فهرست مطالب

آموزش و توسعه منابع انسانی - پیاپی 38 (پاییز 1402)

فصلنامه آموزش و توسعه منابع انسانی
پیاپی 38 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سحر نظیف کار، مجتبی امیری، آرین قلی پور صفحات 1-31

    مقاله حاضر با هدف شناسایی «عوامل موثر بر خودتوانمندسازی کارکنان در بیمارستانهای خصوصی در ایران» و پاسخ به این سوال اصلی که چه عوامل در شکل گیری پدیده خودتوانمندسازی کارکنان در بیمارستانهای خصوصی در ایران اثرگذار می باشند؟ با تلفیق روش های کیفی (داده بنیاد) و کمی (پیمایشی) به انجام رسید. جامعه آماری پژوهش از دو قسمت کیفی– کمی تشکیل شد؛ در بخش کیفی، 40 فرد مدنظر بود که از این میان، 20 فرد از مدیران و کارکنان بیمارستانهای خصوصی و 20 نفراز اساتید دانشگاه و صاحبنظران در حوزه مدیریت در نظر گرفته شد و تا رسیدن به اشباع نظری جمع آوری داده ها ادامه پیدا نمود و در روش کمی، با استفاده از فرمول کوکران 293 نفر به صورت تصادفی در نظر گرفته شدند اطلاعات گردآوری شده حاصل از مصاحبه ها، با استفاده از روش پژوهش داده بنیاد (زمینه ای) و اطلاعات حاصل از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های حاکی از آن بود که خودتوانمندسازی پدیده ای روانشناختی و مبتنی بر کنشگری فردی تلقی می شود که اشاره به فرایندی دارد که مجموعه ای از عوامل علی(مشتمل بر عوامل فردی و سازمانی یا به تعبیری عوامل درون و برون سازمانی)، عوامل زمینه ای(مشتمل بر عوامل فرهنگی- اجتماعی و سازمانی) و عوامل مداخله گر سازمانی (مشتمل بر عدالت سازمانی و تحول و روزآمدی سازمانی)، در شکل گیری آن اثر گذار می باشد که در این میان، در خصوص عوامل علی پاسخگویان از عوامل فردی نسبت به عوامل سازمانی، در خصوص عوامل زمینه‎ای، از ماهیت سازمانی نسبت به عوامل فرهنگی و اجتماعی و در خصوص عوامل مداخله گر، از تحول و روزآمدی سازمانی نسبت به عدالت سازمانی ارزیابی بهتری را داشته اند.

    کلیدواژگان: خودتوانمندسازی، توانمندسازی، عوامل علی، منابع انسانی، بیمارستان
  • محمدتقی رودی صفحات 32-59

    مطالعه عوامل و راهکارهای موثر بر موفقیت برنامه های توسعه و بهسازی اعضای هییت علمی، می تواند بر اثربخشی بیشتر این برنامه ها و بهبود کیفیت خدمات آموزش عالی تاثیر گذار باشد. در همین راستا، هدف این پژوهش شناسایی عوامل و راهکارهای موثر بر موفقیت برنامه های توسعه و بهسازی اعضای هییت علمی می باشد. پژوهش حاضر با روش تحلیل محتوای کیفی انجام شده است. شرکت کنندگان پژوهش اعضای هییت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی شهر تهران بودند که 15 نفر برای انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته انتخاب شدند. روش انتخاب مشارکت کنندگان، نمونه گیری هدفمند و از نوع ملاکی بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز روش تحلیل مضمون استفاده شده است. با توجه به یافته های پژوهش، 6 عامل موثر و 20 راهکار شناسایی شد که عبارتند از: عامل زمینه و بسترسازی (شامل: فراهم نمودن امکانات، ایجاد و تقویت مراکز بالندگی، اقناع مدیران و جلب مشارکت اساتید)، عامل برنامه ریزی (شامل: تعدیل حجم کاری اساتید، احیا و تقویت انواع روش های، استفاده از انواع روش های ارایه آموزش و زمانبندی)، عامل محتوا (شامل: ارایه محتوای کاربردی، ارتباط عناوین آموزشی و آیین نامه ارتقا و توسعه همه-جانبه) عامل ارتباط و همکاری (شامل: ایجاد شیکه های یادگیری، ایجاد فرصت همکاری و مشارکت و بهبود ارتباط برنامه ریزان و اساتید)، عامل انگیزه توسعه (شامل: حقوق و دستمزد، ارایه مشوق های آموزش و توسعه و اقناع اساتید)، عامل حمایت و پیگیری (شامل: حمایت از آموزش در عمل، استمرار برنامه های توسعه و ارزیابی). توجه به عوامل موثر بر موفقیت این برنامه ها و بهره برداری از راهکارهای ارایه شده در پژوهش حاضر بر اثربخشی برنامه های توسعه و بهسازی تاثیر گذار خواهد بود.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، برنامه های توسعه هیئت علمی، توسعه و بهسازی، دانشگاه
  • رضا توهند، مهرانگیز علی نژاد، بدرالسادات دانشمند صفحات 60-99

