فهرست مطالب

مدیریت فردا - پیاپی 72 (پاییز 1401)

نشریه مدیریت فردا
پیاپی 72 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مدیریت شکلگیری تیوری حوزه عمومی هابرماس در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام
    علی اسدنژاد *، علی جعفری، ناهید کردی صفحه 0

    هدف تحقیق حاضر مدیریت شکلگیری تیوری حوزه عمومی هابرماس در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام است. روش تحقیق از نوع زمینهیابی و پیمایشی است. این تحقیق از جمله تحقیقات توصیفی واز لحاظ هدف تحقیقات کاربردی است. در این تحقیق، بعد از انجام مطالعات کتابخانه ای و تدوین کامل و جامع ادبیات نظری و پیشینه تحقیق، پرسشنامه ای در راستای نظریات مرتبط با پژوهش و سیوالات و فرضیه های تحقیق طراحی و تدوین شده و در میان پاسخگویان توزیع شده است. جامعه آماری این تحقیق را مخاطبان (کاربران فضای مجازی) تشکیل می دهند که تعداد آنها 621/674/8 میلیون نفر برآورد و بر اساس فرمول کوکران، نمونه آماری آن برابر با 384 نفر است. لذا در این پژوهش با تبعیت از این فرمول 384 نفر به عنوان نمونه آماری اقدام به تکمیل پرسشنامه شده است. و با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند نسبت به انتخاب نمونه مورد مطالعه اقدام، و داده های تحقیق با روش همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که که بیشترین تاثیر به ترتیب در مرتبه اول دسترسی به اینترنت (42/0 = β) مرتبه دوم نقد منطقی و عقلانی مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در شبکه های اجتماعی (تلگرام و انیستاگرام) (39/0= β) مرتبه سوم گفتگوی دو سویه و آزاد مخاطبان (همگان) با مسیولین دولتی در شبکه های اجتماعی (تلگرام و انیستاگرام) (38/0 = β) مرتبه چهارم استفاده از شبکه های اجتماعی (تلگرام و اینستاگرام) (17/0 = β) داشتهاند.

    کلیدواژگان: مدیریت شکل گیری، شبکه های اجتماعی، تلگرام و اینستاگرام، حوزه عمومی هابرماس، نقد عملکرد دولت، گفتگوی دو سویه
  • محمدمهدی پرهیزگار، روح الله حسینی *، مصطفی حسینعلیخانی صفحات 3-20

    کنترل و نظارت از جمله مهم ترین وظایف مدیران سازمان ها است. صرفا با بهره گیری از کنترل و نظارت است که سازمان ها در جهت تحقق اهداف کلان خود گام بر می دارند و نقاط ضعف خود را شناسایی می کنند و جهت رفع آن برنامه ریزی می نمایند. هدف پژوهش حاضر شناسایی و انتخاب راهبرد بهینه نظارت سازمانی در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است. نمونه آماری این تحقیق شامل 25 نفر از مدیران، کارشناسان و صاحب نظران شاغل در پژوهشگاه می باشد. با استفاده از دو روش کتابخانه ای و میدانی اطلاعات مورد نیاز جمع آوری گردید که در نتیجه آن نه راهبرد نظارت سازمانی و هشت شاخص و معیار جهت ارزیابی راهبردهای نظارت سازمانی پژوهشگاه شناسایی شد. عملیات تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار تاپسیس انجام شد. براساس تجزیه و تحلیل داده ها، اهداف سازمانی، استراتژی های اصلی سازمان، پذیرش کارکنان، سیاست مدیریت، اقربخشی(تشخیص انحراف ها، صرفه جویی(به صرفه بودن)، سهولت اجرا، و انعطاف پذیری به ترتیب به عنوان مهم ترین شاخص های رتبه بندی راهبردی های نظارت سازمانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قرار دارند. همچنین راهبردهای نظارت کلی نگر(کنترل در نقاط حساس و کلیدی) و نظارت آتی نگر به عنوان بهینه ترین راهبرد در بین راهبردهای نظارت معرفی می شود و نظارت بخشی(غیر متمرکز) نیز در اولویت آخر قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: سازمان، مدیریت، راهبرد، کنترل، نظارت، حیطه نظارت، سلامت نظام اداری
  • رویا سلطانی *، سعید یوسفی، علی اصغر توفیق صفحات 21-34

