فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال بیست و یکم شماره 10 (پیاپی 171، دی 1402)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیست و یکم شماره 10 (پیاپی 171، دی 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی حیدری علی نظری، شمس الدین شمسی*، هاله قوامی، ناصر مسعودی صفحات 750-761
    پیش زمینه و هدف

    عوارض ناخواسته ناشی از جراحی می تواند باعث درد و تغییر در شاخص های فیزیولوژیک بدن گردد. بر اساس آمار و خودگزارشی مددجویان، در بین جراحی های شکمی، افراد تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی، درد بیش ازحد انتظاری را گزارش می کنند. با توجه به اینکه تصویرسازی هدایت شده و سرمادرمانی به عنوان روش هایی ارزان و غیرتهاجمی در طب مکمل مطرح هستند و در مطالعات پیشین تاثیر مثبت و منفی آن ها به اثبات رسیده است، این مطالعه باهدف مقایسه تاثیر تصویرسازی هدایت شده و سرمادرمانی (کمپرس سرد) بر شدت درد و فشارخون در بیماران تحت کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک در مراکز آموزشی-درمانی صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، یک کارآزمایی بالینی، بر روی 93 بیمار در قالب سه گروه تصویرسازی هدایت شده، سرما درمانی و کنترل و به روش نمونه گیری ساده در بیمارستان آموزشی-درمانی امام خمینی (ره) ارومیه انجام شد. ابتدا شدت درد بیماران بعد از عمل جراحی و ورود به بخش با کمک VAS اندازه گیری شد. بعد ورود به مطالعه هرکدام از مداخلات (تصویرسازی هدایت شده و سرمادرمانی) به مدت 20 دقیقه انجام شد و سپس شدت درد و فشارخون در دقایق 15-30-45-60 اندازه گیری شد. در گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. تحلیل آماری با نرم افزار SPSS نسخه 22 در قالب آمار توصیفی و استنباطی گزارش شد.

    یافته ها

    توزیع متغیر جنسیت و سابقه عمل در گروه ها ازنظر آماری معنادار نبود (P>0.05). با توجه به نتایج آنالیز واریانس، متغیر سن و وزن، تاثیری در مطالعه نداشت و ازنظر آماری معنادار نبودند (P>0.05). با گذر زمان شدت درد در هر 3 گروه کاهش یافته و بیشترین میزان در کاهش شدت درد به 15 دقیقه چهارم و دوم در مداخلات و به 15 دقیقه چهارم و سوم در گروه کنترل مربوط است. با مقایسه نتایج حاصل از واریانس اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی توکی شدت درد و فشارخون دیاستولی ازنظر آماری معنادار بود و این حاکی از اثر مثبت مداخلات است. (P<0.05) مداخلات تاثیری روی فشارخون سیستولی نداشت (P>0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های حاصل از پژوهش استفاده از روش تصویرسازی هدایت شده و سرمادرمانی در کنار دارودرمانی برای کاهش شدت درد و پایدارسازی فشارخون بعد از کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک توصیه می شود.

    کلیدواژگان: فشارخون، سرمادرمانی، تصویرسازی هدایت شده، شدت درد، علائم حیاتی
  • فریده شجاعی راد، محسن کچویی*، کیمیا زارعی صفحات 762-772
    پیش زمینه و هدف

