فهرست مطالب

پژوهش های نوین در مطالعات علوم انسانی اسلامی - پیاپی 3 (بهار و تابستان 1402)

نشریه پژوهش های نوین در مطالعات علوم انسانی اسلامی
پیاپی 3 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین فلاحی اصل*، فاطمه احمدی صفحات 1-11

    علم پیشین و تخلف ناپذیر خداوند در مواجهه با موضوعاتی مانند: اختیار، نسخ، بداء و... در نگاه اول شبهاتی را پدید می آورد که با درنگ در آن مورد شبهه زدوده می شود از جمله اموری که ممکن است در نگاه اول با علم پیشین خداوند ناسازگاری داشته باشد قضایای تعلیقی و شرطی در بیان و کلام خداوند است که با علم تخلف ناپذیر و قطعی ناسازگار به نظر می رسد. تعلیق و قطعیت با هم سازگاری ندارند ولی با درنگ در فضای قضایای شرطی و تحلیل آن ها به قضایای حملی و تبیین مودای آنان این شبهه زدوده می شود خصوصا با توجه به اینکه قضایای شرطی و تعلیقی در کلام خداوند گویای رابطه ی علی ومعلولی میان مقدم و تالی است و از سویی دیگر نحوه تعلق علم خداوند به قضایای شرطی موجب شرطی شدن علم خدا نمی شود و بین علم به شرط معلق و تعلیق در علم تفاوت جدی است.

    کلیدواژگان: علم پیشین، تعلیق، تخلف ناپذیری، قضایای شرطیه، کلام خدا
  • حسین محمودی* صفحات 13-21
    مقدمه

    ورشکستگی به عنوان یک اثر و شرایط بیرونی در نظر گرفته می شوند که منجر به تضعیف وضعیت انعطاف پذیری مالی می گردد. در این پژوهش هدف بررسی ارتباط بین ورشکستگی و قانونمداری در بین کارکنان شرکت های خصوصی شهر خرم آباد است.

    روش کار

    این پژوهش از حیث هدف پژوهش کاربردی و از دسته پژوهش های پیمایشی-توصیفی است. در این پژوهش نمونه ای شامل 318 نفر از کارکنان شرکت های خصوصی شهر خرم آباد، از طریق فرمول کوکران، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه قانون مداری در 2 طبقه و ورشکستگی در 1 بخش جمع آوری شد. شاخص روایی محتوا و پایایی به روش آلفای کرونباخ انجام شد. داده ها با نرم افزارهای پی ال اس و اس پی اس اس تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش بیانگر تایید ارتباط بین قانون مداری خاص (521/0= β)، قانون مداری عام (315/0= β) و ورشکستگی می باشد. آماره t مربوط به مسیرهای قانون مداری خاص (01/7 = t) و قانون مداری عام (14/3 = t) بیانگر معناداری ضرایب مسیرها و ارتباط آنها با احتمال ورشکستگی است.

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط منفی بین قانون مداری و وضعیت ورشکستگی، می توان ابراز داشت که تمایل افراد به پایبندی به قوانین مرتبط با حوزه های شرکت منجر به کاهش احتمال ورشکستگی شده و در نتیجه، سطح بالایی از انعطاف پذیری مالی را شاهد هستیم

    کلیدواژگان: قانون مداری، احتمال ورشکستگی، رضایت مالی، کارکنان، انعطاف پذیری
  • ایمان احمدی، امیر امیری* صفحات 23-37

    قصه های تعلیمی در بستر سنت حکمت محور گذشته با تعریف حکایاتی از قهرمانان خیالی، نقشی تعلیمی غیرقابل انکاری داشته اند؛ تلویزیون و سینما همواره عرصه ی قصه ی قهرمانان خیالی هستند؛ قهرمانانی که سرگرم می کنند و تاثیر می گذارند. در این مقاله با استفاده از الگوی سفر قهرمان جوزف کمبل به جست وجوی قهرمان جویای نام در داستان مشت زن گلستان سعدی می پردازیم تا در دل این قصه ی کهن دریابیم که چگونه حکمت و روایت در دل هم تنیده شده اند. در این بررسی ظرفیت های این قصه با فیلم های ژانر سفر قهرمان مقایسه شده اند. هدف از این بررسی تاکید بر این نکته است که روایت متون تعلیمی قصه گو در سینما و تلویزیون می تواند از یک سو ظرفیت های امروزی سنت را زنده کند و از سویی نسل  جوان را به سرچشمه های فرهنگی پیوند دهد.

