فهرست مطالب

ارتقای بهداشت نظامی - پیاپی 4 (زمستان 1399)

نشریه ارتقای بهداشت نظامی
پیاپی 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن صفاری*، هرمز سنایی نسب، حجت رشیدی جهان، امیر پاکپور حاجی آقا صفحات 172-181
    زمینه و هدف

    یکی از انواع مسایلی که می تواند سلامت نیروهای نظامی را بطور جدی تهدید نماید اختلالات روانی می باشد. مطالعه حاضر قصد دارد با بررسی مطالعات انجام شده در زمینه اختلالات شایع سلامت روان در نیروهای نظامی به ارزیابی میزان شیوع و گستردگی آنها در ایران و جهان بپردازد. 

    روش کار

    در این با استفاده از روش مرور سیستماتیک پایگاه های اطلاعات علمی لاتین و فارسی از قبیل PubMed ، Web of Science و SID در بازه زمانی اول ژانویه 2010 تا اول سپتامبر 2020 مورد بررسی قرار گرفته و دو نفر از نویسندگان به ارزیابی مستقل مقالات با متن کامل پرداخته و بر اساس معیارهای تعیین شده به انتخاب مقالات مرتبط اقدام نمودند. از کلید واژگان پرکابرد مرتبط با سلامت روان در نیروهای نظامی موجود در پایگاه MeSH برای جستجوی مقالات مورد نظر استفاده گردید. در نهایت از چک لیست PRISMA برای تدوین مرور سیستماتیک استفاده گردید.  

    یافته ها

    تعداد 265 مقاله از پایگاه های مختلف انگلیسی و فارسی زبان بدست آمد که پس از حذف موراد تکراری و انجام غربالگری 43 مقاله با متن کامل از نظر معیارهای ورود بررسی شدند و در نهایت 12 مقاله شامل 8 مقاله انگلیسی و 4 مقاله فارسی مورد تحلیل قرار گرفتند. بطور کلی بیش از 90 درصد نمونه ها را مردان تشکیل می دادند و میانگین سنی آنها 2/5 ± 8/29 سال بود. اختلال افسردگی با شیوع خام 3/13 درصد شایعترین اختلال شناخته شد و بعد از آن به ترتیب اختلالات مربوط به اضطراب و استرس پس از سانحه قرار داشتند. در حالی که شایعترین اختلال در مطالعات خارجی مربوط به افسردگی بود (13 درصد) در مطالعات داخلی شایعترین اختلال مربوط به اضطراب با شیوع نسبی 5/18 درصد ملاحظه گردید.

    نتیجه گیری

    اختلالات مربوط به افسردگی و اضطراب از جمله اختلالات شایع سلامت روان در نیروهای نظامی محسوب می شود و لذا لازم است اقدامات لازم جهت پیشگیری و کنترل این نوع بیماری ها به ویژه در بین نیروهای نظامی رزمی صورت پذیرد. مطالعات آتی می توانند با هدف طبقه بندی اختلالات سلامت روان بر اساس عواملی نظیر نوع خدمات نظامی، محل استقرار نیروها و رتبه نظامی افراد صورت گیرند.

    کلیدواژگان: سلامت روان، پرسنل نظامی، افسردگی، اضطراب، استرس
  • صدیقه سادات طوافیان، خدیجه سلطانی، فاطمه رحمتی نجارکلائی* صفحات 182-189
    زمینه و هدف

    موثرترین  راه برای پیشگیری از انتقال  HIV/AIDS، ارتقاء آگاهی و اصلاح باورهای های بهداشتی در خصوص رفتارهای پیشگیرانه پرهیزی  در جوانان و نوجوانان است.  هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر برنامه آموزشی  مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی در تغییر باورهای بهداشتی درخصوصHIV/AID S در دانش آموزان دبیرستان های دخترانه  منطقه 8شهر تهران بود.                                            

    روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی، شامل 465 نفر از دانش آموزان سال اول دوم و سوم دبیرستان درگروه مداخله و گروه شاهد بود که از دو دبیرستان منطقه 8  تهران بطور  تصادفی ساده انتخاب شدند. انتخاب دانش اموزان به صورت سرشماری بود.  ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه ای محقق ساخته شامل  47 سوال در 8 بخش شامل اطلاعات دموگرافیک ، سوالات  اگاهی و سوالات مربوط به 5 سازه الگوی اعتقاد بهداشتی(شدت و حساسیت درک شده ،منافع و موانع درک شده و خودکارامدی) بود  .CVR و CVI  و آلفای کرونباخ کل سوالات به ترتیب عبارت بود از: 77/0 و 92/0 و 83/0. پس از انجام پیش آزمون در هر دو گروه، گروه مداخله با روش پرسش و پاسخ و سخنرانی در یک جلسه در خصوص آگاهی، ادراک و باورهای غلط در خصوص بیماری ایدز و رفتارهای پیشگیرانه آموزش دیدند و گروه کنترل در این خصوص آموزشی ندیدند. مجددا بعد ازدو ماه از مداخله، داده ها جمع آوری و نهایتا با نرم افزار آماری SPSS 18 و ازطریق آزمون تحلیل کوواریانس (ANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج بیانگر این بود که مداخله آموزشی انجام شده بر اساس الگوی مذکور نه تنها بر روی بهبود آگاهی(05/0>P) ، حساسیت درک شده ، شدت درک شده ، منافع درک شده، خودکارآمدی موثر بود بلکه موجب کاهش موانع درک شده دانش آموزان در خصوص اتخاذ رفتارهای پیشگیری نیز شد. (001/0>P) 

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه حاکی از تاثیر مداخله آموزشی بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی  بر سازه های  اعتقادات بهداشتی  مرتبط با HIV/AIDS بود.لذا کار برد مطالعه حاضر در برنامه های آموزش بهداشت مدارس پیشنهاد میگردد.

    کلیدواژگان: آموزش، HIV، AIDS، دانش اموز، پیشگیری اولیه
  • مریم خلیلی، فرشید آلازمنی نوده، علی مرادی* صفحات 190-199
    زمینه و هدف

    ساکشن راه هوایی مصنوعی یکی از مهمترین مداخلات پرستاری در بخش مراقبت های ویژه است. افزایش دانش پرستاران در مورد معیارهای جامع می تواند منجر به بهبود مداخلات پرستاری شود. از مشکلات قابل توجه در ساکشن راه هوایی مصنوعی انجام این پروسیجر بدون توجه به معیارهای جامع ساکشن راه هوایی مصنوعی می باشد.

    هدف از این مطالعه : 

    بررسی تاثیر آموزش معیارهای جامع ساکشن راه هوایی مصنوعی بر دفعات ساکشن در بیماران تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه می باشد.

    روش

    این پژوهش مطالعه مبتنی بر پیآمد می باشد. تعداد سی نفر از پرستاران بخش مراقبت های ویژه درشیفت های مختلف کاری بطور تصادفی انتخاب شدند و با آگاهی و رضایت شخصی وارد مطالعه شدند. تمام موارد ساکشن لوله تراشه بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه یک بیمارستان در تهران در مدت زمان 72 ساعت قبل و 72 ساعت بعد از اجرای مداخله آموزشی ضمن خدمت به عنوان نمونه پژوهش وارد مطالعه شدند. محتوی برنامه آموزش اصول صحیح ساکشن و معیارهای جامع ساکشن راه هوایی مصنوعی به صورت سخنرانی، آموزش عملی به شیوه نمایش، نصب پوستر و ارایه کتابچه آموزشی به پرستاران بخش مراقبت ویژه ارایه شد. مدت سخنرانی، 45 دقیقه با استفاده از اسلاید بود. نتایج، بااستفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزارSPSS  نسخه ی 21 و با آزمون های tزوجی و کای اسکویرمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مقایسه تعداد موارد ساکشن راه هوایی بیماران تحت تهویه مکانیکی قبل و بعد از مداخله بر اساس کل ساعت مراقبتی برای بیماران بستری تحت تهویه مکانیکی نشان داد که تعداد موارد ساکشن بر اساس ساعت مراقبتی، بعد از مداخله کاهش داشته است. (گرچه از لحاظ آماری، این کاهش معنی دار نبود).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که ارایه آموزش ضمن خدمت آموزش معیارهای جامع ساکشن به پرستاران، در کاهش تعداد دفعات ساکشن در بیماران دارای لوله تراشه بستری در بخش های مراقبت ویژه تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: معیارهای ساکشن، دفعات ساکشن، تهویه مکانیکی، مراقبت های ویژه
  • کاوه رستمی، محمد سالم*، مجتبی سپندی صفحات 200-211
    هدف

    حوادث شغلی همواره متاثر از پیشرفت تکنولوژی و فناوری بوده است که با پیدایش ریسک های نو ظهور در محیط کاری شناسایی علل حوادث نیازمند بررسی دقیق تر است. پژوهش حاضر با هدف شناخت عوامل سازمانی و اجتماعی - روانی با توجه به نقش میانجی عوامل فردی با استفاده از مدل سازی ساختاری پرداخته است.

