general evidence; in the sense of how piety affects physical health and the treatment of bodily and physical disease. The partial evidence; like the effect of jealousy on one’s body and how it correlates to disease.

    Keywords: Spiritual Health, Physical Health, Philosophy, Wisdom
  • Gelavizh Mohammadi, Sayed Ali Sharififard*, Ruohollah Seddigh, Azam Nikookar, Golnaz Ali-Babaei Pages 58-67
    Background and Aim

    Considering the importance of controlling and reducing high-risk behaviors (social harm) in general and social health, as well as attachment styles in all stages and dimensions of life, a prospective study aimed at investigating the relationship between attachment styles and high-risk behaviors with the mediation role of spirituality.

    Methods

    The research method was a correlation. The statistical population was all the students of Tehran universities (from bachelor's degree to doctorate), who were selected by multi-stage cluster sampling method with a volume of 420 participants. Measures included: Revised Adult Attachment Scale (AAI-15), Spirituality Questionnaire (SQ-29), and Youth High-risk Behavior Short Scale (YHBSS-14) were used to collect data. Finally, 393 participants were included in the analysis (final sample).

    Results

    The results showed that the model for explaining attachment styles and high-risk behaviors with the mediating role of spirituality has a good fit. Based on the results, the direct effect of secure attachment style on spirituality and high-risk behaviors is positive and significant (P<0.01). Also, the direct effect of avoidance and anxiety styles on spirituality and high-risk behaviors is negative and significant (P<0.01). The direct effect of spirituality on high-risk behaviors is also negative and significant (P<0.01).

    Conclusion

    According to the obtained results, it can be stated that increasing spirituality can lead to reducing high-risk behaviors (social harms). Basically, spirituality acts as a buffer for high-risk behaviors, which can ultimately lead to general and social health.

    Keywords: Attachment Styles, High-risk Behaviors, Social Harms, Spirituality