فهرست مطالب

مطالعات حفاظت و امنیت انتظامی - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 68، پاییز 1402)

نشریه مطالعات حفاظت و امنیت انتظامی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 68، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا ارفع*، خسرو حبیبی، علی یکتا صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    هدف اصلی از تحلیل های امنیتی اطلاعاتی، آینده نگری و هشداردهی نسبت به رویدادها و وقایع در آینده است تا از غافل گیری های راهبردی پیشگیری شود. وقوع غافل گیری، فرایند تصمیم گیری امنیت ملی را دچار تاخیر زمانی می کند و هزینه تامین امنیت را افزایش می دهد؛ بنابراین در این تحقیق، نقش تحلیل اطلاعاتی در پیشگیری از غافل گیری راهبردی را مورد بررسی قرار داده ایم.

    روش شناسی: 

    این تحقیق از منظر هدف کاربردی است وبا رویکرد کیفی تدوین شده است و از روش تحقیق توصیفی - تحلیلی استفاده شده که گردآوری اطلاعات با استناد به مطالعه منابع کتابخانه ای، اسنادی و جمع آوری اطلاعات مربوط به پیشینه و ادبیات تحقیق در یکی از سازمان های اطلاعاتی انجام شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق حاکی از آن است که نظام تحلیل اطلاعاتی مناسب وکیفی مبتنی بر شاخص هایی از قبیل داشتن ساختار مناسب از نظر (ساختار سازمانی، نیروی انسانی کیفی و متخصص و امکانات و فناوری های روز)، تفکر آینده پژوهانه مبتنی بر پیش بینی، طرح پویش محیطی کیفی (با تعیین نظام علایم ضعیف و رصد مستمر شاخص ها) و نهایتا گزارش هشداردهی کیفی و به موقع می تواند ضمن پیشگیری از غافل گیری های راهبردی، به راهبردهای کلی دشمن حمله و وی را غافل گیر کرد. هیچ عاملی برای غافل گیری مهم تر نیست از عینیت در تجزیه و تحلیل داده ها و تحسین واقع گرایانه موقعیت همان طور که هست. توانایی به عین بودن، جهت کنار گذاشتن درکیات قبل خود از آنچه کشور دیگر باید انجام دهد یا چگونه باید رفتار کند، بررسی واقع گرایانه تمامی شواهد تا جای ممکن همگی برای تجزیه و تحلیل شاخص ها و صدور نهایی نظر غافل گیری در هر مرحله از فرایند مهم هستند.

    کلیدواژگان: آینده پژوهانه، پویش محیطی، تحلیل اطلاعاتی، تفکر پیشگیری، راهبردی، غافل گیری، هشداردهی
  • محمد منصوری جم، حسین سجادی*، فائزه مقتدایی صفحات 27-57
    زمینه و هدف

    کسب اخبار و تجسس اطلاعاتی توسط ماموران اطلاعاتی در نظام اسلامی در پی مقاصدی و به منظور خاص و موجه و طی مراحلی صورت می پذیرد. در این مقاله علمی با نگاهی فرا تحلیلی بر تعدادی از مقالات و پژوهش های صورت گرفته سال های اخیر در این خصوص و بهره گیری از منابع فقه امامیه به تبیین و تعریف هدف ها و مراحل تجسس اطلاعاتی مجاز در نظام اسلامی از منظر فقه امامیه به عنوان یک الگوی کاربردی بپردازد.

    روش شناسی: 

