فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال بیست و یکم شماره 11 (پیاپی 172، بهمن 1402)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیست و یکم شماره 11 (پیاپی 172، بهمن 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا دوستی، یاسر مرادی*، مولود رادفر، وحید علی نژاد صفحات 836-844
    پیش زمینه و هدف

    حضور کودک فلج مغزی در خانواده، سبب پدیدآیی مشکلات روان شناختی مختلف در والدین می گردد. از جمله متغیرهای متاثر از حضور کودک ناتوان در خانواده انگ درونی است که می تواند باعث ایجاد یا تشدید افسردگی در مادر کودک فلج مغزی شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط انگ درونی و افسردگی مادران کودکان مبتلا به فلج مغزی در مراکز بهزیستی شهر ارومیه انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع مقطعی-همبستگی میباشد که در 1402 انجام شدهاست. 185 نفر از مادران کودکان فلج مغزی مراجعه کننده به مراکز بهزیستی شهر ارومیه که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند، به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. جهت گردآوری داده ها از فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسش نامه انگ درونی مادران دارای فرزند عقب مانده ذهنی و پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد. این پژوهش در بازه ی زمانی 7 ماهه انجام گرفت و کلیه داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 22 و با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره انگ درونی و افسردگی به ترتیب در مادران کودکان فلج مغزی (62/49 ± 33/83) از 196 و (53/13 ± 59/17) از 63 بود. در 6/21 درصد از مادران، سطوح بالای افسردگی گزارش گردید. همچنین بین انگ درونی و افسردگی مادران کودکان فلج مغزی، ارتباط مستقیم معنی داری بدست آمد (47/0=r، 0001>P).

    نتیجه گیری

    از نتایج پژوهش حاضر چنین نتیجه گیری می شود که انگ درونی ناشی از داشتن کودک مبتلا به فلج مغزی می تواند با افسردگی مادران در ارتباط باشد. شناخت هرچه بیشتر مسیولین و سیاست گزاران عرصه سلامت از این ارتباط می تواند اهمیت بکارگیری اقدامات علمی و عملی در حوزه تغییر نگرش افراد در این زمینه و در نتیجه کاهش انگ درونی مادران کودک فلج مغزی را بیش از پیش نمایان سازد.

    کلیدواژگان: افسردگی، فلج مغزی، انگ درونی، مادر
  • مهدی ترابی، معصومه همتی مسلک پاک* صفحات 845-854
    پیش زمینه و هدف

    دانشجویان دانشگاه ها به عنوان بخشی از نیروی جوان جامعه از آسیب های مختلف روانی اجتماعی در امان نیستند و گاهی در معرض سوءمصرف مواد قرار دارند. استرس به عنوان یک پدیده ی روان شناختی در بروز اختلال های روانی ازجمله اختلال های مصرف مواد نقش دارد. جهت کاهش فشار روانی و ایجاد سازگاری باید از شیوه های مقابله ای استفاده شود. لذا این پژوهش باهدف تعیین گرایش به سوءمصرف مواد و ارتباط آن با راهبردهای مقابله ای در دانشجویان علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    در این پژوهش توصیفی از نوع مقطعی-همبستگی، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با روش نمونه گیری طبقه ای وارد مطالعه شدند. پرسشنامه های جمعیت شناختی، پرسشنامه میزان تمایل به اعتیاد و پرسشنامه مهارت های مقابله ای لازاروس و فولکمن توسط 390 دانشجو تکمیل شد. برای تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS ویرایش 20 استفاده شد. داده های پژوهش به کمک آزمون های آماری تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و پیرسون تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین نمره گرایش به مواد در دانشجویان 5±8/33 و میانگین نمره سبک های مقابله ای برابر با 39/19±2/105 بود. آزمون پیرسون نشان داد که بین گرایش به مواد مخدر در دانشجویان با روش مقابله ای متمرکز بر حل مسیله ارتباط آماری معناداری وجود نداشت (793/0=P). اما این آزمون ارتباط آماری معناداری را بین گرایش به مواد مخدر در دانشجویان با روش مقابله ای متمرکز بر هیجان نشان داد (013/0=P) که میزان همبستگی آن برابر 126/0=r بود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که بین گرایش به مواد مخدر در دانشجویان علوم پزشکی با روش مقابله ای متمرکز بر هیجان ارتباط آماری معناداری وجود دارد. لذا پیشنهاد می گردد، مسیولین دانشگاه فراهم سازی بستر مناسب برای برگزاری کارگاه های آموزشی در ارتباط با شیوه های مناسب مقابله ای به دانشجویان را در برنامه کاری خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: سوءمصرف مواد، راهبردهای مقابله ای، دانشجو
  • مژگان خیراندیش، کاظم برزگر بفروئی*، حسین حسنی صفحات 855-867
    پیش زمینه و هدف

