فهرست مطالب

منابع انسانی ناجا - پیاپی 73 (پاییز 1402)

نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 73 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهنام جهانی، حمیدرضا یزدانی *، حسن زارعی متین، ناصر عسگری صفحات 11-38

    ارزیابی نظام مند عملیات سازمان و ارایه گزارش نتایج و راهکارهای بهبود آن زمینه ساز ارتقای بهره وری پایدار سازمان است. یکی از الزامات پیاده سازی اثربخش این استراتژی برخورداری حسابرسان عملکرد از شایستگی های مورد نیاز است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی شایستگی مورد نیاز حسابرسان برای پیاده سازی حسابرسی عملکرد انجام شده است. این پژوهش کاربردی با رویکرد کیفی و روش فراترکیب انجام شده است. منابع اطلاعاتی پژوهش شامل مقالات علمی و دیگر گزارش های پژوهشی در پایگاه های اطلاعات علمی داخلی و بین المللی در خصوص موضوع پژوهش بوده است. این داده ها در فرایند فراترکیب و با روش تحلیل مضمون کدگذاری و تلفیق شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد شایستگی های حسابرسان در سه مقوله اصلی طبقه بندی می شوند: شایستگی های شناختی و فردی (خصایص حسابگرانه، انگیزه ها، تفکر سیستمی، تفکر راهبردی، و تفکر انتقادی)، شایستگی های دانش محور (دانش عمومی، دانش حسابرسی و دانش ارزیابی عملکرد) و شایستگی های مهارت محور (مهارت های ارتباطی، رهبری، تیم سازی، مدیریتی و فناوری محور). بر این اساس، پرورش این شایستگی ها در حسابرسان مجری حسابرسی عملکرد می تواند موفقیت و اثربخشی اجرای این برنامه در دستگاه های اجرایی را ارتقا دهد. یافته های این پژوهش می تواند در تدوین برنامه های توسعه منابع انسانی به این منظور مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: شایستگی، مدل شایستگی، شایستگی حسابرسان، حسابرسی عملکرد
  • زهرا رجایی *، فاطمه نوفرستی، زهرا حیدرنیا، زهرا مهمی صفحات 39-70

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر بر اساس رویکرد آمیخته(کمی و کیفی) بود که در مرحله اول روش تحقیق کیفی از نوع تحلیل محتوا بود که از مقالات در دسترس پایگاه های معتبر علمی مضامین مدل تحقیق استخراج شد و در مرحله دوم جهت اعتباریابی مدل از روش کمی استفاده شد که جامعه آماری بخش کمی کلیه کارکنان اداره کل امور مالیاتی استان خراسان جنوبی بود که 320 نفر بودند و نمونه طبق جدول مورگان 175 نفر بودند و پرسشنامه ها به صورت تصادفی ساده در نمونه آماری توزیع و جمع آوری شد. در این تحقیق، در گام کیفی از نرم افزار MAXQDA و در گام کمی از نرم افزار AMOS برای تحلیل استفاده شد.

    یافته ها

    مضامین کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی شناسایی شد وبرازش کلی مدل اندازه گیری توسط تحلیل عاملی تاییدی (CFA) دو مرحله ای تعیین شد.همچنین مطابق نتایج آزمون فریدمن عامل کاربرد(جذب، نگهداری) اولین اولویت را در به کارگیری هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی دارد و عوامل ارتباطات، پیامدی، زیرساخت نرم افزاری، رفتاری، سازمانی، زیرساخت های قانونی و خط مشی و پیامدی به ترتیب اولویت های دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم و هشتم را به خود اختصاص داده اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و تاکید بر استقرار دولت الکترونیک و به تبع آن مدیریت الکترونیک منابع انسانی در این راستا یک وظیفه استراتژیک حیاتی که مدیریت منابع انسانی باید انجام دهد این است که سازمان را برای انقلاب هوش مصنوعی آماده سازد. بکارگیری هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی می تواند باعث بهبود تجربه کلی کارمندان شود.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، کارمندیابی، خط مشی های مدیریت، منابع انسانی
  • جواد مقتدر کارگران * صفحات 71-94