    نظر به ویژگی متون فقهی سعی شده است با هدف یک پژوهش کاربردی، مطالب با بهره گیری از روش اسنادی و مطالعات کتابخانه ای با مراجعه به کتب، مقاله ها و تحقیقات و بررسی و مقایسه آن ها با استفاده از شیوه فیش برداری در تدوین اطلاعات، موضوع پژوهش به صورت استنادی، مورد کنکاش قرار گرفته تا به رهیافت منجرگردد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها و نتایج به دست آمده از منابع و مستندات فقهی، در مورد علت و چرایی اقدام به تجسس اطلاعاتی در نظام اسلامی توسط ماموران اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی، بر اساس فرضیه های محوری پژوهش، تبیین و در خاتمه این یافته ها منجر به استنتاج به عنوان یک رویه برای تبیین تکلیف شرعی عوامل امنیتی اطلاعاتی و تنویر ذهنی ایشان نسبت به ماهیت این گونه اقدام ها و طی طریق صحیح آن ارایه شده است. پس از بیان دیدگاه پژوهشگران در پژوهش های سال اخیر در خصوص تجسس اطلاعاتی و طرح مباحث فقهی موضوع تحقیق، مقاصد و هدف های تجسس اطلاعاتی و جایگاه آن در نظام اسلامی از دیدگاه فقه امامیه بیان و سیر مراحل آن با توجه به تعالیم مبانی فقهی و خاصه اصول فقه در امور اطلاعاتی را تبیین و به عنوان یک الگوی کاربردی شرعی در تجسس اطلاعاتی صحیح برای ماموران اطلاعاتی نظام اسلامی ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: تجسس اطلاعاتی، حکومت اسلامی، فقه امامیه، ماموران اطلاعاتی، مراحل تجسس اطلاعاتی، هدف های تجسس اطلاعاتی
  • مهدی یکتایی، مهدی باقری هشی*، امیرحسین الهامی صفحات 57-91
    زمینه و هدف

    سازمان های اطلاعاتی برای پیشبرد ماموریت های خود دارایی های متعددی دارند. برخی از این منابع راهبردی برای تحقق رویکرد آفندی؛ دانش اطلاعاتی است، به طوری که خبرگان جامعه اطلاعاتی دانش بنیان کردن سازمان را مایه پویایی آن می دانند؛ بنابراین هدف اصلی این پژوهش تبیین و سنجش ابعاد و مولفه های یک سازمان اطلاعاتی دانش بنیان است.

    روش شناسی: 

    تحقیق حاضر از جمله تحقیقات کمی بوده و به لحاظ هدف کاربردی است و از لحاظ ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی که با ابزار پرسش نامه محقق ساخته انجام شده است. بدین صورت دو پرسش نامه مجزا طراحی گردید. بعد از اینکه پایایی و روایی آن مورد بررسی و تایید قرار گرفت بین 100 نفر از مدیران یک سازمان اطلاعاتی، به عنوان جامعه آماری تحقیق به روش تمام شمار توزیع گردید. یافته های به دست آمده از پرسش نامه، با نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. در جهت تحلیل داده های آماری، از روش های توصیفی و استنباطی و درصد تعیین و اولویت بندی آن از طریق آزمون فریدمن انجام شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهند سازمان های اطلاعاتی برای اینکه به یک سازمان دانش بنیان تبدیل شوند، باید ابعاد و مولفه های خود را در حوزه های مدیریت دانش، آموزش، شبکه سازی دانش، تقویت و به سمت توسعه خلاقیت و نوآوری حرکت کنند تا ضمن روزامدسازی فرایندها از پوسته سنتی خود خارج شوند. یافته های تحلیل ابعاد با استفاده از آزمون فریدمن نشان می دهد؛ میانگین بارعاملی مدیریت دانش (92.46 درصد)، آموزش (91.26 درصد)، شبکه سازی دانش (91.06 درصد) و خلاقیت و نوآوری (88.82 درصد) است. میزان اجرایی شدن شاخص ها؛ استفاده از سرمایه های ناملموس و دانش ضمنی کارکنان، خلق دانش درون زا در حوزه های ماموریتی، طراحی نظام جامع آموزش با استفاده از ظرفیت جامعه اطلاعاتی، تمرکز بر آموزش های سایبری، ایجاد پایگاه دانش در بستر شبکه و نوآوری در برنامه های آفندی بیشترین تاثیر را برای دانش بنیان کردن سازمان اطلاعاتی دارند.