    روش بررسی

    مطالعه از نوع مقطعی - تحلیلی است که با استفاده از الگویابی معادلات ساختاری با رویکرد AMOS در سال 1398 در بیمارستان بقیه الله (عج) انجام شد حجم نمونه 480 نفر بوده که طبق  الگوی مطالعات ساختاری تعیین شد. ارزیابی مدل مفهومی با استفاده از نرم افزار IBM SPSS AMOS نسخه 22 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون KMO و بارتلت جهت کفایت حجم نمونه برابر 890/0 بوده که بیانگر حجم نمونه مناسب است. نتایج پژوهش نشان دهنده ی نفش میانجی سلامت عمومی به عنوان عوامل فردی در مدل ارایه شده محقق است. عوامل اجتماعی با دو مولفه تعارض کار - خانواده و عدم توازن پاداش - تلاش از مهم ترین ریسک های حادثه شغلی بوده است همچنین اندازه سازمان ارتباط معنی دار با شدت بروز حادثه دارد. شیفت کاری از مهم ترین عوامل سازمانی بوده که ارتبط معنی دار و منفی با متغیر میانجی دارد. مقادیر شاخص نیکویی برازش مدل X2/df، RMSEA، TLI، CFI، GFI و AGFI به ترتیب برابر با 315/2، 052/0، 909/0، 939/0، 952/0 و 957/0 بوده است که بیانگر مدل ارایه شده مطلوب است.

    بحث و نتیجه گیری

    تجزیه و تحلیل فرضیات مطالعه نشان داد که عدم برقراری تعادل میان پاداش و تلاش و وجود تعارض شدید میان کار و خانواده در میان افراد مورد مطالعه مشهود است این دو عامل و نوع شیفت کاری اثر مستقیم بروی شدت حادثه و سلامت عمومی افراد دارد.

    کلیدواژگان: مدل سازی، معادلات ساختاری، عوامل اجتماعی، AMOS
  • مجتبی سپندی، علی مرادی، سعید قاسمی* صفحات 212-223
    مقدمه

    مراقبین بیماران کرونایی در بخشهای ویژه و عادی در خط مقدم درمان و مراقبت از بیماران کرونایی هستند که با توجه به شرایط بیماران در بخشهای عادی و ویژه، بطور متفاوتی در معرض ابتلا به covid-19 قرار دارند. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای میزان ابتلای مراقبین بخش های ویژه با میزان ابتلای مراقبین بخشهای عادی طراحی شده است. 

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، 198 نفر از مراقبین بیماران کرونایی شاغل در بخش های عادی و بخش های ویژه از سه بیمارستان در شهر تهران بررسی شدند. این بررسی شامل اطلاعات دموگرافیک، بیماری های زمینه ای، علایم بالینی، میزان بستری شدن و بخش محل کار پس از ابتلا به بیماری کرونا بود. تمامی این اطلاعات در قالب یک چک لیست از این مراقبین جمع آوری شد و در نهایت نتایج این مطالعه، به کمک نرم افزار SPSS  نسخه 22 آنالیز شد.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که تعداد 120 نفر از مراقبین بیماران کرونایی در بخش مراقبت های ویژه و تعداد 78 نفر در بخش های داخلی شاغل بودند که به بیماری کرونا مبتلا شدندکه تعداد 15 نفردر بخش های داخلی و تعداد  38 نفردر بخش های ICU به دلیل ابتلا به  کرونا در بیمارستان بستری شدندکه از نظر آماری معنی دار بود(Pvalue = 0.037). میانگین سنی شرکت کنندگان در این مطالعه 6/34 سال بود. 6 نفراز مبتلایان بخش های ICU و 3 نفراز مبتلایان بخش های داخلی دیابتی بودند. 25 نفراز مبتلایان بخش های ICU و 9 نفراز مبتلایان بخش های داخلی سیگاری بودند. از نظر بروز علایم بالینی، مبتلایان بخش های ICU بطور معنی داری بیشتر از مبتلایان بخش های داخلی علایم تب(Pvalue = 0.001)، تنگی نفس(Pvalue = 0.013 )، ضعف و بیحالی( Pvalue = 0.000 ) و کاهش وزن(0.001) = Pvalue) داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه، مراقبین بخش های ویژه در مقایسه با مراقبین بخش های داخلی در معرض نوع شدیدتری از ابتلا به ویروس کرونا بودند و لازم است آموزش های لازم در زمینه ی نحوه ی پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا بطور مداوم برای آنها انجام شود. همچنین باید امکانات و تجهیزات حفاظت فردی اختصاصی مناسب تر و بیشتری در اختیار پرسنل بخش های ویژه قرار داده شود تا بتوانند محافظت بیشتری در مقابل ویروس کرونا داشته باشند