    طرح واره ها به دلیل برآورده نشدن نیازهای عاطفی اولیه دوران کودکی به وجود می آیند. فردی که از سلامت روان برخوردار است می تواند این نیازهای عاطفی اساسی را به صورت سازگارانه ارضا کند پژوهش حاضر باهدف آزمون مدل یابی طرح واره های ناسازگار اولیه در مثبت اندیشی دانشجویان پرستاری یزد با واسطه گری تنظیم هیجان شناختی انجام شد.

    مواد و روش کار

    روش این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی شهر یزد در سال تحصیلی 1400- 1401 بود که از میان 800 نفر جامعه آماری، 260 نفر به عنوان نمونه (183 نفر دختر و 77 نفر پسر) به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای تحقیق شامل پرسش نامه شناختی هیجانی گارنفسکی (2001) و پرسش نامه طرح واره های ناسازگار اولیه SF-SQ یانگ و برآون (2005) و پرسش نامه مثبت ‏اندیشی اینگرام و ویسنیکی (1998) بود. جهت تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و مدل معادلات ساختاری) و با استفاده از نرم افزارهای SPSS25 و AMOS24 انجام شد. سطح معناداری برابر 01/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که متغیر تنظیم هیجان شناختی می تواند بین طرح واره های ناسازگار اولیه و مثبت اندیشی دانشجویان در سطح (01/0>P) نقش واسطه ای معناداری داشته باشد. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد هیچ کدام از طرح واره های ناسازگار اولیه نتوانست به صورت مستقیم و معنادار، مثبت ‏اندیشی را پیش ‏بینی کند و نظم ‏جویی شناختی مثبت به صورت مستقیم، مثبت و معنادار (69/0) و در سطح (01/0>P)، مثبت ‏اندیشی را در دانشجویان پیش بینی می کند. نظم ‏جویی شناختی منفی به صورت مستقیم، منفی و معنادار (17/0-) و در سطح (01/0>P)، مثبت ‏اندیشی را در دانشجویان پرستاری پیش بینی می کند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که می ‏توان با استفاده از فنون طرح واره درمانی و اصلاح طرح واره های ناسازگار، مثبت ‏اندیشی را در دانشجویان پرستاری افزایش داد. با توجه نقش میانجی هیجانات شناختی، پیشنهاد می شود دانشگاه های علوم پزشکی، با برگزاری کارگاه ‏های آموزشی در زمینه تنظیم شناختی هیجان، به دانشجویان جهت افزایش مثبت ‏اندیشی کمک کنند.

    کلیدواژگان: پرستاری، طرح واره، مثبت اندیشی، ناسازگار، هیجان
  • زهرا جوادی*، رقیه بایرامی، مریم نجارزاده صفحات 868-879
    پیش زمینه و هدف