    امروزه انتخاب تامین کننده یکی از مهمترین دغدغه های مدیریت می باشد. یکی از نکات مهم در انتخاب تامین کنندگان وجود معیارهای مختلف در این انتخاب می باشد که این انتخاب را دشوار می کند. تحلیل پوششی داده ها یکی از تکنیک هایی است که می تواند بر مبنای معیارهای مختلف به ارزیابی تامین کنندگان بپردازد. در این مقاله بر مبنای یک مدل ابداعی تجمعی تحلیل پوششی داده ها به ارزیابی تامین کنندگان پرداخته می شود. مدل جدید توسعه داده شده در این مقاله دارای پنج ویژگی پایداری در مقابل تغییر واحد اندازه گیری، یکنواختی، پایداری در مقابل انتقال، وابستگی به مجموعه مرجع و عدم حساسیت مدل نسبت به مقادیر ورودی صفر است. عملکرد مدل پیشنهادی در یک مطالعه موردی برگرفته از یک شرکت سازنده در و پنجره های دوجداره بررسی شده و نتایج مدل پنج ویژگی در نظر گرفته شده را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: ارزیابی تامین کنندگان، تصمیم گیری با معیارهای چندگانه، مدل ابداعی تجمعی تحلیل پوششی داده ها، زنجیره تامین
  • سعید میرزا محمدی *، رقیه خادم صفحات 35-46

    هدف از این پژوهش ، شناسایی عوامل بروز نارسایی در سیستم کنترل اداری و مالی: مطالعه موردی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد. این پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی بوده و بر روی کارکنان دانشگاه علم و صنعت ایران انجام گرفته است. حجم نمونه معادل 200 نفر است. در این پژوهش، برای سنجش عوامل بروز نارسایی در سیستم کنترل اداری و مالی دانشگاه از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. در این پژوهش عوامل موثر بر بروز نارسایی در سه دسته تقسیم بندی شده است. سه بعد عوامل مربوط به نیروی انسانی شاغل در واحدهای اداری و مالی ، سیستم حسابداری دولتی کنونی مورد استفاده دانشگاه علم و صنعت و مشکلات مربوط به قوانین اداری و مالی و محاسباتی مورد مطالعه قرار گرفت. در تحلیل نتایج علاوه بر آمار توصیفی از ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان می دهد که به ترتیب متغیرهای سیستم حسابداری، عوامل انسانی و در آخر نارسایی های قانونی از عوامل بروز نارسایی در سیستم کنترل اداری و مالی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشند.

    کلیدواژگان: کنترل اداری، کنترل مالی، نیروی انسانی، حسابداری دولتی، ارزیابی عملکرد
  • ابراهیم محمودزاده، سید رضا فاطمی امین * صفحات 47-66

