فهرست مطالب

روابط خارجی - پیاپی 57 (بهار 1402)

فصلنامه روابط خارجی
پیاپی 57 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی شیرخانی، بیژن پیروز، هادی غلام نیا* صفحات 1-28
    شدت گیری رقابت میان قدرت‎های بزرگ در نظام جهانی هر روز ابعاد جدیدتری به خود می‎گیرد. هرکدام از این بازیگران، اعم از ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا در تلاشند تا با استفاده از ابزار نوینی، ابتدا قدرت خود در سیستم را افزایش دهند و سپس به کنترل و هدایت سایر بازیگران بپردازند. این دولت‎ها در تلاش هستند تا از طریق تسلط بر گره‎های حیاتی نظام جهانی قدرت کنترلی و نظارتی خود را افزایش دهند. به همین دلیل است که در سال های اخیر شاهد رقابت گسترده میان قدرت‎های بزرگ برای تسلط بر بازار و دامنه فناوری‎های نوین، تولید ابزارهای نوین پولی و مالی، زنجیره تامین جهانی و مسئله حیاتی انرژی هستیم. مقاله حاضر، در تلاش است با استفاده از چارچوب مفهومی وابستگی متقابل تسلیحاتی شده، به تبیین چگونگی رقابت قدرت‎های بزرگ در شبکه‎ درهم تنیده‎ای از کارگزاران و منابع می‎باشد. لذا، سوال اصلی مقاله این است که ظهور رمزارزها در نظام پولی و مالی بین المللی چه تاثیری بر رقابت‎ها دولت‎ها و سازمان های بین المللی و شرکت های بزرگ برای کسب قدرت شبکه‎ای دارد؟ در پاسخ باید گفت که ظهور رمزارزها درنظام بین‎الملل موجب افزایش نزاع میان دولت‎ها می‎شود چرا که به دولت‎های صاحب دسترسی به گره‎های اصلی شبکه امکان جدیدی برای نظارت، کنترل و محدودسازی سایر بازیگران داده است. مقاله حاضر با استفاده از منابع دسته اول همچون تحلیل اسناد بالادستی کشورهای مختلف جهان، استفاده از منابع کتابخانه‎ای و اینترنتی، به دنبال تبین نوع واکنش بازیگران به شرایط یاد شده در نظام بین‎الملل است.
    کلیدواژگان: وابستگی متقابل تسلیحاتی شده، سیستم بین‎الملل، رمزارزها، سوئیفت، قدرت شبک‎ه ‎ای. نظارت شبکه‎ای
  • سجاد بهرامی مقدم* صفحات 29-58
    سیاست دفاعی ژاپن در طول دهه گذشته بازبینی شده است. این مقاله با طرح رهیافت تحلیلی دو نوع دولت های تجاری و سیاسی نظامی، به تبیین بازبینی سیاست دفاعی ژاپن پرداخته است. سوال اصلی این مقاله این است که چه عواملی سبب بازبینی سیاست دفاعی ژاپن در طی دهه گذشته شده است؟ در پاسخ این فرضیه طرح شده است که در طی دهه گذشته رشد چشمگیر چالش های سه گانه کره شمالی، چین و روسیه، به عنوان دولت های متعلق به دنیای سیاسی-نظامی سبب بازبینی سیاست دفاعی ژاپن گردیده است. روش پژوهش در این مقاله روش تبیینی است و یافته ها نشان می دهد که ژاپن به نوع دولت های تجاری تعلق دارد و بازبینی در سیاست دفاعی این دولت بازگشتی به سیاست های توسعه طلبانه ژاپن امپریالیستی نیست، بلکه بازموازنه قابلیت ها و ظرفیت های نظامی در جهت دفاع از دنیای دولت های تجاری در مقابل مخاطره ناشی از دولت های متعلق به دنیای سیاسی -نظامی است. در این میان، چین گرچه از 1978به دولت تجاری میل کرده است اما به طور کامل از دنیای سیاسی نظامی دل نکنده است. واحدهای سیاست جهان به دولت های تجاری و دولت های سیاسی نظامی دسته بندی می شوند، آینده روشن خواهد ساخت که آیا فشارهای سیاست قدرت دولت های سیاسی نظامی، دولت های تجاری را به نظامی گری ناگزیر خواهد ساخت یا این که فشارهای ناشی از هزینه های مقابله جویی با دنیای تجاری، بیش از این دولت های با گرایش سیاسی نظامی را به ناگزیر به نوع تجاری مایل خواهد کرد.