    پزشکی شدن" فرآیندی است که طی آن مشکلات غیرپزشکی و اجتماعی به عنوان مشکلات پزشکی تعریف شده و مدیریت می شوند. امروزه مداخلات پزشکی غیرضروری در بارداری ها و زایمان های کم خطر بیش ازحد مورداستفاده قرار می گیرد که منجر به مداخله بیش ازحد در دوران بارداری و زایمان می شود. تحقیقات ارتباط مداخلات غیرضروری با ترس از زایمان و تجربیات زایمانی را نشان می دهد. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط مراقبت های زایمانی پزشکی شده با ترس از زایمان و تجربه زایمانی در زنان نخست زا انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی-همبستگی است که بر روی 250 نفر از زنان حامله نخست زا با زایمان طبیعی مراجعه کننده به بیمارستان فاطمه زهرا میاندوآب با روش نمونه گیری در دسترس در سال 1401 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشخصات فردی و سوابق مامایی، پرسشنامه ترس از زایمان ویجما، پرسشنامه تجارب زایمانی و چک لیست مراقبت های پزشکی شده لیبر و زایمان بود که پس از کسب رضایت آگاهانه از نمونه ها تکمیل شد. برای تحلیل اطلاعات از آزمون های تی تست و کای دو، تحلیل واریانس و رگرسیون لوجستیک و ضریب همبستگی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میانگین نمره کلی ترس از زایمان 99/8±93/74 و میانگین نمره تجربه زایمانی 42/3±34/41 بود. بستری قبل از شروع دردهای زایمانی، مانیتورینگ مداوم جنین، پاره کردن زودرس کیسه آب با داشتن ترس شدید زایمانی ارتباط مستقیم داشتند. مانیتورینگ مداوم جنین، اینداکشن و تقویت دردهای زایمانی، فشار فوندال حین زایمان به طور معنی داری با داشتن تجربه زایمانی ارتباط معکوس داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    برخی از مداخلات مامایی غیرضروری باعث افزایش میزان ترس از زایمان و تجربه نامطلوب زایمان می شود. به نظر می رسد لازم است سیاست های بهداشتی برای مراقبت های مناسب برای زایمان های کم خطر تعدیل شود.

    کلیدواژگان: مراقبت های پزشکی شده، ترس از زایمان، زایمان طبیعی، نخست زا
  • نوشین حاتمی زاده، فتانه افتخاری شاه آباد*، سیده زهرا جعفری صفحات 880-886
    پیش زمینه و هدف

    آسیب حاد کلیه پس از زایمان یک اختلال نادر است اما می تواند با عواقب طولانی مدتی برای مادر و نوزاد همراه باشد. ازجمله عوامل خطر در ایجاد آسیب حاد کلیه می توان به دکولمان و پره اکلامپسی اشاره کرد. هدف این مقاله، گزارش یک مورد نارسایی حاد کلیوی پس از زایمان است که در ارتباط با دکولمان جفت و پره اکلامپسی اتفاق افتاده است.

    معرفی بیمار: 

    بیمار در سن حاملگی 33 هفته و 5 روز بر اساس سونوگرافی با شکایت درد زایمانی و خونریزی واژینال مراجعه کرد. گزارش ما به چند دلیل نمونه جالبی است، نخست اینکه بیمار با شک به دکولمان تحت سزارین قرار گرفت و پس ازآن با شک به پره اکلامپسی تحت درمان قرار گرفت و درنهایت نارسایی حاد کلیه تشخیص داده شد. همچنین به دلیل افزایش هم زمان آزمایشات عملکردی کبدی و خروج مایع زیاد سروزی تشخیص افتراقی با مشکل مواجه شده بود.

    بحث و نتیجه گیری

    نارسایی حاد کلیه یک اختلال نادر است اما توجه به عوامل خطر این اختلال در مدیریت بهتر خدمات مامایی نقش بسزایی دارد. بنابراین جداشدگی جفت به عنوان یک عامل خطر مستقل برای مرگ و میر قبل از زایمان و عوامل خطر آن باید به دقت ارزیابی شوند.

    کلیدواژگان: آسیب حاد کلیه، زایمان، دکولمان، پره اکلامپسی
  • آروین قادرپناه، فردین آجودانی، نازآفرین قاسم زاده، رقیه اسماعیلی ذبیحی * صفحات 887-897
    پیش زمینه و هدف

    امروزه با حرفه ای شدن پرستاری و افزایش نیاز جامعه به پرستاران حرفه مند، مفهوم هویت حرفه ای به عنوان عامل کلیدی و تاثیرگذار برکیفیت مراقبت پرستاری و بازگشت سلامتی بیماران مورد توجه قرار گرفته است. دانشجویان پرستاری به موازات حرفه ای شدن ارزش ها، هنجارها، رفتارها و مهارت های مناست با حرفه را طی فرآیند جامعه پذیری حرفه ای، که اولین گام های آن از دوره دانشجویی آغاز می شود، درونی سازی می کنند که برای تحقق نقش های حرفه ای آنان در آینده و رشد هویت حرفه ای شان حیاتی است. بنابراین مطالعه حاضر باهدف تعیین سطح جامعه پذیری و هویت حرفه ای دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1401 انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی-همبستگی است که 110 نفر از دانشجویان پرستاری ترم های 4 تا 8 به عنوان نمونه پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های جامعه پذیری حرفه ای و هویت حرفه ای که روایی و پایایی انها مورد تایید قرار گرفته بود، استفاده شد. داده ها با آمارهای توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمره کلی جامعه پذیری حرفه ای شرکت کننده ها 75/31± 57/137 بود. میانگین و انحراف معیار در حیطه ارزش گذاری و شناخت از حرفه 17/9±60/36، حیطه مهارت های حرفه ای 64/25± 27/56، حیطه مدیریت و سیاست های سازمانی 58/8± 74/35، حیطه ارتباطات بین فردی 26/3± 50/9 می باشد. نمره کلی هویت حرفه ای شرکت کننده ها 26/8± 13/50 بود.