    چالش های و مخاطره های زیادی پیش روی پروژه های پژوهشی هستند: ارایه کارهای به ظاهر علمی اما با محتوایی ضعیف و صوری، نبود رویکرد تقاضاگرا برای انجام پروژه های پژوهشی، ناکارایی در سازماندهی فعالیت های پژوهشی، دسترسی نامناسب به اسناد و دانش موجود، اجرایی نبودن و یا اجرایی نشدن دستاوردها، بی اعتمادی به پژوهش و... چه بسیار مطالعاتی که با ارایه گزارش های مکتوب خاتمه یافتند و راهی قفسه ها شدند! فناوری اطلاعات و ارتباطات، به ویژه وب دو، فرصت هایی برای جمع سپاری، همکاری انبوه، رایانش اجتماع، نوآوری باز و... فراهم می کند که می تواند بخشی از چالش های فعالیت های پژوهشی را رفع کند. در این پژوهش، چالش های پروژه های پژوهشی و قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات با روش تحلیل مضمون استخراج شده، سپس تاثیر استفاده از قابلیت های فاوا برای حل برخی از چالش های پژوهش با روش دیمتل بررسی شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که استفاده از فاوا تاثیر قابل ملاحظه ای در رفع چالش های پژوهش دارد. هرچند استفاده از قابلیت های فاوا برای فعالیت های پژوهشی در دنیا رایج شده است، اما از این قابلیت ها در کشور ما به خوبی استفاده نشده است. فعالیت های پژوهشی در ایران نیازمند تحول و استفاده از نوآوری های مبتنی بر فاوا است. در کشور ما بازارهای عرضه و تقاضای فرصت های پژوهشی و همچنین پایگاه های اطلاعات منابع انسانی در مراحل مقدماتی هستند. شکل گیری بازارهایی مانند اینوسنتیو و پایگاه های منابع انسانی مانند لینکدین، تاثیر قابل ملاحظه ای بر بهبود وضعیت پژوهش در کشور خواهد داشت. ارایه چنین خدماتی در قالب بخش خصوصی امکان پذیر و مطلوب بوده و دولت تنها باید استاندارد لازم را تدوین و اعمال نماید.

    کلیدواژگان: مسایل پژوهش، چالش های پژوهش، پژوهش الکترونیکی، نوآوری در پژوهش
  • ارزیابی اثربخشی و رتبه بندی تغییرات مهندسی برای بهبود شاخص زیست پذیری سامانه های پیچیده مهندسی
    مالک طهوری، جعفر قیدرخلجانی *، محمدحسین کریمی گوارشکی صفحات 67-80

    زیست پذیری یکی از الزامات غیر کارکردی کلیدی در ادبیات سامانه های پیچیده مهندسی بوده که به منظور ارزیابی و سنجش میزان توانمندی سیستم در مواجهه با شرایط عدم قطعیت مورداستفاده قرار می گیرد. در هنگام توسعه یک محصول یا سیستم پیچیده ذینفعان آن خواهان افزایش شاخص زیست پذیری سیستم می باشند. مهندسان و طراحان سیستم نیز به منظور پاسخ به این خواسته، تغییرات مهندسی متعددی را به منظور افزایش شاخص زیست پذیری پیشنهاد می نمایند. اما مسیله اصلی در فرآیند مدیریت این تغییرات مهندسی به ویژه تغییرات در سامانه های پیچیده، فقدان روشی مدون به منظور ارزیابی اثربخشی تغییرات مهندسی در بهبود شاخص زیست پذیری دستگاه ها می باشد. بنابراین وجود روشی به منظور ارزیابی اثربخشی و اولویت بندی سبدهای مختلف از تغییرات مهندسی جهت اعمال در طراحی سامانه های پیچیده مهندسی با هدف افزایش شاخص زیست پذیری، امری ضروری به نظر می رسد. به منظور رفع این شکاف مطالعاتی، در این تحقیق با به کارگیری شبیه سازی مونت کارلو و روش الکتر-3 یک مدل فرآیندی به منظور تعیین اثربخشی تغییرات مهندسی با رویکرد افزایش شاخص زیست پذیری از دیدگاه فنی و اولویت بندی آن ها با استفاده از شاخص های مختلفی همچون هزینه، زمان و ریسک اجرا ارایه شده است. کاربردی بودن مدل ارایه شده نیز با به کارگیری داده های مربوط به یک سامانه پیچیده فضایی نشان داده شده است.