    سقط مکرر یکی از اختلالات شایع تولید مثلی است که منجر به پیامدهای روانشناختی مهمی در زنان می شود. این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین تاب آوری و رشد پس از سانحه با نقش واسطه ای عاطفه مثبت در زنان با سابقه سقط مکرر انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش این پژوش همبستگی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه پژوهش شامل زنان با سابقه سقط جنین مکرر از 2 یا بیشتر می باشد که از این میان 300 نفر با روش نمونه گیری در دسترس از بین مراجعه کنندگان به صفحات مجازی مراکز مامایی، مطب های زنان و زایمان، اپلیکیشن های ویژه بانوان مانند: گهواره، لیوم و یک زن انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده، پرسشنامه های تاب آوری (CD-RISC-10)، رشد پس از سانحه (PTGI) و عاطفه مثبت و منفی (PANAS) بود. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و مدل معادلات ساختاری از نرم افزار AMOS-24 و  SPSS-23 استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های به دست آمده، بین عاطفه مثبت، رشد پس از سانحه و تاب آوری (01/0 > p) رابطه معناداری وجود دارد. همچنین عاطفه مثبت در رابطه بین تاب آوری و رشد پس از سانحه نقش واسطه ای دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    تاب آوری با نقش واسطه ای عاطفه مثبت در افزایش رشد پس از سانحه در زنان موثر است، چرا که تاب آوری همراه با استفاده گسترده تر از عاطفه مثبت پیامدهای منفی عوارض روانشناختی را تعدیل می نماید. نتایج این پژوهش می تواند در جهت توانمند سازی زنان درگیر سقط مکرر استفاده شود.

    کلیدواژگان: سقط جنین خود بخودی، رشد پس از سانحه، تاب آوری، هیجان مثبت، زنان
  • سامره اقتدار، علی پورشجاعی، مدینه جاسمی*، وحید علی نژاد صفحات 773-788
    پیش زمینه و هدف

    علی رغم پیشرفت در درمان نارسایی قلبی، هنوز تبعیت از درمان ضعیف و بستری مجدد بیماران مبتلا به این بیماری بار سنگینی را از طریق افزایش هزینه های درمان و مراقبت به بیماران و سیستم بهداشت و درمان تحمیل می کند. این در حالی است که نیمی از بستری های مجدد با بهبود تبعیت از درمان در این بیماران قابل پیشگیری است. مطالعه حاضر باهدف تعیین و مقایسه تاثیر آموزش خود مراقبتی از طریق شبکه اجتماعی واتساپ و آموزش چهره به چهره و پیگیری تلفنی بر تبعیت از درمان و بستری مجدد در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بخش های سی سی یو و پست سی سی یو بیمارستان فجر ماکو انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این پژوهش نیمه تجربی 90 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی بستری در سال 1400 با تخصیص تصادفی ساده به سه گروه 30 نفری تقسیم شده است. ابزار پژوهش شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه بستری مجدد، پرسشنامه تبعیت از درمان مدانلو بود. گروه چهره به چهره با استفاده از بسته آموزشی و گروه آموزش با واتساپ از طریق پیام رسان واتساپ، آموزش خودمراقبتی دریافت کردند. گروه کنترل فقط آموزش های روتین بخش دریافت کردند. قبل از مطالعه و یک ماه بعد از مداخله، پرسشنامه تبعیت از رژیم درمانی و فراوانی بستری مجدد دوباره توسط بیماران تکمیل شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد و از آزمون های تی زوجی، کای دو و ANOVA استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین نمرات تبعیت از درمان در بین گروه های کنترل با آموزش از طریق واتساپ و آموزش چهره به چهره بعد از مداخله اختلاف آماری معناداری وجود داشت (P <0/001) همچنین نتایج نشان داد که میانگین نمرات تبعیت از درمان بعد از مداخله در دو گروه آموزش از طریق واتساپ و گروه آموزش چهره به چهره اختلاف آماری معناداری وجود نداشت.(451 =P) و آموزش خودمراقبتی در هر گروه دو باعث بهبود تبعیت از درمان می شوند ولی میانگین نمره کلی تبعیت از درمان در گروه واتساپ بعد از مداخله نسبت به گروه چهره به چهره بیشتر افزایش یافت. میزان فراوانی بستری مجدد در بین گروه کنترل با گروه های مداخله بعد از مداخله اختلاف آماری معناداری وجود داشت (P <0/001)). در گروه کنترل میزان فراوانی بستری مجدد یک ماه بعد از ترخیص 7/26 درصد، در گروه چهره به چهره 3/3 درصد و در گروه واتساپ صفر درصد بود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، آموزش خودمراقبتی به دو روش چهره به چهره و شبکه اجتماعی واتساپ هردو باعث افزایش تبعیت از درمان و کاهش بستری مجدد می شوند. اما بیماران گروه واتساپ در مقایسه با گروه چهره به چهره تبعیت از درمان بیشتری داشتند. مدرسان پرستاری و پرستاران از نتایج پژوهش حاضر جهت شناخت بهتر نقش آموزش با شبکه های اجتماعی مجازی در بهبود تبعیت از درمان و کاهش بستری های مجدد در بیماری های مزمن استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آموزش، تبعیت از درمان، فناوری، بستری مجدد، نارسایی قلبی
  • لیلا ولی زاده، پروانه وصلی، شیما یادگار تیرانداز* صفحات 789-803
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت برنامه آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه در ارایه اثربخش خدمات سلامت و ارتقای سلامت جامعه، مقایسه برنامه های آموزشی، برای بررسی و شناسایی نقاط ضعف و قوت برنامه های آموزشی در پرستاری ضروری است. لذا مطالعه حاضر، باهدف مقایسه تطبیقی برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه ایران و دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو (UCSF) انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه توصیفی تطبیقی حاضر، در سال 1402 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. طبق این روش، برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با برنامه آموزشی کارشناسی ارشد مصوب دانشگاه UCSF از سایت های مربوطه استخراج و با استفاده از الگوی چهار مرحله بردی (Bereday) توصیف، تفسیر، مقایسه و تجزیه تحلیل شدند.