    هدف از انجام این تحقیق طراحی مدل پیشنهادی مدیریت دانش اثربخش با رویکرد برنامه ریزی استراتژیک با روش ترکیبی گرند تیوری و معادلات ساختاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. از روش تحقیق ابداعی از نوع ترکیبی (کمی و کیفی) استفاده و روش کیفی پیش زمینه روش کمی در نظر گرفته شده است. از نوع حیث هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت و روش از بعد کمی، پیمایشی (میدانی) و از بعد روش هدفمند کیفی، از نوع استقرایی – اکتشافی می باشد. در مرحله اول با روش کیفی گرند تیوری و روش نمونه گیری گلوله برفی یا زنجیره ای 30 نفر از نخبگان و متخصصین حوزه دانش سازمانی و مدیریت دانش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان های تحقیقاتی تابعه انتخاب و بوسیله مصاحبه نیمه ساختار یافته اطلاعات گردآوری شد. سپس با کدگذاری باز ،محوری و انتخابی مقولات اصلی تحقیق استخراج و مدل ارایه گردید. در مرحله دوم تحقیق (روش کمی) با تدوین پرسشنامه بسته و با تایید روایی و پایایی آن داده ها جمع آوری شد. سپس جهت سنجش همبستگی بین داده ها ، نیکویی برازش مدل استخراجی ، آزمون فرضیات مقولات شناسایی شده و رتبه بندی آن به ترتیب از روش های kmo و بارتلت، تحلیل عاملی تاییدی ، آزمون تی و معادلات ساختاری جهت اعتبار سنجی مدل استفاده گردید. نتایج تحلیل نشان داد که همبستگی بین داده ها برای تحلیل عاملی مناسب و مقولات مدل استخراجی از نیکویی برازش بالاتری برخوردار و فرضیات مورد تایید واقع شدند. بدین ترتیب تسهیم دانش در اولویت اول و فناوری اطلاعات ، فرهنگ سازمانی ، حفظ دانش ، تبدیل دانش و کسب دانش بعنوان عوامل مدیریت دانش اثربخش با رویکرد برنامه ریزی استراتژیک در اولویت های بعدی قرار گرفته و مدل نهایی تحقیق ارایه گردید.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، اثربخش، استراتژیک
  • مریم درویشی *، علی صدریان زاده صفحات 95-126

    تمامی سازمان ها نیازمند داشتن استراتژی در سطوح مختلف می باشند اما صرف داشتن استراتژی نمی تواند ضامن موفقیت و عملکرد بالای یک سازمان باشد. بلکه لازم است سطوح و گونه های مختلف استراتژی با هم هماهنگ و هم جهت بوده تا با یکدیگر هم افزایی ایجاد کنند و سازمان را در رسیدن به اهدافش یاری نمایند. به این ترتیب بحث هماهنگی بیرونی و درونی و به تبع آن افقی و عمودی مطرح می گردد. این پژوهش به بررسی هماهنگی های بیرونی افقی- عمودی وهماهنگی های درونی افقی- عمودی بین گونه های مختلف استراتژی منابع انسانی و تاثیر این هماهنگی بر عملکرد سازمانی پرداخته است.
    تحقیق حاضر که با روش ترکیبی کیفی و کمی انجام گردیده از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها توصیفی پیمایشی است. داده های به دست آمده مربوط به هجده شرکت فولادی تشکیل دهنده ی هولدینگ فولاد خورستان می باشد که با استفاده از توزیع 160 پرسشنامه در بین کارشناسان، روسا و مدیران هولدینگ فولاد خوزستان به دست آمده است.با استفاده از پرسشنامه داده ها گردآوری و سپس با استفاده از نرم افزار spss تحلیل گردید. قبل از انجام مرحله ی کمی با استفاده از روش کیفی گونه های مختلف استراتژی سازمان، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی و استراتژی های منابع انسانی مربوط به هر شرکت استخراج گردید.
    نتایج تکنیک آماری تحلیل واریانس یک طرفه و همچنین آزمون های لون و بون فرنی نشان داد که بین هماهنگی بیرونی عمودی، هماهنگی درونی عمودی و هماهنگی درونی افقی با عملکرد شرکت ارتباط وجود دارد ولی در عین حال ارتباطی بین عملکرد با هماهنگی بیرونی افقی دیده نشد.