    کلیدواژگان: سامانه های پیچیده مهندسی، تغییرات مهندسی، زیست&#172، پذیری، عدم قطعیت، روش الکتر-3، شبیه سازی مونت کارلو
  • وجه الله قربانی زاده *، حبیب رودساز، میر علی سید نقوی، حسین محمدی صفحات 81-94

    هدف از نگارش این مقاله تحلیل قلمرو مفهومی پدیده یادگیری بین سازمانی است. در این مطالعه از مصاحبه های نیمه ساختار یافته برای گردآوری داده ها و از روش پدیدارشناسی به عنوان استراتژی تحقیق بهره به عمل آمد. جهت تبیین قلمرو مفهومی این پدیده، ساختاری از معنا و مفهوم، مشخصات، عوامل فراگیرنده، و آثار و پیامدهای آن ترسیم گردید تا بتوان مرزهای تمییز دهنده ایجاد نمود. معنا و مفهوم این پدیده زمانی معنادار خواهد بود که عواملی همچون 1) به اشتراک گذاری، بهینه یابی، و بومی سازی؛ 2) ادراک از موفقیت پروژه؛ 3) اخذ بازخورد و پایش و اصلاح فرایند وقوع یابد، مشخصات پدیده شامل آسیب شناسی، برنامه ریزی و سازماندهی مشترک؛ و بهره گیری از خرد جمعی؛ عوامل فراگیرنده شامل توسعه همکاری مجازی؛ و بهره گیری از تجارب برون سازمانی؛ پیامدها شامل ایجاد هم گرایی و هم افزایی؛ و ایجاد فرهنگ و فضای یادگیری و یاددهی؛ و آسیب ها نیز شامل کمبود بودجه و امکانات برای انجام وظایف محوله؛ و نیاز به تقویت زیر ساخت های اقتصادی، مدیریتی و اجتماعی، می باشد. با تبیین قلمرو یادگیری بین سازمانی و ایجاد مرزهای منحصر به فرد، این مطالعه ارزش افزوده ای را به این حوزه مفهومی افزوده است.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، یادگیری بین سازمانی، معنا و مشخصات، عوامل فراگیرنده، آثار و پیامدها
  • عبدالمجید کوزه گر کالیجی، عباس پورآقاجان *، محمد عباسیان صفحات 95-128

    درجهان امروز هیچ کشوری نمی تواند از پیشرفت برخوردار باشد مگر اینکه از نظام بانکی مالی روزآمد وکارایی برخوردار باشد؛ زیرا که امروزه نقش بانک ها که قبلا شامل واسطه گری مالی بود به بسیاری از زمینه ها از جمله تخصیص منابع و مدیریت ریسک بنگاه ها در نظام اقتصادی، انجام و تسهیل معاملات مالی پیچیده و... گسترش یافته است بر همین اساس نیز پژوهشگر به ارزیابی تاثیر توانایی مدیریت، روابط سیاسی و بحرانهای مالی بر مدیریت ریسک بانکهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهراناست. روش ترکیبی تحلیل پوششی داده ها و تخمین رگرسیون 2sls استفاده گردید تحقیق حاضر توصیفی و از نوع تحقیقات همبستگی و پس رویدادی است. تحقیق توصیفی، نوعی پژوهش بنیادی است و از روش استدلال و تحلیل بنیادی استفاده می کند و بر پایه مطالعات کتابخانه ای انجام می گیرد اطلاعات مربوط به 11 بانک در دوره زمانی 9 ساله از سالهای 1388 لغایت 1396 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت تا ارتباط بین متغیرها برای آزمون فرضیه تحقیق بررسی شود. نتایج نشان دهنده این مسلیه است که توانایی مدیریت قادر به تاثیر بر ریسکهای اعتباری و مدیریت ریسک های اعتباری، ریسک نقدینگی ریسک عملیاتی و ریسک ورشکستگی نمی باشد. متغیر روابط سیاسی با شاخصهای مطالبات مشکوک الوصول و مطالبات معوق ارتباط معنی داری وجود ندارد. مدیریت سیاسی و نفوذ دولتی بر ریسک نقدینگی تاثیر گذار است. روابط سیاسی بر ریسکهای عملیاتی اثرات معنی داری ندارد مدیریت سیاسی و نفوذ دولتی بر ریسک ورشکستگی تاثیر گذار است.

    کلیدواژگان: تاثیر توانایی مدیریت، عملکرد، مدیریت ریسک، سقوط قیمت سهام
  • محمدرضا رخیده *، اسماعیل ملک اخلاق صفحات 129-157
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، فهم ماهیت و عوامل شکل دهنده سرزمین فرصت ها در شرکت های کوچک و متوسط می باشد.