    کلیدواژگان: ژاپن، دنیای تجاری، دنیای سیاسی-نظامی، سیاست دفاعی
  • عظیم صلاحی کجور*، مرتضی دوستی صفحات 59-84
    هدف از پژوهش حاضر توسعه دیپلماسی ورزشی در افق گام دوم انقلاب اسلامی ایران می باشد. تحقیق حاضر یک پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) محسوب می شود در این راستا جامعه آماری در بخش کیفی شامل کلیه صاحب نظران در حوزه مدیریت کلان ورزشی، مدیریت راهبردی، دیپلماسی، روابط بین الملل و جامعه شناسی ورزشی در سطح معاون وزیر، رئیس فدراسیون، مشاور وزیر و اساتید دانشگاهی می باشند که از روش نمونه گیری به صورت گلوله برفی انتخاب شدند. از خبرگان مصاحبه به صورت نیمه ساختاریافته انجام پذیرفت. در این پژوهش از روش نظام مند اشتراوس و کوربین برای کدگذاری مصاحبه ها استفاده گردید و کدگذاری ها توسط نرم افزار MAXQDA انجام پذیرفت. جامعه آماری بخش کمی شامل کلیه صاحبنظران، اعضای هیئت علمی و کلیه مسئولان مرتبط (فعلی و سابق)، مشتمل از: متخصصان و مدیران ورزشی و مدیران اجرایی در وزارت ورزش و جوانان می باشد. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای چندمرحله ای می باشد. داده های گرد آوری شده بوسیله نرم افزار PLS مورد آزمون قرار گرفتند. یافته نشان دادند در راستای شرایط علی 13 مفهوم شناسایی شد و این مفاهیم در 2 مقوله تقسیم بندی شده اند همچنین برای شرایط زمینه ای 13 مفهوم و 3 مقوله و برای عوامل مداخله گر 13 مفهوم 3 مقوله و برای راهبرد ها 11 مفهوم و 3 مقوله و پیامد ها نیز 10 مفهوم و 3 مقوله بودند. در مجموع می توان بیان کرد که با همکاری سازنده بین سازمان های اجرایی ورزش کشور و در دستور کار قرار دادن و استفاده از پتانسیل ورزش بین الملل توسط این سازمان ها، می توان به بهبود شرایط موجود و در نتیجه ارتقا دیپلماسی ورزشی ایران امیدوار بود
    کلیدواژگان: دیپلماسی ورزشی، افق گام دوم انقلاب، توسعه ورزشی، پتانسیل ورزش، روابط بین الملل
  • حسین نوروزی*، سرور سوری صفحات 85-120
    با وقوع جنگ بین روسیه و اوکراین از 24 فوریه 2022، نه تنها کل جهان وارد بحران مهمی شده است، بلکه روابط سه قدرت بزرگ یعنی آمریکا، روسیه و چین هم وارد فاز جدیدی شده است. این مقاله در صدد بررسی این پرسش است که: «رویکرد چین به جنگ اوکراین و روابط آن با دو محور آمریکا-روسیه (از فوریه تا سپتامبر 2022) ترجیحا بر مبنای چه منطق و ملاحظاتی مدیریت شده است؟». پاسخ اولیه این است که: « رویکرد چین به جنگ اوکراین و روابط با دو محور آمریکا-روسیه در این مقطع، ترجیحا بر مبنای منطق وابستگی متقابل دو ساحتی (چین-آمریکا و چین-روسیه) همراه با مدیریت نرم موازنه سیاسی دنبال شده است». این مقاله با روش تحلیلی انجام شده است و یافته ها نشان می-دهند که نگرش و سیاست چین در راستای این بحران در دوره مورد نظر معطوف به احتیاط در تداوم رشد اقتصادی و تثبیت ظهور؛ حفظ نظامات همکاری اقتصادی با ایالات متحده آمریکا؛ تداوم همکاری و هماهنگی با روسیه؛ و در نهایت آرام کردن فضای متشنج سیاسی به نفع روسیه جهت بر هم نخوردن موازنه سیاسی بین المللی متمرکز شده است.