    بازی گونه سازی یکی از روش های آموزشی جدید است که به علت توجه به ویژگی های مختلف فراگیران، با ایجاد یک بستر شاد هیجانانگیز، پویا و فعال، آموزش را بهبود می بخشد و کانال های مختلف یادگیری فراگیران را تقویت می کند. بازی گونه سازی کردن محتوای آموزشی، مفاهیم و اطلاعات را به شیوه بهتر و مطلوب تری در اختیار فراگیران قرار می دهد در همین راستا این پژوهش با هدف تبیین عناصر و مزایای روش بازی گونه سازی با استفاده از رویکرد فراتحلیل انجام شده است. جامعه آماری شامل پژوهش های داخلی و خارجی انجام شده در حوزه بازی گونه سازی است که در ابتدا 79 پژوهش داخلی و 301 پژوهش خارجی شناسایی و دانلود شد و از بین آن ها منابع مرتبط تر به عنوان نمونه آماری، شامل 30 پژوهش داخلی و 65 پژوهش خارجی در مجموع 95 پژوهش انتخاب و تحلیل شدند. این منابع (مقاله، پایان نامه و رساله) که با جستجوی هدفمند در سایت های داخلی مانند magiran،sid، noormagz،irandoc، ricest و پرتال جامع علوم انسانی و سایت های خارجی مانند Proquest،Springer، Sciencedirect،Mdpi، Researchgate، Ieee، Acm، Google scholar انتخاب شدند؛ به دنبال شناسایی عناصر مهم و پرکاربرد رویکرد بازی گونه سازی و مزایای این رویکرد بود. قابل ذکر است که مقاله های ارایه شده در همایش و کنفرانس ها در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفتند. با توجه به یافته های پژوهش، امتیاز، پاداش، چالش، بازخورد، سطح بندی، داستان، تعامل و رقابت با داشتن بیشترین درصد فراوانی مهمترین و کاربردی ترین عناصر بازی گونه سازی در آموزش بودند. هم چنین ایجاد و ارتقای تعامل و مشارکت، ایجاد انگیزه، فراهم آوردن بستری جهت یادگیری عمیق، بهبود عملکرد، ایجاد جذابیت و افزایش آن، توسعه رشد شناختی، ایجاد هیجان و نشاط، افزایش اثربخشی آموزش، ایجاد بستری جهت کاربرد فناوری های آموزشی، توسعه رشد اجتماعی، توسعه مهارت های نرم و کاهش اختلال از جمله مزایای بازی گونه سازی در پژوهش ها بودند که از بین این موارد، ایجاد و ارتقای تعامل و مشارکت، فراهم آوردن بستری جهت یادگیری عمیق، ایجاد انگیزه، بهبود عملکرد، توسعه رشد شناختی، ایجاد هیجان و نشاط، افزایش اثربخشی آموزش، ایجاد بستری جهت کاربرد فناوری های آموزشی بیشترین درصد فراوانی را به خود اختصاص دادند.

    کلیدواژگان: آموزش، یادگیری، بازی گونه سازی، فراتحلیل
  • وحید علمداری، محمدنقی ایمانی، جلیل یونسی بروجنی، اصغر شریفی صفحات 100-135