    کلیدواژگان: مراقبین بیماران کرونایی، بررسی مقایسه ای، بخش های ویژه(ICU)، بخش های داخلی
  • رضا سبزواری راد، فرشید الازمنی نوده، علی مرادی* صفحات 224-236
    مقدمه

    آلودگی هوا یک مشکل اساسی در سراسر جهان است و برای ورزشکارانی که در محیط های شهری ورزش یا رقابت می نمایند مشکل جدی محسوب می گردد. فعالیت ورزشی منجر به افزایش  تهویه دقیقه ای و افزایش مواجهه ورزشکاران با آلاینده های محیطی می گردد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر راهکارهای پیشگیری از اثرات زیانبار  آلاینده های محیطی بر عملکرد تنفسی ورزشکاران بود.

    روش ها

    این مطالعه از نوع مروری سیستماتیک می باشد و ادبیات این مطالعه با استفاده از پایگاه های  اینترنتی Pubmed، google Scholar, SID, PubMed, Irandoc, Science direct, Scopus و با جستجوی دو کلید واژه" آلاینده های محیطی" و "عملکرد تنفسی ورزشکاران"  موجود در mesh  و بدون محدودیت زمانی گردآوری شده است. که از این میان تعدا 84 مقاله مرتبط با موضوع  مطالعه حاضر اقتباس و به دو دسته  چکیده و مقاله کامل طبقه بندی و براساس میزان تازگی مورد بررسی عمیق قرار گرفت.

    نتایج

    رفتارهای محافظتی ورزشکاران و اطلاع از میزان غلظت آلاینده های محیط، اجرای فعالیت ورزشی در ساعات آغازین روز(پیش از ساعت 7 صبح)، عدم شرکت و برگزاری مسابقات ورزشی در ساعات آغازین ظهردر فصل تابستان بویژه در افراد مبتلا به آسم، عدم حضور ورزشکاران آسمی در اماکن و ساعات پرترافیک، استفاده از ماسک های محافظ هنگام ورزش، تمرین داخلی در مواقع آلودگی شدید هوا، انتقال ورزشکاران از اماکن کم ترافیک به ورزشگاه یا محیط مسابقه، بهبود کیفیت هوا، مصرف ویتامین های  C،A ،E،D  و مصرف فراورده های پروبیوتیک در تقلیل اثرات مضر آلاینده های  محیط بر عملکرد ورزشکاران کمک شایانی می نماید.

    بحث و نتیجه گیری

    شواهد موجود نشان می دهد که شدت علایم تنفسی و متعاقب آن کاهش عملکرد تنفسی در ورزشکاران بدنبال مواجهه با آلاینده های محیطی تحت تاثیر مدت و شدت فعالیت ورزشی، بیماری زمینه ای ورزشکار، نوع آلاینده، دوری و نزدیکی به مناطق با آلودگی بالا و ساعات مواجهه با آلاینده قرار دارد. 