    کلیدواژگان: اشتراک دانش، سازمان دانش بنیان، شبکه دانش، خلاقیت و نوآوری، مدیریت دانش
  • حمیدرضا محمدزاده مهنه*، محمد صفری صفحات 93-110
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه همواره کارکنان فراجا هدف جنگ ترکیبی دشمن می باشند، نیاز به اجرای آموزش ها و آگاهسازی های بصیرتی، حفاظتی و سیاسی بسیار محسوس و می تواند کارکنان را در مقابل این تهدید و تبعات آن برای فرد و سازمان و کشور مصون نماید. به همین منظور در این پژوهش، در تلاش جهت پاسخ گویی به این پرسش بوده است که جلسات آگاهسازی تا چه اندازه می تواند در بصیرت افزایی از کارکنان فراجا در مقابل جنگ ترکیبی دشمن، تاثیرگذار باشند؟

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، تحلیلی- پیمایشی با استفاده از روش تحلیل محتوا می باشد. جامعه آماری شامل دو گروه: 1- مدیران و کارشناسان مطلع در حوزه صیانت از کارکنان فراجا 2- اساتید و مربیان دروس حفاظت اطلاعات و عقیدتی و سیاسی که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای اقدام به انتخاب نمونه ها به تعداد 304 نفر شده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بوده که شاخص ها با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان می دهد که برگزاری جلسات آگاهسازی حفاظتی، در صیانت کارکنان فراجا نسبت به جنگ ترکیبی دشمن، تاثیر مستقیم دارد. در نتیجه می توان گفت که هر اندازه این گونه آموزش ها گسترش یابد، به همان اندازه در صیانت از کارکنان فراجا تاثیرگذار خواهد بود.

    کلیدواژگان: آگاهسازی، صیانت، بصیرت افزایی، جنگ ترکیبی، کارکنان فراجا
  • علی اعلایی*، یاسر اسماعیل زاده، حسین یوسف وند صفحات 111-152
    زمینه و هدف

    بازیگران امنیتی کشور به ویژه در سال های اخیر، با توجه به عواملی نظیر تراکم و تقاطع شکاف های اجتماعی، تحول شناختی مردم از مفهوم امنیت، دولت و حقوق شهروندی در جامعه، ناکارآمدی برخی از مدیران حوزه های اجتماعی و فرهنگی و البته تلاش بیگانگان و معاندان؛ رویکرد توسیع و تعمیق در امنیت ملی را در پیش گرفته و هر موضوعی را به عنوان مسیله امنیتی شناسایی و اعلام می کنند. از طرفی رویکردهای توسیعی به مسیله امنیتی همواره در معرض این سوال اساسی قرار دارد که چگونه هر چیز یا موضوعی به مسیله ای امنیتی تبدیل می شود و عامل این تبدیل چیست؟ درواقع اگر امنیت به همه چیز قابل اطلاق باشد و درواقع، همه چیز باشد، آن گاه هیچ چیز نخواهد بود؛ به بیان دیگر، از معنا و محتوا تهی می شود. از سوی دیگر، این رویکرد، می توانست این فرصت را در اختیار بازیگران خاص خود قرار دهد که به هر موضوعی برچسب امنیتی بزنند و از این رو، مدعی لزوم اقدام های فراقانونی یا غیر روالمند برای حل آن شوند. در حالی که مسیله امنیتی دارای چهره های پیشینی غیرامنیتی و اغلب اجتماعی، فرهنگی و... است که البته مدیریت آن هم، امنیتی نیست. شناسایی چهره های پیشینی به عنوان مسیله امنیتی، سیاست گذاری امنیتی را محتوم به شکست می کند؛ بنابراین پژوهش حاضر در نظر دارد، مدل تحلیلی از عوامل موثر بر گسترده شدن مسیله امنیتی در امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر بازیگران امنیتی ساز، صاحب نقش و مخاطب را ارایه دهد.

    روش شناسی: 

    این تحقیق ازنظر هدف «کاربردی»، به لحاظ نوع اکتشافی بوده که به روش کیفی انجام شده است. ادبیات پژوهش و مبانی نظری آن با ابزار کتابخانه ای و مستند به فیش برداری گردآوری گردیده است. سپس بر مبنای مدل اولیه، عوامل موثر بر «گسترده شدن مسیله امنیتی» از طریق مصاحبه با خبرگان و صاحب نظران پلیس های تخصصی و استادان دانشگاهی مرتبط با مسیله شناسی امنیتی شناسایی گردیدند. انتخاب خبرگان به روش نمونه گیری ترکیبی (هدفمند و گلوله برفی) و پس از اشباع نظری به تعداد 15 نفر انجام گرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی است، امنیتی شدن مسایل از طریق عامل یا بازیگرانی آغاز می شود که بازیگران امنیتی ساز، بازیگران صاحب نقش و بازیگران مخاطب هستند. در ادامه عوامل موثر در گسترده شدن مسیله امنیتی در امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در یک مدل تحلیلی ارایه گردید.