    کلیدواژگان: چین، جنگ اوکراین، روسیه، آمریکا، وابستگی متقابل دو ساحتی، توازن سیاسی جهانی
  • مصطفی صبوری*، یوسف مولایی صفحات 121-142
    مواجهه با چالش های جهانی نیازمند تقویت انگاره همبستگی بین المللی است. دو ایده شناسایی و تاکید بر حقوق مبتنی بر همبستگی در چارچوب ادبیات حقوق بشری و برساخته بودن هویت در بستر نظریه های روابط بین الملل، تلاش های نظری راهگشا برای طرح انگاره همبستگی بین المللی محسوب می شوند. حقوق مبتنی بر همبستگی درصدد تقلیل تمرکز بر فرد و ترغیب همه کشنگران بین المللی برای مشارکت در تحقق این دسته از حقوق است اما در قیاس با حقوق فردی نتوانسته یک مبنای نظری جایگزین برای موجه ساختن این دسته از حقوق ارائه نماید. ایده برساخته بودن هویت نیز گرچه طبیعی انگاشتن هویت در میان کنشگران بین المللی را به مسئله بدل ساخته و تحول در هویت و متعاقب آن درک کنشگران از منفعت را ممکن می داند اما برای تقویت انگاره همبستگی کافی نیست و دستیابی به این مهم، نیازمند ارائه روایت جدید از انسان است. پرسشی که در مقاله پیش رو، قصد داریم به آن پاسخ دهیم این است که رویکرد انسان شناسانه ی مولانا به چه طریق می تواند به تقویت انگاره همبستگی بین المللی در ساحت نظری کمک کند. ادعای مقاله این است که روایت انسانشناسانه مولانا با تاکید بر وحدت ارواح بشری و تقدم این وحدت بر فردیت، شناسایی یک غایت مشترک و تقویت روحیه همدلی و مسئولیت پذیری، می تواند از یک سو مبنای توجیه حقوق و مسئولیت مشترک انسان ها قرار گیرد و از دیگر سو روایت جدید از ماهیت انسان که بیانگر انسجام و اشتراک هویتی میان انسان ها است ارائه نماید.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، سازه انگاری، همبستگی بین المللی، انسان شناسی، مولانا
  • سخاوت خیرخواه، سیدعلی طباطبایی پناه*، علیرضا سلطانی، حمیدرضا شیرزاد صفحات 143-172
    ایران باوجود داشتن ارزش ها و انگاره های فرهنگی مشترک با دیگر کشورهای همسایه در بکارگیری دیپلماسی فرهنگی و رسانه ای در مناسبات اقتصادی با چالش جدی مواجه است. همین ضعف ها موجب شده است بازرگانان نیز برای یافتن مسیر های جدید صادراتی؛ با چالش هایی مواجه باشد. بررسی های این پژوهش از منابع رسمی بر پایه آماری سال 2019 نشان می دهد صادرات ایران به کشور های همسایه، نامتوازن و کمتر از ظرفیت های آن است. این مطالعات نشان می دهد ایران تنها 1.76 درصد(یک و هفتادوشش صدم درصد) نیاز وارداتی 15کشور همسایه را تامین می کند. این سهم تجارتی نشان دهنده ی فاصله زیاد با اصول تجارت جهانی با همسایگان است. به نظر می رسد با تقویت دیپلماسی رسانه ای و فرهنگی در کنار سایر مولفه های اقتصادی، سهم تجاری ایران در کشورهای همسایه را ارتقاء داد. برای آسیب شناسی ظرفیت های دیپلماسی فرهنگی و رسانه ای در مناسبات اقتصادی و تجاری ایران با کشو رهای همسایه در این مقاله با تکیه بر مبانی نظری نهادگرایی نئولیبرال، موضوع بررسی شده است. فرض بر این است که اتخاذ مدلی از دیپلماسی اقتصادی نوین که هم زمان به تبادل فرهنگی با مولفه های دیپلماسی فرهنگی، ارتباطات صلح گرا با مولفه های دیپلماسی رسانه ای و سیاست خارجی اقتصادمحور با مولفه های دیپلماسی اقتصادی توجه کند، موجب گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری ایران در کشورهای همسایه می گردد. تحقیق حاضر ازنظر نوع هدف، «کاربردی» و ازنظر روش«توصیفی- همبستگی» و«علی- ارتباطی» است.