    کلیدواژگان: قصه های تعلیمی، حکمت، الگوی سفر قهرمان، جوزف کمبل، فیلمنامه
  • عبدالوحید زاهدی*، ناهید سلیمانی صفحات 39-50

    عوامل مختلفی در پیدایش آسیب های اجتماعی دخیل هستند اما از میان عوامل گوناگون شاید بتوان گفت نقش مهاجرت در گسترش و به وجود امدن شکاف ها و آسیب های اجتماعی پررنگ تر به نظر می رسد. میان مهاجرت و حاشیه نشینی رابطه تنگاتنگی وجود دارد، مهاجران از روستاها به شهرها مهاجرت کرده و در مناطق حاشیه ای سکنی می گزینند. درآمد پایین، شغل های نامتعارف، ناآشنایی با محیط، شرایط نامطلوب اقتصادی در همه ابعاد سبب جذب مهاجران روستایی به مناطق حاشیه ای و اطراف شهرهای بزرگ می شود. مهاجرت از کشورهای کمتر توسعه یافته به کشورهای توسعه یافته نیز بعضا با چنین حالتی روبه روست. حتی در صورت مهاجرت قانونی باز هم تبعیض میان فرد مهاجر و همکار بومی وی از نظر درآمد و استفاده از امکانات و خدمات جانبی شهروندان، چشمگیر است.جستار پیش رو در نظر دارد با واکاوی دلایل ایجاد مهاجرت به بررسی تاثیر آن بر افزایش جرم در کشور پذیرنده بپردازد و در این میان کشور آمریکا به عنوان یکی از اصلی ترین مقاصد مهاجران نمونه ی بسیار مناسبی برای این بررسی محسوب می شود

    کلیدواژگان: مهاجرت، تبعیض، جرم، شهروند، آمریکا
  • نوذر نیازی* صفحات 51-64

    مطالعات پسااستعماری مجموعه ای از ره یافت های نظری است که، با تاکید بر پیامدهای استعمارگرایی، به تحلیل گفتمان استعماری می پردازد. نادین گوردیمر، نویسنده و فعال سیاسی سرشناس آفریقای جنوبی در رمان آینده نگر مردم جولای به واکاوی تضاد میان سفیدها و سیاه ها پرداخته، و به این سوال پاسخ می دهد که چه اتفاقی می افتد وقتی یک طرف به لحاظ نژادی و فرهنگی خود را برتر از دیگری می پندارد. وی تصویری تخیلی از دوره ی گذار را در تاریخ استعماری آفریقای جنوبی ترسیم می کند که در آن جایگاه و نقش خانواده ی سفیدپوست اسملز با خدمتکار سیاه پوست شان جابجا می شود. با استفاده از مفاهیم کلیدی پسااستعماری، به ویژه نظرات هومی بابا و آنتونیو گرامشی در مقوله های مکان، جا به جایی، هیبریداسیون، هژمونی و فرهنگ پذیری، و با روشی توصیفی-تحلیلی، پژوهش  حاضر  به واکاوی پیامدهای تغییر روابط قدرت میان استعمارگر و استعمار شده، به ویژه جنبه های هویتی آنها، در داستان می پردازد. گوردیمر با رویکردی ساختارشکنانه و با تاکید بر ماهیت نسبی  و ناپایدار روابط قدرت، خاطرنشان می کند که به خاطر امکان همزیستی مسالمت آمیز در دوران پساآپارتاید ضرورت دارد که طرف استعمارگر در مفروضات اقتصادی، ایدیولوژیکی، نژادی و فرهنگی خود عمیقا تجدید نظر نماید.