    طراحی مدل شایستگی از جمله روش هایی است که برای انطباق پذیری و سازگاری سازمان های مدرن با تغییرات مدام و مستمر محیط کاری به وجود آمده است. یک مدل تعریف شده، سطح آرمانی را برای کسانی که به دنبال موقعیت های بالاتر و اهداف مدیریت عملکرد مفید هستند، فراهم می کند. و به عنوان یک زیرساخت و چهارچوب قابل اتکا برای یکپارچگی فرآیندهای منابع انسانی عمل می کند. بدین منظور، هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی توسعه شایستگی مدیران شهرداری تهران با رویکرد ترکیبی است. این پژوهش از حیث مبانی فلسفی در پاردایم تفسیری – اثبات-گرای، از نوع کیفی – کمی، توسعه و کاربردی، استقرایی – قیاسی است. جامعه آماری پژوهش را خبرگان دانشگاهی – اجرایی حوزه مدیریت شهری در برمی گیرند. در بخش کیفی، با استفاده از تکتیک تحلیل مضمون شایستگی های مدیران شهرداری تهران در دو بخش عمومی و اختصاصی شناسایی شدند. شایستگی عمومی عبارتند؛ اخلاق حرفه ای، مدیریت تغییر، مهارت ادراکی و مدیریت داده ها؛ شایستگی اختصاصی نیز عبارتند از؛ مهارت حل مساله، رهبری افراد، توانمندی فردی، دانش و مهارت تخصصی، مهارت ارتباطی و مدیریت عملکرد است. در بخش کمی، با مقایسه شایستگی های شناسایی شده با استفاده از تکنیک AHP، از بین مهارت های عمومی؛ مهارت ادراکی و مدیریت داده ها و از میان مهارت های اختصاصی، مهارت حل مساله و رهبری افراد به عنوان مهم ترین شایستگی های مدیران شهرداری تهران از دیدگاه خبرگان مطرح شدند. نهایتا، با استفاده از ماتریس شناسایی شده از روش های توسعه مدیران؛ متناسب با هر شایستگی، راهکار توسعه آن نیز از نظر خبرگان دسته بندی شد. رویکردهای نوین و معتبر همچون پژوهش اخیر، می تواند جایگاه منابع انسانی را به خوبی ارتقا دهد و نقش واقعی شریک استراتژیک را ایفا نماید و این گونه است که می تواند باعث ارتقای برند منابع انسانی بعنوان یکی از واحدهای استراتژیک سازمان ها شود.

    کلیدواژگان: توسعه مدیران، تحلیل مضمون، مدیران شهرداری تهران
  • زهرا تقی زاده قوام، حمیده رشادت جو، رسول داودی صفحات 136-153

    هر قدر نظام آموزشی بهتر و بیشتر بتواند توانایی های بالقوه کارکنان را به فعل درآورد نه تنها، انسان در خود اعتبار و ارزش والاتری می بیند بلکه جامعه نیز بر او ارج بیشتری می نهد و این خود از هر جهت تقویت کننده ی روح و روان انسان است. هدف اصلی این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های نظام آموزش اثربخش برای مدیران دوره ی ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران است. پژوهش حاضر از نوع کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد (خودظهور) انجام شده است. جامعه آماری شامل صاحبنظران حوزه ی علوم تربیتی و مدیریت آموزشی، در حوزه ی آموزش و پرورش است که شیوه انتخاب آن ها هدفمند از نوع گلوله برفی بود. در مجموع با 30 نفر متخصص و دست اندرکار حوزه ی آموزش و پرورش، مصاحبه به عمل آمد. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند تا رسیدن به نقطه اشباع نظری و حداکثر اطلاعات ادامه یافت. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی با استفاده از نرم افزار مکس کیودا استفاده شده است. که در قالب الگوی مفهومی بدین صورت شکل گرفت: شرایط علی (رهبری و خط مشی گذاری، ساختار مدیریتی)، مقوله اصلی (آموزش اثربخش)، شرایط زمینه-ای (مدیریت اجرایی)، شرایط مداخله گر (الزامات اجرایی)، راهبردها (طراحی آموزشی، برنامه ریزی آموزشی) و پیامد (ارزشیابی و پایش) است که به عنوان ابعاد آموزش اثربخش نقش مهمی در تحقق رسالت مدیران مدارس ایفا می کنند. در نهایت نیز بر مبنای یافته ها و نتایج به دست آمده، رهنمودهایی برای عملی شدن برنامه ارایه شده است.

    کلیدواژگان: شناسایی، آموزش اثربخش، مدیران دوره ابتدایی، آموزش و پرورش
  • زینب شرف، محمدرضا نیلی احمد آبادی، محمدجواد لیاقتدار صفحات 154-181