    کلیدواژگان: استراتژی های منابع انسانی، الگوی هماهنگی، عملکرد، نقاط مرجع استراتژیک، هلدینگ فولاد خوزستان
  • اصغر مشبکی، داود نوری * صفحات 127-154

    هدف از انجام این پژوهش، تعیین و کاربست چک لیستی از قابلیت ها و شایستگی های موثر بر اقدامات مدیریت منابع انسانی در سازمان می باشد که می توانند بعنوان راهنمای خلق و توسعه منابع انسانی توانمند و ارزش آفرین در سازمان محسوب شوند. مطالعه حاضر یک پژوهش آمیخته و از نوع کاربردی می باشد که طی سه مرحله کلی، طراحی و اجرا گردید. ابتدا؛ شایستگی های مقدماتی، براساس مصاحبه های عمیق با خبرگان و اطلاعات حاصل از منابع و شبکه های اطلاعاتی تحلیل شغل، مبتنی بر معیار "عوامل حیاتی موفقیت" استخراج گردید. براساس نتایج دور اول؛ پس از تخصیص وزن به شایستگی ها از طریق روش پاسخ خبرگان، اهمیت این شاخص ها از طریق طیف لیکرت در اظهارنامه شایستگی محقق ساخته مشخص گردید. در فاز سوم؛ در هر گروه شغلی 10 شاخص محوری حاصل از آزمون ناپارامتریک فریدمن که از اولویت بالاتری برخوردار بودند، به عنوان قابلیت های اثرگذار در موفقیت هر گروه شغلی، انتخاب شده اند. در پایان، ضمن ارایه مدل پیشنهادی؛ در دو بعد وظیفه ای و تعاملی و برای انواع مشاغل در دو سطح کارشناسی و مدیریتی، 110مورد شایستگی محوری تعیین گردید که می توانند به عنوان مبانی علمی در دستیابی به "عملکرد سطح بالا" در سیاست ها و اقدامات مدیریت منابع انسانی، نظیر؛ کانون های ارزیابی و توسعه ای و آموزش، مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: مدل قابلیت، شایستگی های اثبات آینده، کارکنان با پتانسیل سطح بالا
  • حسین دامغانیان، مهدیه ویشلقی *، میثم جعفری صفحات 155-186

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تبیین پیشایندها و پسایندهای صداقت سازمانی با استفاده از رویکرد دلفی فازی در ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت.این پژوهش در زمره پژوهش های آمیخته بارویکرد کمی و کیفی در رهیافت قیاسی استقرایی است که ازنظر هدف، کاربردی و ازحیث ماهیت و روش، توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر در بخش کیفی اساتید مدیریت نظامی می باشند که نمونه گیری در این پژوهش به صورت هدفمند و به تعداد 17 نفر انجام شد. جامعه آماری بخش کمی مسیولان نیروهای ارتشی می باشند که بااستفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی دردسترس حجم نمونه 29 نفر تعیین شد. در بخش کیفی پژوهش برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد که روایی و پایایی آن بااستفاده از ضریبCVRو آزمون کاپای کوهن تایید شد.علاوه بر این، در بخش کمی از پرسشنامه دلفی فازی مقایسه زوجی استفاده شد که روایی و پایایی آن بااستفاده از روایی محتوا و آزمون مجدد تایید شد. در بخش کیفی، داده ها بااستفاده از نرم افزارAtlas.tiو روش کدگذاری تحلیل شد و پیشایندها و پسایندهای صداقت سازمانی شناسایی شدند.همچنین در بخش کمی پژوهش، با استفاده از فن دلفی فازی اولویت بندی پیشایندها و پسایندهای صداقت سازمانی انجام پذیرفت. یافته های پژوهش حاکی از آن است که شفافیت، جوسازمانی حمایت گرایانه، امنیت شغلی به عنوان مهم ترین عوامل به وجودآورنده صداقت سازمانی و افزایش خلاقیت و نوآوری، تعهد و وفاداری، اعتماد سازمانی، مزیت رقابتی از جمله مهم ترین پیامدهای صداقت سازمانی در ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشند. داشتن شفافیت، جو سازمانی حمایت گرایانه و امنیت در سازمان زمینه های صداقت را در کارکنان افزایش می دهد و کارکنان را تشویق می نماید اصول اخلاقی را رعایت نمایند. زمانی که کارکنان صادقانه رفتار می نمایند و پایبند به اصول اخلاقی و ارزش های سازمان هستند خلاقیت، نوآوری و عملکرد کارکنان افزایش می یابد