    روش

    روش به کار رفته در پژوهش، روش آمیخته و ترکیبی از دو بخش کمی و کیفی است. بخش کیفی با استفاده از «نظریه داده بنیاد» و بخش کمی با استفاده از «مدل سازی معادلات ساختاری» انجام شده است. داده های لازم از طریق مصاحبه با خبرگان دانشگاهی، مدیران و مشاوران صنایع کوچک و متوسط در شهر رشت جمع آوری گردیده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه های نیمه ساختار یافته می باشد که تحلیل متن مصاحبه ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد و در بخش کمی، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    با استفاده از کدهای احصا شده از متن مصاحبه ها و استحصال کدها با استفاده از نرم افزار max qda 18، تعداد 353 کدگذاری باز، 28 کدگذاری محوری و در نهایت 9 کدگذاری گزینشی استخراج شدند. از این میان، ابعاد سرزمین استعداد، سرزمین بازار، سرزمین مدیریت حرفه ای، سرزمین مالی و سرمایه گذاری (پدیده محوری)، سرزمین نوآوری، سرزمین سیاستگذاری حرفه ای، سرزمین دموکراسی، سرزمین توسعه اجتماعی و سرزمین انتظارات، به عنوان عوامل علی تاثیرگذار بر پدیده محوری شناخته شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش در بخش کیفی (کدهای احصا شده)، با تایید ارتباط ابعاد با متغیرهای «سرزمین فرصت ها» و «مدل معادلات ساختاری» که با استفاده از نرم افزار smart pls3 انجام گرفت، مشخص شد که عوامل علی با ضریب اثر و معناداری قابل قبول، بر پدیده سرزمین فرصت ها تاثیر می گذارند.

    کلیدواژگان: سرزمین فرصت ها، سرزمین بازار، سرزمین استعداد، سرزمین مدیریت حرفه ای، سرزمین مالی و سرمایه گذاری
  • سیده سمیه قربی *، حسین رحمان سرشت صفحات 159-174

    این تحقیق به منظور مطالعه اثر انتخاب های راهبردی و سامانه های کنترل مدیریت بر عملکرد سازمانی در شرکت های کوچک و متوسط در ایران صورت گرفته است. در مقاله حاضر، از نظریه اقتضایی به عنوان چارچوب نظری تحقیق استفاده شده است. این از نظر نوع پژوهش، مطالعه ای کمی است. از روش پیمایشی به عنوان استراتژی پژوهشی و روش جمع آوری داده ها استفاده شده است. ابزار اصلی گرداوری داده ها در تحقیق، پرسشنامه استاندارد است که براساس پرسشنامه مورد استفاده در تحقیق جونکیرا و همکاران(2018) اقتباس شده است. نرم افزاراسمارت pls برای تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که نیروهای رقابتی پروتر باعث شکل گیری راهبرد انتخاب شده توسط سازمان ها می شوند، با این حال، برخلاف آنچه مبانی نظری پیش بینی می کند، آن شرکت هایی که در محیط های رقابتی تر مشغول به فعالیت هستند، به جای انتخاب راهبردتمایز، راهبرد رهبری هزینه را بر می گزینند. طراحی و استفاده از سامانه های کنترل مدیریت تحت تاثیر راهبرد انتخاب شده توسط شرکت است. بعلاوه استفاده از شیوه های مدیریتی معاصر با راهبرد تمایز همراه است. انتخاب راهبرد و سامانه های کنترل مدیریت در سازمان، تاثیر مثبت بر معناداری بر عملکرد سازمانی دارد. علاوه بر این، آن دسته از شرکت هایی که راهبرد تمایز را با شیوه های مدیریت معاصر تلفیق می کنند، بهتر از سایر شرکت های مورد بررسی عمل می کنند.