    آموزش های سازمانی مشروط به اینکه با توجه به اصول و روش های علمی پایه گذاری شود به عنوان یک عامل توانمند ساز، نقش مهمی در بروز رسانی دانش، مهارت و نگرش کارکنان دارد. در همین راستا، هدف پژوهش حاضر، ارزیابی و شناسایی محدودیت های آموزش سازمانی مهندسان صنعت آب و برق است. رویکرد پژوهش ترکیبی بود که در بخش کمی، از روش پیمایشی و در بخش کیفی از پدیدارشناسی استفاده شده است. ابزار بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته و بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. شرکت-کنندگان بخش کمی، مهندسان آموزش دیده، طی سال 1400 به تعداد 900 نفر و در بخش کیفی مدرسان و کارفرمایان صنعت آب و برق بوده اند. حجم نمونه در بخش کمی، به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از جدول مورگان 269 نفر تعیین شد و در بخش کیفی با توجه به سطح اشباع نظری با 20 نفر مصاحبه شد. به منظور تحلیل اطلاعات کمی از نرم افزار SPSS و برای تحلیل اطلاعات کیفی از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. بر اساس یافته های بخش کمی پژوهش، وضعیت موجود آموزش سازمانی مهندسان صنعت آب و برق در هر 5 بعد آموزش در حد متوسط و پایین تر از متوسط است و بر اساس یافته های بخش کیفی، عمده-ترین محدودیت های نظام آموزش شغلی سازمانی مشتمل بر محدودیت های فرایندی، انگیزشی، فرهنگی و ساختاری اداری است. نتایج پژوهش نشان می دهد که آموزش های سازمانی صنعت آب و برق از کیفیت لازم برخوردار نیست؛ مشکلات فرهنگی و بی توجهی به جایگاه آموزش، فقدان مشوق های انگیزشی، مشکلات ساختاری- اداری و مشکلات فرایندی و عدم تبعیت آموزش های سازمانی از رویکردهای علمی و منطقی در ایجاد این وضعیت تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: آموزش سازمانی، ارزیابی، الگوی (ADDIE)، آسیب شناسی، صنعت آب و برق
  • مهدی جباری، میثم چگین صفحات 182-207

    یکی از مهمترین رویکردهای توانمندسازی کارکنان به منظور ایجاد قابلیت های دانشی، مهارتی و رفتاری؛ سرمایه گذاری در دوره های آموزش ضمن خدمت است. سازمان ها با توجه به اهمیت آموزش تلاش می کنند، فرصت هایی را برای رشد و بالندگی کارکنان خود فراهم آورند تا بدینوسیله بتوانند به رسالت و اهداف خویش نایل گردند. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش و بهسازی منابع انسانی بر بهره وری کارکنان با تاکید بر نقش میانجیگری توانمندسازی انگیزشی و روانشناختی در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان و طراحی مدل مفهومی در این رابطه می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل اطلاعات توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری 380 نفر از کارکنان شرکت فولاد امیرکبیر کاشان بودند که با استفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری در دسترس، 191 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه ساخته محقق استفاده شد که روایی آن پس از اعمال نظرات استاد راهنما، نهایی گردید و پایایی آن نیز با ضریب آلفای کرونباخ (82/0) به دست آمد. جهت تحلیل داده های جمع آوری شده و بررسی فرضیات تحقیق از روش معادلات ساختاری و نرم افزار Lisrel استفاده شد. یافته های این تحقیق نشان داد آموزش و بهسازی منابع انسانی بر بهره وری کارکنان تاثیرگذار است. آموزش و بهسازی منابع انسانی بر توانمندسازی انگیزشی و روانشناختی کارکنان تاثیرگذار است. توانمندسازی انگیزشی و روانشناختی بر بهره وری کارکنان تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: آموزش و بهسازی منابع انسانی، بهره وری کارکنان، توانمندسازی انگیزشی و روانشناختی
|
  • sahar nazifkar, mojtaba amiri, Arian Gholipour Pages 1-31

    The purpose of this study was to identify the factors which affect the self-empowerment of employees in private hospitals in Iran and it was conducted by combining qualitative (data base) and quantitative (survey) methods. The statistical population were selected for both qualitative and quantitative parts. In the qualitative phase 40 individuals were selected. From this sample, 20 individuals were managers and employees of private hospitals and 20 individuals were university professors and experts in the field of management. The data in this part was collected through interviews which continued until theoretical saturation was reached. In the quantitative phase, using Cochran's formula, 293 individuals were selected randomly. The data collected from the interviews were analyzed through the grounded theory and the data from the questionnaire were analyzed using SPSS statistical software. The findings revealed that self-empowerment could be considered as a psychological phenomenon based on individual activism. This refers to a process where a set of causal factors (individual and organizational factors or, in other words, internal and external factors), contextual factors (including cultural-social and organizational factors), intervening organizational factors (including organizational justice and organizational transformation and modernization) involve in its formation. Among the mentioned factors, the respondents offered a better evaluation of individual factors compared to organizational factors regarding the casual factors, of organizational nature compared to cultural and social factors in terms of the contextual factors, and of organization change and update compared to organizational justice in terms of intervening factors.