    کلیدواژگان: نادین گوردیمر، مردم جولای، هژمونی، جا به جایی، فرهنگ پذیری، بحران هویت
  • مجید مویدی* صفحات 65-75

    سرگذشت انسان ها از معبر تمدن ها می گذرد و تمدن ها در طول تاریخ در شکل دهی به هویت بشر، گسترده ترین نقش را داشته اند. امروزه تمدن، به سند تاریخی فرهنگ ملل تبدیل گشته و از اهمیتی ویژه برخوردار است. دین اسلام پس از استقرار، به سرعت توانست بنیان گذار تمدن شگرفی در جهان شود؛ اسلام طی پنج قرن، از لحاظ نیرو و نظم و بسط قلمرو و اخلاق نیک و تکامل سطح زندگانی (فرهنگ) و قوانین منصفانه انسانی و تساهل دینی و ادبیات و تحقیق علمی و علوم و طب و فلسفه پیشاهنگ جهان بود و از اینروی تمدن غربی را می توان وام دار تمدن اسلامی دانست. در این مقاله به روش اسنادی و با رویکردی توصیفی تحلیلی به بررسی چیستی تمدن و مبانی قوام بخش تمدن اسلامی در شکل دهی به نظام اجتماعی پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، دین، فرهنگ، تمدن، اسلام
  • مهرداد امیری* صفحات 77-85

    مفهوم نبوت در نگاه نخست یک مسیله ی کلامی و دینی صرف به نظر می رسد، و شاید از این جهت باشد که در فلسفه کمتر به عنوان یک مسیله ی مستقل عقلی بدان پرداخته شده است. این درحالی است که با نگاهی دقیق در فلسفه ی ابن سینا با توجه به تحلیلی که وی از هستی، انسان، جامعه و چیستی وحی دارد، امری کاملا عقلانی و مبتنی بر ضرورت عقلایی است. ایشان با توصیفی که از نبوت دارد مدعی است نبی انسانی است کامل و از هر جهت دارای کمالات ممکن که با اتصال به عقل فعال به کسب حقایق اصیل نایل می شود. وی از سه جهت وجود نبی را امری ضروری بر می شمارد؛ نخست از جهت اجتماعی به عنوان عاملی برای هدایت و کمال اجتماع، دوم به عنوان عنصری ضروری برای تحقق نظام احسن با توجه به عنایت الهی و سوم از این جهت که از نظر معرفت شناسی دریافت حقیقت اصیل بالضروره نیازمند ادراک معارف الهی است.این جستار برآن است که با نگاهی توصیفی - تحلیلی به برجستگی بحث نبوت، بویژه ضرورت آن در آثار ابن سینا پرداخته و از خلال آثار ایشان به صورتبندی سه استدلال در این باب بپردازد.

    کلیدواژگان: ضرورت نبوت، ابن سینا، وحی، اجتماع
  • مهدی بهرامی* صفحات 87-95

    نظریه ی ولایت فقیه که تا قبل از انقلاب اسلامی، تنها به عنوان مثال فرع فقهی و بحث نظری در میان فقها موردبحث قرار می گرفت، پس ازانقلاب اسلامی به عنوان تیوری حکومت اسلامی و مبنای نظری نظام جمهوری اسلامی ایران، موردتوجه ویژه ای قرار گرفت. به طوری که به عنوان مثال از اصلی ترین بحث های روز در محافل علمی، موردبحث و تبادل نظر قرار گرفت. دراین بین دو دیدگاه متفاوت را موردبحث قرار می دهیم ازاین جهت که علامه مصباح مانند استاد خویش امام ره قایل به ولایت مطلقه فقیه است با استناد به ادله عقلی نقلی و این در حالی است که آیت الله سیستانی مانند استاد خویش آیت الله خویی ره قایل به ولایت مقیده است وادله عقلی نقلی را قبول ندارد بلکه آن ها را محدود به حدودی می داند. همچون افتاء وقضاء و تصدی امور حسبیه. مراد از افتاء این است که کلام فقیه در احکام فقهی و مسایل شرعی حجت است وولایت بر قضاء یعنی اینکه حکم فقیه بین اصحاب دعوی و دعاوی حقوقی و مسایل قضایی نافذ و معتبر است و مراد از امور حسبیه اموری است که انجام آن ضرورت داشته و متولی خاصی ندارد، این امور دارای مصادیقی همچون سرپرستی ایتام و مجانین است، در این مقاله سعی شده به صورت توصیفی _ تحلیلی پرداخته شده و نتیجه حاصله در این تحقیق نشان میدهد که دربحث انتصاب و انتخاب ولایت فقیه هردو بزرگوار نظر واحد (انتصاب) را  قبول دارند.