    کلیدواژگان: امنیت ملی، بازیگران امنیتی ساز، بازیگران صاحب نقش، بازیگران مخاطب، مسئله امنیتی
  • علیرضا یاوری*، نیما مقاتلی صفحات 152-170
    زمینه و هدف

    اعتقادات دینی و مذهبی به انسان آرامش می دهد، خلاهای اخلاقی، عاطفی و معنوی را در فرد و اجتماعات از بین برده و پایگاه محکمی برای انسان در برابر مشکلات و محرومیت های زندگی ایجاد می کند. از سوی دیگر هویت یابی معنوی منجر به خودحفاظتی، عاملی است پیشگیرانه که به عنوان موثرترین و کم هزینه ترین روش های پایش و مهار جرایم و تخلف ها در کارکنان انتظامی، بسیار اثربخش خواهد بود. هدف از این مقاله بررسی امید به زندگی بر اساس تصور از خدا، هویت معنوی و ویژگی های شخصیتی در کارکنان انتظامی (مطاله موردی استان بوشهر) است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نظر نوع کاربردی است و با بررسی و تلفیق دو گرایش از حوزه مطالعاتی مدیریت با روش کتابخانه ای و اسنادی و بهره جستن از اسناد بالادستی، نظرات خبرگان، منابع معتبر علمی و تجربی و با استفاده از روش پیمایش به رشته تحریر درآمده است. جامعه تحقیق شامل کارکنان انتظامی استان بوشهر (به ویژه کارکنان جوان و تازه استخدام) است و حجم نمونه آن شامل 150 نفر که از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات، از پرسش نامه بسته محقق ساخته استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    هر سه متغیر تصور از خدا (خداباوری)، هویت معنوی و ویژگی های شخصیتی توان پیش بینی میزان خودحفاظتی را داشته اند. جامعه پذیری اولیه (قبل از استخدام) که در خانواده و در سال های ابتدایی زندگی اتفاق می افتد، نقش مهمی در آینده هر فرد ایفا می کند. افرادی که فرایند جامعه پذیری مناسبی را طی کرده اند، در نوجوانی و جوانی دارای فرهنگ خودحفاظتی قوی تری بوده اند؛ بنابراین، آموزش محیط چه از طریق برنامه های صدا و سیما و چه از طریق سمینارها و کارگاه های مختلف برای خودحفاظتی و خودکنترلی صحیح رفتار کارکنان می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: خداباوری، خودحفاظتی، کارکنان انتظامی، ویژگی های شخصیتی، هویت معنوی
|
  • Alireza Arfa *, Khossro Habibi, Ali Yekta Pages 1-26
    Background and purpose

    The main purpose of intelligence security analysis is to foresee and warn about future events in order to prevent strategic surprises. The occurrence of surprise causes a time delay in the national security decision-making process and increases the cost of providing security; Therefore, in this research, we have examined the role of intelligence analysis in preventing strategic surprises.

    Methodology

    This research is practical from the point of view of the objective and has been compiled with a qualitative approach, and the descriptive-analytical research method has been used in it. The collection of information is based on the study of library sources, documents and the collection of information related to the background and literature of the research has done in one of the intelligence organizations.

    Findings and conclusions

    The results of this research indicate that a suitable and qualitative intelligence analysis system based on indicators such as having a suitable structure in terms of (organizational structure, qualitative and expert human resources and modern facilities and technologies), future-oriented thinking based on forecasting, qualitative environmental scanning plan (with Determining the system of weak signs and continuous monitoring of indicators) and finally, timely and qualitative warning reports can attack the enemy's general strategies and surprise him while preventing strategic surprises. No element of surprise is more important than objectivity in data analysis and a realistic appreciation of the situation (as it is). The ability to be objective, to set aside previous perceptions about what another country should do or how it should behave, to realistically examine all the evidence as much as possible are all important for analyzing indicators and ultimately issuing a surprise opinion at any stage of the process.