    کلیدواژگان: آلاینده های محیطی، عملکرد تنفسی، ورزشکاران
  • فاطمه نظری، رضا توکلی*، محمود محمودی مجد آبادی فراهانی صفحات 237-246
    زمینه و هدف

    علت اصلی مرگ کودکان در دنیا سوانح می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بررفتارهای پیشگیرانه ازسوانح و حوادث در مادران دارای کودک زیر 5 سال در شهرستان تاکستان در سالهای 1398 تا 1399 انجام گردید.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی با دو گروه مداخله و کنترل است. ابزارگردآوری داده ها ، پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16  شد. حجم نمونه در این پژوهش 60 نفر در هر گروه محاسبه گردید که در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله طی چهار جلسه آموزشی، با روش های مختلف تحت آموزش قرار رفتند. پس از پایان آموزش گروه مداخله، از هر دو گروه پس آزمون اخذ و اطلاعات تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین نمره آگاهی پس  از مداخله آموزشی افزایش یافته است. همچنین با توجه مقدار p ، اختلاف در سطح معنی دار 001/0 می باشد. در گروه مداخله، بجز شدت درک شده سایر مولفه ها معنی دار می باشد. بعبارت دیگر در گروه مداخله، بجز شدت درک شده، در سایر مولفه ها میانگین نمرات افزایش داشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به بررسی انجام شده مشاهده گردید که مداخله آموزشی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی تاثیر مثبتی در افزایش آگاهی و عملکرد مادران در پیشگیری از سوانح در کودکان زیر پنج سال دارد.

    کلیدواژگان: مدل اعتقاد بهداشتی، مداخله آموزشی، مادران، کودکان زیر پنج سال، تاکستان
|
  • Mohsen Saffari*, Hormoz Sanaeinasab, Hojat Rashidi-Jahan, Amir Pakpour Pages 172-181
    Background

    One of the most important problems that may threat military forces health is mental disorders. The present study aimed to assess surveys regarding common mental health disorders in military forces and evaluate its prevalence and extent in Iran as well as entire world.

    Methods

    Using a systematic review design a number of databases in English and Persian language including PubMed, Web of Science and SID were sought from January, 2010 to September, 2020 and two independent researchers evaluated the studies based on inclusion criteria to select proper ones. Related keywords provided by MeSH database were used to find suitable surveys. Finally PRISMA checklist was applied to write systematic review.  

    Results

    Overall, 265 articles from both English and Persian databases found and after removing duplicated cases and screening, 43 full-text articles were examined in term of inclusion criteria conducive to finally 12 articles for final analysis (8 cases in English and 4 cases in Persian). In general, more than 90% of samples were male and their mean age was 29.8±5.2. Depressive disorder with 13.3% pooled prevalence was the most prevalent mental health problem and disorders such as anxiety and PTSD placed after that. While the most prevalent disorder in studies conducted in other countries was depression (pooled prevalence of 13%), in Iran the most prevalent mental health disorder found to be anxiety with 18.5% pooled prevalence.

    Conclusions

    Disorders such as depression and anxiety are prevalent mental health problems amid military forces. So applying needed measures to prevent and control such problems especially among active military personnel is necessary. Next studies may target categorizing mental health disorders based on factors such as type of military service, deployment status and military rank.

    Keywords: Mental Health, Military Personnel, Depression, Anxiety, Stress
  • Sedigheh Sadat Tavafian, Khadijeh Soltani, Fatemeh Rahmati- Najarkolaei* Pages 182-189
    Background and Aim

     The most effective way to prevent transmission of HIV / AIDS, health promotion knowledge and beliefs about preventive behaviors and  abstinence is in adolescents and youths. This study aimed to examined the effects of an educational program on perceptions of high school female students regarding HIV /AIDS based on health belief model (HBM)  in Tehran,Iran .

    Methods

    This quasi-experimental study was performed in two girls high schools of  region 8 of Tehran by simple  random sampling . Participants) N=465) selected among 9th, 10th  and 11th grades by census method . Accordingly, all students in these degrees were selected if they had been satisfied to participate in the study.  Data were collected using a valid self- administered questionnaire based on  HBM   including 8 items   (47items) demographic questions, knowledge , perceived barriers , perceived benefits , perceived severity and perceived susceptibility and self-efficacy at initial and 2- month follow up of the study.  CVR, CVI and Cronbachchr('39')s alpha of the total questions were: 0.77, 0.92 and 0.83, respectively.
    The intervention group were educated through an educational package based on  HBM through lectures and  question and answer in one session . Two months after intervention all data were gathered and analyzed using descriptive and analytic analysis  such as ANCOVA using SPSS Ver. 18.