    کلیدواژگان: صداقت، صداقت سازمانی، ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • علی اکبر کریم پور *، لیلا بهمیی، محمد حسین پور، مهدی بصیرت صفحات 187-218
    زمینه و هدف

    موفقیت کسب وکارها بویژه در صنعت رقابتی بانکداری کشور نیازمند الگویی فراگیر و تخصصی است که بازوی اجرایی آن آموزش و توسعه منابع انسانی کسب وکار می باشد. هدف این تحقیق طراحی و اعتبارسنجی الگوی کسب وکار مبتنی بر تعالی منابع انسانی در صنعت بانکداری است.

    روش شناسی: 

    مطالعه حاضر از نظر هدف یک تحقیق کاربردی-توسعه ای است و از منظر شیوه و بازه زمانی گردآوری داده ها، یک تحقیق پیمایشی-مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران و کارکنان صنعت بانکداری است. نمونه گیری مدیران به روش غیراحتمالی و به صورت هدفمند و نمونه گیری کارکنان با روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد. روایی پرسشنامه به شیوه روایی سازه، روایی همگرا و روایی واگرا تایید گردید. پایایی پرسشنامه نیز به دو شیوه محاسبه آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد. برای طراحی الگوی اولیه از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری استفاده و برای اعتبارسنجی الگوی طراحی شده از روش حداقل مربعات جزیی استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار MicMac و Smart PLS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد استراتژی رهبری به عنوان عنصری زیربنایی بر تقویت زیرساخت های سازمانی و تدوین استراتژی منابع انسانی اثر می گذارد. این عوامل نیز بر آموزش و توسعه منابع انسانی اثر گذاشته و به برنامه ریزی و به گزینی منابع انسانی منجر می شوند.

    نتیجه گیری

    به همین ترتیب از طریق فرآیندهایی مانند مدیریت انضباط (هماهنگی)، مدیریت آرامش خاطر کارکنان و توجه به اخلاقیات، ارزش ها و فرهنگ سازمانی در نهایت بهره وری منابع انسانی و بهره وری سازمانی قابل حصول است.

    کلیدواژگان: مدل کسب و کار، تعالی منابع انسانی، صنعت بانکداری
|
  • Behnam Jahani, hamid reza yazdani *, Hasan Zarei Matin, Nasser Askari Pages 11-38

    The systematic evaluation of the organization's operations and the presentation of the results report and its improvement solutions are the basis for improving the sustainable productivity of the organization. One of the requirements for the effective implementation of this strategy is that performance auditors have the required competencies. The present study is aimed to introduce the competency model required by auditors for the implementation of performance audit. This applied research was done with a qualitative approach and meta-synthesize method. The information sources of the research included scientific articles and other research reports in domestic and international scientific databases regarding the subject of the research. These data have been analyzed in the meta-synthesize process and coded by thematic analysis method. Findings show that Auditors' competencies are classified into three main categories: cognitive and personal competencies (calculating characteristics, motivations, system thinking, strategic thinking, and critical thinking), knowledge-based competencies (general knowledge, audit knowledge, and performance evaluation knowledge) and skill-based competencies (communication skills, leadership, team building, management and technology-oriented competencies). Accordingly, developing these competencies in performance auditors can improve the success and effectiveness of the implementation of this program in executive organizations. The findings of this research can be used in developing human resources development programs for this purpose.