    نتیجه گیری

    سطح جامعه پذیری دانشجویان در حیطه ارزش گذاری و شناخت از حرفه، حیطه مدیریت و سیاست های سازمانی و حیطه ارتباطات بین فردی متوسط و در حیطه مهارت های حرفه ای ضعیف، می باشد. سطح کلی جامعه پذیری حرفه ای بیشتر شرکت کنندگان در پژوهش متوسط بود. وضعیت کلی هویت حرفه ای شرکت کننده ها متوسط بود. براساس یافته های حاصل از پژوهش، پیشنهاد می شود با تحلیل فرآیندها و اقدامات مرتبط، سطح هویت و جامعه پذیری حرفه ای دانشجویان را به عنوان پایه عملکردی مراقبت از بیمار ارتقا داد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، هویت حرفه ای، جامعه پذیری حرفه ای
  • سهیلا ربیعی پور*، سعیده علی زاده صفحات 898-905

    مدل زیست -پزشکی بیشتر بر عملکرد فیزیولوژیک بدن، مسایل جنسی اشخاص و مقاربت آن ها تمرکز دارد و بر سایر مسایل ازجمله مسایل اجتماعی، روان شناختی و... تاکید ندارد. در مقابل مدل روان شناختی-زیستی- اجتماعی سعی می کند با ادغام مداخلات پزشکی در مسایل روان شناختی و اجتماعی منجر به افزایش لذت و صمیمیت جنسی زوجین گردد که رویکردی جامع نگر است و از منظر مسایل مختلف به بررسی و حل مشکلات جنسی زوجین می پردازد.

    کلیدواژگان: زیست پزشکی، روان شناختی، اختلالات جنسی، اجتماعی، رویکردهای درمانی
  • مهناز جوادی، مهناز اکبری کامرانی، کوروش کبیر، منصوره یزدخواستی* صفحات 906-917
    پیش زمینه و هدف

    </span></span> کاهش نرخ باروری کل به زیر سطح جایگزین جمعیت و کاهش سالانه جمعیت یکی از مسایل امروز جامعه ایران است. مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط خودکار آمدی و حمایت اجتماعی ادراک شده بر قصد فرزند آوری در زنان متاهل انجام شد.</span></span></span></span></span></span></span>
    مواد و روش کار</span></span>: این </span></span>پژوهش توصیفی از نوع مقطعی-همبستگی است که از تیر 1401 تا مهر 1402 بر روی 345 زن واجد شرایط در 8 پایگاه منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شده است. نمونه گیری به صورت دومرحله ای انجام شد. ابتدا نمونه گیری به صورت طبقه ای جهت انتخاب پایگاه ها انجام شد. سپس مشارکت کنندگان به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه شامل پرسشنامه دموگرافیک، گرایش به باروری، خود کارآمدی و حمایت اجتماعی ادراک شده انجام شد. از نرم افزار </span></span>SPSS نسخه 28 جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. از آزمون های </span></span>ANOVA تست تعقیبی توکی، آزمون همبستگی پیرسون و</span></span> رگرسیون خطی چندگانه استفاده گردید.</span></span></span></span></span></span></span>
    یافته ها</span></span>: </span></span>متغیر خودکارآمدی با قصد فرزند آوری </span></span>همبستگی معکوس و معناداری داشت </span></span>(199/0-=</span></span>r، 001/0></span></span>P). متغیر حمایت اجتماعی ادراک شده با قصد فرزند آوری همبستگی مستقیم و معناداری داشت </span></span>(112/0=</span></span>r، 05/0></span></span>P)</span></span>. خودکارآمدی و حمایت اجتماعی ادراک شده </span></span>تاثیر </span></span>معناداری بر قصد فرزند آوری نداشتند.</span></span> از بین متغیرهای دموگرافیک، متغیر کارمند بودن </span></span>(β= -0/219, P<0/005) پیشگویی کننده منفی قصد فرزند آوری بود.</span></span></span></span></span></span></span>
    بحث و نتیجه گیری</span></span>: بر اساس مطالعه حاضر، ویژگی های جمعیت شناختی بر قصد فرزند آوری تاثیر داشتند. به طوری که کارمند بودن عامل تهدیدکننده ای برای قصد فرزند آوری در زنان محسوب می گردد. لذا، حمایت های دولتی مانند دورکاری زنان شاغل، تعداد روزهای مرخصی بیشتر یا مرخصی ساعتی (جهت شیردهی یا سرکشی به فرزند)، ساخت مهدکودک های سازمانی کم هزینه و باکیفیت و همکاری بیشتر با زنان شاغل می تواند کمک کننده باشد.</span></span></span></span></span></span></span>