    Results

    Two groups were the same at the beginning of the study in terms of all variables . However, there were significant differences between two groups in terms of knowledge)P<0.05 (  and all health belief model constructs at 2- month follow up (P<0.001).

    Conclusion

    This study indicated the educational intervention could improve health perceptions of HIV/AIDS among students. Thus, use of this study  will suggest that school health education programs .

    Keywords: Education, HIV, AIDS, Students, Tertiary Prevention
  • Maryam Khalili, Farshid Ala Alzamiani Noodeh, Ali Moradi* Pages 190-199
    Background and Aims

    Endotracheal suctioning is one of the most important nursing intervention in critical care units. Increasing nurses’ knowledge about comprehensive criteria for suctioning can lead to improved nursing interventions. One of the main challenges in suctioning of the intubated patients is that nurses doing this procedure without comprehensive criteria. The purpose of this study was to examine the effect of comprehensive endotracheal suctioning training on the frequency of airway suctioning in mechanically ventilated patients.

    Methods

    This research was an outcome-based study. Thirty intensive care unit nurses in different work shifts were randomly selected and entered the study with personal knowledge and consent. Mechanically ventilated patients who admitted to critical care units in a hospital were assessed before and after intervention (training the nurses). The nurses were trained using lectures, installing posters in critical care units, providing educational booklet and clinical practice. The duration of the lecture was 45 minutes using slides. The results were analyzed using descriptive and inferential statistics and SPSS software version 21 and using t-test and chi-square. 

    Results

    Comparison of the frequency of airway suctioning in mechanically ventilated patients before and after the intervention showed that the frequency of suctioning in mechanically ventilated patients have been decreased with  educational intervention.

    Conclusion

    Our findings show that the intervention in this study had decreased the frequency of suctioning in mechanically ventilated patients.

    Keywords: Nurse Training, Mechanically ventilated patients, Airway suctioning
  • Mojtaba Sepandi, Kaveh Rostami, Mojtaba Sepandi Pages 200-211
    Objective

    Occupational accidents have always been affected by the advancement of technology, with the emergence of emerging risks in the workplace, identifying the causes of accidents requires more careful study. With the aim of recognizing organizational and socio-psychological factors according to the mediating role of individual factors using structural modeling.

    Methods

    This is a cross-sectional-analytical study that was performed using structural equation modeling with AMOS approach in 2019(1398) in Baqiyatallah Hospital. The sample size was 480 people which was determined according to the structural studies model. Conceptual model evaluation was performed using IBM SPSS AMOS version 22.

    Results

    The results of KMO and Bartlett test for the adequacy of the sample size was 0.890, which indicates the appropriate sample size. The results indicate the mediating role of public health as individual factors in the proposed model. Social factors with two components of work conflict - family and imbalance of rewards - effort has been one of the most important risks of occupational accidents. Also, the size of the organization has a significant relationship with the severity of the accident. Shift work is one of the most important organizational factors that has a significant and negative relationship with the mediating variable. The values of good fit index of X2/DF model, RMSEA, TLI, CFI, GFI and AGFI were equal to 2.315, 0.052, 0.909, 0.939, 0.952 and 0.957, respectively, indicates the optimal proposed model.

    Discussion and Conclusion

    The analysis of the study hypotheses showed that the imbalance between reward and effort and the existence of severe conflict between work and family among the subjects is evident. These two factors and the type of work shift have a direct effect on accident severity and public health of people.

    Keywords: Modeling, Structural equation, social factor, AMOS
  • Mojtaba Sepandi, Ali Moradi, Saeed Ghasemi* Pages 212-223

    Title: Comparison of the incidence of covid-19 caregivers in the intensive care unit with the incidence of covid-19 caregivers in general wards: a descriptive cross-sectional study

    Introduction

    Caregivers of corona patients in ICU wards and medical wards are at the forefront of treatment and care of corona patients who are exposed to infection with covid-19, differently based on the condition of corona patients in ICU wards and medical wards. This study was designed to compare the incidence of ICU wards caregivers with the incidence of medical wards caregivers.

    Material and Methods

    In this study, 198 caregivers of corona patients including caregivers of corona patients working in medical wards and ICU wards from the three hospitals were studied. The study included demographic information, caregivers 'underlying diseases, clinical symptoms, hospitalization and caregivers' treatment after coronary heart disease. All this information was collected in the form of a checklist of these caregivers and finally the results of this study were analyzed using SPSS software version 22.
     