    کلیدواژگان: ولایت فقیه، مشروعیت، امور حسبیه، انتصاب، انتخاب
  • محمدباقر کیانی*، حسین احمدی صفحات 97-109

    فعل مجهول یک فرایند زبانی است که در زبان عربی از منظرگاه های صوتی وآوایی، اشتقاقی، معنایی، ونحوی وهمچنین زوایای گوناگون دیگری که در این پژوهش مورد نظر ما نیستند مورد پژوهش قرا می گیرد. ساختار فعل معلوم ومجهول از ابعاد مختلف، از دیر باز مورد توجه وبررسی قرار گرفته است که در مطالعات زبانی وعلوم زبان شناسی، زوایای ناگفته ی این عنصر نحوی هرچه بیشتر آشکار گردید. پژوهش حاضر در پی آن است تا 1. اهمیت هم ریشه بودن افعال را در تولید صوت وآوای افعال مجهول آشکار سازد، 2. مقوله ی حذف فاعل وحاکمیت مفعول وارتباط آن با لازم ویا متعدی بودن فعل مجهول را تبیین نماید و3. درباره ی افعال مجهول دو مفعولی وایجاد نقش دستوری جدید بحث کند. از آنجا که اهمیت مفهومی مبحث افعال و از جمله افعال مجهول برای ما غیر عرب زبانان بیشتر از طریق تلاوت قرآن کریم نمود می یابد، جستار پیش رو در پی آن است تا مثال های تحلیلی از آیات قرآن کریم باشند. انجام این پژوهش به شکل توصیفی - تحلیلی صورت گرفته است

    کلیدواژگان: قرآن کریم، سوره بقره، اشتقاق اکبر، حاکمیت ومرجع گزینی، فعل مجهول
  • محمد کرمی*، مسعود صادقی صفحات 111-123

    دغدغه اصلی این نوشتار، تبیین رویکرد اخلاقی حافظ؛ فردی یا اجتماعی است. در واقع، او فقط بخشی هر چند مهم از ادبیات فارسی نیست، بلکه در گذر قرون متمادی به یکی از سرچشه های فکری و فرهنگی و پشتوانه های روحی و معنوی فارسی زبانان تبدیل شده است. از همین روی با توجه به اهمیت اخلاق و ضرورت واکاوی و ریشه یابی وضعیت اخلاقی زمانه او، به شیوه تحلیلی-توصیفی و با استناد به اشعار حافظ، لازم است مجدانه دریابیم که این حافظ، یا به تعبیر هوشمندانه برخی، این حافظه تاریخی ما، در لوای اشعار و افکارش، مروج و مبلغ کدام نوع از مکاتب و مبانی اخلاقی است و نیز، این مکتب اخلاقی، هر چه که هست، فردی است یا اجتماعی؟ در واقع، تازگی و بداعت نوشتار حاضر در تبیین و اثبات فردی یا اجتماعی بودن اخلاق حافظی و فرق میان این دو مقوله است. نتیجه به دست آمده این که: در محبت به مردم(که اشعار حافظ لبریز از آن است)، مهم، پایه عاطفی اخلاق اجتماعی است و محبت به مردم، به خودی خود، دارای ارزش ذاتی نیست، لذا حافظ، در مقوله «اخلاق اجتماعی»، هیچ حد و مرزی قایل نبوده و بر رعایت آن در حق « همه» تاکید می کند

    کلیدواژگان: حافظ، اخلاق فردی، اخلاق اجتماعی، فلسفه اخلاق
  • سوسن قاسمی حیدری*، شکرالله خاکرند صفحات 125-138