    یافته ها

    دوره پرستاری سلامت جامعه در UCSF در دو زیرشاخه سیاست سلامت و پرستاری سلامت جامعه پیشرفته ارایه می شود. راهبردها، فنون آموزشی و نقش های دانش آموختگان در ایران و UCSF مشترک بودند؛ ولی تعریف رشته، نحوه پذیرش، فلسفه، چشم انداز، رسالت، و عناوین دروس کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه تفاوت داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    دوره کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه در آمریکا با توجه به رسالت و هدف دانشگاه کامل تر و متناسب با نیاز جامعه ارایه شده است. از مهم ترین نقاط قوت برنامه در USCF تربیت رهبران متناسب با نقش های دانش آموختگان برای سیاست گذاری و رهبری برنامه های ارتقا و حفظ سلامت، برقراری عدالت و شرایط تحصیلی نیمه وقت و منعطف بود. لذا بر اساس تجارب کشورهای پیشرفته و بستر جامعه کشورمان، نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را اصلاح کنیم.

    کلیدواژگان: پرستاری سلامت جامعه، مطالعه تطبیقی، برنامه آموزشی، ایران، پرستاری، سان فرانسیسکو
  • آتوسا زیارت، جهانگیر یاری حاج عطالو*، سید عبداالله حجتی، یوسف محمدپور صفحات 804-808

    فلسفه آموزش بین حرفه ای این است که دانشجویان حرفه های مختلف سلامتی یاد بگیرند برای کار مشارکتی و تیمی بهتر آماده شوند. سازمان بهداشت جهانی حمایت جهانی در سال 2010 چارچوب عملی برای آموزش بین حرفه ای را منتشر کرد. آموزش بین حرفه ای مدعی ارتقاء مهارت های برقراری ارتباط در حرف سلامتی است که از طریق همکاری و کار تیمی باعث بهبود نتایج بیمار می شود. برای بهبود آموزش بین حرفه ای نیاز به چارچوب تیوریکی جامعی است تا سازمان ها را در رسیدن به اهداف خود راهنمایی کنند. مطالعات کمی مستقیما به چارچوب تیوریکی ویژه برای آموزش بین حرفه ای پرداخته اند. اکثر مطالعات بر پایه تیوری یادگیری بزرگ سالان، نظریه های روان شناختی از رفتار گروهی و رویکردهای کار تیمی و سازمان دهی یادگیری می باشند. نقشه مفهومی جامع ارایه شده در مورد آموزش بین حرفه ای در این مقاله، می تواند باعث بهبود ارتباط موثر، مشارکت و کار تیمی در زمینه مراقبت های بهداشتی شده و نهایتا منجر به بهبود یادگیری بالینی دانشجویان و ارتقاء کیفیت مراقبت از بیمار شود.