    کلیدواژگان: نظریه اقتضایی، سامانه کنترل مدیریت، انتخاب های راهبردی
|
  • Managing the formation of Habermas public domain theory in Instagram and Telegram social networks
    Ali asadnzhad *, Ali Jabari, Nahid Kordi Page 0

    The aim of the present study is to manage the formation of Habermas public domain theory in Instagram and Telegram social networks. The research method is field survey and survey. This research is a descriptive research in terms of the purpose of applied research. In this research, after conducting library studies and complete and comprehensive compilation of theoretical literature and research background, a questionnaire has been designed and compiled in line with research related theories and research questions and hypotheses and distributed among the respondents. The statistical population of this research consists of the audience (cyberspace users) whose number is estimated at 8,674.621 million and according to Cochran's formula, its statistical sample is equal to 384 people. Therefore, in this research, by following this formula, 384 people have completed a questionnaire as a statistical sample. Using purposive non-random sampling method, the study sample was selected and the research data were analyzed by Pearson correlation method. The results showed that the highest impact in the first place of Internet access (β = 0.42), the second time of logical and rational critique of political, economic, social and cultural issues in social networks (Telegram and Instagram), respectively (= 0.39 b) The third time, the audience had a two-way and free conversation (all) with government officials on social networks (Telegram and Instagram) (β = 0.38). The fourth time, they used social networks (Telegram and Instagram) (β = 0.17).

    Keywords: Formation Management, Social Networks, Telegram, Instagram, Haberm as Public Sphere, Critique of Government Performance, Bilateral Dialogue
  • Mohammad Mahdi Parhizgar, Roholah Hosseini, * Mostafa Hossein Alikhani Pages 3-20

    Control and supervision is one of the most important tasks of managers of organizations. It is only by using control and supervision that organizations take steps to achieve their grand goals and identify their weaknesses and plan to address them. The purpose of this study is to identify and select the optimal organizational supervision strategy in the Institute of Islamic Culture and Thought. The statistical sample of this research includes 25 managers, experts and thinkers working in the research institute. The required information was collected using two library and field methods, as a result of which nine organizational supervision strategies and eight indicators and criteria for evaluating the organizational supervision strategies of the research institute were identified. Data analysis was performed using TOPSIS software. Based on data analysis, organizational goals, the main strategies of the organization, employee acceptance, management policy, proximity (detection of deviations, savings (cost-effectiveness), ease of implementation, and flexibility, respectively, as the most important ranking indicators Organizational monitoring strategies of the Institute of Islamic Culture and Thought are also classified, as well as holistic monitoring strategies (control in sensitive and key points) and futuristic monitoring are introduced as the most optimal strategy among monitoring strategies and partial (decentralized) monitoring. Is the last priority.

    Keywords: organization, management, strategy, control, supervision, scope of supervision, health of the administrative system
  • Roya Soltani *, Saeed Yousefi, Ali asghar Tofigh Pages 21-34

    Supplier selection is the main concern of managers in today’s competitive world. Having different criteria makes this decision difficult. Data envelopment analysis (DEA) is a technique that can evaluate suppliers based on different criteria. In this paper, suppliers are evaluated based on a new cumulative DEA model. The proposed model has five features of robustness in measurement unit, uniformity, robustness against movement, dependency to the universal set and lack of sensitivity to zero input values. The performance of the proposed model is investigated on a case study taken from a doors and windows manufacturing company and the results show the five considered features.

    Keywords: Supplier evaluation, Multi-criteria decision making, Cumulative DEA model, Supply chain
  • Saeed Mirzamohammadi *, Roghayeh Khadem Pages 35-46

    The aim of this study is to identify the causes of failure in financial and administrative management and control systems: A Case Study of Iran University of Science and Technology. This descriptive and correlation study was conducted on the staff of the University of Science and Technology, with a sample size of 200 people. In this study, to assess the causes of failure in financial and administrative management and control systems, a pre-validated questionnaire was used with an alpha coefficient of α= 0.83. Factors affecting failure are divided into three categories. In addition to descriptive statistics, correlation and regression analysis were used. The results show that accounting systems, human factors and legal deficiencies in the administrative and financial control are, respectively, the most important causes of failure in financial and administrative management and control systems at Iran University of Science and Technology.