    بحث از دین و معرفت دینی و تحقیق در باب  معرفت دینی در آراء روشنفکرانی چون؛ بازرگان، شریعتی، سروش، شبستری؛ از آن رو حایز اهمیت است که حس حقیقت جویی، حقیقت گرایی و حقیقت باوری را در انسان زنده نگه می دارد و سبب می شود انسان در جهت فهم بهتر حقیقت و تعمق دقیق تر به آن در حوزه  دین و آن چه که در ارتباط با دین است غور و بررسی نماید. ضرورت نیاز به دین برای انسان امری حیاتی است، و فهم دین و معرفت دینی از آنجا حیاتی تر می نمایدکه، انسان با فهم دین و تعمق در معرفت دینی بهتر می تواند حقیقت را بفهمد چرا که دین پژوه از این طریق می تواند معانی صفات مشترک میان انسان و خدا را دریابد و همچنین با بهره گیری از معرفت دینی می تواند به حل تعارض میان علم و دین کمک نماید. دین به صورت کلی، و فهم معرفت دینی در تفکر چهار روشنفکر دینی.، به خلق مسایل جدیدی انجامیدکه امروزه نیازمند پاسخ هایی جدید است، از این روی، دین به عنوان یکی از نیازهای اساسی بشر برای بهبود زندگی انسان ها آمده و در عصر جدید نیازمند قرایتی نوین است که، دارای ابعاد گوناگون اعتقادی،احساسی، روانی است. این مقاله در صدد است با روش تحلیلی- توصیفی ضمن پرداختن به معنا و مفهوم دین و معرفت دینی به تجربه های حاصل از آن بپردازد.  با توجه به تنوع و گوناگونی قرایت ها در سال ها و دهه های اخیر و خصوصا در فضای فکری- معرفتی ایران، شاهد گرایش به روش های تفسیری، تاویلی و معناگرایانه در حوزه  مطالعات علوم دینی  هستیم. از مشکلات و معضلات پرداختن به چنین مطالعاتی، داشتن نگاه غیر انتقادی و در عین حال تقلیدی و بعضا سیاسی به این مباحث است. که در آراء نواندیشانی چون شریعتی و  بازرگان  دیده می شود.

    کلیدواژگان: روشنفکری، دین، کلام، معرفت، شریعتی، بازرگان، سروش، مجتهد شبستری
  • علی حسینی*، محسن نمازیان، زهرا جهانیان صفحات 139-151

    تلورانس، پدیده ای است ذوابعاد و دارای معانی کثیر که در بدو امر، در اروپای دوران رنسانس در زمینه مسایل دینی پدید آمد که بعد ها به سایر حوزه های اخلاقی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... سرایت کرد و عبارت بود از حق آزادی در انتخاب مذهب یا هر نوع آزادی در اظهار باور و عقیده. از آنجایی که نقطه عزیمت این مقاله که روش آن از نوع روش کیفی با استفاده از مطالعه هرمنوتیکی شخصیت کانت و متون فلسفی آن و نحله پروتستان می باشد که برای فهم بهتر، نوشته های ایشان به طور مستقیم مورد بررسی قرار گرفته اند و آراء مفسران در این زمینه دخالت داده شده است. پاسخ به این سوال است که، چرا و چگونه می توان رد پای تلورانس دینی و اخلاقی پروتستانی را در کانت مشاهده کرد؟ و مبانی معرفتی تلورانس دینی و اخلاقی پروتستان مسیحی و ارتباط و عدم ارتباط آن دو با کانت به چه شکل  بوده است؟ به تبع بیان معنای وسیعی که از تلورانس آورده شده است می توان گفت که، مذهب پروتستان مسیحی در زمره مذاهبی است که بر اساس تعالیم کتاب مقدس، تغییرات اساسی باورمند و تلوارنس را نسبت به پیروان خود و ادیان دیگر در تمام حوزه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، دینی، اخلاقی، علمی ، فلسفی و... ابراز نموده است و ایمانویل کانت که یک فیلسوف مدرن و متاثر از این مذهب و فرقه باپیتسم است، به نسبت سنجی میان برداشت فلسفی خود از مقوله تلورانس به معنای آزادی، اراده، خود مختاری و وجدان که در بردارنده ی جهت های فلسفی، دینی و اخلاقی بوده است؛ بهره برده است

    کلیدواژگان: پروتستان، کانت، تلورانس، تلورانس دینی، تلورانس اخلاقی
|
  • Hossein Fallahi Asl, Fatemeh Ahmadi Pages 1-11

    God's prior and inviolable knowledge when faced with issues such as: discretion, abrogation, innovation, etc., at first glance creates doubts that are quickly removed, including matters that may be inconsistent with God's prior knowledge at first glance. There are conditional and conditional clauses in God's expression and words, which seem incompatible with inviolable and definite knowledge. Suspense and certainty are not compatible with each other, but by lingering in the space of conditional clauses and analyzing them into conditional clauses and explaining their meaning, this doubt is removed, especially considering that conditional and suspensive clauses in the word of God are indicative of the causal relationship between the antecedent and the subsequent. On the other hand, the way God's knowledge belongs to conditional cases does not make God's knowledge conditional, and there is a serious difference between conditional knowledge and suspended knowledge.