    کلیدواژگان: مشارکتی، نظام سلامت، آموزش بین حرفه ای، مراقبت از بیمار
  • شهناز ملکی، جمیل صادقی فر، علی خورشیدی، راضیه زرگوشی، حسین درگاهی* صفحات 809-816
    پیش زمینه و هدف

    عدم تمایل برای فرزندآوری و به دنبال آن کاهش میزان باروری کل در سال های اخیر تجربه مشترک کشورهای پیشرفته و بسیاری از کشورهای درحال توسعه ازجمله ایران بوده است. آگاهی از دلایل عدم تمایل به فرزند آوری برای داشتن یک سیاست گذاری جمعیتی موثر از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین علل عدم تمایل به فرزندآوری در بین زنان متاهل استان ایلام انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی تحلیلی به صورت مقطعی در سطح استان ایلام در سال 1401 انجام شد. خانوارهای بدون فرزند که تمایل به فرزندآوری نداشتند، از طریق سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) شناسایی و وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دلایل عدم تمایل به فرزندآوری از زن خانوار جمع آوری شد. برای مقایسه میانگین ها از آزمون تی مستقل و برای بررسی ارتباط بین متغیرهای کیفی از آزمون های کای دو و دقیق فیشر به کمک نرم افزار SPSS ویرایش 22 استفاده شد.

    یافته ها

    تعداد 752 خانوار موردبررسی قرار گرفتند. میانگین سن در زنان 2/5 ± 6/26 سال و در مردان 8/4 ± 1/31 سال بود. میانگین سن ازدواج زنان و مردان به ترتیب 0/5 ± 3/23 سال و 6/4 ± 8/27 و متوسط دوره زندگی متاهلی 6/1 ± 2/3 سال بود. نگرانی از عدم تامین آینده فرزند با 7/67 درصد، افزایش مشکلات اقتصادی زندگی با 50/60 درصد و نداشتن درآمد کافی با 58 درصد مهم ترین دلایل ذکرشده از سوی مادران برای عدم تمایل به فرزندآوری بودند. بین وضعیت سکونت به لحاظ شهری و روستایی و دو مولفه آمادگی روحی و روانی برای فرزندآوری (01/0 <p) و تداخل فرزندآوری با مسیولیت های اجتماعی (01/0 <p) ارتباط آماری معناداری مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد مسایل اقتصادی از مهم ترین دغدغه ها برای تصمیم گیری پیرامون فرزندآوری است. در کنار استفاده از سیاست های تشویقی کارآمد بخصوص به لحاظ اقتصادی، الگوبرداری از اقدامات برتر در حوزه افزایش فرزندآوری در سایر کشورها یک راهبرد موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: باروری، فرزندآوری، ایلام، جوانی جمعیت
  • حامد طیب، یاسر مرادی*، حسین جعفری زاده، امیدعلی یادگاری، رضا برزگر صفحات 817-830
    پیش زمینه و هدف