    Keywords: administrative control, financial control, humanresources, publicaccounting, performanceevaluation
  • ebrahim mahmoodzade, Seyed Seza Fatemi amin * Pages 47-66

    There is very Challenges and risks in the research projects: articles with seemingly scientific, but the content is weak and superficial, lack of demand approach to carry out research projects, inefficiency in research activities, improper access to documents and knowledge,..., The information and communication technology, especially the web two, provides opportunities for crowdsourcing, mass collaboration, social computing, and open innovation that can solve some of the challenges of research activities. In this study, extracts Challenge of research projects and potential of ICT with themes analysis, Then The effects of ICT capabilities to solve some of the challenges has investigated with DEMATEL method. The results show that the use of ICT in meeting the challenges of research is a significant effect. Although the use of ICT capabilities for research activities common in the world, but these features are not used in our country as well. Research activities in Iran requires innovations and use of ICT Research market and human resource databases in our country are in the preliminary stages. services such as InnoCentive and LinkedIn, will have a significant effect on improving research in our country. Private sector can provides such services and government must to formulate and apply only the required standards.

    Keywords: Research problems, Researchchallenges, e-Research, Innovation in research
  • Analyzing the effectiveness and ranking engineering changes for complex engineered systems viability improvement
    jafar kheljani *, Mohammad Hussein Karimi gavareshki Pages 67-80

    Viability is one of the non-functional requirements in the complex engineered systems literature which is uses for assessing the ability of complex engineered systems under uncertainty. Usually in the earlier phase of systems design and development, systems stakeholders have the request for increased value of viability and for this mean, system engineers propose several engineering changes. The main problem here is the lack of a method for analyzing the effectiveness of these engineering changes and also ranking them based on different criteria such as cost, time and risk. For promoting this gap, in this paper we propose a 11 step model for analyzing the effectiveness and also ranking the engineering changes for increasing systems viability with the use of Monte Carlo and Electre methods. The applicability of the model is shown by using illustrative example of space system datas

    Keywords: Complex Engineered Systems (CES), engineering changes, Viability, Uncertainty, Electre, Monte Carlo
  • Vajhollah Ghorbanizadeh *, Habib Roodsaz, Mir Ali Seyed Naghavi, Hossein Mohammadi Pages 81-94

    This article is aimed to analyze the conceptual territory of inter-organizational learning. We made use of semi structured interviews to collect data and phenomenology as research strategy. To analyze the conceptual territory of the phenomenon, we draw a framework characterizing the meaning, specifications, influential variables, outputs and outcomes in order to develop distinct borders. The meaning of the phenomenon is perceived when factors like 1) sharing, optimizing, and localizing, 2) the perception of succession, 3) feedback getting, monitoring, and modifying would take place. Specifications include pathology, planning, and shared organizing; and usage of collective wisdom; influential factors include extension of virtual collaboration, and usage of outdoor experiences; outcomes include convergence and synergy; and developing learning instructing culture, defections include lack of enough budget and facilities, and the need for economic, managerial and social infrastructures. With analyzing the territory of inter-organizational learning phenomenon and developing distinct and exclusive borders, this study adds to the conceptual domain of the phenomenon.

    Keywords: Phenomenology, Interorganizationallearning, Meaning, specifications, Influential variables, Outputsand outcomes
  • Abdolmajid Kozehgar Kaliji, abbas Pouraghajan *, Mohammad Abbasian Pages 95-128