    Keywords: Prior knowledge, suspension, inviolability, conditional cases, God's word
  • Hossein Mahmoodi Pages 13-21
    Introduction

    Bankruptcy is considered as an effect and external conditions that lead to the weakening of financial flexibility. The purpose of this research is to investigate the relationship between bankruptcy and rule of law among the employees of private companies in Khorram Abad city.

    Methodology

    In terms of the purpose of this research, it is an applied research and a survey-descriptive research. In this research, a sample of 318 employees of private companies in Khorramabad city was selected by random sampling through Cochran's formula. The data was collected through a law-abiding questionnaire in 2 sections and bankruptcy in 1 section. Content validity and reliability index was done by Cronbach's alpha method. Data were analyzed with PLS and SPSS software.

    Findings

    The results of the research confirm the relationship between specific rule of law (β = 0.521), general rule of law (β = 0.315) and bankruptcy. The tstatistic related to the special legal-orientation paths (t = 7.01) and the generalorientation law (t = 3.14) shows the significance of the coefficients of the paths and their relationship with the probability of bankruptcy.

    Conclusion

    Considering the negative relationship between rule of law and bankruptcy status, it can be stated that people's desire to adhere to the laws related to the company's areas leads to a decrease in the probability of bankruptcy and, as a result, a high level of financial flexibility. we witness

    Keywords: Rule of law, possibilityof bankruptcy, financial satisfaction
  • Iman Ahmadi, Amir Amiri (Mehryad) Pages 23-37

    Didactic stories have had an undeniable educational role in the context of the wisdom-oriented tradition of the past by telling stories about imaginary heroes; Television and cinema are always the arena of fictional heroes' stories; Heroes who entertain and influence. In this article, using the model of Joseph Campbell's hero's journey, we will search for the name-seeking hero in the story of Golestan Saadi's female fister, in order to find out how wisdom and narration are intertwined in the heart of this ancient story. . In this review, the capacities of this story have been compared with films of the hero's journey genre. The purpose of this review is to emphasize that the narration of didactic texts by a storyteller in cinema and television can, on the one hand, revive the present-day capacities of tradition and, on the other hand, connect the young generation to the cultural sources.

    Keywords: Educational stories, wisdom, hero's journeypattern, JosephCampbell, screenplay
  • Abdol Vahid Zahedi, Nahid Soleymani Pages 39-50

    Various factors are involved in the emergence of social harms, but among the various factors, it can be said that the role of immigration in the expansion and creation of gaps and social harms seems to be more prominent. There is a close relationship between migration and marginalization, migrants migrate from villages to cities and settle in marginal areas. Low income, unusual jobs, unfamiliarity with the environment, unfavorable economic conditions in all dimensions attract rural migrants to marginal areas and around big cities. Migration from less developed countries to developed countries also sometimes faces such a situation. Even in the case of legal immigration, the discrimination between the immigrant and his native colleague in terms of income and the use of facilities and ancillary services of citizens is significant. The upcoming essay intends to analyze the reasons for immigration to investigate its impact on the increase in crime in the receiving country, and in the meantime, the United States, as one of the main destinations of immigrants, is considered a very suitable example for this study.

    Keywords: Immigration, discrimination, crime, citizen, America
  • Nozar Niazi Pages 51-64

    Postcolonial studies is a set of theoretical findings that analyze the colonial discourse, emphasizing the consequences of colonialism. Nadine Gordimer, a well-known South African writer and political activist, explores the conflict between whites and blacks in her futuristic novel July People, and answers the question of what happens when one side thinks it is racially and culturally superior to the other. He paints a fictional picture of the transition period in the colonial history of South Africa, in which the position and role of the white Smales family is switched with their black servant. Using the key concepts of post-colonialism, especially the opinions of Homi Baba and Antonio Gramsci in the categories of place, displacement, hybridization, hegemony and acculturation, and with a descriptive-analytical method, the present research examines the consequences of changing power relations between the colonizer and the colonized. , especially their identity aspects, in the story. With a deconstructive approach and emphasizing the relative and unstable nature of power relations, Gordimer points out that for the possibility of peaceful coexistence in the post-apartheid era, it is necessary for the colonialist side to deeply revise its economic, ideological, racial and cultural assumptions.