    تهوع و استفراغ می تواند به عنوان یکی از شایع ترین عوارض کوله سیستکتومی لاپارسکوپیک توسط بیماران تجربه شود. وجود تهوع و استفراغ، خطر بروز آسپیراسیون محتویات معده به ریه ها را افزایش می دهد. این مطالعه باهدف تعیین اثربخشی مانور رکروتمان ریوی و اکسیژن درمانی تکمیلی و ترکیب آن ها بر میزان تهوع و استفراغ بیماران تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی کله سیستکتومی انجام شد.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی دو سو کور چهارگروهه طرح فاکتوریل 2*2 است که در آن، 100 نفر از بیماران واجد شرایط ورود به مطالعه با استفاده از روش تصادفی ساده، به سه گروه مداخله (گروه مانور رکروتمان ریوی، گروه اکسیژن درمانی تکمیلی، گروه مانور رکروتمان ریوی همراه با اکسیژن درمانی تکمیلی) و یک گروه کنترل تقسیم شدند. داده ها با استفاده فرم مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه شدت تهوع و استفراغ رودز جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 با سطح معناداری 05/0 بررسی شد.

    یافته ها

    اختلاف آماری معناداری در میانگین نمرات تهوع، استفراغ و نمره نهایی معیار تهوع-استفراغ در طی 12 ساعت بعد از عمل در بین چهار گروه تحت مطالعه وجود داشت (05/0>p)، بااین حال، در مقایسه میانگین نمرات معیار تهوع و استفراغ طی 24 ساعت بعد از عمل، اختلاف آماری معناداری دیده نشد (05/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

    اجرای روش ترکیبی و همچنین مانور رکروتمان ریوی به تنهایی در مدیریت تهوع و استفراغ مربوط به لاپاراسکوپی نسبت به سایر گروه ها موفق تر بودند.

    کلیدواژگان: کوله سیستکتومی، لاپاروسکوپی، تهوع، مانور رکروتمان ریوی، اکسیژن درمانی تکمیلی، استفراغ
  • مرضیه باقری خلیلی، ملیحه عباسی* صفحات 831-835
    پیش زمینه و هدف

    سندرم بروگادا بیماری است که باعث اختلال در ریتم طبیعی قلب می شود و یکی از علل نادر ایست قلبی ناگهانی است. این اختلال به صورت بالا بردن قطعه ST در لیدهای پیش کوردیال راست تظاهر می یابد، که باعث بروز آریتمی های بطنی می شود که اگر درمان نشود می تواند باعث بروز سنکوپ، تشنج، اختلال در تنفس یا مرگ ناگهانی شود.

    معرفی مورد:

     بیمار آقای 35 ساله ای بود که به دلیل درد قفسه سینه و از دست دادن هوشیاری به اورژانس منتقل شد. در نوار قلب (ECG) او، تغییرات مشخصه سندرم بروگادا مشاهده شد و بیمار به بخش مراقبت ویژه قلبی (CCU) منتقل شد.

    نتیجه گیری

    این بیماری به دلیل شیوع کم آن معمولا جدی تلقی نمی شود و همین امر ممکن است باعث پیامدهای جبران ناپذیری برای بیمار شود، در حالی که با تشخیص به موقع می توان برای درمان آن اقدام کرد.

    کلیدواژگان: سندرم بروگادا، ایست قلبی ناگهانی، سنکوپ
|
  • Mahdi Heydari Alinazari, Shamsaddin Shamsi*, Haleh Ghavami, Naser Masoudi Pages 750-761
    Background & Aim

    Unwanted complications caused by surgery can cause pain and changes in the body's physiological indicators. According to the statistics and self-reports of patients, among abdominal surgeries, people undergoing cholecystectomy surgery report more pain than expected. Considering that guided imagery and cold therapy are cheap and non-invasive methods in complementary medicine and their positive and negative effects have been proven in previous studies, this study aimed to compare the impact of guided imagery and cold therapy (cold compress) in Pain severity and blood pressure in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy in a teaching hospital.

    Materials & Methods

    This clinical trial research was conducted on 93 patients using three groups of guided imagery, cold therapy, and control groups. Patients were selected using a simple sampling method in Imam Khomeini (R.A.) teaching Hospital in Urmia. First, patients' pain severity was measured using VAS after surgery and entering the ward. Each of the interventions (guided imagery and cold therapy) was performed for 20 minutes, and then pain severity and vital signs were measured in 15-30-45-60 minutes. There was no intervention in the control group. Statistical analysis was done with the SPSS ver 22.0 using descriptive and inferential statistics..