    Identifying the factors affecting the performance, risk and price of banks is important both from the perspective of shareholders and depositors and from the perspective of active elements in the market. Given that the financial market consists of the two main pillars of the money market and the capital market, the most important task of the capital market is to attract scattered capital and its optimal allocation to units that move both for economic development and to maintain the expected interests of investors. Therefore, banks, as the engine of financing the economy, are of special importance for other enterprises active in the economy, both for the government and for the banks themselves. Accordingly, identifying the factors and indicators affecting performance and profitability, risk management, as well as changes in their stock prices, both in terms of bank management and from a macroeconomic point of view, can guide the economy and governments. On the other hand, given that the main activity of banks is to provide facilities and loans to applicants, proper management of banking challenges and improving the factors affecting the efficiency and effectiveness of banking resources, can move the economic cycle in the right direction. Accordingly, the researcher analyzed the information of 11 banks in the 9-year period from 2009 to 2017 to assess the impact of management ability, political relations and financial crises on performance improvement, risk management and falling prices of banks listed on the stock exchange. Tehran Stock Exchange paid. The results of the analysis of hypotheses in three parts show that first, the ability to manage has no significant effects on any of the performance indicators of banks, including return on assets, return on capital, growth rate of shared income and growth rate of non-shared income, as well as management ability on liquidity risk effects. It is significant, but it does not affect credit, operational and bankruptcy risk. Finally, the ability to manage has not affected the risk of falling stock prices of banks. Second, political relations have only a positive and significant effect on the growth rate of shared income and have no significant effects on return on assets, return on capital and growth rate of non-shared income. Also, political relations have significant effects on liquidity risk and bankruptcy, but on risk. Credit and operations are not affected. Finally, political relations have not affected the risk of falling stock prices of banks. Third, financial crises only have a positive and significant effect on the growth rate of shared income and have no significant effects on return on assets, return on capital and growth rate of non-shared income. Also, financial crises have significant effects on credit risk, liquidity and bankruptcy. Does not affect operational risk Finally, financial crises have a statistically significant effect on the risk of falling stock prices of banks.

    Keywords: management ability, performance risk, management falling stock prices
  • M.reza.rokhideh *, esmaeil Malekakhlagh Pages 129-157
    purpose

    The aim of this study is to understand the nature and factors that shape the land of opportunities in small and medium enterprises.

    Methodology

    The method used in the research is a mixed-method and a combination of quantitative and qualitative methods. The qualitative part is done using "Grounded theory" and the quantitative part is done using "structural equation modeling". Necessary data were collected through interviews with academic experts, managers, and consultants of small and medium industries in city rasht. The tool for collecting information in the qualitative section is semi-structured interviews. The text analysis of the interviews was performed in three stages of open, axial, and selective coding. And In a quantitative part, Using a researcher-made questionnaire, Its validity and reliability were examined.

    Finding

    Using the codes extracted from the text of the interviews and extracting the codes using the software maxqda 18; Number 353 open coding 28 axial coding, and finally 9 selective coding were extracted. Among these, the dimensions of the land of talent, the land of the market, the land of professional management, the land of finance and investment (central phenomenon), the land of innovation, the land of professional policymaking, the land of democracy, the land of social development and the land of expectations were identified as causal conditions.

    Conclusion

    According to the research findings in the qualitative section (extracted codes), by confirming the relationship between dimensions and the variables "land of opportunities" and "structural equation model" which was

    Keywords: Land of professional management, Market land, Land of Opportunities, Land of Talent, Financial, investment land
  • Seyede Somaye gorbi *, Hossein Rahman Sorsht Pages 159-174

    This research was conducted to study the effect of strategic choices and management control systems on organizational performance in small and medium-sized companies in Iran. In this article, contingency theory is used as the theoretical framework of the research. This is a quantitative study in terms of research type. The survey method has been used as a research strategy and data collection method. The main tool of data collection in the research is a standard questionnaire, which is adapted based on the questionnaire used in the research of Junkira et al. (2018). Smart pls software was used for data analysis. The results of the research show that more competitive forces cause the formation of the strategy chosen by organizations, however, contrary to what the theoretical foundations predict, those companies that operate in more competitive environments choose a cost leadership strategy instead of choosing a differentiation strategy. . The design and use of management control systems is influenced by the strategy chosen by the company. In addition, the use of contemporary management methods is associated with differentiation strategy. The choice of strategy and management control systems in the organization has a significant positive effect on organizational performance. In addition, those companies that combine the differentiation strategy with contemporary management practices perform better than the other companies studied.

    Keywords: contingency theory, Management-control system, Strategic choices