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، فرزند آوری، باروری
|
  • Zahra Doosti, Yaser Moradi*, Moloud Radfar, Vahid Alinejad Pages 836-844
    Background & Aim

    The presence of a child with intellectual disability in the family can cause various psychological problems in parents. One of the variables affected by the presence of a disabled child in the family is internal stigma, which can cause or exacerbate depression in mothers of children with cerebral palsy. This study aimed to determine the relationship between internal stigma and depression in mothers of children with cerebral palsy.

    Materials and Methods

    This study is a descriptive cross-sectional-correlational research conducted in 2023. One hundred eighty-five mothers of children with cerebral palsy who were referred to welfare and rehabilitation centers of Urmia City entered the study by convenience sampling. Data were collected using a demographic questionnaire, the Internal Stigma Scale for mothers of children with intellectual disability, and the Beck Depression Inventory. The study was conducted over seven months. All data were entered into IBM SPSS Statistics for Windows, version 22 (IBM Corp., Armonk, N.Y., USA) and then analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    The mean score of internalized stigma and depression in participants was 83.33 ± 49.62 and 17.59 ± 13.53, respectively. High levels of depression were reported in 21.6% of the participants. Moreover, a significant direct linear relationship was found between internalized stigma and depression among participants (r = .47, p < .001).

    Conclusion

    The results suggest that internal stigma caused by having a child with cerebral palsy can be related to mothers’ depression. Awareness of Health officials and policymakers about this relationship can make more visible the importance of applying scientific and practical measures to change people’s attitudes in this field and, as a result, reducing the internal stigma of mothers of children with cerebral palsy.

    Keywords: Depression, Cerebral palsy, Internalized Stigma, Mother
  • Mehdi Torabi, Masumeh Hemmati Maslak Pak* Pages 845-854
    Background & Aim

    University students, as part of the youth of the society, are not safe from various psychological and social harms and are sometimes exposed to substance abuse. Stress, as a psychological phenomenon, plays a role in the occurrence of mental disorders, including drug abuse disorders. Coping methods should be used to reduce mental pressure and create adaptation. Therefore, this research was conducted to determine the relationship between drug abuse tendency and coping strategies in students of Urmia University of Medical Sciences.

     Materials & Methods

    In this descriptive, cross-sectional and correlational study, students of Urmia University of Medical Sciences were selected using random sampling. Demographic questionnaires, addiction tendency questionnaire and Lazarus and Folkman coping skills questionnaire were completed by 390 students. SPSS version 20 software was used for data analysis. The research data were analyzed using independent t-test, one-way analysis of variance and Pearson test.

    Results

    The mean score of students' tendency towards materials was 33.8±5 and the mean score of coping styles was 105.19±2.39. Pearson's test showed that there was no statistically significant relationship between the tendency to drugs addiction in students and the coping method focused on solving the problem (P=0.793). However, this test showed a statistically significant relationship between the tendency to drugs addiction in students with the emotion-focused coping method (P=0.013; r=0.126).

    Discussion

    The results showed that there is a statistically significant relationship between drug addiction in medical students and coping method focused on emotion. Therefore, the university authorities should include in their work plan the provision of a suitable platform for teaching students appropriate coping methods.