    Keywords: futuristic, environmental scanning, intelligence analysis, prevention thinking, strategic, Surprise, Warning
  • Mohammad Mansouri Jam, Hosein Sadjadi *, Faezeh Moghtadaee Pages 27-57
    Background and purpose

    obtaining news and intelligence investigation by intelligence agents in the Islamic system is done in accordance with specific and justified purposes and in stages. In this scientific article, with a meta-analytical look at a number of articles and researches conducted in recent years in this regard and using the sources of Imamiyyah jurisprudence, it will explain and define the goals and stages of permissible intelligence investigation in the Islamic system from the perspective of Imamiyyah jurisprudence as a practical model.

    Methodology

    Considering the characteristics of jurisprudential texts, it has been tried with the aim of an applied research, the materials using the documentary method and library studies by referring to books, articles and researches and examining and comparing them using the method of sampling in compiling information, the subject of the research has been explored to lead to an approach.

    Findings and conclusions

    Findings and results obtained from jurisprudential sources and documents, about the cause and why of intelligence, security, and law enforcement officials to investigate information in the Islamic system, based on the central hypotheses of the research, explanation and at the end of these findings lead to conclusions. It has been presented as a procedure to explain the Sharia’s duty of intelligence security agents and to enlighten them regarding the nature of such actions and their correct way. After expressing the views of the researchers in the researches of the last year regarding the investigation of intelligence and the discussion of jurisprudence, the purpose and goals of the intelligence investigation and its place in the Islamic system from the point of view of Imamiyyah jurisprudence, the process of its stages according to the teachings of the fundamentals of jurisprudence and especially the principles of jurisprudence In intelligence matters, it is explained and presented as a practical model of Sharia in correct intelligence investigation for the intelligence officers of the Islamic system.

    Keywords: intelligence investigation, Islamic government, Imamiyyah jurisprudence, intelligence officers, intelligence investigation procedures, intelligence investigation goals
  • Mehdi Yektaie, Mehdi Bagheri *, Amirhossin Elhami Pages 57-91
    Background and objective

    Intelligence organizations have several assets to advance their missions. Some of these strategic resources to realize offensive approach; is intelligence knowledge, in such a way that the experts of the intelligence society consider knowledge-based organization as the source of its dynamism; Therefore, the main goal of this research is to explain and measure the dimensions and components of a knowledge-based intelligence organization.

    Methodology

    The current research is one of the quantitative researches and it is practical in terms of its purpose and descriptive-survey in terms of its nature and method, which was done with the researcher-made questionnaire tool. In this way, two separate questionnaires were designed. After its reliability and validity were checked and confirmed, it was distributed among 100 managers of an intelligence organization as a statistical population of the research. The findings obtained from the questionnaire were analyzed with SPSS software. In order to analyze the statistical data, descriptive and inferential methods were used and the percentage was determined and prioritized through the Friedman test.

    Findings and Conclusion

    The findings show that in order to become a knowledge-based organization, intelligence organizations must strengthen their dimensions and components in the fields of knowledge management, education, knowledge networking, and move towards the development of creativity and innovation in order to break out of their traditional shell while modernizing the processes. The findings of dimensional analysis using the Friedman test show; The average workload is knowledge management (92.46 percent), education (91.26 percent), knowledge networking (91.06 percent), and creativity and innovation (88.82 percent). the implementation rate of the indicators; Using intangible assets and tacit knowledge of employees, creating endogenous knowledge in mission areas, designing a comprehensive education system using the capacity of the intelligence society, focusing on cyber education, creating a knowledge base in the network platform and innovation in offensive programs have the greatest effect for knowledge-based intelligence organization.

    Keywords: Knowledge Sharing, knowledge-based organization, knowledge network, creativity, innovation, knowledge management
  • Hamidreza Mohamadzade Mehneh *, Mohmad Safari Pages 93-110
    Background and purpose

    considering that Faraja employees are always the target of the enemy's hybrid warfare, the need to implement insightful, protective and political trainings and awareness is very noticeable and can protect the employees against this threat and its consequences for the individual, the organization and the country. For this purpose, in this research, it has been trying to answer this question, to what extent awareness sessions can be effective in raising awareness among Faraja employees against the enemy's hybrid warfare?