    کلیدواژگان: کشورهای همسایه، دیپلماسی فرهنگی، دیپلماسی رسانه ای، دیپلماسی اقتصادی، روابط تجاری
  • مصطفی ملکی*، علیرضا حسینی یزدی صفحات 173-194
    موقعیت ترکیه در مدیترانه همواره نگران کننده است. بیش از نیمی از تجارت خارجی آنکارا از  طریق دریای مدیترانه انجام می شود. هدف مقاله ارائه درک صحیح و بهتری از جهت گیری مجدد استراتژی ترکیه در مدیترانه، در پی تغییر دکترین  عمق استراتژیک به دکترین میهن آبی، در پی پاسخ به این سوال است که سیاست های راهبردی ترکیه در دریای مدیترانه بر چه اساس و پایه‏ای شکل گرفته است؟ مقاله این فرضیه را بررسی می‏کند که منافع و تهدیدات ترکیه در مدیترانه، سبب اتخاذ سیاست‏های تهاجمی محدود خواهد شد، اما بعید به نظر می‏رسد به تنش ارتقاء یابد. این پژوهش براساس تئوری موازنه تهدید می‏باشد. روش پژوهش حاضر، تحلیل داده‏های کیفی است. یافته‏های تحقیق نشان می‏دهد که ترکیه به دلیل وجود متغیرهای تهدیدزا در مدیترانه، درصدد برآمد تا با اجرای سیاست‏های راهبردی خود در این حوزه به موازنه تهدید در برابر کشورهای حاشیه مدیترانه بپردازد و از این طریق تهدیدات علیه خود را کاهش و امنیت خود را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: ترکیه، مدیترانه، موازنه تهدید، استراتژی، همسایگان
  • علی اکبر جعفری*، مهرداد فلاح صفحات 195-226
    از زمان آغاز طرح یک کمربند -یک راه در سال 2013، حضور چین در آسیای مرکزی افزایش یافته است. روسیه و چین به یک تقسیم کارکردی از وظایف پایبند هستند که در آن چین بر فعالیت های اقتصادی و روسیه به عنوان ضامن امنیت منطقه تمرکز می کند. اظهار بیان تقسیم کارکردی وظایف بین دو دولت به دلیل حضور فعال فزاینده چین در بخش نظامی - امنیتی در منطقه زیر سوال رفته است؛ و نفوذ چین در سراسر نظم اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آسیای مرکزی در حال افزایش است. درواقع، در آسیای مرکزی روسیه تدافعی با چین تهاجمی روبرو شده است. همچنین جنگ اوکراین بر روند سرمایه گذاری و روابط آینده آسیای مرکزی با مسکو تاثیر منفی خواهد گذاشت و سیاست خارجی و تصویر ژئوپلیتیکی منطقه هم باید منتظر هژمونی چین باشد. پرسش اصلی در این نوشتار این است که با وجود اهداف منطقه ای روسیه و چین، عوامل کاهش قدرت روسیه و تکامل هژمونی چین در آسیای مرکزی چیست؟ فرضیه این پژوهش تاکید دارد که اختلاف فزاینده بین دو کشور با توجه به توانایی های قدرت آنها است؛ که تعاملات بین روسیه و چین در آسیای مرکزی این اختلاف را به عنوان آسیب پذیرترین جنبه روابط آنها آشکار می سازد. پایه های نظری مقاله بر موازنه تهدید استوار است و روش تحقیق بر توصیفی-تحلیلی تاکید دارد. همچنین، یافته های پژوهش در این خصوص استدلال دارد که چین با حضور فعال در آسیای مرکزی و ایجاد نظم چین-محور در این منطقه، از طریق سیاست یک کمربند-یک راه، موازنه منطقه ای علیه روسیه دست زده است.
    کلیدواژگان: روسیه، چین، آسیای مرکزی، یک کمربند-یک جاده، سازمان همکاری شانگهای، هژمونی
|
  • Mohammad Ali Shir Khani, Bijan Pirouz, Hadi Gholamnia * Pages 1-28
    The intensification of the competition between the great powers in the world system takes on new dimensions every day. Each of these actors, including the United States and China are trying to increase its power in the system by using new tools and then controlling other actors. These governments are trying to increase their monitoring power by dominating the vital nodes of the global system. This is the reason why in recent years we are witnessing a wide competition between the great powers to dominate the market and the range of new technologies, the production of new monetary and financial instruments, the global supply chain, and the vital issue of energy. This article is trying to explain how great powers compete in an intertwined network of agents and resources using the conceptual framework of weaponized interdependence. Therefore, the main question of the article is, What effect does the emergence of cryptocurrencies in the international financial system have on the competition of states, international organizations, and large companies to gain network power? In response, it should be said that the emergence of cryptocurrencies in the international system increases the conflict between governments because it has given the governments with access to the main nodes of the network a new opportunity to monitor, control, and limit other actors. The present article seeks to explain the reaction of actors to the mentioned conditions in the international system by using sources such as the analysis of the upstream documents of different countries of the world, and the use of library and internet sources.