    Keywords: Competency, competency model, auditors' competency, performance audit
  • zahra rajaei *, fatemeh noferesti, zahra heidarnia, zahra mohemmi Pages 39-70
    Methodology

    The current research was based on a mixed-methods approach (quantitative and qualitative). In the initial phase, a qualitative research method of content analysis was employed. Relevant subjects of the research model were extracted from available articles in reputable scientific databases. In the second phase, a quantitative method was used for model validation. The statistical population for the quantitative segment consisted of all employees of the Tax Affairs Department of South Khorasan province, totaling 320 individuals. The sample size was determined as 175 individuals using Morgan's table, and the questionnaires were distributed and collected randomly within the sample. In this study, MAXQDA software was utilized for qualitative analysis, and AMOS software was used for quantitative analysis.

    Findings

    Themes related to the application of artificial intelligence in human resource management were identified, and the confirmatory factor analysis (CFA) was performed in a two-stage process to determine the overall fit of the measurement model. According to the Friedman's test results, the application factors (attraction, retention) were given the highest priority in employing artificial intelligence in human resource management. Communication, consequential, software infrastructure, behavioral, organizational, legal and policy infrastructure, and consequential factors were ranked second to eighth in terms of priority.

    Conclusion

    Considering the advancement of information and communication technology and the emphasis on establishing e-government and consequently electronic human resource management, a strategic and vital task that human resource management must undertake is preparing the organization for the artificial intelligence revolution. The incorporation of artificial intelligence in human resource management can lead to an improvement in the overall employee experience.

    Keywords: Artificial intelligence, recruitment, management policies, human resources
  • javad moghtader kargaran * Pages 71-94

    The purpose of this research is to design the proposed model of effective knowledge management with a strategic planning approach with the combined method of grand theory and structural equations of the Ministry of Science, Research and Technology. In terms of purpose, it is practical, and based on the nature and method, it is quantitative, survey (field) and from the objective qualitative method, it is of inductive-exploratory type. In the first stage, 30 elites and experts in the field of organizational knowledge and knowledge management of the Ministry of Science, Research and Technology and affiliated research organizations were selected by the qualitative method of grand theory and snowball or chain sampling, and information was collected through semi-structured interviews. . Then, with open, central and selective coding, the main categories of the research were extracted and the model was presented. In the second stage of the research (quantitative method), data was collected by developing a closed questionnaire and confirming its validity and reliability. Then, in order to measure the correlation between the data, the goodness of fit of the extractive model, the hypotheses test of the identified categories and its ranking, kmo and Bartlett methods, confirmatory factor analysis, t-test and structural equations were used to validate the model. The results of the analysis showed that the correlation between the data for appropriate factor analysis and the extracted model categories had a higher goodness of fit and the hypotheses were confirmed. In this way, knowledge sharing is the first priority and information technology, organizational culture, knowledge retention, knowledge transformation and knowledge acquisition as effective knowledge management factors with a strategic planning approach are placed in the next priorities and the final research model was presented.

    Keywords: Knowledge, knowledge management, effective, strategic
  • maryam darvishi *, ali SADRIAN ZADEH Pages 95-126

    All organizations require strategy in different levels, but strategy itself can not guarantee success and high performance of an organization. It is necessary for levels and different types of strategies to coordinate and to be in the same direction in order to make synergy and help the organization obtain its goals. This way, external and internal coordinations and accordingly vertical and horizontal coordinations designed. This research aims to study the vertical-horizontal external coordinations and the vertical-horizontal internal coordinations among different typologies of human resources strategy and its effect on the organization performance.
    The research had got a mixed method including qualitative and quantitative phases. The research considered an applied one in terms of goals and descriptive-survey in terms of data collection. The collected data comes from distribution of 160 questionnaire among experts, office heads and managers of 18 steel companies of Khouzestan Steel holding company. The data collected by the questionnaire and analyzed by spss software. Before we do the quantitative method, different types of the organization strategy, organization structure, organization culture and human resources strategies of each company extracted by the qualitative method.
    The results for the statistical technique of One-Way ANOVA and the Leven and Bonferroni test discovered the vertical external coordination, vertical internal coordination and horizontal internal coordination are related with the company performance