    Results

    The variable distribution of gender and history of operation in the groups was not statistically significant. (P>0.05) The results indicated that age and weight variables had no effect in the study and were not statistically significant. (P>0.05) with time, the pain intensity decreased in all three groups, and the maximum reduction in pain severity was related to the fourth and second 15 minutes in the interventions and the fourth and third 15 minutes in the control group. By comparing the results of repeated measures variance and Tukey's post hoc test, pain severity and diastolic blood pressure were statistically significant, indicating the interventions' positive effect. (P<0.05). The interventions did not affect systolic blood pressure (P>0.05).

    Conclusion

    The use of guided imaging and cold therapy, along with drug therapy, is recommended to reduce pain severity and stabilize blood pressure after laparoscopic cholecystectomy.

    Keywords: Blood Pressure, Cold Therapy, Guided Imagery, Pain Severity, Vital Signs
  • Farideh Shojaeerad, Mohsen Kachooei*, Kimiya Zarei Pages 762-772
    Background & Aims

    Recurrent Spontaneous Abortions is one of the common reproductive disorders that lead to important psychological consequences in women. This study was conducted with the aim of determining the relationship between resilience and post-traumatic growth with the mediating role of positive affect in women with Recurrent Spontaneous Abortions.

    Materials & Methods

    The method of this research was correlation and structural equation modeling. The participants included 300 of women with a history of 2 or more abortions, who were selected by sampling from those who visit the virtual website of midwifery centers, gynecology and obstetrics offices, special applications for women such as: Gahvarehh, Lyum, and Yek zan. The instruments used were Connor-Davidson Resilience Questionnaires (CD-RISC-10), Tedeschi and Calhoun Post-Traumatic Growth Inventory (PTGI) and Positive and Negative Affect Scale (PANAS). AMOS version 24 and SPSS version 26 were used for correlation coefficient and structural equation models.

    Results

    Based on the findings, there is a significant relationship between positive emotion, post-traumatic growth and resilience (p < 0.01). Also, positive affect plays a mediating role in the relationship between resilience and post-traumatic growth.

    Conclusion

    Resilience with the mediating role of positive emotion is effective in increasing post-traumatic growth in women, because resilience combined with a wider use of positive emotion moderates the negative consequences of psychological complications. The results of this research can be used to empower women involved in repeated spontaneous abortions.

    Keywords: Spontaneous Abortion, Posttraumatic Growth, Psychological Resilience, positive emotion, Women
  • Samereh Eghtedar, Ali Pourshojaei, Madineh Jasemi*, Vahid Alinejad Pages 773-788
    Background & Aim

    Despite advances in the treatment of heart failure, poor adherence to treatment and patient readmission still imposes a heavy burden on patients and the healthcare system by increasing the cost of treatment and care. However, half of readmissions can be prevented by improving treatment adherence in these patients. This study aimed to compare the effect of self-care education through WhatsApp social network, face-to-face training, and telephone follow-up on adherence to treatment and readmission in patients with heart failure admitted to the CCU and post-CCU wards of Fajr Maku Hospital.

    Materials & Methods

    In this quasi-experimental study, 90 patients with heart failure were allocated into three groups (n=30) in 2021. The instruments included demographic information, a readmission checklist, and a Modanloo Treatment Adherence Questionnaire. The face-to-face group received self-care training using the training package and the WhatsApp training group through WhatsApp messenger. The control group only received routine care. The treatment adherence questionnaire and readmission checklist were completed before and one month after the intervention. The data were analyzed using SPSS software ver. 16.0 using paired t-test, chi-square, and ANOVA. The significance level was P<0.05.