    Keywords: Weaponized interdependence, International Systems, cryptocurrencies, Swift, Network power, and Network monitoring
  • Sajad Bahrami Moghadam * Pages 29-58
    Japan's defense policy has been revised over the past decade. This article has explained the review of Japan's defense policy with the analytical approach of two types of trading and military political states. The main question of this article is what factors caused the review of Japan's defense policy during the last decade? In response to this hypothesis has been proposed that during the last decade, the significant growth of the triple challenges of North Korea, China, and Russia, as stets that belonging to the political-military world, has caused the review of Japan's defense policy. The research method in this article is an explanatory method and the findings show that Japan belongs to the type of commercial states, and the review of the defense policy of this trading state is not a return to the expansionist policies of imperialist Japan, but a re-balancing of military capabilities and capacities to defend the world of trading states. In the meantime, although China has longed for a trading state, since 1978, it has not completely given up on the military-political world. The units of the world are categorized into trading and military states, the future will make it clear whether the pressures of the power politics of the military states will force the trading to militarize, or the costs of fighting against the trading world will make political-military states more inclined to be trading type.
    Keywords: Japan, Trading World, Military-Political World, Defense Policy
  • Azim Salahi Kojour *, Morteza Dousti Pages 59-84
    The purpose of the present study was to develop sports diplomacy on the horizon of the second step of the Islamic Revolution of Iran. The present study is a mixed (qualitative-quantitative) study. The statistical population in the qualitative sector includes all experts in the field of sports management, strategic management, diplomacy, international relations, and sports sociology at the Deputy Minister, President of the Federation, and Advisor It was the minister and university professors who were selected as a snowball from the sampling method. The interview experts were semi-structured. In this study, the systematic method of Strauss and Corbin was used to encode the interviews and the coding was carried out by MAXQDA software. The statistical population of the small section included all experts, faculty, and all relevant officials (current and former), including specialists and sports managers, and executives at the Ministry of Sport and Youth. The method of sampling was a multistep cluster. The data collected by PLS software was tested. The findings showed that 13 concepts were identified in terms of causal conditions, and these concepts were divided into 2 categories. Also, for contextual conditions 13 concepts and 3 categories and intervention factors 13 concepts 3 categories, and strategies 11 concepts and 3 categories and consequences of 10 concepts. And there were 3 categories. With the constructive cooperation between the country's executive organizations of international sports potential by these organizations, one can hope to improve the current conditions and thus promote Iranian sports diplomacy
    Keywords: Sports Diplomacy, The second step of the revolution, Sports Development, the potential of sports, international relations
  • Hossein NOROOZI *, Sorour Souri Pages 85-120
    Occurring the war among Russia and Ukraine, not only the world has faced a serious crisis, but also the relations between great powers, the U.S., Russia and China have entered a new phase since February 24, 2022. The question being examined in this paper is that “how and upon what considerations has China managed its approach to both the war in Ukraine and the relations with the US-Russia axis from February to September 2022?”. The answer is “China's attitude to the aforementioned issue is preferably based on the logic of two-dimensional interdependence (China-US and China-Russia) along with the soft management of the political balance during that period of time”. With descriptive-analytical method, the essay shows China's policy in regard to this crisis in the given few months has been concentrated on the continuation of economic growth and stabilization of the emergence, preserving the economic cooperation systems with the United States of America, continuing cooperation and coordination with Russia, as well as pacifying the political tense atmosphere in favor of Russia in order not to impair the international political balance
    Keywords: China, Ukraine war, Russia, United States of America, Two-dimensional interdependence, global political balance
  • Mustafa Saburi *, Yousef Molaei Pages 121-142
    Dealing with global challenges requires strengthening international solidarity. The two ideas of emphasizing the solidarity rights in human rights literature and the socially constucted identity in the framework of international relations theories are important theoretical efforts to strengthen the concept of international solidarity. The idea of solidarity rights aims to reduce the focus on individualism and encourage all international actors to participate in the implementation of this category of rights, but in comparison with individual rights, it lacks an alternative philosophical basis to justify this category of rights. Forthemore, The idea that identities are socially constructed opens the way to propose alternative narratives of identity in the theories of international relations, but it does not lead to the strengthening of the idea of solidarity. Achieving this goal requires presenting a new narrative of human nature. The question that we intend to answer in this article is how the Rumi's anthropological narrative helps to promote the concept of international solidarity. The argument of this article is that the approach of Rumi's anthropomorphism emphasizes the unity of human souls and the priority of this unity over individuality, identifying a common goal and strengthening the spirit of empathy and responsibility among humans. Therefor, it should be the basis for justifying the rights and common responsibilities of humans, and on the other hand, it should present a new narrative of human nature that expresses the unity and shared identity among humans.