    Keywords: Drug Abuse, Coping Strategies, Medical Students
  • Mozhgan Kheirandish, Kazem Barzegar Bafrooei*, Hossain Hassani Pages 855-867
    Background & Aim

    Schemas arise due to the failure to fulfill the primary emotional needs of childhood. A person who has mental health can adaptively satisfy these basic emotional needs. The present study was conducted to test the modeling of primary maladaptive schemas in the positive thinking of Yazd nursing students with the mediation of cognitive emotion regulation.

    Materials & Methods

    This was a descriptive and correlational study. The statistical population included all Yazd Paramedical University nursing students in 2021-2022. Among the 800 students, 183 females and 77 males were selected using the Random sampling. The research tools included Garnevsky's Emotional Cognitive Questionnaire (2001), SF-SQ Early Inconsistent Schemas Questionnaire, Yang and Braun (2005), and Ingram and Wysinski's Positive Thinking Questionnaire (1998). Descriptive and inferential statistics methods (Pearson correlation, Path analysis, and Structural Equation Model) were used to analyze the data using SPSS ver. 25.0 and AMOS 24 software. P = 0.01 was considered significant.

    Results

    The findings showed that cognitive emotion regulation can significantly mediate between the primary maladaptive schemas and students' positive thinking. The results of structural equation modeling showed that none of the primary maladaptive schemas could directly and significantly predict positive thinking. Positive cognitive discipline directly, positively, and significantly (0.69) predicts positive thinking in nursing students. Negative cognitive discipline directly, negatively, and significantly (-0.17) predicts positive thinking in nursing students.

    Conclusion

    The results showed that it is possible to increase positive thinking in nursing students by using schema therapy techniques and modifying maladaptive schemas. Considering the mediating role of cognitive emotions, it is suggested that universities of medical sciences help students increase their positive thinking by holding educational workshops on cognitive regulation of emotions.

    Keywords: Emotion, Maladaptive, Nursing, Positive Thinking, Schemas
  • Zahra Javadi*, Roghayeh Bayrami, Maryam Najarzade Pages 868-879
    Background & Aims

    "Medicalization" is how non-medical and social problems are defined and managed as medical problems. Today, unnecessary medical interventions are used excessively in low-risk pregnancies and births, which leads to excessive intervention during pregnancy and childbirth. Research shows the connection between unnecessary interventions and fear of childbirth and childbirth experiences. Therefore, a study was conducted to determine the relationship between medicalized childbirth care and the fear of childbirth and childbirth experience in nulliparous women with natural childbirth..

    Materials & Methods

    This descriptive cross-sectional correlation study was conducted on 250 nulliparous pregnant women with natural delivery referred to Fatemeh Zahra Hospital of Miandoab in 2022. Participants were selected using convenience sampling. The data collection tools were the personal characteristics and midwifery records, the fear of childbirth questionnaire, the childbirth experiences questionnaire, and the checklist of medical care of labor and childbirth. Questionnaires were completed after the pregnant women had signed written consent forms. Data were analyzed in SPSS software ver. 16.0 using t-test, chi-square tests, analysis of variance, logistic regression, and correlation coefficient.

    Results

    The results showed that the mean score of fear of childbirth was 74.93 ± 8.99, and the mean score of childbirth experience was 41.34 ± 3.42. The hospitalization before the onset of labor pains, continuous fetal monitoring, and premature rupture of the water sac were directly related to having a severe fear of childbirth. The results also showed that continuous fetal monitoring, labor pain strength induction, and fundal pressure during labor were significantly inversely related to having childbirth experience..

    Conclusion

    Some unnecessary midwifery interventions increase the fear of childbirth and the unpleasant experience of childbirth. It seems necessary to modify health policies for proper care for low-risk births.

    Keywords: medical care, fear of childbirth, natural childbirth, primiparous
  • Noushin Hatamizadeh, Fatane Eftekhari Shahabad*, Seyedah Zahra Jafari Pages 880-886
    Background & Aim

    Acute kidney injury after childbirth is a rare disorder. However, it can have long-term consequences for the mother and the baby. Among the risk factors causing acute kidney injury are placental abruption and preeclampsia. The purpose of this article is to describe a case of postpartum acute renal failure that occurred in connection with placental abruption and preeclampsia.

    Case report: 

    The patient was referred at 33 weeks and five days of gestation based on ultrasound with complaints of labor pain and vaginal treatment. Our report is an interesting case for several reasons: a patient underwent a cesarean section with suspicion of placental abruption and was then treated for suspicion of preeclampsia and finally diagnosed with acute renal failure. Also, differential diagnosis was difficult due to the increase in liver function tests and the outflow of serous fluid.