    Keywords: Human Resources Strategies, Coordination Model, Performance, Strategic Reference Points (SRP), Khouzestan Steel holding company
  • Asghar M oshabaki, davood nouri * Pages 127-154

    The purpose of this study is to determine and apply a checklist of effective capabilities on the organization's human resource management practices, which can be a guide to the creation and development of capable and Value-creating human resources. The present study is a Mixed method and applied research that was designed and implemented in 3 general stages. First; Preliminary Competencies were extracted based on in-depth interviews with experts and information from job analysis sources and information networks, based on the "Critical Success Factors" criterion. Based on the results of the first round; after assigning weight to competencies through the expert response method, the importance of these indicators was determined through the Likert scale in the researcher-made competency declaration. In the third phase; In each job group, 10 core Indicator obtained from the non-parametric Friedman test, which has a higher priority, are selected as effective in the success of each Occupational group. In the end, while presenting the proposed model; In both task and interactive dimensions, and for a variety of jobs at all levels of the company, 110 core competency were identified that can serve as the scientific basis for achieving "high-level performance" in human resource management policies and practices, such as; Performance Assessment, Development and Assessment centers and training should be used.

    Keywords: Capability Model, Future-Proof Competencies, High-Potential Employees
  • hossein damghanian, mahdieh vishalghi *, meysam jafari Pages 155-186

    The aim of this study was to identify and explain the antecedents and consequences of organizational integrity using the fuzzy Delphi approach in the Army of the Islamic Republic of Iran. And the method is descriptive-survey. The statistical population of the present study is the qualitative section of military management professors. Sampling in this study was done purposefully and 17 people. The statistical population is a small part of the military officials, which was determined using the non-probability sampling method available at a sample size of 29 people. In the qualitative part of the study, a semi-structured interview was used to collect information, the validity and reliability of which were confirmed using CVR and Kappa Cohen test. Content and retest confirmed. In the qualitative part, the data were analyzed using Atlas.ti software and coding method, and the antecedents and consequences of organizational integrity were identified. Findings indicate that transparency, supportive organizational climate, job security as the most important factors in creating organizational integrity and increasing creativity and innovation, commitment and loyalty, organizational trust, competitive advantage are among the most important consequences of organizational integrity in the Islamic Republic Army. They are from Iran. Having transparency, supportive organizational climate and security in the organization increases the areas of integrity in employees and encourages employees to adhere to ethical principles. Employee creativity, innovation and performance increase when employees behave honestly and adhere to the ethical principles and values of the organization.

    Keywords: integrity, organizational integrity, army of the Islamic Republic of Iran
  • Aliakbar Karimpour *, Leila Bahmaee, Mohammad Hosseinpour, Mehdi Basirat‬ Pages 187-218
    Purpose

    The success of businesses, especially in the competitive banking industry of the country, requires a comprehensive and specialized model, the executive arm of which is the human resources. The purpose of this study is to design and validate a business model based on human resource excellence in the banking industry.

    Methodology

    The statistical population of this study includes managers and employees of the banking industry. Sampling of managers was done in a non-probabilistic and purposeful manner, and staff sampling was done by random sampling method. The data collection tool is questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by construct validity, convergent validity and divergent validity. The reliability of the questionnaire was also confirmed by two methods of calculating Cronbach's alpha and combined reliability. Structural-interpretive modeling method was used to design the initial model and partial least squares method was used to validate the designed model. Data analysis was performed with MicMac and Smart PLS software.

    Findings

    The results showed that leadership strategy as an underlying element affects the strengthening of organizational infrastructure and the development of human resources strategy. These factors also affect the training and development of human resources and lead to human resource planning and optimization.

    Conclusion

    Similarly, it can be achieved through processes such as management discipline (coordination), management of employee peace of mind and attention to organizational ethics, values and culture, and ultimately human resource productivity and organizational productivity.

    Keywords: Business Model, Human Resource Excellence, Banking Industry