    Keywords: Nadine Gordimer, Julypeople, hegemony, relocation, acculturation, identitycrisis
  • Majid Moayedi Pages 65-75

    The history of humans passes through civilizations, and civilizations have played the most extensive role in shaping human identity throughout history. Today, civilization has become a historical document of the culture of nations and is of special importance. After its establishment, the religion of Islam quickly became the founder of a wonderful civilization in the world; During five centuries, Islam was the vanguard of the world in terms of strength, order, expansion of the territory, good morals, development of the standard of living (culture), fair human laws, religious tolerance, literature, scientific research, science, medicine, and philosophy. It can be considered a borrower of Islamic civilization. In this article, with a documentary method and a descriptiveanalytical approach, it has been investigated what civilization is and the fundamentals of Islamic civilization in shaping the social system.

    Keywords: Lifestyle, religion, culture, civilization, Islam
  • Mehrdad Amiri Pages 77-85

    Irony means humor, sarcasm and showing conflicting aspects of a text or work, which often causes laughter. Irony is also used as a visual technique in the narrative or form of a visual work. In this article, irony in three paintings of the Shiraz school of painting and in particular the Al-Inju period is examined because it is believed that the social conditions of the Mongol rule caused Iranian artists to use illustrations and books. Arai have expressed some concepts ironically and ironically. Therefore, the purpose of the research is to introduce the components and applications of irony, and the other is to analyze the quality of irony in the content and form of three illustrations of the illustrated Shahnamehs of the Al-Injo period, including "The imprisonment of Zahak by Fereydon", "Death of Chahar Hamdel Ki Khosro" and "Accusation". Soudabeh to Siavash. The research material is derived from library data and is based on descriptive-analytical method. The findings of the research show that paintings are more capable of ironic analysis in which the main subject is faced with deep and absolute conditions such as death or a dangerous situation that leads to death. In all the examined pictures, there was an element of taste and structural irony and situational irony were used in them.

    Keywords: Necessity ofProphethood, Ibn Sina, .revelation, community
  • Mehdi Bahrami * Pages 87-95

    The theory of velayat al-faqih, which was discussed only as a branch of jurisprudence and a theoretical debate among jurists before the Islamic Revolution, after the Islamic revolution received special attention as the theory of Islamic government and the theoretical basis of the system of the Islamic Republic of Iran. So that, for example, one of the main debates of the day was discussed and exchanged in scientific circles. In the meantime, we are discussing two different points of view, in the sense that Allameh Misbah, like his teacher, Imam Raha, believes in the absolute guardianship of the jurist, based on the intellectual evidence of narration, while Ayatollah Sistani, like his teacher, Ayatollah Khoeirah, believes in the limited guardianship, based on intellectual arguments. He doesn't accept narrations, but considers them to be limited to a certain extent. such as ifta, qada, and taking charge of the affairs of hasbiyyah. The meaning of ifta is that the word of the jurist is the authority in jurisprudential rulings and Shariah issues, and the authority over the judiciary means that the ruling of the jurist is valid and valid between the litigants and legal claims and judicial issues, and the meaning of habisiyah matters is the matters that are necessary to be done and the guardian It is not special, these issues have examples such as the guardianship of orphans and the insane, in this article, it has been tried to be described and analyzed, and the result of this research shows that in the matter of appointing and choosing the guardianship of the jurist, both nobles accept the same opinion (appointment).

    Keywords: T Velayat Faqih, Legitimacy, CustomaryAffairs, Appointment, ..Election
  • Mohamad GHorban Kiani, Hossein Ahmadi Pages 97-109

    The indefinite verb is a linguistic process that is studied in the Arabic language from the sound and phonetic, derivational, semantic, and syntactic perspectives, as well as various other angles that are not considered in this research. The structure of the known and unknown verb from different dimensions has been noticed and investigated for a long time, and in linguistic studies and linguistic sciences, the unsaid angles of this syntactic element were revealed more and more. The present research seeks to 1. reveal the importance of having the same root of verbs in the production of sounds and sounds of indefinite verbs, 2. explain the category of removing the subject and the dominance of the object and its relationship with the imperative or transitive nature of the indefinite verb, and 3. discuss about the two-object indefinite verbs and create a new grammatical role. Since the conceptual importance of the subject of verbs, including indefinite verbs, for us nonArabic speakers, is more apparent through the recitation of the Holy Quran, the present research aims to provide analytical examples of the verses of the Holy Quran. This research has been done in a descriptive-analytical way