    Keywords: self-empowerment, empowerment, causal factors, human resources, hospital
  • Mohammadtaghi Roodi Pages 32-59

    Investigating factors and solutions that affect development and improvement programs for faculty members could influence the effectiveness of these programs and improve the quality of higher education services. Therefore, the aim of this research is to identify the effective factors and solutions that play an important role in development and improvement programs of faculty members. The present research was conducted with the qualitative content analysis method. The research participants included faculty members of universities and higher education institutions in Tehran and 15 individuals were selected as the study sample and semi-structured interviews were conducted. The participants were selected by purposeful and criterion sampling and the data were analyzed with Thematic analysis method. According to the findings of the research, 6 effective factors and 20 solutions were identified, including: background factor (including: providing facilities, creating and strengthening growth centers, persuading managers and attracting professors' participation), planning factor (including: adjusting the workload of professors, revitalizing and strengthening all kinds of methods, using all kinds of teaching delivery methods and scheduling), the content factor (including: providing practical content, the communication of educational topics and the regulation of all-round promotion and development) the communication factor and cooperation (including: creating learning styles, creating opportunities for cooperation and participation, and improving communication between planners and professors), motivational factor for development (including: salaries and wages, providing training and development incentives and persuading professors), support factor and follow-up (including: supporting training in practice, continuity of development and evaluation programs). Attending to the factors which determine the level of success for these programs and using the solutions presented in the current research could lead to higher effectiveness and improvement of the programs.

    Keywords: higher education, faculty development programs, development, improvement, university
  • Reza tohand, Mehrangiz alinejad, Badr al-Sadat daneshmand Pages 60-99

    Gamification has emerged as one of the novel educational methods that aims to improve education by creating a happy, exciting, dynamic and active platform. In fact, this method strengthens different learning channels of learners. Gamification of educational content offers the concepts and contents in a more convenient way. In this regard, this research was conducted with the aim of exploring the elements and advantages of the gamification method using the meta-analysis approach. The study corpus included national and international studies conducted in the field of gamification, initially 79 national studies and 301 international studies were identified and downloaded, and among them the most relevant sources were selected as the statistical sample, including 30 national studies and 65 international studies (total 95 studies). These sources (articles, dissertations and treatises) were searched in national scientific data bases such as magiran, sid, noormagz, irandoc, ricest as well as comprehensive humanities portal and international scientific data bases such as Proquest, Springer, Sciencedirect, Mdpi, Researchgate, Ieee, Acm, and Google scholars. Next the corpus was analyzed with the aim of identifying the most significant and widely applied elements of the gamification approach and the advantages of this approach. It should be mentioned that the articles presented in the conference were excluded from the study corpus. According to the findings of the research, score, reward, challenge, feedback, leveling, story, interaction and competition with the highest percentage of frequency were the most important and practical elements of gamification in education. Also, creating and promoting interaction and participation, creating motivation, providing a platform for deep learning, improving performance, creating attractiveness and increasing it, developing cognitive growth, creating excitement and vitality, increasing the effectiveness of education, creating a platform for the use of educational technologies, developing social growth, development of soft skills and reduction of disorder were among the benefits of gamification in researches, among these things, creating and promoting interaction and participation, providing a platform for deep learning, creating motivation, improving performance, developing cognitive development, creating excitement and vitality, increasing Effectiveness of education, creation of a platform for the use of educational technologies had the highest frequency percentage.

    Keywords: education, learning, gamification, meta-analysis
  • Vahid Alamdari, Mohammadnaghi Imani, Jalil Younesi Borujeni, Asghar Sharifi Pages 100-135

    Designing the competency model is one of the approaches that have been suggested for improving the adaptability of modern organizations with ongoing changes in the work environment. A defined model could offer an ideal ground for those seeking higher positions and more convenient performance management goals. Also, it could serve as a reliable infrastructure and framework for the integration of human resources processes. In this line, the aim of the study was to design competence development model for Tehran municipality managers with a combined approach. This study could be considered as interpretative-affirmative in terms of philosophical foundations, and qualitative-quantitative type, developmental and applied, and inductive-comparative. The statistical population of the research included academic and executive experts in the field of urban management. In the qualitative part, the competences of Tehran municipality managers were identified in two general and specific parts through content analysis. The general competences included: professional ethics, change management, cognitive skills, and data management. The specific competences included: problem solving skills, leadership of people, individual ability, specialized knowledge and skills, communication skills and performance management. In the quantitative phase, through AHP technique, perceptive skill and data management and among specific skills, problem solving skill and leadership of people were proposed as the most important competencies of Tehran municipality managers from the viewpoint of experts. Finally, the development solutions and strategies for each competency were classified by the experts through the identified matrix for managers' development methods. New and reliable approaches such as the recent research could lead to improvement of human resources and serve as a strategic partner, and in this way human resources could be promoted as one of the strategic units of organizations.