    Methodology

    The current research is applied in terms of purpose and analytical-survey in terms of nature and method using the content analysis method. The statistical population consists of two groups: 1- Managers and knowledgeable experts in the field of protection from Faraja employees 2- Professors and instructors of intelligence protection and ideological and political courses, using the multi-stage cluster sampling method, 304 samples were selected. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, and the indicators were analyzed using spss software.

    Findings and conclusions

    The findings of the research show that holding security awareness sessions has a direct effect on the protection of Faraja employees against the enemy's hybrid warfare. As a result, it can be said that no matter how much such training is expanded, it will be equally effective in protecting Faraja employees.

    Keywords: Awareness, protection, Awareness Raising, hybrid warfare, Faraja employees
  • Yaser Esmaeelzadeh, Hossein Yousefvand Pages 111-152
    Background and purpose

    the country's security players, especially in recent years, considering factors such as the density and intersection of social gaps, people's cognitive evolution of the concept of security, government and citizenship rights in society, the inefficiency of some managers of social and cultural fields, and of course the efforts of outsiders and enemies ; They take the approach of expanding and deepening national security and identify and declare every issue as a security issue. On the other hand, extended approaches to the security issue are always exposed to the basic question of how anything or an issue becomes a security issue and what is the cause of this transformation? In fact, if security can be applied to everything and, in fact, it is everything, then it will be nothing; In other words, it becomes empty of meaning and content. On the other hand, this approach could provide the opportunity for its own actors to label any issue as security and, therefore, claim the need for extra-legal or non-routine measures to solve it. While the issue of security has previously non-security aspects and often social, cultural, etc., of course, its management is not security either. Identifying former figures as a security issue makes security policy fail; Therefore, the current study intends to provide an analytical model of the factors affecting the expansion of the security issue in the national security of the Islamic Republic of Iran, emphasizing the actors who create security, the role owner, and the audience.

    Methodology

    In terms of the "applied" purpose, this research was exploratory in terms of the qualitative method. The research literature and its theoretical foundations have been collected with library and documentary tools. Then, based on the initial model, the factors affecting the "expansion of the security issue" were identified through interviews with experts and experts of specialized police and university professors related to security issues. Selection of experts was done by combined sampling method (purposive and snowball) and after theoretical saturation in the number of 15 people.

    Findings and conclusions

    The results of the research indicate that the security of issues begins through the agent or actors who are the actors who create security, the actors who own the role, and the audience actors. In the following, the effective factors in the expansion of the security issue in the national security of the Islamic Republic of Iran were presented in an analytical model.

    Keywords: words: national security, security actors, role players, audience actors, security issue
  • Alireza Yavari *, Nima Maghateli Pages 152-170
    Background and purpose

    Religious beliefs give peace to man, eliminate moral, emotional and spiritual voids in individuals and communities and create a strong base for man against life's problems and deprivations. On the other hand, spiritual identification leading to self-protection is a preventive factor that will be very effective as the most effective and least expensive methods of monitoring and curbing crimes and violations among police officers. The purpose of this article is to investigate life expectancy based on the idea of God, spiritual identity and personality traits in police officers (case study of Bushehr province).

    Methodology

    This research is applied in terms of type and has been written by examining and combining two trends in the field of management studies with library and document methods and using upstream documents, expert opinions, reliable scientific and experimental sources and using the survey method. The research population includes police officers of Boushehr province (especially young and newly hired officers) and the sample size includes 150 people who were selected by simple random sampling. In order to collect information, a researcher-made questionnaire was used.

    Findings and conclusions

    All three variables of God belief (belief in God), spiritual identity and personality traits have been able to predict the level of self-protection. Early socialization (before employment), which happens in the family and in the early years of life, plays an important role in the future of each person. People who have gone through a proper socialization process have a stronger self-protection culture in adolescence and youth; Therefore, environmental education, whether through radio programs or through various seminars and workshops, can be effective for self-protection and proper self-control of employees' behavior.

    Keywords: belief in God, self-protection, Police officers, Personality Traits, spiritual identity