    Keywords: The Holy Qur'an, Surah Baqarah, Ishtaqaq Akbar, sovereignty andreference, unknownverb
  • Mohamad Karami, Masoud Sadeghi Pages 111-123

    The main concern of this article is to explain Hafez's moral approach; Individual or social. In fact, he is not only an important part of Persian literature, but has become one of the intellectual and cultural sources and spiritual supports of Persian speakers over the centuries. Therefore, considering the importance of ethics and the necessity of analyzing and finding the roots of the moral situation of his time, in an analytical-descriptive way and referring to Hafez's poems, it is necessary to diligently find out that this Hafez, or according to the clever interpretation of some, this historical memory of ours, in His poems and thoughts are promoters and preachers of what kind of moral schools and foundations, and is this moral school, whatever it is, individual or social? In fact, the novelty and innovation of the present writing is in explaining and proving the individual or social nature of Hafiz ethics and the difference between these two categories. The result obtained is that: in love for people (which Hafez's poems are full of), the emotional basis of social ethics is important, and love for people does not have intrinsic value by itself, so Hafez, in the category of "social ethics" ", does not consider any limits and emphasizes on observing it for the right of "everyone".

    Keywords: Hafez, individualethics, social ethics, moral philosophy
  • Sosan ghasemi Heydari, SHokroalah KHakrand Pages 125-138

    Discussion of religion and religious knowledge and research about religious knowledge in the opinions of intellectuals such as; Bazargan, Shariati, Soroush, Shabestri; Therefore, it is important that it keeps the sense of truth-seeking, truth-seeking and truth-believing alive in humans and causes humans to better understand the truth and meditate more closely on it in the field of religion and what is related to religion. to consider and examine. The need for religion is a vital thing for man, and understanding religion and religious knowledge becomes more vital because, by understanding religion and meditating on religious knowledge, man can understand the truth better, because the religious scholar can understand the meanings of common attributes in this way. He can find out between man and God and also by using religious knowledge, he can help to solve the conflict between science and religion. Religion in general, and the understanding of religious knowledge in the thinking of four religious intellectuals, led to the creation of new problems that need new answers today, therefore, religion has come as one of the basic needs of human beings to improve the lives of humans and in The new era needs a new reading which has different religious, emotional and psychological dimensions. This article intends to deal with the experiences resulting from it while dealing with the meaning and concept of religion and religious knowledge with analytical-descriptive method. Considering the variety of readings in recent years and decades, especially in the intellectual-cognitive atmosphere of Iran, we see a trend towards interpretation, interpretation and semantic methods in the field of religious studies. One of the problems and dilemmas of dealing with such studies is having a non-critical and at the same time imitative and sometimes political view of these topics. which can be seen in the opinions of neo-thinkers such as Shariati and Bazargan.

    Keywords: Enlightenment, Religion, Kalam, Knowledge, Shariati, Bazargan, Soroush, .Mujtahid Shabestri
  • Ali Hoseini, Mohsen Namazian, Zahra Jahanian Pages 139-151

    Tolerance is a phenomenon that has many meanings that originated at the outset in Renaissance Europe in the field of religious affairs, which subsequently spread to other areas of ethics, politics, culture, society, and so forth, namely, the right Freedom in choosing religion or any kind of freedom in expressing belief. Since the point of departure of this paper, which is a qualitative method, is based on the Hermeneutic study of Kant's personality and its philosophical texts and Protestant style. For better understanding, their writings have been explored directly and the opinions of commentators in This field has been interfered. The answer to this question is, why and how can one observe the footsteps of Protestant religious and moral tolerance in Kant? And the epistemic foundations of religious and ethical tolerance of Christian Protestantism and how did they relate to Kant? As a consequence of the broad meaning of Telomeres, it can be said that the Christian Protestant religion is a religion which, according to biblical teachings, is a fundamental change of believer and a tvarness to his followers and other religions in all social and cultural spheres , Political, religious, moral, scientific, philosophical, etc., and Immanuel Kant, a modern philosopher influenced by this religion and the baptism cult, has compared his philosophical conception of the category of tolerance to freedom, will, Autonomy and conscience, which includes philosophical, religious, and moral directions.

    Keywords: Protestant, Kant, Tolerance, ReligiousTolerance, MoralTolerance