    Discussion & Conclusion

    Paying attention to the risk factors of Acute kidney failure plays a significant role in better management of midwifery services. Therefore, placental abruption and its risk factors should be carefully evaluated as an independent risk factor for perinatal mortality.

    Keywords: Acute Kidney Injury, Childbirth, Placental Abruption, Preeclampsia
  • Arwin Ghaderpanah*, Fardin Ajudani, Nazafarin Ghasemzadeh Pages 887-897
    Background & Aim

    With the professionalization of nursing and the increase in society's need for professional nurses, professional identity has been considered a vital and influential factor in the quality of nursing care and the recovery of patients' health. Nursing students internalize norms, values, knowledge, and skills through professional socialization that begins with their academic period, which is essential for their future professional roles and self-development. Therefore, the present study was conducted to investigate the socialization and professional identity level at Urmia University of Medical Sciences in 2022.

    Materials & Methods

    This research is a descriptive cross-sectional-correlation study. The population included all nursing students in the 4th to eighth semesters. One hundred ten nursing students were selected using convenience sampling. The social acceptability measurement scale and professional identity questionnaire were used to collect data. The data were analyzed using SPSS software version 22.

    Results

    The mean score for professional socialization was 137.57± 31.75. The mean score in the dimensions of valuation and recognition of profession was 36.60 ± 9.17; professional skills were 56.27 ± 25.64; management and organizational was 35.74 ± 8.58; and interpersonal communications was 9.5 ± 3.26. The participant's professional identity total score was 50.13 ± 8.26.

    Conclusions

    The student's overall professional socialization and professional identity were medium. The student's professional socialization was at a medium level for valuing and understanding the profession, management and organizational policies, and interpersonal communication. However, it was weak in professional skills. It is recommended that students' identity and professional sociability be improved as the functional basis of patient care by analyzing the processes and related actions.

    Keywords: Nursing Students, Professional Identity, Professional Socialization
  • Soheila Rabiepour*, Saeedeh Alizadeh Pages 898-905

    The biomedical model looks at how the body works, especially when it comes to sex, but it does not pay much attention to things like feelings and how people relate to each other. The psychobiosocial model helps couples improve their sexual pleasure and intimacy by combining medical help with psychological and social support. This approach looks at all aspects of a couple's life to understand and solve their sexual problems.

    Keywords: Biomedical, Psychological, Sexual Disorders, Social, Therapeutic Approaches
  • Mahnaz Javadi, Mahnaz Akbari Kamrani, Kourosh Kabir, Mansoureh Yazdkhasti* Pages 906-917

    Background & Aim</span>:</span> Reducing the total fertility rate below the replacement level of the population and the annual decrease of the population is one of the problems of Iranian society today. The present study aimed to determine the relationship between self-efficacy and perceived social support on the intention to have children in married women.</span></span></span></span></span>
    Materials &Methods</span>:</span> This descriptive cross-sectional-correlation study was conducted from July 2022 to October 2023 on 345 eligible women in 8 selected sites affiliated with Alborz University of Medical Sciences. Sampling was done in two stages. First, stratified sampling was performed to select the facilities. Then, the participants were selected using a simple random method. Data was collected through demographics, fertility tendency, self-efficacy, and perceived social support questionnaires. SPSS software version 28.0 was used to analyze the data. ANOVA tests, Tukey's post hoc test, Pearson's correlation test, and multiple linear regression were used</span>.</span></span></span></span></span>
    Result</span>:</span> The self-efficacy had an inverse and significant correlation with the intention to have children (r=0.199, P<0.001). The perceived social support had a direct and significant correlation with the intention to have children (r=0.112, P<0.05). Self-efficacy and perceived social support did not significantly affect the intention to have children. Among the demographic variables, being an employee (β=-0.219, P<0.005) was a negative predictor of the intention to have children.</span></span></span></span></span>
    Conclusion</span>:</span> According to the present study, demographic characteristics affected the intention to have children. So, being an employee is considered a threatening factor for women's intention to have children.</span> Thus, government support such as remote work options for working women, more vacation days or hourly leave (for breastfeeding or caring for children), low-cost and high-quality institutional kindergartens, and more cooperation with working women can be helpful.</span></span></span></span></span></span>

    Keywords: Childbearing, Fertility, Self-Efficacy, Social Support