    Results

    There was a statistically significant difference between the mean scores of adherences to treatment between the control group and two intervention groups after the intervention (P <0.001). The results also showed that the mean scores of adherences to treatment between the two intervention groups were not statistically significant (P = 0.451) after the intervention. Self-care training in both intervention groups improved treatment adherence, whereas the mean overall score of treatment adherence in the WhatsApp group increased more than in the face-to-face group. There was a statistically significant difference in the frequency of readmission between the control group and the intervention groups after the intervention (P <0.001). In the control group, the frequency of readmission was 26.7% one month after discharge; it was 3.3% and 0% in the face-to-face and the WhatsApp groups, respectively, one month after the intervention.

    Conclusion

    Self-care education in two methods increases treatment adherence and reduces readmission. However, patients in the WhatsApp group followed the treatment more than those in the face-to-face group. Nursing educators and nurses should use the results of this research to better understand the role of education with virtual social networks in improving treatment adherence and reducing readmission in chronic diseases.

    Keywords: Adherence to Treatment, Education, Heart Failure, Readmission, Technology
  • Leila Valizadeh, Parvaneh Vasli, Shima Yadegar Tirandaz* Pages 789-803
    Background & Aim

    Considering the importance of a community health nursing master's program in providing effective health services and promoting community health, it is necessary to compare educational programs to examine and identify the strengths and weaknesses of educational programs in nursing. Therefore, the present study was conducted to compare the educational program of the master's degree program in community health nursing at the nursing school of Iran and the University of California, San Francisco (UCSF).

    Materials & Methods

    This comparative descriptive study was conducted at Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2023. The educational program for the master's degree in community health nursing approved by the Iranian Ministry of Health, Treatment, and Medical Education and UCSF University were extracted from the relevant sites and described, interpreted, compared, and analyzed using the Bereday four-stage model.

    Results

    The community health nursing degree at UCSF was offered in two sub-fields (health policy and advanced community health nursing). The strategies, educational techniques, and students' roles were similar in Iran and UCSF. The definition of the major, the way of admission, philosophy, vision, mission, objectives, and titles of the courses were different.

    Conclusion

    The master's degree in community health nursing has been presented more fully and follows society's needs according to the university's mission and goal in the U.S.A. One of the most important strengths of the program at USCF was the training of leaders through the roles of the graduates to make policies and lead programs to promote and maintain health, equality, justice, and part-time educational conditions. Therefore, we should strengthen the strengths and correct the weaknesses based on the experiences of developed countries and the context of our country's society.

    Keywords: Community, Public Health Nursing, Comparative Study, Curriculum, Iran, Nursing, San Francisco
  • Atusa Ziarat, Jahangir Yari Haj Atalo*, Seyedabdolah Hojati, Yousef Mohammadpour Pages 804-808

    The philosophy of interprofessional education is that students of different health professions learn to be better prepared for collaboration and teamwork. In 2010, the World Health Organization (WHO) published a practical framework for interprofessional education. Interprofessional education enhances communication skills in health professions, improving patient outcomes through collaboration and teamwork. A comprehensive theoretical framework is needed to guide organizations in reaching their goals and improving interprofessional education. Few studies have directly addressed specific theoretical frameworks for interprofessional education. Most studies are based on adult learning theory, psychological theories of group behavior, teamwork approaches, and learning organization. The comprehensive conceptual map presented about interprofessional education in this article can improve effective communication, participation, and teamwork in the healthcare field and ultimately improve students' clinical learning and the quality of patient care.

    Keywords: Collaborative, Health System, Interprofessional Education, Patient Care
  • Shahnaz Maleki, Jamil Sadeghifar, Ali Khorshidi, Razyeh Zargoshi, Hossein Dargahi* Pages 809-816
    Background & Aim

    Disinterest in having children, followed by a decrease in the total fertility rate in recent years, has been the common experience of developed countries and many developing countries, including Iran. Knowing the reasons for disinterest in having children is important for an effective population policy. Therefore, the present study was conducted to identify the causes of disinterest in having children among married women in the Ilam province.