    Result

    . The results of the study showed that 120 caregivers of patients with covid 19 were employed in the intensive care unit and 78 patients were employed in the  internal ward. 15 (19.2%)   of medical wards caregivers and 38 (31.7%)   of   ICU wards caregivers were hospitalized due to severity of infection, that was significant (Pvalue = 0.037). The mean age of participants in this study was 34.6 years. Six of the ICU patients and 3 of the internally employed patients had diabetes. Twenty-five ICU ward staff and nine internal wards were smokers. In terms of clinical symptoms, caregivers of ICU wards were significantly more likely than those with medical wards to have symptoms of fever (Pvalue = 0.001), shortness of breath (Pvalue = 0.013), weakness and lethargy (Pvalue = 0.000), and weight loss (0.001) = Pvalue).

    Conclusion

    According to the results of this study, caregivers of ICU wards were more exposed to the more severe type of coronavirus infection than caregivers of the medical ward, and continues training is needed on how to prevent coronavirus infection. Specialized personal protective devices and equipment should also be provided to ICU and medical wards caregivers so that they can better protect themselves against the coronavirus.

    Keywords: caregivers of corona patients, rate of infection to covid-19, ICU wards, medical wards
  • Reza Sabzvari Rad, Farshid Alzamiani Noodeh, Ali Moradi* Pages 224-236
    Background

    Air pollution is a major problem worldwide and is a serious problem for athletes who exercise or compete in urban environment. Exercise results in increased minute ventilation and increased exposure to pollutants and environmental pollution Hence The aim of this study was Strategies to prevent the harmful effects of environmental pollutants on the athletes chr('39')  respiratory performance.

    Methods

    This study is a systematic review and the literature of this study  are collected in mesh without time limit using the websites of Pubmed, google Scholar, SID, PubMed, Irandoc, Science direct, Scopus and searching for the two keywords "environmental pollutants" and " the athletes chr('39')  respiratory performance ". Of these, 84 articles related to the subject of the present study were adapted and divided into two categories: abstracts and complete articles and were examined in depth based on the degree of novelty.

    Results

    Protective behaviors of athletes, such as running away from pollutants, exercising in parks and during the hours with the lowest concentration of pollution, being aware of the concentration of pollutants in the environment, exercising early in the day (before 7am), Not attending and competing in the early hours of summer especially for athletes with asthma, absence of asthmatic athletes in places and high hours, use Protective masks during exercise, indoor exercise in times of severe air pollution, and transporting them from low-traffic areas to stadiums or racing environments, improving air quality and vitamin intake C, A, E, D and consumption of probiotic products help reduce the harmful effects of environmental pollutants on athleteschr('39') respiratory performance.

    Discussion and conclusion

    The severity of respiratory symptoms and the consequent decrease in respiratory function in athletes following exposure to environmental pollutants are influenced by the duration and intensity of exercise, the athletechr('39')s underlying disease, the type of pollutant, Distance and proximity to areas with high pollution and hours of exposure to pollutants.

    Keywords: Environmental pollutants, Respiratory performance, Athletes
  • Fatemeh Nazari, Reza Tavakoli*, Mahmood Mahmoodi Majdabadi Farahani Pages 237-246
    Background

    The main cause of death of children in the world is accidents. The aim of this study was to determine the effect of educational intervention based on health belief model on accident-preventive behaviors in mothers with children under 5 years in Takestan city in the years 1398 to 1399.

    Methods

    This study is a quasi-experimental interventional study with two intervention and control groups. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Data were analyzed using SPSS16 software. The sample size in this study was 60 people in each group who were divided into two groups of intervention and control. The intervention group was trained in different methods during four training sessions. After the training of the intervention group, post-test was obtained from both groups and information was analyzed.

    Results

    The mean score of knowledge increased after the educational intervention. Also, according to the P-value, the difference at the significant level is 0.001. In the intervention group, except for the perceived severity, other components are significant. In other words, in the intervention group, except for the perceived severity, the mean scores increased in other components.

    Conclusion

    According to the study, it was observed that educational intervention based on the health belief model has a positive effect on increasing motherschr('39') awareness and practice in accident prevention in children under five years.

    Keywords: Health Belief Model, Educational Intervention, Mothers, Children under five, Takestan