    Keywords: Human rights, Constructivism, international solidarity, anthropology, Rumi
  • Sekhavat Kheirkhah, Ali Tabatabaee *, Alireza Soltani, Hamidreza Shirzad Pages 143-172
    Despite having common cultural values and ideas with other neighboring countries, Iran faces a serious challenge in using cultural and media diplomacy in economic relations. These weaknesses have caused the merchants to find new export routes; to face challenges. The investigations of this research from official sources based on the statistics of 2019 show that Iran's exports to neighboring countries are unbalanced and less than its capacities. These studies show that Iran provides only1.76percent (one and seventy-two hundred percent) of the import needs of 15 neighboring countries. This trade share shows a great distance from the principles of global trade with neighbors. It seems that by strengthening media and cultural diplomacy along with other economic components, Iran's commercial share in neighboring countries has increased. For the pathology of cultural and media diplomatic capacities in Iran's economic and commercial relations with neighboring countries, in this article, relying on the theoretical foundations of neoliberal institutionalism, the issue has been investigated. It is assumed that the adoption of a model of modern economic diplomacy that simultaneously pays attention to cultural exchange with the components of cultural diplomacy, peace-oriented communication with the components of media diplomacy, and economic-oriented foreign policy with the components of economic diplomacy will lead to the expansion of Iran's economic and commercial relations in neighboring countries.The present research is "applied" in terms of its purpose and "descriptive-correlation" and "causal-communicative" in terms of method.
    Keywords: neighboring countries, cultural diplomacy, media diplomacy, economic diplomacy, Business Relations
  • Mostafa Maleki *, Ali Reza Hoseini Yazdi Pages 173-194
    Turkey does not have a stable position in the Mediterranean Sea and has ups and downs. More than half of Ankara's foreign trade is carried out through the Mediterranean Sea. This article is saying about a correct and better understanding of Turkey's strategic reorientation in the Mediterranean, in the other word change of its tradition strategy to the doctrine of the Blue Homeland, in order to answer the question of what is the basis of Turkey's new sterategic politics in the Mediterranean Sea. The article examines the hypothesis that Turkey's interests and threats in the Mediterranean will cause it to adopt limited aggressive policies. This research is based on the threat balance theory. The method of this research is qualitative data analysis. The findings of the research show that due to the existence of threatening variables in the Mediterranean, Turkey tried to balance the threat against the Mediterranean border countries by implementing its strategic policies in this area, and thereby reduce the threats against it self and increase its security.
    Keywords: Turkey, Mediterranean, Threat Balance, strategy, neighbours
  • Ali Akbar Jafari *, Mehrdad Fallah Pages 195-226
    Since the launch of the Belt and Road Initiative in 2013, China's presence in Central Asia has increased. Russia and China adhere to a functional division of duties in which China focuses on economic activities and Russia as the guarantor of regional security. The statement of the functional division of duties between the two governments has been questioned due to China's increasingly active presence in the military-security in the region; And China's influence throughout is increasing. Indeed, in Central Asia, a defensive Russia is facing an aggressive China. Also, the war in Ukraine will have a negative impact on the investment process and the future relations of Central Asia with Moscow, and the foreign policy and geopolitical image of the region must wait for the hegemony of China. The main question in this article is, despite the regional goals of Russia and China, what are the factors of Russia's decline and the evolution of China's role in Central Asia? The hypothesis of this research emphasizes that the growing difference between the two countries is due to their power capabilities; the interactions between Russia and China in Central Asia reveal this difference as the most vulnerable aspect of their relations. The theoretical basis of the article is based on the threat balance and the research method is descriptive-analytical. Also, the findings of the research in this regard argue that China, with its active presence in Central Asia and the establishment of a China-centered order in this region, has struck a regional balance against Russia through the One Belt One Road policy.
    Keywords: Russia, China, Central Asia, One Belt One Road, Shanghai Cooperation Organization, Hegemony