    Materials & Methods

    This descriptive and cross-sectional study was conducted in Ilam province in 2022. Families without children who did not want to have children were identified through the Integrated health system (SIB) and included in the study. The data was collected from the mothers using a questionnaire. SPSS software version 22.0 was used to analyze data. Independent t-test was used to compare the means, and chi-square and Fisher's exact tests were used to check the relationship between qualitative variables.

    Results

    Seven hundred fifty-two households were investigated. The average age in women was 26.6 ± 5.2 years and 31.1 ± 4.8 years in men. The average age of marriage of men and women was 23.3 ± 0.5 years and 27.8 ± 4.6 years, respectively, and the average married life period was 3.2 ± 1.6 years. Worrying about not providing for the child's future with 67.7%, increasing economic problems in life with 60.50%, and not having enough income with 58% were the most important reasons mentioned by mothers for not wanting to have children. A statistically significant relationship was observed between urban and rural residence status with mental and psychological readiness for childbearing (p<0.01) and interference of childbearing with social responsibilities (p<0.01).

    Conclusion

    The results show that economic issues are one of the most important concerns for making decisions about having children. Along with effective incentive policies, especially in financial terms, modeling the best practices for increasing childbearing in other countries will be an effective strategy.

    Keywords: Fertility, Having Children, Ilam, Youth of the Population
  • Hamed Tayyeb, Yaser Moradi*, Hossein Jafarizadeh, Omidali Yadeghari, Reza Barzghar Pages 817-830
    Background & Aim

    Patients can experience nausea and vomiting as one of the most common complications of laparoscopic cholecystectomy. Nausea and vomiting increase the risk of aspiration of stomach contents into the lungs. This study was conducted to determine the effectiveness of pulmonary recruitment maneuver and supplemental oxygen therapy and their combination on the rate of nausea and vomiting in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy surgery.

    Methods & Materials: 

    This is a four-group, double-blind, 2x2 factorial clinical trial in which, 100 eligible patients were assigned to three intervention groups (pulmonary recruitment maneuver group, supplemental oxygen therapy group, pulmonary recruitment maneuver group with supplemental oxygen therapy) and one control group using simple random sampling. Data were collected using a demographic questionnaire and the Rhodes Nausea and Vomiting Severity Questionnaire. Data were analyzed using SPSS version 16.0 with significance level of less than 0.05.

    Results

    There was a statistically significant difference in the mean scores of nausea, vomiting, and the final score of the nausea-vomiting criterion within 12 hours after the operation among the four groups (p<0.05). However, no significant statistical difference was seen when comparing the mean scores of nausea and vomiting criteria during 24 hours after the operation (p>0.05).

    Conclusion

    Implementing the combined method as well as pulmonary recruitment maneuver alone were more successful in managing laparoscopy-

    Keywords: Cholecystectomy, Laparoscopy, Nausea, Pulmonary Recruitment Maneuver, Supplemental Oxygen Therapy, Vomiting
  • Marziye Bagheri Khalili, Maliheh Abbasi* Pages 831-835
    Background & Aim

    Brugada syndrome is a disease that disrupts the normal rhythm of the heart and is one of the rare causes of sudden cardiac arrest. This disorder manifests as ST segment elevation in the right precordial leads, causing ventricular arrhythmias. It can also cause syncope, convulsions, breathing disorders, or sudden death if it is not treated.

    Case introduction

    The patient was a 35-year-old man who was taken to the emergency room due to chest pain and loss of consciousness (fainting). In his electrocardiogram (ECG), Brugada syndrome-specific changes were observed, and the patient was transferred to the CCU.

    Conclusion

    Due to its low prevalence, this disease is usually not considered serious, and this may cause irreparable consequences for the patient, while it can be treated successfully with timely diagnosis.

    Keywords: Brugada Syndrome, Sudden Cardiac Arrest, Syncope