    Keywords: competences, development of managers, content analysis, managers of Tehran municipality
  • Zahra Taghyzade Ghavam, Hamideh Reshadatjoo Pages 136-153

    The high capacities of the educational system in developing the potential abilities of the employees could bring about greater credit and value at both individual and social levels which reinforces the mental powers of human beings. This study mainly seeks to identify the dimensions and components of the effective education system for the managers of the elementary school in Tehran. The present study was of a qualitative type based on the grounded theory (self-emergence). The statistical population included experts in the field of educational sciences and educational management, who were selected purposefully through snowball sampling method. Next, 30 experts and practitioners in the field of education were interviewed through semi-structured interviews until reaching the point of theoretical saturation and maximum information. In order to analyze the data, the open, axial and selective coding method was used using MAXQDA software. The resulting data were proposed in the form of a conceptual model as follows: causal conditions (leadership and policy making, management structure), main category (effective training), contextual conditions (executive management), intervening conditions (executive requirements), strategies (educational design, educational planning) and outcome (evaluation and monitoring), which as dimensions of effective education play an important role in fulfilling the mission of school administrators. Finally, based on the findings and results, guidelines for the implementation of the program are recommended.

    Keywords: identification, effective education, primary school principals, education
  • zainab sharaf, Mohammadreza Nili Ahmadabadi, MohammadJavad Liaghatdar Pages 154-181

    Organizational training could play a significant role in keeping the knowledge, skills and attitudes of employees updated, if it is conducted based on scientific principles and methods and considered as an empowering factor. In this regard, the present study seeks to evaluate and identify the limitations of the organizational training of engineers in the water and electricity industry. To this aim a mixed method was used including survey method in the quantitative phase and phenomenology in the qualitative phase. The research tool in the quantitative part was a researcher-made questionnaire and in the qualitative part it was a semi-structured interview. The participants in the quantitative part included trained engineers, 900 individuals in the year 2021, and in the qualitative part there were teachers and employers in the water and electricity industry. In the quantitative section, 269 individuals were selected by simple random sampling using Morgan's table, and in the qualitative section, 20 individuals were interviewed based on the theoretical saturation level. For analyzing the quantitative data, SPSS software was used and for qualitative data analysis, thematic analysis method was used. According to the findings of the quantitative part of the research, the current state of organizational training of engineers in the water and electricity industry in all 5 dimensions of education is at the average and below average levels. On the other hand, based on the findings of the qualitative part, the main limitations of the organizational occupational training system include process limitations, motivational, cultural and administrative structure. The results revealed that the organizational training of the water and electricity industry does not meet the desired quality levels; cultural problems and inattention to the academic degrees, lack of motivational incentives, structural-administrative problems and process problems and non-compliance of organizational trainings with scientific and logical approaches could be mentioned as some of the factors leading to the current situation.

    Keywords: organizational training, assessment, model (ADDIE), pathology, water, electricity industry
  • Mahdi Jabbari, Maysam Chegin Pages 182-207

    The purpose of the current research was to investigate the effects of training and human resource development on employee's productivity, emphasizing the mediating role of motivational and psychological empowerment in Kashan Amir Kabir Steel Company. This study also sought to propose conceptual model accordingly. This research was applied in terms of purpose and descriptive and survey in terms of collecting and analyzing data. The statistical population included 380 employees of Kashan Amir Kabir Steel Company from whom 191 individuals were selected using Cochran's formula and available sampling methods. To collect the research data, a researcher-made questionnaire was used, the validity of which was confirmed after applying the supervisor's comments, and its reliability was obtained with Cronbach's alpha coefficient (0.82). Next, structural equations method and Lisrel software were used to analyze the collected data. The findings of this research showed that training and human resource development could lead to employee's productivity and also enhance the motivational and psychological empowerment of employees. Consequently, motivational and psychological empowerment has an impact on employee's productivity.

    Keywords: training, human resources development, employee's productivity, motivational, psychological empowerment